Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 27 september 2020

Neptunus i astrologin: mysticism, inspiration och finstämdhet

Neptunus (motsvarigheten till den grekiska Poseidon), är i mytologin havsgud och astrologiskt också härskaren över vattentecknet Fiskarna. Mellan Februari 2011 och Januari 2026 simmar Neptunus genom sina egna riken, d v s  Fiskarnas stjärntecken.

Det innebär astrologiskt, att en intensiv ny atmosfär genomströmmar våra liv, något som inte har upplevts av någon under vår livstid, för sist detta inträffade var åren mellan 1847 – 1861!

Det kan inte bli mer ”urvattnande och upplösande” än med havsgudens planet Neptunus i vattentecknet Fiskarna de här åren 2011-2026. Ingen planet är så svår att definiera och sammanfatta beroende på att den till sin natur är undflyende, upplösande och gränslös. Neptunus är den som minst av alla passar ihop med vardagens rutiner. 

Neptunus transitering under dessa år ”upplöser”, något som sker långsamt.

Längre ner kan man läsa om denna transitering 2011-2026 genom Fiskarnas stjärntecken innebär globalt, enligt astrologin.


Många är starkt Neptunus-präglade, vilket syns i horoskopet och de kallas inom astrologin för ”Neptuniker” eller ”Neptunians”. Läs vad det innebär längre ner.



~*¤*~~*¤*~~*¤*~’*’~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 

Neptunus betydelse inom astrologin

 

Neptunus upptäcktes 1846; trots det har människan alltid känt dess inflytande. När en planet identifieras noterar astrologer utveckling och händelser som tidens tecken för att urskilja egenskaperna hos den planeten.

Neptunus är liksom Uranus och Pluto är en s k ”generationsplanet”, alltså inte personlig (förutom om den är kopplad till en personlig punkt/planet i horoskopet). Mänskligheten delar därför helhetstolkningarna med sin egen generation, men om Neptunus är kopplad till en personlig planet sker det samtidigt på individnivå.


Neptunus producerar enorma förändringar, för den är kraftfull. Ändå är Neptunus förändringar så svårfångade att de är omöjliga eller svåra att uppfatta av sinnet eller logik. Neptunus verkar ofta på ett osynligt sätt och undan för undan, nästan som vatten som sipprar långsamt och mjukt över stenar. Det sker inte plötsligt alltså. Men dess energier kan kännas väldigt intensiva på det känslomässiga och andliga planet.


Neptunus upptäcktes under den historiska perioden av romantik, en social rörelse som var en motvikt mot förnuftets tid eller den tidens upplysning, med sin stränga accent på ett system av logik och vetenskapens formler. Den upptäcktes ju också tiden strax innan det som litet roat benämns som ”Freudsoffan”, det vill säga tiden då psykoanalysen och drömtydningen ”klev fram”. Neptunus står för det undermedvetna, dimmiga och beslöjade – och att söka svar.

 

Neptunus handlar om flödande inspiration, drömmar och drömtydning, det subtila, mottaglighet, känslighet, finstämdhet, illusion, otydlighet, föraningar, förundran, det sällsamma, sökande, medkänsla och uppoffring: Den speglar även undanglidande beteende, osäkerhet, överkänslighet, missförstånd, kaos/rörighet eller förvirring (beroende på aspekter m m).


Neptunus är det ”drömska landet” en sällsam värld, de skira vackra drömmarna, de ljuvliga dimensionerna som aldrig kan finnas här på Jorden: Neptunus ”för över” överjordiska verkligheter till ”öppna” poeter, musiker, konstnärer som frambringar skimrande verk som hänför och uppslukar sinnet så att vi kan glömma den materiella verkligheten för ett tag.


Neptunus griper tag i själen och genom konstnärernas verk kan vi uppleva skiftande känslor, beroende på vad vi är i för situation. Vissa verk för oss bortom denna värld, precis som meditation, något som också tillhör Neptunus.


Astrologiskt är Neptunus en planet som inte handlar om det som är ”fast, hårt, skarpt, disciplinerat och tydligt” utan den har att göra med det som är ”grepplöst”, suddigt, böljande, sällsamt, sensitivt, luddigt/”flummigt” och ”dimmigt”. Vad Neptunus gör, är att ”lösa upp hårdhet” likt vattnet som sköljer över klippor och med tiden ger mjukare form till dessa... (Kan inte låta bli att tänka på sfinxen och hypotesen om vattenerosion - om HÄR 


Till denna planets teman hör också sådant som t ex ”urblekning”, sammansmältning, diffusion, gas, olja, vätskor, kemikalier, lösningsmedel, parfym, gifter, genomskinlighet, genomsläpplighet, läkemedel eller förgiftning (av dålig mat, kemikalier, dåligt vatten etc)…


Andra manifestationer eller energier och saker som är av neptunisk natur är också, förfall, konstgjord glamour, gå i dimma, hjälplöshet, desorientering, skuld, uppoffring, tro utan att veta, undanglidande eller varsel.


De mest negativa manifestationerna av Neptunus innefattar bl a bedrägeri, att bli lurad, lurendrejeri, ”falskt ljus”, förlora greppet, tror gott om alla men lär sig urskilja genom svek, vanföreställningar och missbruk i samband med droger, dövande medel eller alkohol. Visst har de flesta också hört att missbruk och andlighet har en koppling, och andlighet i någon form brukar vara vägen ur missbruk. (Se mer HÄR HÄR

Neptunus lägre energier kan också göra att man bygger sin uppfattning om saker och ting på fantasi och önskemål snarare än verklighet. Det finns en hårfin skillnad mellan andliga dimensioner och fantasi, ibland kan dock föreställningsförmåga vara just vägen till att nå bakom maya – till att Neptunus drar bort slöjan… Man ”kommer igenom” med andra ord. Mångårig meditation kan vara ett sätt. Ett andligt ödmjukt sätt att leva med andra andliga övningar är ett annat exempel. Men, djupgående besvikelse kan, faktiskt, vara ett annat sätt som Neptunus verkar genom; Det beror på att Neptunus genom känslomässig smärta kan skölja bort ”egoism” och ”ytliga masker” och blottlägga det som skimrar i själen. Det får mig att tänka på att Colleen McCullough inspirerades till att skriva en av de starkaste kärleksromanerna, ”Törnfåglarna”, efter att hon upplevt ett smärtsamt svek i kärlek… Så ”neptuniskt”!

Neptunus inspirerar oss att sträva efter något som ligger bortom den konkreta verkligheten här och nu, kanske genom konst, musik, mystik och religion eller genom drömmeri, önsketänkande och lögner… Det handlar om ett behov av att höja upp och försköna livet men det kan ske konstruktivt och det destruktivt.


Neptunus styr andlighet och mysticism – som utgår från individens fokus och strävan – den fungerar som en ”spegel” i vad individen ”möter” på den andliga vägen.


Som den mest andliga planeten handlar Neptunus om det som finns bakom mayas slöja: Det överjordiska. När man renar sig på det själsliga och andliga planet, kommer man allt mer i kontakt med det som finns bakom. Neptunus låter inte någon se bakom slöjorna som inte följt en andlig väg och praxis och renats från egoism och gör s k ”moraliska handlingar”. Neptunus roll astrologiskt sett, handlar om att ”överskrida” det jordiska jaget och komma i kontakt med ”Källan”.


Mer än något annat astralt inflytande glider Neptunus snabbt mellan versioner med hög och låg atmosfär. Den här planeten kan komma in i livet som en magisk shaman, eller som en sagans vackra prins/prinsessa som lockar: Det är också planeten som är fylld av drömmar, utopier, myter, spöken, konst, inre ”skuggor” från tidigare liv, ”gengångare” (symboliskt) från tidigare livs kärlekar som behöver upplösning, den är planeten för missbruk och för längtan och kan ”dimma och klarna”, förvränga och ge skärpa… Neptunus låter oss ibland gå i ett dimmigt landskap, där man inte alltid vet vad man har framför sig, så man måste gå på känn och använda de sensitiva sinnena och vara lyhörd, och lära sig identifiera otydliga saker i dimman.


Neptunus håller ögonen på oändligheten. Neptunus saknar precision. Dess roll är ju att rikta in oss på drömmar, det undermedvetna, illusioner, fantasier och allt magiskt och förtrollande. Neptunus intensifierar dock intuitionen – att gå på känn och känsla.

Neptunus är också den planet som står för stark längtan, ibland utan att man vet vad det handlar om, men det kan komma ur en känsla av tomhet eller att livet som sådant inte fyller upp det inre. Många som är starkt präglade av Neptunus kan gå in i missbruk, andra kan låta sin längtan flöda ut i det konstnärliga eller poetiska och skapa undersköna verk. Men det ena utesluter inte det andra.

Neptunus representerar det universella havet av enhet med alla varelser. Därför är Neptunus mycket medkännande och idealistisk. 


Förknippad med universell kärlek sägs Neptunus vara en högre oktav till, den "högre nivån" av Venus som ju styr individuell kärlek. Så Venus högre oktav, Neptunus, ger skönhet på en högre, mer andlig nivå. Venus kan inringa kännetecknen för skönhet, men Neptunus höjer dessa bestämda beteckningar, stilar eller benämningar utöver här och nu – för Neptunus är skönhet obestämbar.


Där Venus till fullo åtnjuter den enkla kärleken och också fysisk passion, där är Neptunus kärlek så djup att det ger kärleken en betoning från "mig" till "dig. Venus vill sola sig i kärlek, Neptunus är medveten om de skyldigheter som följer med kärlek. Neptunus ber oss ofta att offra för det större bästa eller för kärlek till en annan. Men man finner också andlig kärlek tillsammans med smärtsam tillintetgörelse. Men mellan dessa två ytterligheter finns dock ett val. Neptunus inflytande kan vara åt båda hållen. Neptunus öppnar upp sinnena, men valet är vad man gör med det. Ibland är en smärtsam relationsupplösning också vägen till att öppnas andligt.


Neptunus position i en persons diagram kan indikera var det kan finnas förvirring eller illusion, men också stor kreativitet inom det poetiska och musikaliska området. Neptunus inspirerar och styr visuell kommunikation, vare sig det är med symboler eller gester, som fotografi, film, balett och annan danskonst, musik, måleri och poesi. Den mycket finkänsliga Neptunus får oss mer i takt med subtilitet och kan bl a öka den konstnärliga sidan av personligheten. 


Neptunus kan dra ner någon. Via droger, alkohol, galna eskapistiska tendenser eller konstiga, beroendeframkallande romanser kan vissa falla… men det är inte hopplöst. Många har rest sig upp, d v s tagit sig ur t ex missbruk, läkt sig efter en svår kärlekssorg, kommit ur en fördärvande sekt, som några exempel och sedan skrivit en bok, börjat föreläsa eller på något annat sätt berätta om sin svåra tid och vägen ut ur den. Detta blir neptuniskt eftersom det också inspirerar andra, tröstar andra eller läker andra i liknande situationer.


Den här meningen av Wilde har med Neptunus att göra: "Vi är alla i rännstenen, men några av oss tittar på stjärnorna." Men jag vill byta den till: ”Vissa ligger i rännstenen men somliga tittar på stjärnorna”, då blir det riktigt Neptuniskt.


Neptunus förädlar, renar och sköljer rent. Varje planet som Neptunus besöker kommer renare därifrån. Denna planet kan inte bära fram grovhet. 
Neptunus viskar genom alla själar: ”Du är aldrig utan kärlek. Den universella Källan älskar dig bara för att du är här. Du har bara glömt bort det under sin jordevandring i liv efter liv. Men jag tar din hand och leder dig tillbaka om du tar tag i min hand...”.

Detta är den blåskimrande Neptunus absoluta roll och mening, även om det kan vara svårt att förstå det när någon är nere på botten… att resa sig innebär att ”ta tag i Neptunus vägledande hand”. Vägledning kan komma på många sätt. Det gäller att urskilja den i neptunusdimman.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~’*’~*¤*~~*¤*~~*¤*~


”Neptuniska personligheter”


Vad är en ”neptunisk personlighet”, kanske en del undrar? Vilka är ”neptunerna/neptunikerna”? Benämningen kommer från Neptunus i astrologin. 

En ”neptuniker” är en person med Fiskarnas tecken starkt, 12: e Huset framträdande, (Neptunus styr Fiskarna, och det 12: e Huset liknar Fiskarna) och/eller Neptunus-influenser genom starka aspekter från Neptunus i födelsehoroskopet. Neptunus är stark i horoskopet om den har aspekter med snäv orb till sol, måne, Ascendenten.


Så kolla efter: hur ”neptunisk är du? Har du starka Neptuniska vibrationer i ditt horoskop lär du känna igen minst 60 procent, helt mer, av texten nedan:

 

Neptunus position i en persons diagram indikerar var det kan finnas känslighet, kanske förvirring eller illusion, och/eller stor kreativitet inom det poetiska och musikaliska området. Att ha en stark Neptunus kan kännas som att ha både huvudet och fötterna i moln, kanske i olika moln. Neptunus kan vara som en dimma med oklarhet och gör att saker ”upplöses”. Neptunus flyter ut.

Neptunus är faktiskt väldigt stark. Dess styrka ligger dock inte i viljan eller i någon strävan efter makt utan i dess vision. 


”Neptunikern” är mycket känslig ... som ett medium, eller som en HSP (OMeller är den som snyftar till filmer, Tv-program, en sorglig berättelse... Varje natt är REM-sinnet som en hejdlöst vild eller storslagen film.


Alla har väl hört talas om ”Flummaren”, det är en typisk ”neptuniker”, men det är även missbrukaren, lurendrejaren och mytomanen, fast på en destruktiv nivå. Även musikern, konstnären, helgonet och idealisten är ”neptuniker”. Ofta kombineras de lägre och högre egenskaperna hos många ”neptuniker” och att ta vissa slags droger kan ge ändrade medvetandetillstånd som möjliggör öppnande till andra dimensioner/världar/tillstånd och kan ge ockulta upplevelser.


Neptunikern” har vanligtvis enkel åtkomst till andra världar - spöken, visioner, änglar, andliga guider ... ja… kanske inte alltid av det trevligaste slaget.


Neptunus lockar många till att ”fly” från den här verkligheten och det kan vara uppåt eller nedåt – beroende på flera faktorer. Men målet är att man vill försöka göra livet underbarare genom att t ex beträda andra dimensioner, utveckla sin fantasi och föreställningsförmåga. Men det kan leda till att någon går vilse, uppslukas av någon ”flykt” eller har svårt för vardagen. Personen kan då vara väldigt ”ojordad”.


Astrologins Neptunus kan ofta vara som påverkan av en drog – berusande och inspirerande. Genom en stark placering vid födseln eller via aktivering genom transitering, är Neptunus en starkt vägledande vision - andligt, konstnärligt - som kan vara ”alltförtärande”. Men Neptuniska själsuppdrag kan göra någon mer benägen att missbruka neptuniska ämnen – alltså narkotiska ämnen… Men Neptunus vill högre och vill istället få verka genom kronchakrat genom meditation och ”trumberusning” och inte genom fysiska medel.


Vissa ”neptuniker” använder förförelse och romantik som en drog, det förhöjer vardagen, suddar ut gränserna och gör att ”neptunikern” känner sig ”hög” eller ”förhöjd” av den som förförts, och det gör att verklighetens tråkiga bojor glöms för stunden. 

”Neptunikern” har enorm reservoar av charm som kan användas för något gott eller för att få sina behov tillgodosedda just nu. 


En ”neptuniker” kan skapa olika skenbilder för att aktivera önskat svar hos den andra personen. Det matar deras medvetande och medkänsla – och gör den andra personen glad, ”eller hur” tänker nog ”neptunikern”? 


Det kan också vara svårt att se realistiskt när Neptunus är stark och illusioner räknas som neptuniska, och i illusionens natur ligger att den brukar avslöjas som ”något man ville eller inte ville se” och besvikelse blir följden. Att vända sig bort från den hårda världen kan då vara en lösning – en flykt: En del kan stöta bort andra eftersom det finns en rädsla att de med tiden kommer att avslöjas som falska eller sårande i alla fal så.


Många hyperkänsliga ”neptuniker” har en sval, tuff yta eller ter sig mystisk eller undanglidande: Det är ett dilemma att vårt samhälle inte ser känslighet och sårbarhet och även andliga upplevelser som något naturligt: Samhället fördömer de sårbara och känsliga och ser beteendet som egoistiskt, när det handlar om att ”neptunikern” känner sig oskyddad.


Standardmoral är inte nödvändigtvis ett dominerande drag. Men ”neptunikerns” starkt raffinerade estetiska sinne, musikaliska uppskattning, dyrkan av konsten i allmänhet och - vanligtvis - kreativa talang dras ”neptunikern” till sfärer där ”att föreställa” inte bara är en tillgång utan en uppskattad kärnkompetens... Så filmbranschen, skådespelare, musikbranschen och skönhetsvård/ försköningsbranschen och all slags konst av är alla några exempel på yrken i Neptunus anda.


Människor som speglar Neptunus energi, ”neptuniker”, är bland annat filmskådespelare, poeter, dansare, balettdansörer, fotografer, mystiska personer, ersättare, andliga rådgivare och medium, liksom de som har obestämbara symtom eller de som har själsliga problem.


Det är också ”neptuniker” som arbetar med brottslingar, sjuka, svaga personer eller de som hjälper begränsade personer eller som arbetar med vätskor och medikamenter… (som några exempel).


Kvalitets ensamhet är ett
neptuniker” måste och ”neptuniker” som ger allt för en fasad eller upprätthåller en projektion, förlorar sin andliga koppling. Magin som skapar den tilltalande karisman försvinner då. ”Neptunikern” behöver vårda sin koppling med osynliga energier, källan, djur och andlighet/anden. Kvalitets ensamhet behövs då.

Men en ”neptuniker” är aldrig riktigt ensam. Medvetenheten om olika dimensioner är finstämd, det inre livet berikas automatiskt. ”Psykologisk” är ett ord som kan användas olika, men Neptunus i astrologi manifesterar det sig ofta som ett rent ”psykologiskt geni”. Detta står i motsats till den snabba geniala bearbetningen av de ”galet intelligenta” uranska typer eller de våldsamt starka instinkterna från Pluto-folket. ”Neptuniker” är mest benägna att se visioner eller uppfatta verkliga föraningar.


Ibland kan ”neptunikers” ideal vara så höga och deras ogillande av tarvliga relationer vara så intensiva att de omedvetet bestämmer sig för att ha rent imaginära och inte officiella romanser. De vill inte riskera den oundvikliga depressionen. De mest känsliga kan till och med vara melankoliska över den första desillusionen, för länge sedan. 


En sak som får fram det bästa i ”neptuniker” (förutom att inte glida ner i hålet av missbruk eller inte binda sig till energivampyrer) är deras starka engagemang för något andligt, en sak eller något kreativt. Med en äkta andlig eller konstnärlig ”glans” skimrar inte den överjordiska upplevelsen via substanser eller overklig romantik längre. Neptunus i astrologi är så högt magisk att det lockar det lägre som vill avleda det för grumliga ändamål. En del ”neptuniker” känner detta, andra inte.


En ”neptuniker” önskar uppgå i ett annat medvetande, vare sig det är högre eller lägre. Det kan därför innebära att ”uppgå” i andras medvetande genom t ex inlevelse, medlidande, beundra/hängivenhet och lättpåverkbarhet. Det beror på att ”neptunikern” är väldigt mottaglig för andras energier och påverkan. Känsligheten gör att det är svårt att värja sig på själslig nivå. Därför bör ”neptunikern” se upp med att hamna i ”dåligt sällskap” eller att bli lurad av ”falska offer”, de som utnyttjar godhet.


Det är lätt att vädja till ”neptunikerns” medlidande med falsk ”svaghet”. Att det är någon det är ”synd om” men som är något annat bakom offerrollen... ”Neptunikerna” kan lätt luras av ”sken som bedrar” om livet inte lärt dem att se igenom vem som behöver hjälp och vem som inte behöver


Sådana egenskaper är dock en stor tillgång i de hjälpande yrken där ”neptuniker” ofta hamnar, t.ex i åldringsvården, sjukvården eller som veterinärer. Men faktum är att i privatlivet blir ”neptuniker” ofta lurade och/eller utnyttjade. ”Neptunikern” behöver i så fall lära sig säga nej och att sätta gränser, men det är inget som faller sig naturligt, utan det är något som måste läras genom livets erfarenheter.


”Neptunikern” kan ibland känna sig besviken över andra som inte visar godhet eller är hjälpsamma eller självuppoffrande, och kan även känna ilska över att bli utnyttjad eller åsidosatt, och upplever det som orättvist. Detta kan undvikas om ”neptunikern” sätter gränser från början, och lär sig respektera sig själv lika mycket som andra.


En astrologisk författare uppgav en gång att Neptunus handlar om försöket att förverkliga Guds rike på jorden - nästan alltid har den Neptuniska själen en vision om hur saker kan och bör vara, och strävar ofta efter att få det att gå i uppfyllelse, även om det är litet som ett sätt att vara. 


Hos de ”neptuniker” som är unga i själen kan allt detta verka för mycket, och de kan pröva olika sätt att försöka fly från hårdheten i det yttre livet genom sådant som dryck, droger, romanser, illusoriska upplevelser eller något annat genom vilket verkligheterna av det världsliga livet kan gå förlorat eller åtminstone ”beslöjas”, dock tillfälligt. 


Neptunus brukar ge mottaglighet för andra dimensioner, det är den planetenergi som t ex speglar medialitet, ”att vistas i andra världar”, trumresor eller bra intuition. Den som saknar inre stabilitet kan blanda ihop detta med den vanliga världen och det kan uppstå förvirring så det gäller att ha båda fötterna på jorden och syssla med jordande saker och jorda sig, annars kan psykiska problem kanske bli följden. Man har länge vetat att ”det är en hårfin skillnad mellan mystikern och mentalpatienten” hinnan är tunn ibland.


Förr eller senare dras de flesta ”neptuniker” till religiösa och andliga frågor och det är kanske här som Neptunus verkligen kommer till sin rätt. Den ser bortom ideologiska och trosbundna skillnader till den enhet som finns bakom alla dessa uttryck. Neptunus kan andligt liknas vid att vara ”källan” till alla slags vattendrag - sjöar, hav, åar, älvar, forsar – blockerade eller smutsiga, de klara och de dyiga!

En dag har de renats och kanalerna flödar vackra och skimrande. Det är så Neptunus ska hjälpa mänskligheten till ”Källan”.

Neptunus önskar föra anden till sammansmältning med ”Källan” (det ”Absoluta”) och för att uppgå i detta behövs en absolut stark personlighet som är starkt andligt utvecklad).


~*¤*~~*¤*~~*¤*~’*’~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 

Neptunus i Fiskarnas tecken 2011-2026

– vad innebär det globalt?


Neptunus i Fiskarna är en transitering som bara inträffar var 165:år eller så, en tid för konst, andlighet och framväxten av hemlig information. Upplösning, egoupplösning, urvattning, genomsköljning och själslig förädling.

När nu Neptunus 2011-2026 befinner sig på sina egna farvatten, Fiskarnas hav, genomgår vi ett globalt energiskifte där dess största roll är upplösning, vilket sker i havet av illusioner och egoism. Vägen av neptunisk natur går genom kaos, otydlighet, idealism, förfall, mystik, förvirring och/eller illusion

Neptunus representerar i astrologin bl a andlighet, mystik, flödande inspiration, ideal, illusioner, längtan, andra dimensioner, uppoffring, gränslöshet och ”överjordisk kärlek” samt också bl a kaos, missbruk av ”dövande” ämnen, dimmighet (gå i ”dimma”) falskhet, egoupplösning, otydlighet, undvikande, sken som bedrar och bedrägerier... Neptunus styr de förtryckta och de övergivna, de missanpassade i samhället, de svaga, hjälplösa. Men också visionärer och de som är glamorösa och karismatiska. 

Att Neptunus är influerad av i Fiskarnas inflytande – eller simmar i fiskarnas hav – under de här elva åren (2011-26) är inte något som känns varje dag för alla eller ens i termer av veckor eller månader, om inte någon av faktorerna i vårt eget personliga horoskop påverkas direkt. 

Ibland kommer omständigheterna att förebåda energin, troligen när vi upplever ett mycket djupare intresse för det andliga och paranormala eller känner inspirationen flöda. 

När Neptunus nu är i tecknet där dess största kraft kan kanaliseras eftersom den är i ditt hemtecken, Fiskarna, är dock Fiskarnas tidsålder på väg ut. Saker som vårt samhälle har anammat som de senaste 2000 åren stöter på en dynamisk förändring, en nödvändig rening. Många smärtsamma upplevelser dyker upp under denna fas, och för att vi ska kunna övervinna dem måste vi först rensa dem från våra själar. 

Vi kan inte gå utanför en transitering, mer än vi kan gå utanför atmosfären, men vi kan använda energin med skickliga medel och göra den till något värdefullt. Astrologi hjälper oss att vara objektiva om problematiska omständigheter, men kan också vägleda oss till tider när personlig handling sannolikt kommer att lyckas. En djupgående förståelse för astrologi är som att öppna en dörröppning till livets mening, en initiering till världens hemligheter. Det är något vackert!

Likt vatten sakta urholkar stenen, mjukgör hårda kanter på havsklippor, flödar och strömmar och sköljer rent och gör det oklara klart, gör Neptunus sin uppgift under de här åren. Ja, under de här åren, kanske de rosafärgade glasögon inte längre fungerar på de som bär dem, för de sköljs av och ger då när det rosafärgade lakas ur, en klarare bild: Visst är det så att besvikelserna kanske sker i spåren av att saker som varit oklart klarnar men ger besvikelser: Eller att det fanns illusioner som skymde sanningen – eller kanske dimman klarnar och sikten visar att det är dags att ta ett annat spår. Som några exempel.

Besvikelser och lidande är det som upplöser illusionen av att bara vara en ”människa i en kropp av materia”, det är märkligt nog vägen till att uppnå det som är Neptunus största uppgift - att hjälpa oss att nå andlig upplysning och därmed den ”Absoluta Sanningen”. Men vägen är inte rak, vägen dit innebär inte att ”gå på den röda mattan”, det kan liknas vid att resa över ”de sju haven” med lugna vatten ibland, stormar ibland, ibland skymd sikt och andra gånger klar sikt – som en symbolisk bild av att segla på haven. Det viktiga är då att lära sig tillit, att utveckla intuition, och att – faktiskt - navigera efter stjärnorna.

Neptunus syfte de här elva åren (2011-26) är att lära/hjälpa oss att ”se igenom” illusioner, falskhet och den materiella illusionen – det är en draghjälp för att det stora andliga uppvaknandet ska kunna gå in på ”på bred, djup och hög front” ... eller ska man säga, fortsätter.

Neptunus universella vibration av kärlek pulserar med en starkare takt och kallar mänskligheten att anpassa sig till den energin. Men för att göra det kan det vara bra att också acceptera det vi gömmer för oss själva. Begravd skam kan bubbla upp under denna Neptunustid i Fiskarna. Vi bör i så fall välkomna det, lära av det och integrera Neptunus lektioner. Vi bör då medvetet undvika destruktiva känslor: som att hänge sig till en offerroll, skuld eller rädsla. Det kan vara svårt att se eller upptäcka dem som vill såra, men intuitionen och känsligheten förstärks denna tid, så det är bra att lära sig att lita på intuitionen. 

Både Neptunus och Fiskarna styr det undermedvetna djupaste riket. Vi kan inte längre vara bortkopplade ifrån våra högre syften på denna planet, inte heller från våra egna ”skuggjag.” Att söka efter mening är en stor del av denna transitering. Kanske till och med en tid av andlig uppvaknande. 


En astrolog ser att Neptunus i Fiskarna har gett ett enormt upphov till andlighet på den vinstdrivande köpmarknaden. Denna astrolog menar att ”Yoga, gröna juicebarer, fullmånecirklar och urbana shamaner har blivit en del av tidsandan” och ”Massmedvetet, eller kollektivt omedvetet, tenderar att reagera blint, snarare än medvetet, och uttrycker därför rädslor och vanföreställningar, snarare än de högre uttrycken för en helig väg.” Det är ju därför bra att lära sig urskiljning och ”inte gå på allt” – Neptunus i Fiskarna har är symbolisk med att ”allt som glimmar är inte guld”, precis som också Fisken blir lurad att nappa på betet. Det är baksidan av Neptunus i Fiskarna.


Neptunus är befälhavaren för det osynliga riket. Även om vi lever i en 3D-verklighet har forskare från Einstein till strängteoretiker länge varit ute efter att bevisa att det finns andra dimensioner. Till exempel skulle en fjärde dimension möjliggöra tidsresor. Kommer Neptunus i Fiskarna att tillåta oss att bryta den muren och sända oss ”tillbaka till framtiden”? 


Kan Neptunus i Fiskarna föra oss ner i det esoteriska djupet? Kan Neptunus i Fiskarna öppna till kommunikation med andra livsformer, ge en skymt av framtiden, ge spontana upplevelser utanför kroppen. Principen för Neptunus är upplösning av gränser; och som sådan representerar den vilken energi eller vilken som helst person eller något sinnestillstånd som gör detta.


Som en förkunnare av sanningen, särskilt när Neptunus är bosatt i sitt hem Fiskarna, hjälper Neptunus oss att komma i kontakt med vem vi verkligen är och kopplar oss mer till våra själar, källan till vår existens. 


Den här tiden med Neptunus i Fiskarna är en fantastisk tid att fokusera på det inre livet, andlighet och ensamtid. Den som mediterar, ger sig tid till stillhet eller gör pauser från det yttre livet på något annat sätt, märker att budskap, visioner och inspiration flödar. Man kan fokusera på att skriva ner tankar insikter och budskap i dagboksform. Man kan ge sig tid till att göra drömarbete och hörsamma de mycket subtila kommunikationerna från det högre jaget, snarare än omvärlden. Man kan då bli medveten om situationer som tidigare tolkats felaktigt eller varit illusioner. Under den tiden kan världen börja te sig annorlunda, det kommer långsamt ”glidande” och den är inte som den verkade vara för slöjorna lyfts från ögonen. Det är nog få som under de här åren undgår att allt mer se sanningen i klar, skarp färg. Vad är det för sanning i så fall då? Dels kan det handla om andlighet, och händelser gömda i själen, dels gamla familjesituationer, om kärlek och relationer, men kanske mest om omvärlden och människor där. Inget är vad man trodde. Det är så Neptunus i Fiskarna verkar. Långsamt lyfter denna planetgudom av slöjan på mänskligheten. Men varför då? Neptunus syfte är att ”höja oss” men då måste tunga slöjor lyftas av… Det man sett genom illusionens eller till och med bedrägeriets dimma avslöjas. Detta är tiden då sådant som inte längre tjänar mänskligheten ska renas Fiskarnas vatten.

Höga neptuniska sinnestillstånd innebär mottaglighet, inspiration och andlighet. Människor som arbetar på denna nivå visar sympatisk förståelse, välgörenhet och självuppoffring. 

Astrologer har sagt att den här tiden kommer de med egna intressen inom sociala och religiösa sammanhang att försöka påverka regeringar och de makter som finns. (Läs mer HÄR). Men den negativa sidan av Neptunus påverkar mest majoriteten av aningslösa, oskyddade själar, som t ex kan drabbas av fixeringar gällande ”sken som bedrar”, bl a andligt, eller oärliga människors utnyttjande. Enligt astrologer kan Neptunus i Fiskarna innebära att de styrande försöker ”hålla tillbaka tidvattnet” genom sin egen påverkan och inverkan bland populationen i ”Neptunus negativa anda”, för att förstöra för dem som inte låter sig falla under deras inflytande… Det handlar ju kort sagt om att antingen gå sanningen väg, låta sig luras eller vara den som luras, under Neptunus i Fiskarnas inflytande denna tid.

Hypnos, meditation och trumresor ger redan tillgång till andra dimensioner och sådant är mer populärt ni och ett effektivt sätt att läka oss själva under de här åren. De som är väldigt präglade av Neptunus kan leva i en mer begränsad eller isolerad tillvaro under denna tid, eller på något sätt bli mer engagerade med dem som gör det. Kloster, tempel, ashramer och även fängelser utstrålar en märklig attraktion - kanske är de ett steg i utvecklingen av själens väg!

 

Medan Neptunus vistelse i Fiskarna kännetecknas av mystiska, till synes fantastiska händelser men också att ett stort antal människor lider, kan sådana händelser tjäna till att förena en gemenskap eller nation genom att åstadkomma en utbredd öppning av känslighet, medkänsla och/eller andlighet som svar på det lidandet. Många behöver söka råd och vägledning från betrodda. Ingen ska behöva känna sig onödigt utsatt. 


Många försöker dra sig ur samhället för en religiös, konstnärlig eller möjligen till och med eremitisk existens. Men även om Neptunus stimulerar en djupare medvetenhet, finns i dess natur också en benägenhet att producera illusion och bedrägeri, till och med fanatism, religiös mani och masshysteri. Ja det är många som
nästan drunknat i Neptunus blåskimrande vatten!


Neptunus kan göra att ”massbegrepp” (fixeringar) kan ta tag i samhällen, till exempel 1600-talets tulpanmani, eller 1700-talets ”drömmen om söderhavet” eller den hemska inkvisitionens häxmani.

Neptunus tid i Fiskarna löser upp illusioner om saker och ting som verkat/verkar bara bra, vilket kan ge besvikelse, den skapar oklarheter varvat med klarhet: Situationer går över gränser vilket märks i världen på både på det sämre sättet (t ex utnyttjande) och bättre sättet (t ex ta hand om nödställda).

De här åren kan Neptunus i Fiskarna föra fram vågor av kaos (som på havet) varvat med underbar sikt åt alla håll (som att se åt alla håll på ett harmoniskt hav), den för fram ”sken som bedrar” (jämför med ”hägring”) vars syfte är att lära oss urskiljning genom att söka bakom ”skenet/lockelsen”. Stundom kan det verka som om verkligheten glider undan, saker ter sig ”luddiga” på ett svårgripbart sätt. Även de mest skärpta personer kan märka att de glömmer saker, förlägger saker eller rör till det med tider och möten… som några exempel. Det finns en utbredd rädsla för upplevelser som inte går att sortera och kontrollera, men Neptunus hjälper oss att kunna släppa på kontrollen och ha att ha större plats för sådana upplevelser. 

Men Neptunus ökar också känsligheter på fysisk nivå, den kan ge ökad känslighet för det som är onaturligt som kemikalier, den har också med ”luddiga/diffusa” symtom att göra, och det kan vara svårt att utröna källan. Men denna planet, speciellt i Fiskarna, kan ”gömma saker” under ytan, så att kolla upp om sådant som eventuell mögel eller borrelia är inte fel… om man har diffusa symtom. Men det är bra att rena kroppen, t ex att fasta, eller något annat.

Neptunus är lockande men grepplöst hal och man måste behärska Saturnus innan man kan förstå och anamma Neptunus på ett tillfredsställande sätt. Neptunus kan annars få någon ut på djupet genom något som ger ”flykt från verkligheten”. Neptunus energi förstärker förnimmelser och uppfattningar när man är berusad eller på annat sätt flyr eller förstärker verkligheten.

Neptunustransiter är inte alltid så utpräglade utan saker kan ske på ett diffust sätt:man kanske märker bara en ökad känslighet eller att saker löser upp sig och att man har ett ökat andligt sug.

När man som exempel känner inspirationen flöda utan stopp, när man ber en bön med innerlighet för andra skull eller mediterar med kärlek till skapelsen, när man känner medlidande med andra (människor, djur, natur) ja hela världen och vill hjälpa, känner sig i total samvaro med allt överallt som någonsin existerat och kommer existera eller simmar i havet med en evig känsla, ja då är man kopplad till Neptunus flöde. (Det finns massor att tillägga, detta var några exempel).

Neptunus energier stämmer med meningen ”sök och ni ska finna” och i sökandets tecken Fiskarna (som symboliserar mannen som säga ha sagt det) så är det många som undrar över meningen med saker och ting och som söker svaren på en andlig nivå denna tid. Neptunus svarar utifrån den sökandes målmedvetenhet och envishet och svaren är en spegling utifrån ”andlig renhet”... Ju mer klarhet ju mer öppnas för Neptunus flödande kärlek! Så är de kosmiska planetariska lagarna. ”Sök och ni ska finna”.

De yttre, långsamma, planeterna, Pluto, Neptunus och Uranus hjälper oss att komma kontakt med andra dimensioner, de utvidgar vårt medvetande och ger oss krafter/energier som tycks komma från någon okänd källa.


Neptunus kan väcka en frenesi så att man inspireras till ytterligheter med sina idéer och sin fantasi - man kan bli sittande timvis, dag och natt och skriva, rita, måla eller något annat, med en inspiration som kan vara manisk. Något aktiverades hos henne, en latent talang hon inte tidigare varit medveten om. Legendariska Fiskfödda Michelangelo och Alexander McQueen (som gick bort under en tid då Neptunus också transiterade deras stjärntecken) exemplifierar både fantasins energi hos både planet och tecken. 

Neptunus symbolik sträcker sig från vattendjupet i havet och vår emotionellhet till missbruk, förnekelse, berusning (även andlig och fantasifull sådan), övergivenhet, extas, förlust, förväntan, idealisering, inspiration till Neptunus kopplingar till allt giftigt – det är en tid då det som ska försvinna försvinner genom upplösning... Det finns en botande och helande kraft hos Neptunus också. Men det sker inte enkelt, snarare kan det kännas utmanande. Men genom utmaningar bli vi mer kopplade till (eller återanslutna till) det bästa – allt som är medmänskligt. Det sker kanske inte där vi vill att det ska eller på det sätt vi vill att det sker. Vad vi tror kan visa sig vara en dröm ... på det sättet att det vi tror sker i slutändan kommer att vara sant.

Neptunus i Fiskarna ”annonserar” om att det är en tid för utveckling av konsten, andligheten och frigörelsen från det undermedvetna av hemlig och dold information. Konstnärer, dansare, musiker och mystiker, shamaner och andra magiska talanger kommer att få en kallelse att vara mer aktiva i att designa och utforma världen. Neptunus ger signaler om att tiden börjar vara inne.


Neptunus i Fiskarna öppnar upp andliga dimensioner för många människor. Nu är det en stor tid, 2011-2026 att dyka djupt ner i det undermedvetna för att söka efter dolda gåvor som ligger gömda. Där finns alltid vackra gåvor att släppa fram, oavsett om de är inom konstnärliga områden eller andlighet. 


Om profetiorna verkligen betyder "världens ände som vi känner den”, den här tiden i historien så har Neptunus sin del i det som sker (likt alla andra planeter). Neptunus i Fiskarna kommer med budskapet att detta är tiden att dyka efter skatten inom. Alla har den och kan hitta den och ge av denna skimrande, gnistrande skatt till världen. Det är kraften som medverkar till att läka världen – och vad säger man: ”Störst av allt är…”?


**************************

 

Mer att läsa HÄR HÄR HÄR




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar