Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 7 oktober 2017

Jupiter i Skorpionens stjärntecken från den 10/10 2017 till den 9/11 2018

Varje år växlar mäktiga Jupiter från ett av de tolv tecknen till ett annat. Efter tolv års vandring runt hela zodiaken kommer Jupiter nu att vara i Skorpionen från 10/10 kl. 15.20 svensk tid (13:20 GMT-vissa ställen i världen 11/10) fram till 9/11 2018.

Först litet om Jupiters astrologiska betydelse:
Allmänt ses Jupiter som den stora välgöraren, som står för expansion, tillväxt och optimism, likaväl som glädje och lycka. Den som brukar presentera något värdefullt för oss.
Jupiter är den planet som också handlar om förväntningar. T ex förväntan vid lotterier, att vi kan vinna, eller att vi kan få den stora befordran eller den ökade inkomsten. Jupiter står också för ”hopp” och även utdelning.


Jupiter utökar och betonar och det den berör görs "större" och var det sker, beror på tecken, aspekter och astrologiskt Hus (livsområden). 

Om vi ​​förstår begreppet energi, förstår vi begreppet överflöd. Överflöd finns överallt, vi behöver bara se det för vad det är. Jupiter är planeten av överflöd - det Jupiter berör, förstärks. Men Jupiter överdriver också. Mer och mer och ännu mer är Jupiters "rike", vi vill alltid ha mer, till exempel kan de flesta av oss inte bara ha en chokladbit eller ta ett glas vin - men kontrollen av vår aptit för mat, godis och ägodelar tillhör Saturnus rike. 

Jupiter är expanderande och Saturnus visar oss gränserna. Om man t ex har en bit choklad och äter den, så är chokladen borta. Choklad är en materiell sak och materiella saker styrs av Saturnus. Energi är istället oändligt. Den oändliga energin är vad Jupiter också står för. Energi kan inte förstöras, dess natur är oändlig. Precis som Universum fortsätter att expandera, gör också energi. Energi är inte material. Vår entusiasm, våra värderingar, vår tro är inte materiellt.

Liksom hos alla planeter så finns en annan sida och när det handlar om Jupiter så kan ”ballongen som blåst upp” spricka och den sjunker - t ex eftersom förväntan sjunker, när vi "inte fick miljonerna".
Donna Cunningham, en av världens mest kända astrologer, menar att många astrologer överdriver effekterna av Jupiters transitering. Hon menar att dess transiter inte nödvändigtvis handlar om att t ex få stor tur, typ "den högsta vinsten”. Jupiter kan istället t ex indikera en period när man får chansen att successivt expandera kanske inom karriär, kanske se nya möjligheter, eller genom att utveckla nya färdigheter eller nå ut på nya sätt.

Ja, Jupiter sägs alltså välsigna oss med lycka och tur, och detta beror då på dess förmåga att ge oss en större ”lins” genom vilken vi kan se världen ”i stort” och därmed också våga oss på ”möjligheter”/chanser. Jupiter erbjuder oss "möjligheter" - men det är inte alltid som det handlar om dra just den lott som ger oss högsta utdelningen.
Jupiter är nog mest ”till nytta” när den ger oss det som den också associeras med: d v s utveckling av ett högre sinne (hög intelligens), ett vidsynt filosofiskt synsätt, meningsfulla insikter, vishet och ger oss inblick i "sanningen" samt en stark tro och tillit... 

Varje tecken som Jupiter besöker - rör sig genom - får expansion inom de teman som tillhör det, under ungefär ett år:

Så, vad innebär det när Jupiter nu går från Vågen till Skorpionen?

När Jupiter, planeten för tillväxt och expansion, som tenderar att överdriva, förstora, och vidga tecknens egenskaper går till Skorpionen den 10/10 markeras starten på en trettonmånadersperiod som sätter förstoringsglaset på allt som det tecknet står för.

Det intensiva, mystiska och hemlighetsfulla tecknet Skorpionen regerar allt som är dolt, allt som är tabu, hemligheter, dolda talanger, stenar, olja … underjorden, utgrävningar… Tecknet representerar också transformation liksom bl a pengar, psykologi, intimitet, andras resurser, lån, investeringar, ockultism, djupgående kraft.

De mystiska cyklerna och frågor som berör födelse, liv och död – som kan handla om inre processer - de förlorade och outnyttjade resurserna som gömmer sig i vår själs skuggor, det flerskiktiga Universum vi lever i, den aldrig sinande, eviga flytande livsenergin - ligger tillsammans under Jupiter i Skorpionens tecken. 
Jupiter i Skorpionen är den ultimata alkemisten som förvandlar de djupaste delarna av vårt väsen och tar dem till nästa nivå av medvetande.

Jupiter som söker efter visdom och sanning har nu i Skorpionen fått ”monopol” på att vidga synen på oss när det handlar om oanvända resurser som har lurat i skuggorna. 

Skorpionen älskar att gräva djupt som en arkeolog tills det inte finns något kvar att utforska. Att gräva tills det inte finns något mer att hämta fram. Det är så man kommer till kärnan.

Den expanderande planeten Jupiter lockar oss in på nya och främmande territorium och ger oss gott om möjligheter att våga gå över gränser. Vi kommer till kärnan i begreppet överflöd och energi. 

Till Skorpionen hör sådant som har att göra med krig, tabun, manipulerande, kontroll, död, skumma verksamheter, maktmissbruk, pengar och regenerering, och Jupiters expanderande energi för det till rampljuset - på ont och gott! Det erbjuder också hopp eftersom Jupiters energi också innebär möjligheter. Jupiter i Skorpionen kan globalt representera ideologier som har mycket djupa, ojämna bottenlinjer, med allvarliga följder. 

Med Jupiter i Skorpionen är det inte osannolikt att ännu mer kommer att uppenbaras när det handlar om fanatism.
Men, ett positivt exempel på den rättvisa som Jupiter i Skorpionen också kan tjäna är att obestridliga bevis (Jupiter) av sextrafikhandeln (Skorpionen) får tillräckligt med uppmärksamhet så att det som har dolts i de mörka sprickorna inte längre kan gömmas. 

Men vi ska inte glömma att energin i denna placering, Jupiter i Skorpionen, också kan användas destruktivt, bl a kan de skrupelfria lockas till att överdriva och överskatta vad som är möjligt eller få ett extremt begär för kontroll och missbruk av makt under denna tid!
Vi får dock hoppas att det inte är så många som använder dessa energier genom att gå till överdrifter på ett destruktivt sätt med så mycket intensitet och kraft.

Jupiter i Skorpionen kommer att påverkas mycket av Pluto, som är i Stenbocken ... det är på tiden att Pluto i Stenbocken (med hjälp av Jupiter) äntligen slår upp några av de dolda hemligheterna på underjordiska nivåer!

Skorpionen reglerar djuphet och intimitet. Därför kan Jupiter i Skorpionen hjälpa oss att arbeta med att smida starkare känslomässiga band med de människor vi bryr oss om på djupet. 

På samma dag är Venus och Mars förenade med Jungfrun, så det finns många beslut som analyseras. 

Vad betyder Jupiter i Skorpionen på den personliga nivån?

Jupiter överdriver tecknet den transiterar, och så kommer att ske med Skorpionens egenskaper. 

Så, vi kan tänka på personer som vi vet personifierar Skorpionens arketyp. Hur är deras energi? Tänk nu att energin multipliceras 100 gånger.
Detta är Jupiter i Skorpionen.

För alla tecken kan denna blandning av energier vara antingen fördelaktig eller destruktiv beroende på motivationen bakom den personliga tillämpningen av Jupiters rikliga möjligheter och välsignelser och Skorpionens stora insiktsförmåga och dynamiska kraft.

Vi uppmanas att överväga vad vi önskar i djupet av våra hjärtan och påminns om att framgången är vår om vi lägger allt vi har i det vi strävar efter. När dessa två kraftverk samlas, d v s Skorpionens djupa magnetism och Jupiters expanderande energi, finns verkligen en kraftbank att hämta resurser ur!

Kom ihåg att Jupiter är kungen av alla gudar, så himlen ger oss stora möjligheter att manifestera vad vårt hjärta verkligen önskar under det kommande året med "SkorpionJupiter".

Jupiters magnetism och den helande kraften i Skorpionen är en kraftfull energi för förändring. Den har styrkan att flytta oss genom denna alkemiska process för att omvandla någonting från vårt djupaste lager och upptäcka stigar bortom vårt nuvarande medvetenhetsläge.

Det är en tid att utforska och konfrontera livets komplexa mysterier som de outforskade dalgångarna djupt inne i oss.

Det är lättare att vara mer bekväm med intimitet och det ger mindre behov av ytliga anslutningar/kontakter. Vi vill att våra förbindelser ska ha djup och mening. Det kan inspirerar oss att lösa eventuella problem eller blockeringar som handlar om ”djupet”, de djupaste känslorna. Det går smidigare att öppna upp emotionellt. Det är givande för intimitet och sanningsenliga konversationer, det går lättare att vara ärlig om de djupaste behoven och samtidigt att vara mottagliga för andras behov. Vi sitter ju alla i samma båt…

Under denna transitering kan vi upptäcka en speciell talang vi inte kände till.
Jupiter i Skorpionen ger oss medvetenhet om alla delar av vårt liv som har gömt sig i mörkret och kommer att be oss att konfrontera dem och föra dem till ytan.

Jupiter reglerar optimism, medan Skorpionen regerar mörkret och intensivt fokus. Med Jupiter i Skorpionen kan vi fokusera och ta itu med de mer de djupa aspekterna av livet och arbeta mer intensivt för något utan att fastna i pessimism och depression. Vi kan använda den sonderande och undersökande energin för att förstå och läka begravda problem som vi har skjutit bort. 

Jupiter och Skorpionens energier är motsatta sidor av spektrumet, men tillsammans kan de kombineras för att hjälpa oss att korsa det leriga vattnet utan att bli särskilt smutsiga.


Skorpionen är också härskare av "andras pengar" - skatter, lån, skulder, arv, gemensamma finanser, företagsekonomi, lager etc, så Jupiter i Skorpionen kan bli en bra tid för världen ekonomiskt. Det kan vända på saker, skapa ”medvind”. Men man ska komma ihåg att Jupiter också har en ”baksida” och det handlar om ”slöseri” och övermåttan – över de resurser som finns…Så det kan ”slå” med både utdelning och ”bakslag, beroende på vad som finns - gömts - där under ytan, typiskt för Skorpionen. Så, räkna med avslöjanden!

På en personlig nivå kan vi se möjligheter till välstånd – eller ”fall”- inom det Hus (livsområde) som Jupiter i Skorpionen turnerar genom...

Skadan är det område där ljuset kan komma in i oss

Skorpionens drivkraft är att gräva och undersöka det som finns under ytan, i "gamla lager" - likt en arkeolog - tills det inte finns något kvar att utforska. Inget mer att hämta fram - ingen begränsande övertygelse, inga förtryckta känslor, inga förutbestämda antaganden: 

Så vi kan räkna med att det sker en djupgående process, som hjälper oss att komma till kärnan, till det riktigt äkta inom oss!

Sannolikt kommer denna placering bl a att ta oss till våra djupa, kanske t o m mörka inre hörn, för att visa oss det vi eventuellt är rädda för, så att det kommer till ytan så att vi kan förvandlas där i vårt djup. Inom oss. Nu har vi alltså en speciell möjlighet att konfrontera vår skugga, vårt känslomässiga sår ("skada").... Skadan är ju den område där ljuset kan komma in i oss..(En sång om det HÄR)

I processen att hitta sanningen, att söka i varje hörn, gräva varje hål, har vi den stora möjligheten att komma till de oanvända rikedomarna som har gömt sig i skuggorna.
Det i sin tur, får oss att känna oss mer levande.

Jupiter är förstoringsglaset i vårt solsystem, vilket ger överflöd inom de områden i vårt liv som transiteras av Jupiter. Men med Jupiter i Skorpionen är också risken den att vi vill ”vara rätt för att vara rätt” eller ta chanser – och kan investera tid, pengar och energi i saker som kanske inte är värda vår energi… 
Något att vara medveten om!

Tänk på att: 
På den positiva sidan kan vi välja att använda Jupiter i Skorpionens energi för att utnyttja vår inre rikedom och andliga kraft till det bästa för alla. 

Den mest negativa energin som kan utnyttjas är girig lust för yttre rikedom och makt vilket kan leda till exploatering av andra. 

Fri vilja tillåter oss att välja att nyttja Jupiter i Skorpionens energi bättre eller sämre. 

Om vi ​​navigerar denna alkemiska process klokt, kommer ett viktigt segment av våra liv att rensas, renas och förvandlas innan eller vid den tidpunkt då Jupiter lämnar Skorpionen i November 2018.
Med Jupiter i Skorpionen är det alltså en bra tid att gå in i vårt inre rike och hämta vår djupa andliga kraft. 

Sist Jupiter var i Skorpionen var 26 oktober 2005 till 23 november 2006, så vi kan titta tillbaka på vad som hände i vårt liv under den perioden för att få en uppfattning om vad den här transiten kan innebära.

Det är ganska praktiskt att veta vilket astrologiskt hus i vårt eget horoskop som Jupiter i Skorpionen hamnar i, så att vi kan använda energin klokt. 
Titta på huset som har denna transitering för att få fler ledtrådar.
Om t ex Jupiter transiterar det 2: a huset, kan inkomsten förbättras, om Jupiter transiterar det 4: e huset, kan det ge ”överflöd” inom familjen, om Jupiter transiterar det 5: e huset kan romantik blomstra.

En sida som beskriver Jupiter i de 12 olika husen mer ingående finns HÄR

De som har Jupiter i Skorpionen i sitt födelsehoroskop, upplever Jupiters ”återkomst” (retur), vilket är en tid med stor expansion, glädje, optimism, tillväxt, rikedom inom just Skorpionens tema (som tagit upp tidigare i texten). Jupiter ”återkomst” (retur), sker en gång vart 12:e år. Så de som är runt åldrarna:12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 har en retur. Men det kan man annars kolla genom ett personligt ställt horoskop.
Det gäller även de som är födda i eller har Ascendenten i Skorpionen i födelsehoroskopet, eller har Månen eller Venus i Skorpionen.

Må väl med Jupiter!

Mona

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar