Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 7 september 2023

Är kometer budbärare av förändring och transformation?

Då och då passerar en komet på himlavalvet. (Om man vill ha koll på när det sker, kan man bl a följa spaceweather.com.

Förr i tiden uppfattade många k
ometers passager som förebud om undergång. Att det signalerade början av katastrofala händelser. Men i forna tider uppfattade inte alla att de varslade om att dåliga nyheter på väg, utan har också setts som födelsen av nya tankar och förändringar.

Allmänt har kometer setts som himmelska budbärare. Inom astrologin är kometer kopplade till transformation och djupgående förändringar i medvetandet. Deras utseende sägs katalysera förändringar i individuella liv och världen i stort.

Som exempel så passerade komet Machholz-Fujikawa-Iwamoto oss i sin närmaste bana i Jungfruns stjärntecken allra närmast Jorden den 27/11 2018 ~~ allra närmast Solen 3-4/12 2018. Läs om det HÄR.

En av de mest kända kometerna, Halleys komet (INFO), vars bana passerar Jorden vart 76: e år, förknippas med slut och ny början. Dess cykliska avkastning uppfattas som en möjlighet till personlig reflektion, släppa taget om det förflutna och anamma nystart. Under dessa ögonblick tros Universum vara särskilt mottagligt för våra avsikter för förändring och personlig tillväxt. Sist Halleys komet passerade var 1986 och den kommer igen 2061-2062.

MER OM KOMETER I VÅR HISTORIA HÄR.

Den 12 Augusti 2023 upptäcktes kometen Nishimura. I början av September 2023 närmade den sig Solen – och den 2/9 träffade en solstorm kometen och slet av dess svans. Kometen Nishimura kunde ses med ett teleskop eller en bra kikare i början av September, i Lejonets tecken. Den kan bli synlig för blotta ögat efter helgen den 9-10 September när den rör sig mot kvällshimlen. Kometen går så nära Solen - inne i planeten Merkurius omloppsbana - att dess kärna kan gå sönder. Mer om kometen Nishimura HÄRHÄR.

Kometernas svans har visat sig ha en fysisk koppling mellan solfläcksaktivitet och ökad magnetisk aktivitet på Jorden. Det finns en växelverkan mellan kometsvansar och solvinden. Kometens jonhala (dess joniserade gas - plasma) måste betraktas som en del av kometen eftersom den är magnetiskt kopplad till kometens huvud. (INFO). En komet kan utlösa en stor solfläck och kosmisk strålning, vilket troligtvis skedde 775 e.Kr enligt forskning. Om det sker i nutid kan det slå ut elektricitet på Jorden och skapa kraftfulla norrsken. Data säger dock att sådana händelser inte sker mer än en gång varje tusen år. (INFO).

Kometer och meteorer har fascinerat mänskligheten sedan de först upptäcktes på natthimlen. Ja, ”Vi är alla skapade av stjärnor: Hälften av våra kroppars "atomer" har bildats bortom Vintergatan". Om vårt ursprung är mycket mindre lokalt än man trott och saker omkring oss är kopplade till avlägsna föremål på himlen så är det inte konstigt om vi är intresserade av himlafenomen. (INFO). De är ju en del av oss. Så kanske kometer har en inverkan på mänskligheten?

Det sägs att när någon föds när en komet är på himlen kan det indikera en innovativ tänkare och det kan också förknippas med ett ”omtumlande” liv. Dessa människor kan utföra åtgärder för att frigöra, eller kan ha ett överväldigande inflytande över stora grupper. Deras attityd och egenskaper kan vara oförutsägbara.

*****************************************************

Kometer – budskap om ”ljus i mörker”?

I gamla kulturer växte ofta myter och legender som förklaringar till kometer. De blev märkta med sådana titlar som "Doom's Harbinger" (förebud om undergång). De har betraktats både som katastrofer och gudarnas budbärare. 

"Kometer har en lång historia, vanligtvis som omen och bärare av dåliga nyheter", säger Woody Sullivan, professor i astronomi.

"Men Julius Caesars död präglades av en komet och detta togs av romarna som ett tecken på hans gudomlighet.”

Varför bävade många kulturer vid synen av en komet? Kanske för att när människor som levde i forntida kulturer tittade upp, var kometer de mest anmärkningsvärda fenomenen på natthimlen, till skillnad från andra. De flesta himlakroppar färdas med regelbundna, förutsägbara intervaller, och kan därför kartläggas och förutsägas, men en komets rörelser ter sig alltid oförutsägbara. Många kulturer trodde därför att gudarna skickade dem ”dikterade” budskap.

Vissa kulturer läste budskapet av de bilder som de såg när de tittade på kometen. T ex liknade kometsvansen huvudet på en kvinna, med långt flygande hår, en symbol för sorg… så de trodde att gudarna som sänt kometen var missnöjda. Andra tyckte att kometen såg ut som ett eldigt svärd över natthimlen, ett traditionellt tecken på krig och död. Kometerna har genom historien klandrats för några av historiens mörkaste tider.

Alasdair Wilkins har skrivit om Halley's kometobservationer och vår historia de senaste 2500 åren. Wilkins skriver, här citerat: ”Forntida grekiska texter avslöjar den tidigaste observation av solsystemets mest kända komet för 2.500 år sedan. Sedan dess har Halley's Comet upprepade gånger kommit in i historien, och tillskrivits störtade arméer, födelsen av imperier, och till och med dödat Mark Twain.” (Hela texten HÄR

En favoriserad förklaring till Betlehems stjärna är att den var en mycket ljus komet. Många tyckte om den komet-idén, vilket märks på ganska många julkort (INFO INFO)

Men kometer kanske kommer med budskap som djupast sett handlar om ”ljus i mörker”? Det kan se mörkt ut, inledningsvis, men det finns något mer som följer med ”svansens bortsopande”? Kanske?

*****************************************************

Kometer och astrologi

Kometers astrologiska betydelse har varit föremål för mycket studier, men hittills har inga konkreta slutsatser nåtts. Förslag har förts fram om att Donate's komet, som registrerades första gången i Juni 1858 och uppnådde sin maximala glans den 9 Oktober, var en faktor i Theodore Roosevelts födelse, född 27/11 1858.  

Det antas att kometer driver fram historiska händelser; att de då verkar genom individer vars födelse sammanfaller med deras synlighet, därför är deras effekter så sena att de ofta förbises. (Hela texten HÄR)

Astrolog Rod Chang skriver om kometer i astrologin: Citat: När en komet sammanfogar en planet eller en fast stjärna, påverkar det temat för den planet. En komet som passerar Merkurius kan till exempel medföra problem relaterade till transporter och broar. Det är de gamla astrologernas synpunkter. Utan tvekan händer både mänskliga och naturkatastrofer ofta när en komet dyker upp."....Vidare skriver han: ”När de upphettas släpper kometerna ut gaser, men vad representerar detta? Frigörandet av idéer och känslor?” … och ”frigöra" kan också betyda "att bli befriad".

Kineserna kallar kometer "kvaststjärnor", och associerar dem vanligtvis med otur. Men Rod Chang menar att vi bör komma ihåg att kvasten är till för att rensa och sopa bort onödiga saker med, vilket vi måste göra för att bereda utrymme. Vi kan säga att detta är oundvikligt - nya chanser kommer fram genom rensande krafter. Chang menar också att kometer har en avgörande roll när det gäller innovation. (Hela texten HÄR).

Kometen Nishimura (2023) i Lejonets tecken som styrs av Solen, kanske åberopar lejontecknets stora hjärta och inre kraft som frigör stagnerad ”hjärtenergi”? Och sätter ljuset på att organisera och styr upp i det fallna, mörka. Kanske? Då bör en eller flera med den kraften och de förmågorna stiga fram som ledargestalter, a l a "ljus(sol)bärare" i världen och göra detta möjligt. Kanske?

*****************************************************

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar