Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 2 april 2022

Astrologisk prognos för April 2022

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO)  De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Vädurens säsong 20/3 -19/4 2021

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så ”simmade” Solen ur Fiskarnas hav den 20/3 och styr nu Vädurens säsong till19/4 med full kraft. Solens inträde i Väduren skedde vid vårdagjämningen, då det var en dag med lika längd på mörker och ljus, vilket markerades avslutet av den sex månader långa säsongen av mörkertid och en sex månader lång säsong av ljustid inleddes. Vårdagjämningen på norra halvklotet innebar det astrologiska nyåret!

När Väduren tog tag i styret, återställdes stjärnhjulet (zodiaken runt oss) och energin började på nytt, precis i vårens explosiva tid! 

Vädurssäsongen innebär en fruktbar tid för att plantera frön och vid vårdagjämningen firar man traditionellt fertilitet och naturens förnyelse av livskraften som gick i vila under vintern. Det gör det möjligt för oss att släppa loss de känslor som rörde sig under ytan under Fiskarnas säsong. En återuppståndelse efter de långa, mörka vintermånaderna. Vårkänslor spirar och skapar passion. Alla knoppar slår ut och livskraften spirar inför allt nytt som väntar. Ny början!

Vädurens energi hjälper oss att ta ett modigt steg framåt och markera vår individualitet. Vi tenderar alla att ha starkare åsikter än vanligt, och kanske ett behov av att vara ”nummer ett” till 19/4.

Under solpassagen genom Väduren har vi en tendens att känna en känsla av förnyelse. Vi tar mer initiativ och är ivriga på nya upplevelser och har mer energi för att ta tag i nya uppgifter. Vi kan förvänta oss intensiva konkurrensvibbar och våryra under denna period.

*********************************************************

Oxens säsong 19/4-20/5

Efter Vädurens ”jagvillvaranummerett”-säsong med de vilda energierna, så växer våra dagar i längd, medan vi flyttas för att se Solen mot stjärntecknet Oxens bakgrund och säsong mellan 19/4 till 20/5.

Oxen är vårt andra stjärntecken i zodiakcirkeln, vilket ger form till nya gnistor av avsikt och lust som många identifierade under det astrologiska nyåret som sker varje år den 21/3, vid "nollpunkten" i Vädurens stjärntecken.


Så när den snabba Väduren drar iväg, och Oxens säsong startar fokuseras vår uppmärksamhet på att bygga. Den spännande, men kanske också för många utmattande vädurssäsongen har nog varit allt annat än tråkigt för de flesta! Vi kanske har fått bra idéer, men kan de användas till något och kan de bli något med tiden? 

Oxen tar ner oss till jord för att hjälpa oss att sakta ner vår framfart, och ber oss att rulla upp ärmarna och skapa en konkret hållbarhetsplan. Nu kan vi lugna ner oss och hitta vårt fokus igen. Nu går vi in i ett jordat spår som ger oss möjlighet att omfamna livet i det långsamma körfältet.

Oxen är den bestående leverantören, som också älskar livets jordiska nöjen. Det öppnar till en långsammare, mer njutningsinriktad takt, tonvikten läggs på våra sinnen. Vi inbjuds till att gräva i och känna, smaka, beröra, höra och uttrycka våra sanningar, våra värderingar och det som formar vårt självvärde.

Oxenergi kan vara lika sensuell och elegant som den ärfrossande” och lat. Men detta tecken uppmuntrar oss att planera vårt arbete med enkla steg och sedan vidta dagliga åtgärder. Under Oxens säsong kan vi påminna oss om att det är det som är långsamt och stadigt som vinner tävlingen fram till 20/5.

Om vi ”tappat bort” självvärdet och med det självomsorgen, kan vi då äga, värdera och ge omsorg till något annat utanför oss själva? Vi kan den här säsongen be om att få hjälp att se det personliga värdet - inte bara känna igen det, utan veta det. 

Från det kan vi se hur omsorg om våra ägodelar speglar det värde och den vård vi ger oss själva. Som ett resultat värderar vi ägodelarna som vi bryr oss om och det vi äger, vilket skapar mer nöje och ömhet – och det gör att sådant som värdet består eller kan öka. Oxen bedömer tålmodigt om något är värt investeringen av tid och resurser.

******************************

DATUM PLANETASPEKTER APRIL 2022


(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Pluto går retrograd den 29 april 2022 i Stenbocken på 28°, till 8 oktober 2022 på 26° Stenbocken. En bra tid för överblick och eftertanke och långsiktig planering.

Den 1/4

Nymånen kl 08:27:39 vid 11°30 ' i Väduren

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Väduren. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av eldens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

Med Solen och Månen sammanfogade i Väduren präglas denna nymåne av eldens element vilket förstärker vår vilja och kraft. Vi känner mer för att starta upp något nytt och att kämpa för det vi tror på.

Väduren är zodiakens första tecken och handlar därför bl a om alltings början. Energin ger oss gnistan som ger möjlighet att skapa eld genom friktion så att flamman kan skapa en flamma av något elementärt, väsentligt, nytt och vilt.

Väduren är zodiakens första tecken, känt för att vara vågat och impulsivt. Vädurens energi ger passion och modet att konkurrera, kreativitet och att kunna ”slåss” för våra drömmar. Att välja sina strider och slåss med hjärtat är A och O!

Detta är en av de mest bördiga tiderna på året för att plantera frön. Vädursäsongen markerar återställandet av solkalendern. Under Vädurens säsong gör Solens ökande närvaro att vårt självförtroende lyser upp. Och hur passande är det inte att vädurssäsongen och vårdagjämningen på norra halvklotet sammanfaller vid samma dag varje år (21/3)! Upptänd av den rödflammande Mars, hettar Vädurens energi upp våra mest hjärtliga lustar och ger oss modet att konkurrera, och att även kämpa för våra vildaste drömmar. Väduren symboliseras av den envisa, men ihållande väduren, så den här nymånen är ett tillfälle att verkligen ta livet vid hornen och inte oroa sig inför det okända.

Den skapande gnistan är en gåva som vi alla kan katalysera, men vi måste lära oss att använda vår eld klokt och hantera den med respekt och vördnad. Det finns en vildhet som vill uttryckas, en flamma inom var och ett av oss som behöver bli kanaliserad. Genomförd på rätt sätt är det en kraft för stor omvandling och kreativ uppfinningsrikedom. Med medveten kärlek, tålamod och uppmärksamhet på vår inre eld, kan vi låta dess ljus brinna i vårt blickfång för att lysa upp framför våra nya, vilda, steg!

En kraftfull tid för initiering.

TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR

TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER HÄR

Runt den 2/4

Solen konjunktion Merkurius

Det tyder på ökad tendenser till mental aktivitet, snabbare prat: Det är en tid då en extra mental växel sätter fart alltså! Därför kan vi räkna med ökad kommunikation, mer idérikedom och en vilja att ta in mer av nyhetsflödet, samt att vi gärna tar del av olika ämnen i vår omvärld…

Kommunikation, att ge uttryck för tankar och att utbyta idéer samt transport är sannolikt centrala teman. Energin uppmanar oss att kommunicera vår sanning och att uttrycka vårt sanna jag, att ta oss tid att prata igenom saker. Det går lättare att koppla ihop våra sanna tankar med hjärtat! Dock är det viktigt att ”dämpa” tendenser till retlighet eller grälsjuka för att undvika konflikter.

Runt den 5/4

Mars konjunktion Saturnus

Det antyder att behov (Mars) och önskemål växer sig starkare (Saturnus), även om det är svårt att nå snabb framgång. Även om förmågan att arbeta hårt och organisationsförmågan tenderar att öka, så kan många uppleva känslor av förseningar eller hinder i väntan på det bästa, som i sin tur kan skapa frustration och känslor av blockering… Trots det så fungerar inblandningen av den åtstramande Saturnus som en påminnelse om att vi måste hålla oss jordade och undvika emotionella ytterligheter! Vi tenderar att agera för att skapa stabilitet och trygghet och just nu är vi kanske vi inte känner oss manade att ta risker eller starta nya projekt m m.

Lärdomen (Saturnus) kan för många också vara att på ett konstruktivt sätt använda kraft/energi och/eller ilska (Mars) och inte skapa meningslösa konflikter eftersom det finns en tendens till envishet nu.

Den 6/4 (- 3/5)

Venus går över till Fiskarna

Det här är en tid då vi har möjlighet att förlåta och förstå. Kanske många är mer romantiska och ändå mer blyga än vanligt i kärleksfrågor. Längtan efter det perfekta är större i allmänhet. Inspirationen flödar lätt.

Vi kan förvänta oss att våra medvetna och omedvetna känslor uppstår inom våra relationer och jobb, så att vi kan hitta oss själva på olika sätt utan att tänka på vad vi gör. 

Slöjan mellan andevärlden och jorden är tunnare så titta efter tecken, synkroniciteter och aningar, eftersom intuitionen är högre när det gäller hjärtats saker. Uppmärksamma också drömmar, eftersom de kan vara extremt levande och komma med tecken. Fiskarna är det sista stjärntecknet, och representerar därför slut, kompletteringar och övergivande till det okända. 

Fiskens energi skapar en känsla av mystik och gör oss med ifrågasättande gällande de bredare frågorna om livet, som meningen med livet. Det är en medkännande tid där våra gränser tas ner och vi har så mycket mer kärlek till mänskligheten och är mer öppna för vår andliga sida. Men ändå ska man vara försiktig så att man inte faller till den här energins baksida, vilket leder till kaos, illusion, trassel och även ”skådespelande” - insmickrande. 

Det är en bra tid att spendera med de äldste, spendera tid vid vattnet och meditera. 

Att se på det astrologiska Huset som regeras av Fiskarna ger en hint om var vi blir uppmanade att överlämna till universum och låta saker hända med tillit. 

Runt den 7/4

Merkurius sextil Saturnus

Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt.

Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål.

Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.

Runt den 8/4

Merkurius sextil Mars

Energin tenderar att hjälpa oss med mental och intellektuell styrka. Vi kan känna oss mer konkurrenskraftiga, vara mer argumenterande och kan lättare säga vad vi anser och tycker, det an göra oss mer uppriktiga och vågade men utan att vi vill riva upp konflikter.

Denna aspekt gör också att det går lättare att ta initiativ för att starta upp t ex en idé. Det går lättare att möta utmanande omständigheter med beslutsamhet. Det är en bra tid för mentalt arbete. Det är gynnsamma för dagar om vi har många saker att göra, eftersom vi nu kan ta på oss mer än normalt.

Det hjälper till att skärpa mentalt fokus och vår förmåga att skapa tydlighet ur kaos. Vi kan ha mer energi än vanligt så vi kanske till och med kan arbeta långa timmar och få mycket gjort nu.

Runt den 10/4

Merkurius kvadratur Pluto

Det sporrar oss att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).

Merkurius med Pluto handlar om kraften i orden. En sådan kraft kan antingen användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet, eller för att manipulera. Något avslöjande om vissa människor runt oss kan också komma fram. Sådant som maktspel, manipulationer, ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer.

Denna transit ställer krav på äkthet, och manar till att vi är mer ärliga om vilka vi verkligen är…

Den 11/4 (- 30/4)

Merkurius går över till Oxen

Det gör sannolikt att kommunikationen lugnar ner sig betydligt och blir mer jordad. Detta innebär att vi kan vinna mer i praktiken för vi är mer kapabla att lyssna utan att avbryta: Det är troligt att vi tar oss tid innan vi skickar ett e-postmeddelande med det bifogade dokumentet, så att det verkligen bifogas: Vi kan vara mer rotade i oss själva och i vår sanning och mindre benägna att låta andra få oss att reagera.

När vi är mer långsamma i vår kommunikation uppmanas vi att reflektera mer över våra värderingar: ”Talar jag min sanning, eller böjer jag dig bakåt för att passa andras uppfattningar och perspektiv?” är en bra fråga. Eller ”Oroar jag mig genom att reagera på triggers”? ”Låter jag min energi slösas genom att engagera mig i onödiga intellektuella debatter och konflikter?”

Detta är en bra tid för oss att utforska vår kropp, vår själ och vår kreativitet. Den här tiden är bra att fokusera på andning och röst, kanske ta en yogaundervisning, Pilates, meditera eller sjunga. Energin uppmanar oss att återansluta sinne och kropp tillsammans.

Visst finns tendens till att vara alltför oflexibel, låsa sig själv intellektuellt och att vara alltför envis och fast i sitt tankesätt. 

Runt den 12/4

Jupiter konjunktion Neptunus

Jupiter & Neptunus kommer i en konjunktion och belyser ökande vision, fantasi, längtan efter något mer än det som är i den här verkligheten, t ex andlig kontakt, Vi startar en ny fas - anslut, nätverka, var mån om att nå ut, ta dig ut - hitta din nya stam… LÄS MER HÄR.

Runt den 13/4

Solen sextil Saturnus

Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner.

Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.

Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!

Den 15/4 (-25/5)

Mars går över till Fiskarna

När Mars rör sig genom detta mjuka och eteriska tecken betyder det inte nödvändigtvis att vår drivkraft försvinner. När vattenenergin i Fiskarna tar över tenderar vi snarare att sakta ner när vi ska vada genom floden eller simma genom det djupa vattnet... Dess energi kan "mjuka upp" vår vilja, inriktning, energi och "kamp" och vårt temperament och vi kan märka att vi är mindre benägna att vara rationella.

Vi kan vara mer motiverade av känslor, och att ägna oss åt ett mål och resa till handling är då inte så lätt om vi inte har en färdig plan, ”en karta” att navigera efter. Man kan ha en önskan, en fantasi eller föreställning om vad man vill åstadkomma, men man behöver sammanställa en riktig plan, alltså ha klart för sig hur, när och tillvägagångsättet, så att den inte ”flyter ut” till... inget.

Vår motivation kan också komma och gå i vågor. Trötthet kan kopplas om till en känsla av mani från ingenstans. Det finns ingen anledning att oroa sig. Visst kan vi ha ögonblick med Mars i vattniga Fiskarna då vi tappar motivation, men när dessa två mycket olika energier fungerar tillsammans händer en hel del fantastiska saker. Vår intuition och känslomässiga kompetens utvidgas och vi är mer motiverade av våra drömmar och att göra dem till verklighet! 
Den ökade känsligheten för denna tid kan öppna dörren för att verkligen bli känslomässigt påverkad av nära och kära och lära känna andra på en mer intim nivå.

Den 16/4

Fullmånen kl 20:57:32 26°45 Vågen
Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse NFO

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Nu är det en bra tid att överväga andras syn på saken, för med hjälp av Vågens vibrationer är det lättare att se det hela genom andras ögon, liksom att se olika sidor av ett diskussionsämne, någons berättelse eller kanske en tidigare händelse som man inte frigjort sig från. Men, å andra sidan, kan det komma stunder av tvekan, för fullmånen i Vågen kan också dra oss i ett par olika riktningar. Därför kan det kännas svårare att ta på sig åtaganden eller fatta långsiktiga beslut. Om det är ett starkt inre motstånd, så är det läge att vänta eftersom något då är i obalans och det behöver först komma i balans.

Gå på känslan.

Under Vågens fullmåne kan man känna litet extra för relationer: det kan gälla partner, likaväl som familj, vänner och andra kontakter man delar mycket med och är nära. Man kan komma i kontakt med djupare känslor som speglas i relationer till någon/några närstående. Längtan efter bra kommunikation i ”en-mot-en”-möten med andra ökar, där det finns möjlighet att kunna utveckla balans och harmoni. Det kan också innebära att man behöver släppa något smärtsamt som rör en tidigare (jobbig) relation, för att nå in i sitt eget djup där just denna balans och harmoni egentligen finns.

Det är också en tid då man sannolikt vill göra den närmaste omgivningen vacker, som att förfina och dekorera hemmiljö för att genom det känna inre harmoni: Eller besöka platser med mycket skönhet och låta sig uppfyllas och inspireras av det man upplever där. Kanske man känner sig romantisk och vill därför göra sådant som att ge bort blommor eller skapa stämning med sköna dofter och tända ljus. Kanske se romantiska filmer…

Många märker kanske ett extra behov av att skapa inre balans genom sådant som: harmonisk kroppsrörelse (t ex) yoga, mjuk dans, balanserande meditation, skön musik eller genom att skapa något konstnärligt som är färgbalanserat och vackert… 

Fullmånen “önskar” hjälpa oss med att ge upp dåliga vanor, släppa taget om - och därmed bli befriade från - negativa känslomässiga “bojor”. Fullmånens kraft är en bra energi att ta del av för att känna inspiration till att rensa hem, relationsproblem eller gamla känslor. För det är väl så: rening/städning av kropp, själ, ande och den fysiska världen hör ihop och bildar grund för framtiden som man möter. Det sker en dag i taget och vi har stor förmåga att välja...

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Runt den 18/4

Merkurius sextil Venus

Vi kan känna behov av att hitta tid till att njuta av sällskap med andra som lugnar sinnet med trivsamma dialoger, med fokus på detaljer, praktiska lösningar och minnen. Vi kan lättare visa uppskattande gester och sträcka ut en hjälpande hand.

Det är lätt att skapa sociala kontakter under detta inflytande. Ja det är några dagar som tenderar att fyllas med sociala kontakter och trevligt samspel. Vi kan lättare skapa harmoni dialoger. Vad vi säger, vill andra höra. Vad andra säger, vill vi höra.

Det här är bra dagar för romantiska dejter, Det kan vara en tid då löften och förklaringar görs i kärleksförhållanden. Något vi hör nu, eller ny information som vi lär oss, kan ge glädje. Vi kan också uttrycka oss mer charmigt eller kärleksfullt verbalt.

Vi kan njuta av en promenad i vackra omgivningar, till exempel en park eller ett konstmuseum.

Vi är inte så motiverade att hantera allvarliga diskussioner eller mentalt arbete, snarare njuter vi av att vara kreativa, skriva eller designa. Denna transitering gynnar diplomati, förhandlingar, presentation av idéer, undervisning, affärer, publicering, handel, partnerskap PR, sälja eller marknadsföra idéer.

Runt den 18/4

Merkurius konjunktion Uranus

Vi kan räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Denna aspekt kan dock dra fram extrema åsikter och motvilja att kompromissa hos de som har benägenhet till detta.

Energin kan hos de mer balanserade öppna dörrarna för nya uppfattningar från multidimensionella universum! Briljanta idéer kan därför dyka upp tillsammans med ”spacad” fantasi och påhittighet, så håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de bästa insikterna som strålar in i sinnet från de kosmiska världarna.

Allmänt kan vi räkna med spännande saker, intressanta fakta, eller spänning på ett energigivande sätt! Det kan också dyka upp intressanta fakta i massmedia eller genom att läsa en givande faktabok.

Kontakter som vi inte har haft på ett tag kanske återkommer – dyker upp - som ”ur det blå”.

De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva mycket speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen, ”magisk andlig rikedom”, även om det kan upplevas förvånande (chockerande) för en del. Men ibland måste något sådant ske för att skaka om, ”väcka” och leda till det viktiga uppvaknandet... Detta för att uppvaknandet är Uranus roll inom astrologin.

Visserligen kan planer störas men det ger en anledning till att ”gnugga” geniknölarna för att ordna till det och lösa eventuellt krångel.

Runt den 18/4

Venus sextil Uranus

Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande.

Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. En bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.

De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.

Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.

Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt – kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 

Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet.

Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.

Runt den 18/4

Solen kvadratur Pluto

En "kvadratisk aspekt" är en stressande energi som indikerar inre spänningar eller konflikter som frambringar åtgärder för att lindra situationen. Solen kvadratur Pluto är ett kortvarigt inflytande som varar i några dagar, men det kan kraftfullt trigga påverkan av längre transiter. Pluto styr "reformer". Det viktigaste är att "Sol-Pluto" inte orsakar något utan handlar om cykler som speglas som teman på planeten.

Detta är en intensiv transitering och vi kanske tycker att många människor är irritabla. Vi kan kalla denna transit en maktkamp som ”bara väntar på att få hända”, och om detta ”uttrycker” sig genom aspekter till vårt personliga horoskop kan vi känna extra av det.

Ego-energier kan också ”gå högt” vid denna tidpunkt. Undvik situationer som kan gå från ord till något värre… Faktum är att de som är lagda åt att ”anamma egoenergin”, kan uttrycka elaka sidor dessa dagar… eller försöka tvinga sin vilja på andra. Så, ja situationer kan vara anspända och oförutsägbara.

När energin uttrycker sig bäst nu, kan detta innebära någon typ av viktig förändring, antingen en ”uppblossning” av gamla känslor som kan ventileras och frigöras eller en situation i det yttre som innebär en ny fas, om än en känsla av smärta inledningsvis... Saker kan samlas och kulminera just nu om andra aspekter i horoskopet stöder det. Så vi kan komma att se många saker i världen just nu som Solen i konjunktion med Pluto ökar vårt behov av att ha kontroll, men kan också leda till egokonflikter med andra mäktiga personer eller myndighetspersoner. En kris eller konflikt med någon skapar en intensiv upplevelse som kan leda till extremt eller destruktivt beteende. Sådana utmaningar kan få oss att antingen försvara vår position eller göra en större förändring.

Vi kan räkna med djupa och intensiva känslor som kommer till ytan. Det kan vara svårt att fokusera på något annat. Drömmar, visioner, själsliga ”viskningar” ur det förflutna eller intuitiva insikter kan ha en djupgående inverkan på humör och känslor.
Pluto, planeten av kraft och intensitet förvandlar genom ”förstörelse och förnyelse”. Många kan nu uppleva kontroll och manipulativa beteenden som svartsjuka, skuld eller andra dynamiska känslor och reaktioner – något rivs upp för att kunna omvandlas. 

Tips: Bearbeta ev. utmanande känslor och beteenden genom meditation, självanalys eller annan teknik för att förstå de djupa känslor som behöver omvandlas.

En Pluto-transitering kan fokusera på att ”lita på eller inte lita” på andra igen. Vi lär oss att se igenom, att förstå psykologiska saker med Pluto. Starka människor (Solen i sin bästa energi) lyfter andra, och i djupet av Pluto ligger denna längtan efter att hitta starka människor som kan ta oss till nästa nivå. Vi vill vara med dem som stärker oss, inte de som tar oss ner eller gör något mot oss. Just nu kan vi märka av detta extra mycket. Vi behöver varandra för att växa, och det finns en intressant dynamik som händer när vi träffar någon som har det lilla extra som kan ta oss till nästa nivå. Tricket är att inte ta det för personligt.

Så under dessa dagar kan det vara trevligt att påminna oss själva om vad som verkligen är värdefullt för oss och kolla in hur vi reagerar på vad som händer i våra liv. Om vi känner oss fast i en grotta, är det nu dags att möta just den rädsla som sätter oss där. Pluto utmanar oss att ta det som ges som en möjlighet till verklig tillväxt.

Den 20/4 (- 22/5)

Solen går över till Oxen

Se beskrivning i första stycket om Oxens säsong

Runt 24/4

Merkurius kvadratur Saturnus

Denna aspekt kan vara bra för hårt arbete, och gynnar särskilt ensamarbete då kommunikation kan vara i en mer ”hämmad fas” eller också ökar kritiklusten…

Aspekten speglar att vi kan känna det som att vårt medvetandes energi (tankar) stöter på en mur, och det kan det också mana till att fokusera på realistiska, mogna alternativ: Det kan också öka tendensen till negativt tänkande eller överdriven försiktighet eller känslor av motstånd i sammanhang som rör förhandlingar, affärsrättsliga och/eller juridiska frågor. Sakfrågor som är angelägna kan ”tynga axlarna”. Avstånd i nära relationer är andra möjliga problem.

Vidare kan tankar, nyheter eller ensamhet kännas tyngande och leda till grubblerier eller en ökad känsla av ”nu är det dags att mota Olle i grind” så att inte förseningar och problem uppstår på sikt.

Se upp för bitterhet och samtala istället med någon/några som kan vara stödjande och se sådant som du inte tänker på och finna på angelägna råd. Eller läsa och ta reda på sådant som känns välgörande.

Aspekten tyder också på att försiktighet bör iakttas när det gäller ev. företagsfrågor, samt den egna ekonomin och skyldigheter. Planering är viktigt, men att nu genomföra något av stor framtida betydelse bör nog vänta litet, om det är möjligt. Vi bör fortsätta att följa sådant som kan hjälpa oss framåt, men kanske inte lita på alla råd från de som tycks vara ”experter” just nu, även om vi vill göra något konkret.

Planering är viktigt, men att nu genomföra något som har avgjort stor framtida betydelse, bör nog vänta litet, om möjligt.

Fortsätt att följa det som kan hjälper vägen framåt, men lita kanske inte på alla råd från de som tycks vara ”experter” eller äldre och ”vettigare” just nu, även om det känns viktigt att göra något konkret. ”Ligg lågt” om möjligt, slipa extra på sakfrågans kärnpunkt och omkringliggande ansvar och frågor. Tiden kommer när det ”faller rätt” – det som är bästa lösningen.

Runt den 24/4

Merkurius sextil Neptunus

Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt. Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

Runt den 27/4

Merkurius sextil Jupiter

Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och öppenhet. Kanske en tendens till att filosofera. Vi är mer intresserade av mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, och kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Nu finns chans till utvecklande dialoger med familj och vänner. Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och bär gärna fram positiva besked och goda nyheter.

Runt den 27/4

Venus konjunktion Neptunus

Denna ”sammankoppling” mellan dessa två planeter ökar känsligheten, kan ge en känsla av romantik och en tendens att lättare idealisera någon nu. Det är alltså ”de rosa glasögonen” som många tar på sig nu… Många (som är öppna till energin) kan också ”använda den” för att charma! Det kan uppstå dragningskraft mellan personer och ”drömska” önskningar.

Det finns också en möjlighet att ”hamna i dimma” vilket gör det svårt att komma någonstans konkret eller skapar situationer som gör att verkligheten undviks så som den är: Det kan handla om uppfattningar om kärlek och inom relationer. Det kan kännas diffust och ogripbart. I vissa fall, kan någon inverka hypnotiskt, och då är det lätt att gå vilse i de skimrande ögonen. Gränserna kan suddas ut och visst kan vi dras in i sådant som är mystiskt och magiskt. Men fantasierna, önskedrömmarna, längtan eller ovisshet kan rinna igenom våra själar… Kanske grepplöst och vackert och också lämna en känsla av vemod, om inte drömmarna uppfylls i verkligheten.

För artister kan denna aspekt öka inspiration och kreativitet. Dessutom lockas att njuta av vackra melodier och filmer som väcker ”själen”…

Runt den 28/4

Merkurius trigon Pluto

Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil).

Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Den 29/4 (- 6/7)

Merkurius går över till Tvillingarna

OBS går retrograd under denna period den 10/5 går tillbaka till Oxen, kommer till Tvillingarna igen den 14/6 – 6/7)

Merkurius härskar över Tvillingarna. Detta innebär ett mycket snabbt inflytande på våra intellekt! Vi kan komma att bli extra nyfikna på ny information och ställa massor av frågor för att få nya svar och andra vinklar. 
Vi kanske inte har så bra fokus men istället utmärkt för att bolla nya idéer, lära nytt och upptäcka nya perspektiv. Vi kan bli mer underhållande, skarpa, cynisk och smarta – och samtalsbenägna online och hemma vid köksbordet över en kopp fika. Allt är intressant att lufta, särskilt om det är nytt. Dock kan en del vara överflödig information och kanske skvaller…

Om man letar efter ”absoluthet” kanske man inte kan hitta den under denna tid? Dualitet är ett tema för Tvillingarna och Merkurius i detta tecken tenderar att noggrant (och övertygande) ta upp båda sidor av en historia. Det finns alltid en annan sida. Vi kanske inte håller med om den andra sidan, men den är fortfarande kvar… Denna energi kan betona skiftande sanningar eller direkta lögner. Vilken sida av historien är sann? Kanske är de båda det, eller kanske ingen är sann?… Att använda denna energi för att försöka se igenom det vi läser och hör är bra, men vi kan försöka att inte döma samtidigt. Det finns mer till historien och vi behöver inte gräva djupt för att se detta. Samtidigt måste vi vara smarta - om något låter misstänksamt följ den tråden.

Runt den 30/4

Venus konjunktion Jupiter

Den här energin bidrar till att expandera ”attraktionsenergi” inom alla slags relationer och partnerskap och vi kan känna starkare längtan efter romantik… En liten bit glädje kan komma från någon intressant person. Det kan uppstå dragningskraft mellan personer, passioner och önskningar kan ”springa högt” och för många innebär det också en flirtig period. Det finns också en möjlighet att ”hamna i dimma” vilket gör det svårt att komma någonstans konkret eller skapar situationer som gör att verkligheten undviks så som den är: Det kan handla om uppfattningar om kärlek och inom relationer. Det kan då kännas diffust och ogripbart. I vissa fall, kan någon inverka hypnotiskt, och då är det lätt att gå vilse i poolerna av någons ögon. Ja, här talar vi attraktion som kan ha en euforisk karaktär!

Även om attraktion kan väckas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker, så var mån om att ge tillbaka positiv energi genom att vara den som är någon annans gensvar.

Vi är mer benägna att skapa eller vilja uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert. Den här energin kan användas för helande, meditation och kreativa visualiseringar.

Vi ges i alla fall större möjligheter att träffa intressanta människor, eller att uppleva en andlig uppkoppling med Universums flöde.

Den 30/4 2022

Nymånen, solförmörkelse kl 22:30:44 på 10°30 ' i Oxen'

Detta är en av två nymånar samma månad! Det betyder att denna är väldigt förstärkt i sin energi, inte minst eftersom det också är en solförmörkelse.

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Oxen. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element, vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

Precis när vårens knoppar exploderar i grönska inbjuder den här nymånen oss till naturens ”friluftstempel” under bar himmel. Det första av jordtecknen, Oxen, handlar om att skapa bördig jord för att plantera våra frön i - både bokstavligen och metaforiskt. Under påverkan av Oxens stjärntecken vänder vårt fokus till vår grund, vårt underlag. Nu kan vi sätta våra fötter på fast mark och jobba på vår trygghet där vi är. Vi jordas.

Utifrån en grund kan vi bygga någonting och nymånen i Oxen hjälper oss att vara envisa och ihärdiga. Att inte ge upp så lätt. Vi får också draghjälp till uthållighet.

Nu kan vi så frön som får växa. Ja, vi blir medvetna om att det är rejält virke som vi kan bygga något bestående av. Oxe-nymånen hjälper till att manifestera och upprätthålla våra önskemål och mål i den materiella världen. Det påminner oss om att använda de resurser som vi har, framför allt naturens!

Oxen reglerar kroppen. När vi är helt jordade i vår kropp och medvetna om informationen som kommer in genom våra sinnen har vi hittat ett sätt att komma fram i ett meditativt tillstånd. Vi är närvarande.

Det är särskilt kraftfullt att koncentrera våra intentioner på Oxe-teman som fokuserar på den fysiska kroppen. Sådant som gör att den fysiska kroppen mår bra och som den behöver för att existera: T ex mat, skydd och vatten.

Budskapet från denna oxe-nymåne är att ansluta oss till vår inre stillhet och vara närvarande för att kunna uppskatta och njuta av skönheten runt om oss.

Det är en bra tid till att fokusera uppmärksamheten på att vara jordad, registrera känslor i kroppen och ansluta till den inre stillheten. När vi når vår inre stillhet kan vi märka en känsla av sann trygghet. I detta flöde av harmoni och frid känner vi ingen otrygghet. Nu kan vi stärka känslan av vårt eget värde och ha tillit till överflöd.

Detta är också en solförmörkelse (delvis) som kan ses Syd/västra Sydamerika, över Stilla havet, Atlanten, och Antarktis.

Förmörkelser kan väcka oss upp till vad som inte fungerar och väcker upp våra känslor, så vi känner oss ledda att vidta åtgärder för att göra förändringar i livet. Ibland upptäcker vi sanningen som har varit dolda eller så har vi personliga avslöjanden som förändrar ohälsosamma förhållanden eller arbetsdynamik.

Förmörkelser väcker känslor och de kan vara intensiva. Ångest, frustration eller sorg är våra själars indikatorer på vad som inte är i linje med oss. Eftersom dessa känslor kan öka under förmörkelsecykler, vill vi vidta åtgärder. Men det är vanligtvis bra att låta dammet sätta sig. En åtgärd du kan vidta är att uttrycka dig själv. Det betyder inte att din livsriktning nödvändigtvis behöver förändras, men du bör vara villig att göra justeringar och eventuellt omorientera dig själv till möjligheten att du går in i oskärmad terräng. 

Förmörkelser är som ny- och fullmåne på steroider. De skakar upp saker och katalyserar förändringar. Detta beror på att de involverar noderna, astrologiska karmiska ödepunkter. När noderna är involverade känner vi en känsla av brådska att leva vårt syfte. Vi blir medvetna om våra övertygelser, begränsningar eller hinder som hindrar oss från att känna en känsla av uppdrag och uppfyllande i våra liv. Därför kan vi känna att vi behöver leva mer målmedvetna liv. 

Förmörkelser ger oss möjligheten att rensa bort spindelnät och trådar från det som inte längre tjänar oss: Det är en tid av upplysning och inre klarhet där vi kan se sanningen i situationer tydligare och det ger oss hopp om vad som flödar in från det osynliga.

Så under inverkan av denna solförmörkelse är det också perfekt tid att stämma in och utarbeta det som vi behöver för att känna oss kompletta, hela och centrerade.

Lyssna på den inre rösten och bestäm om någonting behöver bytas och brytas för att skapa mer centrering.

Så, skaka lossa spindelväv, fäll ut fjädrarna och ”flyg” vidare – eller eftersom det är ett jordtecken, Oxen, vandra lugnt vidare - och möt framtiden! Möt dina de önskningar du planterat, väl medveten om vem du är genom inblick i ditt inre!

TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR 

TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER HÄR

***********************************

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

”Energi-astrologi” - Del 1 HÄR

”Energi-astrologi” - Del 2 HÄR


4 kommentarer:

  1. Tack för dina tolkningar🙏❤️dom betyder väldigt mycket😊 Jag tänker på den kommande konjunktionen mellan Jupiter o Neptunus med lite bävan faktiskt 🙄
    Kramar till dig /Bea

    SvaraRadera
  2. Det är onödigt att oroa sig i förväg: Planeter speglar ett skeende som handlar om ett "tema" men har ingen bestämd utgång 2i förväg". Man kan förhålla sig till det genom att göra det bästa man kan göra utifrån att man känner till vad det handlar om, samt det "lägre och högre" med aspekten. Önskar allt gott till dig.💜🍀

    SvaraRadera