Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 1 november 2019

Astrologisk prognos för November 2019


 I Universum (som vi är en del av) är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) I det allmänna (kollektiva) horoskopet speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktivaI det allmänna (kollektiva) horoskopet speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva


De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

Allmänt, världslig/kollektiv prognos
November 2019:

Den 1/11 går Venusgudinnan in i Skyttens utåtriktade tecken och stannar där till den 26/12 2019! Vi kan räkna med litet mer positiva vibbar och friska energier på attraktionsfronten, oavsett om det handlar om fasta relationer eller flirtande. Det här är en tid att umgås och leva livet till fullo.

De här friska energierna handlar mycket om vidgade kontakter, chans till njutningsfyllda resor, passion och också ett uppsving i ekonomin – eller att det ser ljusare ut. 
Vi tenderar att söka oss till exotiska människor, platser och upplevelser. Allt detta beror på att det öppnar vår generositet, öppenhet och entusiasm. LÄS MER OM VENUS TRANSITERING GENOM SKYTTEN HÄR.


Skorpionsäsongen 23/10-21/11:


Den sista veckan i Oktober (23/10) gick Solen över till det djupsinniga stjärntecknet Skorpionen (till 21 November).

Skorpionen är en tid på året när vi brukar behöva räkna ut saker och arbeta igenom saker och tecknets fasta energi rör inte runt i det. 

Skorpionsäsongen är en astrologisk tid som handlar om djupa känslor, och får oss att söka efter betydelsen i nästan allting. Skorpionen är tecknet som vill veta hemligheter.¨Vi tenderar att inte vara så intresserade av det ytliga utan kanske snarare gräver i det dolda, hemliga eller något vi vill veta mer om, kanske avslöja!

Eftersom Skorpionen är ett vattentecken, känner vi oss mer motiverade av att möta våra känslor, och vi kan lättare förstå sådant som går över ”vanligt vetande” under dess solsäsong. Vi kan också känna oss lite mer inåtvända än vanligt, både för att vi behöver tid för oss själva och för att vi önskar meningsfulla kontakter och kanske upplever att vi inte riktigt når bakom ytan, trots att vi försöker nå dit. Så vi kanske försöker leta ännu mer, för att nå bakom ytan, för att förstå djupet. Få svar. Man önskar kanske förstå "varför", orsakssamband.

Skorpionens tecken markerar att hösten är här, allt går i vila och vi drar oss litet undan, kanske är mer intresserade av att fördjupa oss i något, kanske en hobby, i mystiken eller en intressant bok. 

Skorpionen är också mittentecknet på astrologins hösttriad. Det är ett fast tecken för att hösten ligger i dess höjd. Som ett fast tecken är det också bara intresserad av här och nu. Det är nu början på Jordens resa in i de långa mörka vinterdagarna. Dagarna börjar bli kalla och fuktiga. Höstens dagjämning har passerat. 

Naturen förlorar sin grönska, när löv dör och faller till marken. Regenerering äger rum. Det är genom döden det nya livet så småningom kommer. Som den gamla roten i marken är frön för framtida tillväxt till nytta. 

Eftersom Skorpionen är ett vattentecken så är det tiden då Jorden själv ”håller på vattnet”, vilket gör marken mjuk och tung. Det
 som skördades och sorterades i Jungfrun och Vågen ligger nu staplade i lador och i källare, och ska användas för att ge mat till människor och djur under de kommande mörka månaderna..Som ett fast tecken erkänner Skorpionen att det finns arbete som ska göras. Den skördade och staplade skörden måste noggrant hanteras på bästa sätt så att den håller till våren. Det förvaras frön som innebär nytt liv när våren dyker upp efter den långa mörka vintern. 

Skorpionen använder sin transformerande och återuppväckande kraft och förmåga till att rengöra och läka sig själv. Orädd för mörkret, medveten om död och pånyttfödelse, skalar den bort det ytliga och dyker in i det främmande. Den eliminerar kirurgiskt det oväsentliga och falska för att avslöja de "nakna benen." Den avslöjar djupare sanningar, upptäcker sin sanna natur, och avslöjar sitt inneboende väsen. Den blir erkänd och återföds.

När det gäller vår själs astrologi, vår egen inre resa, är detta en viktig tid för rening, inre reflektion och förtydligande. En tid för självtransformationPrecis som en orm ömsar skinn, behöver även vi regelbundet kasta av oss delar av oss själva så att vi andligt kan förändra och förnya oss. Skorpionen ber oss att ge oss in i djupaste delarna av vårt undermedvetna, möta våra skuggor och uppleva "död" i vårt egos självidentifierande, så att vi kan utvecklas på själens nivå.

Det själsliga syftet med Skorpionen är omvandlingen från mörker till ljus. Det är en tid då de aspekter av oss själva som vi kanske hellre skulle begrava under mattan, kan komma i dagen. Det är kraftfullt och kan väcka rädslor eller motivera oss till att ta itu med det, och den enda ”risken” är att ett inre helande. Gamla känslor kan mycket väl få vår uppmärksamhet eftersom de lättare belyses av Solens passage genom tecknet, så att vi medvetet kan främja en läkning av dem, speciellt under fullmånen..

Vi kan tänka på Skorpionsäsongen som en tid för återfödelse där en del av oss löses upp för att återfödas, som en Fågel Fenix, som bildar en bättre version av oss själva. Det handlar främst kraften att omvandla oss själva. Det är den tiden på året när saker sker om natten. Så omfamna den mörka sidan för det innebär transformation.
Det behöver inte vara smärtsamt: Det kan vara en mycket vacker tid av djup läkning, om vi förblir öppna för processen. Det är där vi behöver mod att våga följa med skorpionen in i mörkret, till någon oupptäckt vrå... Så detta är en fin tid för djup meditation, medvetenhet och inre tystnad. Att vara i tystnaden så mycket man kan innebär att man kan lyssna på sin inre visdom. 
Framförallt när det är fullmånetid den 12/11.

Det är en tid då vi kan lita på att det som finns under ytan är bättre än vi någonsin kan föreställa oss. Det kan hjälpa oss att verkligen komma till botten, att nå fram till små hörn och där se det som behöver sopas bort! Genom att använda energin så kan man verkligen förvandlas. Att träna självkontroll ger insiktsfullhet på djupet vilket ger oss möjlighet att återta vår egen kraft.

Även om man inte är en Skorpion, inverkar energin på varje nivå av vårt väsen. Oavsett vilket Soltecken man är, ger denna säsong en möjlighet att suga upp denna energi och skapa magi.
Skorpionen representeras av olika färger och symboler i enlighet med den andliga nivån av dess expression. Den svarta skorpionen representerar den lägsta nivån av Skorpionen. När den hotas, tillfogar den smärta genom att injicera gift från sin ”stjärtgadd”. Den mörkröda skorpionen stiger upp ur askan och representerar skorpionens återuppväckta makt. Fågel Fenix på höga höjder representerar djup vision, som symboliserar Skorpionens förmåga att se klart in i hjärtat av sammanhanget och samtidigt hålla ett objektivt avstånd ovanför emotionellt kaos. Genom att (i själen) möta Hades, det omvandlande mörka riket, så symboliserar den vita duvan det som sedan framträder som det högsta och renaste andliga uttrycket av Skorpionen. Återfödelse av själen.

Eftersom detta är en tid för rening och avgiftning på alla nivåer: fysiska, känslomässiga, psykiska, andliga, så är det en särskilt effektiv tid för en fysisk "detox". En enkel dag av fasta och att dricka rent vatten kan räcka eftersom det naturligt sker en "avgiftning" både i naturen och inom oss, så vi behöver bara för att stödja en befintlig process, utan att driva på för hårt. Det är en tid för mildhet och vara med vår inre värld på ett djupt, kärleksfullt, sätt. Det är en tid för kroppsvård, själsvård och egenkärlek.

Viktigast är att det en tid för "detox" av sinnet. Vi bör vara uppmärksamma på tankemönster som inte längre återspeglar det högsta och bästa av vilka vi är. Det är viktigt att inte falla in i självkritik eller självhat, utan i så fall notera det som gamla mönster eller vanor - resultatet av tidigare tillstånd. Vi kan lägga märke till hur våra tankemönster påverkar hur vi ”strömmar” ut vår energi i världen. Detta är ett bra tillfälle att ställa in avsikten att släppa dem med kärlek, ändra en vana, och leva från den högsta av vilka vi är, från denna punkt och framåt.  

Endast de starka och modiga kan verkligen, till fullo, till hundra procent, använda Skorpionens magiska krafter som finns där i djupet. Vad man hittar under mörkret är ett vackert skinande ljus som bara väntat på att bli upptäckt och förd ut för att delas med världen. Sedan kan man stiga tillbaka fylld av ett rent ljus och visdom. Detta ljus och denna visdom följer sedan med in i Skytten nästa månad. Så att våga dyka ner djupt i mörkret denna skorpionsäsong, är A och O. 

Nu kan vi förstå de djupare lärdomarna från Skorpionen: att hitta en ljuspunkt i mörkret, att stärka det och därmed förvandla mörkret till ljus! Detta är hur vi lär oss kraften av vårt inre ljus i första hand, och det är den helande kraften i Skorpionen. 

Den här månaden befinner sig utöver Solen (till 23/11)  också både Merkurius (hela månaden) och Mars (från den 19/11) i Skorpionen! Det förstärker tecknets energi! 
Om man försöker gå mot strömmen när Merkurius går retro, 1/11 - 20/11 och flyttar sin energi ut i världen, kan man märka att det sker störningar i kommunikation eftersom vi bör fokudera mer på djupet, det som finns i djupet! Om Merkurius retrograd HÄR.


Skyttens säsong
Solen hoppar in i det världsliga  och expansiva Skyttens tecken från 22/11-21/12´
och den utåtriktade Skyttensäsongen är här! Det sätter vårt kollektiva fokus på globala förbindelser, inspiration och att låta våra röster höras. Det ökar vår längtan efter spänning och att vidga våra vyer. 

Vi kan vara mer benägna att längta, drömma och planera något som ger glädje och vidgar vyerna, nu när den ”myskulna” hösten passerat och den kyligare vintern landat och dagarna är kortare. Nu tänker vi kanske på sådant som resmål eller vad vi kan göra när våren kommer (i bästa ”skyttanda”) vilket lättar upp när det tidigt blir mörkt på dagen.

Vi vill känna oss fria och behöver mer utrymme för att utforska världen. En ökning av toleransen runt om i världen och en mer tolerant syn på andliga och filosofiska skillnader eftersom Jupiter viskar, "de som har sann tro behöver inte pressa den på andra." Många agerar gärna som lärare – delar med sig av sina erfarenheter. Intellektuell stimulering är något annat som vi längtar efter och är upptagna med att göra många olika saker. Rastlöshet.

Vi kan känna os mer världsliga, inspirerade, filosofiska och kan vara mer benägna att söka sanning och kunskap. Sammantaget kan Skyttensäsongen vara en bra tid till att börja nya projekt, resa, lära sig ett nytt språk, hoppa in i några nya hobbyer!
Skyttensäsongen ger höga förhoppningar, ideal och positiva vibbar till alla! Vi kan vänta oss att känna oss mer flytande, lättsamma och öppna för att ta risker.

Skytten är det sista tecknet i den astrologiska hösttriadens säsong. Därför är det ett muterbart tecken. Muterbar betyder förmågan att förändras, vara anpassningsbar och att tänka utanför ramen. Av sin natur reglerar ett muterbart tecken i slutet av en säsong och i övergången till nästa. Alla lärdomar som lärdes under säsongen måste nu tillämpas på den kommande. Medan de fortfarande är i en verklighet planerar de redan för nästa. 

Medan solen går genom Skytten är det kalla vintervädret på väg (astrologin föddes under norra halvklotet och även om vi lever i en global värld kan vi uppleva den södra halvklotsenergin i våra dagliga liv, men djupt ner i våra primära gener, vi är fortfarande beroende av vår nordliga halvklotets anor).

Djupt inuti håller jorden fortfarande fast den sista sommarvärmen, ovillig att ge upp den ännu. Jorden vill behålla fröna planterade på våren och hålla dem varma tills ”graviditeten” är igång och måste skydda och hålla fröna levande och varma. Dessa frön innehåller inte bara nytt växtliv, de innehåller löftet för framtiden. Trävirke uppsamlas och lagras för de kommande vintermånaderna och eldhärdar sätts i brand. Mänskligheten förr visste definitivt att det var eld som skulle säkerställa deras överlevnad genom de kalla månaderna. Utan det skulle de dö. På samma sätt säger Skyttens energi oss att utan andlig eld, kommer våra själar att dö. 

Detta är också en tid av generositet och gästfrihet. Människor dras tillsammans av nödvändighet, ofta runt eldstaden. 

Skyttenergi, även om det markerar slutet av året, handlar det om firandet av livet. Istället för att ropa om slutet, är det en tid av ljus och värme, människor tar in dessa energier i sina själar, för att upprätthålla dem under de mörka månaderna framöver. 

Den 12/11 kl. 14:37.24 sker fullmånen i Oxens tecken på 19°51. Oxmånen ökar behovet av att vilja ”bevara" och ge näring till det som vi vet att vi har och som fortsätter att vara av värde på sikt. Vi vill även känna att vi ger stabilitet i andra människors liv. Vi vill fördjupa något som känns verkligt, något som kan ge någon form av resultat och vi är mer redo att engagera oss för det under en längre tid, eftersom känslan av tålamod nu ökar.

Mars, planeten av lust och beslutsamhet går in i Skorpionen den 19/11. Denna placering behöver användas till dess fördel, istället för destruktivt. För att använda dess optimala energi uppmuntras vi att använda den genom att ta reda på vad som motiverar oss inom jobb och relationer. 
Skorpionegenskaper som passion och intensitet förstärks denna tid, det kan skapa ökad intimitet, likaväl som att dra fram gammal obearbetad aggression, drift att ”ge igen för gammal ost” eller maktbegär, och det kan också leda till nya investeringar för många. Vi har också möjlighet att bearbeta och övervinna gamla rädslor genom händelser,
Det är en tid där vi verkligen kan arbeta med vårt inre och lyssna på våra dolda motivationer. När en planet är i Skorpionen är vi som individer alltid ”föränderliga teman för omvandling”, så vi bör lita på och arbeta ss närmare vår djupaste sanning och kraft. 
Vi kan ta oss tid att arbeta med den här energin klokt annars kan vi blockeras, manipulera och bli aggressiva på ett destruktivt sätt. 
Vi kan titta på det personliga horoskopet nu, kolla huset där Mars nu är, för att få en djupare förståelse för hur det här påverkar oss. 

Den 26/11 går Venus in i Stenbocken till 20/12: Venus planeten för attraktion, relationer, självvärde och pengar i Stenbocken tenderar att göra att kärleksfrågor för en mer allvarlig och praktisk ton. Relationer, attraktion, värderingar och hur pengar tjänas ges en mer seriös granskning. Kanske självvärdet och vad man uppskattar som är njutbart och vackert i tillvaron. Inte minst beror det på att vi har både Saturnus och Pluto där som får ”samvaro” med Venus, och dessa två planeter betyder allvarliga affärer. Sammantaget kan vi bli ombedda att se djupt på vilka gränser och strukturer vi har när det gäller hur vi närmar oss attraktion eller hur vi ser på nära relationer. Har vi en bra ekonomisk sparande plan för vår framtid? Förhållanden från ”förr” kan naturligt uppstå, eftersom Venus passerar södernoden och Pluto. Kanske finns det några mönster vi behöver släppa när det gäller venusfrågor. Vi kan alla gå igenom någon form av djup transformation med denna Venus-Pluto och Södra Noden-konjunktion.

Den 26/11 infaller nymånen kl 16.07.31 i Skytten 4°02. Vi uppmanas att gå ut och leta efter något nu när Skytten kallar! Någonting ber oss nu att se över ”avstånd”, att se det avlägsna, att känna hopp och se om något nytt dyker upp. Kanske är det bara en glimt eller en gnista - men något blir antänt för var och en av oss.
Den som behöver 
ta en paus med vissa steg ska göra det. De som vill sikta framåt mot bestämda mål kommer att utveckla tillräckligt med tålamod för att vänta tills de känner sig mer i linje med sin väg. 

Uranus går retrograd under hela månaden och Neptunus den 1/11-27/11

DATUM PLANETASPEKTER NOVEMBER 2019
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Den 1/11 (till 20/11)
Merkurius går retrograd
Läs om det HÄR

Den 1/11
Venus går in i Skytten till den 20/12 2019
De här friska energierna handlar mycket om vidgade kontakter, chans till njutningsfyllda resor, passion och också ett uppsving i ekonomin – eller att det ser ljusare ut. Vi tenderar att söka oss till exotiska människor, platser och upplevelser.

Runt den 2/11
Solen Skorpionen trigon Sanna Noden Kräftan 10.18
Många kan just nu ha en bra känsla av riktning i livet, att det på något sätt finns en ”linje” mellan då och nu och sedan – att vägen öppnas. Många kan nu erfara att universum vägleder. Det förflutna och de talanger och förmågor som redan har utvecklats är i ett flöde helt enkelt, vilket ger en känsla för att använda dem för att driva riktningen framåt.

Runt den 3/11
Venus Skytten trigon Chiron Väduren 2.07
Vi kan få möta vår egen sårbarhet när det gäller gamla mönster och på relationsplanet, bland vågor av känslor som behöver rensas och släppas. Och, vi är inte ensamma i processen - vi är bara en del av en helhet. Kanske har vi upplevt att vi hade fysiska "fel" som en tonåring? Då kan det vara ett bra tillfälle att frigöra detta, vad det än var och öka självförtroendet.

Runt den 5/11
Venus Skytten kvinkuns Uranus Oxen 4.17
En liten uppdatering kring attraktion kan ske dessa dagar. Vi kan nog vilja ha mer spänning. Många kan kanske känna behov av att göra vissa vilda och galna saker på ”attraktionsfronten” men det kan stanna vid en ”stilla flirt”. I relationer kan en ökad oro över ”stiltje” kännas, andra kan försöka hitta nya sätt att förnya kärlekslivet. Det är behov av att frigöra ”status quo” kring dessa teman som många känner dessa dagar.
För konstnärliga typer är den kreativa energin mer kraftfull och originell nu och förtjänar fullt uttryck.

Runt den 5/11
Mars Vågen kvadratur Pluto Stenbocken 20.54
Mars, drivkraftens planet och Pluto, planeten som står för behov av makt eller kontroll, är ”på kant med varandra”, d v s har en kvadratur). Det kan skapa behov av att nå ett ökat inflytande, kanske det leder till maktkamp i vissa fall. Det finns dock en svårighet i att utnyttja energin och styra den på rätt sätt.
En del känner av dessa planetaspekter genom utmaning eller en känsla av hinder, men det finns tillräckligt med kraft för att få saker att hända.
Pluto i kombination med Mars kan ta bort masker och ytlighet och "blotta oss" för att vi ska kunna möta våra och andras brister för vad det är, men det sker inte på ett enkelt sätt. Men man kan lära sig att uppskatta friktionen som en nödvändig ingrediens för att lära av dessa erfarenheter och att undvika konflikter med andra är A och O.
Mars-Pluto speglar att vi behöver se vårt mörker och skuggor och gå vidare till nästa fas, men denna spegel kan visas oss genom någon som kan vara en översittare, åtminstone utifrån vårt perspektiv.
Konstruktiva råd: När planeten för impuls och handling (Mars) har en hård aspekt, som nu, till den mer skuggiga och transformerande planeten (Pluto), kan vi behöva titta på hur vi använder vår Mars. Hur kan vi vidta åtgärder? Hur är vår relation till vår och andras ilska-aggression?
Om man har undertryckt ilska, kan den koka över. Om man har varit alltför aggressiv, kan man få en läxa att lära.
Pluto visar oss, orubbligt, vad vi behöver för att se och vara medvetna om oss själva.
Detta är en intensiv energi och man kan se till att göra en positiv energi av Mars: t ex gå en promenad, ta sig tid att reflektera...

Runt den 8/11
Solen Skorpionen sextil Saturnus Stenbocken 15.59
Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner.
Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.
Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!

Runt den 8/11
Solen Skorpionen trigon Neptunus Fiskarna 16.01 (långsiktig inverkan 2019)
Denna aspekt gör oss kreativa, inspirerade och det är lättare att känna omgivningsvibbarna. Det kan också fungera som underverk i våra relationer. Nu är vi i kontakt med vår mest andliga energi och vi bryr oss om vad som behöver vårdas i våra hjärtan. Vi ser lättare den andras synvinkel, vi går i deras skor och vi kan trösta eller visa att vi verkligen förstår.
Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.
Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor.

Runt den 8/11
Saturnus Stenbocken sextil Neptunus Fiskarna 16.01
Saturnus och Neptunus delar en gåva som handlar om att kunna se den större bilden, men de närmar sig den på olika sätt. 
Saturnus är realisten, ibland är pessimisten medan Neptunus drömmaren och idealisten. Saturnus är jordad i vad som kan uppnås medan Neptunus tittar genom linsen och föredrar uttryckligen orealistiska fantasier. 
Vi kan i år lära oss att integrera både realism och fantasi och göra något riktigt vackert. Vi kan lättare justera våra val och inrymma regler eller arbeta med de begränsningar vi stöter på med smidighet och intuition. Med en realistisk inställning, kan vi göra våra drömmar verkliga. Inspiration kan formas till fysiska realiteter.

Runt den 9/11
Venus Skytten kvinkuns Sanna Noden Kräftan 9.51
Vi kan bli mer medvetna om vad vi värderar i relationer. Det bidrar till att stödja vår väg till självförståelse, och spelar en stor roll i vår process att transmutera den emotionella kroppen.

Runt den 9/11
Merkurius Skorpionen sextil Pluto Stenbocken 20.59
Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil).
Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Runt den 11/11
Solen Skorpionen konjunktion Merkurius Skorpionen 18.56
Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer samt transport är centrala teman. 
Dess energi uppmanar oss att kommunicera om de djupa tingen, att söka svaren ”under ytan” för att förstå hur saker hänger samman utifrån ”roten”/orsakerna. Vi tenderar att vara mer intresserade av det som inte är uppenbart och en viss misstänksamhet kan finnas hos många, att inte ”svälja allt” som sägs. Det är nog också många som tar sig tid att prata igenom saker och koppla ihop tankarna med känslorna.
En ökning av mental aktivitet kan också ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. 

Den 12/11
Fullmånen i Oxens tecken kl. 14:37.24 på 19°51
Fullmånen i Oxen speglar vårt behov av att vara i kontakt med det verkliga, det som är av värde och en vilja att också vårda det. Oxfullmånen kan också få oss att fundera på vart vi står, vad vi vill och vart vi är på väg och hur vi ska göra för att förverkliga det.

Runt den 12/11
Mars Vågen sextil Jupiter Skytten 25.42
Den här energin kan tolkas som att vi får mer kraft, styrka och/eller mod. Det hjälper oss att vara mer motiverade och att fortsätta att söka efter sådant som kan hjälpa oss framåt. Viljan och en önskan att nå längre än normalt ökar vår handlingskraft och motivation.
Vi känner förmodligen mer förväntan och törs sannolikt därför ta en ny chans… Mycket gott kan komma ur det. Det är lättare att ta itu med nya saker – och att inte falla för destruktiva tendenser och ”uppgörelser”. Perfekt för spekulation!
Energi, aktivitet och rörelse, det är en bra tid till att börja med något kraftfullt - som en träningsrutin, i form av aktiv sport - eller kanske resa.
Många är angelägna om att skaffa ny information – kanske vill delta i olika kurser, seminarier och träningssessioner.

Runt den 13/11
Merkurius Skorpionen sextil Saturnus Stenbocken 16.23
Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt. Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting.
Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål.
Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.
Runt den 13/11
Solen Skorpionen sextil Pluto Stenbocken 21.03
Det ger det intensiva fokus och den typen av genomskådande som kan se igenom hemligheter – se bakom ytan. Det ökar förmågan att hantera konkurrens och möta människor som är raka och öppna i kommunikationen på ett fördjupande sätt och att nå kunskaper på bred nivå. Det finns nu en ökad vilja hos många, att gå till botten och undersöka saker och ting, händelser och även sådant som skett i det förflutna, vilket hjälper oss att förstå det komplexa. Detta hjälper till att undvika problem i framtiden. 
Det innebär att en kraftfull energi verkar ”bakom kulisserna” för att hjälpa oss att ta stegen till en högre nivå. En stark önskan att reformera något i vårt liv kan sammanfalla med möjligheter att göra just det. 

Runt den 13/11
Merkurius Skorpionen trigon Neptunus Fiskarna 15.59
Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.  Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

Runt den 14/11
Venus Skytten kvadratur Neptunus Fiskarna 15.59
Denna kombination kan skingra vår vanliga energi, så att vi ”hamnar i dimma” vilket gör det svårt att komma någonstans konkret. Dock är vi mer benägna att skapa eller vilja uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik…
Den här energin kan också skapa en förvirrande dimma som infiltrerar luften, båda planeterna tenderar att vilja vara idealiska, romantiska och mottagliga. Men tillsammans kan de skapa situationer som gör att vi kan undvika verkligheten som den är och det kan handla om uppfattningar om kärlek och inom relationer. Det kan kännas förvirrande, diffust och ogripbart. Fantasier kan gå över verkligheten. Eller i vissa fall, så kan någon inverka hypnotiskt, och då kan vi tendera att gå vilse i poolerna av någons ögon. Romantiska känslor kan komplicera livet och sätter en del i invecklade situationer.
Men den här energin kan också användas för helande, meditation och kreativa visualiseringar. För artister ger denna aspekt inspiration, kreativitet och fantasi.

Den 19/11
Mars går in i Skorpionen (till den 3/1 2020)
Det är en tid där vi verkligen kan arbeta med vårt inre och lyssna på våra dolda motivationer. När en planet är i Skorpionen är vi som individer alltid ”föränderliga teman för omvandling”, så vi bör lita på och arbeta ss närmare vår djupaste sanning och kraft.
(Läs mer ovan).

Runt den 21/11
Mars Skorpionen kvinkuns Chiron Väduren 1.38
Chiron symboliserar det som känns svagt, oroligt, osäkert, eller extremt känsligt – alltså sårbart. När dess energi blir aktiverad genom Mars transit, kan frågor kring lämpliga (våra eller andras) i fokus. Det kan komma att ske prov. Hur står vi upp för oss själva? Är vi "för känsliga?" Här är nyckeln: Chirons känsligheter bör inte förnekas. Om det känns smärtsamt, sårbart, ”skämmigt” eller ”svagt”, så är det giltigt. Nu kan vi märka hur vi reagerar när någon trampar på det ömma området. Chirons fulla potential är uppnått när vi accepterar det, jobbar med det och återspeglar den visdomen tillbaka till andra. Vi behöver inte våndas genom alla steg. För de flesta av oss är det acceptans, och det är gott.
Denna transitering kan ge en impuls att arbeta med, eller vidta åtgärder mot något som är nödvändigt för vår egen läkning. Det kan dyka upp situationer där något känns ”hotat” eller som väcker ilska. Det kan vara någon som upplevs som kraftfull "auktoritet" som triggar detta. Det sker i så fall som en nödvändig händelse i livsplanen – och handlar om att balansera sårbarhet/svaghet med ilska och att stå upp för sig själv - balanserat.
Mars kräver vanligtvis åtgärd, men det kan handla om att agera ensam, eller på en aspekt av sig själv eller närmiljö.

Den 22/11
Solen går in i Skyttens tecken till den 21/12
Vi vill känna oss fria och behöver mer utrymme för att utforska världen. En ökning av toleransen runt om i världen och en mer tolerant syn på andliga och filosofiska skillnader eftersom Jupiter viskar, "de som har sann tro behöver inte pressa den på andra." Många agerar gärna som lärare – delar med sig av sina erfarenheter. Intellektuell stimulering är något annat som vi längtar efter och är upptagna med att göra många olika saker. Rastlöshet.

Runt den 23/11
Solen Skytten trigon Chiron Väduren 1.36
Aspekten antyder att det handlar om viljan att ta ansvar för sitt och andras liv, liksom att agera vårdande för att hjälpa de som behöver omsorg. Att hjälpa andra denna tid hjälper till med vår individuella läkning och samtidigt på ett globalt plan, samt kan ge en fingervisning om vårt andliga syfte: Det kan hos många skapa ökad längtan att uttrycka detta genom att vilja rädda ”hela världen”. Med hjälp av denna aspekt denna tid, fungerar all slags läkande energi smidigare.
Det finns också en kreativ kraft i denna aspekt, alla former av kreativt uttryck är läkande. Vi kan anamma energin och ”skina starkt” och känna att vi har en trygg plats i världen. Det gör att vi kan känna oss kompletta.

Runt den 24/11
Venus Skytten konjunktion Jupiter Skytten 28.12
Venus energi är söt, trevlig och attraherande. När mäktiga Jupiter kommer denna lockande venusgudinna nära - vilket sker nu - så kan dessa egenskaper överdrivas hos många, eftersom vi speglar kosmiska skeenden (”som ovan så i nedan”). 
Visst kan detta medföra allt gott om man kan hålla det på ett jordat plan, men Venus söta drag kan bli som sirap eller honung och många tycker om det. Vi känner oss säkert mer positiva och det bäddar för ökad trevlighet och med det mer sällskaplighet. Kanske vi kan erfara både det ena och det andra denna tid ... Så vad vi kan erfara nu är en starkare känsla av att vilja ha det goda, att kanske flirta och leva livet. Inte minst på fester.
De som kan hålla denna energi jordad, kan vara de mest artiga, behagliga och sällskapliga denna tid.
Eftersom denna planetkombination kan ge för mycket av det goda så är det en utmärkt tid att vara medveten om begreppet "nog". I stället för att äta för många sötsaker eller köpa för mycket, onödigt och/eller för dyrt, kan vi fokusera på sociala kontakter och öka romantiken i våra liv. Ja kanske var vi än ser, kanske vi ser attraktiva personer, likaväl som läckra prylar... som känns lockande. Men de flesta vet med sig att hålla det på den nivån, istället för att ”gå in i det till fullo”.
Det här är i alla fall inte dagen att resa till Vegas för en improviserad bröllopsceremoni, för verkligheten kommer tillbaka nästa vecka! Fokusera på mer varaktiga saker istället.
Vi har också ett bättre öga för form och skönhet och all konstnärlighet gynnas!

Runt den 24/11
Mars Skorpionen opposition Uranus Oxen 3.33
Nu kan vi vänta det oväntade! Det här är en energistark tid, full av ”kraftladdning” så många kan också känna sig ganska spända och vill göra nya saker för att lätta på detta.
Många kan känna att de vill ”fram” med det som är unikt och stå upp för sig själva, eller något som engagerar.
Energin kan skapa stress när något ska påbörjas och även medverka till att det lättare skapas motsättningar, vilket kan leda till att irritationer kan växa inom många: Det kan också yttra sig plötsligt!
Vi kan notera att många är ”taggade”, kanske stridslystna och därför kan vi märka gräl eller stridigheter – förhoppningsvis håller det sig på den verbala nivån, men det är inte alls säkert. Många kan eventuellt känna sig provocerade av andra och kan hamna i situationer där vilja eller temperament utmanas.
Dock tenderar aspekten att dra fram hat/vrede som bl a riktas mot ledare/regeringar runt om i världen och mellan människor. Men det är viktigt att ta avstånd och inte vara en del av denna frenesi, eftersom det bara främjar mer känslomässig instabilitet i världen. Vad berättar allt detta om oss själva och mänskligheten? Uranus-opposition-Mars uttryckt i hat är ingen bra energi… Välj hellre ”zero”/nollpunkten, utan att för den skull bli utslätad och stå upp för orättvisor etc på ett stabilt sätt...
Rådet är att hålla sig lugn, inte ge sig in gräl, och att undvika situationer där det finns någon slags risk: som ”aggressiva gruppsamlingar”, att köra för fort eller vårdslöst…
Vi kan dock få se ”macho typer” göra sig ”märkbara” i världen. Att det ”rustas” för mindre trevliga saker i världen, uppvisning av ”mannakraft” – via plåt eller muskler… etc.
Många kan känna konkurrens.
Slumpartade händelser kan leda till att det dyker upp nytt, att saker ”avbryts” och att det är dags att söka nya lösningar.
Många känner för ökad självständighet och vill ”ta sig loss” från det som hämmar. Å andra sidan saker oroa mer än roa så åter igen; ta det lugnt. Andas lugnt även om det är rörigt.
Energin elektrifierar. Var beredd på att planer plötsligt kan förändras. Planeten Uranus ”skakar gärna upp” eller ”skakar om” saker som är ”status quo”. Men det kan ta loss det som hämmar, trots allt… Men var dock försiktig, för Mars-Uranus är verkligen bland de starkaste krafter vi kan ha att göra med – astrologiskt sett! Uppblossande händelser är troligt i världen!
Så det kan vara läge att varva ner genom att ta till ”lugnande” metoder, som meditation. Men det är lika viktigt att frigöra eventuell ilska, på ett positivt sätt: Förslag är sådant som träning, skogspromenader eller att låta ilska få ett hälsosamt utlopp genom bearbetning. Fysisk aktivitet är ett bra sätt att kanalisera denna starka energi, utöver att säga ifrån där det är befogat.
Energin kan komma till uttryck genom en hastigt uppblossande passion, som dock kanske inte lämnar en så bra eftersmak…
Undvik impulsiva åtgärder och att ta farliga risker! Att inte skapa gnistor under den tid som följer är mer än angeläget ….

Runt den 25/11
Solen Skytten kvinkuns Uranus Oxen 3.30
Det kan ge litet spänd energi. Att vara mån om att slappna av och hålla lugnet när det ”guppar” eller är litet spretigt” i tillvaron. En uppbyggnad av energi kan kännas spännande men också litet oroligt. Om en känsla av förestående förändring byggs upp så är tipset att följa intuitionen. Det är emellertid denna uppbyggnad av energi som får oss att söka mer frihet och kreativt självuttryck.
Någon eller något kan frammana en vilja att nu ändra på rutiner, beteendet eller planer. Var flexibel när det handlar om de förändrade förhållandena eller omständigheterna. Gå med flödet och inte mot det för att passa in. Att göra något på ett annorlunda sätt kan göra hela skillnaden, vilket gör livet enklare. Vi ska dock inte gå för långt eller göra det som är för vågat, för det kan ”kantra” och då behöver kanske en del av det hela tas om från början igen – lösas om.

Den 26/11
Nymånen i Skytten kl 16.07.31
Vi uppmanas att gå ut och leta efter något nu när Skytten kallar! Någonting ber oss nu att se över ”avstånd”, att se det avlägsna, att känna hopp och se om något nytt dyker upp. Kanske är det bara en glimt eller en gnista - men något blir antänt för var och en av oss. Den som behöver ta en paus med vissa steg ska göra det. De som vill sikta framåt mot bestämda mål kommer att utveckla tillräckligt med tålamod för att vänta tills de känner sig mer i linje med sin väg. 

Den 26/11
Venus går in i Stenbocken
Sammantaget kan vi bli ombedda att se djupt på vilka gränser och strukturer vi har när det gäller hur vi närmar oss attraktion eller hur vi ser på nära relationer. (se mer ovan).

Runt den 27/11
Venus Stenbocken kvadratur Chiron Väduren 1.33
Just nu kan många bli medvetna om de ”ömma punkterna” kring teman som attraktion och förälskelse. Vår egen känsla av attraktivitet och värde tenderar att komma till ytan när dessa planeter gör en aspekt, eftersom det reflekteras tillbaka till oss genom spegling. Vi kan bli medvetna om vårt eget värde i förhållande till någon annan (eller bristen på det). Det rör sig mest om det som är grundat tidigt och som kan aktiveras nu.
Varje osäkerhet relaterat till attraktionskraft samt känsla av värde som en människa får ett tillfälle att bearbetas:
Massage, beröring eller meditation är bra som hjälp till läkning, liksom gurkörtens blommessens eller eterisk olja av ros eller järnek.

Runt den 28/11
Merkurius Skorpionen trigon Neptunus Fiskarna 15.55
Denna aspekt sker för andra gången denna månad, då Merkurius går retrograd (se info om det ovan vid den 1/11):
Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem.
Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.  Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

Runt den 28/11
Venus Stenbocken trigon Uranus Oxen 3.24
Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande.
Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. En bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.
De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.
Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.
Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt – kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 
Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet.
Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.

Runt den 29/11
Merkurius Skorpionen sextil Saturnus Stenbocken 17.55
Denna aspekt sker för andra gången denna månad, då Merkurius går retrograd(se info om det ovan vid den 1/11): Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt.
Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål.
Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.

Runt den 30/11
Solen Skytten kvinkuns Sanna Noden Kräftan 8.41
Vi känner kanske att vi vill ha mer harmoni när det gäller våra personliga göromål i relation till familjen. Det bidrar till att vi försöker hitta en balans mellan vår egen väg och våra ansvar och omsorg om de närstående.


****************************************************************
Läs om viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR
På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för November månad 2019:
Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):  

Astrologisk prognos November 2019 för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS 
HÄR
______________________________________________


Astrologisk prognos November 2019 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos November 2019  för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos November 2019  för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos November 2019  för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för November 2019 enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för November 2019:
SVENSK ÖVERS HÄR

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2019
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):
SVENSK ÖVERS:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar