Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 1 november 2018

Astrologisk månadsprognos November 2018


I Universum (som vi är en del av) är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik eller viktig rörelse på himlen, vanligtvis handlar det om en retrograd (INFO) och/eller en aspekt (INFO) till en annan himlakropp (eller flera), så är det en särskilt viktig tidsperiod. I det allmänna (kollektiva) horoskopet ”signalerar” det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva på himlavalvet


Astrologiska prognoser är menade att läsas som inspiration. De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsutvecklingen) som alla är en del av. Hur stark inverkan planeternas positioner har på det personliga planet, beror bl a på var de hamnar i det personliga horoskopet baserat på datum, tid och plats för födelsen och solteckenprognoserna (som ses längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.


Allmänt, världslig/kollektiv prognos
November 2018:

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i det djupsinniga stjärntecknet Skorpionen som den passerar varje år mellan 21/10-22/11 (ca)!
Det är stjärntecknet som kan få oss att inte vara så intresserade av det ytliga utan kanske snarare gräver i det dolda, hemliga eller något vi vill veta mer om, kanske avslöja! Skorpionens tecken markerar också att hösten är här, allt går i vila och vi drar oss litet undan, kanske är mer intresserade av att fördjupa oss i något, kanske en hobby, mystik en intressant bok.
Genom att fokusera på Skorpionens nyckelenergier under Solens transitering där, kan vi bättre utnyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett bra tema för Skorpionen är att vara i det lugnet, medan sinnet stillar sig efter sommaren och höstens bestyr, och vi kanske kollar en bra deckarserie, det är en bra tid att fundera på problemlösande. Knäcka gåtor… för att nämna något. Detta är också en bra tid för självtransformation. Det är främst kraften att omvandla oss själva, för att kunna uppnå våra mål. Det är den tiden på året när saker sker om natten. Så omfamna den mörka sidan för det innebär transformation.

Den stora astronyheten är att expansiva Jupiter flyttar in i sitt eget tecken Skytten från den 8:e. Jupiter stannar där ett år (till December 2019) som den gör per tecken. Så den har inte varit här på tolv år, så det finns en tydlig växling till en mer äventyrlig fas med åsikter som utdelas fritt och uppriktigt. Även om Jupiters passage genom Skytten är stjärnbeströdd så har Jupiter också sin röda fläck som stormar ( (INFO INFO) och Skytten sin pil, så dessa energier sammanslagna i detta eldtecken kan leda till turbulens på flera plan, inte minst gällande tro och uppfattningar samt en risk för självrättighet .. LÄS MER HÄR

Mars går ner en växel i Fiskarna från mitten av månaden till 1/1 2019 så det blir mindre argumenterande, mer kreativitet, kanske dans och yoga, vi är mer följsamma. Även om litet mer ”go” driver på ett mer självsäkert uttryck runt 20: e, kanske en del inte är helt realistiska då? Mars stridiga natur minskar men kan vara omväxlande passionerad, entusiastisk och frihetssökande till mitten av månaden.

I mitten av månaden går också Venus direkt i Vågen och speglar en sundare, sällskaplig fas och Merkurius går retrograd i tre veckor. Om Merkurius retrograd HÄR 

Den sista veckan går Solen över till Skyttens tecken från ca 22/11 - 21/12. Det ökar vår längtan efter spänning och att vidga våra vyer. Vi kan vara mer benägna att längta, drömma och planera något som ger glädje och vidgar vyerna, nu när den ”myskulna” hösten passerat och den kyligare vintern landat och dagarna är kortare. Nu tänker vi kanske på sådant som resmål eller vad vi kan göra när våren kommer (i bästa ”skyttanda”) vilket lättar upp när det tidigt blir mörkt på dagen.
Vi vill känna oss fria och behöver mer utrymme för att utforska världen. En ökning av toleransen runt om i världen och en mer tolerant syn på andliga och filosofiska skillnader eftersom Jupiter viskar, "de som har sann tro behöver inte pressa den på andra." Många agerar gärna som lärare – delar med sig av sina erfarenheter. Intellektuell stimulering är något annat som vi längtar efter och är upptagna med att göra många olika saker. Rastlöshet.

Solen under de sista veckorna sammanfogar Jupiter i Skytten för en lyckad avslutning på månaden med höga förhoppningar, allmänna goda känslor, men löften kan göras som inte kan levereras eftersom eldenergi inte alltid är så praktisk.

DATUM PLANETASPEKTER November 2018
(världshoroskopet/kollektivt) + tolkning


Obs! Ofta känns effekterna av planetaspekter före eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker.

Runt den 1/11
Jupiter trigon Chiron
antyder att ”goda vibbar flyter” och vår filosofiska världsbild kan ge en känsla av att ”vara hög”… och det är till hjälp för att lösa upp gamla känslomässiga smärtor. Många kan intressera sig för nya läkningstekniker (kanske vilja starta en utbildning) under denna tid eller på andra sätt ta vara på kunskap som handlar om helhet och befriande från gammal smärta, som härrör från den intuitiva klarhet som vi då får från vårt högre jag.

Runt den 6/11
Solen i Skorpionen trigon Neptunus i Fiskarna
till den andliga planeten Neptunus ger ett starkt andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och Solen i Skorpionen hjälper oss att djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv. Den här aspekten ger en känsla av medkännande, kreativitet, andlighet.

Den 6/11
Norra Noden till Kräftan - Södra Noden till Stenbocken
Läs om det HÄR

Runt den 6/11
Uranus kvadratur Noderna
kan vara full av överraskningar, nya insikter och vilja att finna nya lösningar på gamla problem – och att förvänta sig det oväntade: Det kan sannolikt få oss att titta på en tidigare fråga från en annan synvinkel och med en förnyad insikt som handlar om framtida perspektiv. Detta kan också innebära att förändringar i vår nuvarande livskurs. Och Uranus påvisar att det är ovanliga, spännande och nya inslag. Om du vill revolutionera ditt liv, ha tro på dig själv.

Den 6/11
Uranus retrogradar tillbaka till Väduren (till början av Mars 2019)
Uppmanar oss att se framåt. Att bryta gamla vanor är en av huvuduppgifterna under denna transitering. 

Runt den 7/11
Jupiter trigon Norra Noden
påvisar en tid med möjligheter – t ex när det gäller materiella tillgångar. Denna kombination noteras ofta när materiella och finansiella aktiviteter sker.

Den 7/11
Nymånen i Skorpionen (Solen konjunktion Månen i Skorpionen)
Våra önskemål är starkare. Detta är också en bra tid för ritualer. "När dina önskningar är starka, kommer du att upptäcka att du har övermänskliga krafter för att uppnå dem" (Napoleon Hill)

Den 8/11
Jupiter till Skytten - efter ca tretton månader i Skorpionen nu --> Skytten (– 2/12 2019).
Läs om det HÄR

Runt den 8/11
Jupiter kvinkuns Uranus
tyder på att alla möjligheter - och omöjligheter – ”läggs på bordet”. Mycket handlar om nya, speciella planer och att bana väg för något annorlunda och nydanande: det är också en tid då gamla vanor och övertygelser kan ifrågasättas när vi söker efter nya och uppfinningsrika sätt att göra framsteg. Det kan bl a upplevas som irritationsmoment, tillfälligt missnöje och nedslagenhet, men samtidigt ökar känslan av att göra det unika eller ovanliga.

Runt den 9/11
Venus i Vågen trigon Mars i Vattumannen
öppnar till passion och lust. Det skapar det perfekta receptet för romantik och längtan. Kanske en attraktion tänds till någon.

Runt den 11/11
Solen i Skorpionen sextil Pluto i Stenbocken
hjälper oss att genomskåda orsaker till problem, att sitta i förarsätet med kontroll, lättare att se en tydlig inriktning, erbjuder den som har rena avsikter att finna lösningar…

Runt den 11/11
Saturnus trigon Uranus är nu över

Runt den 14/11
Mars kvinkuns Norra Noden
föreslår frisättning av en kollektiv karmisk ”knut” eller ny passion. Men det kan för många handla om att frigöra sig från tidigare egomönster eller ilska som kan ge visshet om den roll man själv har och också kan påverka inom relationer – att vara mindre egoistisk...

Runt den 15/11
Mars i Vattumannen sextil Uranus i Väduren
kan ta fram mer mod och självsäkerhet. Nu ökar en känsla av att förverkliga personlig frihet, kanske också att vara litet revolutionerande. Känslan av att vara unik ökar och vi vill ha lite utmaning. Mer spänning och dynamik önskas!

Den 15/11
Mars till Fiskarna (till 1/1 2019)
Vi tenderar att vara mer emotionella, vi föredrar att arbeta utom synhåll, placeringen ger energi till konstnärliga uttryck. Det är inte en mycket aktiv position för Mars. Vi kämpar sällan för vad vi vill. 

Den 16/11
Venus direkt i Vågen (har varit retro från 6/10)
Vi tenderar att vara mindre framåtriktade, mer sällskapliga och romantiska, mer tillmötesgående mot andra, redo att förhandla och göra kompromisser. Vi tenderar att bli mer intresserade av de vackra och sköna i tillvaron. "En kompromiss är konsten att dela en tårta på så sätt att alla tror att han har den största delen" (Ludwig Erhard)

Den 16/11
Merkurius retrograd i Skytten till 6/12
Få ut det bästa av Merkurius retrograd: Läs om det HÄR 

Runt den 20/11
Mars i Fiskarna kvadratur Jupiter i Skytten
Vi tenderar att vara mer motiverade att söka efter sådant som kan hjälpa oss framåt. Viljan och en önskan att nå längre än normalt ökar vår handlingskraft och motivation kan dock utlösa någon form av utagerande där något kan kännas förvirrande eller avvärjning. Det är ändå troligt att det inte finns något annat val än att släppa frustration eller konkurrenskänslor. Destruktiva impulser uppslukas sannolikt av strömmar från det okända – ja, tar sig underliga vägar och löses upp…

Den 22/11
Solen till Skytten i fyra veckor
Nu vill vi kanske ansluta till något större än oss själva. Vi är mer utgående, aktiva, kanske sportiga, pratsamma. Vi sätter gärna upp höga mål och filosofi, religion och andlighet kan hjälpa oss att nå dem. "Stilla sinnet, och själen kommer att tala" (Ma Jaya Sati Bhagavati).

Runt den 23/11
Fullmånen i Tvillingarna (Solen i Skytten opposition Månen i Tvillingarna)
Detta är en kommunikativ tid - ord är de mest kraftfulla vapnen på Jorden. Välj dem klokt och tänk innan du pratar! "Tystnad är Guds språk, allt annat är dålig översättning." (Jalaluddin Rumi).

Runt den 24/11
Neptunus direkt i Fiskarna (har varit retro från 16/6)
Nu blir det lättare för oss alla att skilja mellan drömmar och verklighet. "Drömmar fungerar inte om du inte vidtar åtgärder. Det säkraste sättet att få dina drömmar att bli sanna är att leva dem "(Roy T. Bennett)

Runt den 26/11
Solen konjunktion Jupiter i Skytten
Vi har den årliga konjunktionen mellan Solen och Jupiter. Detta är en av de mest positiva transiterna under året. Vår optimism och positiva disposition öppnar många horisonter. Möjligheter finns bakom varje hörn… Kolla efter och ta chansen! Underbart för positiva sociala kontakter. Vi kan räkna med litet goda nyheter, och att det vi lägger energi på ger bra resultat.
Det här är en bra transitering för att starta ett nytt projekt, bra för att också be om en löneförhöjning… Men, Kom ihåg, Jupiter utökar inte bara våra horisonter, utan också vår midja.

Runt den 26/11
Merkurius i Skytten kvadratur Mars i Fiskarna
Argumenterande! Mental stridighet eller heta diskussioner är en möjlig effekt - tänk på vad du säger, hur du säger det och var du säger/skrivet det! Många tenderar denna tid att te sig "förvirrade" och ganska okunniga eller opålästa - eller agerar i känslomässig affekt... Irrelevant.
Många avvaktar istället för att "drabba samman" i dialoger. Var en av dem, du! 

Runt den 27/11
Solen konjunktion Merkurius i Skytten & Merkurius konjunktion Jupiter i Skytten
tyder på mental överdrift, snabbt prat – en extra mental växel sätter fart! Ökad kommunikation, idérikedom, viljan att ta in mer av nyhetsflödet, ta del av olika ämnen… Kunskaper kan vara extra viktigt nu. 

Runt den 27/11
Mars i Fiskarna sextil Saturnus i Stenbocken
Detta ger oss fokuserad kraft, styrka och förmåga att kunna planera framåt med en känsla av tålamod och inspiration. Vi vet vad vi vill nu. Vi har lättare att se ”i bilder” och föreställa oss saker vi vill göra, att ta en konkret form. Det ger mer motivering och uthållighet vilket ger resultat.


Här följer viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling:

Jupiter till SKYTTEN från 8/11 2018 (t o m 2/12 2019)
Jupiters tid i Skorpionen (10/10 2017-8/11 2018 ) är över för den här gången (om den perioden HÄR); Nu förstärker Jupiter istället tecknet Skytten till December 2019! Jupiter här hjälper oss att vidareutvecklas, ger oss chanser/möjligheter som vi kan utveckla som gör oss tillfreds. Medan Jupiter seglar genom Skytten förväntas den globala medvetenheten att handla mycket om bl a resor, utbildning, kunskapsutveckling, kontakter och frågor som rör andra länder/världsdelar/kulturer (även online) och internationella relationer. Jupiter i Skytten är ”världsvida” och breddar fälten… Läs mer om vad Jupiter i Skytten innebär HÄR

Saturnus i Stenbocken från 20/12 2017- 21/3 2020)
För första gången på nästan 30 år är den store läraren Saturnus i Stenbocken och är där i tre årDet testar bl a våra gränser och hjälper oss att vara mer disciplinerade och målmedvetna. Läs vad Saturnus i Stenbocken innebär HÄR HÄR HÄR 

Uranus till Oxen 15 Maj 2018 (till 2026)
Maj 2018 bytte Uranus från ”jag först”-tecknet Väduren till mer jordnära Oxen: Detta innebär att de nuvarande förhållandena av ego och internet m m kan komma att brytas upp, för ett möte med en mer grundläggande form av komfort, Moder Jord, d v s vårt ursprung, vår rot, vår trygga bas. Många är oroliga över om Uranus i Oxen de här åren kommer att skaka upp det finansiella systemet, skapa plötsliga förändringar i matleveranserna eller andra saker som kullkastar våra komfortzoner. Vi kan förvänta stora ”uppslitningar” inom rikedom, mark och ägande av saker i allmänhet. Även om det kan vara oroande, så kommer vi att erfara mindre falska, oäkta värden. Läs mer vad Uranus i Oxen innebär HÄR.

Neptunus i Fiskarna Februari 2012 – 2024
Många som känner för Jordens, djurens och människors lidande är egentligen här för att fungera som planetens prästinnor och präster för att göra kanske en liten, men viktig del i kampen om att avsluta mycket av världens tanke - och synsätt och mönster och medverka till något nytt. Detta har mycket med Neptunus i Fiskarna att göra. LÄS MER om Neptunus i Fiskarna HÄRHÄR

Pluto i Stenbocken: 2008-2024
År 2008 vandrade Pluto, den som river ner för att omvandla på djupet, från Skytten till Stenbocken. Pluto reformerar allt som är giftigt och inte autentiskt. I våra liv uttrycks det i de val vi gör: antingen att ”investera i vad som är destruktivt och skapar rädsla”, eller att vara med och skapa en ljusare värld! Puto förstör dock det destruktiva för att bygga nytt igen. Pluto kommer in som en jordbävning, förstör allt som inte längre tjänar oss, för att läka eller radikalt reformera. LÄS MER om Pluto i Stenbocken HÄR HÄR

Chiron i Väduren 17 April 2018 - 2027

År 2018, bytte läkningens himlakropp Chiron stjärntecken, från Fiskarna till eldiga Väduren. Vi bytte ”läkningsvibrationer” från det fuktiga ”diset” till hetluften, och allt tyder på att det är vårt JAG som ska läkas! LÄS MER om Chiron i Väduren HÄR

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för November månad 2018:
Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):


Astrologisk prognos November 2018 för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________



Astrologisk prognos November  2018 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos November  2018 för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos November  2018 för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos November 2018 för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för November månad enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för November  2018:
SVENSK ÖVERS HÄR

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2018
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):
SVENSK ÖVERS:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar