Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 1 december 2017

Merkurius retrograd i Skytten 2/12 – 22/12 2017 - Vad betyder det för oss?

Merkurius börjar gå retrograd i Skyttens stjärntecken den 2/12 och färdas bakåt från 29 grader till 13 grader som infaller den 22/12.

En retrograd uppstår när en planet verkar förflyttas bakåt från vår utsiktspunkt här på Jorden. Men egentligen rör den sig inte bakåt.
Merkurius brukar bli retrograd cirka 3-4 gånger om året, något som varar i flera veckor.

Det finns ett utbrett och vittomtalat antagande att Merkurius retrograd är väldigt dåligt för oss. Saker som går utom vår kontroll förknippas ofta med Merkurius retrograda perioder.  
Men… allt går faktiskt inte fel när Merkurius går bakåt (retro). Vissa saker som undgått oss under ganska lång tid kan t ex komma naturligt till oss utan större ansträngningar. Vissa förhållanden vänder till mer fördel för oss när Merkurius går bakåt, än när den är direkt.

Men visst kan det vara så att Merkurius bakåtsträvande, kan göra att missförstånd lättare uppstår. Men den som är medveten om detta, kan då uppfatta var missförstånd uppstår och medvetet rätta till detta.

Trots allt handlar det om hur vi själva agerat. Problem eller krångel vid Merkurius retrograd är inget som bara ”drabbar” oss!!  
Därför kan man säga att Merkurius retrograd kommer som ett brev på posten, med ett meddelande, ett ”utlåtande” som bygger på vad vi tänkt, gjort och sagt tidigare. ”Karma”!

Om en Merkurius retrograd upplevs som ”besvärlig”, kan vi  te x behöva begrunda värdet av våra val och hur de manifesteras.
Under Merkurius retrograda cykel är det bra att tänka om, omdefiniera, omorganisera, ompröva, omorientera, och/eller omplanera: Beroende på situation så kan det vara bra att inte vidta några kraftfulla åtgärder på den "nya planen" förrän efter Merkurius retrogradperiod.

En sådan här period kan meditation och avslappning vara till stor hjälp!

Nu tittar vi på Merkurius retrograd i Skyttens tecken

Den här retrograda perioden sker helt och hållet i eldtecknet Skytten. Skytten är strövaren, klättraren, resenären, vandraren, berättaren. Skytten reglerar optimism, expansion, utforskning, nya upplevelser och Merkurius i Skyttens retrograd kan röra sig inom allt detta.

När Merkurius går retrograd i Skytten är det dags att se det meningsfyllda. Var i ditt liv kan du dra nytta av ett bredare perspektiv? Var i ditt liv är du på en pilgrimsfärd, på en resa för att upptäcka vad som verkligen betyder något? Var är du en sökare? Vilket område av ditt liv expanderar dig när du ser det som en resa i stället för en destination? 

Skytten reglerar långa resor, den typ av resor som tar dig ur din komfortzon och till mer kulturella sammanhang och introducerar ett bredare perspektiv på världen i ditt personliga medvetande. Att se mer och mer, förstå mer och mer!

En pilgrimsfärd är ju ett exempel på en resa som vidgar perspektiven och sinnet. En pilgrimsfärd är en resa eller ett sökande präglat av moralisk eller andlig betydelse. Typiskt är en resa till en helgedom eller annan plats av betydelse för en persons tro och uppfattning, men ibland kan det vara en metaforisk resa till någons egen övertygelse.

Resan kan ske i det inre också. En trumresa är också en resa: att utforska sinnet är en resa i det inre!
En bok som vidgar perspektiven är också en resa… Den kan vara en upptäcktsresa. Böcker låter oss leva tusentals liv och lär oss något nytt från dem alla.


För Skyttens tecken är resan oändlig. Det finns alltid mer, precis runt nästa krök, en annan insikt, en annan tillväxtupplevelse, och en annan varm vind som blåser i en ny riktning. Det finns bara resa, ingen ankomst. Men det är okej - Skytten är den typiska modellen för vandrande och rastlöshet.

Så, vad finns det att upptäcka för oss denna tid som vidgar vår syn och breddar våra perspektiv?

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Dags för kompletteringar

Under en Merkurius retrograd kan det vara dags för kompletteringar; dvs städa upp pappersarbete, betala gamla skulder, göra vad vi har lovat, men inte har slutförts eller på annat sätt hantera dessa frågor på ett ansvarsfullt sätt.
Merkurius retrograd handlar mer om redigering istället för att skriva (som en liknelse).
Beroende på vad som är aktuellt under den retrograda fasen utifrån våra egna tidigare handlingar så kan det vara dags att fundera och formulera tankar, det kommer en tid efter denna ”skuggtid, då vi får nytta – användning - av det.

Vi kan få olika perspektiv och insikter på tidigare händelser, meddelanden och signaler som kan fylla i viktiga luckor i vår förståelse. Ibland kan det verka som att det är ett steg framåt, två åt sidan, ett steg tillbaka, en till andra sidan, två steg framåt, men ofta finner vi att vi erbjuds helt nya och viktiga perspektiv och kunskaper som kan hjälpa oss när det är dags att gå vidare igen efter att retrograden.

Allmänt under en retrograd gäller att vara medveten när det gäller kommunikationens stil och innehåll. Var medveten om vad du säger och hur du säger det.
Se till att inte säga något som du kommer att ångra senare, särskilt ord som är hårda. Ord kan sannolikt lättare misstolkas även med goda avsikter.

Var uppmärksam på vad folk säger till dig under en retrograd; du kan nämligen bli positivt överraskad, trots allt! 

Hur påverkar Merkurius retrograd oss i de 12 olika husen? Om du kan ditt horoskop, så kan du läsa om det HÄR.

Mer om Merkurius retrograd i Skytten HÄR

MER INFO om Merkurius retrograd: 123


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar