Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 17 juni 2020

Sommarsolståndet & nymåne 20-21/6 2020 – “nollpunkt”, kosmisk portöppning. En bra tid för meditation!


Sommarsolståndet äger rum varje år när Solen når sin högsta punkt på himlen. Solen når då en årlig nollpunkt ”zero point”, d v s den står på 0 grader i Kräftans tecken.

Läs "Nymåne, solförmörkelse ”Ring of Fire” i Kräftan & sommarsolstånd den 20-21/6 2020 – kosmisk triggerpunkt" HÄR.


Sommarsolståndet varje år runt 20-21/6 är en av de fyra ”kosmiska energipelarna”: De andra sker 0 grader i Väduren (runt den 20-21/3 dagjämning), i Vågen (runt den 20-21/9 dagjämning) och i Stenbocken (runt den 20-21/12 midvintersolståndet).


Just detta år 2020, förstärks midsommarsolståndet med nymånen som dessutom har en solförmörkelse (som vi inte kan se i Sverige), kallad ”Ring of Fire” då den i vissa delar av världen bildar en ”eldring”. Så i en tid då ljuset ska vara starkast och ljusast sker en "skuggning" av Solen. Detta är årets starkaste tidpunkt – astrologiskt sett. Nymånen infaller en kort tid efter sommarsolståndet. Det bidrar till en magisk och elektrisk energi denna redan speciella dag. 


Sommarsolståndet sker Sverige kl. 23.43 den 20/6 och nymånen nio timmar senare kl. 08:42:46 vid 00.21 grader i Kräftans tecken.
Det är också en eldrings-solförmörkelse (som inte syns i Sverige men kan ses online 
HÄR.)!

Detta är en viktig Zero Point. En ”omställningskraft” av kaliber!
Så det är  en bra tid att meditera.

Sommarsolståndet anses allmänt vara en tid där solen är som starkast och kraftfullast. Det är en tid där vi verkligen kan utnyttja dess energi och använda den för att återuppliva vår kropp, själ och ande, en tid att fira naturens överflöd och allt som erbjuds oss.

För det forntida folket var sommar-midvinter-ståndet och dagjämningar de tider på året då ny säsong började. Vårt kollektiva fokus förskjuts vid dessa kardinalpunkter. På samma sätt kan vårt kollektiva medvetande utvidgas så att vi erkänner flödet av den naturliga ordningen i livet. 
När Solen når denna speciella markör på himlen, trodde det forntida folket att slöjan mellan denna värld och nästa blev tunnare. De trodde också att naturens andar var mer aktiva och mer villiga att göra sig kända.

Sommarsolståndet ett ögonblick där solen "står still" och ger dem på norra halvklotet den längsta dagen på året, och de på södra halvklotet får den kortaste dagen på året och den officiella starten av vintern. Det är en tid att hedra naturens stillhet och pausen den tar för att ladda upp. Vintersolståndet anses vara Solens återfödelse. Även om den årstiden tycks vara som svagast är den också i en tid då den är som mest bördig, och i mörkret kan man plantera frön för hopp, drömmar och önskningar.

I ljuset av den strålande solen kallas vi att uttrycka oss på ett yttre sätt och ta emot de otroliga erbjudanden som universum skickar oss. Sommarsolståndet är alltid en underbar tid att ansluta och anpassa oss till vår intuition i samklang med naturens skönhet runt omkring oss. Under den längsta natten kallas vi också att dra oss inåt, att reflektera över resan som vi har gjort och att se hur vårt förflutna har lett oss till detta ögonblick. 
Längre ned finns tips på en meditationsövning.

Det finns ingen slump att detta kraftfulla sommarsolstånd med månförmörkelse sker i mitten av två månförmörkelser – först den 5/6 Skyttens månförmörkelse och den 4/7 en Stenbocks månförmörkelse. Transformation och förändring pågår. Samtidigt visas vi vad som är möjligt.

Då nymånen sker i Kräftan, så är det en bra tid för oss att spendera tid ensam och söka inåt efter klarhet och riktning. Detta kan omfatta vår inre, andliga väg, men kan också innehålla ledtrådar eller insikter om vår yttre riktade aktivitet som manifesteras under de närmaste månaderna. 

Kräftenergi handlar om att känna sig hemma i jaget och lära sig att röra sig genom livet kopplat till kärlek och medkänsla. Det är det tecken som handlar mycket om våra närstående, ofta familjen, men det kan vara andra närstående. Sommarsolståndet kan vara en tid att erkänna våra förfäder och fira livets prestationer. 

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Se sommarsolståndet 2020 direktsänd online från Stonehenge!

Att bevittna sommarsolståndet i Stonehenge är en tradition för många runt om i världen. Besökarna samlas runt Heel sten (Heel stone), knackar på den och sjunger i de första strålarna av solljus.

I år direktsänds sommarsolståndet från Stonehenge för första gången, p g a pandemin.

Den 21/6 filmar English Heritage den berömda Heel Stone när Solen stiger bakom den svensk tid: kl 05.52. 

Om du vill veta hur du gör gå in HÄR.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Solförmörkelse med ”Ring of Fire”

Solförmörkelsen innebär att Månens skugga täcker Solens centrum och lämnar en lysande eldring. ”Ring of Fire”. Solen blockeras av Månen men det sker ”stora ting” bakom ytan. 
Denna eldring är en symbol för en ny skapelse, a la ”Fågel Fenix”.

Månens mörka skugga representerar känslosmärtor och kamper i det förflutna som ”dör”, och också en livmoder av oändlig potential som väntar på att få ge liv åt en ny skapelse. Detta är en tid av ”kosmisk befruktning”! Ringen av eld representerar det bränsle som behövs för att föda denna skapelse, men också den frigörelse som måste äga rum för att denna nya skapelse ska kunna födas.

Nymånen, en tid för ny början, utmanas när en förmörkelse äger rum vid den tiden. Ny början kan hänföras till ett visst projekt eller en aktivitet. Men det kan också antyda en tid då vi känner en inre stimulans. Det kan innebära känslor, stark intuitiv uppfattning eller tydliga insikter genom vårt drömliv. Förmörkelsen kan förändra dessa upplevelser genom att göra dem starkare. 

Denna ”sommarsolståndsförmörkelse” kan liknas vid att stå inför tomma ark, för att påbörja en ny bok, eller att spela in en ny skiva... Skapelsen väntar på att ge upphov till något nytt. 
Zero Point.
Nollpunkt.

Det är kraftfull energi som inte bara kommer och går på dagen för denna förmörkelse. 
Det kan tolkas som att planeten Jorden som ett kollektiv har avslutat en resa och är redo att starta en ny. Stegen och valen vi gör runt denna midsommartid med en eldringsförmörkelse har potential att pågå i många år framöver. Gör gärna en meditationsövning för denna ”nollpunkt portalaktivering” (tips finns längre ned).

Denna eldrings solförmörkelse är som bränsle för vårt själsändamål och vårt själsuppdrag eftersom ödesnoderna, som alltid vid en förmörkelse, är inblandade.
Vi kan känna oss mer intuitiva och vi kanske tenderar att tänka på våra känslor av trygghet. Alla borde känna sig hemma i sig själva och också på denna planet. Vi hör alla hemma på denna jättehimlakropp som flyter genom den oändliga himlen.

Midsommar är en tid då människor samlas i familjer eller samhällsgrupper för ritualer och andra sociala eller andliga händelser. Vi kan anta att den allmänna känslan av öppenhet och entusiasm som normalt följer den här tiden är ”begränsad”. På vissa sätt passar det med tanke på att det finns planeter som passerar Stenbocken (begränsningstecknet) i år, men det kan nog bli mindre tillställningar tillsammans med närstående och de som lever i närområdena utomhus i vårt land – vilket passar Kräftans tecken där Solen och Merkurius befinner sig, och Månen ansluter sig till tecknet vid nymånen och förmörkelsen. 

Med tanke på att vi sedan en tid varit mer begränsade i sociala kontakter, har det inte varit så mycket ”där ute” som varit lätt tillgängligt för oss. Vi kan dra fördel av förmörkelserna denna tid genom att använda dem för att förbättra vår inre strävan.

I stället för att sträva efter yttre aktivitet, pekar en solförmörkelse oss i en mer personlig och inre riktning. Det är så vid varje ny måne, men när Solen är förmörkad är det så mycket mer.

Vid den högsta och ljusaste delen av Solens årliga resa, kan det detta år vara en tid att titta inåt, för att hitta vårt inre ljus. Vi kan dela det ljuset med våra nära och kära som har gått härifrån. Så att vara skyddad på plats kan betyda mer än att vara fysiskt begränsad. Det kan också betyda att reflektera över de människor som älskade och försörjde oss. 

Det kan belysa några av de mer meningsfulla och personligen betydelsefulla händelserna som har påverkat oss. I sin tur kan vi hitta inre vägledning från dem för närvarande så att när vi kommer ut från denna pandemi kan vi göra det med tydlighet och självförtroende som leder oss.

Det hävdas att förmörkelser är jämförbara med när magnetfältet minskas runt vår planet (INFO) vilket gör att de gamla koderna, mallarna och kvarvarande gamla lägre frekvensenergier som medföljer det permanent kan tas bort på mycket stora skalor och ersättas med fler nya högre koder, mallar och energier o s v. Magnetiska fluktuationer i Jordens magnetfält (om HÄR  och HÄR) och människor låter detta ske, liksom alla förmörkelser som gör dessa både viktiga och potenta i den pågående evolutionära processen.

Ställ in dina önskemål, låt din inre eld och passion leda dig och lägg sedan några avsikter under denna förmörkelse. När denna kraftfulla solhändelse sker ge också dig själv kärlek, ge andra kärlek. Känn helandets energi som kommer när energin leds med kärlek.

Även om vi kan känna denna solhändelse på en individuell nivå, finns det en större känsla, att detta är mer om det kollektiva och resan på planeten som helhet.

Denna eldrings solförmörkelse vid midsommarsolståndet i Kräftan är en kraftfull, men vi har ytterligare en förmörkelse innan vi har en tydligare förståelse för vad denna ”kosmiska portöppning” är avsedd innebära - att ge.

Det kan komma stora förändringar när vi slår ihop den gamla världen och går in i en ny. Men visst är vi väl förberedda för detta, nu när tiden sägs vara inne? På denna nya resa som långsamt utvecklas, börjar alltfler vakna och utnyttja förmågor som de aldrig visste att de hade. Upptäckten av dessa förmågor bidrar till att förändra hur vi närmar oss saker och vill bygga ett samhälle.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

En stor portöppning vid sommarsolståndet 2020


Nollgraderna i alla stjärntecken är kraftfulla eftersom de representerar fältet med oändliga möjligheter, men noll grader i Kräftan råkar också vara en ”global axel”, en mycket laddad punkt på den kosmiska himlen.  >En ”Zero Point ~ Gateway aktivering”.

En nymåne med solförmörkelse på den globala axeln indikerar en stor ”portöppning” En del menar att det är av en ny tidslinje, en ny värld och en ny dimension av att vara. Det representerar i alla fall en punkt i vår historia, men också i våra hjärtan, där en ny värld börjar.

En kosmisk ”dörr” öppnas alltid vid midsommarsolståndet, men den är extra öppen nu när det samtidigt sker en solförmörkelse: Det beror på att det ger flera kraftiga energier, med potential för större expansion, inspiration, större bildvy över livsplanen, att få svar och se mening:

Vid sommarsolståndet finns det också mer energi som stödjer och vägleder oss.

Vi kan bättre överlämna oss i meditation och att möta mer magiska händelse är då möjligt: Oavsett var i världen man bor, om man stämmer in sin energi med Moder Jord, känner man sig i linje med hennes rytmer och med den visdom vår moder har att erbjuda. Det öppnar en ”portal” till den egna, inre visheten som sammankopplas med den allomfattande, urgamla vishet som Moder Jord bär på, som sedan är till hjälp på hela den kommande livsvägen. Det ger urkraft och jordning.


¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤



Meditation: ”nollpunkt” portalaktivering vid sommarsolståndet 2020


Här är en enkel teknik som man kan göra vid sommarsolståndet och se vilken visdom Moder Jord delar med sig av i gengäld!

Ta ett djupt andetag. Andas in i de förändringsvindar som har präglat ditt liv. De har kanske varit hårda, men de har också hjälpt till att öppna dig, fördjupa dig och berika ditt liv.

Steg 1: Ställ in en avsikt

Ställ in en avsikt eller bli klar med en fråga som du vill få vägledning om. Här är ett exempel:
”Jag ansluter mig till Moder Jord och anpassar min energi till naturen som finns runt mig. Med den här anslutningen ber jag om ett tecken, ett budskap som vägleder mig om (vad du önskar för vägledning)..…..”

Steg 2: Sitt utanför eller titta ut genom ditt fönster

Om möjligt, sitta på gräset med ryggen mot ett träd - oroa dig inte om du inte kan göra det. Var mån om att vara riktigt närvarande. Försök att inte låta ditt sinne vandra och fokusera på det du tittar på. Ta 20-30 djupa andetag, när du gör det kan du föreställa dig att vid varje andetag sammankopplar du mer av din energi med naturens energi.

Steg 3: Stäng ögonen

Stäng ögonen och lita på att du öppnar dem i det perfekta och gudomligt valda ögonblicket. Du kan sitta så en kort eller längre stund. Vad du känner för.

Steg 4: Öppna ögonen och observera det första du ser

Observera det första som fångar din uppmärksamhet. Bedöm inte det. skriv bara ner det eller lägg märke till det. Se om du kan hitta symboliken eller budskapet bakom det som delades med dig. Använd din fantasi. Det kan ta lite tid innan svaret är klart för dig, så var tålmodig. 

Några frågor som kan vägleda

§  Hur fick det du såg dig att känna?
§  Vad var mest framhävt för dig av det du såg?
§  Vad är det vackraste med det du såg?
§  Vad är det värsta eller mest obekväma med det du såg?
§  Använd din vildaste fantasi, vad tror du att budskapet betyder?



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar