Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 1 augusti 2018

Astrologisk månadsprognos Augusti 2018


I Universum , som vi är en del av, är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik eller viktig rörelse på himlen, vanligtvis handlar det om en retrograd (INFO) och/eller en aspekt (INFO) till en annan himlakropp (eller flera), så är det en särskilt viktig tidsperiod. I det allmänna (kollektiva) horoskopet ”signalerar” det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva

Astrologiska prognoser är menade att läsas som inspiration. 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsutvecklingen) som alla som sagt är en del av. Hur stark inverkan planeternas positioner har på det personliga planet, beror bl a på var de hamnar i det personliga horoskopet baserat på datum, tid och plats för födelsen och solteckenprognoserna (som ses längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

Allmänt - den världsliga/kollektiva prognosen Augusti 2018:


Det finns många astrologiska händelser denna månad vilket indikerar ytterligare en månad av radikala skiften och förändringar.

Se de bästa sätten att använda Lejonets stjärnteckens kvaliteter i Yoga nu när Solen befinner sig där 23/7-22/8: HÄR.

Vi har åter en förmörkelse-månad, vilket brukar innebära förväntan hos många av dem som följer ”himlahändelserna”, denna gång i det dynamiska lejontecknet den 11/8, den tredje förmörkelsen inom en månad, en mer än vanligt.

Kraftiga ”energistötar” är inledningsvis aktiva denna Augustimånad genom Uranus kvadratur Mars, men denna aspekt har faktiskt varit aktiv i stort sett hela Juli med någon/några graders orb, dvs inte exakt hela tiden: Den har ändå påverkat mycket starkt pga av att Mars är retrograd. Ett annat mycket viktigt skäl är att Mars befinner sig närmare Jorden än vanligt på himlavalvet (närmast den 31/7), vilket den inte varit sedan 2003.
Astrologiskt tolkar man energierna som störande och oroliga och att också oväntade händelser sker, ofta väldigt omtumlande händelser i vår värld.

Mars i Vattumannen skapar mer ovanliga, excentriska och snabba reaktioner på motstånd, men går retrograd till Stenbocken den 13/8 (ett par dagar efter solförmörkelsen), vilket dämpar dessa egenskaper.

Den dynamiska, sällskapliga och uppmärksamhetskrävande Lejonsolen ökar i energi då den ”länkas till” expansiva Jupiter genom en kvadratur, precis innan den går till solförmörkelsen den 11: e.

Venus går till sällskapliga, rättvisa Vågen den 6: e, och gör där sitt bästa för att upprätthålla lugn i oroliga vatten, och inspirerar oss till ordna eleganta fester och att se livets skönheter.

Vi har många planeter i retrograd vid denna tidpunkt, Merkurius, Mars, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto. Det här betyder att många frågor tycks gå baklänges och inte så lätt framåt - än.

Merkurius, Guds budbärare går retrograd i dynamiska Lejonet från 25/7 (från strax före den kraftiga månförmörkelsen i Vattumannen den 27) och till 18/8. När budbäraren Merkurius är retrograd, reser han in i underjorden, in i djupet av vårt inre, för att samla gamla hemligheter, ledtrådar och information som vi behöver gå tillbaka och titta igenom en gång till. Det kan vara utmanande att definiera exakt vilka budskap som Merkurius försöker leverera till oss. Faktum är att vi kanske inte kan förstå dem förrän både Mars och Merkurius börjar flytta direkt igen i slutet av Augusti.

Merkurius är retrograd i eldtecknet Lejonet, och det är troligt att det som kommer upp är något vi behöver stå på oss med. Denna Lejonenergi vill att vi ska hitta vårt oberoende och hålla fast vid vår egen kraft och dynamik. I stället för att använda denna energi för att konkurrera eller bli oense med andra, är det bättre att låta denna energi leda oss till att lära oss tålamodets kraft. Det kanske inte är den perfekta tiden att ”hoppa framåt”, utan snarare är det den perfekta tiden att sakta ner, gå inåt och stämma in en tystare, mjukare, mer intuitiv röst i hjärtat. Saker blir lättare att förstå, och vi kan se tillbaka på denna period med nyfunnen klarhet. Merkurius går direkt den 19: e.
LÄS mer om vad Merkurius retrograd innebär HÄR.

Sedan går Solen vidare från Lejonet till den noggranna, idoga, samvetsgranna Jungfrun den sista veckan.

Sista dagarna i augusti - från 24: e är en bra tid att genomföra beslut som du redan har gjort och att ägna dig åt ett mål som du är säker på, låt inte impulsiviteten styra dig.

Så det lutar åt att Augusti likt Juli månad 2018, kanske inte heller är så lugn, utifrån astrologins tolkning, utan snarare några utbrott, ”avbrott” (störningar) och plötsliga händelser. Att vänta är det oväntade, både privat och i världen!

Tips för att finna balans: uppmärksamma både huvud och hjärta, uppmärksamma detaljer som håller den stora bilden i åtanke, hitta tid för både vänner och kära och lugna ner alla tendenser till uppror och var uppmärksam på detaljer som behöver lösas.

DATUM FÖR PLANETÄRA ASPEKTER  
(i världshoroskopet/kollektivt) och kort symbolik:

Runt den 2/8:
De banbrytande krafterna fortsätter (sedan flera veckor) i världen genom en kvadratur mellan Mars i Vattumannen och Uranus i Oxen. Denna kraftfulla aspekt kan ge oväntade, överraskande, kanske chockartade, händelser som ställer saker ”på kant”, vilket kan ta oss ur komfortzoner.

Energin speglar också hos många en störande och mer upprorisk sida. ja vi kan räkna med ”uppblossande” händelser/känslor över hela världen, även ”strider”, det kan ske privat och vi får höra om både sådant och banbrytande händelser i nyhetssammanhang… 

Mars kvadratur Uranus kan dra fram känslan av att behöva "tampas" med någon/något, eller ”strida”, en del kanske kämpar för att bryta sig fri från restriktioner och ”översitteri”.
Det svårt för många att kompromissa, så meningsskiljaktigheter kan flamma upp. Detta är en tid av ilska och raseri. Vad vis och klok och agera för att dämpa aggressiva tendenser denna tid! 

Men det kan handla om att många behöver ta itu med svårigheter, krångel och "laddade", ja farliga situationer både globalt och i enskilt.
Undvik impulsiva åtgärder och att ta farliga risker! Dvs att inte skapa gnistor under den tid som följer är mer än angeläget.  Inte bara p g a bränder och annat, som astrologiskt kan förstås som de mest destruktiva energierna från Mars nära läge himlavalvet i Vattumannen i kvadratur till Uranus (gnistor) i Oxen (=jord/natur, Moder Jord). (Och som många ser som  meningslöst pga av alla som drabbats av/drabbas av ett fruktansvärt lidande som  tyvärr följer i spåren, andra säger att det bara speglar "energier" som inte speglar annat än "att det sker", andra att det är menat)

Med Mars och Uranus i "ömsesidig mottagning" (var och en i tecknet styrd av den andra) har de en naturlig förmåga att reagera på varandra, vilket ökar energi som ”vill” ”spränga/splittra”. Vi kan använda energin för att tjäna ett högre syfte och till att finna uppfinningsrika lösningar och något nytt kommer fram. 
Dock tenderar aspekten att även dra fram hat/vrede som bl a riktas mot ledare/regeringar runt om i världen… Men det är viktigt att ta avstånd och inte vara en del av denna frenesi, eftersom det bara främjar mer känslomässig instabilitet i världen. Vad berättar allt detta om oss själva och mänskligheten? Uranus-kvadratur-Mars uttryckt i hat är ingen bra energi… Välj hellre ”zero”/nollpunkten, utan att för den skull bli utslätad, -  välj att stå upp för orättvisor etc på ett stabilt sätt...

Runt den 6/8:
Solen i Lejonet kvadratur Jupiter i Skorpionen – laddar oss med ett entusiastiskt och optimistisk humör. Vi vill utveckla, utöka och expandera något, självsäkerhet, nonchalans, förväntar oss kanske resultat utan ansträngning. Men andra vågar satsa högt och det är ju så – hälften vunnet… och en liten lärdom genom små ”överdrivna” misstag.

Den 6/8
Venus i Vågen till 9/9 September: det medverkar till att öka vår charm, taktfullhet, behov av frid, men ger också tendenser till ytlighet, sällskaplighet.

Den 7/8:
Uranus i Oxen retrograd till början av Januari 2019 - liten effekt även om vissa innovativa planer kan behöva omprövas.

Runt den 8/8:
Venus trigon Mars – ökar passion, entusiasm, romantiska vibbar...

Runt den 9/8:
Sol konjunktion Merkurius – en extra mental växel sätter fart! Ökad kommunikation, idérikedom, viljan att ta in mer av nyhetsflödet, ta del av olika ämnen…

Runt den 10/8:
Venus kvadratur Saturnus – ”romantiskt cool”, mer plikt före nöje. Vi kan komma till ett beslut på ”relationsfronten”: En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. Med nymåneförmörkelsen bara ett par dagar bort, kan vissa känna att det är dags att avsluta saker snarare än att reinvestera. Andra känner sig ensamma, kanske även fokuserar på att finna en vän/partner.

Runt 11/8:
Merkurius kvadratur Jupiter – ökad kommunikation, nyfikenhet, önskar ”bredda” fältet, och veta mer. Notera överlöften och orealistiska tankar och åsikter i omvärlden. Undvik det själv.

Den 11/8
Partiell solförmörkelse i det "tjusiga", dynamiska och sällskapliga Lejonet - viktigt att fokusera på prioriteringar och bestämma vad som ska förändras under kommande månader.


Den 13/8:
Mars ”retrogradar” (backar) ut ur spänningssökande, ”egensinniga”, ”högmedvetna” och rastlösa Vattumannen till det ”stelare”, ambitiösa, praktiska Stenbocken som ger mer konstruktiv handling och färre ord och mindre rastlöshet, men tendenser till konservatism och ”låsta” energier.
LÄS mer om MARS retro HÄR

Runt den 18/8:
Merkurius sextil Venus - viska söta ord i rätt öron… Nu är det lättare att vara diplomatisk. En önskan om balans i kommunikation. Vi läser om och tar lättare in det vackra i omvärlden.

Den 19/8:
Merkurius går direkt.

Runt 19/8:
Jupiter trigon Neptunus i Fiskarna – lättare att vara sympatisk… drömmande, i kontakt med ”andra världar” och ”söka sanning” eller helt enkelt att inspireras kreativt.

Den 23/8:
Sol till Jungfrun i fyra veckor - praktiskt, detaljmedvetenhet, hälsomedvetenhet, hjälpsamhet…

Runt den 25/8
Sol trigon Uranus och trigon Saturnus: bra för att driva nya idéer framåt på ett praktiskt sätt. Frihet och integritet är också teman, aktiverad av fullmånen en dag senare. Det uppmanar oss att vara trogna mot oss själva och agera i enlighet med hur vi vill ”bygga på” våra liv. 

Den 26/8:
Fullmånen i Fiskarna – drömsk, intuitiv och inkännande. ”Evigheten nära”.

Runt den 26/8
Venus kvadratur Pluto – det är en förförisk, manipulativ och avundsjuk/svartsjuk energi. Undvik att ”dras in” i det negativa och var mån om att arbeta bort ev. smärtsamma känslor.

Den 27/8:
Mars direkt i Stenbocken - planer som du nyligen har tänkt på, går nu smidigare.

Runt den 28/8:
Merkurius kvadratur Jupiter (igen pga retrograden)- ökad kommunikation, nyfikenhet, önskar ”bredda” fältet, och veta mer. Notera överlöften och orealistiska tankar och åsikter i omvärlden. Undvik att det själv.

Här följer fler astrologiska prognoser 
av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här flera astrologers tolkningar för Augusti månad 2018: 
Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?). 

Varsågoda:


Astrologisk prognos Augusti 2018 för alla 12 stjärntecken

Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos Augusti 2018 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos Augusti 2018 för alla 12 stjärntecken:
Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

______________________________________________

Astrologisk prognos Augusti 2018 för alla 12 stjärntecken (rolla ner):
Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

______________________________________________
Nr 6:
På svenska: Astrologisk prognos Augusti 2018 för alla 12 stjärntecken:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för Augusti månad enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************
Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för Augusti 2018:
Nr 1:
SVENSK ÖVERS: HÄR
______________________________________________

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för Augusti 2018:
Nr 2:
SVENSK ÖVERS HÄR

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för Augusti 2018:
Nr 3:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för Augusti 2018:
Nr 4:
Rolla ner till Augustis (först förbi Julis)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************************************
Youtube:
Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för 
Augusti 2018 av
av Maxine Taylor: HÄR
av Joni Patry:HÄR
av Rick Levin HÅR

Youtube:
Astrologisk prognos Augusti 2018 för alla 12 stjärntecken(på engelska):

****************************************************************************************

Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2018
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar