Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 16 december 2017

Galaktiska Centrumet, en potent energipunkt - källan till högre medvetenhet m m?

Du kanske har hört talas om något som kallas The Galactic Center/Galaktiska Centrumet? I hjärtat av vår galax, Vintergatan, finns ett supermassivt svart hål i slutet av Skytten (Sagittarius A): Det är Galaktiska Centrumet, en ljus och mycket kompakt astronomisk radiokälla, 26 000 ljusår från vår sol!

Man vet att där finns en röntgenkälla och en ansamling ljusstarka källor som utsänder infrarött ljus.

Astronomer antyder att centrum i de flesta galaxer (inklusive vår Vintergata) innehåller ett svart hål med massan av miljoner eller miljarder solar. De antas bildas på grund av de mycket täta stjärnpopulationerna vid galaxernas centrum. Under miljarder år, på grund av sin närhet till varandra, sammanfogas många av stjärnorna i en galaktisk kärna till ett objekt så massivt att inte ens ljus kan slippa ut. Därav uttrycket "svart hål".

Kosmiskt sett så är det supermassiva svarta hålet i vintergatans centrum, GC, känt för att vara rätt litet och klent. Dock var det mycket mer aktivt och strålade mer för bara 350 år sen än vad det gör nu. (INFO)  Man kan ändå förstå att GC är en oerhört potent energikälla.

Galaktiska Centrumet -en portal av något slag?

Galaktiska Centrumet, GC, brukar omtalas som centralsolen och var mycket viktig för t ex Mayas och representerar Skaparens energi och som centrum för vår Vintergata är ju GC en enorm källa till gravitationsenergi i vår galax.(INFO  INFO)

Urbefolkningar över hela världen såg konturerna av Vintergatan på södra stjärnhimlen som en stor kvinnlig figur och bl a egyptierna såg GC som ”den stora moderns livmoder”, en symbol för den mottagliga, magnetiska och kraftfulla naturen av den feminina polariteten. (INFO)

GC sänder ett brett spektrum av kraftfull strålning, speciellt infraröd (IFR). Denna infraröda energi sägs påverka det undermedvetna, medvetandegöra mentalt/känslomässigt lagrat inlärt beteende och minnen, både negativa och positiva. Det i sin tur hjälper oss att kunna frigöra allt, för att ge utrymme åt ny information som då kan komma in i både medvetna och omedvetna sinnen.

Man säger att vår sol, fungerar som en nedladdande transformator och förmedlare av GC`s energi till Jorden. GC  sägs ha den högsta vibrationen som vi människor kan ta emot och transformeras av här på Jorden, och att denna energi ligger bakom all den kärlek vi kan få i våra hjärtan.

GC uppfattas också som en portal av något slag, som ett fönster till Gud (eller högre medvetenhet om man så vill – ”källan”): En del menar att den är ungefär som en intergalaktisk radiostation som underlättar kommunikationen mellan dem som är ”öppna” för att kunna ta emot och förmedla kosmisk information. Att den är ungefär som en parabolantenn, som möjliggör att gudomligt inspirerad information kan överföras direkt till den potentiellt mottagliga grå substansen i våra hjärnor. Men en förutsättning är sannolikt att man upplever att det finns en högre kraft, "något mer än det jordiska" eller liknande, så att man genom det är "uppkopplad"...
Syftet är att hjälpa oss att kunna gå vidare som upplysta individer på vår kosmiska resa.

Se NASA`s kortfilm ”Resan till Galaktiskt Centrum” (hisnande) HÄR


Galaktiskt Centrum i astrologin

 

Astrologer har länge trott att mitten i vår galax sitter vid 26-27 grader Skytten, det område på himlen som Solen passerar varje år vid vintersolståndet den 21/12.

På grund av att det svarta hålet i GC utstrålar en kraftfull energi med många frekvensnivåer, så blir energin hos de planeter som rör sig över (transiterar) denna punkt extremt kraftfull och stark.

I själva verket är det nästan som om en planet som transiterar GC får en energiförsörjning eller en uppgradering, vilket i sin tur bidrar till att öka vårt medvetande och förståelse vilket då handlar om den planetens energi och egenskaper.

Alla planeter kommer att passera över GC, men det finns vissa planeter som har större vikt än andra - Jupiter, Saturnus, Neptunus, Uranus och Pluto. När en av dessa planeter transiterar GC, är de ofta kvar där ett tag eftersom de rör sig så långsamt. Under den tiden de passerar över GC får dessa planeter enorma nedladdningar, nästan som en mjukvaruuppdatering. Denna "uppdatering" hjälper till att skicka nya frekvenser eller energier till Jorden som hjälper till att utveckla vårt medvetande, utlösa ny inspiration och aktivera andligt uppvaknande.

Det är som om en planet som passerar över denna punkt i vårt Universum medverkar till att aktivera och väcka oss till en ny frekvens. Den här energin är så stark att den kan påverka oss på global nivå och ofta förekommer då djupa skiften.

Det hade inte varit någon viktig planet som korsat över GC på lång tid, men planeten Saturnus transiterade över denna betydelsefulla punkt på himlen (från Mars 2017 till December 2017) och Jupiter gick över denna punkt November-December 2019.

SATURNUS PASSAGE ÖVER GC SKER CA VAR 30:E ÅR - LÄS OM DET HÄR.
JUPITERS PASSAGE ÖVER GC SKER CA VART 12:E ÅR. LÄS OM 2019 HÄR

Dessutom aktiveras Galaktiska Centrumet när Solen passerar där runt 21/12 varje år (runt vintersolståndet), samt när de andra planeterna rör sig över det området vilket man kan ha koll på med hjälp av en ephemeris (stjärntabell) som man kan hämta HÄR. Varje planet som vandrar över där, tar emot en mycket speciell kosmisk energi.

Ditt födelsehoroskop och Galaktiskt Centrum

Om du i ditt födelsehoroskop har en planet (särskilt Solen, månen, Merkurius, Venus, eller Mars) eller en viktig punkt i konjunktion, kvadratur, eller opposition till GC som alltså befinner sig vid 26-27 grader Skytten, är detta en stark energipunkt i ditt horoskop. 
Även om du inte har det, så är platsen för GC när du föddes en ”kraftkälla” för det astrologiska Hus som CG befinner sig i. Varje gång som ”kraftkällan” CG i ditt horoskop aktiveras av en transit, påverkar det energin i just det Huset!

Om man som ex. i sitt horoskop har starka aspekter (i ordning: konjunktion, opposition, kvadratur, sextil, trigon, kvinkuns) från GC till speciellt Solen, Månen, Merkurius, ASC, MC och/eller Mars och dessutom har en eller flera av Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och/eller Pluto inblandade (ju fler, desto starkare) så är man ungefär som en slags ”åskledare” (kanal, mottagare) som tar upp överföringar från GC.
På vilket sätt och vad det innebär speglas alltså i det personliga horoskopet.
Var och en har sina unika kosmiska förmågor. Man kan t ex att plocka upp överföringar som inte alltid mottas/uppfattas av många...

Den potenta mixen av kosmisk energi som strålar ut från GC och allt som finns i eller nära den punkten (en slags kosmisk kittel) och beroende på vad horoskopet visar, så anser astrologer att denna CG-energi antingen filtreras genom eller blockeras eller sänds fullt ut av eller reflekteras av olika "GC-kopplade sändare eller mottagare” (s k ”Galactic Center People”). Ungefär som en kristallprisma - lysande regnbågar och glitter av ljus i ett rum när Solen lyser igenom det.

En annan effekt av personliga planeter i aspekt till GC är ofta upplevelsen av en 'annan värld', en effekt dessa aspekter tycks skapa. Vissa med aspekter till GC talar om att de inte känner sig till hundra procent som en människa, eller har en mänsklig bakgrund. De har en känsla som om de kommit till denna planet från någon annan plats. De ser sig som ett galaktiskt sändebud, och kan ha en känsla som om de representerar energier, kunskap och civilisationer som är av utomjordiskt ursprung. De kan t o m ha nattliga drömmar där de är i olika utomjordiska kroppar.

Notera GC i ditt horoskop

Om du har tillgång till ditt horoskop, så kan du göra en notering vid 26.30 grader (26-27) i Skyttens tecken där CG befinner sig. Därifrån kan du beräkna vilket hus den befinner sig i och eventuella aspekter till planeter/punkter: 
Annars: Ställ upp ditt horoskop och notera 26.30 grader (26-27) i Skyttens tecken HÄR.

Den här punkten kan man en del vara i väldigt stark kontakt med vilket speglas i deras liv. Det typiska är att man då förmedlar en högre vibration som är kopplad till det huset symboliserar.

Kort om GC i de astrologiska husen så att du kan få en ungefärlig uppfattning om vad CG i ditt hus kan handla om:

Hus 1 – 
Huset står för:
Personlighetsdrag, presentation av dig själv utåt, personlig stil och syn på livet.

Med GC här: kan du te x ha 
en speciell stil och personlighet – som andra uppfattar vara "kosmisk" eller ”alternativ” vilket kan ha en speciell inverkan på andra som känner att de dras till dig och det du förmedlar med din personlighet.

Hus 2 – 
Huset står för:
Alla slags resurser och tillgångar (pengar, talanger, materiellt, gåvor), vad du har och äger, likaväl som sinnesfrid och känslomässiga värderingar. 

Med GC här kan du te x ha
behov av andra värderingar ”än de jordiska/materiella” och söka en mer alternativ inkomst eller ha speciella talanger som innebär en resurs för tillgångar. Du kan ha "ovanliga/kosmiska" talanger och förmedla en "högre sanning" när det handlar om ägande och ekonomi - d v s att vara fri från det jordiskt bundna. 


Hus 3 - 
Huset står för:
Undervisning, lärande, skrivande, kommunikation, kontakt med
syskon, människor i grannskapet eller allmänt på daglig basis.
Med GC här kan du te x
ha en”kosmisk” direktkontakt (vara kanal), eller ha en speciell intellektuell förmåga eller kommunikation som också kan bottna i en omedveten kosmisk kontakt. 


Hus 4 – 
Huset står för:
Hem och familj (närstående – behöver inte vara biologisk), påverkan från förfäder,
familjetraditioner - ”rötterna”- din grund och dina invanda mönster från tidig ålder, samt känslor, stämningar - din innersta kärna, trygghetsbehov. ”Där du är ”hemma”.
Med GC här kan du te x
uppleva att du har en speciell familj med alternativa livsval och du kan ha skapat dig ett hem som är otraditionellt. Kanske en hemsituation med speciell atmosfär och du behöver inte vara bofast på ett ställe eller inte känner dig hemma på ett ställe även om du bor där. Du kan ha familjekänsla med likasinnade eller rentav ha en ”kosmisk” familj, så att den ”verkliga” familjen ”finns därute” och inte på denna planet. 


Hus 5 -
Huset står för:
Kreativt uttryck, barn, ”lyx”, skapande, dramatik, festligheter, ståt, romantik/förälskelser, kärlek, omtanke, även passion och ”hjärtesaker” – det du är en eldsjäl inom.
Med GC här kan du te x ha behov av att 
både uppleva och uttrycka dig speciellt ("kosmiskt spännande") i romantiska situationer och har stor omtanke om andra människor, liksom barn, liksom du kan ha en unik kreativitet, som om den ”kommer från andra världar”. Du kan utstråla något kosmiskt från hjärtat.

Hus 6 – 
Huset står för:
Hälsa, träning, kosthållning, rensa/rena/städa, välbefinnande, husdjur, ”dagliga rutiner/ritualer/vanor, ”tjänande” eller servande – att vara nyttig och att göra nytta. Plikter.
Med GC här kan du te x ha
behov av
att ödmjukt ”tjäna” Jorden, att leva alternativt och göra ”nytta”och vårdar din kropp, själ och ande med en känsla av att vilja "förhöja" dina vibrationer. Du vill också hjälpa andra.
Du kan även ha en känsla av ”att du väntar” på något mer…, något större medan du utför dina uppgifter/plikter i det dagliga livet här på Jorden.


Hus 7
Huset står för:
Socialt betydande relationer, partnerskap, överenskommelser, behov av frid och harmoni.
Med GC här kan du te x ha 
behov av att hitta en livspartner som är speciell och som har en ”hög” energi, kanske t o m någon som har en mer ”ojordisk” karaktär. En - mot en - relationer som du har kan innehålla ett speciellt energiutbyte där ni känner att ni"tar ner något från ovan" vilket är en speciell känsla som förhöjer relationen.  

Hus 8 – 
Huset står för:
Omvandling, delade resurser,
andras pengar, mystik, det svårförklarliga, fördolda, död/födelse/liv – livsprocesser - det psykologiska, makt och manipulation, djupa känslor, passion, liksom starka begär.
Med GC här kan du te x uppleva att du
vill nå djupt in i det som är andligt, mystiskt och kosmiskt betonat. Du kan uppleva mycket speciella händelser som ger dig psykologiska insikter och tillgångar som "verkar komma" från "ovan". Du kan uppleva en enorm kraft och energi inom dig och i dina möten med andra. Det påverkar starkt andras energi och kan ge dem mystiska upplevelser. Du kan även ha en "mystisk" passion.


Hus 9 – 
Huset står för:
Nya horisonter, inre/yttre resor, kosmisk medvetenhet, tro,
optimism, öppenhet, nyfikenhet, expansion, sökande, högre studier, kontakter med och kunskap om främmande kulturer m m.
Med GC här kan du te x vara 
mycket nyfiken på och även mottaglig för speciell och andlig (kosmiskt präglad) information. Det är inte osannolikt med stora insikter om eller kunskapsvidgande kontakter med andra ”världar”. 

Hus 10 - 
Huset står för:
Karriär, uppdrag, yrke, PR,
livsmål, karriär, vara synliggjord, vad du vill uppnå, image, social ställning.
Med GC här kan du te x
uppleva att du har ett speciellt ”uppdrag” på Jorden, kanske ett alternativt eller "kosmisk"/andligt sådant. 


Hus 11
Huset står för:
Vänner, mål för framtiden, grupper, det kollektiva,
världsförbättrande, eventuellt politisk, kontaktnät, gruppaktiviteter.
Med GC här kan du te x
ha behov av
att utvecklas genom ett rikt nätverk av ”speciella”, andliga och "kosmiska" vänner och kontakter, du kan dras till gruppaktiviteter som ger dig en speciell energi och möjligen med "kosmisk känsla" och insikt. Kanske du har spännande kontakter med ovanliga människor genom internet.

Hus 12 - 
Huset står för:
Det omedvetna, drömmar, ge och ta emot, meditation, andlighet, utveckling av ditt inre.
Med GC här kan du te x
få andlig vägledning både i drömmar och i vaket tillstånd. Du kan också ha en stark längtan efter ”något mer”, och känna att du inte är riktigt ”hemma” i den yttre världen. Du kan uppleva att det finns en ”annan verklighet” som du vill nå "in i".

Läs mer om GC i horoskopets hus:

Rolla ner till GC i de 12 husen HÄR 

Mer HÄR

LÄS MER OM  GC  HÄR, HÄR, HÄR


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 


Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR 

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR. 

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar