Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 8 augusti 2018

Nymånen i Lejonet den 11/8 2018 & partiell solförmörkelse, stjärnfall & stjärnportens öppnande – Hjärtats tid


Nymånen infaller den 11/8 2018 kl 11:59:07 (18-19 grader) i Lejonets tecken med en partiell solförmörkelse (= delvis): synlig i Nord/Östeuropa, Nord/Västra Asien, Nordligt i Nordamerika, Atlanten, Arktis. Förmörkelsen som är ganska liten kan ses från mellersta och norra Sverige. Som mest skyms ungefär 1 procent av solytan i alla nordligaste Sverige.

Dessutom sker Lejonnymånen i samband med Lejonportalens öppnande! Läs om det HÄR. 

Inte nog med det: 
Ett av årets bästa stjärnfall (meteorregn), Perseiderna, har sitt maximum runt 11-13/8 då Jorden passerar genom en ström av ”damm” från jättekometen Swift-Tuttle (läs om det längre ner). 

**************************
Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

*************************
Inför den 11/8 kommer Solen och Månen allt närmare varandra och förbereder sig för den partiella, icke totala, solförmörkelsen.

Solförmörkelse innebär alltid en dynamisk nystart. Detta började egentligen med fullmånen (som var den 27/7 2018), så denna tvåveckors accelerationsperiod har handlat om vad vi nu släpper och lämnar bakom oss. När vi tittar tillbaka på vad vi är på väg bort från, bör vi vara redo och förberedda för att betona vad vi vill skapa nästa cykel. 

Med Solen och Månen sammanfogade i Lejonet präglas denna nymåne av eldens element vilket förstärker vår kraft och hjälper oss att stå upp för oss själva.

Lejonet härskar över hjärtat, så budskapet i och "nyckeln" denna nymåneeklips är att ansluta till hjärtat och ge uttryck för ”hjärtesaker”.  Att gå in i våra egna hjärtan; och ta fram självförtroendet och att hävda vårt hjärtas konungsliga kraft, vårt inre Lejon!

Lejonnymånen är till hjälp för att överbrygga svaga, passiva eller negativa känslor som tar ner självförtroendet. I stället för att känna på det sättet så är detta en bra tid till att ge självkänslan en nystart och att påbörja en mer aktiv livsstil.

Det som känns kraftfullt och rätt, kommer att fungera i framtiden. Sätt nymånefröna med omsorg och vattna med kärlek, så kommer skapelsen att manifesteras "kungligt" och fyllt av närvaro!

Lejonnymånen är en bra tid för att sätta upp en avsikt som stimulerar kreativiteten, liksom möjligheten att vara modig i kärlek. Det hjälper till att ta risker. Den största risken är kanske att bli kär… för en del.

En solförmörkelse, innebär att vi ”startar om” vårt medvetande och alltså börjar på nytt för de kommande sex månaderna. Så att ta sig extra tid för att verkligen känna in vad som behöver släppas och ge utrymme för nytt är gynnsamt.

Lejonnymånen hjälper oss med:
Ledarskapsförmågor
Att stå i egen kraft
Självförtroende
Kärlek och vänskap
Kreativt uttryck
Passionerade känslor
Modiga risker
Målmedveten inriktning

Det är en bra tid att uttrycka vilka vi är och att släppa ut kreativitetens vågor i våra liv. Det krävs mod att göra det med syftet att bli sedd och utstråla kraft och självförtroende i vårt hjärta.

Vi kan uppmanas att erbjuda vår medkänsla till dem som är fångade långt ifrån sina hjärtan och som behöver stöd för att hitta sin egen sanna natur. 

Vi kanske får en påminnelse om den glädje och lekfullhet som är en viktig del av vår mänskliga erfarenhet. 

Så nu är det ett fint läge att släppa loss och tillåta oss att skina som en sol, liksom att tillåta oss vara "konung" - som ett Lejon! Lita på att Solen, den centrala stjärnan i solsystemet och Lejonets härskare, skiner upp livet med den gyllene kraften!

Lejonets vibration kan manifestera sig som den andliga ljusenergi som styrker vår tro för, som Rumi skriver (onlineöversatt), "Han är Solen vars spår varje hjärta må följa."

Genom århundradena har mystiker bl a talat om Solen som dörröppning till andlighetens rike. Sufiläraren Vilayat talade om Solen som ett enormt ärkeängelsväsen. Forna Sufis talade om "midnattssolen" som ett sätt att beskriva själens möte med det gudomliga. Ja, för att komma i kontakt med gudomens ljus åkallade man på 1300-talet ”Solen av mysteriet", ”Hjärtat av hjärtat" och "Andens Sol"…

Solförmörkelsen ger en möjlighet att återställa själens dolda ljus

Partiell solförmörkelse

Som tidigast börjar solförmörkelsen vid ca kl. 10:30 i västra Lapplandsfjällen, som senast strax efter kl. 11.00 på norra Gotland. Vid Västkusten inträffar dess maximum kl. 11:01 (sv sommartid). Över Tornedalen är den som störst ca kl. 11.18 (sv sommartid). Från Götaland är förmörkelsen nästan osynlig. I Norrköping täcks ungefär 0,6 procent av solytan, vilket bara kan ses med en bra fågelkikare/teleskop, med godkänt solfilter. Den som har solförmörkelseglasögon kan från norr om Mälardalen se att det fattas en liten bit av solytan. Som längst pågår den partiella solförmörkelsen vid Treriksröset där den varar i 1 timme och 28 minuter.

Ögonblicket man ändå räknar som egentlig tid är 11.59.07 (sv.tid) som då sker i Lejonets tecken vid 18-19 grader (18.42.30).

En solförmörkelse är som en vanlig nymåne där Månen passerar mellan Jorden och solen, men kraftigare eftersom Månen mörkar Solen. Nymånens solförmörkelse är en partiell, vilket innebär att den är potent men inte så intensiv. En solförmörkelse innebär en betydande ändelse och en början, ute i världen och i våra personliga liv.

Förmörkelsen i Lejonets tecken kan smyga sig upp till att börja med och man kan ha föraningar som sannolikt märks på något sätt i tillvaron. Lejonets energi speglar sådant som är kopplat till hjärtat – kärlek, värme, att ge ut - att lysa vårt inre ljus och vara skapande. Det är ett tecken som speglar sanning och äkthet. Det handlar om att vara sig själv och vara tydlig med det man är och vill. Så självkänslan är sannolikt en del av vårt fokus denna nymåne. 

Vi kan nu när energierna ”börjar om”, komma in i en fas som handlar om hur mycket vi är i kontakt med livsglädjen, ivern att upptäcka och uppleva den gudomliga skapelsen omkring oss. ”Nyckeln” är att ”rensa bort” det som eventuellt är i vägen för vår kontakt med vår egen, inre sol – det rena, guldglänsande hjärtat i oss.

Ett viktigt tema för denna nymåne/partiella solförmörkelsens kombination är att fylla livet med solkraft, att stråla sanning och ljus och vara i kontakt med vår egen vägledning.
Vi kan också känna ansvar när det gäller hur våra attityder och beteenden skapar en ”krusningseffekt” i omvärlden.

Under inverkan av denna solförmörkelse behöver vi gå bort från att se saker genom vårt eget perspektiv och öppna oss för att se saker från ett högre perspektiv. Det finns en öppning eller en port till högre medvetenhet genom denna energi, och ju mer vi kan öppna våra sinnen och hjärtan, desto troligare kommer vi att få en glimt av sann enhet.

Så under inverkan av denna solförmörkelse är det också perfekt tid att stämma in och utarbeta det som vi behöver för att känna oss kompletta, hela och centrerade.
Lyssna på den inre rösten och bestäm om någonting behöver bytas och brytas för att skapa mer centrering.

Perseidernas stjärnfallsregn den 11-13 Augusti

Varje år tänds himlen genom återvändande stjärnfall (meteorskurar), från Perseiderna till Lyriderna, Orioniderna till Geminiderna. Om väderförhållandena är till vår fördel och Månen inte är för ljus, finns det en chans att vi kan se några gnistrande stjärnfall i aktion.

Så har du några önskningar passa då på att ”sända dem” till stjärnfallen i Augusti: Alfa Capricorniderna, Delta Aquariderna och så ett av årets mest aktiva och spektakulära stjärnfall: Perseiderna, även kallad Laurentiussvärmen. 

Perseidernas stjärnfallsregn kan vi se fram till den 24/8 med upp mot 200 stjärnfall i timmen, även om kanske det är vanligare med 60-120 stjärnfall/timme.- med en ”topp” (ett maximum) mellan den 11-13/8.

Ett stjärnfallsregn uppstår när en större meteor splittras- eller när Jordens bana korsar en bana för en periodisk komet. Dessa kometer har en svans av rester (partiklar) som brutit sig loss under århundraden och när detta stoft når Jordens atmosfär börjar det brinna, vilket vi ser som stjärnfall. Meteorerna är oftast små som sandkorn och pulvriseras av friktionen mot vår atmosfär och når jordytan som dammkorn. Det mesta av stoftet i molnet är ca tusen år gammalt, men det finns en yngre del av molnet som härstammar från stoft som lossnade från kometen 1862. Hastigheten hos meteorer från denna del är betydligt högre än genomsnittet.
Perseidernas stjärnfallsregn är skapat av kometen Swift-Tuttle.

Stjärnfallen syns bäst när natten är mörkast, så vid 01.00 är den optimala tidpunkten i norr. I syd är mörkt tidigare. Det kräver att det inte finns stadsljus. Så ett mörkt ställe gäller. Perseiderna kan förekomma på någon del av himlen, även om alla svansar pekar tillbaka mot konstellationen Perseus.

Nymånens aspekter

Merkurius konjunktion solförmörkelsen ökar vår kreativa och metodiska intelligens, så att vi kan fördjupa vårt tänkande, ifrågasätta, diskutera och överväga. Merkurius retrograd ger en mer ”inåtgående” energi som kan försena förhandlingar och beslut. Syftet är i så fall att se eventuella brister och ”tänka om” om det behövs. Det handlar om kommunikation, resor och elektronik. Det är bra att vara noga med ord och att inte reagera för snabbt i några argument.
Det är dags att ta det lite lugnare om vi börjar känna oss överväldigade av det hektiska tempot. Vi kan påminnas om det förflutna eller oväntat möta människor från det förflutna. Förhandlingar och affärssaker tenderar att vara i ett pausläge. Vissa detaljer är inte tillgängliga eller andra kanske inte är så pålitliga denna tid. Så det är tid för eftertanke och reflektioner. (Om Merkurius retrograd HÄR).

Månen kan vara nostalgisk medan Merkurius, i konjunktion, är flyktig och ungdomlig. Vad de båda delar är tendensen att ”slingra” genom livet och förändras med tidvattnet. Arketypen är som trollkarlen. Vid solförmörkelsen kan vi framkalla ett vackert, finstämt ”tankearrangemang”, byggd på drömsk nostalgi utifrån vår historia (rötter). Om vi kan fokusera på dessa drömmar tillräckligt länge för att skapa något av dem t ex något kreativt, så kan våra instinktiva känslor understödja varje projekt som föds vid denna tidpunkt.

Solförmörkelsen kvadratur Jupiter är den starkaste aspekten förutom själva förmörkelsen, med en orb av endast 0. 06 grad. Det tenderar att ge en strid av idéer och övertygelser, i ett optimistiskt och brett perspektiv, men också en tendens att överdriva och att också överskatta det som framförs i debatter, nyheter och media. Tänk på att fokusera på de mindre detaljerna och lita inte på den ”större bilden” – se under ytan vad gäller den ”offentliga” bilden, och påståenden som kan ”flöda” osant i den yttre världen!
Därför att: Under en solförmörkelse, då ljuset (sanning/Solen) skuggas är det extra viktigt att gå bakom det yttre, och känna efter med sitt inre (intuitionen/Månen), just denna gång också i samklang med intellektet (Merkurius i konjunktion) så att inte överdriven och vilseledande (Jupiter kvadratur) information kan ta fäste för lång tid framåt.

Solförmörkelsen (Solen/Månen) och Merkurius (dessutom retro) i kvadratur med Jupiter tenderar att minska koncentration eller fokus, vilket kan leda till vissa fel i bedömning eller rent av misstag. Så det finns anledning att vara försiktig med ord och attityd. Överdrivet självförtroende kan skapa arrogans i kombination med sämre uppfattningsförmåga. Så överskatta inte dina förmågor när du planerar för framtiden.

Månen kvadratur Jupiter är i allmänhet en härlig, varm allomfattande energi som vill vårda allt och alla. Dock finns en tendens att överdriva känslor och stämningar, inte minst när det handlar om en förmörkelse. Så det finns tendenser till överreaktioner och att lova vad som inte går att ”leverera”.

Solförmörkelsen kvadratur Jupiter kan få oss att känna oss självsäkra, stolta, lyckliga och optimistiska. Det sätt på vilket vi uttrycker vårt överflöd är avgörande för att bestämma resultatet, vilket kan sträcka sig från lycka och framgång till missbedömning och misstag. 
Det bästa sättet att hantera Jupiters roll i denna solförmörkelse är att visa respekt, måttfullhet och disciplin och att inte ha för många projekt på G, eftersom detta kan slösa på vår energi och skapa stress. Vi kan göra ”lyckan” genom att fokusera på det mest angelägna, göra våra kosmiska läxor och jobba medvetet för att nå resultat. Det är bäst att använda måttfullhet i alla delar av livet – och Jupiters moral.

Solförmörkelsen kvinkuns Pluto: Plutos inverkan är inte lika intensiv som den tidigare solförmörkelsen den 12/7 2018 som var i opposition Pluto. Den här kvinkunsen med Pluto speglar att denna solförmörkelse markerar en mindre vändpunkt i livet som kan kännas som en mini kris eller ett hot. Känslorna går också djupare, särskilt i känslomässiga och nära relationer, men det kan vara svårt att uttrycka dem direkt vilket sannolikt kan skapa tvivel i nära relationer över var man har varandra.
Vi kan behöva göra justeringar och kompromisser för att lätta på trycket och intensiteten i spåren efter den tidigare solförmörkelsen. De är kopplade till varandra och markerar ett fortlöpande tema relaterat till makt- och kontrollproblem eller destruktivt beteende. En händelse eller person kan utlösa energierna genom att ta bort känslan av personlig kraft. I relationer kan många reagera genom att försöka styra och manipulera den andra personen vilket kan leda till konflikter och sårade egon. Men varje kris, vändpunkt eller allvarligt beslut bär uppfattas som en övning i självförbättring. Då finns alltid möjligheten att kunna förvandla något i våra liv till det bättre som i slutändan har en positiv effekt på någon eller mänskligheten i allmänhet.

Denna plutoniska solförmörkelseaspekt som en fortsättning på Pluto opposition solförmörkelsen som var den 12/7 2018 pekar också på maktbalansen inom politik. Det ske ökade spänningar som leder till dramatiska händelser, t ex "smutsande" anklagelser eller andra maktmissbruk. Hemligheter kan exponeras och rykten kan ev. förstöras medvetet. Pluto reglerar stora politiska rörelser och multinationella företag. Så det kan bli politiska och sociala förändringar som ökar spänningarna för vissa men gör saker bättre för andra. Det kan också ske en förändring i maktbalansen mellan politiska partier, nationer och inom olika rörelser.

Jupiter trigon Neptunus är årets stora aspekt och av perfektion (exakt 19/8). Traditionellt är Jupiter trigon Neptunus idealistisk och esoterisk och uppmuntrar hopp, generositet och också samhällsanda. Vår andliga strävan att söka sanningen kan öka.  Denna aspekt är den arketypiska gurun, mystikern eller andliga läraren, ja själshelaren. Denna aspekt kan spegla någon som tjänar som en stor lärare eller mentor i våra liv det här året, men det kan finnas en tendens att idealisera en sådan person också. Frestelsen att gå i fullt fantasiläge med är lätt och det kan var svårt att hålla fötterna på marken.
När vårt personliga värdesystem eller moral når en högre standard, kan vi märka att när vi osjälviskt hjälper andra får vi stor tillfredsställelse. Det är just vad många nu kan förnimma. Ett välbehag. Kanske för att det sker sådant som ökar den sociala rättvisan?

Nymånen i Lejonets tecken 
i ditt personliga horoskops hus:

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. 
Här är litet idéer som är tänkbara för varje hus att ha ”i bakhuvudet” när det handlar om ditt personliga horoskop – där nymånen just nu faller och sänder energi från Lejonets tecken.

Men först > 
För att veta var denna nymåne landar i ditt horoskop, behöver du kolla horoskopkartan: Antingen ber du en astrologiskt kunnig kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länk där du fyller i data HÄR:

Så hur kollar man? 
Där nymånen befinner sig på graden, i detta fall runt 18-19 grader i Lejonets tecken. Där på den graden i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig så kan du säkert kolla själv nästa nymåne!

Om denna nymåne i Lejonets stjärntecken faller…

… i ditt 1: a hus, 
Det första huset handlar mest om din närmaste omgivning och din fysiska kropp. Nu är det verkligen läge med nya satsningar och ny början i din omedelbara miljö. Det gäller också din personlighet, hur du klär dig och hur människor ser dig!
Nymånen i första huset tyder därför på att du kan känna ett ökat behov av att nå ut över din personliga ”arena” såväl som inom det professionella. Det är tid att se över invanda mönster, kanske behöver du vara tydlig gentemot din yttre omgivning (när du möter nya situationer och människor). Det är en bra tid för en ny garderob eller byte av frisyr.
Det här är en positiv tid för nya projekt/mål, särskilt de som förändrar din omedelbara miljö och hur du presenterar dig för andra – du märker att det ökar din potential.
Ett bra ”nymånemål” är att ge mer av dig själv för andras skull, allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

… i ditt 2: a hus: 
Det andra huset motsvarar dina värden eller vad du värdesätter i livet och hur du använder dina inre resurser för att få det du uppskattar. Det är området (huset/rummet) som handlar om din inkomst och dina tillhörigheter, gåvor, bonus, vinst och förlust, inköp och finansiella kontakter med banker, låneföretag, dina inre resurser och också din frihet att göra vad du vill.
Nymånen i hus 2 påvisar en perfekt tid för dig att hitta din egen källa som djupt inom i dig, istället för att söka efter den utanför ditt centrum. Gudomligheten i dig är källan till allt överflöd och det är läge att öppna till den och undersöka vad som flödar där.
Samtidigt är det läge att s
e över utgifter och det materiella, se om du behöver lösa upp något som ”binder dig” vid det onödiga materiella. Meditera på tillit inom ekonomiska och materiella frågor. Gör dig av med ägodelar som egentligen bara belastar dig eller bara ”finns där utan mening” och lita på att livets sanna flöde ger dig vad du behöver istället! Se bortom det materiella och känn efter vad du istället värderar mest och låt den känslan expandera i ditt sinne! Dra det till dig för att göra det verkligt.
Se om du behöver ändra något i din budget, se över eventuella skulder och hur du bäst kan betala tillbaka dem. Nya begynnelser kring pengar eller personliga värderingar är starka vid nymåne. 
Ett bra ”nymånemål” är att ge bort av det som du har för mycket av ditt liv – skänk gåvor, ge till behövande t ex. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 3: e hus: 
Det tredje huset i det personliga horoskopet motsvara syskon, utökad familj, grannar, kommunikation, korta resor, bilar, transport, brev meddelanden, konversation, nyheter, skvaller, signering av kontrakt, även inlärning, instruktioner, privata studier. NU när nymånen aktiverar detta hus, så är det läge att undersöka något/några av dessa teman som du märker är aktuellt/aktuella i ditt liv, med syftet att initiera förändring eller stärka upp något.
Kanske du ska säga det funderar över! Eller tänk HUR du ska säga det på ett mjukt och stämningsfullt, känsligt sätt.
Nymånen i detta hus kan också ge dig möjlighet att ändra dig och söka ny information för att kommunicera eller lära eller skriva. Resor kan vara viktiga och familjemedlemmar kan markeras under denna cykel. Det här är en bra tid att börja en ny kurs eller börja skriva eller kommunicera ny information.  
Med mycket själ och förstående kärlek! Läs något som öppnar till din själ, kanske något poetiskt? Lyssna på djupt själslig musik och ta in den. Det öppnar de andliga kanalerna! Eller skriv dagbok, något vackert ”med själen”. Sätt upp en bra text på väggen/kylskåpet som påminner dig om själ/kärlek! Meditera, för det är nu kan höra de kosmiska budskapen viska till din själ. Men bara i ensamhet i tystnad. Rikta in dig på att utveckla din intuition.
Ett bra ”nymånemål” är att vara mån om att inspirera andra med goda och kärleksfulla råd (utan att vara påstridig). Gärna också några visa ord som kan vara till hjälp – gå på intuitionen. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 4: e hus
Det fjärde huset styrs av Månen och Kräftan. Det fjärde huset speglar hem och hemmets aktiviteter och teman, familj, föräldrar, din själs rot/rötter, barndom… släktens historia etc. Detta hus täcker också fastigheter och slutet på saker.
Nymånen i det här huset kan ge ett tillfälle att komma ikapp med tiden och familjen och jobbet i och runt hemmet. Även planer på en flytt/egendomsförsäljning som förändrar på djupet.
Var mån om nära och kära. Visa omsorg och var mån om att vara lyhörd för andra behov. Gör något som känns värdefullt för din själ och för dina närmaste. Låt kärleken flöda. Följ intuitionen. Gå in i minnen som kommer upp från förr, sänd kärlek till dessa minnen. Du helar då dina ”rötter” och kan därför smidigare och ”lättad” ta itu med dina mål för dig och dina nära och kära!
Ett bra ”nymånemål” är att agera för att skapa en kärleksfull stämning och att hjälpa de nära och kära. Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

…i ditt 5: e hus
Följ de kreativa impulserna. Låt fantasin flöda. Var mån om att vara lyhörd i din kontakt med barn (inte nödvändigtvis egna). Visa omsorg och finstämd kärlek. Var i ditt centrum i livets sanna flöde för att expandera hjärtats energi. Följ intuitionen.
Bra ”nymånemål” är att lösa upp eventuella ”egofrågor” och att sända (ge) extra kärlek till ”hjärtefrågor” – det/den som ligger dig varmt om hjärtat. Du kan t ex meditera på det. Allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

…i ditt 6: e hus
Ge dig själv andrum. Ta hand om dig och hälsan. Nu finns bäst förutsättning för att kropp och själ ska kunna stärkas genom t ex djupmassage, styrketräning, yoga, workout (o d) och jogging. Använd intuitionen för att känna in vad din kropp behöver för typ av kost – näringsmässigt, energimässigt m m. Din dagliga rutin, hemma eller på jobbet kan behöva ses över. Genom städning eller att fokusera på arbetsuppgifter kan du "släppa loss gamla energier" för att rikta in dig på framtiden med hjälp av de nya.
Ett bra mål är att hitta en daglig och tydlig balans mellan arbetet eller de dagliga göromålen och ”rast”. Känn in vad du och andra behöver och ställ inte för hårda krav även om du är fokuserad på att arbeta. Allt du ger ut kommer åter på bästa sätt. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 7: e hus
är det tid att rikta in dig på att vara med lyhörd i partnerskap eller i nära vänskap och lösa upp eventuella ”knutar”. Känn efter vad du kan göra för den andra personen. Energin gör det lättare att nå en energimässig balans mellan dig och den andra – mer egobefriat. Meditera på det!
Ett bra ”nymånemål” är att känna in hur du kan visa mer hänsyn till den andra. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 8: e hus:
”Bejaka din skugga”: känn den, förstå den, sänd kärlek till den för att tillåta gammalt att släppa: När du gjort det kan du också komma i kontakt med den allomfattande kärleken som finns bakom den – ren och ädel – en kärlek som då tillåts att stråla till dig själv, till allting som lever. Det finns också en mystik bakom detta – du kan bli djupt berörd när du släppt, förlåtit och märker hur den manifesteras i ditt liv på sällsamma sätt.
Ett bra ”nymånemål” är att sända kärlek den/det som orsakat ”smärtan” eller besvikelsen! Det är kärlekens kraft som är ”givaren” till läkning. Allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

… i ditt 9: e hus: 
Känn in vad du kan rikta in dig på för utbildning/kurs eller kanske en resa. Eller fundera över din personliga filosofi och var du på sikt vill utveckla något på ”stor nivå”. Det är bästa tiden att börja expandera din djupaste intuition. Gå på din intuition och var lyhörd – med kärlek.
Ett bra ”nymånemål” är att ge ut kunskap – utan att ”pracka på” andra den. Känn efter när du bör ge råd och kunskap, var mån om att hämta den med kärlek ”från det högre” (få den till dig från det mystiska: Gud, Kosmos/Universum eller ljuset – eller vad du nu kallar ”källan”). Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 10: e hus
Se över långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter och vad du behöver fokusera på och var du kan behöva tagga ner på dina självkrav och prestationsbehovet. Känn efter var du behöver ”mjuka upp” detta, kanske genom att ta på dig mindre uppgifter? Känn efter vad dina egna behov är i förhållande till de yttre kraven och finn en balans. Lös upp något som du känner ”binder upp dig och din tid. Detta är en bra tid till att istället meditera på dina drömmars mål för att ge dem chans att manifesteras.
Ett bra ”nymånemål” är att hitta en anpassad balans mellan självändamål och behjärtansvärda ändamål – t ex något som är välgörande både för dig och andra. Var ett föredöme, vilket just nu är det bästa att sträva efter med nymånen i detta hus! Allt du ger ut kommer åter på bästa sätt. Var i tillit!

… i ditt 11: e hus
Var mån om att följa intuitionen i dina mål. Var lyhörd i din kontakt med vänner, grupper, kontaktnät. Meditera på att ”smälta” in i det kollektiva med kärlek. Eller se dina världsförbättrande drömmar i meditation, då ger du dem energi så att de kan expandera och manifesteras i framtiden.
Ett bra mål är att göra en humanitär insats eller göra något för välgörenhet. 
Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 12: e hus
Finn svar i ”det inre”, t ex genom meditation. Om du känner inspiration följ med i dess flöde - skaparkraften. Låt fantasi flöda. Expandera ditt intuitiva sinne, du är mer mottaglig nu. Meditera, för det är nu de kosmiska budskapen viskar till din själ. Men bara i ensamhet i tystnad. Du kan komma i kontakt med mystik, andra dimensioner och den allomfattande kärleken. Rikta in dig på att utveckla din intuition. Andlig utövning gynnas. Känn in ”hela skapelsen” med kärlek. Flyt i ”The Ocean of Being”
Ett bra ”nymånemål” är att överlämna dig till livets flöde och att känna den allomfattande – oegoistiska - kärleken och göra handlingar utifrån den.
Allt du ger ut kommer åter. Tillit lyfter själen!

Var faller nymånen i ditt personliga horoskop? Hur använder du den här energin?

Tips för den som medvetet vill använda nymåneenergin

Här nedan följer flera exempel på hur man kan arbeta med nymånens energi. Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras.

Du kan börja med att rensa energierna i utrymmet, t ex ett rum eller hörna, där du ska göra ritualer med vit salvia-rökelse. Det hjälper till att förbereda en ny början och rensa bort gammal, stillastående energi. Tänk dig samtidigt att vitt gudomligt ljus fyller utrymmet. Gå runt i utrymmet, in i hörnen, bakom dörrar och runt möbler och öppna sedan ett fönster eller en dörr en stund så att ny luft kan komma in och ”hämta ut” det gamla.

Du kan sedan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånetecknet (förslag finns längre ner).

Om du är nöjd med allt, är det mest en energiladdning som hjälper dig som ”drivkraft”. 

Du kan skapa ett heligt utrymme/altare 
för nymåneritualer


Du kan skapa ett utrymme, en plats, för dina ritualer, med ett altare, där du fokuserar på det andliga arbetet. Det kan innehålla ljus, blommor, örter, kristaller/stenar och ord eller bilder som du har samlat och som betyder något för din andliga utveckling. Det kan också vara hittade fjädrar, saker som du har skapat eller andra talismaner. Detta hjälper till med att ge en mer speciell, helig energi till ritualen.

Vid nymånetid är det bra att rensa-städa altaret och dekorera det utifrån känslor och vad man är intresserad av att fokusera på. Nymånen är utmärkt för att bjuda in nya energier och tänka på de högsta andliga målen och önskningarna. 

Passa gärna på att på flytta saker, kanske möblera om, rena med salvia eller städa några av utrymmen i hemmet för att känna en ljus, glänsande och ny energi flöda!

Förslag på lejon nymånens altar-rekvisita är: Bild på stjärnkonstellationen lejonet att blicka på ***** Lejontecknet har tal 5 (men Solen har nr 1, så det gäller också), så ha med siffran/siffrorna som en talisman och antal ***** 5 blommor, t ex solrosor, rosor ***** 5 stenar/kristaller att hålla i – av samma sort eller olika av dessa: bärnsten (särskilt), citrin (särskilt), diamant (särskilt), granat, jaspis, fläckig brun jaspis (s k pop/champange jaspis), kunzit, labradorit, onyx, eldopal (särskilt), peridot, pyrit, klar kvarts, rutilerad kvarts, rodokrosit, rubin (särskilt, spektrolit, svavel (sulfur), solsten (särskilt), zirkon ***** Lejonets färger är alla nyanser av gult, orange, vermilion (cinnober), koppar, blodrött, även ljusgrönt och vitt ***** Lejonets metall är guld, helgad åt solgudinnor som Aditi, Beiwe (Lappland), Brigid, Hathor, Sunna (Nordisk), Uelanuhi (Cherokee), Walo, Wurusemu/Arinna och Xatel-Ekwa, men också åt Lejongudinnor som Medusa och Bast ***** örter/dofter som stämmer med Lejonet; t ex citronbalsam, dragon, dill, kamomill, sandelträ, kamfer, kryddnejlika, frankincense, ingefära och apelsinskal - kanske som doftljus eller eteriska oljor i ett bad ***** Den astrologiska symbolen är Solen, att ha med en solsten aktiverar energin optimalt och ha gärna med en bild på solskivan ***** musik i C ***** tarot-kortet ”styrka” är associerat med Lejonet.

Bästa tiden att göra Lejonnymåne-intentioner

Du kan göra nymåneritualer mellan den 9-11 Augusti 2018. Men den allra effektivaste tiden är att göra dessa så nära den exakta nymånetiden som möjligt, med början ca 1-1 1/2 timme (kanske ett par timmar) innan tiden är exakt. 

Den exakta tiden för nymånen den 11/8 2018, är kl  11:59:07 (sv tid).

Den första halvtimmen efter nymånen är också bra, men det kan fungera inom de första 24 timmarna efter den. Var på det klara med avsikterna innan du påbörjar sina intentioner.

Maximera kraften lejonnymånen 
- expandera din gudomlighet

Lejonnymånen är en mycket givande tid om du önskar expandera din gudomlighet och vara i kontakt med ”alla andras”, som ett, d v s ”en och samma” (”one”). Det är en bra tid för att möta hjärtats sanning.

Under vår resa på Jorden blev ljusets kärna förtäckt, förmörkad av glömska och okunnighetens skugga. Men alla kan uppleva glädjen och kärleken genom att återansluta med sitt äkta arv - gudomlighet. Tänk på bilder av heliga och profeter vars hjärtan är förgyllda med gudomlig kärlek, ljus som flödar från detta gudomliga centrum och ut genom deras fingertoppar, som belyser deras ansikten och strålar ut från huvudet som självlysande glorior. Det är kunskapen om deras sanna ursprung som skapar deras inre lyskraft. ”Jag är kraften i sin tro som brinner så starkt”.
Kom ihåg, när livet är svårt, och lågan brinner lågt, att ditt hjärta också är en sol, ett "ljus av ljuset", vars hem är i stjärnorna.

I Maya-traditionen finns det en hälsning, ”In Lak'ech Ala K'in”, vilket betyder jag är du, och du är jag (en traditionell Maya-tolkning). Denna Mayahälsning är en ära för varandra. ”In Lak'ech Ala K'in” speglar samma känsla av andra vackra hälsningar som ”Wiracocha” för Inka och ”Mitakuye Oyasin” för Lakota.

Om du använder något av hälsningarna är det lämpligt att placera din högra hand över ditt hjärta. Du kan också lägga båda händerna i bön.
Hälsningen kan också användas för att hälsa morgonsolen, tacksamhet över vatten, och även varje annat element och känsla av att vara på planeten.
Den hinduiska versionen av Namaste som härleds från sanskrit, är likadan, med en gemensam definition av "ljuset i mig hedrar ljuset i dig" eller "jag böjer för det gudomliga i dig".
Den längre översättningen av "Namaste" är
Jag hedrar platsen i dig där Anden lever
Jag hedrar platsen i dig där hela universum är bosatt
Jag hedrar platsen i dig som är av kärlek,
av sanningen, av ljuset, av frid
När du är på den platsen i dig
och jag är på den platsen i mig
Vi är ett.

När vi lever utifrån ”In Lak'ech Ala K'in” använder vi vår naturliga förmåga att skapa vår verklighet. Vi påverkar människans kollektiva medvetande på ett positivt sätt. De kosmiska Maya, även kända som "Star Elders" eller "Invisible Council", förstod denna naturliga kraft för att skapa sin verklighet. 

Tips för att förbereda nymåneritualen

Avbryt fokus på alla praktiska frågor och ställ in i den inre rösten. Hitta gärna en plats att meditera på ute, eller kanske nära ett fönster. 

För att förbereda din ritual, tänd och placera ljus i en triangelform på ett bord eller på en matta på golvet/marken (i en vattenskål om du är ute). Placera en skål med vatten i mitten av ljusen (eller använd skålen om du är utomhus som är fylld med vatten), tillsammans med kristaller, rent havssalt och papper och penna.

När du känner dig lugn och avslappnad, sätt dina händer över ditt hjärta, upprepa följande mantra tre gånger eller skriv ditt eget mantra: "Mitt hjärta är öppet, mitt hjärta är brett, vägled mig till det jag ska besluta mig för. Ta mig framåt, visa mig vägen, låt mig börja om. Jag ber. "

För att hjälpa till att förbereda ”jorden/myllan för dina nymånefrön”, be gudarna/krafterna om hjälp fördjupa dig i Lejonets teckenenergi. För att hålla dig centrerad, prova att fokusera på meditation eller yoga med Lejon-tema: d v s ditt hjärta, att du upplyses av Solens sköna ljus och att gudomligheten strålar överallt.

Helande meditationer och reningar 
för Lejonnymånen:

Stäng dina ögon och, när du andas in och andas, andas in solljuset tills hela din kropp vibrerar av ljus. Känn din aurautstrålning. Känn att du värms på ett behagligt sätt av Solens strålar, låt din kropp fyllas med dess livsviktiga magnetism. Låt ditt medvetande expandera i rymden, upplyst av de eldiga plymerna av ljus som exploderar från Solens korona. Snurra med planeterna när de omger denna centrala stjärna.

Föreställ dig nu att hela din själ badar i en ljusdusch. Låt varje mörkt hörn av dig själv vara upplyst, upplev Solens värme som generöst smälter bort din rädsla, skam och skuld. Alla dina hårda kanter smälter bort av det välgörande, ljusväsendet Solen. När du känner dig mer och mer fylld med ljus, kan du känna dig som om du har återvänt till en plats som känns bekant.

Fråga dig själv: "Vem är jag lysande, vacker, begåvad, fantastisk?" Egentligen, vem ska du inte vara? Det finns inget upplyst med att krympa så att andra människor inte ska känna sig osäkra runt dig. Du är ett Guds barn. Vi är alla tänkta att skina, som barn gör, att manifestera Gudomligheten inom oss. Det gäller inte bara i några av oss; det gäller alla. Och när vi låter vårt eget ljus skina, ger vi omedvetet andra personer tillåtelse att göra detsamma. När vi befrias från vår egen rädsla befriar vår närvaro automatiskt andra. (Marianne Williamson). För som det lärs ut i många visdomstraditioner, ditt sanna jag är en stråle av ljus som härstammar från Solens sol, den gudomliga källan.

Stäng meditationen genom att tänka dig att ljuset samlas i en solskiva i ditt inre. 

Att känna det som finns i din djupaste själ är nu nyckeln till att lösa upp dem för att komma vidare och forma framtidens intentioner! Om du behöver gråta, så gör det. Låt tårar (de vemodiga, glada eller sorgsna) få rena dig från det gamla. Det finns inget mer rensande än den lugnande kraften i en känslomässig frisättning. Det har visat sig att tårar också har överraskande medicinska fördelar. Saltet i tårarna tar med sig negativa energier! De släpper ut toxiner, nämligen de kemikalier som väcker kortisol, stresshormonet. 
Ta in Lejonymånens helande vibbar medan du arbetar dig igenom gamla känslor! Läs mer om de hjälpsamma effekterna av att gråta ut HÄR. HÄR.

Med de kriser som rapporteras råder runt om i världen, utmanas den breda massan och många känner oro över hur det ska gå för alla och envar... På en personlig nivå är det bra att titta på livsområden där vi upplever smärta eller oro eller sorg för att ha drabbats av något, detta för att mer fullständigt gå in i vår kraft, passion och syfte.

Här följer några bekräftelser för Lejonets nymåne som kan vara till hjälp:

•Jag öppnar mig för det högsta uttrycket som är möjligt av mitt gudomliga jag.
•Jag får styrka från Anden och är fylld av det mod som behövs för att gå framåt.
•Jag väljer att ansluta till livskraften inom mig.
•Jag är vital, kärleksfull, stark, generös och levande!
•Jag känner igen den glada närvaron av mitt inre barn och dess kreativa känsla för att ha roligt.
•Jag respekterar den del av mig som vill känna sig speciell, uppskattad, älskad och hedrad.
•Jag värdesätter de saker som gör mig till mig ~ anledningarna till att jag är unik.
•Jag värdesätter min glada, lekfulla, ljusfyllda ande som håller mig evigt ung.
•Jag hedrar mina unika talanger och speciella bidrag till livet.

Meditera på Tarot-kortet styrka som är associerat med Lejonet

Tarot-kortet styrka som är associerat med Lejonet visar de aspekterna av jaget som är mänskliga, djuriska och gudomliga. Det representerar vår medfödda djuriska natur och vår förmåga med kärlek och mod, tämja denna instinktiva sida.  
Att meditera på detta kort kan hjälpa processen att hedra och uppleva den inneboende styrkan inom vår existens.
Lejonet i styrkans kort symboliserar vår kraft och vår passion. När vi lär oss att behärska våra instinktiva beteenden, tankar och känslor, kan vi använda denna stora kraft. 
Den lägre fysiska naturen renas bort med uppvaknandet av andlig visdom och intuition. Den inre rösten kan ibland minskas av ett mer dominerande ljud av ego och rädsla. Att skapa inre stillhet ger oss en möjlighet att skapa tystnad som behövs för att höra hjärtans inre röst. En högre nivå av medvetenhet så att vi kan ta eget ansvar, som ett suveränt väsen. När vi behärskar oss, kan vi bemästra vår värld.
Erövra dina rädslor och följ ditt hjärtas röst, koppla dig till din modiga passion, ”Braveheart”!

************************************************************************

Ställ in dina intentioner 
- förslag på Lejon-nymånens avsikter


När Solen och Månen inriktas på samma grad i samma tecken (=nymåne) skapas ett kraftfullt fruktsamt ögonblick, som presenterar en stor möjlighet för oss. Vi kan nämligen medvetet använda energin för att skapa nya idéer. De intentioner som görs får långsiktiga konsekvenser.

Ge dig själv friheten att planera och genomföra en ritual för att hedra ditt inre kosmos, feminin skönhet, naturens årstider, dina systrar och bröder och dina önskningar. Samla gärna vänner och välj medvetet att hedra detta ögonblick i tid och rum.

Ta dig tid att stämma in dig själv och reflektera över vad som känns som de viktigaste teman i ditt liv just nu och vad du skulle vilja fokusera på under nästa månad. Vad känns viktigt för dig och vad vill du för närvarande?
Ta dig tid till att sätta intentioner som känns inspirerande och spännande, känn in i vad du verkligen önskar manifestera och det är områden du kommer att kunna göra framsteg inom under nästa månadscykel.

Du kan skapa ett manifestationskort av de saker du vill genomföra och skapa. Skriv ner avsikter om vad du skulle vilja manifestera och skapa, vad du skulle vilja känna och uppleva, vad du vill ringa in och ta emot, och de åtgärder du skulle vilja se själv ta.

Skriv ner dina intentioner så att du kan se dem igen under månaden som följer.  Skriv i nutid som "Jag är …" och "Jag har ..." uttalanden. Eller du kan också skriva "Jag är på väg att manifestera/skapa/ringa in ..."  
Du kan klippa ut dem för att använda var och en enskilt. Lägg dem då på en speciell tallrik, pappersark eller skål och sätt dem på den plats i ditt hem där du håller en samling heliga saker eller vid ditt altare. Du kan lägga små kristaller runt skålen med avsikter för att ladda upp energin i dina önskningar.


Anslut dagligen till dina intentioner. Det är bra att checka in intentionerna varje dag för att påminna dig själv om vad du fokuserar på och vad som är viktigt för dig. Ta dig tid att stänga dina ögon och känna in dig i energin för att din önskan och spendera tid att visualisera och föreställa dig hur det kommer att se ut och känna dig som att du lever och upplever det.

Att ge energi, uppmärksamhet och fokus på vad dina önskemål varje dag, och att anpassa din energi med dem, hjälper dem att ”komma in i” liv - manifesteras. Du kan också ställa in dig på var och en och fråga din inre vägledning om det finns några åtgärder för dig idag som kan hjälpa din önskan. Denna övning är ett stödjande sätt att manifestera dina önskemål genom att arbeta med din intuition.

*************
Du kan göra en annan ritual, som liknar en avsiktssituationsritual, men det inspirerar dig att ställa in dina intentioner från hjärtats centrerade område, snarare än från ditt sinne eller ego.
Stäng ögonen och andas djupt, försök att inte engagera dig i dina tankar utan låt dem flyta in och ut. 
Du kan också lägga händerna över ditt hjärtcenter och visualisera att flytta energin från ditt sinne till ditt hjärta. Ta dig tid att verkligen känna dig i ditt hjärta. 
Ta penna och papper och börja skriva vilka budskap som nu flyter från ditt hjärta, vilken ny början du vill skapa eller att dina intentioner går framåt för det kommande året. Försök att låta ditt hjärta styra dig snarare än ditt sinne.

*************
När du är klar med din ritual ta då en nypa salt och strö i en skål med vatten. Med fingret sprider du runt saltet och anger din avsikt eller vilken ny början du vill skapa. Du kan sammanfatta vad du skrev, eller du kan komma med en enkel mening som -"Jag vill skapa rörelse framåt med/inom/mot (säg det du skrivit)”.eller ”Jag vill öppna utrymme i mitt liv för (säg det du skrivit)” – eller din egen mening.
Saltet fungerar som en renare och representerar symboliskt ungefär: ”lycka till”. När saltet är omrört genom vattnet, ”smörj” litet över ditt tredje ögas område. Detta hjälper till att "försegla" din önskan. Avsluta din ritual genom att tacka och välsigna Universum.

För att avsluta ritualen släcker du ut ljusen men lämnar vattnet, dina anteckningar och kristallen i mitten av ljusen. Lämna nu över till nymånen för att debiteras. 

När du är klar kan du kasta bort vattnet eller använda det i duschen över ditt hår. Ha dina anteckningar förvarade tills dina avsikter blir tillverkade.

*************
Du kan skriva ner dina avsikter på ett 7-dagars ljus och tända det varje dag fram till fullmånen.
Du kan göra små handlingar varje dag som signalerar för dig själv att du är engagerad i dina mål.

Under denna Lejonnymåne kan du som förslag ställa in dig på att:
Vara modig
Stärka din vilja
Arbeta på din hållning
Öppna ditt hjärta
Vara ärlig med dig själv
Kontrollera ditt ego
Utforska din kreativa sida
Stärka ledarskapsförmågor
Stå i egen kraft

Bestäm också nu vad du ska göra sen, när dina mål har uppfyllts.
Bevara också vad du redan har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar