Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 7 juni 2020

Jupiter & Pluto i konjunktion 2020 – inga skuggor utan ljus...


År 2020 befinner Jupiter som speglar förstoring, världsexpansion och kunskapsökning och Pluto, planeten som speglar "de rikas välde" likaväl som reningsprocesser och dolda sanningar sida vid sida: De går i konjunktion.

Jupiter och Pluto i konjunktion är sällsynt och sker bara vart 12-13 år. Dessa två ansluter sig till varandra tre gånger 2020. 

Jupiter konjunktion Pluto´s startdatum är 
den 4/4 i Amerika och 5/4 i resten av världen!

Som en stor och speciell konjunktion anser en del astrologer att  den”öppnar en stargate/stjärnport” Genom att ställa in oss själva och kultivera lite tid för att ansluta oss inuti, kan vi vara en del av denna storslagna tid!

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Jupiter och Pluto bildar en exakt konjunktion i Stenbocken 2020 enligt följande:
  • 5/4: Jupiter och Pluto i konjunktion 24 grader Stenbocken
  • 30/6: Jupiter och Pluto i konjunktion 24 grader Stenbocken
  • 12/11 Jupiter och Pluto i konjunktion 22 grader Stenbocken
Dessa datum kan ses som början, mitten och slutet av cykeln, och även om effekterna av denna konjunktion märks från slutet av Mars fram till December 2020, kan dessa specifika datum ge ledtrådar om teman.
Men även "utanför" dessa datum, hela året 2020, märks aspektens effekter! 


På många sätt samlar denna kombination av energier motsatta ytterligheter. Tillsammans utmanas de två att nå den högsta potentialen (och vi vår) utan att förlora kontakten med den mest grundläggande verkligheten - att acceptera både det bästa och det som är jobbigt i oss själva och i livet.

En bra attityd gör mycket mer än att slå på belysningen i våra världar; den tycks magiskt ställa oss i förbindelse med alla slags lyckosamma möjligheter som på något sätt saknades före förändringen.” Kahlil Gibran, från profeten

I bästa fall kan detta skapa kraftfulla förändringar som har långtgående konsekvenser. I sin lägre energi kan det också skapa en slags tyranni där människor måste ha rätt till varje pris… Det finns inget mellanting. Ingen balans utan snarare en ”maktkamp” om vad som är rätt, fel och så vidare... 

Jupiter och Pluto kommer att dansa runt till 12/11 2020. Detta ger nära nio månader att gnida sömnen från våra ögon och föda det nya paradigmet. Vi befinner oss i en graviditetsperiod under 2020…

Jupiter konjunktion Pluto i Stenbocken ingår också i det stellium (trippelkonjunktion) som sker i samma tecken med Saturnus, men dessa tre fångar inte riktigt upp varandra förrän mot slutet av året. Men i Oktober rör sig alla tre direkt inom 6 grader. (Vid halloween) och det kvarstår till mitten av December 2020 när Jupiter och Saturnus går in i Vattumannen. Läs mer om den HÄR.


Kontakten mellan Jupiter-Pluto-(och framför allt Saturnus inblandning detta år) är också den stora finalen för den långa resan som Pluto har tagit genom Stenbocken som börjar gå mot sitt slut. Pluto gick in i Stenbocken 2008 och kommer att flytta till Vattumannen 2023.

Jupiter och Pluto pekar på en stor ”svisch” av universell energi, som bryter ut i massiv expansion, men som med alla explosioner finns det mörker och ljus, förstörelse och födelse. Vi kommer att se när året går hur denna kraftfulla planetduo avslöjar sig.

Men vi tittar på hur det kan tolkas, vilka teman som det handlar om:

¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨  
Hur tolkas planetmötet mellan Jupiter och Pluto?

Astrologi är en speciell ”tolkningskunskap”. Astrologi kan inte ge specifika detaljer. Planetrörelser spårar för oss de annars osynliga vågorna och mönstren av universell energi. Astrologiska förutsägelser handlar mer om generalisering, teman, arketyper som har allmän betydelse i budskapens riktning… Så även om man vet temat så vet man aldrig riktigt specifikt.  

Den här konstellationen mellan Jupiter och Pluto ”stavar” djupgående möjligheter och djupgående förändringar. De stavar också nedgång, väldigt specifikt, för någon person, grupp eller organisation som haft total kontroll tidigare eller missbrukat makten...

Pluto förvandlar allt den kommer i kontakt med på ett mycket, mycket djupgående sätt! Det representerar djupgående och totala förändringar i våra liv och i hela världen. Pluto står astrologiskt för liv-död-återfödelse, omvandling, rensning och egenmakt – på gott och ont.

Pluto vill att allt ska ha djup. Pluto speglar också egenmakt, samt kamp mellan människor och länder för dominans. Att möta kontrollen och manipuleringen av andra, kan göra oss svaga MEN det ”veknar”, trots allt, egot. Genom det förändras vi för alltid. Pluto kan vara otillbörlig och svår, men för ett syfte.   
Ömhet och vänlighet är inte tecken på svaghet och desperation, utan uttryck för styrka och beslutsamhet.” Kahlil Gibran ur Profeten

Jupiter förstorar/expanderar allt den kommer i kontakt med. Jupiter vill vara positiv, så denna planet försöker göra vad den kan för att expandera på bästa sätt – men det är också upp till oss om vi väljer Jupiters ”överdrifter” eller ”filosofisk frid”. För ibland utvidgar människor Jupiters energi på ett destruktivt sätt! Med Jupiter kan man gör en ansträngning och vända det dåliga mycket lättare än med andra planeter. Detta gör Jupiter till en planet av möjligheter.

Pluto ”river ner” för att ”bygga nytt”, Jupiters himmelska närvaro säkerställer att allt som är byggt på dess plats är ljusare, bättre och rikligare än tidigare. När dessa två samlas ses stora förändringar när det gäller hur vi ser på överflöd, pengar och att ge och ta emot energi. Pluto och Jupiter vill att vi denna tid ska förstå fullständigt, hitta lösningar och skapa något nytt som kommer att bestå. Pluto/Jupiter vill att vi ska förbättra, utvecklas, växa och förvandlas, vara som Fågel Phoenix som stiger upp från askan med otrolig viljestyrka.

Pluto är också dörren genom vilken primär energi ligger dold, som släpps fram antingen genom våra egna ansträngningar eller genom provokation från omvärlden.

Om kaotiska händelser skakar oss vid grunden så kan vi ana att det är Pluto som provocerar förändringar på den grundläggande nivån. Vi kanske inte tror att vi finns utan marken under oss, vår känsla av vem vi är, men om vi är modiga, upptäcker vi att det finns ett annat sätt att existera och se på tillvaron efter den här tiden… Vi har då växt i djup kunskap, sett bakom ”kulisser”, sett ”sanningar i vitögat”... Detta för att förstå på djupet och inte bara se ytan…

Som planeten för död och återfödelse är Pluto inte rädd för att riva ner saker för att återuppbygga dem. Jupiter bidrar med bredare och högre perspektiv och Plutos agenda är transformation och djup förändring. Pluto ”letar upp” och visar vad som är svagt och får det att smulas ner, men Jupiters optimism gör att vi genom det kan få kunskap om och börja arbeta med att fixa saker som är ”svagt” eller obearbetat, så att de kan bli bättre.

Jupiter och Pluto tillsammans kan inspirera oss att lägga vårt hjärta och vår själ till något vi passionerat tror på. Men tro och passion är svåra saker. När vi tror på något betyder det att vi tror att det är rätt, att det är Sanningen, att det är svaret på våra frågor, det är hoppet som tvättar bort tvivel. Det är Jupiter. När Pluto läggs till Jupiter kan den tron och övertygelsen bli en passion som förvandlar tron på livet och universum - eller så kan det bli besatthet, arrogans och obeveklig uthållighet för att säkerställa att alla andra tror och ser saker som vi…

Detta kan dock också ”tvinga fram” en "uppstädning i åsikter, tro, värderingar och även i tillit till ”makten”. Pluto kan medverka till att rensa bort de ”intorkade” lagren av föråldrade uppfattningar, fruktlösa förhoppningar och förfallna moraliska värden, vilket ger Jupiter en chans att börja förädla Pluto – och sig själv, att nå bortom allt som skett och nu sker för att hitta den ultimata sanningen. Nyckeln är att vara ärlig med sig själv och att komma ihåg att svaret är litet eller mycket annorlunda för var och en av oss. Svaret är till och med annorlunda vid olika tidpunkter i våra liv, när vi växer och utvecklas och blir öppna för livets många olika aspekter.
Tron är en oas i ditt hjärta som aldrig kan nås av tänkandets karavan.” /Kahlil Gibran ur Profeten

Men denna Pluto-Jupiter-konjunktion innebär en pånyttfödelse och förädling och förfining av kunskap på hög och djup nivå och också både ”himmelskt och underjordiskt”! Det kan kännas som att ”rötterna” dras upp för att luftas och skaka av gammal jord, och sätt i ny jord under en vackrare, upplyst himmel! Pånyttfödelse ”någon annanstans” än där man hittills varit van att vara ”nertryckt”, fastlåst etc!

Denna konjunktion skulle kunna ge en tydligare bild av de kamper, problem, utmaningar och frågor som världen har hanterat under de här åren. Det kan komma i form av lösning på några av dessa problem. Men det är kanske mer troligt att det sätter dessa frågor i skarpt fokus - inte som en upplösning så mycket som en tydligare förståelse av vad som står på spel, hur försök till lösningar har lyckats eller misslyckats och vilka alternativ vi har härifrån…

När Pluto går in i Vattumannen 2023, måste vi ta vad vi har lärt oss under Pluto i Stenbocken och hitta sätt att förvandla denna förståelse till nytänkande lösningar, beslut och förändringar. Det betyder att vi allt mer ser konsekvenserna under den här Pluto-tiden i Stenbocken.

Med Jupiter som ansluter sig till Pluto, innan Pluto lämnar Stenbocken har vi en chans att ta en slutlig titt på vad vi har lärt oss - som ett globalt samhälle och som ett land (oavsett vilket land vi är i), såväl som individuellt. Detta är vår sista chans att göra betydande förändringar och göra en slutlig utvärdering av våra prioriteringar. Strikt ärlighet med oss ​​själva och medkännande ärlighet med varandra är en bra idé, eftersom vi kommer att föra eventuella olösta eller okända konflikter till de kommande åren med Pluto i Vattumannen.

I huvudsak öppnar de två planeterna utrymme för mänskligheten att omstrukturera det sätt som det kollektiva omedvetna definierar begreppet "makt". Det håller ”i sig” fram till mitten av November 2020, så vi kan möta ögonblick där krafterna möts i ”behagligt och ont” öga-mot-öga. Mänskligheten sägs nu uppleva ”den sista striden” mellan ljusstyrka och mörker. Kanske är det så?

Jupiter har också med pengar att göra. Om något är de flesta tvungna att begränsa ekonomin, göra rätt investeringar etc när den globala situationen påverkar världsekonomin. Men som i alla lågkonjunkturer finns det ju några som ökar sin ekonomi mycket snyggt - ofta på andras bekostnad.
Covid-19 karantän har stoppat ekonomin runt om i världen - vilket har pratats i USA om hjälpinsatser som skulle tjäna som den största rikedomsfördelningen i mänsklig historia, en gest som passar för dessa två planeter. Det påminner om Pluto-Jupiter-aspekterna under de tidiga 30-talsåren, den stora depressionen. Det krävs ofta stora djärva åtgärder när dessa två planeter möts.

Det hjälper till att komma ihåg att Jupiter också är en filosof. För många är det mest ärliga måttet på rikedom att ha fri tid att njuta av sina liv. Tid är kanske ofta något som är mer värdefull än pengar. Med astrologi kan vi förstå att vi alltid har ett val: vi kan fokusera på skuggan eller ljuset. Vi kan använda Jupiters enorma frodighet för att öka våra plutoniska passion.

 

Många fokuserar astrologiskt på att Pluto också innebär förstörelse - men maktfullkomlighet är hans favoritspel. Under Jupiter/Pluto-konjunktionen kan den politiska makten svänga dramatiskt. Vi kan få se regimförändringar, viktiga politiska jordskred och sociala rörelser. Men inte utan ”hårda bud”…

Inom ramen av Jupiter/Pluto-konjunktionen 1931 ledde Mahatma Gandhi, själv född under en Jupiter/Pluto-konjunktion, en av de mest kraftfulla icke-våldsamma kampanjerna. Det är det enda som är acceptabelt - ickevåld! Allt annat har inget med ära eller rättvisa att göra! Ära är vad Jupiter vill verka för.

Gandhi marscherade ärofyllt 40 mil över västra Indien för att få salt från havet, i strid med det brittiska förbudet mot indier som samlade in det eller sålde det. 
Vid Jupiter/Pluto-konjunktionen 1968 gick arbetare och studenter på gatorna i massprotester mot sociala och ekonomiska ojämlikheter. I USA antogs Civil Rights Act. Under samma konjunktion mördades Robert Kennedy och Martin Luther King. Samma år inspirerade Nelson Mandela (född under Jupiter/Pluto-konjunktionen 1918) till "Free Mandela." Denna kamp började sätta fart över hela världen, och vid nästa Jupiter/Pluto-konjunktion, 1994, valdes Mandela, nu befriad, till den första svarta presidenten i Sydafrika.

Jupiter är egentligen den som vill medverka till sanning och rättvisa. Jupiter är en ”storperspektivgud” - han föredrar högre, längre och bredare. Med Pluto handlar det om avslöjanden. Jupiter styr också kunskap och lärande och Pluto vet hur man gräver djupt för att avslöja dolda rikedomar. Tillsammans är de en symbol för återfödelse och förnyelse. 

¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨

Vad betyder Jupiter och Pluto i konjunktion Stenbocken
på den personliga nivån?

Om du i ditt eget personliga horoskop har planeter/punkter vid graderna runt 22-24 i Stenbocken så ger det en extra "kick" till den redan kraftfulla och intensiva Pluto-transiten. Detta kan möjligen förstärka temat och det kan kännas som att det är ”mycket” att ta itu med - men det är ofta lättare att se och förstå saker mer tydligt när de förstoras. Det är därför en möjlighet att lära av den kampen.

För dig som har en planet eller punkt på de här graderna i ditt personliga horoskop i främst Kräftan, Vågen och Väduren men också i Fiskarna, Skorpionen, Oxen och Jungfrun, och i viss mån Tvillingarna och Lejonet (kvinkuns) så är det troligt att det personlig växt och även tillväxtarbete du har gjort för dig själv under åren med Pluto i Stenbocken (från 2008) nu börjar nå en "examen".Detta i och med att Jupiter (och Saturnus) aktiverar Pluto så här i sluttiden i tecknet, så att detta är en kraftfull tid för omvandling och frigörelse, såväl som en ny start i en ny riktning. Du är redo för "nästa nivå." 

Du kan kanske finna dig själv i greppet om önskan att följa en djupare andlig väg, att nå en större mening och förståelse i ditt liv som du inte har varit redo för tidigare?
Du kan också genom omständigheter skaffa större kunskap, visdom och också en ny tro på dig själv, vilket är en långsiktig process att utvecklas.
Detta är en tid då du kan rensa i dina djup för att hitta din högsta sanning.

  • Jupiter förstärker allt du fokuserar på.
  • Pluto ger kraft och du kan nu transformera och överskrida din djupaste rädsla.
Dessa tider av förändring skapar stora, djupgående möjligheter. På en personlig nivå är detta en användbar tid att gräva djupt i ditt eget liv, gå in i skuggorna, titta på de mörka platserna och söka en ny förståelse av dig själv. Pluto är kopplad till självanalys och Jupiter visar där du hittar mening i ditt liv. Det finns enorma möjligheter och kraft i den här kombinationen som är värt att ta tag i.

Du kanske är redo att engagera dig i ett nytt projekt eller ett företag som kräver självdisciplin, laserfokus och inre styrka. Det du börjar nu kan skapa något otroligt i ditt liv eller andras liv under det sista kvartalet av året när Jupiter gör sig redo att lämna Stenbocken.

Konjunktionen kan efter den här tiden (år 2020) troligen inleda en ny långsiktig process som är annorlunda än hittills kring de frågor som tas upp med Pluto-transiteringen. Jupiter kan nu efter färdigt arbetet lysa på en ny väg som leder ut ur kampen och inspirerar till en ny vision om mening, betydelse och potential som växer ”bort från” det som slutförs nu och hamnar på en ny utvecklande kurs. Denna nya väg kommer att utvecklas under de kommande åren, när Jupiter-Pluto-cykeln spelar ut sin nya roll.

Du kan upptäcka en ny besatthet och ge dig hän till 100%. Lägg märke till under detta första möte med Jupiter och Pluto där du kallas fram och vad din ande längtar efter. Som bäst har denna kombination potentialen att förändra och förändra ditt liv och den kan fungera på både en inre och yttre nivå.

Observera graderna av konjunktionen som nämns också - se ovan. Om du har planeter eller punkter nära 22-24 grader, kan detta vara särskilt kraftfullt för dig.
Det här är extraordinära tider vi lever igenom. Det är hur vi svarar både individuellt och tillsammans som ett samhälle som kommer att avgöra hur vår värld ser ut i slutet av 2020.

Ofta kämpar de två planeterna effektivt tillsammans med varandra och det handlar om makt, men också om det ekonomiska. Om du känner dig orolig och utan makt, acceptera bara att du identifierar ditt värde med den gamla hierarkiska programmeringen. Och du kan lära dig att inte försumma din intuition och sanningssökande och därmed kunskap till förmån för yttre förväntningar och trossystem. 
Din acceptans ger tydlighet. Du har ett val:
  • Ansluta till rädslan - kontrollens valuta.
    eller
  • Utforska en hög vibrationsbana för befrielse.
Aldrig tidigare har det funnits större möjligheter att avstå från kontrollen genom rädsla från hela vår existens. Rädsla hindrar från att blomstra i att söka sanning och att leva sin sanning.

Jupiter-konjunktion Pluto är en möjlighet att förändra det.
  • Pluto = kraft och passion.
  • Jupiter = glädje och rättvisa.
Sanningen om Jupiter-konjunktion Pluto är att om du agerar med höga vibrationsintensioner är potentialen för större prestationer häpnadsväckande. När du fokuserar din energi på vad som är till ditt högsta goda, sätter du igång lyckovågor långt in i framtiden.
Ingenting kan svaja dig från reningsfloden ... ingen kan avskräcka dig från att se ditt öde.
  • Bakslag förstärker bara, hinder fördjupar bara din beslutsamhet.
  • Då förstår du vad det innebär att "behärska varje ögonblick". Du vet att din väg är i linje med välmående.
Ställ in dig genom att bara vilja söka efter den högsta sanningen och samtidigt växa i kärlek – Jupiter är allomfattande och kosmisk. Låt Jupiter konjunktion Pluto överskrida den nuvarande intensiteten genom att ställa in dig på inspiration. Jupiter och Pluto meddelar ju att en förändring till det bättre är vad du får om du vill satsa på det. Din inspiration, din medvetenhet, din kunskap besvaras.

Du kan underlätta frigöring från gammal programmering genom att
Inte motstå vad som visas.
Vara i frid, centrerad och lugn.
Du känner och förstår då kärnan i ditt varande vad som är sant och vem/vad som är av ljuset. Fortsätt bjuda in vågorna av kärlek och ljus för att rensa bort det förflutna.

Det är en idealisk tid att våga mer, vara expansiv och se på den ljusa sidan.Det gör att det bästa av det livsområde som Jupiter har lyfts fram.

Den stora planeten Jupiter är kopplad till resor, utländska förbindelser, högre utbildning, lagen, publicering, media och tro och filosofi. Jupiter representerar sanning och rättvisa och identifieras med sökandet efter mening och syfte i livet.

Pluto har inte det bästa rykte inom astrologi eftersom dess mytologiska arketyp är underjordens gudom, kopplad till död, mörker och förlust. Pluto kan ta dig ner till underjorden eller så börjar du utforska allt som är dolt i livet, även själen och oförklarade fenomen. Plutos slutliga mål är självomvandling och överlevnad. När du återvänder till ljuset från mörkret gör du med värdefull insikt och dolda, inre rikedomar – som är din potential till att utföra verkligt bra ”storverk”. Astrologi lär att det inte finns några skuggor utan ljus.  

¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨

Jupiter konjunktion Pluto i Stenbocken
i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Det är ganska praktiskt att veta vilket astrologiskt hus i vårt eget horoskop som Jupiter i konjunktion med Pluto i Stenbocken hamnar i, så att vi kan använda energin klokt. 

Titta på huset som har denna transitering för att få fler ledtrådar. Om t ex Jupiter och Pluto ligger tillsammans i denna transitering i det 2: a huset, kan det beröra inkomsten, detta sträcker sig till, värdesaker, företag och/eller välgörenhet. Om t ex Jupiter-Pluto transiterar det 4: e huset, kan det röra familjen, om Jupiter transiterar det 5: e huset kan handla om romantik och passion. i ditt 6:e hus för arbete och hälsa, kan det ha effekt på ditt jobb eller någon uppgift du är involverad med. Kanske hälsa och välbefinnande. 

För att veta vilket/vilka astrologiskt/a Hus som Jupiter och Pluto befinner sig passerar i ditt horoskop, behöver du först ha din horoskopkarta framför dig: Antingen ber du en astrologiskt kunnig hjälpa dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länkar där du fyller i data HÄR  HÄR  HÅR HÄR HÄR eller HÄR.
 
Så hur kollar du var transiterande Jupiter och Pluto befinner sig tillsammans den här tiden 2020 befinner sig i ditt personliga horoskop? 
Jo: De befinner sig som sagt i Stenbockens tecken OCH kommer att vandra där vid 22-24 grader den här tiden, så i det tecknet kan du beräkna i vilket eller vilka två hus som de kommer att röra sig, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som är markerade med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
Datumen då de är i exakt konjunktion är runt
5/4: på 24 grader Stenbocken
30/6: på 24 grader Stenbocken
12/11 på 22 grader Stenbocken
Är det för svårt? FRÅGA en astrologiskt kunnig person vilka av dina Hus som Jupiter/Pluto rör sig i denna tid!

Se litet idéer för just det hus i ditt personliga horoskop där Jupiter-Pluto passerar 2020. Hur kan du använda den expanderande energin med utvecklingspotential? Kanske till nya kunskaper, inre och/eller yttre resor, vidareutvecklings av ”baskunskaper” eller kanske en stor förändring som ger dig ett ”större livsflöde”? Kanske anamma nya möjligheter? Samt en djupgående inre transformation, där du hittar din inre kraft som sedan ”går utåt” så att du kan förverkliga dina visioner och mål!

Vi tittar på exempel:

Om Jupiter/Pluto i Stenbockens stjärntecken vistas...

… i ditt 1: a hus,
så handlar det bl a om din yttre personlighet;
Se och ta vara på möjligheter som handlar om din fysiska kropp, din personlighet, hur du presenterar dig för andra, din hälsa. Du har möjligheter att utveckla din personlighet och hur du förhåller dig till din yttre kontaktyta, att få en ”bredare” syn på dig själv (om dig själv) i förhållande till omvärlden: Det kan hjälpa dig att nå ut med t ex kunskap/upplysning och på ett bättre sätt eller också lär du dig något viktigt genom sådant som du upplever i din omvärld, vilket är ”upplysande” för dig.

Det är en tid då det är lättare för dig att utveckla
 egenskaper som generositet, vänlighet, lojalitet och hjälpsamhet! Och genom att göra det, har du så mycket igen! ”Lika attraherar lika”- lagen. Ett givande och tagande. 
Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri som tömmer dina resurser, att ge falska löften, överdriven konsumtion, ”njutningsfrosseri”, ogenomtänkt chanstagning… och ”andlig mani” eller att ”strida för hett/överdrivet” för dina filosofiska idéer – det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.

… i ditt 2: a hus,
så handlar det bl a om pengar, ägodelar, inre resurser
Se och ta vara på möjligheter som rör förhållandet till pengar, ägodelar, inre resurser och att skaffa/äga eller ”trygga” framtiden med resurser. Nya kunskaper och insikter som rör din personliga inkomst, tillhörigheter, gåvor, bonus, vinst och förlust, inköp och finansiella kontakter med banker, låneföretag.
Denna tid är det bra att se över utgifter och det materiella – ägodelar/ägande – att HA. Är du försiktig – slösande – har du begär? Det kan också röra andra resurser, t ex något som är sparat som har någon form av värde i framtiden.
Det handlar också om värden eller vad du värdesätter i livet och hur du använder dina resurser för att få det du uppskattar.
Det är en tid då du kan börja sätta större värde på att vara generös och hjälpsam med resurser. Och det du ger med hjärtat, har du dubbelt igen – senare! Ett givande och tagande. 
Undvik: att gå över gränser, att agera oansvarigt, slöseri, överdriven konsumtion, ogenomtänkt ekonomisk chanstagning... Problem kan annars utvecklas senare.

… i ditt 3: e hus,
så handlar det bl a om syskon/släktingar, kommunikation, korta resor, kontrakt.
Se och ta vara på möjligheter att utveckla syskonkontakt och/eller kontakt släktingar, personer som är s k ”bonus” i familjen, kommunikation, korta resor, eller sådant som rör kontrakt eller papper. Även utbildning och lärande, instruktioner, privata studier.
Jupiter genom ditt tredje hus (= livsområde) kan spela en viktig roll för kommunikation, brev eller nyheter eller någon information som rör utökade familjemedlemmar – eller från. Det kan också handla om korrespondens som brev, meddelanden, konversation, nyheter, transport och bilar. Du kanske börjar skriva ”av dig” eller har viktiga och utvecklande samtal.
De ord och tankebanor, råd m m som du ger ut har du dubbelt igen – senare! Ett givande och tagande. 
Undvik: att gå över gränser på det kommunikativa planet (t ex och skvaller), att agera oansvarigt, ge falska löften, ta ogenomtänkta chanstagningar… eller att ”strida” för dina filosofiska tankar. Tänk också på vad du säger eller skriver på papper/online eller signerar. Problem kan annars utvecklas senare.

… i ditt 4: e hus,
så handlar det bl a om hem och familj, din ”historia” och minnen.
Se och ta vara på möjligheter inom om hem, trygghet och familj, och kunskap om din ”historia”. Kanske från tidiga år, din själs rot och minnen. Detta hus rör även egendom, fastigheter och slutet på saker. 
Känslomässiga saker kan nu genomgå en utveckling som ger dig nya insikter. Kanske di känner behov av släktforskning eller att rensa känslor (ditt inre utrymme), kanske förnya i ditt hem… Hem-, familje- eller egendomsärenden kan behöva uppmärksamhet denna tid.
Undvik: att gå över gränser gentemot dina närstående, att agera oansvarigt, slösa om du köper till hemmet, överdriven konsumtion, ogenomtänkt chanstagning. Problem kan annars utvecklas senare.

…i ditt 5: e hus,
så handlar det bl a om om kreativitet, kärleksaffärer, ”egofrågor” likaväl som ”hjärtefrågor”
Se och ta vara på möjligheter som handlar om kreativitet, angelägenheter som handlar om barn (inte nödvändigtvis egna), kärleksaffärer och att ge ut kärlek. Rekreation och nöjen och alla former av att ha roligt och njuta av livet och platser där du har kul - som parker, teatrar, lekplatser, stränder, skidorter, ect ... ”Egofrågor”. ”Hjärtefrågor” – det som ligger dig varmt om hjärtat kan aktiveras denna tid. 
Möjligheter inom fritidsaktiviteter eller romantiska äventyr kan aktualiseras. 
Du kan annars känna ett överväldigande behov av romantikDet kan även vara dags att komma i kontakt med ditt inre barn, kanske genom kreativt självuttryck/aktiviteter. Bejaka dig själv. 
Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri, överdriven konsumtion, ogenomtänkt chanstagning… att gå för fort fram ”Hjärtefrågor”. Problem kan annars utvecklas senare. Tänk också på att inte låta egot ta över, det generar inte den bästa energin i kontakt med andra!

…i ditt 6: e hus,
så handlar det bl a om jobb/ eller dagliga rutiner, kost, hälsa
Se och ta vara på möjligheter som handlar om sysselsättning/uppgifter (”måsten”), jobb/ eller dagliga rutiner. Mat, kost, hälsa, sjukdom och medicinska frågor. Små djur och husdjur. Ev. anställda.
Du kan hitta nya kunskaper och vägar som ökar ditt välmående och hälsan, kanske genom en hälsometod, ett nytt kostprogram. Eller kanske njuta av spa. 
Det kan vara dags att utveckla dagliga rutiner/göromål, hemma eller på jobbet och se om det finns vanemönster som du behöver förändra eller en ny, bra vana som du behöver införliva.
Undvik: att gå över gränser med sådant som rör sysselsättning/uppgifter, att agera oansvarigt, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… och kanske gällande mat, kost, hälsa, sjukdom och medicinska frågor. Problem kan annars utvecklas senare.

… i ditt 7: e hus
så handlar det bl a om relationer och samarbetssituationer, affärspartner
Se och ta vara på möjligheter som rör partnerrelationer, d v s där det finns en annan part: Relationer och samarbetssituationer, affärspartner eller en ”motståndare” (motpart)partnerskap, äktenskap/sambos, kompanjonskap, lagkamrater, allierade, storskaliga förhandlingar - en annan person.
Det kan vara dags att utveckla en balans med den "andra”. Det kan vara dags att kompromissa och förhandla. Det är en chans att medverka till att skapa balans till en speciell person. Du kan denna tid lära dig om ditt förhållande till dig själv och genom att ge dig själv kärlek, höjer du ditt självförtroende och påverkar reflektioner ifrån andra – du blir sedd för den du är tillsammans med andra.
Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, ge falska löften inom samarbete och i relationer och/eller kompanjonskap, ogenomtänkt chanstagning… Problem kan annars utvecklas senare.

… i ditt 8: e hus,
så handlar det bl a om dina inre djup
Se och ta vara på möjligheter som omvandlar dig känslomässigt, också ”att dö och pånyttfödas”. Det kan också handla om djup intimitet. Samt försäkringsfrågor, skattefrågor, andra människors pengar, äktenskaps- eller partnerskapsmedel och gemensamt hållna pengar och egendom, resurser och besparingar, ekonomiska kontakter med andra och investeringar. Det kan även röra transaktioner, hemliga och dolda talanger och arv. Inteckningar.
Det är en bra tid att hantera och ordna skulder, ekonomiskt eller gemensamt med någon annan. 
Jupiter här kan handla om situationer förknippat med något av ovanstående som får möjlighet att utvecklas.
”Äg din skugga” – var medveten om den för att tillåta gammalt att släppa så känner du dig som ny i alla dina inre djup. Genom att titta inåt under denna transitering stärker du din förmåga att hantera dagliga irritationer och utmaningar. Genom att göra så får du fördelar i de mörkare tider som kommer. Gå djupt ... Det är helande!
Undvik: att gå över gränser – kanske att få ”för djupt” in i din skugga och ”fastna” i ältande, att agera oansvarigt, slöseri, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… likaså att undvika att ta uti med ev. skulder. Problem kan annars utvecklas senare.

… i ditt 9: e hus,
så handlar det bl a om kunskap, utbildning/kurs, resa, filosofi.
Se och ta vara på möjligheter som handlar om långväga resor, andra kulturer, högre sinne och abstrakta begrepp, religion/filosofi. Också din allmänna åsikt – publicitet. Kommunikation eller transaktioner med folk på avstånd. Religiösa/filosofiska och intellektuella intressen och angelägenheter för partnerns släktingar/svärföräldrar (icke närstående). Kanske något som rör domstolar och lag, 
Du kan vilja utveckla dina kunskaper kanske genom utbildning/kurs eller att resa.
Din personliga filosofi kan expandera! Och du kan utveckla något intellektuellt på ”stor nivå” – expandera. Dina personliga övertygelser kan också expandera.
Konversationer om livets höjder och djup kan hjälpa dig att avslöja nya och intressanta vägar att utforska...  
Undvik: att gå över gränser, att agera oansvarigt, slöseri, att ge falska löften, överdriven konsumtion, ogenomtänkt chanstagning… och ”andlig mani” eller att ”strida för hett/överdrivet” för dina filosofiska idéer – det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.

… i ditt 10: e hus,
så handlar det bl a om karriär, mål du fokuserar på och social status.
Se och ta vara på möjligheter som rör karriär och/eller de mål du fokuserar på, vilket är kopplat till rykte och social status. Även statliga tjänstemän eller byråer, chefer, viktiga personer eller ”fostrare” (vanligtvis en eller båda föräldrarna, men det kan spegla en släktning eller fosterförälder etc), arbetsintressen, ansvar, ev. företag, yrke och karriär, mål som fokuseras på att uppnå och livsmål – kall – handlar det här huset om. Allmänhetens uppmärksamhet kopplas också till detta hus.
Den här tiden kan du få möjligheter att utveckla sådant som är kopplat till din karriär/ansvar/kall. Saker som rör social status eller chef.
Du kan utveckla långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter. 
Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… Problem kan annars utvecklas senare.

… i ditt 11: e hus,
så handlar det bl a om bekanta, socialt engagemang, det kollektiva, kontaktnät.
Se och ta vara på möjligheter som rör händelser ”utanför dig själv” – eftersom det speglar ”andra människor i det sociala livet” och det som sker samman med dem: SOM: ytliga vänner (ej närstående) och bekanta. Medarbetare, grupper som du tillhör och deras aktiviteter och samhällsprojekt, klubbar och organisationer, fritidsintressen, socialt engagemang, det kollektiva, humanitära insatser, världsförbättrande idéer och engagemang, eventuellt politiskt. Kontaktnät. Men också romantiska aktiviteter. Det hör också samman med dina förhoppningar och önskningar för framtiden. 
Det är huset som också speglar folk som kan hjälpa dig (föreningar, gruppgemenskap, kontaktnät).
Du kan också utvidga den roll som du spelar i andras liv - vänner och gruppaktiviteter.
Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… och ”manisk andlighet” eller att ”strida” för dina filosofiska idèer. Det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.

… i ditt 12: e hus,
så handlar det bl a om karma, undermedvetna tankar, andligt liv och intuition.
Se och ta vara på möjligheter som kan utveckla ditt inre, ge inblick och kunskap kring karma och influenser från det förflutna. Du har möjlighet att förstå och frigöra ev. sorg/känslomässig sårbarhet och utveckla intuition, genom att komma i kontakt med det undermedvetna sinnet. Du kan också utvecklas på ditt inre plan genom avskildhet/ensamhet, ladda och förnya dig själv. Det är också en tid att expandera ditt inre andliga liv. Det kan föra ljus till hemligheter eller dolda frågor som rör hälsa, arbete eller länge försummade angelägenheter. Det är en bra tid för andligt eller inre arbete i det undermedvetna. Det är en utmärkt tid att komma i kontakt med vad som har sjudit under ytan. 
Undvik: att gå över andliga gränser – andlig överdrivenhet, börja ”tro” på ogrundade saker, och ”manisk andlighet” eller att ”strida” för dina filosofiska föreställningar eller att agera oansvarigt, göra ogenomtänkt chanstagning… Det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.

¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨

Jupiter-Pluto i Stenbocken för tolv-tretton år sedan 
– ungefär hur var ditt liv då?

Denna sällsynta transitering sker bara ca var 13: e år! Sist den skedde var 2007 (från mitten av oktober 2007 till slutet av januari 2008, exakt den 11 december 2007), och före det 1994 och sker nu 2020.
Titta tillbaka på vad som hände i ditt liv under dessa perioder för att få en uppfattning om vad den här transiten kan innebära för dig. Kan du se mönstret? Hur breddades dina horisonter då och vilka djup nådde du? Vad såg du bakom fasader? Vad avslöjade du då? Vilka sanningar blev du viss om då? Vilken typ av ny expansion och inlärning blev viktig för din framtid? Vad expanderade du i och vad rensade du ut ur ditt liv?
Svaren ger dig en uppfattning om vad som är att förvänta under 2020.

¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨**¨¨¨¨

Jupiter-Pluto mediationsövningar


Här är några sätt du kan börja förkroppsliga med lektioner och gåvor i överflöd när dessa två kosmiska jättar rör sig tillsammans under 2020.
I relation till Jupiter frågar Pluto "Hur långt vill du gå i livet? 

Hur mycket vill du uppnå? ”Jupiter-Pluto verkar ha en inställning av "Om du kan drömma om det, kan du uppnå det."

Meditera på:

1.) Tänk på vad du vill få mer av i ditt liv. Gör en lista med 3-5 saker. Tänk nu på hur du fritt ger dessa saker till dig själv eller andra. Förkroppsligar du eller ger du bort det du vill locka till dig? Tänk på hur du kan börja erbjuda andra och världen vad du vill få.
2.) Sätt en tydlig avsikt för vad du vill skapa för dig själv och ditt liv. Du behöver inte ha en fullständig bild, men att skapa en avsikt och få den på papper kan vara ett sätt att tydligt kommunicera dina mål inte bara till dig själv utan också till universum.
3.) Använd följande meningar - 
·         När jag ansluter till överflöd känner jag ...
·         Överflöd känns som ...
·         Jag känner mig mest rik när jag ...
·         Jag bjuder in överflöd i mitt liv idag av ...
4.) Under 30 dagar, skapa en lista med sju sätt du känner igen som överflöd när du rör dig igenom dagen. Det kan vara allt från att märka en blommande blomma till att se ett öre på marken. 
5.) Organisera din ekonomi genom att beräkna dina inkomster och dina utgifter. Var spenderar du på som du inte behöver? Var hade du råd att ge lite mer? Ta en titt på hur du spenderar och var särskilt uppmärksam på de icke-väsentliga - ibland där vi slösar mest är det där vi hittar våra största osäkerheter. 
6.) Gå igenom varje rum i ditt hem och skapa plats för överflöd att komma in. När vi lever i en rörig miljö finns det inget utrymme för att ta emot och vara i flödet. Rensa saker du inte längre använder, överför dem till andra som behöver dem och bjud in ny energi i ditt liv.
7.) Lägg din medvetenhet till dörrarna som öppnas för dig. Vilka nya möjligheter har kommit framför dig nyligen? Vilka nya insikter har du fått? Vilka fördelar eller support erbjuds just nu? Räck ut handen och be universum att vägleda dig till det stöd du behöver just nu.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

LÄS MER
HÄR HÄR HÄR 

Historiskt om Jupiter/Pluto



Youtube:
Jupiter konjunktion Pluto 4-4-2020 (444) HÄR 

Må väl med Jupiter!
Mona




3 kommentarer:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  2. Det här tar jag bort på en gång.allt sånt som du/ni lägger in här försvinner omgående, ingen hinner läsa ändå så!

    SvaraRadera