Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 1 september 2020

Astrologisk prognos för September 2020

I Universum 
(som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO)

I ”världshoroskopet” (det kollektiva) speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva. Vi själva är förkroppsligandet av vårt födelsemoment; som sådan representerar var och en av oss ett ögonblick i tiden. Med andra ord har varje bråkdel av tiden ett syfte.

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Omså transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup
¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

2020-cykeln”Jupiter Saturn Pluto Transformation”, eller ”The Great Transformation” (”den stora omvandlingen”) eller The Great Change innebär att de Jupiter, Saturnus och Pluto i konjunktion i tecknet Stenbocken, påbörjades i Mars månad. LÄS OM DETTA HÄR.

Saturnus ”zodiakens allfader och fostrare” – mer än 2-åriga ”regenttid” i Stenbocken började tonas av i Mars månad 2020, då den istället började titta in till Vattumanen där den kommer att helt gå in senare i år- läs om det HÄR.

Den 21/12 2020 sker den viktiga konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus i Vattumannen. läs HÄR.


¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Augusti var en ”högvibrationsmånad”!September är en energimässigt lugnare månad som hjälper oss att vara jordade och hålla fokus.. Om Augusti hjälpte oss att få överblick, är September den månad som uppmuntrar oss att föra det vi lärt oss tillbaka till Moder Jord!

Den 2/9 September 2020 är det fullmåne kl. 07:23 (svensk tid -info) nu i Fiskarna. Det här är också en s k Micro Full Moon! Som zodiakens sista tecken, är Fiskarna tecknet för ändelser och övergångar. Denna fullmåne ger oss en chans att övervinna i stort sett allt. Det ger oss också en chans att ångra oss likaväl som att acceptera de saker som vi inte kan ändra, att släppa taget utan att ge upp och känna oss besegrade eller gripa efter halmstrån. Många kan känna ett stort behov av att dra sig undan och vara i avskildhet, kanske för att meditera och lyssna inåt, syssla med något kreativt och konstnärligt, för det kan flöda inspiration. Fiskarnas fullmåne belyser rikedomen i vårt inre.

Den 23/8 gick Solen från Lejonsäsongens ”solgloria” och in i Jungfrusäsongen. Nu förbereder vi oss inför den annalkande hösten. Vi säger adjö till sommaren och välkomnar den friska nedtoningen. Jungfrusäsongen ger alla stjärntecken något att hålla fast vid. Lejonsäsongen regerade under sommarens höjd och gav oss kanske stora planer och överflödig kreativitet. Jungfrusäsongen handlar om utförandet. Vi blir mer organiserade och förvandlar våra kreativa drömmar till verklighet, kanske till ett projekt. Jungfrun hjälper oss att ta de små delarna av våra planer och sätta ihop dem till ett snyggt paket.


Jungfruns säsong hjälper oss att flytta vår tankegång till överflöd. Det är lättare att möta sensommaren med en positiv attityd, det ger en enkel övergång. 

Jungfrusäsongen är en påminnelse om att vara oklanderlig i tankar och ord, eftersom de skapar vår verklighet och påverkar andra såväl som världen runt omkring oss. Så om vi aktivt arbetar med universum och våra intentioner är bra, bäddar vi för att positiva saker kommer till oss. Men det kräver mycket ansträngning. Vi måste, lika noga som Jungfruns energi, övervaka tankar, avsikter och handlingar varje ögonblick varje dag… Om vi tycker om det som en mental träning, och förbinder oss att arbeta för det, kommer Jungfrusäsongen att ge stor utdelning - skörd. Jungfrun är ju förknippad med de upptagna förberedelserna inför vintern, känd som skördetid.

När sommaren slingrar ner, betyder det att det är dags att organisera inför skolåret, gå tillbaka till jobbet efter en avkopplande semester och börja sätta igång med hösten. 

Det här är en perfekt tid till att starta ett nytt projekt, skicka in en ansökan och fokusera på sig själv.

Jungfrusäsongen en tid för att organisera i våra rum, gå igenom kläder och djuprena vårt hem. För den som mer är en storbildstänkare och som vanligtvis inte är detaljorienterad, kan Jungfruns energi vara en hjälp till att fokusera på de små sakerna, att få ordning på kaos. Vi vill lägga allt på sin rättmätiga plats. Det är en bra tid då att lagra eller ge bort saker som vi inte använder. Vi gör plats för det nya att komma in, som kläder som passar vem vi är idag.

Det är en bra tid att rensa föråldrad mat från kylskåpet och att konservera och sätta upp mat och torka örter, hugga ved för elden. Med jordförändringar och samhällsskifte är det också klokt att göra förberedelser inför framtiden. Det är bra att ha vattenfilter till hands, grundläggande häftklammer tillsammans med mat vi älskar och förstahjälpmedel.

 

Det är en tid då saker förfinas och förbereds inför skörden… fruktens nedkomst. Det är bra att ta sig tid att hitta den tysta platsen och att där sedan analysera tillståndet för hälsa, relationer, arbetslivet ur en tydligare synvinkel. Jungfrun handlar om att titta på bitarna av helheten. Och när vi är själva kan vi vända på bitarna tills praktiska lösningar kommer i fokus. Det är en bra tid att återintegrera träningen i rutinerna. På norra halvklotet börjar vädret svalna, vilket gör det lättare att motionera. Svettningen flyttar toxiner ur kroppen, och det är en bonus. Jungfruns energi driver oss för att röra oss genom obehaget, med vetskap om att det leder till ett genombrott. Det finns nervös fysisk energi i våra system och ett behov av att gå mot ett mål. 


Jungfrun är generellt ett tecken som ger oss en tydligare förståelse av orsak och verkan. Det här är en bra månad för att hedra sin kropp med näringsrik mat och se om det gör skillnad. Och sättet att göra det är att köpa lokalt och köpa ekologiskt.

Jungfrun är tecknet på läkning eftersom det är inställt på kroppens nyanser och dess processer. Jungfrun analytiska energi hjälper oss att se var det är disharmoni och agera själv på vår egen väg till välmående. Vi bör lyssna på den inre läkaren. Vad säger kroppen till oss? Många moderna sjukdomar återspeglar en separation från vår själs väg och en motvilja att släppa och lita på Jungfruns inre visdom. Att vila i mitten av jaget gör att vi kan ställa in oss på grunden till hälsoproblem. Vi kan se kroppen som ett ömsesidigt beroende system och komma fram med praktiska strategier för att lösa det som stör oss.


Astrologi + Yoga: Hur man kan balansera sin energi i Jungfrunssäsongen HÄR


Det här är en bra månad att komma hem till naturen, kanske göra organiskt trädgårdsarbete, eller sitta bland träden i parken. Det är en bra månad att sluta använda kemikalier som dödar de små varelserna och förorenar vårt grundvatten. Med Jungfrun får vi lättare känslan av att det som görs med naturen görs mot oss själva. Och vi förtjänar att leva naturligt. Låt Jungfruns vibbar ge dig hopp om att du kan göra nödvändiga förändringar och att det inte måste ske över natten. Vi är trots allt ett ”pågående projekt” eftersom vi utvecklas... Låt var sak ta den tid som behövs.


Genom att fokusera på Jungfruns nyckelenergier under Solens transitering där, kan vi bättre utnyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett kraftfullt tema för Jungfrun är att lyssna på din kropp. Läs mer HÄR.


Under den första delen av September, med Solen i Jungfrun och fem andra planeter i jordtecken, känner de flesta sannolikt behovet av det ”jordiska” som att tänka på de dagliga rutinerna och planera det praktiska inför höst och vinter. Det är vad vi gör dag in och dag ut som skapar vårt liv, så det är bra att tänka på de dagliga rutinerna och hur vi kan städa upp saker och planera mer tid för de saker vi verkligen vill göra. Detta är inte en tid för att drömma, det är en tid för att göra och vidta åtgärder!

Merkurius, kommunikationsplaneten glider in i Vågen den 5/9 (till 27/9): Det är en bra tid för förhandling, att se andras synpunkt, vi är mer finkänsliga och intonande. Det medverkar till att öka vår taktfullhet, behov av frid, men ger också tendenser till en viss ytlighet i kommunikation (till skillnad mot när Merkurius t ex är i Skorpionen).

Det är en bra tid att umgås och prata med likasinnade själar eftersom Vågen är ett lufttecken och därför önskar vi mer kommunicera om idéer. Våra sinnen kan dras till att tänka mer på relationer och även finna sätt att kompromissa för att få balans och harmoni. En del kan uppleva att det är svårare att ta ställning och vara tvärsäker, i alla inte utan en tids övervägande för att komma fram till en åsikt. Det kan även vara svårare att ta ett viktigt beslut, så det kan var en hel del överväganden - ”ska jag göra så eller så, eller kanske så, nej men det där var nog bättre – eller kanske inte… eller jo”… Till slut kommer ett väl övervägt beslut. Det kan hända att vi erfar mer argumentande och kanske hamnar i riktiga debatter. Det kan vara en tid då vi jämför mer än annars. Nackdelen med detta kan bli mycket bedömande, så det gäller att försöka undvika det även om vi jämför mycket nu. Eventuellt kan vi ändra envisa uppfattningar nu genom att det är lättare att kunna se den andra personens synvinkel.

När den vackra Venus, planeten för kärlek, värderingar och relationer den 6/9 (till den 2/10) vistas i tecknet som är mest uttrycksfullt, som stolt, majestätiskt och storslaget lever med dramatik – LEJONET – är nog många redo att ropa ut sin kärlek från höga tak eller från sin egen ”scen”.  Ja med Venus i eldtecknet Lejonet tenderar vi att vilja visa upp och tala från hjärtat. Så Venus egen energi lyser upp som en fackla med romantiska stunder kanske med storslagna kärleksförklaringar. För singlar längtan efter romantik, så i det fallet kan det leda till heta flirtstunder, eller lekfulla dejter… Visst, kanske ett och annat stolt svartsjukedrama. Stora känslor uttrycks lättare, på ett eller annat sätt!

Ingen vill bli ogillad eller uppskattad när Venus är i Lejonet ... vi vill bli förtjusande, kunna tjusa och bli tjusade.  Men… handen på hjärtat (som Lejonet styr över) på relationsnivån så finns det inte något "jag" i ordet "vi", och ju mer som fokuseras på ”jag” och de egna behoven, desto mer troligt är det att hamna med det: bara sig själv…

Lejonet är ett extravagant tecken som uppskattar glitter, flärd och glamour, så det är naturligt att gå till överdrift lite under denna transit. Venus i Lejonet gör oss mer benägna att vilja frossa litet i mer ”lyx”. Men att skämma bort oss själva ger oss ju en viss tillfredsställelse. Lejonet är ett generöst tecken, och att ge bort gåvor till andra ger faktiskt lycka! Vi njuter lättare av det sköna och vackra - som att gå på konsert, bio och till gallerier... Med så mycket positiv energi i stjärnorna är detta en tid då har stora fördelar av att koncentrera oss på de goda sakerna i livet. Fokusera på det vi är tacksamma för, vad vi verkligen uppskattar och var vi kan se oss blomma. Ju mer vi söker efter de saker som fungerar i livet, desto mer finner vi dom. Detta är en tid att skapa/manifestera goda saker genom att visualisera och se dem komma till oss. Det är en tid att lysa, bära ljusa färger och göra något dramatiskt som får oss att må bra! Skaffa en ny frisyr, gå till ett spa och lyxiga, gör något som får dig att bli bortskämd. Vi kan även bli även mer kreativa och ser lättare kreativ potential i andra. "Kreativitet innebär att man bryter ut etablerade mönster för att se på saker på ett annat sätt" (Edward de Bono). Om man ser till det astrologiska huset i sitt horoskop som Venus passerar, så får man en bättre uppfattning om var det kommer till uttryck under de här veckorna.

Under den andra veckan i september har vi 9:e September. 9 betraktas som ett viktigt nummer i numerologi eftersom det är ett av skapelsens nummer. Den 9:e September har vi numerologikoden 99 som ökar den kreativa vibrationen och hjälper oss att reflektera över helheten, fullbordandet och vår spirituella anslutning. 

Mars, planeten associerad med krigarens arketyp, går inte retrograd så ofta, men nu sker det i Vädurens tecken den 9/9 (till 14/11). Krigaren gör en zodiakkrets ungefär vartannat år, vilket innebär att han i genomsnitt spenderar omkring två månader i varje tecken, ungefär tio veckor. Under Mars retrograd ger Universum oss möjlighet att pausa och granska handlingarna i vårt förflutna innan vi går vidare. Mars retrograd ber oss att bedöma om våra handlingar verkligen tjänar oss och om de hjälper eller hindrar oss i att skapa vårt liv utifrån våra drömmar. Så ofta faller vi in ​​i autopilot och slutar aldrig riktigt fråga vad vi gör och vart vi är på väg. Under Mars retrograd kallas vi alla för att uppmärksamma riktningen i våra liv och att bedöma konsekvenserna av våra handlingar.

Alla handlingar har konsekvenser, och dessa konsekvenser stöder antingen ett liv som vi vill ha eller stödjer ett liv som vi inte vill ha. Våra handlingar antingen stärker oss och för oss till bättre människor, eller de drar ner oss och får oss att upprepa samma cykler igen och igen. Under Mars retrograds energi får vi alla den tid vi behöver för att checka in hos oss själva och reglera med vår högsta sanning och högsta jag. LÄS MER OM MARS RETROGRAD HÄR

Nymånen infaller den 17/9 2020 kl. 13.01 vid ca 25 grader Jungfrun. De som upplevt någon form av fysiskt eller ett själsligt problem under de senaste månaderna, inspirerar Jungfrumånen till att vidta åtgärder för att få kropp och själ i balans. Jungfruns energi handlar ju mycket om att bry sig om sinne, kropp och själ och genom det kunna ha en möjlighet att läka.

En 75-årig studie visar att September är en av de mest geomagnetiskt aktiva månaderna av året, ett resultat av dessa "dagjämning-sprickor". (INFO). Rymdvädrens prognosmakare kallar det " B sub z tipped south." (INFO). 

Den som är känslig för energier och därmed även rymdväder märker av detta!

Vågens säsong

Var 30:e dag eller så, besöker Solen ett nytt stjärntecken. Under denna "säsong" brukar många känna av energin i den rådande astrologiska atmosfären, oavsett vad vi har för soltecken. Nu i September blir dagarna kortare och den optimistiska, ljusa sommarstämningen övergår till den långsamma höstrytmen och den sista veckan i September går Solen över till det diplomatiska stjärntecknet som agerar för balans och rättvisa!

Så vi säger välkommen till Vågens säsong 22/9-23/10, ett av zodiakens fyra kardinala tecken och den andra av zodiakens tre lufttecken, nu när Solen glider över till detta tecken.

Fredligt harmoniserande Vågen som söker balans i allt ”kickar” igång hösten, med nåd och stil, samtidigt som vi charmas till att uppfatta att skönhet finns runt varje hörn… Tecknet symboliserar harmoni och det estetiska och sätter vårt kollektiva fokus på relationer och det vackra.

När vi nu kommit igång med effektivitet och detaljerad fokus under Jungfrusäsongen, är det dags att välkomna mer gemensamma tillvägagångssätt i vår värld. Jungfrun hjälpte oss att upptäcka bristerna; vågsäsongen inbjuder oss att sammanfoga och lappa ihop de där sprickorna vi såg när vi synade saker och ting, nu inspireras vi till att arbeta i synergi och stämma in i vad varandra behöver.


Så när vågsäsongen officiellt anländer, tenderar vårt humör att förändras till en mer trevlig och social atmosfär. Förhållanden av alla slag tenderar att vara centrala, och det finns en större önskan att ansluta till andra, hänga med vänner och vara romantisk!

Varje år, sammanfaller dessutom början på Vågens säsong med Höstdagjämningen (runt 21/9), en tidpunkt då dag och natt är ungefär lika långa i hela världen, då Solen går upp och ner samtidigt, oavsett om man befinner sig vid ekvatorn eller långt upp i norr. Det är ingen överraskning att Vågen börjar regera på höstens dagjämning (eller vårens dagjämning på södra halvklotet), vilket är tiden för den perfekta balansen mellan sommar och vinter, dag och natt och ljus och skugga. 

Höstdagjämningen är ett tillfälle att uppskatta dualitet i alla dess former och att förstå att alla utmaningar vi upplever är tillfälliga. Universums ebb och flod rör sig konstant vilket hindrar oss från att vara ”låsta”, oavsett hur vi känner oss ”i det kosmiska flödet”. Höstdagjämningen markerar också att vi går in i skuggan av vårt liv men vi vet ju att ljuset kommer tillbaka.

Så följ det kosmiska flödet och ställ in dig på balans! Läs mer om höstdagjämning HÄR

Vid Höstdagjämningstid går Jorden genom en mild omvandling. Det är halvvägs mellan de heta sommardagarna och de tunga vinterdagarna. Sommargrödorna har skördats och Jorden själv vilar. Under de senaste två säsongerna har den blivit planterad, född till ny tillväxt och plöjts i beredskap för den nya säsongen. Det är en tid då grödorna distribueras och det behövs en noggrann balans mellan vad som hålls för mat och frö och vad som återges till jorden för att regenerera nytt liv för det kommande året. Rätt balans och val innebar skillnaden mellan liv och död i antiken.

Det finns inget arbete att göra nu i fälten. Arbetet som behöver göras är av intellektuell karaktär. Diskussioner och val måste göras, avvägt och medvetet. Förr var det de idéer och val som gjordes i Vågen som förde de som levde och verkade då, tryggt genom den hårda vintern.

Med Venus som Vågens planethärskare, är design, nöje och romantik områden som passar perfekt för oss att utforska under den här säsongen.

Det är också stjärntecknet som ”bär upp hela zodiaken” så den har jämvikt åt båda hållen i cirkeln (från Väduren till Vågen och från Vågen till Fiskarna). Det är stjärntecknet som strävar efter att allt ska vara rättvist och lika åt alla, likt vågskålar i jämvikt.

Vi kan därför känna att vi är mer diplomatiska och balanserade så här på höstkanten när sommaren är över. Nu njuter vi bland annat av harmoniska höstfärgers skönhet och har lättare för att hitta harmonin i tillvaron.

Genom att fokusera på Vågens nyckelenergier under Solens transitering där, kan vi bättre utnyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett bra tema för Vågen är att njuta av avkopplande aktiviteter som spa, lugna höstpromenader eller syssla med något som fyller sinnet med harmoni på annat sätt; musik, färger (konst, färglära), utställningar… för att nämna något.

 

Tack vare vågsäsongen är det lättare att samarbeta med andra nu, och vi finner att teamwork och gruppinsatser får jobbet snabbare gjort än om vi arbetar solo. Även om vi är ensamvargar eller föredrar att hålla oss för oss själva mycket av tiden, är vågsäsongen en årstid när vi njuter mer av att vara sociala.

Astrologi + Yoga: Hur balanserar du din energi under vågsäsongen HÄR. 

Den 27/9 går Merkurius till Skorpionen (t o m 28/10 då den går retro tillbaka till Vågen t o m 11/11 då den återkommer till Skorpionen). Läs om Merkurius retograd HÄR: 

När denna kommunikationsplanet befinner sig i hemlighetsfulla, djupa, mörka och utredande Skorpionen (27/9-/28/10) kan vi anamma ett mer djupsökande sinne. Vi kan vara mer nyfikna på det som är osynligt, som inte är uppenbart. Det är de djupa perspektiven som tenderar att vara av intresse. Vi kan vara litet mer som detektiver. Vi kan vilja dra upp hemligheter, eller söka i det förflutna efter svar. Att försöka avslöja konspirationer kan vara mer intressant, kanske för många nu. Eller andra mysterium att lösa. För det är det som lockar mer nu.  Vi kanske märker att tankar under de kommande veckorna är djupare. Kanske att vi visas vår skuggsida som vi vanligtvis undertrycker. Detta hjälper oss att acceptera vem vi är och att vända upp korten, så att vi kan se vad som finns där. Tankar och känslor är tydligare så att allt som har varit oklart i månader nu kommer att bli klart - avslöjas. Denna energi används bäst för forskning eller komma till roten till alla problem. Tendenser till fixering är troligt med denna energi såväl som beslutsamhet. Tankar kan dras till rädsla, behov av förändring, tabuämnen och delade resurser. Merkurius i Skorpionen är verkligen en bra tid för självanalys och inåtblick.

Titta på det personliga horoskopet, och det astrologiska Hus som transiterande Merkurius befinner sig i för att ta reda på inom vilket område som tankar fokuseras djupt under den här tiden. När så Merkurius går retrograd den 28/10 tillbaka till Vågen (t o m 11/11), är det tid för förhandling, att se andras synpunkt, vi är mer finkänsliga och intonande. Det medverkar till att öka vår taktfullhet, behov av frid, men ger också tendenser till en viss ytlighet i kommunikation (till skillnad mot när Merkurius t ex är i Skorpionen). Det är en bra tid att umgås och prata med likasinnade själar eftersom Vågen är ett lufttecken och därför önskar vi mer kommunicera om idéer. Våra sinnen kan dras till att tänka mer på relationer och även finna sätt att kompromissa för att få balans och harmoni. En del kan uppleva att det är svårare att ta ställning och vara tvärsäker, i alla inte utan en tids övervägande för att komma fram till en åsikt. Det kan även vara svårare att ta ett viktigt beslut, så det kan var en hel del överväganden - ”ska jag göra så eller så, eller kanske så, nej men det där var nog bättre – eller kanske inte… eller jo”… Till slut kommer ett väl övervägt beslut. Det kan hända att vi erfar mer argumentande och kanske hamnar i riktiga debatter. Det kan vara en tid då vi jämför mer än annars. Nackdelen med detta kan bli mycket bedömande, så det gäller att försöka undvika det även om vi jämför mycket nu. Eventuellt kan vi ändra envisa uppfattningar nu genom att det är lättare att kunna se den andra personens synvinkel.

Hela September uppmuntras oss att organisera oss, rensa röran och omarbeta våra scheman så att de återspeglar hur vi vill spendera vår tid och under den här nymånen kommer den sista pusselbiten att vara på plats. Vi kan ta allt vi har upptäckt och lärt oss och integrera det på ett sätt som ger balans i våra liv.

Saturnus, Neptunus och Pluto är retrograda under hela månaden. Jupiter går retro till den 17/9.


DATUM PLANETASPEKTER SEPTEMBER 2020

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) + tolkning

Siffrorna till höger = gradtalet för de som vill kolla med sitt horoskop


Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Runt den 1/9

Merkurius Jungfrun trigon Pluto Stenbocken 22.44
Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil).

Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Runt den 2/9

Venus Kräftan opposition Saturnus Stenbocken 25.55

Många kan känna sig mindre ”spännande” eller intressanta, för hos dem är ”självvärdet” inte riktigt på topp just nu. Andra kan känna sig mindre sällskapliga och väljer att dra sig undan för att vara ifred med sig själv och sina tankar. Det kan spegla några dagar då vi värderar relationer, både i nuet och i förhållande till ”förut” och kanske fattar ett viktigt beslut i förhållande till det. Ett beslut som handlar om en relation som är befintlig, eller en som är på G (kanske), eller helt enkelt värderar vad man vill ha, och börjar fokusera på att rikta in sig på det. Det kan innebära en titt på relationer och vad som fungerar på relationsnivå och vad som inte gör det - och kanske ”ta bort” det som inte funkar och stärka det som funkar bra… Till exempel kan man se hur den andra värderar en. ”Vad har jag för värde för den här personen”? ”Hur mycket betyder jag för den här personen”…? Detta är en liten del på vägen av mognad och börja se sitt självvärde i förhållande till hur andra/någon ser på en och sedan fatta beslut utifrån det eller helt enkelt komma underfund med något viktigt. Det är en tid då vi kan utröna styrkan, och förstärka den eller det ”svaga” och i det senare fallet, kanske släppa taget. Vi kan även uppleva att någon annan, en part, önskar förstärka eller släppa.

Runt den 2/9

Solen Jungfrun trigon Uranus Oxen 10.34
Den här aspekten är energigivande, så vi kan känna ett ”energiflöde” och även ett ökat behov av större personlig frihet. Vi kan känna en ”kick” att göra ”litet som vi vill” och också längta efter något totalt förnyande i tillvaron. Känslan kan vara att det ska ske just nu, att vilja bejaka stundens impuls. Att kasta loss mer och kanske många också vågar sig på att sätta fart mot det ”oprövade” med en känsla av att ”japp nu är det dags”? Det går lättare att visa mer av vår unikhet. Och det kan ge den där sköna känslan av att ”jag lever nu”! ”Jag är”. Vi känner oss mer nyfikna på vad som kan vänta bakom hörnet om vi tittar dit. Det i sin tur skapar en positiv ”spänningskänsla” och kanske kan vi nu få se något nytt där? Många söker en ny lösning på något gammalt problem och det är också ett tillfälle då den dyker upp. En ”aha”-upplevelse! Det är just nu som vi ”oväntat kan vänta oss” något nytt och speciellt! Kanske en ny möjlighet visar sig, som ju också i så fall bör greppas.

Runt den 2/9

Merkurius Jungfrun sextil Venus Kräftan 22.21
Vi kan känna behov av att hitta tid till att njuta av sällskap med andra som lugnar sinnet med trivsamma dialoger, med fokus på detaljer, praktiska lösningar och minnen. Vi kan lättare visa uppskattande gester och sträcka ut en hjälpande hand.

Det är lätt att skapa sociala kontakter under detta inflytande. Ja det är några dagar som tenderar att fyllas med sociala kontakter och trevligt samspel. Vi kan lättare skapa harmoni dialoger. Vad vi säger, vill andra höra. Vad andra säger, vill vi höra.

Det här är bra dagar för romantiska dejter, Det kan vara en tid då löften och förklaringar görs i kärleksförhållanden. Något vi hör nu, eller ny information som vi lär oss, kan ge glädje. Vi kan också uttrycka oss mer charmigt eller kärleksfullt verbalt. Vi kan njuta av en promenad i vackra omgivningar, till exempel en park eller ett konstmuseum. Vi är inte så motiverade att hantera allvarliga diskussioner eller mentalt arbete, snarare njuter vi av att vara kreativa, skriva eller designa. Denna transitering gynnar diplomati, förhandlingar, presentation av idéer, undervisning, affärer, publicering, handel, partnerskap PR, sälja eller marknadsföra idéer.

Runt den 3/9

Merkurius Jungfrun trigon Saturnus Stenbocken 25.53

Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt. Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål. Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.

Runt den 3/9

Merkurius Jungfrun kvadratur Sanna NodenTvillingarna 25.57
Den här energin ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå i förhållande till vår livsväg och vilja. För många kan det handla om att frigöra sig från gamla tankemönster kanske genom kommunikation, att uttrycka tankar eller utbyta idéer.

Runt den 3/9

Saturnus Stenbocken quincunx Sanna Noden Tvillingarna 25.51

Den här energin kan skapa en vilja att samarbeta med andra, även om vi samtidigt behöver ”stämma av” litet, det kan upplevas som obekvämt om det går för fort fram. Hos många växer en inre styrka - under viss möda - under denna transit. Omständigheter kommer att sätta oss i stånd att ifrågasätta integritet och växa till en position där vi kan respektera oss själva mer, genom att eliminera attityder som inte längre tjänar ett högre syfte. Frustrationer med de krav, regler eller andras förväntningar kommer sannolikt att komma till ytan i processen av dessa upptäckter.

Runt den 4/9

Venus Kräftan kvadratur Mars Väduren 27.55

Det kosmiskt passionerade paret är litet på ”kant” med varandra nu. Men energierna öppnar lätt till passion och lust. Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer men det kan ändå finnas något som känns ”taggigt” så det är bra att vara medveten om det, så det går lättare att styra känslorna så att det blir litet mer ”utplaning”. För den som är singel, kanske en attraktion kan tändas för någon man aldrig tänkt sig... Så se upp litet för ”blind” attraktion, att passionen styr mer än att det är ”rätt” – på sikt! Attraktion kan nämligen tändas litet väl lätt denna tid, men kanske också utan att något mer än det sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone något extra denna tid.

Runt den 4/9

Merkurius Jungfrun quincunx Mars Väduren 27.56

Denna aspekt snabbar på tänkandet och ger idérikedom, men har en tendens att skapa otålighet och oro. Många tenderar att vilja övertala andra om sin sanning eller bestämma över andra. Argumenterande är en möjlig effekt och det är lätt hänt att det sker heta diskussioner. Många tenderar dock att verka ganska oinsatta eller opålästa nu... Det är bra att tänka på vad man säger, hur man säger det och var man säger/skrivet det! Försök att avvakta istället för att "drabba samman" i dialoger.

Runt den 4/9

Merkurius retrograd Jungfrun sextil Venus Kräftan 28.26

Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt. Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål. Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.

Runt den 10/9

Solen Jungfrun trigon Jupiter Stenbocken 17.26

Det skapar ett lättare flöde som genererar glädje och ökar viljan att uppleva mer personlig frihet samt påvisar att vi kan upptäcka nya möjligheter. Det ökar känslor av att vara ”nöjd” och skapar varma och generösa ”vibbar” i luften… Och vi vill nog ge oss ut och få upplevelser som kan berika oss. Det hjälper oss med förhöjd urskillning och positiva resultat av att vi kan se nya sidor och få en ny vinkel. Det kan för många även innebära oväntade fördelar inom arbete, resor, eller utbildning.

Runt den 10/9

Merkurius Vågen opposition Chiron Väduren 7.59

Kommunikation kan hjälpa oss komma i kontakt med våra själsliga sår och rädslor - ”snacka” med andra - och också att kunna ge uttryck för arketypiska energier. Det är en viktig tid att ”prata ut” eller kanalisera dessa känslor det på något annat sätt. Det hjälper oss att läka.

Runt den 11/9

Solen Jungfrun opposition Neptunus Fiskarna 19.33

Det tenderar att ge litet låg energi, mjukare energi och ökad ”snällhet”… men det kanske är många inte så realistiska nu. Andra tenderar att vara drömska.

Många kan säkert märka av brist på energi och det är därför läge att ta hand om både känslor och hälsa (Jungfrun). Hos en del kan egokonflikter, rädsla för konkurrens eller att dra nytta av vänlighet och medkänsla dras fram. Energin kan locka de med benägenhet för oärlighet till oärliga handlingar. Därför finns också en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet hos dem som är lätta att lura”. Var extra uppmärksam vid denna tidpunkt. Denna aspekt kan hos andra ge förvirring eller känslor av oklarhet och att saker är höljda i dunkel. En del kan ha undringar kring vad som är sant eller inte. De som är i kontakt med sin intuition och alltid kör med ärliga kort, har dock lättare för att följa intuitionen och kan undvika att luras av sken som bedrar och kan istället mer känna det som att ”evigheten är närvarande”... En sådan här Neptunusaspekt kan utöver det, även tyda på risk för skvaller, skandaler, hemligheter och lögner. Det är många som märker sådant som undanmanövrar, oklarheter, missuppfattningar och liknande och kom då ihåg att det är nu viktigt att använda intuitionen. Enligt astrologins sätt att tolka Neptunus aspekter, så har den som har ett rent (=Neptunus högsta vibration) och ärligt hjärta (=Solens högsta vibration) lättare för att ”se igenom” oärlighet (”för klarhet leder till klarhet”). Men den som inte har ett rent och ärligt hjärta har svårare för att ”se igenom”. Det är viktigt nu att vara tydlig och ärlig om sin egen avsikt.

Eventuella känslomässiga problem kan speglas av Neptunus hos de som är mycket känsliga och sårbara till sin natur. Neptunus opposition kan göra att många (som inte involveras i ovan nämnda problematiska ”Neptunusspeglingar”) istället denna tid kan känna vemod och längtar efter ”något annat” i tillvaron. En del kan känna av osäkerhet och modlöshet. Bästa sättet att använda denna energi är att ta sig tid att vara i stillhet, vila och att se till att få ordentligt med sömn. Att mysa med ett tänt ljus och meditera på att nå klarhet och inre frid eller kanske att lyssna på musik som känns inspirerande är ett bra tips. Notera även nattliga drömmar liksom intuitiva insikter. Den som medial kan också ställa frågor om vad kropp, själ och ande behöver! Det är lättare att få exakta svar denna tid och/eller att arbeta med ”lösa upp Mayans illusioner” (som ju är Neptunus högsta – gudomliga - roll)!

Runt den 12/9

Merkurius Vågen quincunx Uranus Oxen 10.22

Planer kan behöva justeras på grund av ny information sedan Merkurius retrograd. Ett annat sätt att se på saker kan leda till ändrade åsikter. Att vara mer öppen för olika idéer och nya möjligheter kan skapa viss förvirring och nytt beslutsfattande. För de som är obalanserade så kan ”förhastade” ord ”kastas iväg”, men det är viktigt att försöka dämpa sådana tendenser så att ingen förolämpas. Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans.

Runt den 13/9

Venus Lejonet trigon Chiron Väduren 7.53

Vi kan få möta vår egen sårbarhet när det gäller gamla mönster och på relationsplanet, bland vågor av känslor som behöver rensas och släppas. Och, vi är inte ensamma i processen - vi är bara en del av en helhet. Kanske har vi upplevt att vi hade fysiska "fel" som en tonåring? Då kan det vara ett bra tillfälle att frigöra detta, vad det än var och öka självförtroendet.

Runt den 14/9

Solen Jungfrun trigon Pluto Stenbocken 22.35

Det ger många det intensiva fokus och den typen av genomskådande som är till hjälp för att kunna se igenom hemligheter – se bakom ytan. Det ökar förmågan att hantera konkurrens och möta människor som är raka och öppna i kommunikationen på ett fördjupande sätt och att nå kunskaper på bred nivå. Det finns nu en ökad vilja hos många, att gå till botten och undersöka saker och ting, händelser och även sådant som skett i det förflutna, vilket hjälper oss att förstå det komplexa. Detta hjälper till att undvika problem i framtiden. 

Runt den 15/9
Venus Lejonet kvadratur Uranus Oxen 10.18
Gnistor av attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Det här är en ganska oförutsägbar energi, som ökar flirtbenägenhet, romantisk frihet, ökar passion, entusiasm. Energin kan förmodligen stimulera känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Känslomässiga störningar kan också märkas. Att sätta hälsosamma gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu. Det kan ske överraskningar i kärleken, kring pengar. Kanske en del tuffar till utseendet. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.

Runt den 16/9

Solen Jungfrun kvadratur Sanna NodenTvillingarna 24.36
De som är öppna kan uppfatta en känsla som handlar om ”vägval” eller att balansera mellan att ”köra sin grej” vilket står i ”spänning” kring ansvar och grundtrygghet. Det kan också röra ”gamla saker” som kommer till en liten ”strid” om då och nu och framtid. Det bidrar till att vi försöker hitta en balans mellan vår egen väg och våra ansvar.

Runt den 17/9

Merkurius Vågen kvadratur Jupiter Stenbocken 17.26
Ökad kommunikation och överenskommelser är mer ”på tapeten”. Dessa tenderar att ha större betydelse och det är en ökning med viktiga nyheter av personlig karaktär. Viktiga diskussioner och förhandlingar äger rum. Men var ändå noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag. Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid kan bidra till att förhindra missförstånd.

Denna aspekt kan också indikera oroligheter när det gäller rörelse, kanske även en del problem med fordon – men i så fall är det sannolikt något som man förbisett som behöver korrigeras, på djupet… Det är också en tid då vi planerar och tittar på utökade möjligheter, som resplaner och att köpa biljetter. Även rastlöshet när det gäller planer och att utöka möjligheter, som resplaner och att köpa biljetter tenderar att inte bli exakt som man tänkt. Undvik att slösa denna tid – det kommer surt efter… Var noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag. Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid kan bidra till att förhindra missförstånd. Vi kan också räkna med att någon nyhet har större betydelse på det personliga eller i större sammanhang som massmedia.  Men Jupiters läge nu, varnar också för att ”tro på allt”, så se upp för propaganda utan grund och dåligt underbyggda nyheter! Och undvik att själv falla för frestelsen att överdriva.

Runt den 17/9

Solen Jungfrun trigon Saturnus Stenbocken 25.26

Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner. Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet. Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!

Runt den 18/9

Merkurius Vågen quincunx Neptunus Fiskarna 19.21

Vi bör tänka på att vi behöver förstå att vi inte bara kan ”tro på allt” som ”serveras” i tal, text och i diskussioner, för det handlar om att det kan röra sig om det ”overkliga” och osanna. Merkurius kvinkuns Neptunus antyder att något kan vara – eller upplevas som – vilseledande, kanske verka förvirrande, så lita inte på alla omkring eller på allt i massmedia mm - alla har inte rena avsikter. Det är svårare att bedöma saker ordentligt och att bli vilseledd av ”sken som bedrar” av saker som inte är klart och tydligt! Men den som alltid är helt ärlig, alltid har rena avsikter etc, då kan lita då på vad som kommer ”till en”, vad som anaa (enligt astrologins sätt att tolka de här aspekterna). Den här energin kommer att på något sätt att också att ”slå” tillbaka på dem som använder energin för att vilseleda etc - senare. Astrologer menar alltså att man måste ha ett ärligt och s k ”rent” hjärta, innan man (med dessa aspekter aktiva) tar till sig en ”ny inställning” från massmedia och/eller personer ”runt omkring sig”, eller om man ska fatta något viktigt beslut i något sammanhang. Det är också viktigt att hålla sig jordad, kanske genom jordande övningar, tills aspekten är över.

Runt den 19/9

Solen Jungfrun quincunx Mars Väduren 27.24
Denna energi ökar handlingskraften. Allmänt ger det initiativförmåga och energi som behöver ”förbrännas” men för att det ska komma gott ur det måste man kanalisera denna energi konstruktivt. Det finns potential för att ”stora egon” gör sig märkbara i världen! Eller ökad ”kampanda” mellan individer eller inom gruppsammanhang. Denna aspekt kan hos många frambringa destruktivt agerande - eller starka reaktioner som är kopplade till ”jaget” och den personliga viljan. Ilska ”bränner lätt till” när tålamodet nu har en tendens att testas. En frisläppning av okontrollerad glöd och energi kan ge negativa konsekvenser. Det är möjligt att bli föremål för aggression från andra. Notera en ev. uppbyggnad av energi som irritation, konkurrenskänslor eller otålighet. Det bästa alternativet i så fall är att medvetet finna en positiv form av aktivitet. Fysisk aktivitet är att föredra, men hjärnan kan också bränna upp en hel del energi genom intellektuella aktiviteter. Hos mindre aggressiva personer, kan energin skapa en känsla av att ”ha bråttom”. Var vis och klok och ta itu med det, utan att såra någon. Bearbeta och släpp! 

Runt den 21/9

Merkurius Vågen kvadratur Pluto Stenbocken 22.32

Det sporrar oss att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil). Merkurius med Pluto handlar om kraften i orden. En sådan kraft kan antingen användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet, eller för att manipulera. Något avslöjande om vissa människor runt oss kan också komma fram. Sådant som maktspel, manipulationer, ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer. Denna transit ställer krav på äkthet, och manar till att vi är mer ärliga om vilka vi verkligen är…

Runt den 21/9

Venus Lejonet quincunx Jupiter Stenbocken 17.32
Denna aspekt tenderar att expandera energin inom relationer – eller skapar längtan efter ”mer” av det goda på ”attraktionsfronten” för de som är ensamma. Energin bäddar för litet ”vibbar” i luften och kan rentav skapa längtan efter romantik. Hos många kan det dock finnas en tendens till överidealiserande och att se förbi detaljer (hos någon), man ”hoppas på mer än vad som är verkligt” vilket då kan leda till att man kanske snart ramlar ur bubblan... Så man bör vara mån om att låta litet kritisk syn vara ledstjärnan nu, vad som än sker och hur mycket man än längtar ”efter mer”. För en del som inte har någon partner, kan det finnas tendenser att ”falla” för ”vem som helst” p g a längtan efter att träffa någon. Visst kan en liten bit av lycka eller glädje kan komma från någon intressant person utan att något mer sker. Kanske det också leder till ”överväganden” mellan vad man ”har” (eller inte) och vad man ”får” (eller inte) och om man ska ”ge sig ut i det gröna” eller stanna i en lugn vrå… Vi ges i alla fall extra möjligheter att komma i kontakt med mer utåtriktade människor och kanske litet extra festligheter.

Runt den 22/9

Merkurius Vågen trigon Sanna Noden Tvillingarna 23.56

Denna aspekt kan ge nya idéer gällande vår livsorientering, att söka efter bakgrunden till våra motiv. Att hantera livsutmaningar med hjälp av analys och logiskt tänkande. Aspekten ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå.

Runt den 23/9

Merkurius Vågen kvadratur Saturnus Stenbocken 25.22
Denna aspekt kan vara bra för hårt arbete, och gynnar särskilt ensamarbete då kommunikation kan vara i en mer ”hämmad fas” eller också ökar kritiklusten…

Aspekten speglar att vi kan känna det som att vårt medvetandes energi (tankar) stöter på en mur, och det kan det också mana till att fokusera på realistiska, mogna alternativ: Det kan också öka tendensen till negativt tänkande eller överdriven försiktighet eller känslor av motstånd i sammanhang som rör förhandlingar, affärsrättsliga och/eller juridiska frågor. Sakfrågor som är angelägna kan ”tynga axlarna”. Avstånd i nära relationer är andra möjliga problem. Vidare kan tankar, nyheter eller ensamhet kännas tyngande och leda till grubblerier eller en ökad känsla av ”nu är det dags att mota Olle i grind” så att inte förseningar och problem uppstår på sikt. Se upp för bitterhet och samtala istället med någon/några som kan vara stödjande och se sådant som du inte tänker på och finna på angelägna råd. Eller läsa och ta reda på sådant som känns välgörande. Aspekten tyder också på att försiktighet bör iakttas när det gäller ev. företagsfrågor, samt den egna ekonomin och skyldigheter. Planering är viktigt, men att nu genomföra något av stor framtida betydelse bör nog vänta litet, om det är möjligt. Vi bör fortsätta att följa sådant som kan hjälpa oss framåt, men kanske inte lita på alla råd från de som tycks vara ”experter” just nu, även om vi vill göra något konkret. Planering är viktigt, men att nu genomföra något som har avgjort stor framtida betydelse, bör nog vänta litet, om möjligt. Fortsätt att följa det som kan hjälper vägen framåt, men lita kanske inte på alla råd från de som tycks vara ”experter” eller äldre och ”vettigare” just nu, även om det känns viktigt att göra något konkret. ”Ligg lågt” om möjligt, slipa extra på sakfrågans kärnpunkt och omkringliggande ansvar och frågor. Tiden kommer när det ”faller rätt” – det som är bästa lösningen.

Runt den 23/9

Venus Lejonet quincunx Neptunus Fiskarna 19.14

Vi mer benägna att skapa eller ”ta in” all form av skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik… Kanske finns längtan efter ”den perfekta” romansen. Många kan drömma om hur saker kommer att vara och om all den underbara kärlek som ”finns”. Om det finns någon speciell person i horisonten, kan den här transiteringen faktiskt ge litet besvikelse över att personen visar sig inte leva upp till förväntningar. Även om det inte handlar om någon ”riktig” relation, så kan det vara någon som finns i ”sinnet” där det byggts upp illusioner baserade på begränsad information och erfarenhet av vem denne (eller de) verkligen är!  Det är lättare att projicera egna behov, önskningar och förväntningar på någon annan nu. Att bli lurad av sken som bedrar de här dagarna tenderar att hänga som ”dimma” över oss… Men i så fall är det så att den ene ”skapar sken som bedrar” och den andra ”låter sig luras”…  Men andra, som öppnat till sin andlighet, kan nu se någon annan på nya sätt, även om illusioner faller och en viss besvikelse kan kännas. Det som kommer fram i så fall är: den avklädda sanningen som då är viktig. Det ger nämligen en öppning till nya inre dimensioner och ”öppnar” till större mottaglighet eftersom det ”rensar bort” det som står i vägen. 

Runt den 24/9

Merkurius Vågen opposition Mars Väduren 26.37
Denna aspekt ger idérikedom och många kan nog känna litet extra för att aktivera hjärnan. De som anammar energin tenderar att vara snabbare i tanken och det kan stimulera till sådant som ordpussel och givande, ”intellektuella tävlingar” och ”orddueller”.

Många tenderar att vilja övertala andra om sin sanning eller bestämma över andra. Argumenterande är en möjlig effekt och det är lätt hänt att det sker heta diskussioner. Var mån om att det inte övergår i sarkastiska argument…

Runt den 26/9

Venus Lejonet quincunx Pluto Stenbocken 22.30

Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Relationer är mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras.

Runt den 27/9

Venus Lejonet sextil Sanna Noden Tvillingarna 23.46
Energin hjälper oss att kunna känna oss i mer harmoni med våra värderingar och i relationer. Det bidrar till att stödja vår väg till självförståelse, och spelar en stor roll i vår process att transmutera den emotionella kroppen. 

Vi tenderar att vara inspirerande för varandra i våra relationer, vilket kan ge positiva ”hintar” om vår sanna väg och att känna en önskan att följa den. Det finns en harmoni i detta. Det är många som kan känna en ”blomningskänsla” kring ”ödesvägen”. Det kan vara relaterat till kärlek, vänskap, kreativ lust och en harminskhet. En frid.

Många kan verkligen se/känna vad själen längtar efter utifrån dåtid, nutid och framtid! En välsignad tid för många!

Runt den 28/9

Venus Lejonet quincunx Saturnus Stenbocken 25.20

Saturnus öppnar till en känsla av mer ansvar och kanske tveksamhet när det handlar om relationer och många tenderar att ställa några djupa frågor om relationer. Relationer och det som rör attraktion kan kännas ”kallt”, tråkigt eller saknas. Frågor som ”Vad vill jag” kan dyka upp. Många kan känna sig ensamma även om vänner/partner finns. Kanske dyker frågor upp kring vad ensamheten beror på. Om så är fallet så är det viktigt för att kunna förändra det som man inte är nöjd med. Kanske någon relation behöver sållas... Det är bra att satsa på att skapa en struktur som man kan tillämpa för att nå mål och önskningar.

Runt den 28/9

Venus Lejonet trigon Mars Väduren 25.34
Energin tenderar att öka vår önskan om social kontakt och njutning. Vi kan vara mer intresserade av vänskap, inte bara för intimitet utan för djupare relationer. Vi kan märka att många är mer charmiga, liksom vi själva är det. Oavsett om vi vill göra något aktivt med en partner, med vänner eller ska ha en dejt så är det ett bra läge. Det här är också en attraktionsfrämjande aspekt som hjälper oss att komma i kontakt med en mjukare känsla av intimitet och passion, så att vi vågar vara direkta utan att bli för ”gåpåiga. Det är egentligen det perfekta receptet för romantik och längtan, så för de som längtar efter det är det ett mycket gott omen. För ensamma ökar dejting oddsen för att träffa någon av betydelse på ”relationsfronten”.

När Mars och Venus kommer i kontakt med varandra, uppmanas vi också att balansera det manliga och det feminina. Maskulin energi handlar om att vidta åtgärder och är en yttre energi, medan kvinnlig energi handlar om att reflektera och skapa, och är en inre energi. Vi behöver båda dessa energier i våra liv och i världen för att skapa balans och harmoni.

Vi kan också märka att vi har mer kreativ energi.

Runt den 29/9

Solen Vågen oppositionen Chiron Väduren 7.09

Det är många som kan hamna i en känsla av ”mitt emellan då, nu och framtiden” och reflektera över vart vägen framåt leder, utifrån det förflutna. Det kan handla om överväganden och att det samtidigt kan det vara lättare att vilja stå kvar i det som är, eller ”älta” det förflutna, istället för att vilja övervinna det. 
Men det är läge att se talanger och kvaliteter som har utvecklats i tidigare liv och satsa på att använda dessa erfarenheter konstruktivt och planera framåt. Det är läge att gå mot okända territorium och lägga dit frön för utveckla en specifik livsstil.
Nu är det ett tillfälle att omfamna framtiden, och inte hänga kvar i den gamla vanliga och välkända komfortzonen. Detta är kärnan i utmaningen nu: att använda det förflutna som en språngbräda på den framtida vägen. Vem kan förutsäga de underbara saker som finns på vägen mot framtiden?

Runt den 29/9

Mars Väduren kvadratur Saturnus Stenbocken 25.20
Vi kan uppleva litet stressiga omständigheter eller kanske eller en känsla av orättvisa, att vi är begränsade på något sätt, eller ”grinighet”. Ja många kan vara litet mer dämpade, men också bestämda med ”sin vilja”. Viktigt att inte falla i tendenser till bitterhet eller fientlighet, utan att vara så jordad och i kontrollerad som möjligt.

Avund, kritik, likgiltighet, sorg eller förkylning kan tynga just nu – det kan gälla oss eller andra omkring. Det kan vara bra att veta inför sociala möten och i hantering av praktiska detaljer. Vi testas i vår förmåga att vara ”snälla” mot oss själva och andra.

Detta är en utmanande aspekt eftersom Mars vill agera, och Saturnus vill vara försiktig och undvika risker. Om man t ex kör en bil så är Mars acceleratorn och Saturnus bromsen - och när man är på motorvägen och trycker på acceleratorn och det inte finns trafik känns det bra, liksom när man trycker på bromsen när man vill sakta ner. Både gaspedalen och bromsen har en funktion och tjänar ett visst syfte.

Men vad händer om man är stressad på motorvägen och vill accelerera, men det är trafik? Eller det regnar ute och det stör synfältet, man vill ta det lugnt, men måste vara på ett viktigt möte och blir sen. Man trycker på gaspedalen även om man inte känner sig bekväm med det…

Take it easy! Aspekten går över, så försök att ”bara vara” och lösa det som kommer upp, med lugn känsla.Bottom of Form

***************************************************************

Läs om viktiga planetplaceringar

som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.
 

Vattumannens tidsålder: har den börjat och vad innebär den - läs HÄR?

Lär dig om aspekter i horoskopet HÄR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar