Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 1 april 2023

Astrologisk prognos för April 2023

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. 
Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (
INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Vädurens säsong 20/3 -19/4 2021

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så ”simmade” Solen ur Fiskarnas hav den 20/3 och styr nu Vädurens säsong till19/4 med full kraft. Solens inträde i Väduren skedde vid vårdagjämningen, då det var en dag med lika längd på mörker och ljus, vilket markerades avslutet av den sex månader långa säsongen av mörkertid och en sex månader lång säsong av ljustid inleddes. Vårdagjämningen på norra halvklotet innebar det astrologiska nyåret!

När Väduren tog tag i styret, återställdes stjärnhjulet (zodiaken runt oss) och energin började på nytt, precis i vårens explosiva tid! 

Vädurssäsongen innebär en fruktbar tid för att plantera frön och vid vårdagjämningen firar man traditionellt fertilitet och naturens förnyelse av livskraften som gick i vila under vintern. Det gör det möjligt för oss att släppa loss de känslor som rörde sig under ytan under Fiskarnas säsong. En återuppståndelse efter de långa, mörka vintermånaderna. Vårkänslor spirar och skapar passion. Alla knoppar slår ut och livskraften spirar inför allt nytt som väntar. Ny början!

Vädurens energi hjälper oss att ta ett modigt steg framåt och markera vår individualitet. Vi tenderar alla att ha starkare åsikter än vanligt, och kanske ett behov av att vara ”nummer ett” till 19/4.

Under solpassagen genom Väduren har vi en tendens att känna en känsla av förnyelse. Vi tar mer initiativ och är ivriga på nya upplevelser och har mer energi för att ta tag i nya uppgifter. Vi kan förvänta oss intensiva konkurrensvibbar och våryra under denna period.

*********************************************************

Oxens säsong 19/4-20/5

Efter Vädurens ”jagvillvaranummerett”-säsong med de vilda energierna, så växer våra dagar i längd, medan vi flyttas för att se Solen mot stjärntecknet Oxens bakgrund och säsong mellan 19/4 till 20/5.

Oxen är vårt andra stjärntecken i zodiakcirkeln, vilket ger form till nya gnistor av avsikt och lust som många identifierade under det astrologiska nyåret som sker varje år den 21/3, vid "nollpunkten" i Vädurens stjärntecken.


Så när den snabba Väduren drar iväg, och Oxens säsong startar fokuseras vår uppmärksamhet på att bygga. Den spännande, men kanske också för många utmattande vädurssäsongen har nog varit allt annat än tråkigt för de flesta! Vi kanske har fått bra idéer, men kan de användas till något och kan de bli något med tiden? 

Oxen tar ner oss till jord för att hjälpa oss att sakta ner vår framfart, och ber oss att rulla upp ärmarna och skapa en konkret hållbarhetsplan. Nu kan vi lugna ner oss och hitta vårt fokus igen. Nu går vi in i ett jordat spår som ger oss möjlighet att omfamna livet i det långsamma körfältet.

Oxen är den bestående leverantören, som också älskar livets jordiska nöjen. Det öppnar till en långsammare, mer njutningsinriktad takt, tonvikten läggs på våra sinnen. Vi inbjuds till att gräva i och känna, smaka, beröra, höra och uttrycka våra sanningar, våra värderingar och det som formar vårt självvärde.

Oxenergi kan vara lika sensuell och elegant som den ärfrossande” och lat. Men detta tecken uppmuntrar oss att planera vårt arbete med enkla steg och sedan vidta dagliga åtgärder. Under Oxens säsong kan vi påminna oss om att det är det som är långsamt och stadigt som vinner tävlingen fram till 20/5.

Om vi ”tappat bort” självvärdet och med det självomsorgen, kan vi då äga, värdera och ge omsorg till något annat utanför oss själva? Vi kan den här säsongen be om att få hjälp att se det personliga värdet - inte bara känna igen det, utan veta det. 

Från det kan vi se hur omsorg om våra ägodelar speglar det värde och den vård vi ger oss själva. Som ett resultat värderar vi ägodelarna som vi bryr oss om och det vi äger, vilket skapar mer nöje och ömhet – och det gör att sådant som värdet består eller kan öka. Oxen bedömer tålmodigt om något är värt investeringen av tid och resurser.

******************************

DATUM PLANETASPEKTER APRIL 2023
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs!
Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Merkurius retrograd i Oxen 21/4 2023 och resten av månaden (till 15/5 2023).

Om Merkurius retrograd
HÄR.

Den 3/4 (- 1/5)

Merkurius går över till Oxen

Det gör sannolikt att kommunikationen lugnar ner sig betydligt och blir mer jordad. Detta innebär att vi kan vinna mer i praktiken för vi är mer kapabla att lyssna utan att avbryta: Det är troligt att vi tar oss tid innan vi skickar ett e-postmeddelande med det bifogade dokumentet, så att det verkligen bifogas: Vi kan vara mer rotade i oss själva och i vår sanning och mindre benägna att låta andra få oss att reagera.

När vi är mer långsamma i vår kommunikation uppmanas vi att reflektera mer över våra värderingar: ”Talar jag min sanning, eller böjer jag dig bakåt för att passa andras uppfattningar och perspektiv?” är en bra fråga. Eller ”Oroar jag mig genom att reagera på triggers”? ”Låter jag min energi slösas genom att engagera mig i onödiga intellektuella debatter och konflikter?”

Detta är en bra tid för oss att utforska vår kropp, vår själ och vår kreativitet. Den här tiden är bra att fokusera på andning och röst, kanske ta en yogaundervisning, Pilates, meditera eller sjunga. Energin uppmanar oss att återansluta sinne och kropp tillsammans.

Visst finns tendens till att vara alltför oflexibel, låsa sig själv intellektuellt och att vara alltför envis och fast i sitt tankesätt. 


Runt den 3/4

Merkurius kvadratur Pluto

Det sporrar oss att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).

Merkurius med Pluto handlar om kraften i orden. En sådan kraft kan antingen användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet, eller för att manipulera. Något avslöjande om vissa människor runt oss kan också komma fram. Sådant som maktspel, manipulationer, ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer.

Denna transit ställer krav på äkthet, och manar till att vi är mer ärliga om vilka vi verkligen är…


Runt den 5/4

Merkurius sextil Saturnus

Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt.

Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål.

Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.

Den 6/4

Fullmånen kl 06:37:18, 16°07 Vågen
Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse ((info)

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Nu är det en bra tid att överväga andras syn på saken, för med hjälp av Vågens vibrationer är det lättare att se det hela genom andras ögon, liksom att se olika sidor av ett diskussionsämne, någons berättelse eller kanske en tidigare händelse som man inte frigjort sig från. Men, å andra sidan, kan det komma stunder av tvekan, för fullmånen i Vågen kan också dra oss i ett par olika riktningar. Därför kan det kännas svårare att ta på sig åtaganden eller fatta långsiktiga beslut. Om det är ett starkt inre motstånd, så är det läge att vänta eftersom något då är i obalans och det behöver först komma i balans.

Gå på känslan.

Under Vågens fullmåne kan man känna litet extra för relationer: det kan gälla partner, likaväl som familj, vänner och andra kontakter man delar mycket med och är nära. Man kan komma i kontakt med djupare känslor som speglas i relationer till någon/några närstående. Längtan efter bra kommunikation i ”en-mot-en”-möten med andra ökar, där det finns möjlighet att kunna utveckla balans och harmoni. Det kan också innebära att man behöver släppa något smärtsamt som rör en tidigare (jobbig) relation, för att nå in i sitt eget djup där just denna balans och harmoni egentligen finns.

Det är också en tid då man sannolikt vill göra den närmaste omgivningen vacker, som att förfina och dekorera hemmiljö för att genom det känna inre harmoni: Eller besöka platser med mycket skönhet och låta sig uppfyllas och inspireras av det man upplever där. Kanske man känner sig romantisk och vill därför göra sådant som att ge bort blommor eller skapa stämning med sköna dofter och tända ljus. Kanske se romantiska filmer…

Många märker kanske ett extra behov av att skapa inre balans genom sådant som: harmonisk kroppsrörelse (t ex) yoga, mjuk dans, balanserande meditation, skön musik eller genom att skapa något konstnärligt som är färgbalanserat och vackert… 


Fullmånen “önskar” hjälpa oss med att ge upp dåliga vanor, släppa taget om - och därmed bli befriade från - negativa känslomässiga “bojor”. Fullmånens kraft är en bra energi att ta del av för att känna inspiration till att rensa hem, relationsproblem eller gamla känslor. För det är väl så: rening/städning av kropp, själ, ande och den fysiska världen hör ihop och bildar grund för framtiden som man möter. Det sker en dag i taget och vi har stor förmåga att välja...

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.


Runt den 7/4

Venus sextil Neptunus

Det ger en benägenhet för dagdrömmeri och behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. Med denna harmoniska aspekt aktiv kan många dessutom längta efter och lättare uttrycka mer romantik, medkänsla och intuition i relationer. Singlar kan känna en längtan efter ”vacker och själslig kärlek” ett mer ”andligt band”. Det är en bra tid för ”dating”. De som mediterar kan känna en närmare kontakt med gudomligheten, en känslomässig och andlig koppling till hela skapelsen - ovillkorlig kärlek. Nu finns också potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak.


Runt den 8/4

Merkurius sextil Mars

Energin tenderar att hjälpa oss med mental och intellektuell styrka. Vi kan känna oss mer konkurrenskraftiga, vara mer argumenterande och kan lättare säga vad vi anser och tycker, det an göra oss mer uppriktiga och vågade men utan att vi vill riva upp konflikter.

Denna aspekt gör också att det går lättare att ta initiativ för att starta upp t ex en idé. Det går lättare att möta utmanande omständigheter med beslutsamhet. Det är en bra tid för mentalt arbete. Det är gynnsamma för dagar om vi har många saker att göra, eftersom vi nu kan ta på oss mer än normalt.

Det hjälper till att skärpa mentalt fokus och vår förmåga att skapa tydlighet ur kaos. Vi kan ha mer energi än vanligt så vi kanske till och med kan arbeta långa timmar och få mycket gjort nu.


Den 11/4 (- 1/5 )

Venus går över till Tvillingarna

Skönhetens och kärlekens gudinna blir mer dynamisk och nyfiken.  Efter att vi passerat sinnesupplevelser med Venus i Oxen, är det dags att engagera vår hjärna också. Venus i Tvillingarna är den bästa tiden för intressanta, fängslande samtal och intellektuella hobbys. Nu öppnas vårt sinne för nya erfarenheter. Vi trivs mer med att kommunicera med människor, ansikte mot ansikte, per telefon, online ...

För den som har Venus i Tvillingarna innebär det att ett nytt kapitel börjar i fråga om sådant som rör relationer, ekonomi, personliga värderingar och estetiska uttryck.


Runt den 11/4

Venus trigon Pluto

Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Det öppnar till mer sinnligt djup! Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Våra känslor går djupt och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Relationer är mer intensiva men inte uttömmande. Denna aspekt aktiverar också mångas ”sex appeal”. Vi kanske känner mer passion, men passionen upplevs inte påstridig, eller på ett manligt sätt, utan här handlar det om en mer mottaglig och feminin energi!

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i på relationsfronten. Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar. Det hjälper oss också med att vara mer smidiga och trevliga i sociala situationer.


Runt den 11/4

Sol konjunktion Jupiter

Den här positiva energin kan göra att vi känner oss allmänt välvilliga, kanske mer självsäkra, stolta och optimistiska. Vi söker oss till det som ger ”bra vibrationer”, glädje och/eller välbehag. Vi tenderar att vara mer öppensinnade och kan lättare se det som är positivt i tillvaron. Det sätt på vilket vi uttrycker vårt överflöd är avgörande för resultatet vi möter – från människor, inom oss själva och också genom att ”bara vara” i tillvaron. Det är bäst att använda måttfullhet i alla delar av livet – och Jupiters moral, för även om mycket just nu kan kännas ”lyckosamt” och vi vill göra mycket, satsa på nya saker etc, så är det lätt att inte se till grunderna, utan vi kan ”rusa i väg” och gå litet till överdrift… Tänk efter före…


Runt den 14/4

Venus kvadratur Saturnus

Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer, och kan också ställa några djupa frågor om våra relationer. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? ? Kanske vi egentligen är rädda för att släppa vår trygghet vilket ju inverkar hämmande på t ex glädje och frihetskänsla? Detta handlar då om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. För vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt på relationsfronten just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap.

Utmaningar i ekonomi och relationer kan verka tyngre än annars.


Den 20/4

Nymånen Hybrid solförmörkelse kl 06:15:48 vid 29°49' i Väduren - + "dubbelnymåne"
Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Väduren. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av eldens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

Hybrid förmörkelse

En hybrid förmörkelse är en sällsynt typ av solförmörkelse som ändrar sitt utseende när månens skugga rör sig över jordens yta. (INFO https://www.timeanddate.com/eclipse/hybrid-solar-eclipse.html)

"Dubbelmåne"

Som ett sällsynt fenomen, är det också den andra av två nymånar som faller två gånger i rad i samma stjärntecken. En "dubbelmåne" i Vädurens tecken. En "dubbel Vädurs måne". Den första skedde den 21/3. Den andra heter därför dubbelmåne. En del astrologer menar att den kan räknas som en ”Blå Måne” (Blue Moon) eftersom det är två nymånar på rad i samma tecken och det händer mycket sällan. (INFO). Ur astrologisk synvinkel är en den en förstärkt fullmåne. Dess energi är uttrycksfull och aktiv, vilket innebär att det är bra att göra vad som behövs för att förverkliga planer (INFO), Universum ger oss en andra chans i år att stärka vår inre kraft och "kampanda". Den ber oss att stå upp för oss själva, om vi konfronterar en auktoritativ figur eller situation.

Med Solen och Månen sammanfogade i Väduren präglas denna nymåne av eldens element vilket förstärker vår vilja och kraft. Vi känner mer för att starta upp något nytt och att kämpa för det vi tror på.

Väduren är zodiakens första tecken och handlar därför bl a om alltings början. Energin ger oss gnistan som ger möjlighet att skapa eld genom friktion så att flamman kan skapa en flamma av något elementärt, väsentligt, nytt och vilt.

Väduren är zodiakens första tecken, känt för att vara vågat och impulsivt. Vädurens energi ger passion och modet att konkurrera, kreativitet och att kunna ”slåss” för våra drömmar. Att välja sina strider och slåss med hjärtat är A och O!

Detta är en av de mest bördiga tiderna på året för att plantera frön. Vädursäsongen markerar återställandet av solkalendern. Under Vädurens säsong gör Solens ökande närvaro att vårt självförtroende lyser upp. Och hur passande är det inte att vädurssäsongen och vårdagjämningen på norra halvklotet sammanfaller vid samma dag varje år (21/3)! Upptänd av den rödflammande Mars, hettar Vädurens energi upp våra mest hjärtliga lustar och ger oss modet att konkurrera, och att även kämpa för våra vildaste drömmar. Väduren symboliseras av den envisa, men ihållande väduren, så den här nymånen är ett tillfälle att verkligen ta livet vid hornen och inte oroa sig inför det okända.

Den skapande gnistan är en gåva som vi alla kan katalysera, men vi måste lära oss att använda vår eld klokt och hantera den med respekt och vördnad. Det finns en vildhet som vill uttryckas, en flamma inom var och ett av oss som behöver bli kanaliserad. Genomförd på rätt sätt är det en kraft för stor omvandling och kreativ uppfinningsrikedom. Med medveten kärlek, tålamod och uppmärksamhet på vår inre eld, kan vi låta dess ljus brinna i vårt blickfång för att lysa upp framför våra nya, vilda, steg!

En kraftfull tid för initiering.

Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från från tecknet. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 


LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.
LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.


Den 20/4 (- 21/5)

Solen går över till Oxen

Läs ovan


Runt den 20/4

Solen kvadratur Pluto

Solen kvadratur Pluto är ett kortvarigt inflytande som varar i några dagar, men det kan kraftfullt trigga påverkan av längre transiter. Pluto styr "reformer". Det viktigaste är att "Sol-Pluto" inte orsakar något utan handlar om cykler som speglas som teman på planeten.

Detta är en intensiv transitering och vi kanske tycker att många människor är irritabla. Vi kan kalla denna transit en maktkamp som ”bara väntar på att få hända”, och om detta ”uttrycker” sig genom aspekter till vårt personliga horoskop kan vi känna extra av det.

Ego-energier kan också ”gå högt” vid denna tidpunkt. Undvik situationer som kan gå från ord till något värre… Faktum är att de som är lagda åt att ”anamma egoenergin”, kan uttrycka elaka sidor dessa dagar… eller försöka tvinga sin vilja på andra. Så, ja situationer kan vara anspända och oförutsägbara.

När energin uttrycker sig bäst nu, kan detta innebära någon typ av viktig förändring, antingen en ”uppblossning” av gamla känslor som kan ventileras och frigöras eller en situation i det yttre som innebär en ny fas, om än en känsla av smärta inledningsvis... Saker kan samlas och kulminera just nu om andra aspekter i horoskopet stöder det. Så vi kan komma att se många saker i världen just nu som Solen i konjunktion med Pluto ökar vårt behov av att ha kontroll, men kan också leda till egokonflikter med andra mäktiga personer eller myndighetspersoner. En kris eller konflikt med någon skapar en intensiv upplevelse som kan leda till extremt eller destruktivt beteende. Sådana utmaningar kan få oss att antingen försvara vår position eller göra en större förändring.

Vi kan räkna med djupa och intensiva känslor som kommer till ytan. Det kan vara svårt att fokusera på något annat. Drömmar, visioner, själsliga ”viskningar” ur det förflutna eller intuitiva insikter kan ha en djupgående inverkan på humör och känslor.
Pluto, planeten av kraft och intensitet förvandlar genom ”förstörelse och förnyelse”. Många kan nu uppleva kontroll och manipulativa beteenden som svartsjuka, skuld eller andra dynamiska känslor och reaktioner – något rivs upp för att kunna omvandlas. 

Tips: Bearbeta ev. utmanande känslor och beteenden genom meditation, självanalys eller annan teknik för att förstå de djupa känslor som behöver omvandlas.

En Pluto-transitering kan fokusera på att ”lita på eller inte lita” på andra igen. Vi lär oss att se igenom, att förstå psykologiska saker med Pluto. Starka människor (Solen i sin bästa energi) lyfter andra, och i djupet av Pluto ligger denna längtan efter att hitta starka människor som kan ta oss till nästa nivå. Vi vill vara med dem som stärker oss, inte de som tar oss ner eller gör något mot oss. Just nu kan vi märka av detta extra mycket. Vi behöver varandra för att växa, och det finns en intressant dynamik som händer när vi träffar någon som har det lilla extra som kan ta oss till nästa nivå. Tricket är att inte ta det för personligt.

Så under dessa dagar kan det vara trevligt att påminna oss själva om vad som verkligen är värdefullt för oss och kolla in hur vi reagerar på vad som händer i våra liv. Om vi känner oss fast i en grotta, är det nu dags att möta just den rädsla som sätter oss där. Pluto utmanar oss att ta det som ges som en möjlighet till verklig tillväxt.


Runt den 24/4

Merkurius sextil Mars

Energin tenderar att hjälpa oss med mental och intellektuell styrka. Vi kan känna oss mer konkurrenskraftiga, vara mer argumenterande och kan lättare säga vad vi anser och tycker, det an göra oss mer uppriktiga och vågade men utan att vi vill riva upp konflikter.

Denna aspekt gör också att det går lättare att ta initiativ för att starta upp t ex en idé. Det går lättare att möta utmanande omständigheter med beslutsamhet. Det är en bra tid för mentalt arbete. Det är gynnsamma för dagar om vi har många saker att göra, eftersom vi nu kan ta på oss mer än normalt.

Det hjälper till att skärpa mentalt fokus och vår förmåga att skapa tydlighet ur kaos. Vi kan ha mer energi än vanligt så vi kanske till och med kan arbeta långa timmar och få mycket gjort nu.


Runt den 25/4

Solen sextil Saturnus

Denna aspekt ger ökad stabilitet. Samt möjlighet att arbeta mer fokuserat. Här antyds en dos envishet och måttlighet som är till konkret hjälp och ger oss att ha styrkan att planera och sikta framåt. Ja, att våga oss på att börja klättra till en bergstopp, d v s en vilja att uppnå höga mål och ambitioner.

Detta är en källa till tydlighet. Vi känner mer självdisciplin och självförtroende, så det är lättare att ta större ansvar för våra handlingar, och åta oss våra åtaganden med ökad känsla av värdighet.

Bra energi om man jobbar med någon uppgift eller något projekt, vilket kräver både fokus och arbete. Nu är det verkligen läge att reda ut saker för att komma vidare mot viktiga framtida mål. Viktig kunskap kommer lättare på plats!


Runt den 29/4

Mars sextil UranusDenna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.

Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.

De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^


MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar