Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 14 april 2022

Buddha`s horoskop?

Jupiter är nu i konjunktion med Neptunus i Fiskarna (den 12/4 exakt - om det HÄRHÄR), något som sker väldigt sällan, sist var för 166 år sedan. 

Så det passar bra att titta på horoskopet som enligt historiska skrifter etc kan vara Buddha´s. Det är ju litet intressant att hans horoskop har Jupiter i Fiskarna – vilket vi ju har nu! “Astrologisk synk” som talar för sannolikheten...

Buddha är en titel, inte ett namn. Men när någon säger Buddha , är det oftast med hänvisning till den historiska person som grundade buddhismen, som levde för 2 600 år sedan. Ordet är sanskrit och betyder "en person som är vaken - "upplyst”. Vad en buddha är vaken för är verklighetens sanna natur.

Den traditionella berättelsen börjar med Siddhartha Gautamas (Buddhas) födelse, i Nepal, omkring 567 fvt i en kungafamilj. Han omgavs av skönhet i skyddat överflöd och fick en sofistikerad utbildning. Han gifte sig och fick en son. Vid tjugonio års ålder förändrades hans liv. I vagnsturer utanför palatsen såg han först en sjuk person, sedan en gammal man, sedan ett lik. Detta skakade hans grundvalar: Han insåg att hans privilegierade status inte skulle skydda honom från sjukdom, ålderdom och död. När han träffade en ”helig man” uppstod lusten att söka sinnesfrid. Samma dag hans son Rahula föddes avsade han sig sin furstetitel och berövade sig själv världsliga ägodelar i hopp om att förstå sanningen om världen omkring honom. Han lämnade sitt palats klädd som en asket. Sonen Rahula kom själv att bli buddhistmunk.

Siddhartha (Buddha) sökte lärare och straffade sin kropp med asketiska metoder som extrema, långvariga fastor. Men efter sex år av detta kände han bara frustration. Så småningom insåg han att vägen till frid gick genom mental disciplin. Han satt i meditation under ett fikusträd, tills han vaknade (nådde upplysning). Från och med den tiden skulle han bli känd som Buddha. Han tillbringade resten av sitt liv med att resa runt i Indien och lära andra vad han hade förstått om hur man själv kan förverkliga upplysning och lockade lärjungar längs vägen. Han dog i norra Indien, cirka 483 fvt.

Buddha var inte en gud, och Buddha sades vara kritisk till dyrkan. Han var en vanlig person, vars djupa insikter inspirerade världen, en världslärare, den som öppnar dörren för alla andra. Man tror att åtminstone några av de predikningar och klosterregler som finns nedtecknade i de äldsta skrifterna är hans ord, eller något som liknar hans ord.

Enkelt uttryckt lär buddhismen att vi alla lever i en dimma av illusioner skapade av felaktiga uppfattningar och "orenheter" - hat, girighet, okunnighet. En buddha är en som är befriad från dimman. Det sägs att när en buddha dör föds han eller hon inte på nytt utan övergår till friden i Nirvana, som inte är en "himmel" utan ett förvandlat tillstånd av existens.

Den buddhistiska tolkningen av karma hänvisar till bra eller dåliga handlingar en person gör under sin livstid. Bra handlingar, som involverar antingen frånvaron av dåliga handlingar, eller faktiska positiva handlingar, såsom generositet, rättfärdighet och meditation, skapar lycka i det långa loppet. Karma utspelar sig i buddhismens återfödelsecykel.

Buddhas horoskop

Det finns olika teorier/idéer om Buddhas horoskop sedan decennier. Detta beror på att det inte finns några tillförlitligt daterade uppteckningar från hans tid. Medan moderna historiker tvivlar, tror buddhister fortfarande mest på den traditionella dateringen. I respekt för buddhistisk tradition och eftersom inget visst datum anges av historiker, väljer man på denna astrosida ett 624 fvt datum som huvuddatum.För att se hur man resonerat fram till detta utifrån gamla nedtecknade uppgifter samt buddhistisk tradition kan man gå in HÄR.

Jag kan tänka mig att det är Buddhas horoskop, eller relativt nära på dagen och tiden hans horoskop. Jag tänker att synken med att det nu är Jupiter i fiskarna likt i detta, hans, horoskop är en liten "vink"/"hint" om det...

Hans Lejonascendent med Mars i konjunktion är en antydan om en personlighet som hade en "kunglig" air i sitt möte med andra, och möjligen ingen "mes". Hans far var krigarkung, så det kan ha funnits en ton där. Men så finns ju Neptunus i opposotion hans ASC - kopplat till hans Mars, vilket talar för en "kamp" mellan ASC i Lejonet och Neptunus där även Mars är involverad. Att finna balans mellan ego-vilja och den andliga "icke-ego"-sidan. Man ska ju komma ihåg att han också hade en central roll när han spred sitt andliga budskap i Indien. Han hade en stark vilja till detta - Lejonets Mars tema.

Hela spänningsfältet - T-korset - mellan Månen konjunktion Uranus, Solen konjunktion MC, Neptunus och Mars är intressant. Hans "uppbrytande" från hem och familj speglas av Uranus/Månen, som ju är i kontakt med de andra uppradade - Neptunus att vara andlig sökare, meditera etc, och Sol/MC som handlar om vägen, målet att vara en ledargestalt, möjligen innebar hans väg också en del konflikter med andra. Något som han lärde sig att tona ner, vilket antyds av Saturnus trigon till Mars och ASC. Disciplin.

Neptunus i Stenbocken kan verkligen tyda på andlig disciplin, inte minst då den dels är i kvadratur Solen ( = personligt inverkande) och Neptunus dessutom har en sextill till Saturnus. Solen kvadratur till Neptunus = typisk “ego-upplösning” men inte utan “inre kamp”. Att Solen är konjunktion MC och Neptunus i kvadratur, tyder på att den centrala rollen aldrig kan bli för “ego”, då Neptunus inte förstärker den utan ger ödmjukhet: Dessutom har Solen en sextil Jupiter som låter en vis och filosofisk individ växa fram – utan att sluta växa ...

Han var säkert inte så lätt att tas med på sin andliga väg, eller hade svårt att “tas med sig själv”, men hur det verkligen var, hur han verkligen var, etc det vet vi inte. Man kan dock se en tydlig andlig väg med detta horoskop enligt det man känner till om honom.

Mycket mer finns att säga, det är ett intressant horoskop!

LÄNKAR med info om Buddha HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR 


 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~


MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Energi-astrologi” - Del 1 HÄR

Energi-astrologi” - Del 2 HÄR

Inspiration från ovan HÄR






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar