Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 19 juni 2024

Mars befinner sig i Oxen 9/6 – 20/7 2024 – ”Lugn och envis styrka”

När Mars vistas i Oxen från 
och med 9 Juni (till 20 Juli) sjunker den otålighet, framåtanda och egobetoning som kännetecknade Mars i Vädurens tid. Tillvaron kan därför tyckas gå i en långsammare takt.

Men det är nu vi alla har möjlighet att vara som Tjuren Ferdinand och insupa Moder Jords härlighet för att tanka kraft.

Det är nu, bland blommor och bin som man kan hitta urenergin, den lugna ”ox-kraften”. Inte minst genom att pyssla i trädgården, ta in naturens skönhet eller gå på sköna promenader.
Ja, att äta maskrosblad och andra vilda, ätbara växter förstärker hela urenergin.
~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 
Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR.   Publicera gärna citat från dessa texter och ange källan med länk.
~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 
Astrologiskt är Mars planeten för drivkraft, ambition, kraft och mod som, när den uttrycks genom Oxens fasta jordtecken, blir väldigt grundad och praktisk. Det går lättare att göra jordnära beslut, se över vad man behöver och ta sig tid att planera det man vill åstadkomma på sikt med tålamod.

En och annan paus bland blommor och blader hjälper till att samla energi för att senare agera. Mars i Oxen har inte bråttom. Nu kan man låta det få ta sin tid, bara det blir hållbart.

För under denna period med
 kraftplaneten i jordens tecken är beslutsamhet och uthållighet styrkan, och att bida sin tid. Det är bättre att göra rätt och göra saker ordentligt, steg för steg. Ja det må ta sin tid. Men resultatet är ”guld värt”: Alltså att det skapar mer på sikt, som bättre ekonomi, att man ser praktiska, rustika resultat av att ha spikat planka för planka eller lyckats skapa vacker konst eller vad man nu vill ska kunna få växa fram genom planering och tålamod.
Men visst, i Oxetecknet finns en enorm ”tjurig” envishet. Det kan leda till att ”oxetungt” stå kvar, ja nästan gräva ner hälarna, även om man uppenbart har fel om något. Det finns ju en viss vrånghet i tecknet som kan resultera i att även om vi vet att vi har fel, så är drivkraften att kämpa emot och vägra ge efter, vilket kan stagnera energin. Fast det kan ju vara bra om man ska kämpa för en god sak – tänk på Tjuren Ferdinand som inte låter rubba på sig. Denna tecknade tjur måste ha starka ox-egenskaper rent astrologiskt då han agerar som astrologisk ur-typs-oxe.
Det kan ju vara bra om man behöver försvara sig, någon eller något som är viktigt. Att möta denna energi hos någon är som att stå inför en bergvägg, den ger inte vika. Förutom genom sprängkraft eller bryts ned genom eoners väder och vind. Man kan ana att denna transit kan innebära att många möter massivt motstånd – från båda håll. Det viktiga är, som alltid, att man håller sig till humanitet och inte beter sig som en våldsam arg tjur. Den andra energin med Mars i Oxen är ju stadigt lugn. Lugn och envis styrka.
Mars i Oxens transitering är verkligen bra att ha om man vägrar ge upp, vare sig man vill uppnå resultat genom att bygga något, driva ett företag, odla eller vill hålla på med fysisk träning.
Även om Mars i Oxens transitering innebär att det är lättare att tänka i strategier och planering och hur man ska gå till väga steg för steg så kan energin i denna transitering vara för långsam eller att det dröjer med att sätta planerna i verket. Att njuta och bara vara kan locka mer, (tänk på Ferdinand) så det är bra att ta sig loss från den sköna soffans grepp, lämna den lummiga bersån eller var man myser och trivs så bra, för att sätta ner spaden och få något gjort. För när man väl kommit igång så finns inget som stoppar energin. Då blir det mycket gjort och mer än så.
Kanske man bör tänka på att undvika att äta av allt det goda som finns att frossa i? Oxens tecken är inte tecknet som håller igen på sånt och med Mars där kan det bli ett begär som är svårt att stilla.
Vad betyder Mars i Oxen för varje stjärntecken?
Varje stjärntecken upplever inte Mars i Oxens transitering på precis samma sätt: Dels beror bl a på var Mars befinner sig i varje individuellt födelsehoroskop och dess kontakt (aspekter) med andra planeter i födelsehoroskopet. Men allmänt så kan varje stjärntecken sannolikt märka av en långsammare, tryggare, lugn och övervägd energi och kan nog notera mer beslutsamhet, envishet och/eller uthållighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar