Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 18 juni 2024

Venus till Kräftan den 16 Juni (- 11 Juli); som rödvin och mjölk.

Venus befinner sig i Kräftan mellan 16/6-11/7 2024
Även om Venus i sig själv inte är någon ”moders-typ”, så mår den planeten ganska bra bland kräft-vibbarna. Här blir Venus mer känslig, mottaglig, omhändertagande och mysig än förförisk och kråmig (som den kan vara i vissa stjärntecken).

Möjligen kan man säga att här blir denna himmelska gudinna moderligt karismatisk. Manliga individer tenderar sannolikt att uttrycka dessa kräftvibbar på ett mer charmigt ridderligt sätt, istället för att ha en anda av tuffhet eller virilitet. Kvinnliga individer kan te sig mer sensuellt omtänksamma än liderliga, eggande och vällustiga. Denna kombination av planet och stjärntecken är mer som rödvin och mjölk än som gin och tonic. Eller som mjölk och honung.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~¨

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR.   Publicera gärna citat från dessa texter och ange källan med länk.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

I detta tecken uttrycker inte Venus en vild tigrinne-energi, utan snarare är den varm, sober och smekfull. Tigerklorna vässas en annan gång under Venus eviga zodiakresa.

Kräfttecknets tema är verkligen ”hem, ljuva hem” (eller ”mitt hem är min borg”) med fokus på nära och kära. Så hur ter sig detta när Venus rör sig där? Det lutar åt att man med kräftklorna grabbar tag i nära och kära och ordnar med hemmatrivsel. Det viktiga är att myskänslan omsluter. Det kan handla om att grabba tag i kärleken, de närmaste släktingarna, likaväl som hela tjocka släkten eller nära vänner.
Nu är det inte de ytliga bekanta som lockar, utan det är mer närvaro som behövs i tillvaron. Det är närhet och samstämdhet med de man känner sig trygg med. De må vara midsommartid, men sådant som nya spännande möten med ovanliga människor eller vilda partyn är nog inte på tapeten denna tid ändå för de flesta. Hellre en liten punsch i bersån eller njuta av solnedgången på bryggan.
Det lutar också åt att dessa kräft-Venus-energier väcker nostalgi över gamla minnen. Det kan hända att man går igenom gamla foton, lyssnar på musik man har romantiska minnen till eller att man pratar gamla minnen med någon nära vän eller familjemedlem. Ett vemod kan nog kännas ibland. Jag kan lova att detta åtminstone sker när Venus når en aspekt till Saturnus i den egna horoskopkartan.
Kräftan är ju känt för sitt skal, att de som är präglade av tecknet gärna drar sig in i det. Men Venus här vill inte dra sig in i ett skal. Nej här glänser gudinnan mjukt och vackert, med en finstämd diskret ton. Det här är en atmosfär då man kan känna längtan efter att gå vid en sjö eller havet, att bada och simma. Man kan nästan förvänta sig att få se en sjöjungfru där... Det är inte fel att tro på litet magi denna tid. Eller i varje fall romantisk feeling. Men tror man sig höra näcken spela, så bör man inte går ditåt.
Den 29 Juni går Venus i Kräftan och Mars i Oxen i sextil. Då kan man säkert känna sig litet mer ”hot, hot”. Det öppnar till känslor av passionerad tillgivenhet. Många kan bli extra keliga och kramiga. En Mars-Oxe-Venus-Kräft-låt är ”Rock me baby” med Johnny Nash: https://www.youtube.com/watch?v=55stoMMrE70 .
Fast vägen till allas hjärtan går nog också genom magen när vibbarna från Oxen når Venus i Kräftan i denna sextil. En gryta som puttrar känns kanske rogivande eller att grillen är fylld och dofter sprider sig. Det inte utan att man kan ana att männen har på sina roliga julklapps/födelsepresenter i form av roliga/tokiga förkläden och sköter om grillandet. Medan Johnny Nash röst ekar i luften.
Alla 12 tecken känner av den här himlakonstellationens atmosfär, vilken medverkar till att vårda eller knyta djupare band inom relationer, skönja vad som är av mest värde att ta hand om och balansera ekonomin.

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar