Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 1 december 2019

Astrologisk prognos för December 2019


I Universum (som vi är en del av) är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) I det allmänna (kollektiva) horoskopet speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktivaI det allmänna (kollektiva) horoskopet speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.


Allmänt, världslig/kollektiv prognos
December 2019:

Den 2/12 går Jupiter in i Stenbocken (till 18/12 2020): Det ger upphov till motivation för att skapa konkreta strukturer. Vi kan sätta rötter djupt i jorden som bär på all kunskap, erfarenhet och andlig visdom som uppnåtts i Skytten och låta dessa växa "fast" där så att dom kan vara till nytta för oss när tiden är mogen. MER OM DET HÄR

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Skytten som den passerar varje år mellan 22/11 till 21/12 (ca)!
Det sätter vårt kollektiva fokus på globala förbindelser, inspiration och att låta våra röster höras. Det ökar vår längtan efter spänning och att vidga våra vyer. 
Vi kan vara mer benägna att längta, drömma och planera något som ger glädje och vidgar vyerna, nu när den ”myskulna” hösten passerat och den kyligare vintern landat och dagarna är kortare. Nu tänker vi kanske på sådant som resmål eller vad vi kan göra när våren kommer (i bästa ”skyttanda”) vilket lättar upp när det tidigt blir mörkt på dagen.

Vi vill känna oss fria och behöver mer utrymme för att utforska världen. En ökning av toleransen runt om i världen och en mer tolerant syn på andliga och filosofiska skillnader eftersom Jupiter viskar, "de som har sann tro behöver inte pressa den på andra." Många agerar gärna som lärare – delar med sig av sina erfarenheter. Intellektuell stimulering är något annat som vi längtar efter och är upptagna med att göra många olika saker. Rastlöshet.

Vi kan känna os mer världsliga, inspirerade, filosofiska och kan vara mer benägna att söka sanning och kunskap. Sammantaget kan Skyttensäsongen vara en bra tid till att börja nya projekt, resa, lära sig ett nytt språk, hoppa in i några nya hobbyer!
Skyttensäsongen ger höga förhoppningar, ideal och positiva vibbar till alla! Vi kan vänta oss att känna oss mer flytande, lättsamma och öppna för att ta risker.

Skytten är det sista tecknet i den astrologiska hösttriadens säsong. Därför är det ett muterbart tecken. Muterbar betyder förmågan att förändras, vara anpassningsbar och att tänka utanför ramen. Av sin natur reglerar ett muterbart tecken i slutet av en säsong och i övergången till nästa. Alla lärdomar som lärdes under säsongen behöver nu tillämpas på den kommande. Medan de fortfarande är i en verklighet planerar de redan för nästa. 

Medan solen går genom Skytten är det kalla vintervädret på väg (astrologin föddes under norra halvklotet och även om vi lever i en global värld kan vi uppleva den södra halvklotsenergin i våra dagliga liv, men djupt ner i våra primära gener, vi är fortfarande beroende av vårt nordliga halvklots anor). 

Djupt inuti håller jorden fortfarande fast den sista sommarvärmen, ovillig att ge upp den ännu. Jorden vill behålla fröna planterade på våren och hålla dem varma tills ”graviditeten” är igång och måste skydda och hålla fröna levande och varma. Dessa frön innehåller inte bara nytt växtliv, de innehåller löftet för framtiden. Trävirke uppsamlas och lagras för de kommande vintermånaderna och eldhärdar sätts i brand. Mänskligheten förr visste definitivt att det var eld som skulle säkerställa deras överlevnad genom de kalla månaderna. Utan det skulle de dö. På samma sätt säger Skyttens energi oss att utan andlig eld, kommer våra själar att dö. 

Detta är också en tid av generositet och gästfrihet. Människor dras tillsammans av nödvändighet, ofta runt eldstaden. 

Den 9/12 går Merkurius in i Skytten (till 28/12): Budskap, tankar och dialoger tenderar att vara lättare och ledigare. Nu är det också dags att planera julklappar (om man ger bort sådana) och planera julhelgen så att den kan bli trivsam. Skyttens energi ger bra idéer. Vi kan förvänta oss att våra tankar utökas med större visioner och uppdrag för livet. Livet är tråkigt utan någon form av resa med denna placering. Resan kan betyda antingen genom sinnet (via meditation/yoga) eller en fysisk resa oavsett om det är utomlands eller ner till djurparken - allt som driver oss ut ur vår komfortzon och inspirerar oss att lära och växa.

Samtal kan vara mer intressanta med denna ”solresa” genom Skytten när vi utforskar våra övertygelser – dock kan folk bli dominerande genom att predika att deras syn är "rätt". Att lära sig ett nytt ämne eller språk är ett utmärkt sätt att kanalisera denna energi. Att skapa en visionskort för framtida drömmar är ett annat bra sätt att kanalisera denna energi. Var försiktig för gräset som verkar grönare med denna aspekt. Det är bra att drömma men reflektera över vad som fungerar bra och var nöjd med det. Tankar i det hela taget blir mycket mer optimistiska än vad de har varit i Skorpionen. 
Kolla det personliga horoskopet vilket Hus Merkurius passerar för att få en djupare förståelse för dit tankar dras. 

Den 12/12, kl. 06:14 är det fullmåne i Tvillingarna på 19°51 grader. Under tvillingfullmånen är vi mer öppna för att ta in nya vyer och idéer. Det är också en tid då vi vill dela idéer. Vi är mer lyhörda för verbala nyanser. I någon mytologi föddes (skapades) tvillingar under dialog, så det är tid att uttrycka vad som finns i sinnet och i hjärtat till någon, för att skapa samverkan mellan yin och yang - dualism. Det är lättare att knyta kontakter, för behovet av ny stimulans ökar. Men - man kan faktiskt känna sig nöjd med en intressant bok… Fullmånen sker också vid tiden vid Lucia så vi kan vi ladda oss genom att fokusera på ljus i mörkret och minnas miraklerna.

Dessutom kulminerar Geminiderna, en mycket aktiv meteorsvärm i December varje år kring Luciatiden!
Den aktiva perioden är mellan 7-17 December.
Men som av en slump (?) är denna lysande  
meteorsvärm som allra mest aktiv under natten till den 14:e December:INFO 
Se Geminid Meteor Showers 2017 Animationer HÄR.

Den 20/12 går Venus in i Vattumannen – 13/1 2020:
Vi kanske märker att våra relationer ändrar "vibe" denna tid. Vi kan bli mer intresserade av att leta efter fler äventyr, spendera tid med vad som känns som vår "stam" och kanske vara mer sociala och mixa med olika människor. 
Vi är mer intresserade av människor med denna ”vattumanna-energi” och att diskutera olika idéer och utopier – och lockas till små spännande flirtar. Därför kan vi märka att vi har en mer intressant energi, att vi utstrålar något unikt, och ser livets nöjen och njutningar på ett nytt sätt… Kanske ändras mångas stil.
Det är en bra tid att komma ut och träffa nya människor från alla håll och skapa sammankomster med vänner. 

Skyttens säsong och dess energi, även om det markerar slutet av året, handlar om firandet av livet. Istället för att ropa om slutet, är det en tid av ljus och värme, människor tar in dessa energier i sina själar, för att upprätthålla dem under de mörka månaderna framöver. Tecknet innefattar firandet av Lucia, vilken vigt sitt liv till Gud och under romerska förföljelser gick med ljus på huvudet för att ha fria händer och delade med sig av sin rikedom till fattiga och förde mat till kristna som gömde sig i katakomberna - så ädelt! Vi kan verkligen se Luciafirandet som att bringa ljus i mörkret under väntandet på Vintersolståndet, då Solen ska återfödas och det första ljuset bryta in, precis mellan Skyttens och Stenbockens tecken runt den 21-22/12!

Det finns mycket kraft och energi i det eldiga tecknet Skytten! Inte minst eftersom vi varje år runt den 6/12 är i linje med ”The Great Attractor” på 14-15 grader i Skytten, en enorm samling av galaxer och stjärnor som drar saker mot sitt centrum, och den 21/12 varje år är vi i linje med Galactic Centrum vid 26-27 grader i tecknet, en mycket kompakt astronomisk radiokälla i hjärtat av vår galax och ansedd som källan till högre medvetenhet. (Info, info)

Stenbockens säsong 22/12 - 21/1 & Vintersolståndet

Den sista veckan går Solen över till Stenbockens tecken från ca 22/12 - 21/1. De dagarna speglar det praktiska, ambitiösa och traditionella. Det innebär ett ökat fokus och ett större behov av att vidta åtgärder för att behärska materiella resurser.

Solens rörelse in i Stenbocken markerar också Vintersolståndet, som är årets kortaste dag. Det styr oss genom slutet av kalenderåret. Det är en tid av mörker men Solen är på väg att födas på nytt. 
Bladen har förfallit på hösten och till sist går de in i marken, där de ska vänta, suspenderas i den kalla jorden, redo att återfödas på våren. Kölden sätter sig in och börjar penetrera jorden själv. Livet under och över ytan går in i viloläge. 

Förr var det en tid då människor var inomhus, djur gick antingen in i viloläge, fann skydd eller hölls från kylan av bönder (precis som nu). Det var dags att gå in och vänta. Här måste moderns natur respekteras. Det är dags att planera för överlevnad. Livsmedel var tvunget att hålla de långa kalla vintermånaderna. 

På ytan kan det ses som en tid för isolering, död och fördrivning. Ändå är det en del av naturcykeln och här menas inte att döden är slutet, snarare början. Precis som en cirkel fortsätter att gå runt och runt och runt, så gör livet, år efter år efter år och Stenbocken är tecknet som kollar över den cykeln. 

Stenbocken är det 10:e tecknet av zodiaken, det tredje jordtecknet och det första tecknet i den astrologiska vintertriaden. Det finns inga eldtecken i vinterns triad och jorden själv har ingen värme. 

När vi går in i Stenbocksäsongen kan vi använda denna energi för att förbereda oss för det kommande året. Vi kan använda denna energi för att börja tänka på våra mål och visioner för framtiden, och vad vi vill ge lång livstid i våra liv.
Under denna energi uppmuntras vi också att reflektera över vår resa och vår motivation. Vi vill alla hitta framgång, lycka och kärlek i våra liv. Men ibland förlorar vi vår väg. Vi glömmer vad som verkligen är viktigt och vi håller oss på drömmar, visioner och planer som vi har odlat eller inte längre stöder vår högsta själv.

Vi känner mer ansvar och vill få ut det mesta av vad vi har. Tålamod, framtidsplanering (att se långsiktigt) och uthållighet ökar: Varför inte försöka ”klättra till bergstoppen”? Det får ta sin tid.

Under denna energi behöver vi tänka på var vi är på resan och vår motivation för att fortsätta. Vi kan fråga oss varför vi gör vad vi gör och om det finns behov av att pivotera eller byta saker. Varför går vi vägen vi är närvarande på? Vad jobbar vi med? Framgång, pengar, berömmelse, säkerhet, kärlek, acceptans? Om man är olycklig över att klättra på berget, kan det vara dags att ompröva motivationen och fråga varför vi gör saker vi gör.
Vi behöver inte välja det största, bästa berget i skogen att klättra om det inte är det som ringer till oss. Det är acceptabelt att ta det lätta spåret med massor av bänkar och picknickplatser. Allt som spelar roll är att vi trivs på vägen. "Livet är en resa som ska upplevas, inte ett problem som ska lösas."(Winnie the Pooh).

Den 26/12 kl. 06:15.31 är det nymåne i Stenbocken på 4°06 grader: Detta tecken symboliserar klättringen upp till toppen av berget. Denna klättring är uppnåendet av uppsatta mål och också framgång genom envist arbete. Så denna nymåne är en perfekt tid för att satsa på konkreta mål, då energin verkar för att på sikt verkligen manifestera dem. Både materiella och känslomässiga investeringar som vi spenderar tid på får draghjälp. Den tid och all omsorg som man lägger ner lönar sig på sikt.

Den 29/12 går Merkurius in i Stenbocken till 16/1 2020: Det ökar förmågan att kunna organisera vår hjärna bättre för ökad produktivitet. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och allvarligare med myndighetsfigurer. Saker blir väldigt seriösa. Vi blir uppmanade att verkligen sakta ner och ta en titt på våra långsiktiga mål, ambitioner och var i världen vi känner att vi hör hemma. Det är en tid att göra dessa beslut på egen hand utan att någon annan påverkar oss. Vår kommunikationsstil kan få ett mycket mer metodiskt tillvägagångssätt och vi kan se sakerna mycket mer svartvitt. Behovet av att avdela och strukturera hur vi hanterar situationer är starkare. Använd denna energi genom att bygga upp ordning och struktur i och planera en framtid som kommer att betala sig som en investering. 

För att få en bättre förståelse för hur denna Stenbockenergi påverkar, titta på det personliga horoskopet och huset där Merkurius i Stenbocken passerar för en mer personlig förståelse.     

Det finns stora förändringar i horisonten också under första delen av 2020, och Stenbocken blir ”stjärnans stjärna”.

Uranus går retrograd under hela månaden. Uranus väcker dig att lyssna på din Inner Voice för att anpassa dig till Kosmos stora ordning.

Saturnus konjunktion Pluto har haft en inverkan under större delen av 2019 och börjar närma sig en exakt konjunktion (Januari 2020) LÄS MER HÄR

DATUM PLANETASPEKTER DECEMBER 2019
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Runt den 2/12
Mars Skorpionen trigon Sanna Noden Kräftan 8.43
Denna aspekt kan ge kraft och beslutsamhet som hjälper oss att rikta in oss på våra mål. Det kan ge möjlighet till att få saker och ting att fungera för de som inte är rädda för arbete, de som är villiga att påbörja ett nytt, fysiskt projekt… Det är en bra idé att fokusera på att starta upp något tillsammans med andra… Det kan tyda på ökade kontakter - eller nya – gällande sammanhang som handlar om positiva ”kampaktiviteter”. Vi kan nu faktiskt hoppas på att det nu kan handla om något som rör typ aktiviteter som kan beröra fredsförhandlingar – även om andra transiter talar för motsatsen till det? Men det är också idrottsanda över denna aspekt.

Den 2/12
Jupiter går in i Stenbocken till 18/12 2020
Jupiter är expansions-, förbättrings- och möjlighetsplaneten, så det är dags att expandera horisonter i jordiska, materiella frågor och att gå utöver det som redan är bekant och investera i något som är viktigt för framtiden. Jupiter i Stenbocken uppmuntrar oss att göra våra visioner verkliga.

Runt den 2/12
Venus Stenbocken opposition Sanna Noden Kräftan 8.44
Det här kan innebära små konflikter/småkamper med närstående och kanske med människor runt om, där man försöker skydda sina känslor och istället försöker få andra att visa sina känslor. Detta betyder att var och en påverkas känslomässigt, men på olika sätt, något som också handlar om det man värderar hos sig själv och andra.
Andra upplever en konfliktkänsla kring teman som attraktion och förälskelse och om värdet i förhållande till någon annan. Det kan nu märkas djupare insikter i undermedvetna mönster i relationer. Vad är det vi inte värderar hos oss själva? Hur ser vi på andra? Det här sätter också ”riktmärket” mot framtiden och vad man bör ”ta med sig” eller låta vara kvar – lämna bakom sig. Vi kan uppleva påminnelser om att vara sanna mot oss själva och inte försöka mästra någon annan.
Många kan bli medvetna om vad som hindrar en självuppskattning och att se någon form av konstnärlig talang. 

Runt den 3/12
Merkurius Skorpionen sextil Pluto Stenbocken 21.30
Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil).
Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Runt den 3/12
Venus Stenbocken sextil Mars Skorpionen 9.28
Den här attraktionsfrämjande aspekten kan öppna till passion och lust. I det fallet skapas det perfekta receptet för romantik och längtan. Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer eller kanske en attraktion tänds till någon vi inte alls tänkt oss.
Så oavsett om vi vill göra något aktivt med en partner, vänner eller ska ha en dejt så är det ett bra läge.
När Mars och Venus kommer i kontakt med varandra, uppmanas vi att balansera det manliga och det feminina. Maskulin energi handlar om att vidta åtgärder och är en yttre energi, medan kvinnlig energi handlar om att reflektera och skapa, och är en inre energi. Vi behöver båda dessa energier i våra liv och i världen för att skapa balans och harmoni

Runt den 8/12
Solen Skytten kvadratur Neptunus Fiskarna 15.57
Händelser eller andra människor kan orsaka förvirring och besvikelse. Det kan ge osäkerhet, skuld och ursäktande. Att se bara det bästa hos människor ökar chansen att bli desillusionerad eller besviken. Det här är inte den bästa tiden för konkurrenskraftiga saker som affärsrelationer eller förhandlingar. 
Energin har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter, rädsla för konkurrens och att dra nytta av vänlighet och medkänsla dras fram och det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet. 
En sådan här Neptunusaspekt kan också tyda på tendenser till skvaller, skandaler, hemligheter och lögner. Det kan ske sådant som undanmanövrar, oklarheter, missuppfattningar och liknande, vilket då innebär att det viktigt att använda intuitionen. 
Enligt astrologins sätt att tolka Neptunus aspekter, så har den som har ett rent (=Neptunus högsta vibration) och ärligt hjärta (=Solens högsta vibration) lättare för att ”se igenom” oärlighet (”för klarhet leder till klarhet”). Men den som inte har ett rent och ärligt hjärta har svårare för att ”se igenom”. Det är viktigt nu att vara tydlig och ärlig om sin egen avsikt.
Eventuella känslomässiga problem kan speglas av Neptunus hos de som är mycket känsliga och sårbara till sin natur. En del kan känna av osäkerhet och modlöshet.
Tipset är då att mysa med ett tänt ljus och meditera på att nå klarhet och inre frid eller lyssna på musik som känns inspirerande. Den som medial kan också ställa frågor om vad kropp, själ och ande behöver! Det är lättare att få exakta svar denna tid och/eller att arbeta med ”lösa upp Mayans illusioner” (som ju är Neptunus högsta – gudomliga - roll)!
Denna neptuniska energi kan på det personliga planet ge tvivel, självtvivel, kanske förvirring där en gång fanns totalt förtroende och trygghet. I ett sådant läge är det till stor hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit och skön energi - t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.
Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv.

Runt den 8/12
Venus Stenbocken sextil Neptunus Fiskarna 15.58
Denna harmoniska aspekt ger ökad en känsla för romantik, medkänsla och intuition i relationer. Nu finns potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. Energin ger en benägenhet för dagdrömmeri och ett behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt.För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak.
Runt den 8/12
Jupiter Stenbocken kvadratur Chiron Väduren 1.26
Jupiter är i kvadratur (i konflikt med) Chiron och öppnar (Jupiter) gamla sår (Chiron) och manar (för att det är en kvadratur, det går inte lätt) oss för att fördjupa vår förståelse och utöka vår världsliga utsikt, vidga vårt perspektiv. 

I våra personliga liv har vi nu möjlighet med denna Jupiter/Chiron-dans att tillåta oss att expandera och växa till ett djup av erfarenhet och visdom. 

Nyckeln med en tuff Chiron-cykel är att vara medveten om en  tendens att vilja fly. Chiron vill dock att vi återerövrar varje del av oss själva, även de stycken som vi har gömt eller separerats från, och Jupiter kan vara envist optimistisk och självrättfärdig i en kvadratur Jupiter säger, "allt är fantastiskt och jag är jättebra" och Chiron säger "kom ihåg denna smärtsamma händelse? Hur kan du säga så?"

Nyckeln till att då navigera genom denna utmanande cykel är att lyssna till Jupiters samtal för att utöka vårt sinne och öppna oss för nya möjligheter, samtidigt som vi observerar var det fortfarande finns smärtsamma ställen inom oss som behöver helande. 

Den 9/12
Merkurius går in i Skytten till 28/12
Samtal är vanligtvis intressanta med denna placering när vi utforskar våra övertygelser – dock kan folk bli dominerande genom att predika att deras syn är "rätt". Att lära sig ett nytt ämne eller språk är ett utmärkt sätt att kanalisera denna energi. Att skapa en visionskort för framtida drömmar är ett annat bra sätt att kanalisera denna energi. Var försiktig för gräset som verkar grönare med denna aspekt. 

Runt den 10/12
Merkurius Skytten trigon Chiron Väduren 1.26
Ord och litteratur kan ha en konstruktiv effekt nu. Vi kan erfara sådant som hjälper oss komma i kontakt med våra själsliga sår och rädslor. Det kan ske genom kommunikation - ”snacka” med andra - och också genom att ge uttryck för arketypiska energier. Kanske en bra onlinedialog med någon, ett telefonsamtal eller en rådgivningskolumn kan ge just de tankar och den effekt som vi behöver för att sätta saker i perspektiv.

Runt den 10/12
Venus konjunktion Saturnus Stenbocken 19.04
Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer eller hur vi ”lockar till oss” någon annan, och kan också ställa några djupa frågor om vår roll i förhållande till den andra parten. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna?
Kanske många funderar över detta? Men är det egentligen rädsla för att släppa ”loss” eller brist på tillit? Detta kan just nu inverka hämmande på t ex glädje och frihetskänsla för många – om där finns någon slags osäkerhet i bagaget. Det kan handla om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. Men vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap. Å andra sidan finns
potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejta – om man är redo och har frigjort det som hämmar självkänslan. 
Nyckelorden är det seriösa och tiden. Lösa relationer står nog inte så högt nu.
En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 
Utmaningar i ekonomi och relationer kan dock verka tyngre än annars om man har överträtt sina grunder.

Runt den 11/12
Merkurius Skytten kvinkuns Uranus Oxen 3.03
Mångas sinne kan vara rastlösa och vi tenderar kanske att känna oss lätt uttråkade och söker stimulerande aktiviteter som bryter av de rutinmässiga uppgifterna. Ett starkt behov av mer självständighet kan göra sig gällande.
Det här tyder även på att vi kan förvänta oss det oväntade. För planer kan störas. Så det är en bra att vara medveten om att irritationsmoment kan komma upp. Det kan stimulera ”geniknölarna” så att vi försöker försöka lösa eventuella problem.
Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans.

Den 12/12
Fullmåne i Tvillingarna på 52 19°51
Det är en tid då vi vill dela idéer. Vi är mer lyhörda för verbala nyanser. Det är lättare att knyta kontakter, för behovet av ny stimulans ökar. Men - man kan faktiskt känna sig nöjd med en intressant bok…

Runt den 13/12
Mars Skorpionen trigon Neptunus Fiskarna 16.00
Denna harmoniska aspekt ger fantasi, kreativitet, idealism och inspiration till att sätta igång något nytt, kanske inte av det mer praktiska slaget, snarare fantasifulla. Vi känner mer tillit och en harmonisk energi som tenderar att ”lösa upp” eventuella konflikttendenser: Det är en bra tid att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå, framför allt om man önskar tona ner ev. aggressioner för att kunna möta livet med större fridfullhet.
Utöver det har denna aspekt en tendens att öka de sensuella önskningarna vilket är idealiskt för romantik. Vi kanske också känner mer för att röra på oss till musik ”i dansens anda”! Vi är mer känsliga för andras behov och vill också vara till hjälp. Vi kan också känna oss manade att använda denna andliga energi för att försvara de ”svaga” eller de som utsatts för något lidande, eller slåss för en rättvis sak. En stark känsla av det som är rätt och sant kommer att vägleda handlingarna.

Runt den 13/12
Venus konjunktion Pluto Stenbocken 21.48
Denna konjunktion kan manifestera mycket djupa känslor. Det öppnar till mer intensitet, mer sinnligt djup! Det kan skapa behov efter djup intimitet. Vi kan känna stark hängivenhet. Att ”nå under ytan” och förstå mer av djupet, känns angeläget inom relationer och där attraktion uppstår. Denna aspekt tenderar att väcka passion och energin gör nog att fler än vanligt har ”sex appeal”…En tid för att gå djupare i relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar.
Relationer känns mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras.
Runt den 14/12
Merkurius Skytten kvinkuns Sanna Noden Kräftan 8.24
Vi kan stöta på någon som säger något som resonerar med något personligt, oavsett om det är tänkt för våra öron eller ej. Eller det kan vara dags att prata öppet om familjefrågor eller våra primära behov. Ett emotionellt uttalande, empatisk observation eller information som träffar i magen kan visa oss vägen framåt.
Det vi säger/hör kan dra oss bort från tidigare regler och traditioner och uppmana till att se på vad som händer. Vad det betyder på sikt.
Gå ut, expandera horisonterna, sök likasinnade människor. Var öppen för kritik – de kan innehålla viktig utvecklingspotential så länge de är konstruktiva.

Runt den 15/12
Jupiter Stenbocken trigon Uranus Oxen 2.57
Det här skapar flödesenergi som kan medföra plötsliga förändringar som leder till ett framsteg och ger en utblick över nya framtidsmöjligheter. Förhoppningsfulla händelser och tenderar att leda oss i en speciell och säkert spännande riktning. Den här energin ger ett löfte om optimism och expansion. Det ökar känslan av att vilja göra det unika eller ovanliga och att också hitta nya infallsvinklar och lösningar.

Runt den 19/12
Mars Skorpionen sextil Saturnus Stenbocken 19.57
Detta ger oss fokuserad kraft, styrka och förmåga att kunna planera framåt med en känsla av tålamod och inspiration. Vi vet vad vi vill nu. Vi har lättare att se ”i bilder” och föreställa oss saker vi vill göra, att ta en konkret form. Det ger mer motivering och uthållighet vilket ger resultat.

Den 20/12
Venus till Vattumannen till 13/1 2020
Det är en bra tid att komma ut och träffa nya människor från alla håll och skapa sammankomster med vänner. (Läs mer ovan).

Runt den 21/12
Venus Vattumannen sextil Chiron Väduren 1.28
Vi kan få möta vår egen sårbarhet när det gäller gamla mönster och på relationsplanet, bland vågor av känslor som behöver rensas och släppas. Och, vi är inte ensamma i processen - vi är bara en del av en helhet. Kanske har vi upplevt att vi hade fysiska "fel" som en tonåring? Då kan det vara ett bra tillfälle att frigöra detta, vad det än var och öka självförtroendet.

Runt den 22/12
Venus Vattumannen kvadratur Uranus Oxen 2.49
Gnistor av attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Det här är en ganska oförutsägbar energi, som ökar flirtbenägenhet, romantisk frihet, ökar passion, entusiasm.
Energin kan förmodligen stimulera känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Känslomässiga störningar kan också märkas. Att sätta hälsosamma gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu.
Det kan ske överraskningar i kärleken, kring pengar. Kanske en del tuffar till utseendet.
Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.

Runt den 22/12
Mars Skorpionen sextil Pluto Stenbocken 22.05
Det är lättare att komma i kontakt med våra djupaste motivationer. Detta är en mycket intensiv transitering, även om det är en sextil, på grund av Plutos intensitet. Det kan ”tända” en intensiv gnista.
Det är en tid då många känner sig mer passionerade. Det kan ge en "smak" av vad vi verkligen vill ha.
Det är lättare att komma i kontakt med en djup inre styrka. Denna kraft har förmåga att också omvandla den.
Vi får mer kraft att stå upp för oss själva. Många föredrar att dra mer nytta av egna resurser snarare än att förlita sig på andra.
Så det är läge att med det djupaste modet gå vidare med de övertygelser man har.
Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i vårt liv. Det är bättre satt släppa ut känslor än att hålla dem inne", samtidigt som man inte tar det för personligt. Gör man det så är det till hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv. Ärlighet och positiv energi kan lättare sopa rent runt våra fötter, uppmuntra till renoveringar, reformer och konstruktiva förändringar.

Runt den 23/12
Solen Stenbocken kvadratur Chiron Väduren 1.29
Denna aspekt har att göra med att kunna identifiera dharma, vägen i livet, liksom kreativitet utifrån den maskulina principen eller relationer till män och auktoriteter. Energin hjälper oss att lättare att komma i kontakt med våra arketypiska själsliga sår och rädslor och att också kunna uttrycka dem på något sätt. Det hjälper till med att hela något i vår självkänsla, relaterad till hur vi upplever andlighet och högre medvetande.
Aspekten antyder att det handlar om att tjäna, att ta ansvar för sitt och andras liv, liksom att agera vårdande. Just nu kan vi alltså komma i kontakt med den här energin. Genom det kan vi nå den läkningen som också ger oss ökad visdom, bl a kan vi nå detta genom meditation, i relationer eller kanske genom konstutövning, även om det kanske inte känns enkelt.

Runt den 24/12
Solen Stenbocken trigon Uranus Oxen 2.47
Vi kan få mer energi, vi kan känna ett ökat behov av större personlig frihet, att göra ”litet som vi vill” kanske också vågar oss på det ”oprövade”! Vi har lättare för att ”gå på intuition” och vågar visa mer av vår unika karaktär.
Kanske vi vill ha nya upplevelser. Känslan kan också vara att det ska ske just nu, att vi bejakar stundens impuls. Och det kan ge den där sköna känslan av att ”jag lever nu”! ”Jag är”.
Vi känner oss mer nyfikna på vad som kan vänta bakom hörnet om vi tittar dit. Det i sin tur skapar en positiv ”spänningskänsla” och kanske kan vi nu få se något nytt där?
Vi kanske också söker en lösning på ett gammalt problem. Eller vi kan få en ny lösning på ett problem. En ”aha”-upplevelse är att ”oväntat vänta oss”! Kanske en ny möjlighet visar sig, som ju också måste greppas.
Vi kan också notera en större frihetskänsla i vår vardagsmiljö och ser kanske på nytt sätt på de vardagligt ”enahanda” rutinerna, kanske hittar nya sätt att göra dem på (Solen i stenbockens tecken), en mer självständigt jordnära kreativitet (Uranus i Oxen).

Den 26/12
Nymåne i Stenbocken kl. 06:15.31 på 4°06:
Detta tecken symboliserar klättringen upp till toppen av berget. Denna klättring är uppnåendet av uppsatta mål och också framgång genom envist arbete. Så denna nymåne är en perfekt tid för att satsa på konkreta mål, då energin verkar för att på sikt verkligen manifestera dem. Både materiella och känslomässiga investeringar som vi spenderar tid på får draghjälp. Den tid och all omsorg som man lägger ner lönar sig på sikt.

Runt den 26/12
Venus Vattumannen kvinkuns Sanna Noden Kräftan 8.23
Många kan känna att något blockerar eller ”håller tillbaka” spontanitet i mötet med andra, framför allt gällande attraktion och förälskelse, men även i fasta relationer. Det är dock värdefulla lektioner kring dessa teman. Det är bra att vara mån om att samarbeta, att vara mottaglig för andres behov. Detta sätter ”ribban” på sikt för starkare relationer och mer tillfredsställande i romantisk och i personligt liv i framtiden. Vi kan bli mer medvetna om vad vi värderar i relationer och hos oss själva. Det bidrar till att stödja vår utvecklingsväg.

Runt den 27/12
Solen konjunktion Jupiter Stenbocken 5.42
Vi har den årliga konjunktionen mellan Solen och Jupiter. Detta är en av de mest positiva transiterna under året. Vi kan lättare anamma optimism och positiva känslor vilket är till hjälp för att öppna många horisonter. Det är nu möjligheter kan anas bakom varje hörn… Kolla efter vad det kan vara och ta chansen!
Energin är underbar för positiva sociala kontakter och långväga resor. Finansiella frågor har större möjligheter men vi bör vara noga med att inte gå till överdrifter eller falla för att göra förhastade saker för att snabbt bli rika… Men det lär inte vara så stor risk i Stenbocken, där det snarare betyder att vi är måna om struktur och försäkringar om att det kan ge framtida utdelning, eller lättare kan ”hålla i pengarna” och använda dem för det som är ändamålsriktigt.
Det bästa sättet att hantera Jupiters roll är att visa respekt, måttfullhet och disciplin och att inte ha för många projekt på G, eftersom detta kan slösa på vår energi och skapa stress. Vi kan göra ”lyckan” genom att fokusera på det mest angelägna, göra våra kosmiska läxor och jobba medvetet för att nå resultat. Det är bäst att använda måttfullhet i alla delar av livet – och Jupiters moral.

Runt den 28/12
Solen Stenbocken opposition Sanna Noden Kräftan 8.24
Det är många som kan hamna i en känsla av att hamna ”mitt emellan då, nu och framtiden” och reflektera över vart vägen framåt leder, utifrån det förflutna. Det kan handla om överväganden och att det samtidigt kan det vara lättare att vilja stå kvar i det som är, eller ”älta” det förflutna, istället för att vilja övervinna det. 
Men det är läge att se talanger och kvaliteter som har utvecklats i tidigare liv och satsa på att använda dessa erfarenheter konstruktivt och planera framåt. Det är läge att gå mot okända territorium och lägga dit frön för utveckla en specifik livsstil.
Nu är det ett tillfälle att omfamna framtiden, och inte hänga kvar i den gamla vanliga och välkända komfortzonen. Detta är kärnan i utmaningen nu: att använda det förflutna som en språngbräda på den framtida vägen. Vem kan förutsäga de underbara saker som finns på vägen mot framtiden?

Den 28/12
Merkurius går in i Stenbocken till 16/1 2020
Saker blir väldigt seriösa. Vi blir uppmanade att verkligen sakta ner och ta en titt på våra långsiktiga mål, ambitioner och var i världen vi känner att vi hör hemma.

Runt den 30/12
Merkurius Stenbocken trigon Uranus Oxen 2.42
Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.
Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.
De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.


****************************************************************

Läs om viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

Jupiter i Stenbocken mellan December 2019-December 2020. Läs vad det speglar HÄR. 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:


Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för December månad 2019:
Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):  

Astrologisk prognos December 2019 för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS 
HÄR
______________________________________________


Astrologisk prognos December 2019 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos December 2019  för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos December 2019  för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos December 2019  för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för December 2019 enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för December 2019:
SVENSK ÖVERS HÄR

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2019
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):
SVENSK ÖVERS:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar