Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 3 augusti 2020

Den 21/12 2020 - konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus i Vattumannen

Astrologi mäter tidsperioder efter planetcykler. I år slutar och börjar flera större cykler, vilket antyder att detta år markerar en betydande vändpunkt i historiens stora plan. Man har länge talat om 2020! Det är ett år med många stora förändringar som markeras av betydande astrologiska cykler.

Vissa planeter och stjärnor är kraftfullare än andra. I vårt kända universum har båda planeterna Saturnus och Jupiter väldigt kraftfulla energier, och skapar nu vad vi kan kalla en ”kosmisk händelse som är en ”brytpunkt” i vår kända historia.

 

Så stora kosmiska händelser som sker detta år, inträffar sällan. För att det ska ske måste många andra planeter och stjärnor anpassas på specifika platser på exakt samma tid i en speciell kombination. Ju större kosmisk/himmelsk händelse, desto större är den medvetna och fysiska påverkan vi upplever.

 

Vi går igenom en apokalyps som påbörjades den 21/12 2012 och som slutar den 21/12  2020, enligt det forntida Maya (och andra forntida) förutspått ... Därefter börjar ett nytt kapitel i mänsklig historia.

Men hur kunde de forntida folk som Mayas (och andra) förutspå något så långt framöver i framtiden som denna tid? Jo, de flesta forntida kulturer visste att precis som Solen och Månens cykler är organiserade i upprepade mönster, så skapar vissa andra kosmiska cykler återkommande mönster som inverkar ”i tiden” och medverkar till en ”övergripande plan”.

Forntida folk visste att alla planeter, stjärnor och andra himmelskroppar – energikroppar - bär sina egna unika individuella energipräglingar som påverkar oss omedvetet, individuellt och kollektivt vid vissa tider både under dagen, månaden, året, säsonger, decennium och millennium eller kosmiska åldrar. De visste att med astrologiska beräkningar så kan man ”spåra” och tyda tecknen i de kosmiska cyklerna och mönstren i stjärnorna och alla himmelskroppar. Och de kände till att de långsamt rörliga planeterna markerar faser av erfarenheter av lång varaktighet. Forntida folk visste att det som har skett tidigare kommer att ske igen. De visste att det finns inget nytt under Solen!

Ja nästan alla vet t ex att Solen får oss att känna oss på ett visst sätt vid vissa tider på året. Och att Månen påverkar oss på vissa sätt beroende på dess faser. Detta gäller alla andra himlakroppar. Så astrologin gör att vi kan se cykler som hjälper oss att förutsäga, eller åtminstone få en ”hint”, om framtiden.


Astrologiskt innebär år 2020 att vi passerar kraftfulla himlakonstellationer, så visst finns det ”skrivet” i stjärnorna. Dels är det trippelkonjunktionen mellan Jupiter, Saturnus och Pluto (OM) dels att Saturnus och Jupiter byter tecken till Vattumannen där den stora konjunktionen mellan dom sker 21/12 (The Great Conjunction of Jupiter and Saturn).

Mötet mellan Jupiter och Saturnus den 21/12 2020, sker mycket nära, bara 0,1° från varandra i Vattumannens tecken! Detta är den närmaste konjunktionen sedan den stora konjunktionen den 16 Juli 1623


Men det handlar inte ”bara” om Jupiter och Saturnus i konjunktion, för det sker på vintersolståndet och det markerar även en ny 200-årig cykel och en 800-årig cykel.Det är dessutom solförmörkelse i December!


Detta år tolkas som startpunkten till en ny tid. En ny tid är på gång, vi ser tecknen. Planetkonstellationerna tyder på att det ”gamla faller” för att ge plats åt det nya. Men det är ingen enkel process. 

Det uppfattas som en viktig fas (målpunkt) när vi är på väg in i den omtalade Vattumannens tidsålder/Aquarius Age (om hÄR).


 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 

Jupiter & Saturnus konjunktion –

fokus på att bygga något bättre från grunden

Att de två jättarna Jupiter och Saturnus möts i en konjunktion är  något som bara sker ungefär vart tjugonde år. Sist de två hade en konjunktion var i Maj 2000 (i Oxen) och innan det i December 1980 (i Vågen).

Även om konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus sker den 21/12 2020, så har det varit flera ”fasetter” av kraftfull utveckling genom mäktiga himlakonstellationer från Januari till December 2020:

 

Mycket påbörjades redan i Januari genom den sällsynta konjunktionen mellan Saturnus och Pluto.  Därefter I mitten av Mars 2020 befann sig Jupiter, Saturnus och Pluto inom 10 grader i Stenbocken, en mycket sällsynt trippelkonjunktion, Dessa tre är ”superenergiplaneter” som rör sig långsamt så att de ska kunna sammanfogas tre gånger på ett år är minst sagt ovanligt. Läs mer HÄR.


När planeter och stjärnor förflyttas till speciellt kraftfulla positioner återspeglas dessa himmelska draman på Jorden till politiskt, finansiellt, socialt och kulturellt kaos. Förbindelsen skapar en intensiv energi som påverkar alla, både som individer och samhällen. Dessa energier fungerar som de viktigaste drivkrafterna för händelser som sker under det andra halvåret och dess sammansatta kraft ger en viss smak till en epok som skapar historia.


Under de senaste åren, särskilt sedan 2012, har det skett en dramatisk ökning av ny teknik, information och kunskap i alla aspekter av vår kollektiva verklighet här på Jorden. Man kan nog påstå att det också finns politiskt och socialt kaos i alla länder, samhällen och kulturer på Jorden.


Att Jupiter och Saturnus den här gången möts i Vattumannen, är mycket viktigt, eftersom det markerar en ny 200-årig cykel OCH en 800-årig cykel. Det har att göra med astrologins fyra element: Eld, jord, vatten, luft. När dessa planetjättar sammanfogas var 20: e år gör de det i ett stjärntecken av samma element kontinuerligt i 200 år. Vi har nu en övergångsperiod mellan det föregående och det efterföljande elementet för från och med nu ska dessa två planetjättar börja mötas i lufttecken i 200 år (Vattumannen, Tvillingarna och Vågen) (från jordtecknen).


Jupiter och Saturnus vistas på samma grad: från 16-18/12 2020 i en konjunktion vid 5 grader samt den 21-24/12 2020 i en konjunktion vid 6 grader (Vattumannen). När en konjunktion inträffar vid 6 grader säger man inom vedisk astrologi att energin ”har kraft att ge ostoppbar seger”.


Även om planeterna inte bara ”orsakar” saker som händer oss på Jorden, är de en spegel för vår mänskliga upplevelse. Vi behöver i dessa Saturnus-Pluto-Jupiter-tider och med övergången till Vattumannen 21/12 – en ”målpunkt” - fundera på vad som inte fungerar längre. Vad måste få gå för att göra plats för något bättre? 


De planetenergier som varit och är verksamma år 2020, påvisar att problemen tenderar att vara så uppenbara att vi inte har något annat val än att försöka lösa dem, det blir extra aktuellt när Vattumannens tecken tar vid under slutet av året.


Vi bör också lära oss hur vi gör för att INTE återgå till hur saker var, utan fokusera på att bygga upp något bättre från grunden (Saturnus-Pluto) som fungerar för alla (Vattumannen). Att hitta nya sätt att kommunicera såväl som att verkligen leta efter dem runt omkring oss kommer att vara ett stort tema under nästa år och framöver. Detta initieras av ”gräsrötterna” som blir allt mer ”upplysta” i ”speglingstakt” med dessa konstellationer.


Maya visste vad det handlade om:

Att 2020 handlar om en viktig fas i världens upplysning.

 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 

Scenen förutbestämd för 2020


Den nuvarande förändringen som vi upplever påskyndas under 2020 och avslutas med en dramatisk kosmisk scen som alltså sker den 21/12 2020.


Varför är detta viktigt? Varje år den 21 december har vi vintersolståndet. I huvudsak ”dör” Solen allegoriskt den 21 och återföds den 25. Solen ändrar då sin frekvens och ställer in tonen för det kommande solåret. Det markerar Solens födelse och ett nytt solår. Denna lilla händelse inträffar varje år, och energiförskjutningen är så subtil att vi knappt medvetet märker någon förändring.


Det är mycket viktigt och otroligt att denna exakta konjunktion, också inträffar på Vintersolståndet 2020! Energin är stark vid den toppunkten, även om dess effekter genomsyrar perioden Saturnus och Jupiter är tillsammans i Stenbocken. Detta har inte hänt i tusentals år.


Inte nog med det: nollgraderingsvinkeln (0 grader i Vattumannen) berättar att detta är början på något nytt – det är en ”fasett” i övergången till Vattumannens tidsålder, genom starten på luftenergitecknen. Det är en tid med mycket som tillhör luftenergin, i Vattumannen handlar det om teknik, AI, intellektuell social förändring och uppfinningar, förmodligen inom energi.

En fullständig kosmisk bild av det dramatiska spelet som utvecklas år 2020 är:

1.      en sällsynt Saturnus, Jupiter och Pluto trippelkonjunktion i Stenbocken som bara sker en gång var 3000 år;

2.      Saturnus- Pluto-konjunktionen som bara sker vart 33 år;

3.      Jupiter- Pluto-konjunktionen som bara sker var 13: e år,

4.      den 20-årsintervalls Jupiter Saturnus konjunktion som råkar ske när det är det viktiga midvintersolståndet i December 21/12;

5.      i konstellationen Vattumannen vid 0 grader, som markerar en fas i gryningen av Vattumannens tidsålder

6.      i ett tecken för luftenergi som följer i ytterligare 140 år, från år 2020-2159

7.      att vi också hade en ringformig solförmörkelse som ju inföll på exakt samma dag som SOMMARsolståndet  21/6 2020 (och nu den 21/12 sker en rad andra konstellationer).

Allt detta är minst sagt otroligt ”osannolikt”.


Dessutom är Saturnus Jupiter 2020-kontakten ovanligt nära, vilket skapar det som verkar vara en stor ljus planet. De är bara sju bågminuter från varandra, vilket är extremt nära för så stora och kraftfulla energikroppar. Vi kan därför se dessa två planeter uppradade på natthimlen.


Den 14/12 sker även en solförmörkelse och den 16/12 kommer halvmånen in på denna scen och byggs upp till fullmånen den 30/12.

Inte att förglömma i allt ”
ståhej” kring de himmelska konstellationerna den 21/12 2020 att samtidigt så sker Mars kvadratur Pluto. Det ger spänningar och också risk för växande konflikter som handlar om makt i världen (planer kan också smidas i skymundan – typiskt Pluto). Detta byggs upp från runt 13/8 och runt 9/10 med en ”topp” den 20/12 2020.


Det är ingen tvekan om att den himmelska scenen är obestridlig - och otänkbar! 

Det talar för att det gamla faller och att en ”ny ordning” på vår planet byggs upp.



 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~


Jupiter & Saturnus konjunktion 

- vad betyder det globalt?


Den kosmiska klockan som tickar, när planeter följer sina rörelser och bildar himmelsmönster, ger ”smak”, en mening eller ett budskap för varje minut som går - eller för en hel epok. Med andra ord har varje bråkdel av tiden ett syfte.


Astrologiskt representerar och styr Jupiter-Saturnus strukturen i samhället och den ekonomiska utvecklingen.


Forntida astrologer av dagens Iran var de första som avkodade hur Jupiter-Saturnus cykler markerar stora förändringar i styret.

Med andra ord, det sker en förändring inom världsmakten. Så att förvänta är förändringar hela samhället på något sätt.


Eftersom tiden kan mätas så har historien kunnat studeras mot det återkommande mönstret i Jupiter-Saturnus-konjunktionen. I Mundan astrologi, som analyserar historia astrologiskt, är denna koppling ett huvudtema. Och man vet att Jupiter-Saturnus-konjunktionen 2020 är särskilt stark.


Historien visar att 1941, t ex, inträffade Jupiter-Saturnus-konjunktionen i ett eldtecken, vilket markerade höjden av andra världskriget och intensifierade självständighetsrörelserna i Afrika och Indien, vilket resulterade i frihet från kolonial kontroll för Indien och större delen av Afrika under de kommande tjugo åren. 1961 började Jordens nya tid på allvar, kännetecknad av en känsla av obegränsad utvidgning och utveckling, som manifesterades som det materiella välståndet i efterkrigstidens era. 


Från 1980 till 2020 har vi nu en övergångsfas av elementen från jord till luft-elementet, vilket är en förändring i den grundläggande infrastrukturen: civilisationernas kraft kommer nu alltmer från luft! T ex med hjälp av vindkraftverk, mobila nätverk och flygtrafik. Luftelementet tar över i framtiden i samhället.


När planeter samlas i en konstellation avgör olika faktorer deras relativa styrka, och ibland är det svårt att urskilja vilken som överväger den andra. Saturnus besegrar alltid Jupiter enligt vedisk astrologi (Graha Yuddha)  grund av att även om Jupiter har större massa är Saturnus större med sitt omfattande ringsystem och  dominerar med långtgående konsekvenser för samhällen och individer. 


Jupiter och Saturnus möte i ett lufttecken, skapar visionära idéer för framtiden, det handlar om kamp för frihet, humanism och goda reformer – och det är fotfolket som ”bygger det underifrån”.

Den kommande 20-åriga cykeln i Vattumannen förändrar mycket i den sociala ordningen i världen, det utjämnar många olikheter och åtskillnader i samhället och en acceptans för ”olikheter” landar också – d v s alla är jämlika. Planeterna visar att vi är mitt i en vändpunkt i mänsklig historia. De gamla maktstrukturernas grepp och kontroll är på väg att falla.


Dagens värld verkar nog, för de flesta, vara helt upp och ned, förvirrad och kaotisk med snabba förändringar. Samtidigt har många av dessa förändringar till stor del initierats med ökningen av internet som har gjort det möjligt för oss att söka och dela information snabbare, öppet och vidare än någonsin tidigare i modern mänsklig historia.


Detta nya Vattumanmedvetande handlar om universell medvetenhet och integrering av idealism. Astrologiska konstellationer 2020 uppmanar mänskligheten att ”rensa/röja gammal mark” och förvandla den till en rik kompost till nya visioner. Många har länge jobbat för att medverka till att bygga vår framtid bättre. Planeterna framhäver nu denna övergång.


Det sker på alla nivåer i samhället på många olika sätt. Till slut kan vi se att genin och uppfinnare uppmuntras och erkänns mer. Smarta och intellektuella idéer, tankar och begrepp kommer alla att framhävas och användas. Det blir nog också en enorm utveckling inom vetenskap och teknik som är mycket futuristisk och radikal, till och med chockerande. Det är viktigt att ökningen av robotik och konstgjord intelligens hålls under kontroll.

”Baksidan” den kommande tiden om ca 20 år och under vägen till ett mer jämlikt samhälle, kan också innebära att kollektivet kan te sig ganska fanatiskt, okänsligt och upproriskt; fixerade vid ”galna” idéer och radikala ”konstigheter”.

 

Men nu närmast detta år och början av 2021 så kan Jupiter-Saturnus initialt generera en brist på optimism och välstånd. Det finns knapphet snarare än överflöd. Saturnus drar in Jupiters expansion och lutar mer mot oro, osäkerhet, sammandragning och lågkonjunktur.


Men det föder också en ny planering inför framtiden, att lära sig hantera resurser, ekonomin, bygga hälsa, trygghet och ordning – allt detta från grunden. Det finns svårigheter. Priser och fastighetsvärden faller. Saturnus handlar om försiktigt tänkande och säkerhet - och noggrann planering. Det är en lärotid angående detta. Men sakta byggs en ny verklighet, ett nytt sätt att se på livet, världen och vad som är av värde upp.


Ja, vi vet att 2020 involverar pandemin, många påverkas av begränsningsåtgärder, nedläggningar av företag, högre arbetslöshet, ekonomisk ångest, personlig konkurs, förlust av självförtroende, stigande nivåer av ekonomisk åtdragning, hemlöshet, rädsla, förtvivlan och hopplöshet och mindre förtroende för institutioner och ledare. Det avslöjar att mänskligheten bör förbereda sig för att det kan bli långvarigt, så det är inte bara som en trist regnig dag…


Jupiters konjunktion Saturnus den 21/12 2020 har ett astrologimanus beskriver att det finansiella och ekonomiska landskapet som regeringar, banker och ekonomer strävar efter. Människor måste spendera för att ekonomin ska hållas igång… Men ekonomisk återhämtning sker inte förrän folk är tillbaka på jobbet och börjar spendera. Vi sveper till en tippunkt 21/12 2020. När vi närmar oss denna tippunkt blir överskott eller svagheter mer uppenbara. Det indikerar att den ekonomiska återhämtningen, visar sig vara långsam och benägen att vackla.


2020 handlar mycket om ”oordning” gällande ordning, system och hierarkier. Men Jupiter-Saturnus-konjunktionen vid 0° Vattumannen och p g a flera konjunktioner och retrograderingar under 2020, handlar det nu om att hitta en ny ordning, snarare än att hålla fast vid föråldrade modeller, gamla mönster bryts som inte längre ger tillväxt.


Om Jupiter/Saturnus-cykeln representerar en förändring av ”posten” för en ny form av ledning, kan det i det futuristiska tecknet för Vattumannen återspegla frågor som ställs om etisk användning av AI och datateknik. Åtminstone är det krav som kan ställas av ”fotfolket”.


Mars kvadratur Pluto som sker samtidigt med den stora konjunktionen den 21/12 2020 medverkar till att vi kan erfara att olika omständigheter gör människor mer medvetna om vad de verkligen vill och även vad de inte kan tolerera. Det tyder på att kraft och energi tenderar att börja uttrycka sig, vilket kan ta sig uttryck i aggressivitet eller genom att utmana andra, till och med grupper, att agera på samma sätt. Frustrationer byggs upp och de kan hitta de mest lämpliga lösningarna för att lindra spänningar. Vi får hoppas att Mars krigiska anda uttrycker sig på det sättet och inte på några andra sätt i världen. Högspänning eller hög spänning… är frågan.


Hela sekvensen av astrologiska händelser år 2020, har speglats i förändringar på många nivåer under hela året. Det finns ett löfte om återfödelse och en ny vision som gradvis utvecklas under månaderna in i 2021 och de kommande åren.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 

Ett mönster i himlakonstellationer från 2012 till 2020

Det som sker nu år 2020 genom alla kosmiska konstellationer är en process som byggts upp från den omtalade 21/12 2012 som avslutas stort och brett detta år, den 21/12.

Det är en åttaårsprocess mellan 2012-2020
. Den spänner dessutom över Venus åttaårsbana som skapat en perfekt femspetsig stjärna, pentagram - venusblomman - i och med Venuspassagen den 3/6 2020, (som formats på himlavalvet sedan 5/6 2012). De senaste åttaåriga cyklerna för venuspassagerna har varit ~ 2012/2004/1996/1988.


Alla planeter skapar mönster runt Jorden i sina cykler, men ingen är lika elegant, perfekt och vacker som den som skapas av Venus åttaåriga cykel genom vår zodiak. Den bildar ett perfekt geometriskt mönster som alltså ser ut som en ros.

Det är en den kosmiska Venusrosen.

Om Venusblomman skulle
visa sin bana under åtta år som en ljusstråle, skulle den visa denna blomform med fem kronblad. Varje kronblad bildas när Venus rör sig genom sin 18 månaders cykel. Efter fem cykler är rosen fullständig när Venus återvänder till samma plats där den startade. Cykeln börjar då igen med en ny ros som väntar på att bildas under de kommande åtta åren. Dessa venusrosor kommer var åttonde år med ett stort kärleksbudskap till mänskligheten


Den 3/6 2020 markerade slutet på en åttaårig Venusros. Det gav också början till en ny kosmisk ros som formas fram de kommande åtta åren. Det påminner oss om skapelsens eviga cykel. Åttaårsperioden mellan varje ”färdigställd ros” sägs representera en "dörröppning" till enhetsmedvetandet som ska komma att dominera Jordens massmedvetande. Vi stiger allt högre i hjärtats kraft och enhetsmedvetandet förs framåt. Detta är basen i vårt hjärtas magnetiska kraftfält. Vi skapar och materialiserar från denna energikälla. Venus är bördig och gödslande, skapar och upprätthåller.

 

Venusblomman visar att allt är sammankopplat. Allt är ett i kärlek och skapelse: människor - djur-växter - sten - jord - universum. Venusblomman representerar den kärleksfulla, alltomfattande harmoniska sammankopplingen i världen.

Venusblommorna som skapas på himlen
förbinder Jorden och folket genom impulsöverföringar av kärlek. Hos Venus finner vi vår kapacitet för medkänsla och uppskattning av skönhet… dessa expansiva kosmiska energier förankrar oss djupt i Jordens modershjärta, djupt in i det mänskliga kollektiva medvetandet. Så småningom når hela mänskligheten till en punkt och kräver transformationen man är redo för ...
Det är intressant att
notera att Taj Mahal, ett av de största monumenten för kärlek i mänsklig historia, byggdes under Venustransitén 1631-1639 e.Kr.!

Mayas hänvisar till den här
tiden som ”Return of Quetzalcoatl”, ”den befjädrade ormen”, och ser till denna åttaåriga dörröppning som den tidsram inom vilken människans massupplysning kommer att äga rum ...  Mayas visste att detta var tiden för Världens upplysning och att vi är är redo att göra en övergång till mer kärlek. Och för en ny ”ljusbärare” som antingen föds runt den 21/12 2020, eller någon som är redo att träda fram och ”ge upplysning” i världen… En tung uppgift.
När vårt samhälle väl är upplyst och lever efter reglerna kärlek och respekt, vibrerar allt med den högre kosmiska Venusenergin. Det är då människan kan kallas för att vara ”skapelsens krona”.
(Mer info HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR)
Youtube HÄR HÄR .

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 

Jupiter & Saturnus konjunktion –

vad betyder det på en personlig nivå?


Vi är förkroppsligandet av vårt eget födelsemoment som speglas i det personliga horoskopet, och var och en av oss representerar ett ögonblick i tiden.


Även om varje individ påverkas annorlunda, enligt födelsehoroskopet, upplever alla en intensifiering av Saturnus energi och en minskning eller ett ”stillastående” av Jupiters expansion, liksom världen i stort. Jupiter står för rättvisa och högre principer, och detta genomgår en ”luttring” eller lärdom av Saturnus benägenhet att begränsa, ”fostra” eller gränssättande.


Å andra sidan skänker Jupiter en ton av positivitet till Saturnus ”åtstramningar”, ”allvar” och hämningar eller ”glädjelöshet”. Det inspirerar till att kunna se saker som är tunga på ett positivare sätt, det är tid till eftertanke och att planera långsiktigt för att få ut det bästa, på sikt.


Men visst, för många kanske lönen/ekonomin står stilla denna tid eller går inte ihop som vanligt. Många är mindre benägna att spendera – sparsamhet tenderar att råda. 


Men även om enkelt leverne faller under Saturnus är det inte nödvändigtvis så för alla den här tiden. Under påverkan av Saturnus kan vissa individer stiga ganska högt i världen som handlar om makt och pengar. Men sammandragningen är fortfarande där, uttryckt som missnöje och oro.


Även de som är välsignade med att inte bli direkt berörda av det värsta i världen, konfronterar ändå våra maktsystem på andra sätt och erfar vad som sker i världen.


Den långsiktiga effekten av Jupiter-konjunktion-Saturnus är som en karriärsguide, det är en lång (20 år) indikation på vad vi bör etablera, växa och arbeta mot. Det är lite som att klättra på en stege, det kräver uthållighet och tålamod och kombinerar de goda upplevelserna med utmaningarna för att utveckla disciplin, mognad och ansvar, samt vishet byggt på erfarenhet.


Ekonomisk trygghet och kontroll är ganska ledande denna tid. Så när det gäller astrologiska råd för framtiden så bör man vara vaksam! Skydda personuppgifter. Vara uppmärksam på hur man använder sig av och tar till sig av flödet i sociala medier. Jupiter-Saturnus i Vattumannen speglar att man bör ”se upp” och också lära sig något om det. Annars lär man få lära sig. Vattuman-Jupiter speglar alternativ media och Saturnus säger något om att fokusera, lära och dra nytta av... Vattumannen speglar att vi över huvud taget är på väg in i en s k ”alternativ” tid på många plan. Många väljer den vägen, inte minst vad gäller hälsa och välmåend.


Vattumannens tecken är humant, så vi lär nog inte glömma den större bilden av social rättvisa, miljöskydd och humanitära steg som gynnar de missgynnade, inte minst kan det vara en tid då fokus hamnar på att verkligen rädda utrotningshotade arter, att sanera plaster i haven, att minska skövling av naturresurser för människans bekvämlighet som exempel... I Vattumannens anda bryr man sig om ”allt levande” och den annalkande tidsåldern i det tecknet speglar också att vi är på gång igen med ”gröna vågen” – temat – men att börja leva ”som förr i den nya tiden”. Ja, det kan nog vara gräsrötternas tid i fotriktiga skor, än en gång som vi är på väg in i de kommande 20 åren.



~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~


Jupiter – Saturnus konjunktionen 21/12 2020 

och andlig utveckling


Som planet för överflöd och välvilja ger Jupiter förmågan att uppfatta det gudomliga i alla aspekter av skapelsen. Jupiter hjälper de som strävar efter att tjäna sanningsvägen. 

Som en planet för begränsning kan Saturnus ge åtstramning gällande sådant som har att göra med den materiella världen. Saturnus undervisar om allt materians ”torftighet” och ”förgänglighet” och orienterar de ”världsslitna” hjärtana som är mogna för omvandling mot enkelhet och därmed transcendens.

För de som en längre tid ägnat
sig åt andlig utveckling har Jupiter-Saturnus-konjunktionen en djupare betydelse den tid som följer efter den 21/12 2020. Oavsett vilka störningar man kan uppleva under denna konjunktion, är det bra att använda sig av metanoia, att ändra sitt sinne för transformativ förändring av hjärtat. Lita på Saturnus! Han är som den irriterande, som odlar pärlan. Ha förtroende för att allt vad han kommer med innehåller lektioner som leder den inre processen. Saturnus logik strider mot världens. Titta djupt in i den och se den pärla av gudomlig nåd som den innehåller.


Saturnus väg är "korsets väg".  Så småningom kulminerar Saturnus väg i ”moksha”, befrielse från materiens band. Saturnus fördriver förvrängningar och ”närsynthet” av maya (illusion). Saturnus löser upp slöjan (andlig okunnighet) och ger förverkligandet av absoluta verkligheten. Genom mörkret öppnar själen för oändligt ljus. Det är essensen i mysteriet som är Saturnus och Jupiters gåva efter den 21/12 till de som ägnat sig åt andlig utveckling. 


Det tunga temat som dessa astrologiska konstellationer pekar på är inte nyheter. Vi vet att saker är tuffa i världen. Vad astrologi kan göra är att hjälpa oss att bli sanna med vad som är och att belysa hur vi kan göra det bästa av detta. Och det finns möjligheter och välsignelser. Men vi kan inte komma till dem utan att möta och lösa problemen.

Många måste gå mot smärtan, inte bort från den även om det är rimligt att gå åt andra hållet när vi möter lidande, smärta, sorg, rädsla. Men lidandet ber om vår medkänsla och förståelse. Och att på den andra sidan finns försoning.


Forskarna tror att "Diamantregn" faller på Saturnus och Jupiter (precis som på Uranus och Neptunus):Så det tycks bli ett ”dubbelt” diamantregn rent symboliskt och energimässigt den 21/12 2020. Vilket avslut att ”putsa fram våra egna diamanter” inför år 2021! (INFO). 


LÄNKAR:
Video om Apokalypsen 2020  
HÄR

Mer info om Jupiter-Saturnus-konjunktionen 2020

HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR HÄR 

The Planets & The Sun | The 2020 Alignments HÄR 

Heavenly Sign: Mayan calender really ends (Jupiter-Saturn Conjunction) 21.12.2020. (PT2) HÄR HÄR HÄR 



7 kommentarer:

  1. Så intressant och spännande! Tack för allt ni delar med er av astrologisk kunskap.
    Mvh Inger

    SvaraRadera
  2. Ja det är en spännande tid som kan speglas i stjärnorna.

    SvaraRadera
  3. Tack för att du delar med dig av din kunskap�� det är speciellt att få vara en del av denna tid och du tolkar händelserna så man förstår dem❤️ jag har en fråga:
    Blir det en kraftfullare påverkan vid den kommande konjunktionen 21/12 om någon är född med en exakt konjunktion mellan Saturnus och Jupiter? Kramar från Bea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det beror på om de finns på 0 grader (?) i något tecken, annars kan det nog bli en "energiinverkan" ändå: Men starkast är det om man har någon planet/punkt på 0 grader i kvadratur, trigon, sextil, oppoistion och främst om man har någon där i vattumannen på 0 grader.

      Radera
  4. Tack så mycket för svaret, jag ska kolla upp det. Jag tror att konjunktionen i horoskopet var på 25:e graden/ Bea

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera