Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 5 mars 2024

SuperNymåne i Fiskarna den 10/3 2024 - ha tillit

SuperNymånen infaller i Fiskarna den 10 Mars 2024, kl. 10:02:45 (sv.tid) på 20°16' grader.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om Supernymåne

Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee (INFO) innebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Den ursprungliga definitionen Supermåne myntades av astrologen Richard Nolle 1979.

På praktisk nivå, säger Nolle och andra astrologer att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden när det finns en Supermåne, också ger ökad risk för hårt väder eller seismisk händelse. De innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott, orkaner och stora tidvattenstörningar. Flera stjärnskådare har observerat att supermånar har sammanfallit med naturkatastrofer. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emot:  info 1 2.

Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.

När det gäller en supernymåne, kan man känna sig extra fokuserad på människor och relationsproblem kan komma till en kokpunkt… Kanske är det som ”i ovan, så i nedan”? Om det ”drar i tidvattnet” och stormar runt oss kanske vi påverkas? Då är det dags att skapa balans!

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Mars - årets mest geomagnetiskt aktiva månad

Mars är alltid årets mest geomagnetiskt aktiva månad! Diagram som visar det HÄR.  Det beror på att varje år runt vårens dagjämningstid får Jordens magnetfält mer energi! Det öppnas nämligen enorma sprickor i Jordens magnetfält som minskar planetens försvar mot solvinden så att den ”väller in ” och skapar kraftiga rymdväder. D v s att "himlen exploderar av norrsken”.

Rymdvädrens prognosmakare kallar det " B sub z tipped south." (INFO). Den som är känslig för energier och därmed även rymdväder märker av dessa extra krafter! Läs om Ostara – Vårdagjämning HÄR

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om nymånen i Fiskarna

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Fiskarna. Med. dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av vattnets element, som speglar följsamhet, intuition och mottaglighet för stämningar. Vi tenderar att vara mer lyhörda och känsliga för vår omgivning och andra dimensioner.

Denna nymåne sker alltså just innan vi möter vårens grönska som slår ut med ny energi efter vinterns dvala, innan vårdagjämningen den 20-21/3, då Jordens lutning är sidledes mot Solen. Dagjämningen markerar början på en ny säsong.

Fiskarnas tecken representerar slutet av vintercykeln. Dessutom är det stjärntecknet som finns sist i hela zodiakens ”cirkel” som finns runt om oss på himlavalvet (och är en del av oss). Därför representerar Fiskarnas stjärntecken avslutet av hela zodiakens cykel: I och med detta sista tecken i cirkeln så närmar vi oss nästa tecken, som är det första, då allt börjar på nytt d v s Väduren. Den spirande vårens stjärntecken. Och som det första tecknet är i zodiakens cirkelkrets symboliserar det alltings början. Men nu är vi alltså med denna nymåne vid “alltings ände” – slutet av i zodiakens cirkelkrets precis när naturen I våra delar av världen ligger i vinterns sista dvala och snart ska “födas”. Likt barnet i moderns livmoder. 

Symboliskt representerar Fiskarnas stjärntecken zodiakens "Omega-område", slutet av cirkelgången runt himlavalvet innan zodiakens första tecknet, Väduren som representerar "Alpha området", alltså början. 

Så denna axel är därför också extremt viktig i astrologi eftersom det innebär en kraftfull ny energi. Det är just nu, som vi verkligen kan verka för att manifestera energi! (Årstider på södra halvklotet är omvända).

Fiskarnas ”vattenenergi” skapar ett flöde (jämfört med vattenflöde) som är ganska instabil (jämför med fiskar som simmar utan orientering). De ostabila vädermönstren kvarstår och påskliljor är nog täckta av snö, men kanske snödropparna tar sig upp som ett första tecken på kraft? 

Något kan börja eller avslutas eller både och. Var uppmärksam på inre och yttre budskap och tankar just nu.

Fiskarna är tecknet för det mystiska, hjälpsamma och intuitiva. Tecknet symboliserar också illusion, fantasierna som egot genererar om sina egna önskningar, och också det kollektiva medvetandet, där vårt ego-medvetande löses upp i ”The Ocean of Being”/”existensens ocean”: Åt vilket håll i oceanen vi simmar eller om vi överlämnar oss till livets flöde, är vårt val. När vi överlämnar oss till livets flöde, tillitens energi och tro på livet så är det den energin som öppnar för den gudomliga närvaron. Vi är då ett med Moder Jord och vår själs potential

Det är även en nymåne som främjar hjälpsamhet och välgörenhet vilket kan vara ett sätt att kanalisera sina känslor.

Fiskarna hjälper oss att vila i de omständigheter som har hänt under de senaste tolv månaderna. Vi behöver inte veta allt. Vi behöver inte förstå allt klart. Så ha tilllit. Tänk tillbaka på en tid när något otroligt utspelat sig som var utanför vad du kunde ha drömt om. Kanske var det ett mål eller en önskan som gick i uppfyllelse men i en form som du inte helt kunde ha skapat i din fantasi. Eller ett själsmöte, som du inte ens hade en aning om var möjligt.

Håll dessa ögonblick och ingjut dem i denna nymåne. Och applicera denna energi på dina planer och drömmar om vad ditt högre jag önskar. Detta skapar en väg som öppnar sig och expanderar mer och mer. Livets inneboende magi. När blir betraktaren skaparen och vice versa?

Fiskarnas energi uppmuntrar oss att drömma och att bidra till att skapa den värld vi vill leva i. Om vi har en kreativ dröm som vi vill se manifesterad. Det ger också möjlighet att se igenom ”maya” (slöjan). 

Att skriva ner vad man vill ska hända kring kreativa sysslor och drömmar är speciellt bra nu. ”Brainstorma” på vad som behövs för att sätta igång det hela, Rädslor bör undvikas som kan skölja genom sinnet. Var i nuet.

Det är dags att dansa med Skaparen och drömma om det vi vill ska manifesteras. Energin är nu som bäst för att få dessa att manifesteras. Så skapa utrymme för drömmarna och ange avsikten för det som ska skapas. Tillåt drömmar att manifesteras. Det är också en bra tid för att få intuitiva svar på frågor.

Vi sår nya frön vid nymånen, och med hjälp av energierna i detta vattentecken kan man göra dagens dusch till en speciell ceremoni där man visualiserar att man renar sig från något gammalt för att därefter ta på sig något nytt med kläderna...

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Nymånen och Vårdagjämningstid!

Nymånen i Fiskarna den 10/3 är nära vårdagjämningen den 20/3, vårens första  dag på norra halvklotet - och det astrologiska nyåret! Ljus och mörker är lika den dagen, och från den tidpunkten växer dagarna och blir allt längre (fram till midsommar).

Vårens dagjämning är traditionellt en tid för att fira fertilitet och naturen förnyelse av livskraften som gick i vila under vintern.

Det är tillfälle att uppskatta dualitet i alla dess former och att förstå att alla utmaningar vi upplever är tillfälliga. Universums ebb och flod rör sig konstant vilket hindrar oss från att vara ”låsta”, oavsett hur vi känner oss ”i det kosmiska flödet”. 

Vårdagjämningen markerar också att nu går vi in i kraften!

Det är troligt att det kommande året för oss kommer att ha ett liknande tema eller budskap som nymånens. Vi vägleds för att arbeta med att vända våra sår till styrka och att acceptera dem som en del av vilka vi är, snarare än något som behöver "fixas". Visst det kan kännas smärtsamt, besvärligt eller sårbart men syftet är att påminna oss om det som behöver läkas. En "svaghet" kan därför utsättas så att en obalans märks.

Eftersom vårdagjämningen är ungefär lika mycket dagsljus och mörker finns det en motsvarande kamp för att uppnå en ny balans. Genom att ta del av dessa energier (t ex i mediation) får vi en ”puff”, en energikick, så att vi marschera framåt med tillit. Vi behöver lita på att kosmos och vår moder natur är  läromästare och också vet ”att göra sina saker” på bästa sätt och att vi får budskap och råd om vi tar del av deras "språk" som kommer i olika skepnader...

Vi kanske vill meditera, be om vägledning under drömtiden innan vi ska sova eller besöka en plats med kraftfulla energier som matchar vår egen ”datamatris” för helande och balans.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tolkning av nymånens viktigaste aspekter (transiter)

OBS: det viktigaste transiterna för Månen är dess exakta aspekter, inte aspekter mellan andra himlakroppar. Det finns det en allmän månadstolkning för det - se nedan). Hur vi påverkas av – upplever - energin från fullmåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. De har oavsett en viss allmän inverkan.

Den enda aspekten av betydelse denna nymåne i Fiskarna är ensextil Uranus. Den symboliserar inom astrologin förnyande energi. Så den här aspekten är energigivande, och vi kan känna ett ”energiflöde” samt även ett ökat behov av större personlig frihet. Vi kan känna en ”kick” att göra ”litet som vi vill” och också längta efter något totalt förnyande i tillvaron.

Känslan kan vara att det ska ske just nu, att vilja bejaka stundens impuls. Att kasta loss mer och kanske många också vågar sig på att sätta fart mot det ”oprövade” med en känsla av att ”japp nu är det dags”? Det går lättare att visa mer av vår unikhet. Och det kan ge den där sköna känslan av att ”jag lever nu”! ”Jag är”.

Vi känner oss mer nyfikna på vad som kan vänta bakom hörnet om vi tittar dit. Det i sin tur skapar en positiv ”spänningskänsla” och kanske kan vi nu få se något nytt där?

Många söker en ny lösning på något gammalt problem och det är också ett tillfälle då den dyker upp. En ”aha”-upplevelse!
Det är just nu som vi ”oväntat kan vänta oss” något nytt och speciellt! Kanske en ny möjlighet visar sig, som ju också i så fall bör greppas.

*********************************************************

Astrologisk prognos för hela Mars 2024 finns på bloggen

*********************************************************

Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från från tecknet. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen. LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar