Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 1 september 2023

Astrologisk prognos för September 2023

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Jungfruns säsong 23/8-22/9

Augusti var en ”högvibrationsmånad”! September är en energimässigt lugnare månad som hjälper oss att vara jordade och hålla fokus. Om Augusti hjälpte oss att få överblick, är September den månad som uppmuntrar oss att föra det vi lärt oss tillbaka till Moder Jord!

Den 23/8 gick Solen från Lejonsäsongens ”solgloria” och in i Jungfrusäsongen. Nu förbereder vi oss inför den annalkande hösten. Vi säger adjö till sommaren och välkomnar den friska nedtoningen. Jungfrusäsongen ger alla stjärntecken något att hålla fast vid. Lejonsäsongen regerade under sommarens höjd och gav oss kanske stora planer och överflödig kreativitet. Jungfrusäsongen handlar om utförandet. Vi blir mer organiserade och förvandlar våra kreativa drömmar till verklighet, kanske till ett projekt. Jungfrun hjälper oss att ta de små delarna av våra planer och sätta ihop dem till ett snyggt paket.

Jungfruns säsong hjälper oss att flytta vår tankegång till överflöd. Det är lättare att möta sensommaren med en positiv attityd, det ger en enkel övergång. 

Jungfrusäsongen är en påminnelse om att vara oklanderlig i tankar och ord, eftersom de skapar vår verklighet och påverkar andra såväl som världen runt omkring oss. Så om vi aktivt arbetar med universum och våra intentioner är bra, bäddar vi för att positiva saker kommer till oss. Men det kräver mycket ansträngning. Vi måste, lika noga som Jungfruns energi, övervaka tankar, avsikter och handlingar varje ögonblick varje dag… Om vi tycker om det som en mental träning, och förbinder oss att arbeta för det, kommer Jungfrusäsongen att ge stor utdelning - skörd. Jungfrun är ju förknippad med de upptagna förberedelserna inför vintern, känd som skördetid.

När sommaren slingrar ner, betyder det att det är dags att organisera inför skolåret, gå tillbaka till jobbet efter en avkopplande semester och börja sätta igång med hösten. 

Det här är en perfekt tid till att starta ett nytt projekt, skicka in en ansökan och fokusera på sig själv.

Jungfrusäsongen en tid för att organisera i våra rum, gå igenom kläder och djuprena vårt hem. För den som mer är en storbildstänkare och som vanligtvis inte är detaljorienterad, kan Jungfruns energi vara en hjälp till att fokusera på de små sakerna, att få ordning på kaos. Vi vill lägga allt på sin rättmätiga plats. Det är en bra tid då att lagra eller ge bort saker som vi inte använder. Vi gör plats för det nya att komma in, som kläder som passar vem vi är idag.

Det är en bra tid att rensa föråldrad mat från kylskåpet och att konservera och sätta upp mat och torka örter, hugga ved för elden. Med jordförändringar och samhällsskifte är det också klokt att göra förberedelser inför framtiden. Det är bra att ha vattenfilter till hands, grundläggande häftklammer tillsammans med mat vi älskar och förstahjälpmedel.

Det är en tid då saker förfinas och förbereds inför skörden… fruktens nedkomst. Det är bra att ta sig tid att hitta den tysta platsen och att där sedan analysera tillståndet för hälsa, relationer, arbetslivet ur en tydligare synvinkel. Jungfrun handlar om att titta på bitarna av helheten. Och när vi är själva kan vi vända på bitarna tills praktiska lösningar kommer i fokus.

Det är en bra tid att återintegrera träningen i rutinerna. På norra halvklotet börjar vädret svalna, vilket gör det lättare att motionera. Svettningen flyttar toxiner ur kroppen, och det är en bonus. Jungfruns energi driver oss för att röra oss genom obehaget, med vetskap om att det leder till ett genombrott. Det finns nervös fysisk energi i våra system och ett behov av att gå mot ett mål. 

Jungfrun är generellt ett tecken som ger oss en tydligare förståelse av orsak och verkan. Det här är en bra månad för att hedra sin kropp med näringsrik mat och se om det gör skillnad. Och sättet att göra det är att köpa lokalt och köpa ekologiskt.

Jungfrun är tecknet på läkning eftersom det är inställt på kroppens nyanser och dess processer. Jungfrun analytiska energi hjälper oss att se var det är disharmoni och agera själv på vår egen väg till välmående. Vi bör lyssna på den inre läkaren. Vad säger kroppen till oss? Många moderna sjukdomar återspeglar en separation från vår själs väg och en motvilja att släppa och lita på Jungfruns inre visdom. Att vila i mitten av jaget gör att vi kan ställa in oss på grunden till hälsoproblem. Vi kan se kroppen som ett ömsesidigt beroende system och komma fram med praktiska strategier för att lösa det som stör oss.

Astrologi + Yoga: Hur man kan balansera sin energi i Jungfrunssäsongen HÄR.

Det här är en bra månad att komma hem till naturen, kanske göra organiskt trädgårdsarbete, eller sitta bland träden i parken. Det är en bra månad att sluta använda kemikalier som dödar de små varelserna och förorenar vårt grundvatten. Med Jungfrun får vi lättare känslan av att det som görs med naturen görs mot oss själva. Och vi förtjänar att leva naturligt. Låt Jungfruns vibbar ge dig hopp om att du kan göra nödvändiga förändringar och att det inte måste ske över natten. Vi är trots allt ett ”pågående projekt” eftersom vi utvecklas... Låt var sak ta den tid som behövs.

Genom att fokusera på Jungfruns nyckelenergier under Solens transitering där, kan vi bättre utnyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett kraftfullt tema för Jungfrun är att lyssna på din kropp. Läs mer HÄR.

Under den första delen av September, med Solen i Jungfrun och fem andra planeter i jordtecken, känner de flesta sannolikt behovet av det ”jordiska” som att tänka på de dagliga rutinerna och planera det praktiska inför höst och vinter. Det är vad vi gör dag in och dag ut som skapar vårt liv, så det är bra att tänka på de dagliga rutinerna och hur vi kan städa upp saker och planera mer tid för de saker vi verkligen vill göra. Detta är inte en tid för att drömma, det är en tid för att göra och vidta åtgärder!

Under den andra veckan i september har vi 9:e September. 9 betraktas som ett viktigt nummer i numerologi eftersom det är ett av skapelsens nummer. Den 9:e September har vi numerologikoden 99 som ökar den kreativa vibrationen och hjälper oss att reflektera över helheten, fullbordandet och vår spirituella anslutning.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Vågens säsong 22/9-23/10

Var 30:e dag eller så, besöker Solen ett nytt stjärntecken. Under denna "säsong" brukar många känna av energin i den rådande astrologiska atmosfären, oavsett vad vi har för soltecken. Nu i September blir dagarna kortare och den optimistiska, ljusa sommarstämningen övergår till den långsamma höstrytmen och den sista veckan i September går Solen över till det diplomatiska stjärntecknet som agerar för balans och rättvisa!

Så vi säger välkommen till Vågens säsong 22/9-23/10, ett av zodiakens fyra kardinala tecken och den andra av zodiakens tre lufttecken, nu när Solen glider över till detta tecken.

Fredligt harmoniserande Vågen som söker balans i allt ”kickar” igång hösten, med nåd och stil, samtidigt som vi charmas till att uppfatta att skönhet finns runt varje hörn… Tecknet symboliserar harmoni och det estetiska och sätter vårt kollektiva fokus på relationer och det vackra.

När vi nu kommit igång med effektivitet och detaljerad fokus under Jungfrusäsongen, är det dags att välkomna mer gemensamma tillvägagångssätt i vår värld. Jungfrun hjälpte oss att upptäcka bristerna; vågsäsongen inbjuder oss att sammanfoga och lappa ihop de där sprickorna vi såg när vi synade saker och ting, nu inspireras vi till att arbeta i synergi och stämma in i vad varandra behöver.

Så när vågsäsongen officiellt anländer, tenderar vårt humör att förändras till en mer trevlig och social atmosfär. Förhållanden av alla slag tenderar att vara centrala, och det finns en större önskan att ansluta till andra, hänga med vänner och vara romantisk!

Varje år, sammanfaller dessutom början på Vågens säsong med Höstdagjämningen (runt 21/9), en tidpunkt då dag och natt är ungefär lika långa i hela världen, då Solen går upp och ner samtidigt, oavsett om man befinner sig vid ekvatorn eller långt upp i norr. Det är ingen överraskning att Vågen börjar regera på höstens dagjämning (eller vårens dagjämning på södra halvklotet), vilket är tiden för den perfekta balansen mellan sommar och vinter, dag och natt och ljus och skugga. 

Höstdagjämningen är ett tillfälle att uppskatta dualitet i alla dess former och att förstå att alla utmaningar vi upplever är tillfälliga. Universums ebb och flod rör sig konstant vilket hindrar oss från att vara ”låsta”, oavsett hur vi känner oss ”i det kosmiska flödet”. Höstdagjämningen markerar också att vi går in i skuggan av vårt liv men vi vet ju att ljuset kommer tillbaka.

Så följ det kosmiska flödet och ställ in dig på balans!

Läs mer om höstdagjämning HÄR

Vid Höstdagjämningstid går Jorden genom en mild omvandling. Det är halvvägs mellan de heta sommardagarna och de tunga vinterdagarna. Sommargrödorna har skördats och Jorden själv vilar. Under de senaste två säsongerna har den blivit planterad, född till ny tillväxt och plöjts i beredskap för den nya säsongen. Det är en tid då grödorna distribueras och det behövs en noggrann balans mellan vad som hålls för mat och frö och vad som återges till jorden för att regenerera nytt liv för det kommande året. Rätt balans och val innebar skillnaden mellan liv och död i antiken.

Det finns inget arbete att göra nu i fälten. Arbetet som behöver göras är av intellektuell karaktär. Diskussioner och val måste göras, avvägt och medvetet. Förr var det de idéer och val som gjordes i Vågen som förde de som levde och verkade då, tryggt genom den hårda vintern.

Med Venus som Vågens planethärskare, är design, nöje och romantik områden som passar perfekt för oss att utforska under den här säsongen.

Det är också stjärntecknet som ”bär upp hela zodiaken” så den har jämvikt åt båda hållen i cirkeln (från Väduren till Vågen och från Vågen till Fiskarna). Det är stjärntecknet som strävar efter att allt ska vara rättvist och lika åt alla, likt vågskålar i jämvikt.

Vi kan därför känna att vi är mer diplomatiska och balanserade så här på höstkanten när sommaren är över. Nu njuter vi bland annat av harmoniska höstfärgers skönhet och har lättare för att hitta harmonin i tillvaron.

Genom att fokusera på Vågens nyckelenergier under Solens transitering där, kan vi bättre utnyttja de energimöjligheter som finns tillgängliga för oss. Ett bra tema för Vågen är att njuta av avkopplande aktiviteter som spa, lugna höstpromenader eller syssla med något som fyller sinnet med harmoni på annat sätt; musik, färger (konst, färglära), utställningar… för att nämna något.

Tack vare vågsäsongen är det lättare att samarbeta med andra nu, och vi finner att teamwork och gruppinsatser får jobbet snabbare gjort än om vi arbetar solo. Även om vi är ensamvargar eller föredrar att hålla oss för oss själva mycket av tiden, är vågsäsongen en årstid när vi njuter mer av att vara sociala.

Astrologi + Yoga: Hur balanserar du din energi under vågsäsongen HÄR. 

Hela September uppmuntras oss att organisera oss, rensa röran och omarbeta våra scheman så att de återspeglar hur vi vill spendera vår tid och under den här nymånen kommer den sista pusselbiten att vara på plats. Vi kan ta allt vi har upptäckt och lärt oss och integrera det på ett sätt som ger balans i våra liv.

**********************************

DATUM PLANETASPEKTER SEPTEMBER 2023

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Pluto går retrograd hela månaden (från 1/5 2023 i Vattumannen till 11/10 2023 på 27°16 Stenbocken)

Merkurius retrograd i Jungfrun från 23/8 2023 till 15/9 2023). Om Merkurius retrograd HÄR.

Venus började gå retrograd i Lejonet den 23/7 2023 till 4/9 2023. Om Venus retrograd HÄR.

Saturnus går retrograd hela månaden i Fiskarna från 17/6 2023 till 4/11 2023

Neptunusgår retrograd hela månaden i Fiskarna från 30/6 2023 till 6/12 2023

Uranus går retrograd i Oxen från den 29/8 2023 till 1/1 2024

Merkurius går från Vågen retrograd tillbaka till Jungfrun

Om Merkurius retrograd HÄR 


Runt den 1/9

Mars quincunx Saturnus

Vi kan känna att vi vill ”hålla tillbaka” litet och vara mer måttliga eller försiktiga, kanske vad gäller nya idéer och kanske vill strukturera och planer det bästa sättet att starta upp dessa på. Så ett ökat behov av att avvakta kan gälla alltså. Att tänka till är bra nu innan agerandet.


Runt den 4/9

Merkurius trigon Jupiter

Det kan göra oss öppna för nya mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Därför finns chans till utvecklande dialoger.

Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och kan bära fram positiva besked.
Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och vidgade tankar. Kanske en tendens till att filosofera. Vi uppmärksammar mer de glädjande nyheterna än de pessimistiska.


Runt den 6/9

Sol konjunktion Merkurius

Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer samt transport är centrala teman. Dess energi uppmanar oss att kommunicera vår sanning och uttrycka vårt sanna jag, ta oss tid att prata igenom saker och koppla ihop våra sanna tankar och känslor leder till läkning: Dess energi hjälper oss att kunna vara mer fokuserade och envisa och kunna planera strategiskt.

En ökning av mental aktivitet kan också ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. Det är gryning för nya idéer. Många kan vara mer envisa, tydliga och bestämda och kan ha dialoger om strategier inför framtiden. Så vi har all anledning att ställa denna fråga till oss själva: ”Hur kan vi/jag fokusera idéer och skala bort det oväsentliga så att de kan bli verklighet i framtiden som också kan få en positiv inverkan på omvärlden – eller världen?”.


Runt den 8/9

Sol trigon Jupiter

Det skapar ett lättare flöde som genererar glädje och ökar viljan att uppleva mer personlig frihet samt påvisar att vi kan upptäcka nya möjligheter. Det ökar känslor av att vara ”nöjd” och skapar varma och generösa ”vibbar” i luften… Och vi vill nog ge oss ut och få upplevelser som kan berika oss. 

Det hjälper oss med förhöjd urskillning och positiva resultat av att vi kan se nya sidor och få en ny vinkel. Det kan för många även innebära oväntade fördelar inom arbete, resor, eller utbildning.


Den 15/9

Nymånen kl 03:40:05, 21°58 i Jungfrun

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Stenbocken. Med dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av jordens element vilket ger stabiliserande energi som förstärker vår jordiska förankring och förmågan att fokusera.

Med Solen och Månen sammanfogade i Jungfrun präglas denna nymåne av jordens element vilket förstärker vår ”jordning” och hjälper oss att se till det verkliga och jordnära. Vi ges också en möjlighet att rikta in oss på att utveckla det renaste uttrycket inom oss, för att kunna ”förädla” oss till kropp, sinne och ande.

Även om nymånar betyder en ny början så kan vi inte starta något nytt om vi inte lämnar det förflutna bakom oss. Ny början kommer aldrig från ingenstans - det är ju när vi fattar ett medvetet beslut att lämna förflutet bakom oss som vi skapar plats för det nya.

VI är i alla fall nu "kallade" och ombedda att vidta åtgärder. Om vi har hoppat över vissa steg eller fastnat i tidigare utvecklingsstadier, kan den här Jungfrumånen upplevas ganska störande, men samtidigt innebär den en ny chans att göra det inre arbetet, om vi är modiga nog att gå genom kaoset medan vi överlämnar oss till högre vägledning och visdom. Med Jungfruns energi så aktiv som nu bör vi vara redo att omfamna den förädlande energin. Jungfruenergin som är aktiv hjälper oss att skapa mer ordning och reda. Möjligheten att med hjälp av analys hitta den "perfekta lösningen" för långsiktiga problem är större nu, inte bara i vårt eget liv, utan vi kan vara till hjälp för andra också.

Jungfrun trivs i en ren miljö och uppskattar renhetens skönhet och vill inte vara omgiven av något som stör ett "rent utrymme". Under inverkan av Jungfrunymånen kallas vi för att uppmärksamma våra sinnens tillstånd så att vi kan läka och nå in i vår egen kraft. Nu är det utmärkt att göra en ”rengöring” både mentalt och fysiskt och bli av med saker som är ”giftiga” för sinne, kropp och själ. Likaväl som att sortera och rensa i närmiljön.

Jungfruns tema och energi är förknippad med att hålla saker rena. I en värld där renhet ofta är svår att finna är det viktigt att hedra attributen för detta perfektionsorienterade stjärntecken. Jungfrun är ju renhetens beskyddare”, eftersom det handlar om att förstå saker i sin kärna och sträva efter att hålla sig i integritet till det och känna heder. Med det sagt kallar den här nymånen oss att titta på våra egna liv för att se var vi vill ägna en viss uppmärksamhet åt detaljerna. Jungfrunymånen ringer oss tillbaka till ett medvetet sinne som har ett öga på de viktiga detaljerna så att vi kan se vad som är väsentligt när vi riktar in oss mot framtida mål.

Vi har alla ett balanserat energitillstånd att hämta kraft ur när vi har lärt oss att ta hand om oss själva och ta itu med negativa tankar, och denna Jungfrumåne fungerar bra som vår guide. Vi behöver ta in vår resa och förankra det vi lärt och lär oss, för att verkligen förstå våra tankar, känslor och vad vår kropp försöker tala om för oss.

Det finns också en tuffare energi som kan uppstå den här nymånen, vilket kan ge en benägenhet till självkritisk eller att vara kritisk mot andra i vissa fall, kanske t o m dömande. Men under den mörka natthimlen, bör vi försöka att inte vara kritiska. 

Det är viktigt att oavsett vilka sår som uppstår att vi behandlar oss själva – och andra - med vänlighet. De mest kraftfulla stegen vi kan ta på en helande resa är att lära oss att älska oss själva oavsett hur omständigheterna är.

De som upplevt någon form av fysiskt eller ett själsligt problem under de senaste månaderna, inspirerar Jungfrumånen till att vidta åtgärder för att få kropp och själ i balans. Jungfruns energi handlar ju mycket om att bry sig om sinne, kropp och själ och genom det kunna ha en möjlighet att läka.

Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Skyttens tecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSENHÄR

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras.
Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.

LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.


Runt den 16/9

Sol trigon Uranus

Den här aspekten är energigivande, så vi kan känna ett ”energiflöde” och även ett ökat behov av större personlig frihet. Vi kan känna en ”kick” att göra ”litet som vi vill” och också längta efter något totalt förnyande i tillvaron.

Känslan kan vara att det ska ske just nu, att vilja bejaka stundens impuls. Att kasta loss mer och kanske många också vågar sig på att sätta fart mot det ”oprövade” med en känsla av att ”japp nu är det dags”? Det går lättare att visa mer av vår unikhet. Och det kan ge den där sköna känslan av att ”jag lever nu”! ”Jag är”.

Vi känner oss mer nyfikna på vad som kan vänta bakom hörnet om vi tittar dit. Det i sin tur skapar en positiv ”spänningskänsla” och kanske kan vi nu få se något nytt där?

Många söker en ny lösning på något gammalt problem och det är också ett tillfälle då den dyker upp. En ”aha”-upplevelse!
Det är just nu som vi ”oväntat kan vänta oss” något nytt och speciellt! Kanske en ny möjlighet visar sig, som ju också i så fall bör greppas.


Runt den 17/9

Venus kvadratur Jupiter

När den expanderande Jupiters energi hamnar i ett spänningsläge till gudinnan Venus, så kan attraktion märkas litet ”överallt” luften… Kanske yttrar energin sig mest som rosa ”luftbubblor”, överidealiserande och en benägenhet att strunta i detaljer, vilket bäddar för att en del tenderar att ”falla” för ”vem som helst... Men samtidigt är det kanske en ”kick” att det kan finnas en massa romantik/svärmeri som ligger i luften… Även om attraktion kan väckas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker, så var mån om att ge tillbaka positiv energi genom att vara den som är någon annans charmiga gensvar eller källa till glädje. Befintliga kärleksaffärer kan nu värmas upp till ”bubblande” nivåer!

Låt balans och harmoni vara ledstjärnan nu, vad som än sker!


Runt den 19/9

Sol opposition Neptunus

Det tenderar att ge litet låg energi, mjukare energi och ökad ”snällhet”… men det kanske är många inte så realistiska nu. Andra tenderar att vara drömska.

Många kan säkert märka av brist på energi och det är därför läge att ta hand om både känslor och hälsa (Jungfrun).

Hos en del kan egokonflikter, rädsla för konkurrens eller att dra nytta av vänlighet och medkänsla dras fram. Energin kan locka de med benägenhet för oärlighet till oärliga handlingar. Därför finns också en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet hos dem som är lätta att lura”. Var extra uppmärksam vid denna tidpunkt.

Denna aspekt kan hos andra ge förvirring eller känslor av oklarhet och att saker är höljda i dunkel. En del kan ha undringar kring vad som är sant eller inte.

De som är i kontakt med sin intuition och alltid kör med ärliga kort, har dock lättare för att följa intuitionen och kan undvika att luras av sken som bedrar och kan istället mer känna det som att ”evigheten är närvarande”...

En sådan här Neptunusaspekt kan utöver det, även tyda på risk för skvaller, skandaler, hemligheter och lögner. Det är många som märker sådant som undanmanövrar, oklarheter, missuppfattningar och liknande och kom då ihåg att det är nu viktigt att använda intuitionen.

Enligt astrologins sätt att tolka Neptunus aspekter, så har den som har ett rent (=Neptunus högsta vibration) och ärligt hjärta (=Solen/Månens högsta vibration) lättare för att ”se igenom” oärlighet (”för klarhet leder till klarhet”).

Men den som inte har ett rent och ärligt hjärta har svårare för att ”se igenom”. Det är viktigt nu att vara tydlig och ärlig om sin egen avsikt.

Eventuella känslomässiga problem kan speglas av Neptunus hos de som är mycket känsliga och sårbara till sin natur. Neptunus opposition kan göra att många (som inte involveras i ovan nämnda problematiska ”Neptunusspeglingar”) istället denna tid kan känna vemod och längtar efter ”något annat” i tillvaron. En del kan känna av osäkerhet och modlöshet.
Bästa sättet att använda denna energi är att ta sig tid att vara i stillhet, vila och att se till att få ordentligt med sömn. Att mysa med ett tänt ljus och meditera på att nå klarhet och inre frid eller kanske att lyssna på musik som känns inspirerande är ett bra tips. Notera även nattliga drömmar liksom intuitiva insikter.

Den som medial kan också ställa frågor om vad kropp, själ och ande behöver! Det är lättare att få exakta svar denna tid och/eller att arbeta med ”lösa upp Mayans illusioner” (som ju är Neptunus högsta – gudomliga - roll)!


Runt den 19/9

Mars quincunx Jupiter

Vi kan känna oss mer motiverade att söka efter sådant som kan hjälpa oss framåt. Vi känner förmodligen mer förväntan samtidigt som vi överväger viljan att chansa och satsa och att hålla i bromsen. Viljan och en önskan att nå längre än normalt ökar handlingskraften och motivationen och det är viktigt att överväga varje ”nytt drag” så att måttet hålls, för det lättare att vara måttlös. Så det är bra att inte falla för destruktiva tendenser och ”uppgörelser”. Det är dock en bra tid till att börja med något kraftfullt - som en träningsrutin.


Runt den 21/9

Sol trigon Pluto

Det ger många det intensiva fokus och den typen av genomskådande som är till hjälp för att kunna se igenom hemligheter – se bakom ytan. Det ökar förmågan att hantera konkurrens och möta människor som är raka och öppna i kommunikationen på ett fördjupande sätt och att nå kunskaper på bred nivå.

Det finns nu en ökad vilja hos många, att gå till botten och undersöka saker och ting, händelser och även sådant som skett i det förflutna, vilket hjälper oss att förstå det komplexa. Detta hjälper till att undvika problem i framtiden.


Den 23/9 (- 23/10)

Solen går över till Vågen

Se beskrivning i första stycket om Vågens säsong


Runt den 25/9

Sol quincunx Saturnus

Det kan ge känslor av försening, eventuella gamla misstag behöver mötas och fixas – ställas i ordning och förbättras. Det kan kännas tråkigt men är nödvändigt för framtidens mål. Det hjälper till med att hantera livets hårda realiteter och vidta försiktighetsåtgärder och fokusera på viktiga uppgifter.

Energin kan hjälpa oss med mer självdisciplin samt att vi känner ökat behov av att ta itu med viktiga åtaganden med en känsla av ansvar. Det är dock bra att acceptera att dessa dagar kan kräva litet extra tålamod som behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig” eller för mycket ansvar. Det är möjligt att man istället fattar beslutet att ”lossa på knutar” och stiga av för mycket ansvarsuppgifter, lyfta av sig oket… Eller ge tömmarna till någon annan… kanske för att få en andningspaus eller välja något annat att göra. (Det kan handla om vad som helat; arbete, hemmasysslor, intresseområde som tar mycket tid etc).


Runt den 25/9

Merkurius trigon Jupiter

Det kan göra oss öppna för nya mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Därför finns chans till utvecklande dialoger.

Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och kan bära fram positiva besked.
Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och vidgade tankar. Kanske en tendens till att filosofera. Vi uppmärksammar mer de glädjande nyheterna än de pessimistiska.


Runt den 29/9

Venus kvadratur Uranus

Gnistor av attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Det här är en ganska oförutsägbar energi, som ökar flirtbenägenhet, romantisk frihet, ökar passion, entusiasm.

Energin kan förmodligen stimulera känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Känslomässiga störningar kan också märkas. Att sätta hälsosamma gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu.

Det kan ske överraskningar i kärleken, kring pengar. Kanske en del tuffar till utseendet.

Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.


Den 29/9

Fullmånen kl 11:58:21, 6°00' Väduren

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse (info).

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Som det första tecknet i Zodiakens cykel är energin i Väduren den starka livskraften som finns i varje frö som brister, varje rot som kämpar för att ta sig fram och varje knopp som slår ut. Början till allt liv. 

Denna fullmåne förmedlar även manliga och dynamiska energier genom Väduren, som den röda kraftplaneten Mars härskar över. Därför ger Vädurens fullmåne oss energi som gör att vi lättare vågar vara rakt på sak och uttrycka våra känslor, samt att ta ett steg framåt. Det är nu – genast - vi vill att saker ska ske. 
Den kraftfulla energin laddar upp oss och vi blir mer modiga. Men, det är extra viktigt att inte missrikta denna kraft eftersom den är extra stark nu och därför om man inte sansar sig, kan smälla som dynamit!

Vädursenergin väcker lätt känslor av ”allt eller inget”. Det är troligt att adrenalinet ökar liksom volymen på känslor som behöver bearbetas. Känslomässig tyngd eller känslor av förlust kan röras upp som vi får möjlighet att ta itu med. Likaväl som både vrede och konflikter inom relationer vi har – eller har passerat - kan bli extra tydliga. Det kan nog för vissa kännas som om en revolver laddas. Många uppdämda känslor kan skjuta upp för snabbt och orsaka problem. I varje fall om det djärvt skjuts från höften.

Eftersom vädursfullmånen kan ta fram ilska som behöver få ett utlopp, var då modig nog att erkänna den. Det är en kraft som ska användas konstruktivt och inte tryckas ner. Det är bevisat att om man bearbetar och släpper ilska fri så påverkar det immunförsvaret positivt. Man laddas med ny och frisk energi så länge vrede inte handlar om hämndtankar och hämnd, förstås.

Det är extra viktigt att tänka på hänsyn, eftersom Vädurens energier kan vara hänsynslösa. Sårar man någon annan nu så kan vrede hänga kvar – men de medvetna kan överbrygga detta, bl a genom förståelse för orsaker och verkan och också förlåtelsen.

Var inte rädd för att gråta för det är en mycket helig reningsprocess med vårt eget salt som drar med sig alla dåliga energier.

Det sägs att gamla profetior och förutsägelser om dessa tiders stridigheter och problem försvinner när vi medvetet höjer våra vibrationsmönster. Så de val du gör idag avgör din morgondag. Välj så klokt som bara val utifrån ren kärlek kan.

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.


Runt den 30/9

Merkurius trigon Uranus

Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.

Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.

De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på et


**************************************

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar