Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 1 augusti 2018

Mars retrograd - tid att uppmärksamma riktningen i våra liv


Mars, planeten som associeras med krigarens arketyp, är retrograd mellan den 9/9 och 13/11 2020.

Sist planeten Mars var retrograd var 2018 i Vattumannen och Stenbocken från 26 Juni till 27 Augusti, men Mars var inte retrograd år 2019. Nästa retrograda period sker mellan 30 Oktober 2022 som pågår till 12 Januari 2023!

¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨


Vad är en retrograd? 

Planeterna inom vårt solsystem är i ständig rörelse när de kretsar kring vår sol.

När vi blickar mot natthimlen rör sig planeterna till öst i förhållande till stjärnorna. Men det finns tider där det verkar som om en planet rör sig i motsatt riktning, mot väst, och det är när en planet kallas för att flyttas retrograd (förkortad till Rx) - går bakåt. Men retrograda planeter går aldrig bakåt, den bakåtriktade rörelsen är enbart en optisk illusion. När Jorden helt passerar planeten i sitt omlopp, ses rörelsen normal igen, och planeten sägs vara "direkt" eller "prograd" (det vetenskapliga begreppet). 

Mars går inte retrograd så ofta. Den himmelska krigaren gör en zodiakkrets ungefär vartannat år, vilket innebär att han i genomsnitt spenderar omkring två månader i varje tecken, ungefär tio veckor.  Men på grund av sin retrograda rörelse, får ett av de tolv tecknen i zodiaken ett besök i ungefär sex månader. Mars är retrograd ca 58-81 dagar var 2 + år. 

¨¨***¤~,~¤***¨¨, ¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨


Mars "går bakåt" - vad kan det innebära för oss?

Astrologiskt är Mars, krigarplaneten, den vi tittar på när vi vill veta något om självförtroende, aggression, beslutsamhet och handling. Mars är också nära förknippad med passionens hetta - inte kärlekens och romansens aspekt av intimitet, utan den mer instinktiva sidan av det.

Astrologer säger ofta att de aktiviteter som betecknas av en planet, är bäst att undvika när planeten är retrograd, men vad betyder det för Mars? 
Tio veckor av stillhet från alla aktiviteter som motion, sport, nystartande och passionerad intimitet? 
Tja, det brukar anses vara en dålig tid att börja ett nytt passionerat förhållande, men det finns ingen anledning att helt avstå från det i tio veckor. Den bakomliggande betydelsen av Mars retrograd är mest att energi saknas - och det kan påverka passionen i nya relationer.

Människor med starka planetplaceringar i de tecken som Mars är retrograd i, kan känna effekten mycket starkare, men vi alla märker det mer i de astrologiska hus som påverkas av retrograden. 

Men, är allting bara negativt med Mars retrograd?
Vi tittar på det:

¨¨***¤~,~¤***¨¨, ¨¨***¤~.~¤***¨¨,¨¨***¤~,~¤***¨¨


Möjligheter när Mars "går bakåt"


Mars är inte bara symbolen för krigaren, utan speglar också handlingsplanen och
motivationen. När den växlar till retrograd märks effekterna genom att saker verkar sakta ner och det kan vi kan uppleva när det gäller vår motivation att gå vidare.

Även om det här kan verka som ett hinder, är det egentligen en gåva.

Under Mars retrograd ger Universum oss möjlighet att pausa och granska handlingarna i vårt förflutna innan vi går vidare. Mars retrograd ber oss att bedöma om våra handlingar verkligen tjänar oss och om de hjälper eller hindrar oss i att skapa vårt liv utifrån våra drömmar.

Så ofta faller vi in ​​i autopilot och slutar aldrig riktigt fråga vad vi gör och vart vi är på väg. Under Mars retrograd kallas vi alla för att uppmärksamma riktningen i våra liv och att bedöma konsekvenserna av våra handlingar.

Alla handlingar har konsekvenser, och dessa konsekvenser stöder antingen ett liv som vi vill ha eller stödjer ett liv som vi inte vill ha. Våra handlingar antingen stärker oss och för oss till bättre människor, eller de drar ner oss och får oss att upprepa samma cykler igen och igen.

Under Mars retrograds energi får vi alla den tid vi behöver för att checka in hos oss själva och reglera med vår högsta sanning och högsta jag.
När vi är anpassade till vårt högsta jag vet vi alltid att ta till rätt åtgärder och kan lita på och lyssna på vårt hjärtas visdom mycket lättare.

Att jämka med vårt högsta jag behöver disciplin och övning. Det är ofta verktyg som meditation eller komma i kontakt med vårt undermedvetna som hjälper oss att komma dit. Men ibland, kan även att placera handen över vårt hjärta, ta några djupa andetag, och fråga oss själv hur vi känner, vara tillräckligt för att stämma in och komma in i en anpassningsnivå. Det handlar om att hitta vår stillhet inifrån, så att vi  kan se saker tydligt och känna saker tydligt.

Genom att justera på detta sätt dagligen hjälper det oss att hitta de rätta och bästa åtgärderna för dig och att skapa vårt högsta mål.

Mars retrograd kan få oss att känna oss svaga, och om vi har arbetat för mycket eller för hårt, kan vi känna oss utbrända. När Mars går tillbaka genom tecknen, får vi möjlighet att vila, koppla av och ladda våra batterier.
Att rusa framåt, eller försöka starta nya projekt är ofta inte en bra idé, eftersom den energi och motivation vi behöver för att få saker gjorda inte är lika stödjande som den kan vara. Vi är då också mer benägna att göra något förhastat som kan ställa till det… eller förlora vårt humör.

Mars reglerar självförsvar, självmotivation. liksom ilska, konflikt och frustration. Medan Mars är retrograd kan vi komma att se över hur vi hanterar utåtriktad ilska eller konflikter som kanske inte är lämpliga. Att använda ”passivt aggressiva” tekniker, som manipulation, kompromiss eller subtila kraftspel kan vara mer lämplig vid denna tidpunkt. Om någon av dessa känslor bubblar under ytan, kan vi upptäcka att det är välbehövligt att rensa och hantera dem. Att hålla kvar ilskna på insidan gör att man kan bli sjuk eller deprimerad.

Vi kanske behöver mer vila än vanligt. Vissa är mer olycksbenägna eller sjukdomskänsliga, nästan som om Universum tvingar oss att sakta ner om vi inte lyssnat på våra naturliga impulser om att ta en paus. Det är dags för omgruppering, och detta är viktigt både på fysisk och emotionell nivå.

Men om man normalt inte är självhävdande, kan man vara tvungen att försvara sig själv. Oavsett vår taktik måste vi tänka på vad vi gör. Om vår taktik inte fungerar eller om den är olämplig för situationen fortsätter vår ilska att byggas upp medan Mars är retrograd.

Om man har allvarliga aggressionsproblem eller ”häller ilska på andra”... eller gör aggressionshandlingar, kan man förvänta sig att det kommer tillbaka när Mars blir direkt. Det här är en tid att i så fall lära sig att uttrycka känslor utan att bli arg.
Ett sätt är fysisk aktivitet som släpper ut den ilska energin. Sport hjälper, att vara involverad i engagerande aktiviteter kan låta ilska komma till uttryck.
Att prata med en vän är också till hjälp för att balansera ilska, då någon som är praktisk och som konstruktivt kan säga sanningen till oss, någon mer mogen, som kan se båda sidor. Sådana människor är dock inte lätta att hitta.

När Mars t ex går ”bakåt” i vårt första Hus (Hus 1), kan vi också känna oss dränerade på energi och därmed uppleva mindre vitalitet, så det är därför inte en bra tid för att påbörja saker som kräver energi, alltså. Det rinner lätt ut i sanden. Om det känns frustrerande är det är lätt hänt att mer passivt aggressiva problem uppstår, som argumentation och missförstånd.
All form av destruktiv ilska som man ”riktar utåt” kommer tillbaka senare, när Mars vänder…

Det är en tid då vi kan känna att vi behöver arbeta på vår självbild, vi hamnar förmodligen i känslor som är kopplade till den, liksom vi kan bli mer medveten om sådan,t som berör självförtroende och mod.

Sammantaget är Mars retrograd en tid för vila och reflektion. Det är dags att titta på handlingarna i vårt förflutna och att bedöma hur de har tjänat oss.

Vi kan minska risken för en "uppspeedad" Mars retrograd-energi, genom att ta lite tid för oss själva för att andas och därmed undvika att hamna i situationer som kan irritera.

Även om det inte känns bra när Mars är retrograd kan man göra det till en användbar tid för att iaktta sina egna erfarenheter och därigenom försöka förstå dessa, en tid att sakta ner, för att ompröva önskningar och metoder. Kanske upptäcker man att man "gissar" hela sin strategi? Eller kanske man börjar tvivla på de mål man har arbetat för, eller sina egna instinkter, eller sin valda ensamma position och väg? Det är en bra tid att ompröva och omvärdera sådant. Detta hjälper oss också att ladda batterierna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar