Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

fredag 1 mars 2024

Astrologisk prognos för Mars 2024

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter.

När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (
INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så prognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Fiskarnas säsong 19/2-21/3

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Fiskarnas säsong från 19/02 till den 21/3. Fiskarna är det tolfte astrologiska tecknet i Zodiaken, det sista tecknet på vintern och de astrologiska säsongerna. Eftersom det är det sista tecknet på vintern, förkroppsligar det all energi från alla tecken som har varit före. Det finns en känsla av slut och övergång. Fiskarna är utrymmet mellan livet och efterlivet.

Fiskarnas energi sveper in oss med mer undermedvetna och andliga och mystiska vibrationer - ofta förvirrande, dimmigt, och oklart... Å andra sidan kan fiskarnas flytande natur göra det möjligt för oss att flyta bortom våra gränser så att vi kan skymta livet från högre, olika perspektiv.

Vi söker tillfredsställelse i det vi gör, och "går på inspiration" mer än "måsten". Tecknet gynnar det konstnärliga och poetiska. Vi kan lättare komma i kontakt med vårt kreativa flöde. Allmänt så skänker musik, meditation och drömmar mer djup intuitiv kunskap till det medvetna sinnet denna tid.

Fiskarnas präglar mänsklighetens ständiga sökande efter sanningen gömd bakom vad som uppfattas av fem sinnen. Det kan kännas ett större behov av att söka mening i det vi gör, vi kanske reflekterar mer över livet och vad man kan göra på planeten som kan göra skillnad. Det kan vara att man vill göra mer för andra i sin närmiljö eller rentav delta i något hjälparbete som gynnar många. Genom att göra det förbinder man sig med den kosmiska visdomen.

De som är andligt mottagliga och som utövar t ex meditation kan hamna uppe i det blå mer än vanligt, och bör inte glömma bort att hålla sig jordade! De drömmande "fiskvibbarna" kan göra att även den mest härdade cynikern kan fundera över det övernaturliga.

*****************************************

Vårdagjämningstid – flödets tid!


Universums ebb och
flod rör sig konstant vilket hindrar oss från att vara ”låsta”, oavsett hur vi känner oss ”i det kosmiska flödet”. Vårdagjämningen markerar också att nu går vi in i kraften!

Det är troligt att det kommande året för oss kommer att ha ett liknande tema eller budskap. Vi vägleds för att arbeta med att vända våra sår till styrka och att acceptera dem som en del av vilka vi är, snarare än något som behöver "fixas". En "svaghet" kan därför utsättas så att en obalans märks. Eftersom vårdagjämningstid är ungefär lika mycket dagsljus och mörker finns det en motsvarande kamp för att uppnå en ny balans. Allt vi behöver göra är att lita på att kosmos vet ”att göra sina saker” på bästa sätt.

Detta gör den här fullmånen till en kraftfull vändpunkt – så det är läge att se över var vi har en balansförskjutning inom något område i våra liv.

Vi kanske vill meditera, be om vägledning under drömtiden innan vi ska sova eller besöka en plats med kraftfulla energier som matchar vår egen ”datamatris” för helande och balans.

Varje år runt vårens dagjämningstid får Jordens magnetfält mer energi! Det öppnas nämligen enorma sprickor i Jordens magnetfält som minskar planetens försvar mot solvinden så att den ”väller in ” och skapar kraftiga rymdväder. D v s att "himlen exploderar av norrsken” (INFO). Rymdvädrens prognosmakare kallar det " B sub z tipped south." (INFO). Den som är känslig för energier och därmed även rymdväder märker av dessa extra krafter!

Läs om Ostara – Vårdagjämning HÄR

*****************************************

Vädurens säsong 20/3-4-19/4

Efter att ha ”simmat” i Fiskarnas hav hoppar Solen med förnyad kraft över till Vädurens säsong den 20-21/3 (beroende på var man är i världen) till19/4! Det gör det möjligt för oss att släppa loss de känslor som rörde sig under ytan i under Fisksäsongen.

Slutet av Fiskarna representerar zodiakens Omega-område och Väduren Alpha. Början och slutet (Alpha-Omega) handlar om initiering och slutförande, början och slut. Det är en tid att välja nya alternativ och släppa de gamla, en viktig valpunkt helt enkelt.

Så denna axel är därför också extremt viktig i astrologi eftersom det innebär en kraftfull ny energi. Det är just nu, som vi verkligen kan verka för att manifestera energi! (Årstider på södra halvklotet är omvända).

Solens inhopp till Väduren sammanfaller med vårdagjämningen vårens första dag på norra halvklotet - och det astrologiska nyåret! Ljus och mörker är lika denna dag, och från den tidpunkten växer dagarna och blir allt längre (fram till midsommar).

Det här är tiden precis innan vi möter vårens grönska som slår ut med ny energi efter vinterns dvala, då Jordens lutning är sidledes mot Solen. Dagjämningen markerar början på en ny säsong – denna är vårens. 

Forntida astrologer gjorde förutsägelser för ländernas ledare vid vårdagjämningen varje år. Aspekter nu indikerar stor utvecklingspotential mellan ledare och för världen detta år. I våra personliga liv gäller det samma.

Faktiskt så är Mars månad årets mest geomagnetiskt aktiva månad! Diagram som visar det HÄR. Tiden runt vårdagjämning (och vid höstdagjämning) varje år innebär mer energi i Jordens magnetfält! Det öppnas nämligen enorma sprickor i Jordens magnetfält så att solvinden ”väller in ” och skapar kraftiga rymdväder - "himlen exploderar av norrsken” (INFO). Detta kallas " B sub z tipped south." (INFO). Den som är känslig för energier och därmed även rymdväder märker av detta!

Vårens dagjämning är traditionellt en tid för att fira fertilitet och naturen förnyelse av livskraften som gick i vila under vintern. När Väduren tar tag i styret, återställs stjärnhjulet (zodiaken runt oss) och energin börjar på nytt - precis i vårtid!

Under tusentals år har vårens dagjämning Vädurssäsongen sammanfallit på samma dag, vilket innebär en fruktbar tid för att plantera frön. En återuppståndelse efter de långa, mörka vintermånaderna. Vårkänslor spirar och skapar passion. Alla knoppar slår ut och livskraften spirar inför allt nytt som väntar. Ny början!

Vädurens energi hjälper oss att ta ett modigt steg framåt och markera vår individualitet. Vi tenderar alla att ha starkare åsikter än vanligt, och kanske ett behov av att vara ”nummer ett” till 19/4.

Under solpassagen genom Väduren har vi en tendens att känna en känsla av förnyelse. Vi tar mer initiativ och är ivriga på nya upplevelser och har mer energi för att ta tag i nya uppgifter. Vi kan förvänta oss intensiva konkurrensvibbar och våryra under denna period.

Väduren är zodiakens första tecken och handlar därför bl a om alltings början. Vädurens energi ger passion och modet att konkurrera, kreativitet och att kunna ”slåss” för våra drömmar. Att välja sina strider och slåss med hjärtat är A och O!

****************************

DATUM PLANETASPEKTER MARS 2024

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Runt den 01.03.2024

Sol sextil Jupiter

Det skapar ett lättare flöde som genererar glädje och ökar viljan att uppleva mer personlig frihet samt påvisar att vi kan upptäcka nya möjligheter. Det ökar känslor av att vara ”nöjd” och skapar varma och generösa ”vibbar” i luften… Och vi vill nog ge oss ut och få upplevelser som kan berika oss. 

Det hjälper oss med förhöjd urskillning och positiva resultat av att vi kan se nya sidor och få en ny vinkel. Det kan för många även innebära oväntade fördelar inom arbete, resor, eller utbildning.


Runt den 03.03.2024

Venus kvadratur Uranus

Gnistor av attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Det här är en ganska oförutsägbar energi, som ökar flirtbenägenhet, romantisk frihet, ökar passion, entusiasm.

Energin kan förmodligen stimulera känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Känslomässiga störningar kan också märkas. Att sätta hälsosamma gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu.

Det kan ske överraskningar i kärleken, kring pengar. Kanske en del tuffar till utseendet.

Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.



Runt den 04.03.2024

Merkurius sextil Uranus

Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.

Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.

De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.


Runt den 08.03.2024

Merkurius konjunktion Neptunus

Denna konjunktion ökar intuition och känslighet, vilket medverkar till att skapa ökad mottaglighet och inlevelseförmåga i våra dialoger och öppnar också till en bredare världsbild. Vi tenderar att vara mer idealistiskt tänkande och också lyhörda för vad som säga ”bakom orden” runt dessa dagar.

Aspekten skapar även tendenser till ökad fantasi och föreställningsförmåga. Konstnärlighet gynnas likaväl som de som är mer obalanserade kan ha en tendens att ”få för sig saker” som inte är sant eller verkligt…
Energin medverkar också till en flykttendens från de mest tråkiga praktiska och materiella aspekterna av livet just nu. Det passar då bra att meditera och utveckla intuitionen kopplad till tänkande, tal och kommunikation. De som är mottagliga för andra ”dimensioner” kan märka av mer mystik eller budskap i drömmar. En del kan få klara andliga budskap. Dock kan de mest fantasifulla ”flyga in i ett fantasifält” eller en tenderar att ha en överdriven ”föreställningsförmåga” och får för sig sådant som inte stämmer med verkligheten. Att vara jordad är givetvis A och O!



Runt den 09.03.2024

Mars kvadratur Uranus

Snabb omvälvning, plötslig överraskning, oväntade överreaktioner, förvånande impulsivitet, ”eldig” hänsynslöshet är några nyckelord och någon eller några kan komma till uttryck som ett resultat av den energi. Det kan ge känslor av att saker är ”motvals” men trots det så är det ett ”felvändande” som triggar till att finna ut nya vägar eller lösningar. Som resultat får man något nytt och fräscht, som man inte förväntat sig.

Dock kan många vara mer ”på kant” nu så undvik att gå in i konflikter och undvik tendenser till att vilja ”gå lös med ilska” eller liknande.… Energin har en tendens att spegla en störande eller mer upprorisk sida. Så ja vi kan räkna med ”uppblossande” händelser/känslor över hela världen, även ”strider”, det kan ske privat och vi får höra om både sådant, om banbrytande eller oväntade händelser i nyhetssammanhang… 

Mars kvadratur Uranus kan dra fram känslan av att behöva "tampas" med någon/något, eller ”strida”, en del kanske kämpar för att bryta sig fri från restriktioner och ”översitteri”.

Det är svårare för många att kompromissa, så meningsskiljaktigheter kan flamma upp. 

Var vis och klok och agera för att dämpa aggressiva tendenser denna tid! Detta är nämligen en tid som kan dra fram ökad ilska.

Som nämnts undvik ”utbrott” för att få utlopp för energin mot någon eller något. ”Ta det med dig själv”, alltså låt irritation eller ilska få ett konstruktivt utlopp när du är själv t ex genom ett träningspass, ”byt miljö”/luft” genom att t ex gå ut i skogen eller prata med någon som förstår vad du känner, eller gör något kreativt… Som några exempel.
Men det kan handla om att många behöver ta itu med svårigheter, krångel och "laddade", situationer både globalt och i enskilt. Det vill säga, säga ifrån mot något. Men gör det på ett klokt sätt! Att inte "skapa gnistor" under den tid som följer är mer än angeläget. 

Många kan behöva hantera rädsla eller oro denna tid. Detta är en "adrenalinaspekt".

Med Mars och Uranus ökar energi som ”vill” ”spränga sig fram eller splittra”. 

Undvik också impulsiva åtgärder och att ta farliga risker! Undvik våghalsighet! 
OBS: Vi kan använda den här energin för att tjäna ett högre syfte och till att finna uppfinningsrika lösningar och något nytt kommer fram. 

Dock tenderar denna aspekt att dra fram hat/vrede som bl a kan riktas mot ledare/regeringar runt om i världen och mellan människor. 
Energin kommer att ge någon from av "utlopp", den finns där och behöver "kanaliseras" alltså. Men det är viktigt att ta avstånd och inte vara en del av dess aggressiva/destruktiva utlopp, att undvika situationer där den kan "missriktas". 

Välj hellre ”zero”/nollpunkten, utan att för den skull bli utslätad och stå upp för orättvisor etc på ett stabilt sätt... 
Snarare är detta en tid att agera konstruktivt med energin, kanske att våga stå upp för något bra. 

Så det kan vara många som nu försöker hitta vägar att bryta gamla ”stofil”-sedvänjor, sociala låsta gamla regler och seder, hävdvunna uppfattningar. Och det kan man göra utan att riskera skada eller onödiga strider, för dess efterverkningar kommer tillbaka till slut (vänder åter när tiden är inne)… Undvik att gå emot andra (även i dialoger) och försök att gå ur situationer som trycker på ”aggressionsknappar” (egna som andras). 

Motionera hellre för ge utlopp för energin, men inte ör hård motion … Var mjuk i viktiga konversationer eller något annat eftersom oddsen ökar för överreaktioner... 

Var noga i trafiken eller med att använda tunga maskiner etc vid denna tidpunkt.



Runt den 09.03.2024

Sol sextil Uranus

Den här aspekten är energigivande, så vi kan känna ett ”energiflöde” och även ett ökat behov av större personlig frihet. Vi kan känna en ”kick” att göra ”litet som vi vill” och också längta efter något totalt förnyande i tillvaron.

Känslan kan vara att det ska ske just nu, att vilja bejaka stundens impuls. Att kasta loss mer och kanske många också vågar sig på att sätta fart mot det ”oprövade” med en känsla av att ”japp nu är det dags”? Det går lättare att visa mer av vår unikhet. Och det kan ge den där sköna känslan av att ”jag lever nu”! ”Jag är”.

Vi känner oss mer nyfikna på vad som kan vänta bakom hörnet om vi tittar dit. Det i sin tur skapar en positiv ”spänningskänsla” och kanske kan vi nu få se något nytt där?

Många söker en ny lösning på något gammalt problem och det är också ett tillfälle då den dyker upp. En ”aha”-upplevelse!
Det är just nu som vi ”oväntat kan vänta oss” något nytt och speciellt! Kanske en ny möjlighet visar sig, som ju också i så fall bör greppas.



10.03.2024

Merkurius går till Väduren

Detta tyder på "komma direkt till punkten"-typ av kommunikation och tänkande! Det kan finnas potential för häftighet i att förmedla information, spontana tankar eller idéer, snabba och snabba utvärderingar ... Kommunikation blir mer motiverande och självsäkert. Det får många att vara tillräckligt djärva och modiga för att säga vad de behöver säga utan att hålla tillbaka, men det är viktigt att använda kärleksfull vänlighet och respekt.

Instabila tankeprocesser och till och med alltför impulsiva eller aggressiva tal kan ske, om denna energi uttrycks på ett obalanserat sätt. Dialoger kan hetta till och många tenderar att säga vad de tycker utan omsvep. Det kan vara användbart för vissa, men med den typen av kommunikation kan göra att många känner sig obekväma. Försök att inte göra för många vilda antaganden nu. Titta på energin bakom orden eftersom ord kan komma för skarpt eller dominerande, men de innehåller inte alltid ”verklig ilska”. Det är klokt att övervaka sig själv under denna tid. Det finns uppfattningar som kan behöva justeras och förändras.

Många känner sig ivriga att utforska nya sätt och idéer, och den passionerade mentala energin kan eldas upp och uppmuntra till handling eller strävan efter nya vägar, idéer, vägar och möjligheter.



Runt den 10.03.2024

Merkurius sextil Pluto

Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil).

Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.


10.03 2024

Super Nymåne (S) Fiskarna kl. 10:02:45 20 ° 16'

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR
Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 
Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen. 

LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.


11.03.2024

Venus går till Fiskarna

Det här är en tid då vi har möjlighet att förlåta och förstå. Kanske många är mer romantiska och ändå mer blyga än vanligt i kärleksfrågor. Längtan efter det perfekta är större i allmänhet. Inspirationen flödar lätt.

Vi kan förvänta oss att våra medvetna och omedvetna känslor uppstår inom våra relationer och jobb, så att vi kan hitta oss själva på olika sätt utan att tänka på vad vi gör. 

Slöjan mellan andevärlden och jorden är tunnare så titta efter tecken, synkroniciteter och aningar, eftersom intuitionen är högre när det gäller hjärtats saker. Uppmärksamma också drömmar, eftersom de kan vara extremt levande och komma med tecken. Fiskarna är det sista stjärntecknet, och representerar därför slut, kompletteringar och övergivande till det okända. 

Fiskens energi skapar en känsla av mystik och gör oss med ifrågasättande gällande de bredare frågorna om livet, som meningen med livet. Det är en medkännande tid där våra gränser tas ner och vi har så mycket mer kärlek till mänskligheten och är mer öppna för vår andliga sida. Men ändå ska man vara försiktig så att man inte faller till den här energins baksida, vilket leder till kaos, illusion, trassel och även ”skådespelande” - insmickrande. 

Det är en bra tid att spendera med de äldste, spendera tid vid vattnet och meditera. 

Att se på det astrologiska Huset som regeras av Fiskarna ger en hint om var vi blir uppmanade att överlämna till universum och låta saker hända med tillit. 



Runt den 17.03.2024

Sol konjunktion Neptunus

Denna konjunktion ger intuition, fantasi, och drömmande tendenser. Aspekten främjar empati och många vill göra något för någon annan (”självuppoffring”).

Energin bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv. Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.

Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor.

Kanske den praktiska sidan nu får ge vika för inspiration och kreativa saker, meditation, en liten ”flykt” från vardagen, att bara vara och följa flödet. Vi kan behöva titta inåt i stillhet för att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor. Vi kan också behöva komma till klarhet med sådant som känns förvirrande eller oklart. Det är väl inte så mycket prioritet på ordning och struktur denna nymåne. Var extra uppmärksam på drömmar och deras betydelse/budskap.



20.03.2024

Sol går till Väduren

Se beskrivning i första stycket om Vädurens säsong



Runt den 21.03.2024

Sol sextil Pluto

Det påvisar intensiva och djupa känslor. De harmoniska aspekterna kan kanalisera denna intensiva energi till något kreativt. Det ger oss också större makt och inflytande över vårt eget liv, vilket möjliggör grunden för att påbörja både en känslomässig och materiell omvandling. Kontakter med andra fördjupas. Personliga eller professionella problem kan också lättare lösas nu.

Vi kan även känna behov av att avslöja något – gå på djupet för att förstå orsak och verkan. Denna nymåne ger oss möjlighet att utforska. Kanske en del vill möta ”monstret” för att bli fri från rädsla. Dessa möjligheter är stora nu.



Runt den 21.03.2024

Venus konjunktion Saturnus

Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer eller hur vi ”lockar till oss” någon annan, och kan också ställa några djupa frågor om vår roll i förhållande till den andra parten. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna?

Kanske många funderar över detta? Men är det egentligen rädsla för att släppa ”loss” eller brist på tillit? Detta kan just nu inverka hämmande på t ex glädje och frihetskänsla för många – om där finns någon slags osäkerhet i bagaget. Det kan handla om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. Men vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap.
Å andra sidan finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejta – om man är redo och har frigjort det som hämmar självkänslan. 
Nyckelorden är det seriösa och tiden. Lösa relationer står nog inte så högt nu. En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 
Utmaningar i ekonomi och relationer kan dock verka tyngre än annars om man har överträtt sina grunder.



22.03.2024

Mars går till Fiskarna

När Mars rör sig genom detta mjuka och eteriska tecken betyder det inte nödvändigtvis att vår drivkraft försvinner. När vattenenergin i Fiskarna tar över tenderar vi snarare att sakta ner när vi ska vada genom floden eller simma genom det djupa vattnet... Dess energi kan "mjuka upp" vår vilja, inriktning, energi och "kamp" och vårt temperament och vi kan märka att vi är mindre benägna att vara rationella.

Vi kan vara mer motiverade av känslor, och att ägna oss åt ett mål och resa till handling är då inte så lätt om vi inte har en färdig plan, ”en karta” att navigera efter. Man kan ha en önskan, en fantasi eller föreställning om vad man vill åstadkomma, men man behöver sammanställa en riktig plan, alltså ha klart för sig hur, när och tillvägagångsättet, så att den inte ”flyter ut” till... inget.

Vår motivation kan också komma och gå i vågor. Trötthet kan kopplas om till en känsla av mani från ingenstans. Det finns ingen anledning att oroa sig. Visst kan vi ha ögonblick med Mars i vattniga Fiskarna då vi tappar motivation, men när dessa två mycket olika energier fungerar tillsammans händer en hel del fantastiska saker. Vår intuition och känslomässiga kompetens utvidgas och vi är mer motiverade av våra drömmar och att göra dem till verklighet! 
Den ökade känsligheten för denna tid kan öppna dörren för att verkligen bli känslomässigt påverkad av nära och kära och lära känna andra på en mer intim nivå.


25.03 2024
Fullmåne
med förmörkelse- Penumbral- i Vågen kl. 08:01:37 5 ° 07'

Månförmörkelse(Penumbral) ses i Syd / Västeuropa, Öst i Asien, Mycket av Australien, Mycket av Afrika, Nordamerika, Sydamerika, Stilla havet, Atlanten, Arktis, Antarktis

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.


Runt den 24.03.2024

Venus sextil Jupiter

Denna harmoniska aspekt är ”vänlig och hjärtlig” så nu tenderar vi att vara mer ”snälla och hjärtliga”. Det känns lättare att anpassas till sociala aktiviteter för ”gästfrihet och generositet” flödar lättare. 

Aspekten expanderar också energin inom alla slags relationer och partnerskap och skapar längtan efter romantik. Attraktion kan märkas litet ”överallt” luften. Hos många ökar behovet efter någon slags balans i relationer, sannolikt genom en lagom kompromiss.
Så, utifrån den sedvanliga tolkningen av denna aspekt, så kan vi nu få uppleva några av de bästa "lyckorna".
Det betyder inte att allt fungerar magiskt. Det betyder att det finns en öppning, ett fönster med möjlighet för oss att smyga igenom. Det fönstret är öppet mitt i drömmar och förhoppningar men det kan hindra oss från att koncentrera oss tillräckligt länge för att göra det bästa av det. Så var uppmärksam på inbjudningar som hjälper till att maximera det goda och ge dig själv ”puffen” – chansen - att optimera de möjligheter som visar sig.



Runt den 28.03.2024

Venus sextil Uranus

Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande.

Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. En bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.

De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.

Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.

Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt – kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 

Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet.

Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.



^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

MER ATT LÄSA  


Läs om viktiga planetplaceringar
 som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 
HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar