Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 24 mars 2021

Meditera på fullmånens energi för känslomässig läkning & välbefinnande

Man får syn på den fantastiska fullmånen som stiger i horisonten. Oavsett vilka tankar man hade, så försvinner de kanske och man känner troligtvis en finstämd energi och vördnad. Kontakten med naturen vaknar kanske också och man börjar längta efter något mer, en djupare kontakt med Månen – och sig själv! Det är djupet i själen som kallar.

Då kan man meditera under fullmånen för att kanalisera energi och som ett verktyg för självupptäckt och känslomässig läkning och för att synkronisera med måncyklerna. Det är en tid då vi kan ta fram och växa i vår feminina natur - oavsett om man är man eller kvinna, så har vi alla en feminin sida - energi.

En fullmåne är en perfekt tid att släppa saker som inte längre tjänar oss och återansluta till oss själva. Det är en tid för då man kan ha en stund för sig själv och checka in känslor, mål, ta upp känslomässig smärta och läka dessa. Det moderna livet är superupptaget och tiden rinner fort, men en fullmåne är en regelbunden, konstant ledtråd för andhämtning en gång i månaden.

Så använd denna tid på månaden för att vända dig inåt och ta inspiration från fullmånens energi för att få klarhet i ditt liv. Oavsett om du vill att ritualen ska ha en andlig betydelse eller inte, ta djupa andetag och anslut till dig själv i nuet. 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO. Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Att frigöra känslor och att sedan manifestera har en koppling. Så låt ceremonin hjälpa dig att checka in dig själv och få dig känna dig kopplad till dina avsikter.

Nedan följer två fullmånesritualer. Man behöver då spendera tid ensam.

Förberedelser:

Skapa ett ”altare” (eller en plats) i ditt hem eller utomhus i naturen med hjälp av föremål eller bilder som representerar den säsong som är vid fullmånen (höst, vår, sommar, vinter). Lägg gärna till något som har en koppling till förfäder.

Tänd ett ljus eller rökelse för att aktivera sinnena och som för dig in i meditativt tillstånd. Detta gör det lättare att få tillgång till de specifika fullmåneenergier som är närvarande.

Använd eteriska oljor som du trivs med i ett bad, eller lägg dem på en tuss/tyg och andas in doften. Du kan också applicera dem på akupressurpunkter som representerar helande energier, t ex kroppsdelar för fullmånetecknet.

För bättre resultat av en fullmånesmeditation, ta en varm dusch några timmar innan du mediterar och gör dig redo för meditation med en ren kropp och behaglig känsla.

Tips för fullmånemeditation

Titta på Månen när du är bekväm på den plats du sitter/ligger på. Först är det naturligt att störande tankar kommer. Försök inte tömma tankarna från störande tankar. Låt störande tankar tonas ner medan du fokuserar på andning och tittar på Månen. Andas långsamt.

Låt naturlig uppmärksamhet och närvaro tonas in och dina tankar försvinner automatiskt. Lägg märke till luftflödet inuti lungorna. Lägg märke till den känslan av att andas under månskenet.

Nu har du nått din normala andningsrytm och du kan ändra din medvetenhetsnivå. Var bara närvarande. Fortsätt andas djupt och titta på Månen. Känn månens mjuka ljus. Känn månskenet komma in i din kropp genom dina ögon.

Föreställ dig att månskenet lyser upp ditt huvud och din kropp med varje andetag. Ta in, med dina ögon, med varje andetag av månens ljus.

Andas in genom näsan och andas ut genom munnen.

För varje inandning, ta in månskenet i dig. Och med varje andning utvisar du de energier du inte vill ha. Känns hur de strömmar ur dig och tänk dig att Moder Jord tar hand om dessa. Bli av med all utmattande energi, gamla och uttjänta känslor och ”toxiska” bindningar.

Ta in ljuset som renar ditt väsen med varje andetag.

Och sedan med varje utandning föreställer du dig de stillastående, gamla energierna och känslorna som rinner från din kropp som ett mörkt moln.

Föreställ dig nu var dina chakran befinner sig uppifrån och ned.

Föreställ dig med varje andetag, energi från månskenet, som kommer uppifrån in i dina chakran en efter en.

Sedan utvisar du stillastående och utmattande energi från varje chakra vid varje utandning.



Tips för att använda fullmånens energi för att rena chakran


Kronchakrat:

Ta ett djupt andetag och sprid sedan månljuset över ditt huvud. Ta en djup inandning och låt ”gammal uttjänt” energi som ett moln, lämna ditt huvud.

Tredje ögats chakra:

Ta ett djupt andetag och låt sedan området mellan ögonbrynen och det tredje ögat bli ljust indigo. Andas ut långsamt och tillåt att ditt inre öppnas för nya, vackra fantasier, drömmar och idéer och att du stärker din intuition.

Halschakra:

Ta ett djupt andetag, sprid det blå ljuset, genom halsen och genom andning, låt negativ energi, giftiga förhållanden och hämmande bindningar frigöras från din energil.

Hjärtchakrat:

Ta ett djupt andetag, sprid Månens ljus i ditt hjärta och i dina lungor. Känn att känslan av lätthet växer och att all utmattning, ouppfylld kärlek, smärtsamma känslor och arga känslor i ditt förflutna rinna ut ur dig.

Solar plexus chakra:

Andas djup in av månskenet och låt det sedan strömma in ett gyllene ljus i magen och ditt navelområde. Detta ljus ger dig en känsla av kraft. Ta ett djupt andetag, ta bort all negativ uppfattning om dig själv och all brist på självförtroende.

Sakrala (korsbens) chakrat:

Ta en djup inandning och låt det ljusa orange ljuset under magen röra sig in i områdena runt korsben och korsrygg. Andas sedan ut känslor av negativ intimitet i ditt förflutna.

Rotchakrat:

Ta ett väldigt djupt andetag och se att det börjar glöda i det första (nedre) chakrat. Se basen på din ryggrad få ett starkt rött ljus. Låt en djup andning ta bort alla dåliga och ”livlösa”, förbrukade, energier som blockerar energiflödet i ditt rotchakra.

 

Se på Månen under alla dessa steg och gör dessa med full närvaro. Om du känner att ett chakra inte renas och förfinas genom att andas in och andas ut, fortsätt tills du känner dig klarSedan är hela energibanan från topp till botten öppen. Föreställ dig att ett rött ljus från Moder Jord rör sig genom marken från slutet av ryggraden.


Fortsätt andas och se på Månen. Föreställ dig att detta röda ljus rör sig till mitten av Jorden och smälter samman med Jordens kärna.

Föreställ dig då detta röda ljus stiger och går hela vägen från första till sjunde chakrat. Och sedan, med en djup andning, släpp din energi mot månen.

 

Om du känner dig irriterad, om det ”kliar” eller bränner i dina sinnen, i kroppen eller ansiktet, under meditationen, ignorera dem precis som de störande tankarna. Fokusera uppmärksamhet på Månen, andning och mentala fantasi tills dessa känslor försvinner. Dessa kliande, brännande känslor säger man är karmiska känslor som kommer upp till ytan och förs ut ur energisystemet.

 

Efter dessa steg, fortsätt se på Månen och avsluta med tre andetag.

Men håll ögonen öppna vid inandning och stäng ögonen långsamt när du andas ut. Håll ögonen stängda långt efter den sista utandningen. Var uppmärksam på energiflödet i din kropp och ditt sinne som är så lugnt och långsamt nu.

Drick ett glas vatten.


När du är klar och innan du somnar kan du skriva dina känslor och tankar på papper, utan att bry dig om att ordna ord och meningar, skriv bara ”rakt på” så som det är.

Och en vecka eller så senare läs dem för en tydligare uppfattning.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Om du vill se information om astrologiska cykler - fullmånen, nymånen, månadsprognos etc, så finns det HÄR. 

LÄS TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar