Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 10 mars 2021

De 12 astrologiska husen

Ett uppställt horoskop
 är ganska likt en klocka
, det är uppdelat i 12 delar: Dels är det alla 12 stjärntecken och dels 12 astrologiska Hus.

De 12 astrologiska husen är vart och ett styrt av ett stjärntecken. Det börjar med det första huset (Hus 1) och går sedan moturs.

De astrologiska husen symboliserar 12 olika livsområden.

OBS: För att få fram de astrologiska husen i horoskopet behövs utöver födelseår-månad-dag, också födelsetiden och födelseort.
På astroseek HÄR kan man ta fram sitt horoskop
.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO. Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

De 12 horoskophusen och kort vad de representerar:


Varje hus är förknippat med en uppsättning egenskaper som börjar från första huset som symboliserar jaget och expanderar utåt i samhället och till tolfte huset som symboliserar bortom det jordiska. I det ögonblick man föddes var alla planeterna i specifika tecken och hus. 

När man tolkar horoskopet, ser man till innebörden av varje planet, huset det är i och tecknet det är i, för att kartlägga de hinder eller gåvor man möter under denna livstid.

När planeter besöker ett hus lyser de upp den delen av horoskopet och ger sin specifika energi till husets egenskaper. Man använder husen för att förutsäga vilka delar av livet som hamnar i fokus och var och hur man kan vidta bästa möjliga åtgärder. För att lära sig mer om ett hus, läs också om stjärntecknet som är associerat med det. Det finns vissa likheter.

De sex första husen (1-6) är kända som ”personliga hus”, medan de sista 7-12 husen kallas ”interpersonella hus” – hur vi förhåller oss till andra.

Nedan följer en djupare beskrivning om varje Hus.

~~’’’´`~~´`”´`~~ ༒~~´`”´`~~´`’’’~~ 

Husen 1-6

Ascendenten och Hus 1 - Första Huset

Ditt yttre uppförande, det första intrycket och personligt ”varumärke”

 

Det första huset börjar vid Ascendenten ”det uppstigande tecknet” - det stjärntecken som steg upp vid den östra horisonten det ögonblick du föddes. Ascendentens grad och tecken markerar att det är där första huset börjar och det sammanfaller med det första oberoende andetaget vi tar.

 

Det första huset styrs av tecknet Väduren. Ascendenten och planeterna i det första huset beskriver det första intrycket man gör, den personlighet och det uppträdande man har när man möter omvärlden. Det beskriver det yttre jaget, bilden man visar utåt. Det är "den offentliga masken" och kan liknas vid en "ytterdörr." Det är där man inte känner till allting om individen – allt personligt som finns ”inne i huset”. Så det är här man kan se det första intrycket man gör på andra och hur man bemöter de man inte känner väl. Om människor tar fel på vilket stjärntecken som någon är född i, kan det faktiskt bero ascendenttecken eller planet/er i första huset.

 

Ascendenten talar om hur vi påbörjar nya saker och nya kontakter. Här beskrivs hur man startar något nytt. Det färgar vår syn på världen; det visar hur vi möter livet. Tolkningen beror på vilket tecken den är i och hur den aspekterar resten av horoskopet. 

 

I allmänhet visar första huset vårt utseende och instinktiva natur, vår fysiska styrka, hälsa, form, kropp och energi, vilket ger var och en av oss en speciell prägling som alltid bör beaktas medan vi observerar Soltecken. 

 

Ascendenten och första huset symboliserar processen för början och initiering. När man förstår detta koncept, får man vad första huset handlar om i ett födelsehoroskop. Planeter här är lätt synliga för världen och vi använder stor energi för att uttrycka dessa planeter.

 

Detta horoskopområde beskriver också det fysiska utseendet, eller snarare den stil man har vad gäller kläder, frisyr, gester, attityd och uppförande (själva grundfysiken speglas av födelsetecknet/soltecknet). Här speglas om man det är en varm och välkomnande yttre personlighet, om det är en reserverad och lite besvärad yttre gestalt, en tuffing eller kanske en ”glad prick”. Man kan ana stilen, kanske är det djärva färger och bling, kanske romantisk stil med mjuka pastellfärger, kanske en grå strikt stil, eller kanske mörk kostym som känns bäst eller bekvämast att ”visa” upp för omvärlden. 

 

Ascendenten är egentligen viktigare än planeterna som kan finnas i första Huset, förutom om man har en planet precis intill ascendenten, för de ”sammansmälter” till en ”enhet”. Planeterna man eventuellt har i det första Huset kan man säga ”lägger till” egenskaper till Ascendenten, snarare än att de är förhärskande: Men alla eventuella planeter i detta första Hus är väldigt viktiga. De färgar personlighet och livet i stort. Det som uppfattas av omvärlden. 


Man kan säga att Ascendenten/första Huset speglar den roll, den personlighet och det sätt att vara, som man ”tar på sig” i den stund man öppnar sin ytterdörr och går ut för att möta världen utanför hemmet och bortanför allt som är bekant och invant och så vidare (som speglas av andra Hus och placeringar i horoskopet).…

 

Ascendenten representerar ”jag är” i den yttre världen, men det är inte ”hemmagestalten”, för oftast tar man ”av sig scenkläderna” och därmed ”den yttre rollen” när man kommer hem, eller när man är i situationer där man kan visa den man är. Det finns givetvis undantag, och har man t ex Solen i första Huset så är man ju mer ”den man är” även i mötet med omvärlden, om inte aspekter tyder på något annat.

 

Detta hus motsvarar försvarsmekanismer och relationen till nya miljöer, med tanke på att det är en mekanism för egot och vårt yttre jag. Den täcker vår personliga syn på livet, självbild, vårt tidiga liv, hur impulsiv och aktiva vi är. Det är vår primära energi, det ansluter oss till vårt första chakra och talar om den potential vi har att uthärda personliga konflikter eller det sätt vi har så vi kan undvika dem. Dess latinska motto är Vita, vilket gör det till "själva livets Hus".

 

Alla planeter som finns i detta Hus är extremt närvarande i personlighet eller jungianska arketyper - de är inte subtila.

 

Detta Hus påverkar alla. Dess primära funktion är att berätta om oss i den fysiska världen, med dess härskare som vår huvudrepresentant i zodiaken. 

 

Det första Huset är den grundläggande kopplingen vi har till vår kropp och den inkarnation vi befinner oss i just nu. Därför är det är det viktigaste fönstret i vår värld av karmisk skuld och representerar nivån på lätthet eller svårigheter vi måste gå igenom för att utvecklas under denna livstid. 

 

Om en utmaning ses genom planeter i det första Huset eller dess härskare påvisar planeterna en uppgift att lösa och/eller en skuld att ge tillbaka, medan man är i denna inkarnation. 

 

Varje mjuk aspekt, eller planet i stark rang, talar om gåvor vi har samlat under tidigare livstider eller genom vårt släktträd, oavsett valda perspektiv.

 

Det viktiga att förstå här är att det inte finns några dåliga aspekter eller positioner. 

 

Även om vissa saker kan stjäla mycket av vår energi, göra oss utmattade, deprimerade eller svaga, bär varje utmaning en enorm mängd energi som släpps in i oss när den är löst. Rädsla för negativa aspekter betyder att vi har mycket kvar att lära oss, och vi är ännu inte medvetna om det faktum att vi redan har levt våra utmaningar under hela vårt liv.

~~’’’´`~~´`”´`~~~~~´`”´`~~´`’’’~~

 

Hus 2 - Andra Huset

Värderingar och egna tillgångar

 

Det andra Huset i horoskopet är ett resurshus, det representerar ekonomi, personliga tillhörigheter och relation till det vi förfogar över, förutom hemmet som täcks någon annanstans bl a Månen och/eller fjärde Huset.

 

Det andra Huset påverkar nivån på självkänsla och indikerar också personliga talanger och förmågor - ”gåvor”- både fysiskt och andligt och som ger någon form av utdelning som har ett värde, som ger livets materiella bas. Detta inbegriper pengar och materiella ägodelar och vad det har för värde. Vårt förhållande till pengar och ägodelar samt vår attityd till dem kan man förstå genom detta Hus.

 

Detta Hus representerar det vi hoppas kunna "få, erövra eller vinna" materiellt och ekonomiskt i livet - det vi önskar för vår överlevnad och materiella bekvämlighet och hur vi gör för att göra det möjligt. Huset fokuserar på hur vi skaffar och också hur vi spenderar egna pengar och all lös egendom (kläder, prylar, nyttoföremål, bilar, investeringar etc.). Det speglar även utgiftsvanor. Det speglar alltså hur vi hanterar vår ”levnadsbas”.

Det andra Huset i horoskopet speglar vanan, maten vi äter, med syftet att mata hunger som skapats av det vi bär i det första Huset. Saker i det andra Huset är frågor om personliga tillhörigheter, ägodelar vi vill ha under denna livstid. Det representerar den punkt som definierar det första, materialistiska målet för vår existens. 

Det är källan till det som stärker vår kropp, vilket leder till livskvalitet. Det talar om ens rikedom och kallas också värdets Hus. Dess latinska motto är lucrum, vilket betyder "rikedom".


Detta är också ett Hus som speglar de förmågor vi har för att skaffa resurser för överlevnad, det handlar om mer än pengar. Det kan vara om att odla för att få föda, det kan innebära att ha talanger som gör att man kan tillverkar något som man kan tjäna på, en annan begåvning man kan tjäna på, det kan spegla gåvor som man får av vänner – kanske man ”ärver” det som de inte vill ha när de köper nytt, som t ex tekniska saker, möbler, kanske en odlande vän som skänker bort av grödorna. Kort sagt – det som ger överlevnadsfördelar och hur och vad det handlar om. 


Sett genom filosofiska kopplingar representerar detta hus inflytandet vårt val av matvanor har på vår ekonomiska situation. Detta är vårt personliga recept för att stärka vår starka ekonomiska bakgrund.

 

Detta område i horoskopet styrds av Oxen, och dess nyckelfras är "Jag har."

 

Självvärde speglas också i detta HusPå en personlig nivå är detta Huset som representerar det värde vi ger oss själva och allt vi gör. I den kan vi materialisera vår energi till något vi kan röra, använda eller hålla i våra händer, som om det var en naturlig följd av den energi vi bär i vår kropp representerad genom vårt första Hus. 

 

Det andra Huset är en påminnelse om den energi vi fokuserar i rätt riktning. Varje prestation vi inte är nöjda med som inte ger oss det vi behöver i den materiella verkligheten, betyder att vår energi inte är välfokuserad eller används i frågor som är synkroniserade med vår kropp och vår materiella existens. 

 

Så snart vi börjar tjäna pengar kan vi vara säkra och trygga. Men om vi fortfarande inte är nöjda har vi nog inte följt vår sanna kallelse som en dag kommer att göra oss hela. 

 

Oavsett vår situation talar det andra Huset om vår nivå av personlig uppfyllelse genom materiella frågor, hur vi accepterar dem och hur de tillgodoser vår inre hunger.

 

Det andra Huset täcker också inställning till rikedomar och potential att vinna eller förlora dem.

~~’’’´`~~´`”´`~~~~~´`”´`~~´`’’’~~

 

Hus 3 - Tredje Huset

Kommunikationsstil, intellekt och tankemönster

 

Det tredje Huset representerar hur vi tänker, talar, skriver, lär oss (inlärning) och resonerar i olika situationer i livet. Det tredje Huset avslöjar hur vi uppfattar och analyserar information och närmar oss svårigheter.  

 

Huset täcker alla aspekter av kommunikationen, oavsett om det är med röst, tankemönster, hur vi läser, skriver och tolkar andra. Vårt sinne och intellekt och det logiska sinnet avslöjas av det tredje Huset.

 

Det speglar i hur vi hänger på detaljer eller värderar fakta och information. Våra logiska tankemönster ligger här, liksom påverkan från tidig utbildning. Den kanske viktigaste betydelsen av detta Hus är kommunikation - det berättar om alla aspekter av kommunikation och alla mentala syften. 

 

Det här är också Huset som har att göra med korta resor. Dessutom talar det om resor i samband med arbete eller skolprojekt och vår språkanvändning.

Nyckelord kopplat till detta Hus är utforskande.

 

Detta kommunikationshus beskriver processen att lära sig världen omkring oss - vi lär oss av våra syskon, grannar, syskon, grannar, ungdomar, tidiga skolupplevelser och relationer med dem som bor i närheten, skolämnen, resor, seminarier, kurser, utbildningar och de ord som vi och de andra talar. I det ska vi uppfatta alla som lärare och allt som en upplevelse.

 

Grundutbildningen och kunskapsgrunderna regleras av det tredje Huset, vars färdigheter vidare visas i ett annat av astrologihusen, det nionde Huset.

 

Det täcker relationer med bröder och systrar, mostrar och farbröder, farföräldrar och andra släktingar, men det går också bortom de människor som är relaterade till oss genom blodsband, som vänner och grannar. 

~~’’’´`~~´`”´`~~~~~´`”´`~~´`’’’~~

 

Hus 4 - Fjärde Huset

Inre grund, rötter och hem

 

Det fjärde Huset täcker allt som är förknippat med hemmet. Det styr hemmet inom oss och det vi växte upp i samt det egna skapade hemmet. Det är också familjens Hus. Det styr rötter och slutet på alla frågor. Förfäder, arv och föräldrar - särskilt den vårdande föräldern, vanligtvis mamman eller den som hade den rollen under uppväxten, representeras av detta Hus. Det är vår djupaste känslomässiga kärna, våra rötter och vårt genetiska arv, sett genom släktträdet och våra förfäder med alla deras relationer, konflikter, rädslor och drömmar. 

 

Detta Hus kretsar också kring vår koppling till det förflutna tillsammans med anor. Det styrs av Kräftan vars latinska motto genitor översätts till "förälder", att visa vikten av en person som fick oss att känna oss hemma, oavsett om det är vår verkliga förälder eller helt vi själva. Kräftans nyckelfras är "Jag känner."

 

Det kallas själens Hus och tecknet på detta hus likt alla planeter här kan hjälpa oss att förstå de kvaliteter och delar av oss själva som vi håller undan från omvärlden.

 

Styrt av Moderliga Månen kan detta område i horoskopet avgöra rötter, känslan av trygghet och emotionell grund. Det handlar också om uppväxt, känslor, det omedvetna sinnet, förhållandet till föräldrar och familj, även mark, personliga fundament.

 

Det fjärde Huset är mycket djupt och det är värt att undersöka för att ta reda på vad det kan avslöja för oss. Det är ett mystiskt område, Huset av vana och kopplingen till jordens kärna, precis som det är vår förmåga att hitta oändlig, villkorslös kärlek och ständig närhet till en annan människa. 

 

Det är Huset för vår personliga, känslomässiga grund för tillfredsställelse. Det säger vad vi behöver veta om vår uppväxt och det hem vi växte upp i. 

 

Det speglar sådant som vi är känslomässigt präglade av. Det kan vara prägling från barndomens "nyckelfigurer". Det handlar också om vad vi ärver som känslor är kopplade till. Så på så vis är det ett arvshus. Människor med starkt fjärde Hus är ofta samlare som håller fast vid sin känslomässigt kopplade vanor och har en viss rädsla för förändring djupt rotad i behovet av att hålla sig till fredliga, hemtrevliga känslor och val. Det handlar om moderliga känslor.

 

Även om fjärde Huset ofta ses som traditionens Hus, så handlar detta Hus mer om vår känslomässiga kärna och vår förmåga att vara nöjda, välmående och de känslor som kommer ”rakt från hjärtat”, och det handlar också om förmåga till närhet.

 

Fjärde Huset kopplas dock till familjetraditioner som bara tjänar till att hålla ihop familjen i gemenskap och ”inbördes relationer”, och bara så länge det inte ger ”kramp” – spänningar - i denna sfär eller känslan av starkt ansvar som inte känns känslomässigt gynnsamt. Det bästa sättet att förstå frågorna i det fjärde Huset i sin finaste energi är genom den närhet vi har med vår modersgestalt (behöver inte vara biologisk) och de vi skrattar med, kramar, bryr oss om och som tinar hjärtat i de svåraste tiderna. Men Huset speglar också där det inte finns denna "lättsamhet" med närstående.

 

Det är ett Hus för vårt privata företag, hur rena och oskyldiga vi känner och vår förmåga att öppna upp. Det är vår slutdestination och vår utgångspunkt, även de gener vi valde under denna livstid, för att sluta cirkeln i ett liv från dess början till slutet.

~~’’’´`~~´`”´`~~~~~´`”´`~~´`’’’~~

 

Hus 5 - Femte Huset

Inre barn, hobbys, skapande, svärmeri och nöjen

 

Det femte Huset visar bl a hur man förmedlar vad man önskar och förmedlar sin egen väg mot självuppfyllelse – självförverkligande – med betoning på kreativitet och ”hjärta”. Att GE kärlek, glädje och skapande som man önskar ska vara positiva energi till andra. Det femte Huset handlar om hur individen har roligt ”som ett lekande barn”. Det är det inre barnets Hus såväl som vår egen barndoms lekfullhet. Det påvisar alltså hur man var som barn och vad man fick glädje av som barn. Det är därför en förlängning i vuxenlivet, om vad som ger glädje med koppling till barndomens lekar och skapande.

 

Det är Huset som handlar om att vara sig själv, omfamna sin inre skapare och antingen njuta av livet eller hitta balansen mellan hälsosamt och njutningslystet och/eller nöjeslystet beteende. Det speglar vårt självuttryck i alla former. Detta kan innehålla alla typer av lekfullhet, glädje, kreativitet, nöje, spel och hobbyer, personliga intressen, samt svärmeri, romantik, korta kärleksaffärer, flirt, dejting - att träffa nya individer utan att det är allvar. (Äktenskap eller engagemang speglas idet sjunde Huset). 

Detta är också huset för befruktning och kontakt med barn. Barn behöver inte nödvändigtvis vara egna, utan det kan vara umgänge med barn på annat sätt, vilket också medverkar till att skapa närhet till sitt eget inre barn..."Lekfullheten" och kreativteten.

 

Det är Huset som innehåller både hälsosamma och ohälsosamma självuttryck och nöjen. Både atletiska aktiviteter och fritidsanledningar ingår här, vilket också kan handla om deras risktagande egenskaper, som spelande. Att spela med förmögenheter och ting har med detta Hus att göra.

 

Viktigast är att det här Huset handlar om självförverkligande.

 

Hus fem styrs av Lejonet vars härskare är den ständigt glödande Solen och dess nyckelfras är "Jag vill" - att göra som man vill. Ja, det är därför också ett ”egohus”, som kan påvisa på vilket sätt man kan vara ego - eller inte… Eller hur man lär sig att ha ett balanserat ego, t ex kan Saturnus i detta Hus ”tygla egot”.

~~’’’´`~~´`”´`~~~~~´`”´`~~´`’’’~~

 

Hus 6 - Sjätte Huset

Hälsofrågor, service, dagliga rutiner och uppgifter

 

Det sjätte Huset handlar om arbete och service, vår dagliga rutin, jobb (även ”udda” jobb) och hälsofrågor. Detta Hus är kopplat till uppgifter som vi tar hand om varje dag och vår inställning till rutiner, dagliga ansvarvardagliga uppgifter och hur vi svarar på vardagliga problem. Huset speglar schemaläggning och organisation.

 

Nyckelordet till detta Hus är "plikt". Huset härskas av Jungfrun, vars nyckelord är "Jag analyserar." Huset avslöjar vilken typ av arbete man gör, men det handlar inte om vår sanna karriär eller vårt ”kall” (det speglas av Medium Coeli och i Hus 10). 

 

I det sjätte Huset kan man ta reda på hur man utför sitt dagliga arbete tillsammans med kvaliteten på arbetet (men inte karriären, alltså). Det kan handla om olika typer av anställningar som antyds där, det som görs av ”nödvändighet”, och hur man förhåller sig till sitt jobb, sitt ”tjänande”, sin uppgift eller rutingöromål. Men det behöver inte handla om ett jobb i den bemärkelsen anställning, det kan handla om det man måste sköta rutinerat och ”schemalagt” även om man t ex är hemmafru/man, sjukpensionär eller har en benägenhet att ”ta hand om” en annans slags uppgift, som hundkennel. Även hälsa och hälsovanor kan vara som ett ”arbete som kräver rutin” med sådant som träningstider, kosthållning, hålla hälsosamma tider för sömn och inta sådant som örter eller mediciner…

 

I sin kärna visar det sjätte Huset rutiner som är tänkt skapa bra näring, kost och hälsa, välbefinnande och tillfredsställelse och det i förhållande till vårt strukturerade vardagsliv med daglig omskötsel. Det täcker också benägenhet för sjukdom. Självläkning och stressreduktion, att läka sin kropp, följa en näringsplan och ta hand om hälsan dagligen. Människor med planeter i det sjätte Huset sägs har förmågan och önskan att läka andra, och det är därför många sjuksköterskor har en stark placering av planeter i det sjätte Huset…

 

Sjätte huset speglar vår förmåga att värdera vårt arbete och våra rutiner. Huset bestämmer också nivån på uppmärksamhet och färdigheter för problemlösning. Detta kan handla om arbetsprocesser och metoder för att samla in och analysera information.  

 

Detta Hus talar om vård, att vårda, men det handlar lika mycket om den vård vi ger oss själva, och alla manifestationer genom hjälp till andra människor. Det talar om vår tendens att ”ordna med” oss själva, vårt eget tillstånd av hjärta och sinne och flödet av våra liv. Så sjätte Huset handlar mycket om att hålla ordning på saker vardagen, uppgifter och hälsan samt att ”få ordning” på andras problem...

 

Att ”rengöra” (rensa/avgifta) sin kropp genom fasta eller en hälsosam kost hjälper till med att göra oss fria från negativa ämnen som ackumuleras. Det handlar då om en frigörelseprocess. Det renar/rensar också sinnet, vilket leder också till tydligare val tar inte bort energi från det första Huset - Ascendenthuset. 

 

De som är födda med planeter i detta astrologiska Hus drivs ofta av organisation och struktur och tenderar att fokusera på tids-schema- och kalenderhantering.

Planeter som passerar – transiterar – det sjätte Huset hjälper oss att skapa vanor och att strukturera och följa scheman eller bra rutiner.

 

Detta astrologiska Hus kopplar oss till jorden på praktiska sätt, genom små saker i livet som behövs för att tillfredsställa oss och hjälpa oss att försörja eller föda oss. Som sådan representerar den det man sår får man skörda, på det fysiska planet, så detta är också odlingens Hus, och att ta tillvara naturens nyttoresurser. Men också alla hjälpare som kommer in i våra liv, från eventuella anställda, städare, barnvakter och kockar, till husdjur...

 

Som en del av rutiner, beskriver det sjätte Huset också våra husdjur och förhållandet med små djur. Att ha ett husdjur har en helande effekt och små djur har stort inflytande på vår personlighet tillsammans med att de kräver dagliga vanor. Förutom det lär de oss också hur vi ska ta hand om någon annan än oss själva. Husdjur innebär både kärlek och hälsosamma rutiner och grundar oss med sin förmåga att ”tala utan ord” till oss – en naturlig koppling.

~~’’’´`~~´`”´`~~~~~´`”´`~~´`’’’~~

 

Husen 7-12


När vi har flyttat in i den övre halvan av födelsehoroskopet - hus 7-12 - blir vi mindre fokuserade på eller ”besvärade” över jaget och mer fokuserade på eller ”besvärade” över andra och vår roll i samhället… 

~~’’’´`~~´`”´`~~~~~´`”´`~~´`’’’~~

 

Hus 7 - Sjunde Huset

Samarbetsförmåga, möten och relationer

 

Det sjunde Huset (descendenten) finns mittemot första Huset – Ascendenten (yttre jaget). Fram till detta sjunde Hus handlar alla Hus (1-6) om vår omedelbara värld: pengar, hem och vänner. Men det sjunde Huset i opposition - mittemot- yttre jagets Hus 1, handlar om andras medvetenhet, att möta andra i en ”du-jag” synkronicitet. Vi två. Genom dessa betydelsefulla relationer lärs lärdom av att vara medveten om och möta andra. I sjunde Huset finns begreppet perspektiv. Det är ett Hus för partners och talar om vår attityd till alla vi möter och kommer i kontakt med.  

 

Det sjunde Huset som ofta kallas äktenskapets hus symboliserar din "kosmiska ”plus en”." Alla en-till-en-förhållanden kan inkludera äktenskap, kontrakt, möten, affärspartnerskap och deras motsatser, skilsmässa, fiender och stämningar.

I astrologin har äktenskap inte tekniskt något att göra med att ”äktenskapsintyg”. Någon kan vara andligt gift oavsett om ett bröllop sker eller inte. Det handlar snarare om att förhållandet är av djupgående betydelse mellan de två.  Det handlar om vem andra är, i möten. 

 

Tecknet på sjunde huskuspen beskriver hur vi närmar oss en relation och visar också vad vi lockas av i en partner. Det här är Huset som visar vem vi är och vad vi kan förvänta oss när vi är i relationer. Det visar oss också vilken typ av människor som fascinerar oss när vi möter demStjärntecknet för det sjunde Huset och eventuella planeter i det kan visa mycket om partnerns karaktär och saker som vi känner igen hos andra människor som en reflektion av oss. Vårt väsen hittas genom vårt förhållande till den utvalda personen. Det ger vårt väsen det nödvändiga sammanhanget.  

 

Genom ett partnerskap fyller vi vårt väsentliga väsen. Plötsligt ser vi oss själva i sitt sammanhang. Den andra halvan hjälper till att göra oss hela. Genom ett partnerskap där vi arbetar, spelar, älskar och/eller skapar, är vi fullt formade och färdiga. I slutändan kommer hur vi förhåller oss till andra att hjälpa till att definiera den framgång vi har som människa och som medlem i mänskligheten.  

 

Det sjunde Huset omfattar vår inställning till långvariga relationer och hur vi underhåller dem. Att spåra vad som händer i det här Huset kan inte bara visa var reservationer om tillit kommer ifrån: Genom det sjunde Huset kan vi studera hur vi påverkar den speciella personen i våra liv och hur han eller hon påverkar oss. 

 

Att ha planeter i det sjunde astrologihuset betyder inte nödvändigtvis ett lyckligt äktenskap. Ett tomt sjunde Hus innebär inte olyckliga relationer eller inga alls...

 

Symbolerna i detta Hus visar oss vad vi behöver integrera i oss själva om vi vill vara i en sund, engagerad relation. Och är där problemet kan börja, för det är ett mycket missförstått Hus (=livsområde) hos alla själar. De flesta av oss är vana vid att hitta partners där ute någonstans istället för att titta in i oss själva.

De människor vi är mycket dragna till är ofta de delar av oss själva som vi saknar. Och vi kan till och med avstötas och dras till en och samma person. Det är en spegling. En återspegling av oss själva, och det vi möter kan vara vårt bästa jag, eller vårt värsta, men ofta båda.

 

De med födelseplaneter i det sjunde Huset tenderar att vara mycket fokuserade på relationer och dras mot partnerskap inom alla livets områden.  

 

Det nämns inom astrologin att det sjunde Huset även handlar om öppna fiender. Hur går det ihop? Eftersom det första Huset är vårt personlighets Hus, och det sjunde andras människors Hus, så är varje enskild relation till sjunde Hus-personen influerad av det, även öppna fiender …

 

Det kan vara förvånande att se att äktenskap och fiender styrs av samma astrologiska Hus, men om man har sett hur par påverkar varandra kan man lära sig mycket om de starka banden som förenar dessa typer av relationer.

 

En ”öppen fiende” kan handla om en känd rival eller person man har en konflikt med. Som grund kan man säga att tecknet i det sjunde Huset är det tecken som sannolikt speglar typen eller situationer som speglar fiender och rivaler och resultatet av stridigheterna och maktkampen med dem. 


~~’’’´`~~´`”´`~~~~~´`”´`~~´`’’’~~

 

Hus 8 – Åttonde Huset

Transformation, arv, lån, gåvor, passion, gemensamt ägande, magi

 

Det åttonde Huset betraktas som det djupt intima, tabu, död, uppståndelse och andras ägodelar, kan lätt att förvirra eller missförstås. Oavsett vad som händer i det här Huset är det transformativt och betraktas som den bästa mästaren när det gäller att lära oss om livet och dess mening. Det är domänen för transformativa möten. 

 

Huset ansvarar för frågor som rör skatter och skulder, eftersom dessa dessutom faller under den klass av pengar som tillhör andra. Det berättar om alla investeringar vi har angående andras pengar som aktier, riskkapital, skatter och arv. Lånade pengar och till och med pengar som regeringen har gett oss är också en åttonde Husfråga, och välgörande planeter i åttonde Huset kan innebära att man har lättare att få kredit och lån. 

 

Från dessa allmänna om råden kan man förstå att det också reglerar arv, skatter och testamente. Det styr till exempel gemensamma ägodelar; vad vi äger tillsammans med någon - t ex en make eller affärspartner. Det åttonde Huset berättar om äktenskapspartners ekonomiska status. Det tenderar att styra tillgångarna hos vår livspartner/hustru/make, och genom att granska planeterna placerade i åttonde Huset kan det visa den ekonomiska omständigheten hos partnern. 

 

Det åttonde Huset anger vad vi får efter andra individer. Arv ses här, både materiellt och ojordiskt. Det åttonde Huset är en av ingångarna mot den andliga världen och är i allmänhet associerad med det ockulta och magiska. Det är ett Hus som styr transformationGenerellt täcker det förlust så att vi kan utvecklas och växa. Men i vissa fall kan förlusten vara förlust av fattigdom (i utbyte mot ett arv).

 

Ibland behöver de ekonomiska gåvorna vi får inte alltid betyda en annan individs död, utan snarare istället för en transformation och en återfödelse. Någon kan välja att ge upp sina materiella ägodelar, och det kan betyda en gåva till någon annan.

 

Åttonde Huset handlar om arv och andras tillgångar; under de flesta omständigheter är dessa karmiska. Dessa arv kan komma från detta liv eller ett förflutet och kan ses som universums försök att skapa balans. Men det åttonde Huset tar inte bara med gåvor, det återkräver också. Karma som vi har byggt upp negativt, egoistiskt i förhållande till någon annan, betalas tillbaka genom detta hus, och ju mer vi håller fast vid pengar och materiella saker, desto svårare är det vi när vi borde släppa dem.

Svåra aspekter kan göra betalning av skuld som en "tyngd att lösa upp", som innebär en stor förändring som samtidigt "får själen att lära och växa":  

 

Det åttonde Huset är huset mittemot det andra Huset med ägodelar och vad som är "mitt", vad "jag värdesätter" och "mina förmågor". Det åttonde huset handlar inte om vad "jag" har, utan vad "du" har, vad "du" värderar och andras talanger och förmågor. 

 

Det åttonde Huset styr döden. Det kan visa nära möten med döden som upplevs under livet - för andra människor som är nära. Den som är orolig för döden, ska inte fördjupa sig i detta Hus, även om det inte är något som är bokstavligt. För det mesta hänvisar det åttonde Huset till symboliska slut. En person med planeter i det kan vara konstnärligt benägen inom detta tema, eller kanske dras mot någon form av mörk, passionerad stil. 

 

Det åttonde Huset i horoskopet råkar också vara det ockulta huset. Det är en dörr till mysterium och sanning under ytan. Områdena i Huset närmare det nionde Huset representerar nyfikenhet på livet och dess mening. 

 

De med födelseplaneter i åttonde Huset lockas ofta av övernaturliga eller ockulta ämnen, passion i intimitet och regenereras sannolikt ofta under sin livstid. Planeter som passerar detta område hjälper till med att förstå djupet i varje situation och fungerar som en påminnelse om livets besvärlighet. Det åttonde husets händelser ger kraft.

 

Det området i horoskopet reglerar de dolda svaren om varför vi finns, varför vi föddes, varför vi går bort. Huset som följer detta, det nionde Huset ansvarar för visdom och högre utbildning. Därför är det naturligt att denna typ av visdom och kunskap kommer från de frågor som vi ställer här i åttonde Huset. Det är anledningen till att det åttonde Huset i astrologi är är källan till de frågor vi ställer om världen och om oss själva. 

 

Det kallas Huset för "sex, död och förnyelse" eftersom detta Hus manar till att utforska de mest intima och dolda djupen

 

Det åttonde huset i astrologi är en dörröppning till kollektiv visdom, liknar det tolfte Huset. Det åttonde Huset reglerar också synskhet.

 

Det åttonde Huset betecknar också att man måste släppa och förlora, med tanke på slutmålet att förvandla sig själv och gå vidare mot sin största potential. Att lämna någonting åtföljs vanligtvis av sorg, men ändå är det viktigt att ge saker en chans att gå vidare med målet att vi går vidare till något nytt. 


Andlig utveckling genom detta Hus uppnås genom saker vi släpper för andra. Trots att det först känns som ett smärtsamt adjö, ger det åttonde Huset oss den energi vi avstått men det är en förändrad energi vi får istället! Det är en pånyttfödelse.

~~’’’´`~~´`”´`~~~~~´`”´`~~´`’’’~~

 

Hus 9 - Nionde Huset

Att hitta mening, högre lärande, sanningssökande

 

Det nionde Huset finns mittemot det tredje Huset av samlade kunskap och lär oss hur vi kan dela den kunskap som vi fått genom det med världen. Eftersom det ligger nära toppen av himlen som en introduktion till världen, är det en öppen ingång mot himlen. Det beskrivs som filosofins Hus och större visdom. Detta är ett andligt Hus med stora idéer.  

 

Det nionde Huset styrs av Skytten styrd av Jupiter. Allt är möjligt inom detta område i horoskopet, typiskt för Skytten. Det nionde Huset täcker filosofi, lag, lärande, moral, integritet, andligt intresse. Det styr långväga resor, högre utbildning, inklusive andlig förståelse, utvidgning av trossystem och personliga filosofier, religion och politik. Det kretsar också kring främmande språk, kulturer, publicering och handel.   

 

På grund av Jupiters expansiva kapacitet symboliserar Huset de flesta saker som är relaterade till tillväxt, oavsett om det är utbildning, resor eller de kommunicerande tankarna. All filosofisk forskning och förståelse omfattas av detta Hus. Det spelar ingen roll om man får utbildning genom en skola eller om man utvidgar sina tankar ensam, allt lärande och den kunskap som kommer med det är frågor som rör nionde Huset. 

 

Medan det tredje huset ansvarar för information och dess bearbetning, styr det nionde Huset högre tankesätt. Det tredje Huset styr vad vi inser, men det nionde Huset har ansvaret för vad vi senare gör med de uppgifter som vi har samlat in; av hur vi strukturerar vår egen specifika ideologi, av den typ av förståelse och ram som vi kan bygga genom våra uppfattningar. Här lever den övergripande synen på vår värld och våra tankar om den.  

 

En annan aspekt av livet som styrs av det nionde Huset är utvandring till andra platser. I medeltida astrologi var denna del kopplad till platser och människor utanför byn. Nu tolkar vi detta område som både bokstavlig och intellektuell utforskning. De som är födda med planeter i Nionde Huset är extremt nyfikna, vakna och intresserade, med djupt rotad rastlöshet, kanske är en kringflackande vagabondtyp.

 

När vi går och reser och får erfarenheter av en annan kultur, religion, språk eller social struktur skapar vår kulturs sammanfogning med en annan en varaktig förändring i vårt sinne. Det nionde Huset omfattar nya platser och människor som vi arbetar och lever med, våra erfarenheter utomlands och vår universella förståelse för mänskligheten. Man kan också hitta indikationer på någon form av handelsföretag i detta Hus.   

 

En annan sak som styrs av det nionde Huset är lagen; domare, jury och alla individer som arbetar inom rättsområdet ska ses genom det, liksom vår förening och kontakt med dem. 

 

I det här Huset ställs de djupa frågorna - "varför är jag här?" "Var är Gud?" - det här Huset hjälper oss att hitta meningen och syftet med livet. 

Det tredje 
Huset är där journalisten får informationen, men det nionde Huset är där det publiceras.

 

Det nionde Huset är också religionens härskare och allt som är förknippat med det. Präster, predikanter och alla andliga individer dyker upp genom det nionde Huset, planeternas tillstånd och närhet berättar vilken typ av inverkan de får på vår värld.  


Planeterna i det nionde Huset kan också indikera vilken religiös väg vi går efter, eftersom religioner kan vara avgörande kanaler för att se universum och vår plats inom det.

 

När planeter rör sig över det nionde Huset börjar vi ofta studera ett nytt ämne, flytta till en främmande plats eller anta ett helt annat perspektiv.

~~’’’´`~~´`”´`~~~~~´`”´`~~´`’’’~~

 

Hus 10 - Tionde Huset

Status, ambitionerprestationer, livskall och anseende

 

Det tionde Huset finns högst upp i horoskopet är den mest förhöjda högsta punkten och speglar ”toppen” eller ”höjdpunkten” på vår egen historia. Husets spetsMedium Coeli/Himmelsmitten (MC), betyder höjden på framgången och är ofta inbäddat i det tionde Huset om man använder ”lika Hus”-metoden.  

 

Huset styrs av både Medium Coeli och Saturnusstyrda Stenbocken och nyckelfrasen för detta Hus är "jag presterar” och ”jag använder” vilket påvisar att det ofta är kopplat till släktingar som man påverkas av, kanske tenderar att ta efter, eller ”gå emot” i sin strävan.

 

Detta tioende Hus är känt som "berömmelsens och utmärkelsens Hus" så "status och ära” är kopplat till det - man kan här ta reda på hur man påverkar (eller vill påverka) samhällets makt, prestige och hur man agerar för sitt rykte. För det mesta handlar tionde Huset om ens karriär och hur man ter sig för kollegor i branschen eller den nisch man är verksam inom (för tioende Huset kan vara en intresseinriktning). 

 

Det tionde Huset styr image, ambitioner och prestationer – ofta kan det handla om karriär men inte alltid, det kan handla om livsmål. Från att kanske ha ett ”vanligt arbete” (enligt Hus 6) eller ha svårt få ett fast arbete ed, så kan med tiden överföras en kraft till det tionde Huset som kan bli vårt kall eller vår karriär; och vi behöver inte mer fungera som verktyg för en annan person. 

 

Om någon som har planeter både i sjätte Huset och det tionde Huset, så kan sjätte Huset styra yrken tidigt i livet medan det tionde Huset kräver betydande investeringar i tid och ansträngning. Saturnus, det tionde Husets härskande planet, är tidens planet och det behövs tid att upptäcka vad vi verkligen vill göra i våra liv och det skapar de grundläggande förutsättningarna för att vi kan göra det vi har för avsikt att uppnå. Vi hittar då något självständigt att verka inom – ett intresse som vi blir kända för att vi verkar inom, eller eget företag eller etc. Planeter i det tionde Huset avslöjar en ambitiös individ och förändringar inom ambitionerna inträffar ofta när planeter passerar denna zon.

 

En individs ställning och anseende i allmänhetens ögon ses i detta tionde Hus, liksom prestationer inom den valda inriktningen - kallet. Därför sägs det tionde Huset handla om karriär, status, utmärkelser och erkännande. 

 

Det visar rykte - den offentliga image man presenterar för världen. Själva naturen i vårt bidrag till samhället visas genom det tionde Huset och det är en av platserna vi kan kolla för att förstå vad vårt verkliga kall i livet är. Detta Hus täcker också eventuell berömmelse, och önskan om prestationer i allmänhet och prestationer i samhället: De områden i livet där man ”skär ut” ett eget namn, alltså gör sig känd för något: Man gör något av sitt liv för att man vill ”bli” någon i denna värld, så Hus tio påvisar var och hur man kan arbeta för att nå framgång och prestera.   

 

Det fjärde Huset som är i opposition (mitt emot) det tionde Huset, belyser den förälder (eller någon annan som hade den rollen under uppväxten) som är mer vårdande och har en nära relation med barnet: Det är den grund som är grunden till det han eller hon vågar göra i livet senare (eller inte vågar och behöver bearbeta). 

 

I det tionde Huset kan vi se relationerna mellan alla individer som befinner sig på platser med makt över oss. Detta Hus reglerar förhållandet till auktoritet (inklusive regering) och också traditionellt associerat med den mer dominerande föräldern, vår auktoritetsförälder - troligen fadern (eller någon annan som hade den rollen under uppväxten)Det symboliserar därmed den som gjorde valen för familjen, den som var den ledande, som kunde varit någon att gruva sig för eller frukta. Det har tidigare varit en diskussioner om det tionde Huset hänvisar till fadersfiguren eller modern som kön, men det verkar som om läggningen inte har någon del i det.

 

Det ”kall” som beskrivs i det tionde Huset är drömuppgiften, där vi utvecklas till en mer komplett varelse, då det är den personliga metoden för framsteg och prestation. 

 

Detta tionde Hus innefattar också ekonomisk och materiell framgång, men det handlar inte om att få materiella ägodelar. Ekonomiska belöningar kommer som en biprodukt av hedersskäl!

 

Arbete i politik leds också av det tionde Huset. Det sätt som regeringen behandlar oss på kan också ses genom det tionde Huset, samtidigt egen grundinställning och koppling, till dem. De sista graderna av det tionde Huset som gränsar till elfte Husets kusp är där som regeringsarbete antyds, men kan också påvisa inträde i maktvärlden. Dessa grader kan betyda ett större mått av hjälp från nätverk av mäktiga människor, sådana som har en stark inverkan på att medverka till vårt kall. 

 

Det tionde Huset handlar om hur vi tes oss inför allmänheten. Det representerar vårt rykte och uppfattningen hos de som tittar på oss och på samma sätt hur man minns oss när vi lämnar Jorden. De med viktiga planeter i det tionde Huset lämnar en djupgående effekt, och när väsentliga planeter är nära Medium Coeli/Himmelsmitten (MC), finns möjligheten att vara speciellt hyllad genom sitt kall. 

 

Ogynnsamma aspekter kan få någon att kommas ihåg negativt, världen uppskattar människor för prestationer och bedömer utifrån den allmänt vedertagna uppfattningen eller känsloreaktioner. 

 

När planeter placeras i detta område av horoskopet finns det stor chans att man leder andra individer när man med tiden blir expert inom sitt område. De första graderna av cusptecknet handlar i allmänhet om att skapa sin egen livsmålsväg och den kurs man följer i yrket, och berömmelsen kommer från den. Genom det tionde huset kan man bli en inspiration för andra individer och vägleda dem med sin inverkan. Det innefattar inte bara arvet som man kommer att lämna efter sig, utan också hur viktigt ansträngningarna kommer att vara. 

 

Härskaren för det tionde Huset, Saturnus, belönar de som håller sig i schack... Det kan medföra besvär om man väljer att använda makt för att skada dem under sig. Arbetet som man lägger i det tionde Huset förblir även när kroppen lämnat denna jord. Det är genom det tionde Huset som man också kan bidra till nästa liv. Så det är viktigt att tassa försiktigt fram.

 

~~’’’´`~~´`”´`~~~~~´`”´`~~´`’’’~~

 

Hus 11 - Elfte Huset

Gemenskap, nätverk, humanitärt arbete och visioner

 

Det elfte Huset är det mest sociala av Hus, och ett vägledarhus som reglerar vänner och alla slags sammankomster som vi har en plats i. Det representerar grupper som vi tillhör, föreningar, alla ideella organisationer, liksom högre föreningar och bekanta med likasinnade attityder. Där vi hittar engagemang i allt från gymmedlemskap, fotbollstillhörigheter, politiska sammankomster, kreativa föreningar, församlingen i en kyrka eller andra andliga organisationer, ideella organisationer, stora grupper, klubbar --.-- och talar till en känsla av gemenskap. Det är allt annat än ett enskilt Hus, eftersom en stor del av effekterna skapas i gemenskap.

 

Det elfte Husetlatinska namn benefacta översätts till "vänskap" och känslan av gemenskap. Detta Hus är här för att stödja oss och blåsa vind i våra segel, som en plats där vi hittar människor som godkänner vår personlighet utan dom. Huset handlar om hur vi kommunicerar med vänliga individer, och hur vi blandas till större sociala strukturer.  

 

Planeterna i det elfte Huset kan visa det beteende vi har när vi deltar i sammankomster, liksom motivationen och målen bakom relationer.

 

Förutom det är det ett Hus för personliga mål och de områden som faller under önskningar, förhoppningar och drömmar, så är det vårt sanna inre syfte. Det är Huset som driver oss att tänka bortom det praktiska och in i de djupt rotade önskningar som vi längtar efter.

 

I det elfte Huset finner vi att drömmar bara går i uppfyllelse när vi betraktar samhällets behov såväl som våra egna. Detta är en plats för alla önskningar och förhoppningar, och ett hus för att förstå kollektivet lite bättre. Det kan hänvisa till medlemskap, mål, ambitioner, de med gemensamma intressen. Det talar om förhållandet vi har med samhället och humanitära frågorDet avser också självförverkligande, reglering och frihet. Det är en plats där vi frigör oss från skuld, vänder oss från normer, förstår våra önskemål på djupet och bredden och inser hur stora våra sinnen är. Det handlar om vår personliga befrielse. Det är också Huset som speglar utopier.

 

Det elfte Huset styrs av Uranus - det är kopplat till Vattumannens tecken på personlig nivå.

 

Detta elfte Hus är också denna speciella punkt i ett horoskop där vi hittar sätt att kommunicera med vår inre personlighet och det yttre universumet. Det är det tredje Huset från det nionde Huset, det som styr existentiella frågor, gudar och religioner, så det elfte Huset representerar i princip det sätt som ”den högsta källan” talar till oss. Detta är vår uppfattning om tro, övertygelse, religion och allt som ger vår existens syfte. Det för oss mot humana aktiviteter och val som görs för hela mänsklighetens välbefinnande. 

 

En annan fråga som det elfte Huset reglerar är välgörenhet och filantropi. För frivilligarbete styrs genom hårt arbete och ansträngning av det sjätte Huset, men när det gäller donationer är det elfte Huset. Det elfte Huset kan också demonstrera det område i samhället där vi kanske vill hjälpa till att skapa förändring.

 

Elfte Huset är kopplat till vårt avlägsna nätverk. Teknik och nyskapelser och nya uppfinningar  finns också inom denna sfär så de som är födda med planeter i elfte Huset definieras ofta av sina revolutionära framtidsinställda idéer.

 

Transiterande planeter genom detta område hjälper oss att bredda vår räckvidd när vi bestämmer vår roll i samhället.

 

Det elfte Huset belönar alla karriärinsatser l (som kopplas till MC och Hus 10) .och allt som gjorts för att verkligen utvecklas och bli en bättre person (soljaget). Elfte Huset är en plats där vårt arbete ger förmåner, det är Huset för vår pension och de pengar vi lägger åt sidan när vi är klara med regelbundet ansvar. 

 

Det elfte Huset påvisar också resultatet av karriär och kall (som kopplas till MC och Hus 10) . Eftersom dessa två Hus är grannar kan alla transiterande planeter i det elfte Huset berätta hur arbetsmål påverkar det sociala livet. Efter en lång dag med fokus på arbete (enligt Hus 6) är det naturligt att koppla av och njuta av sitt sociala liv och ekonomiska fördelar från jobb/tjänst/slit (Hus 6) och karriär/uppgift (Hus 10).

 

Planeter i det elfte Huset kan också indikera att vi har kraftfulla individer som följeslagare; och därmed kan de ofta hjälpa oss i olika aspekter av våra liv. De kan ge hjälp genom att föra oss till en inledning till något, i form av öppna dörröppningar eller till och med ekonomisk hjälp.

 

Dessutom är det elfte Huset var man kan se indikationer på stark ekonomi. Men förväxla inte detta med det andra Huset; här kan man få en enorm summa pengar - den typ som kan dyka upp genom att vinna ett lotteri och den typ av rikedom som är förknippad med vårt kall. Det andra Huset är för det mesta relaterat till hur vi behåller eller hur vi spenderar pengar, i motsats till varifrån de kommer ifrån, eftersom det är ledaren för materiella saker.   

Det elfte Huset är härskaren över våra framtidsvisioner. Planeter som Jupiter och Venus driver önskningarna närmare och närmare verkligheten.  


~~’’’´`~~´`”´`~~~~~´`”´`~~´`’’’~~

 

Hus 12 - Tolfte Huset

Det omedvetna, andlighet, drömmar, uppoffring, rädslor, karma

 

Det tolfte Huset är horoskopets mest dolda HusDet täcker alla aspekter av oss som är dolda för ossPå himlen finns det tolfte Huset precis under horisonten vid någons födelseögonblick. Det är som gryningen innan det ”dagas” och ljuset kommer som lyser upp allt i det första Huset. På det sättet anses det tolfte Huset vara det "osynliga riket" och styr alla saker som finns utan fysiska former, som drömmar, fantasier, hemligheter och känslor. Det är den dolda världens och det undermedvetnas Hus 


Det styr våra hemligheter, faktiska drömmar och också mardrömmar. Det speglar omedvetna tankar, vanor, minnen, karma, liksom också tendenser till självbedrägeri och gränslöshet.


Det tolfte Huset sägs reglerar det man behöver lösa upp som är karma och själens tillväxt. Ibland kan det vara kopplat till känslor av olust, frustration eller till och med rädslor. Syftet är att bli medveten om det som finns bakom.  Samt att frigöra det. 


Vi drar ofta till oss karmiska människor när planeter passerar det tolfte Huset, men under denna tid måste vi också komma ihåg att inte alla relationer är tänkta att hålla. 

 

Det anses vara ett av de farligaste Husen i horoskopet, men kanske mest finns dess grund i djupet av vårt psyke. I det här Huset kan man hitta sina djupaste psykologiska rädslor och önskningar och arbeta igenom dem så att svagheter som de medför kan göras ”ofarliga”. Dessa kan en stor del av tiden vara självdestruktivt agerande, och om man inte accepterar, erkänner och väljer att inte förtrycka dem, kan de manifesteras på jobbiga sätt. Kort sagt - de behöver lösas upp.

Det tolfte Huset är dunkelt. Det är där vi försöker överskrida vår mänsklighet men samtidigt där vi fruktar att göra det på grund av osäkerheten om vad vi kommer att hitta. Ändå går egosaker förlorat i det tolfte Huset oavsett om vi gillar det eller inte. Detta för att vi behöver fördjupa oss i våra mest omedvetna frågor och kanske till och med ta en titt på det kollektiva omedvetna.

Det åttonde Huset styr det medvetna djupet i andra världar; medan det tolfte Huset mer handlar om ens omedvetna kapacitet, och de hålls vanligtvis under kontroll om inte man hamnar i en situation där man måste dyka in i sin själ. Genom att förändra vårt perspektiv och läka vår själ kan problemen som detta tolfte Hus ger lösas upp. När man kommit förbi rädslan för att förlora något (egot), hittar vi något vackert och värdefullt i det tolfte Huset som lär oss vår största potential för medkänsla, universell kärlek, självuppoffring och service. 

Det tolfte Huset styr drömmar, drömvärlden och hur vi sover och vilar. Det styr också det mystiska fenomenet, den intuitiva insikten och andlig aktivitet även om detta till största delen inte styrs medvetet av oss. De som är födda med planeter i tolfte Huset är ofta mycket intuitiva, kanske till och med mediala.

Allt som är dolt, även de potentiellt fördärvliga hemligheterna, är också frågor som kopplas till detta tolfte Hus. Dolda aktiviteter, olagligt arbete, olagliga situationer och sekretessbelagd information är kategorier som påverkas av det tolfte Huset. 

 

Dessutom är Huset ett område att kolla när man vill lära sig vilken typ av hemligheter som finns i ens liv, både i oss och i miljön omkring oss. Analytiker och detektiver kan ibland ha planeter i tolfte Huset, vilket ger kunskapsbitar som hjälper deras utredningar. 


Det sjätte Huset, som är i opposition (mitt emot) det tolfte Huset reglerar husdjur, men det tolfte huset reglerar vilda djur. Med välgörande aspekter till planeter i det tolfte Huset indikeras att man kan få stort utbyte av att umgås med vilda varelser.

Detta område i horoskopet kan också avgöra dolda styrkor och svagheter. Det tolfte Huset innefattar också sorg och slut. Det tolfte Huset kan också spegla saker som tar oss bort från vardagen som dolda institutioner som fängelser eller sjukhus, likaväl som kloster och liknande. Men det är också Huset som kan handla om hemligheter, mentala saker som fobier och rädslor . Men Huset talar också för att söka vägen "ut". d v s att finna ut hur man kan upplösa "hinder", som t ex fobier.

Här kan man också hitta indikationer på en individs dolda motståndare, och att ha vissa besvärliga aspekter till planeter i tolfte Huset kan visa oss ett mått på deras väsen och natur. I vissa fall problem med fientlighet och dolda fiender som kan nå en brytpunkt och ett okontrollerat ”utbrott eller aggression som riktas inåt eller självförsjunkenhet eller en svår tid att hantera sitt eget jag. 

 

En person med besvärliga planeter och aspekter i det tolfte Huset uppmuntras att undvika sprit och beroendeframkallande ämnen, eftersom de kan förvärra dessa planeters ”tillstånd”. Det tolfte Huset är också kopplat till tiden före födseln och vad man upplevde medan man fortfarande var i livmodern. 

 

Neptunus styr Fiskarna och de styr tolfte Huset. Fiskarnas nyckelfras är "Jag tror." Många som lever tillbakadragna liv (oavsett om de är präster, munkar eller nunnor kloster, studenter av en tro eller tysta, ensamma individer) har planeter i det tolfte Huset. Dessa delar av deras personligheter aktiveras vanligtvis av planetövergångar, som kan få dem att dra sig tillbaka.

                                                

Huset är associerat med karma, och de problem eller belöningar och förmåner som det kan ge är resultat av tidigare eller till och med framtida liv. Det är också en öppen entré mot dessa olika liv; som man kan skymta i alla sina olika manifestationer.


Detta tolfte Hus speglar också sjukdom eller ofta diffusa symtom, å andra sidan handlar det om egoupplösning, på det sätt att det speglar att man blir mer ödmjuk. Det låter meningslöst, men  "lidande är vägen till upplysning" säger man bl a inom Buddismen. Det finns ett riktigt stort "ljus" bakom det alltså... Något som är större än alla andra erfarenheter man kan få i hela horoskopcirkelns konstellationer. Även om det kan te sig meningslöst för en del som lider. Men i sökandet efter lindring brukar saker visa sig som tidigare varit höljt i dunkel. Så det handlar om att lösa upp "Maya", illusionerna på Jorden. Och förstå och känna det största av allt: Den gudomliga kärleken.

 

När planeter passerar i det tolfte Huset, är det viktigt att förstå betydelsen av det. Man bör lära sig acceptera och möta saker inom sig som finns där, som kanske gömmer sig. 

En liten astrologiskola HÄR.


Mer att läsa om Husen HÄR HÄR hÄR 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar