Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 1 mars 2021

Astrologisk prognos för Mars 2021

I universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

 De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Fiskarnas säsong 19/2-21/3

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Fiskarnas säsong från 19/02 till den 21/3. Fiskarna är det tolfte astrologiska tecknet i Zodiaken, det sista tecknet på vintern och de astrologiska säsongerna. Eftersom det är det sista tecknet på vintern, förkroppsligar det all energi från alla tecken som har varit före. Det finns en känsla av slut och övergång. Fiskarna är utrymmet mellan livet och efterlivet.

Fiskarnas energi sveper in oss med mer undermedvetna och andliga och mystiska vibrationer - ofta förvirrande, dimmigt, och oklart... Å andra sidan kan fiskarnas flytande natur göra det möjligt för oss att flyta bortom våra gränser så att vi kan skymta livet från högre, olika perspektiv.

Vi söker tillfredsställelse i det vi gör, och "går på inspiration" mer än "måsten". Tecknet gynnar det konstnärliga och poetiska. Vi kan lättare komma i kontakt med vårt kreativa flöde. Allmänt så skänker musik, meditation och drömmar mer djup intuitiv kunskap till det medvetna sinnet denna tid.

Fiskarnas präglar mänsklighetens ständiga sökande efter sanningen gömd bakom vad som uppfattas av fem sinnen. Det kan kännas ett större behov av att söka mening i det vi gör, vi kanske reflekterar mer över livet och vad man kan göra på planeten som kan göra skillnad. Det kan vara att man vill göra mer för andra i sin närmiljö eller rentav delta i något hjälparbete som gynnar många. Genom att göra det förbinder man sig med den kosmiska visdomen.

De som är andligt mottagliga och som utövar t ex meditation kan hamna uppe i det blå mer än vanligt, och bör inte glömma bort att hålla sig jordade! De drömmande "fiskvibbarna" kan göra att även den mest härdade cynikern kan fundera över det övernaturliga. 

*****************************************

Vi närmar oss vårdagjämningstid (20/3) – årets energirikaste tid!

Universums ebb och flod rör sig konstant vilket hindrar oss från att vara ”låsta”, oavsett hur vi känner oss ”i det kosmiska flödet”. Vårdagjämningen som snart är här markerar också att nu går vi in i den kraften! 

Vårdagjämningstid är en tid då det är ungefär lika mycket dagsljus och mörker så är det en balanseringstid. Det är tid att uppnå en ny balans. Allt vi behöver göra är att lita på att kosmos vet ”att göra sina saker” på bästa sätt. Det är läge att se över var vi har en balansförskjutning inom något område i våra liv.

Vi kanske vill meditera, be om vägledning under drömtiden innan vi ska sova eller besöka en plats med kraftfulla energier som matchar vår egen ”datamatris” för helande och balans.

Faktiskt så är Mars årets mest geomagnetiskt aktiva månad! Diagram som visar det HÄR. 
Tiden runt vårdagjämning (och vid höstdagjämning) varje år innebär mer energi i Jordens magnetfält! Det öppnas nämligen enorma sprickor i Jordens magnetfält så att solvinden ”väller in ” och skapar kraftiga rymdväder - "himlen exploderar av norrsken” (INFO). Detta kallas " B sub z tipped south." (INFO). Den som är känslig för energier och därmed även rymdväder märker av detta!

Läs om Ostara – Vårdagjämning HÄR

*****************************************
Vädurens säsong 20/3-4-19/4

Efter att ha ”simmat” i Fiskarnas hav hoppar Solen med förnyad kraft över till Vädurens säsong den 20-21/3 (beroende på var man är i världen) till19/4! Det gör det möjligt för oss att släppa loss de känslor som rörde sig under ytan i under Fisksäsongen.

Slutet av Fiskarna representerar zodiakens Omega-område och Väduren Alpha. Början och slutet (Alpha-Omega) handlar om initiering och slutförande, början och slut. Det är en tid att välja nya alternativ och släppa de gamla, en viktig valpunkt helt enkelt.

Så denna axel är därför också extremt viktig i astrologi eftersom det innebär en kraftfull ny energi. Det är just nu, som vi verkligen kan verka för att manifestera energi! (Årstider på södra halvklotet är omvända).

Solens inhopp till Väduren sammanfaller med vårdagjämningen vårens första dag på norra halvklotet - och det astrologiska nyåret! Ljus och mörker är lika denna dag, och från den tidpunkten växer dagarna och blir allt längre (fram till midsommar).

Det här är tiden precis innan vi möter vårens grönska som slår ut med ny energi efter vinterns dvala, då Jordens lutning är sidledes mot Solen. Dagjämningen markerar början på en ny säsong – denna är vårens. 

Forntida astrologer gjorde förutsägelser för ländernas ledare vid vårdagjämningen varje år. Aspekter nu indikerar stor utvecklingspotential mellan ledare och för världen detta år. I våra personliga liv gäller det samma.

Vårens dagjämning är traditionellt en tid för att fira fertilitet och naturen förnyelse av livskraften som gick i vila under vintern. När Väduren tar tag i styret, återställs stjärnhjulet (zodiaken runt oss) och energin börjar på nytt - precis i vårtid!

Under tusentals år har vårens dagjämning Vädurssäsongen sammanfallit på samma dag, vilket innebär en fruktbar tid för att plantera frön. En återuppståndelse efter de långa, mörka vintermånaderna. Vårkänslor spirar och skapar passion. Alla knoppar slår ut och livskraften spirar inför allt nytt som väntar. Ny början!

Vädurens energi hjälper oss att ta ett modigt steg framåt och markera vår individualitet. Vi tenderar alla att ha starkare åsikter än vanligt, och kanske ett behov av att vara ”nummer ett” till 19/4.

Under solpassagen genom Väduren har vi en tendens att känna en känsla av förnyelse. Vi tar mer initiativ och är ivriga på nya upplevelser och har mer energi för att ta tag i nya uppgifter.

Vi kan förvänta oss intensiva konkurrensvibbar och våryra under denna period.

Väduren är zodiakens första tecken och handlar därför bl a om alltings början. Vädurens energi ger passion och modet att konkurrera, kreativitet och att kunna ”slåss” för våra drömmar. Att välja sina strider och slåss med hjärtat är A och O!

 

****************************
DATUM PLANETASPEKTER MARS 2021
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning


Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:


Uranus går retrograd i Oxen (retro mellan 14/1 till 20/8 2021) 

Runt den 3/3
Venus sextil Uranus

Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande. Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. Det ären bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.
Alla kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.
Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.

Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt – kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 

Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet. Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.

Den 4/3

Mars, aktionsplaneten, flyttar in i Tvillingtecknet och förblir där till 23/4

Tvillingarna är ett tecken på mångfald och Mars står för handlingar och engagemang, så det föreslår att vi denna månad lägger mycket av vår energi på flera olika delar av livet. När planeten Mars är i Tvillingarna indikerar det också intensiva samtal, en benägenhet att hett hävda åsikter, kanske skryt eller ”tävlande åsikter”, eller debattanda – det är sådant som vi kan notera mer runt om oss och också själv påverkas av.
Mars piggas upp och dansar till Tvillingarnas sprudlande och ”chattiga” melodi, glider runt som en eldfluga, snabbtänkt och med den mängd glädje som krävs för att uppfylla ambitioner, dock kanske något snabbt ogenomtänkt ibland. Så det gäller att sakta ner ibland och tänka efter.

Runt den 5/3
Merkurius konjunktion Jupiter
… tyder på att tankar, tal/kommunikation och kunskapsbehovet ökar. Det kan leda till ökad medvetenhet, portar till ”större tänkande” kan öppnas och det kan vara just den ”energikick” som öppnar till mer självständigt tänkande.
Men Jupiters läge nu, varnar också för att ”tro på allt”, så se upp för propaganda utan grund och dåligt underbyggda nyheter!
Det är dock en bra tid för att leverera ett inspirerande tal. Det är lättare att vara mycket övertygande. Debatter och dialoger kan ”gå heta”. Men undvik att falla för frestelsen att överdriva. Extra medvetenhet i all kommunikation vid denna tid förhindrar missförstånd. De som inte är några ”yviga talare”, kan istället ha intensivare tankeverksamhet och vi kan nog märka att bloggvärlden eller facebook är några kanaler för åsikter som tenderar att uttryckas på översvallande sätt.
Var också noga med detaljerna när det handlar om skriftliga saker som att underteckna papper av något slag.

Vi kan också räkna med att någon nyhet har större betydelse på det personliga eller i större sammanhang som massmedia.  

Runt den 11/3
Solen konjunktion Neptunus

Denna konjunktion ger intuition, fantasi, och drömmande tendenser. Aspekten främjar empati och många vill göra något för någon annan (”självuppoffring”).

Energin bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv. Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.

Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor.

Kanske den praktiska sidan nu får ge vika för inspiration och kreativa saker, meditation, en liten ”flykt” från vardagen, att bara vara och följa flödet. Vi kan behöva titta inåt i stillhet för att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor. Vi kan också behöva komma till klarhet med sådant som känns förvirrande eller oklart. Det är väl inte så mycket prioritet på ordning och struktur denna nymåne. Var extra uppmärksam på drömmar och deras betydelse/budskap

Den 13/3     
Nymånen kl 11: 23, 23°03 Fiskarna

Fiskarna är tecknet för det mystiska, hjälpsamma och intuitiva. Tecknet symboliserar också illusion, fantasierna som egot genererar om sina egna önskningar, dels det kollektiva medvetandet, där vårt ego-medvetande löses upp i ”The Ocean of Being”/”existensens ocean”: Åt vilket håll i oceanen vi simmar eller om vi överlämnar oss till livets flöde, är vårt val. När vi överlämnar oss till livets flöde, tillitens energi och tro på livet så är det den energin som öppnar för den gudomliga närvaron. Vi är då ett med Moder Jord och vår själs öde…

Fiskens energi uppmuntrar oss att drömma och att bidra till att skapa den värld vi vill leva i. Om vi har en kreativ dröm som vi vill se manifesterad, är det läge att mana på den nu när Mars energier samtidigt är aktiva (se mer under aspekter), d v s passionens, eldens, kraftens planet! Det ger också ett kraftfullt uttryck för oss att se igenom ”maya” (slöjan). 

Runt den 14/3
Venus konjunktion Neptunus

Denna ”sammankoppling” mellan dessa två planeter ökar känsligheten, kan ge en känsla av romantik och en tendens att lättare idealisera någon nu. Det är alltså ”de rosa glasögonen” som många tar på sig nu… Många (som är öppna till energin) kan också ”använda den” för att charma! Det kan uppstå dragningskraft mellan personer och ”drömska” önskningar.

Det finns också en möjlighet att ”hamna i dimma” vilket gör det svårt att komma någonstans konkret eller skapar situationer som gör att verkligheten undviks så som den är: Det kan handla om uppfattningar om kärlek och inom relationer. Det kan kännas diffust och ogripbart. I vissa fall, kan någon inverka hypnotiskt, och då är det lätt att gå vilse i de skimrande ögonen. Gränserna kan suddas ut och visst kan vi dras in i sådant som är mystiskt och magiskt. Men fantasierna, önskedrömmarna, längtan eller ovisshet kan rinna igenom våra själar… Kanske grepplöst och vackert och också lämna en känsla av vemod, om inte drömmarna uppfylls i verkligheten.

För artister kan denna aspekt öka inspiration och kreativitet. Dessutom lockas att njuta av vackra melodier och filmer som väcker ”själen”…

Den 15/3
Merkurius går över till Fiskarna (-4/4 2021)

Våra drömmar tenderar att vara livligare, våra tankar rörligare och mer fantasifulla och våra instinkter är särskilt starka. 
Vi kan lättare röra oss i de illusionsriska föreställningarna, där vi kan skapa med vår egen magi, allt från kreativa saker, till skira drömvärldar och idealism. Medan Merkurius är här, är våra sinnen mer öppna och vi kan hitta lösningar inom något område, som vi aldrig ens har övervägt tidigare. Våra tankar har längre räckvidd!

Tänk på de otroliga djupet i havet eller de oändliga rymden - det här är denna tid med Merkurius i vattentecknet Fiskarna. Så medan Merkurius rör sig genom detta tecken, utvidgas våra sinnen till samma nivå av vidsträckthet. Vi kan se saker vi inte kunde se förut och förstå saker vi inte kunde förstå förut.vissa tankar vi har under denna tid är bortom ord. Vår förmåga att kommunicera blir dock mer luddig här, och några av de saker som sker i våra sinnen är kanske för stora att hitta ord för. Det är här vår intuition kommer in. Fiskarna är det mest intuitiva tecknet på zodiaken, och påminner oss om att vara noga med de "känslor" vi har i våra sinnen. Vi vet saker på sätt som vi inte kan förklara, eftersom vårt undermedvetande utlöses mer än vanligt medan Merkurius är i Fiskarna.

Naturligtvis finns det också några nackdelar med Merkurius i Fiskarna. Missförstånd i kommunikation är möjlig, och vi kan ha problem med att hålla oss på rätt spår. Vi kan glömma kritiska detaljer, dyka upp sent för möten eller säga saker som inte riktigt är vettiga. Det beror på att vi kan var mer benägna att tala från hjärtat och känslan, inte våra hjärnor. Det är inte så lätt, alla gånger att hitta orden som matchar…

Så… var också beredd på en del förvirring, felkommunikation, kaos, minnesproblem, undrande över oklarheter. Då är det bra att prata med de äldre eller mer erfarna och prata om känslor, undringar andlighet eller till och med spendera mer tid på att inte prata och bara meditera.

Det är då som intuitionen är den bästa guiden.

Skriv ner dina idéer och notera drömmar för att tolka deras betydelse.
Det är även en bra tid att lyssna på musik, skriva dikter eller skapa konst, då det är mycket terapeutisk nu.

Det är inte den bästa tiden att fatta några avgörande beslut eftersom fiskenergi kan vara litet oklar och grumlig, så det finns risk att ”luras av sken som bedrar” och vi kanske inte ser saker som de verkligen är.

Det är emellertid en bra tid att prata om saker med nära och kära som behöver lösas eftersom det är den tid då vi känner mest medkänsla för andra och våra gränser inte är hårda och motsträviga – MEN se ändå upp för människor som missbrukar den gränslösheten!

Det är en tid då det inte är så stor idé att försöka räkna ut, förstå allt och så vidare, det är inte så stor idé att försöka kontrollera allt. Att med tillit lämna över till Universum ibland är helt okej…


Runt den 16/3
Solen sextil Pluto

Det påvisar intensiva energi, som kan transformeras till något kreativt. Vi kan ta in den och skapa större inflytande över vårt eget liv, vilket möjliggör grunden för att påbörja både en materiell omvandling. Personliga eller professionella problem kan också lättare lösas nu.

Vi kan även känna behov av att avslöja något – gå på djupet för att förstå orsak och verkan. Energin ger oss möjlighet att utforska. Kanske en del vill möta ”monstret” för att bli fri från rädsla. Dessa möjligheter finns nu. Det finns sannolikt en ökad vilja, nu, hos många, att gå till botten och undersöka saker och ting, händelser och även sådant som skett i det förflutna, vilket hjälper oss att förstå det komplexa. Detta hjälper till att undvika problem i framtiden. 

Det ger många det intensiva fokus och den typen av genomskådande som är till hjälp för att kunna se igenom hemligheter – se bakom ytan. Det ökar förmågan att hantera konkurrens och möta människor som är raka och öppna i kommunikationen på ett fördjupande sätt och att nå kunskaper på bred nivå.

Runt den 18/3
Venus sextil Pluto

Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Det öppnar till mer sinnligt djup! Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Våra känslor går djupt och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Relationer är mer intensiva men inte uttömmande. Denna aspekt aktiverar också mångas ”sex appeal”.Vi kanske känner mer passion, men passionen upplevs inte påstridig, eller på ett manligt sätt, utan här handlar det om en mer mottaglig och feminin energi!

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i på relationsfronten. Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar. Det hjälper oss också med att vara mer smidiga och trevliga i sociala situationer.

Den 20/3

Solen går över till Väduren

Se beskrivning i första stycket om Vädurens säsong

Den 21/3
Venus går över till Väduren

Gudinnan Venus som speglar skönhet och relationer går nu ur Fiskarnas tecken, där hon varit omsvept av tecknets mottagliga, fogliga, dimmiga energi med visioner och längtan (till 20/4),och gör entré i intensiva Väduren. När så Venus kommit in i Väduren kommer det vi ”funnit” i Fiskarnas ”dimma”, värdet, det man bär med sig och det sätter fart på mod och därför ”vågar man våga” mer. Det väcker mer begär: så nu är det dags för heta begär och egobehov.

När Venus är i Väduren, börjar den blommande kraften igen med våren. Nu söker många efter sätt att återuppliva romantiken efter den långa mörka vintertiden, då varma sockor, tröjor och mysljus kan ha hållit den i mer träda än i passionerade uttryck. I relationer blossar det lätt upp igen i ”en nytändande kick” och lätt upphetsade över utsikterna till ny kärlek, kan andra ta en chans för att påbörja något nytt. 

Passion är nu namnet på spelet när kärlekens och skönhetens planet passerar genom Vädurens tecken, känd för att vara entusiastisk och livfull! Blandningen av dessa energier uppmuntrar oss att ta risker eller ta kontroll över våra liv på ett sätt som hjälper oss att locka till oss det vi söker.

Venus visar sin kärlek som mjuka moln på himlen, och hos energirika Väduren kliar det av spänning. Kombinationen av dessa två energier kan innebära spännande höjdpunkter! Åtminstone på ”flirtfronten”!

Runt den 21/3
Merkurius sextil Uranus

Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.

Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.

De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.

Runt den 22/3
Mars trigon Saturnus

Detta ger oss fokuserad kraft, styrka och förmåga att kunna planera framåt med en känsla av tålamod, envishet och måttlighet. Vi vet vad vi vill nu. Det ger mer motivering och uthållighet vilket ger resultat.

Det tyder också på att det är en tid då vi kan möta mentorer eller de äldre eller klokare än oss som har något viktigt att lära oss.

Runt den 24/3
Merkurius kvadratur Mars

Denna aspekt snabbar på tänkandet och ger idérikedom, men har en tendens att skapa otålighet och oro. Många tenderar att vilja övertala andra om sin sanning eller bestämma över andra. Argumenterande är en möjlig effekt och det är lätt hänt att det sker heta diskussioner. Många tenderar dock att verka ganska oinsatta eller opålästa nu... Det är bra att tänka på vad man säger, hur man säger det och var man säger/skrivet det! Försök att avvakta istället för att "drabba samman" i dialoger.

Runt den 26/3
Solen konjunktion Venus i Väduren

Det är en ”het Venustid” och det är nog många som är ”på jakt” nu och de som är singlar kanske inte tar romantik på allvar just nu. En hel del flirtar eller dejting är sannolikt, I fasta relationer kan det bli större gnista. Har något ”somnat” eller gått i slentrian så kan en ny gnista vakna till liv.
Det finns en lekfull attraktionsenergi nu, så det kan kännas riktigt spännande. Det kan kännas som att ”något måste hända”, och många är mer romantiskt vågade. Det är lättare att vara ”rakt på sak”, ärlig och spontan. Många kan också var mer ”romantiskt” själviska och vill få all uppmärksamhet och kanske inte är så hänsynsfull mot den andra.

Mayafolket såg på Venus som morgonstjärna som också var ”krigargudinna” och Venus är arketypen för kvinnan, som representerar det feminina idealet som är söt och charmig, men det finns många aspekter av Venus. När solen och Venus nu förenas i eldiga Väduren, är detta potentiellt en passionerad och kraftfull förening. Titta djupt inuti och kanalisera det gudomliga feminina i din själ. I grekisk mytologi var Venus Afrodite som styrde sexuell kärlek, lust, skönhet och fertilitet. Hon tvingades in i ett arrangerat äktenskap med ”fula” Haphaestus men var oberoende och ständigt på jakt efter en ny älskare.

Så när man ser Venus som en morgonstjärna (krigargudinna) och Venus som en aftonstjärna (kärleksgudinna), i Väduren tillsammans med Solen man tänka på på frågan: "Är du en fighter eller en älskare – krigargudinna som älskar frihet och oberoende eller kärleksgudinna som bara vill behaga och vara sin utvalda till lags, denna tid? Tanken är om man vill förtydliga sig eller släta ut sig? På detta sätt är Vädursvenus kopplad till den ursprungliga impulsen att dyka upp i processen för individualisering som utvecklats av Carl Jung, en transformativ process där vi utvecklar en identitet av vårt sanna jag genom att integrera olika delar av vår själ till en fungerande helhet och helande oss själva som ett resultat… Just nu ”står planeterna” i en bra position för det!

I Botticelli's verk The Birth of Venus (Se här:), kan vi känna den initierande impulsen av Väduren: en gudinna som uppstår ur ett oceaniskt snäckskal, naken och primal, strålande och ändå visar att med håret täcker sin exponerade skönhet. Eller kanske beror den lilla osäkerheten på kvinnan som rusar till för att klä henne, kanske för att inte avslöja sina vackra former så öppet? I den populära astrologin är vi bekanta med att koppla tecken på Väduren med den typ av bravur som kan leda en vågad offentlighet… Men den djupare astrologiska symboliken i tecknet kopplar det till det mod som krävs för att fullständigt individualisera oss, öppna oss för att avslöja vår rena själ och gå vår sanna väg i världen, trots påverkan av samhällskonditionering som skulle få oss att överensstämma med konsensusförväntningarna om beteende som är förknippade i det förflutna och nuet. 

Den 28/3
Fullmånen kl 20.50, 8°18 Vågen

Nu är det tid att överväga andras syn på saken, för med hjälp av Vågens vibrationer är det lättare att se det hela genom andras ögon, liksom att se olika sidor av ett diskussionsämne, någons berättelse eller kanske en tidigare händelse som man inte frigjort sig från. Det kan å andra sidan komma stunder av tvekan, för fullmånen i Vågen kan dra oss i ett par olika riktningar. Därför kan det kännas svårare att ta på sig åtaganden eller ta långsiktiga beslut. Om det är ett starkt inre motstånd, så är det läge att vänta eftersom något då är i obalans och det behöver först komma i balans. Gå på känslan.

Runt den 30/3
Merkurius konjunktion Neptunus


Denna konjunktion ökar intuition och känslighet, vilket medverkar till att skapa ökad mottaglighet och inlevelseförmåga i våra dialoger och öppnar också till en bredare världsbild. Vi tenderar att vara mer idealistiskt tänkande och också lyhörda för vad som säga ”bakom orden” runt dessa dagar.
Aspekten skapar även tendenser till ökad fantasi och föreställningsförmåga. Konstnärlighet gynnas likaväl som de som är mer obalanserade kan ha en tendens att ”få för sig saker” som inte är sant eller verkligt…
Energin medverkar också till en flykttendens från de mest tråkiga praktiska och materiella aspekterna av livet just nu. Det passar då bra att meditera och utveckla intuitionen kopplad till tänkande, tal och kommunikation. De som är mottagliga för andra ”dimensioner” kan märka av mer mystik eller budskap i drömmar. En del kan få klara andliga budskap. Dock kan de mest fantasifulla ”flyga in i ett fantasifält” eller en tenderar att ha en överdriven ”föreställningsförmåga” och får för sig sådant som inte stämmer med verkligheten. Att vara jordad är givetvis A och O!

Runt den 30/3
Venus sextil Saturnus

En sofistikerad, känslomässigt cool, ”romantiskt cool” energi. Här finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejtar. 

Vi vill känna oss omtyckta och värderade av någon, vi vill det seriösa och är måna om att lägga ner tid för det som kan få bestå. Lösa relationer står inte högt nu. Nej, allvar och långsiktigt engagemang gäller. 

Vi kan vi komma till beslut som ”behagar” på ”relationsfronten”: En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 

Trygghet är nyckelordet!

Runt den 31/3
Solen sextil Saturnus


Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds 
en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner.

Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.

Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Läs om viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar