Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 10 april 2023

Födelsehoroskopet - En kosmisk karta för insikt

Ett födelsehoroskop är en ”himlakarta” som visar placeringen av planeterna i zodiaken vid tidpunkten för någons födelse.

Det är alltså en kosmisk karta, även kallad födelsekarta, som visar hur himlen såg ut vid födelseögonblicket.

Man har alltså ”fryst” ”himlabilden” och använder den som förlaga för att tolka individens personlighet och liv.

Horoskop handlar dock inte om spådom. Man kan snarare likna det vid en kosmisk orienteringskarta.

Födelsekartor är användbara verktyg för personlig tillväxt och insikt. Men även om planeterna påverkar gör vi våra egna val med fri vilja. 


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg, de är skyddade av upphovsrättslagen - info HÄR.  Publicera gärna citat från dessa texter och ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~


Födelsekartan - ett verktyg för inlärning, tillväxt och läkning


Vi har valt att inkarnera
just nu, på Jorden, av en anledning. Födelsekartan ger inblick i själens avsikt att lära sig och utvecklas under denna livstid ... Som en kosmisk orienteringskarta ger födelsekartan information om hur vi är kopplade till vår livsväg. Detta ger insikt i själens syfte under denna livstid. 

Alla har vissa gåvor och förmågor, liksom vissa utmaningar och brister. Styrkorna och svagheterna i vår personlighet återspeglar vår själs avsikt att lära sig något.

Vissa människor missbrukar födelsekartor som en ursäkt för att undvika inlärning och ansvar och säger saker som "Jag kan inte hjälpa det, för jag är född i det tecknet", eller "Det är precis så jag är, för min måne är i det tecknet." Men astrologi skapar förutsättningar, och vi gör våra egna val.

Om en del av vår personlighet är ohälsosam och inte fungerar för oss – så kan vi arbeta med det. Då kan man använda födelsekartan som ett verktyg för inlärning, tillväxt och läkning, inte som en ursäkt för att motivera dåligt beteende.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Horoskoptolkning och personliga känslor

En horoskoptolkning ska inte påverkas av personliga känslor och åsikter. Lämna känslor och åsikter åt sidan när du studerar ett horoskop, t ex för en känd person. En tolkning ska vara neutral och bygga på de energier och teman du ser. Det är energier, teman och vad “drivkrafterna” är, som är grundbulten. Inte om man avskyr eller dyrkar den man kollar horoskopet för (t ex makthavare, kändisar eller personer).

Oavsett om man avskyr någon, så ska man veta att massor av snälla, fantastiska personer i världshistorien har haft och har liknande horoskopplaceringar. Det är lätt att få andra att falla in i avsky inför vissa horoskopkonstellationer och då kan detta färga tolkningar som senare görs på t ex grannar, någon man nyss träffat och funderar på om det ”är någon” att satsa på för en relation.

Om man studerar många olika horoskop för att seriöst och ärligt lära sig astrologi och inte har någon annan personlig motivation, är det bra så länge man inte avslöjar identiteten på privata personer vars horoskop man delar på i ett offentligt forum.

Om man är i ett förhållande med någon som inte tror på astrologi och man försöker använda personens horoskop som ett sätt att ta itu med problem i relationen utan personens vetskap, samarbete eller samtycke, så är det inte etiskt. Om man har gjort slut med någon sen en längre tid och bara tittar på personens horoskop som ett sätt att förstå vad som hände, är det okej. Så länge man inte dömer.

Man kan dock läsa kända personers horoskop för att lära sig astrologins hantverk bättre, och av nyfikenhet för att förstå vilka aspekter och vad man ser i där som en hjälp att förstå astrologiska konstellationer bättre. Men man ska hålla sig till teman och det man känner till offentligt om de som är kända - inte spekulera och fälla negativa kommentarer. Vad man tycker privat är en annan sak.

Man kan kolla horoskop för människor man älskar för att se vad som kommer upp i framtiden, eller för att få insikt i varför de gör eller tänker som de gör. Så länge ens avsikter är goda är det inte något fel med det. Men bli inte besatt av en persons horoskop.

Tolka inte fördomsfullt, negativt bedömt eller hatiskt. Astrologin tjänar inte på det. Om man vet om personer som betett sig negativt, så är det bättre att söka den psykologiska förklaringen och det utan att man blandar in sitt eventuella hat eller sin avsky för denna person – känd eller inte.

ALL personlig information om någon kan användas mot denna person. Astrologi är inte annorlunda. Tänk så här: om du har kronofogdeskulder, en gammal dom för fortkörning, en sjukdom eller svåra psykiska problem och någon fick tag i dessa dokument eller journaler, skulle det kunna användas mot dig?

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Ditt födelsehoroskop - en helhet


Precis som måncykler
påverkar tidvatten och akutavdelningar blir livligare under fullmånar, skapar också andra planeter energier som påverkar vårt beteende. 

Placeringen av planeter vid tidpunkten för födseln är särskilt viktiga eftersom de återspeglar personlighet och planen för vårt liv. 

Precis som du är en hel person, alltså ditt vänstra pekfinger ger ingen aning om hur dina öron ser ut, inte heller anger dina öron plus båda pekfingrarna hur ditt ansikte ser ut…

Därför är ditt horoskop en helhet och syntes av alla bitar där horoskopläsaren kan ge en tolkning.


¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Är en persons födelsehoroskop ödet?


Föräldrar, syskon, härstamning,
kast, religion man fick vid födseln är fasta. Men samtidigt har man val att t ex adoptera, byta religion, jobb, medborgarskap och man kan odla nya relationer med vänner, kollegor, grannar etc. Men det kräver handling från från individens sida, så det är baserat på ödet som är summan av ödet (bakgrund) samt karma i relation till den ödesbakgrunden.

Individens identitetskänsla, personlighet, självförtroende, talanger och resurser matchas med utmaningen från ödet och man gör en förutsägelse om hur personen kan gå vidare från sådant som rör nuvarande handling i relation till karma.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Tolka födelsehoroskop


Det finns inga bra eller
dåliga aspekter, eftersom ditt horoskop presenterar en skräddarsydd väg i livet designad just för dig, som, när den väl förstås, ger dig ett försprång i livet att vara skaparen av dina mest. uppfyllande möjligheter.

När man isolerar och ser till individers delar av helheten i horoskopen, märks motsägelser i beskrivningar. Naturligtvis kan man inte utan en integrerad beskrivning sätta samman bitarna.

Av flera skäl kan födelsekartan verka innehålla motsägelser. En anledning är att människor är fulla av motsägelser! Vi är komplexa varelser som uppvisar olika egenskaper vid olika tidpunkter.

Men styrkor i en del av födelsekartan kan balansera svagheter i en annan del. Så det är viktigt att överväga födelsekartan som en helhet, större än specifika delar.

grund av socialt tryck så kan vissa delar av personligheten ha uppmuntrats, medan andra delar av personligheten kan ha förträngts.

Men, trots allt så är ju livet fyllt av motsägelser…

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Ställ upp ditt horoskop här – en enkel tolkning finns HÄR.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Att använda födelsehoroskopet för att tolka framtiden

Fullmånen kan få oss att känna oss rastlösa, känslosamma eller upprörda, men den säger inte exakt vad vi ska göra. 

Planeter skapar tendenser, snarare än att göra val. Astrologiska förutsägelser (transiter) fungerar lite som vädret. Om det är soligt kan det finnas en tendens till att gå en promenad, ta en picknick eller simma vid badstranden. 

Om det är molnigt kan vi fortfarande gå en promenad, ha en picknick eller till och med simma i vattnet, men vädret skulle inte vara så gynnsamt. 

Liksom väder skapar astrologi förhållanden som påverkar oss, men människor gör sina val utifrån det rådande läget.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheteHÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar