Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 17 oktober 2017

Nymånen i Vågens tecken den 19/10 2017 – Tid att finna balans

Nymånen den 19 Oktober 2017 infaller klockan 21:12:38 vid 27-28 grader (27.37) i Vågens tecken.

Denna nymåneprognos är menad att läsas som inspiration. Hur tydlig inverkan dess energier har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i Vågen, har Ascendenten, Månen eller Venus i tecknet mest berörda.

De som märker av denna nymånes energier, känner av kollektiva känslor. Det i sin tur uppmanar till att hitta balans både i rutiner och inom hjärta och sinne. Vi behöver det för att fungera harmoniskt i denna värld, med vår egen unika intelligens och visdom. 

Så det är ett fint läge att använda denna kosmiska energi med dessa balanserande månvibbar för att ställa in sig på att finna balans och harmoni.

Om något har tagit för mycket av vår tid, eller om vi kämpar med ett projekt, kan den här nymånen vara en ”kick” som hjälper oss att kunna skapa mer balans och ”utjämning”. Det gäller även i kompanjonskap, kommersiella sammanhang och affärer, liksom inom alla relationer. 

Oavsett vilket budskap som levereras under den här nymånen kan vi lättare finna vägar till hur vi kan komma i balans och hitta jämvikt i vår inre och yttre värld.

För dem som inte har hittat balans i sina liv, eller för dem som har ignorerat ”balanserande” ledtrådar från Universum, kan den här nymånen leverera några händelser eller känslor som hjälper till med att göra det. 
Vi kan fråga oss själva hur vi kan skapa mer jordning och balans i våra liv och försöka närma oss en förändring med ett steg i taget.

Alla nymånar representerar en tid för att plantera frön och lägga fram nya idéer för framtiden, och allt vi planterar och startar med ”rent” uppsåt under nymånen kommer att visa sig berika oss – ge fin skörd - vid fullmånetiden.

Universum växlar upp och presenterar förslag på vad vi ”kan så” för att sedan berikas med de gåvor som vi får av det vi ”sått”.

Under inverkan av den här nymånen är det också bra att tänka på att balansera relationer. Hur vi ”ger och också tar emot”. Kan vi det, ta emot? 
Det kan gälla en partnerrelation likaväl som en vän. 
Om det finns någon som dränerar vår tid eller ständigt kräver saker, kan det vara dags att sätta vissa gränser och säga "Nej".

Om det finns konflikter med någon som inte kommer till ett avgörande så kanske det är dags att försöka förstå personens situation och se om det hjälper att få ett nytt perspektiv. 


Hur människor behandlar dig är deras karma; hur du reagerar är din.”.
”När du bedömer en annan definierar du inte dem, du definierar dig själv”. (Wayne Dyer).

Var uppmärksam på ledtrådarna från universum.

Nymånen och viktiga aspekter

Nymånen befinner sig inte så långt från en konjunktion till Jupiter och Merkurius (som båda befinner sig i Skorpionen):
Detta hjälper oss att ”få fram mer skarpsinne”, optimism och entusiasm och en extra portion humor. Det öppnar också till mer vetgirighet, en vilja att ta reda på saker.  

Det kan också inverka litet som en emotionell berg-och dalbana. Det kan göra att många överreagerar på ett dramatiskt sätt.

De som är starkt präglade av denna nymåne kan överskatta sina möjligheter: Vid denna tidpunkt tycks i de fallen inga berg vara tillräckligt höga. 
Samtidigt finns Jupiter där intill nymånen och skapar varma och generösa ”vibbar” i luften… Och vi vill nog ge oss ut och få upplevelser som kan berika oss. 
Det kan för många innebära oväntade fördelar inom arbete, resor, utbildning eller innebära något nytt på relationsfronten.

Nymånen och Solen befinner sig opposition till Uranus. Den elektriska och flyktiga energin i Uranus inverkar litet instabilt, skapar spänning och oro, och kan göra att många ”släpper ut” känslor… på gott och ont.  
En del kan dock behöva använda Uranus energi i Väduren för att stå upp för sig själv i förhållande till någon annan utan en hård konflikt som följd. Men visst är det en nu ”övningstid”, mellan att hitta en balans och följa de känslomässiga impulserna för att ”betona något”: Dessutom genom att samtidigt vara villig till en kompromiss.

Oppositionen mellan nymånen och Solen och Uranus kan ”släppa fram” en krasch av något slag. 
Eller någon avslöjar något, som får rubriker.
Det kan även öppna till något fanatiskt hos många i strävan efter personlig frihet. 
Det här beror på dynamiken i de hårda aspekterna som skapar gnistor från Uranus och förstärks av himmelsguden Jupiter.

Men man ska komma ihåg att den upproriska och kraftfulla energin kan medverka till framsteg för individer som på ett balanserat sätt är involverade i andliga eller sociala reformer. 

Med en konjunktion i Skorpionen mellan ”mästaren” (Jupiter) och ”eleven” (Merkurius) kan vi lära oss en hel del nytt denna nymåne, och det är en perfekt tid för studier och filosofiska debatter. 

Sammanfattning – Oktobers nymåne

Detta är en nymåne som bär med sig en del motsägelsefullhet och något dramatiskt kan fylla rubriker.

Men å andra sidan; de som har viktiga aspekter i horoskopet till denna nymånes planeter har vid denna tid en benägenhet att vara litet extra populära! Det är god idé att träffa andra eller kanske göra affärer!

Denna nymånes konjunktion mellan Jupiter och Merkurius kan hos många öppna till ökad medvetenhet, öppna portar till ”större tänkande”. 
Därmed kan det också hjälpa många bort från någon form av stagnerad ”hjärntvätt” och vara just den ”energikick” som öppnar till mer djupgående och kritiskt tänkande. Det i sin tur medverkar till att då skapa ett mer självständigt tänkande.

De som är starkt anslutna till denna nymåne kan uppleva spännande nya utopier och visioner för framtiden som inspirerar andra att följa dem på deras väg till upplysning. 
Dock, en del av detta uppvaknande kan upplevas förvånande (chockerande) för en del. Men ibland måste något sådant ske för att skaka om... Det är Uranus roll inom astrologin.

Sammantaget leder denna nymåne oss för att vi ska ha möjlighet att hitta både vårt ”fria tänkande”, balans och djupsinne. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar