Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 1 augusti 2020

Astrologisk prognos för Augusti 2020


I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO)

I ”världshoroskopet” (det kollektiva) speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva. Vi själva är förkroppsligandet av vårt födelsemoment; som sådan representerar var och en av oss ett ögonblick i tiden. Med andra ord har varje bråkdel av tiden ett syfte.

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Omså transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

2020-cykeln”Jupiter Saturn Pluto Transformation”, eller ”The Great Transformation” (”den stora omvandlingen”) eller The Great Change innebär att de Jupiter, Saturnus och Pluto i konjunktion i tecknet Stenbocken, påbörjades i Mars månad. LÄS OM DETTA HÄR.

Saturnus ”zodiakens allfader och fostrare” – mer än 2-åriga ”regenttid” i Stenbocken började tonas av i Mars månad 2020, då den istället började titta in till Vattumanen där den kommer att helt gå in senare i år- läs om det HÄR.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤
Lejonets säsong

Den 3:e Augusti klockan 11:59 är det fullmåne i Vattumannen på 11-12 grader.
 vi kan känna oss mer redo att acceptera och omfamna sidor av personligheten som inte alltid tycks passa in – möta och bejaka vår mest unika sida. Vi kan också få viktiga budskap, bl a symboliska som handlar om det som kommer att ske, t ex spontant, när man mediterar och/eller genom “märkliga” drömmar. Så, troligtvis får många nu ledtrådar till vad som ska komma i framtiden – och de kommer att knytas samman med det som skett. Räkna också med speciella visioner och synkronicitet. Skriv gärna ner drömmar och lägg märke till hur de drömmar som innehåller symboliska budskap kommer att få förklaring inom nio månader. Kosmos “laddar nämligen ner” högre visdom och ledtrådar genom Vattumannen. LÄS MER HÄR.

Solen lyser djärvt med strålkraften sedan han simmade ur vattentecknet Kräftan den 22/7 och gjorde ”glory” entré i Lejonet. Lejonet är stjärntecknet som han härskar över och han vandrar soligt genom tecknet från den 22/7 till den 22/8, likt varje år.

I Lejonet skiner Solen som ljusast, för de dynamiska och uttrycksfulla egenskaperna hos Lejonet matchar perfekt med vad solen representerar i astrologin, och alla har nytta av den strålande och positiva atmosfären! Lejonsäsongen slår an på vår uppmärksamhet och sätter oss under strålkastaren så att vi kan uttrycka vårt hjärtas lust och fägring. 

Det är svårt att inte känna energin när man befinner sig i detta rådande astrologiska tecken, oavsett vilket det egna soltecknet än ärUnder Lejonsäsongen börjar vi använda våra röster igen, eftersom det här tecknet reglerar självuttryck. Det mäktiga ryandet kan locka beundrare, men det kan också väcka drama. 
Men visst kan självcentrerade Lejonenergin ha en annan sida - det finns potential för humör, vilket inte bäddar för frid om båda parter är för egoistiska. Snarare drama!
Om vi behåller energin i den icke-destruktiva zonen så kan vi istället njuta av divastunder. Trots allt, det behövs litet "lekstrider" (som två lejon som rullar runt på savannen) för att fastställa att vi kan vara i vår egen kraft. Vi behöver inte riva någons huvud för att tjäna den riktiga respekten!

Den 4/8 går Merkurius in i Lejonet och förstärker alla lejonenergier! Då kan vår kreativitet öka och vi kan också märka en starkare lust att säga vad vi tycker och uttrycka vår vilja och kreativitet, kanske så att vi får uppmärksamhet också så det kan märkas en mer ”teatralisk” energi över många.
Den här energin kan dock hos många ge en tendens till en nedlåtande attityd i dialoger, och vi kan också känna att andra inte ska ändra på oss – eller trycka ner oss. Detta har därför en tendens att skapa ”klösiga” dialoger hos de med mer temperament och kanske stolt attityd hos andra. Energin har makt att tända mod och eldiga åsikter och vi lär nog märka det den här tiden. Det bästa är att inte falla in i gräl men ändå stå upp för egna åsikter. Men visst, en del kan nyttja energin genom att vara ”coola” och loja.

Obegränsad individualitet i kombination med behov av att provocera under denna årstid kan dock leda till sårade egon när åsikter inte matchar… Men det handlar inte om elakhet eller att leva på sårade känslor. Vi kan lättare studsa tillbaka från spänningar ganska snabbt.

Under Lejonsäsongen kan tendenser till stolthet öka. Allt blir så laddat med betydelse och i vissa fall kan ömsesidig påverkan bli till tvålopera... För mycket! Men om vi gör en medveten ansträngning kan vi behålla det roliga och lätta upp. Så – det är en perfekt tid att släppa loss våra inre barn. Denna tid förtjänar hela idén att "agera utifrån sin ålder" att avvisas. ”Smitta” hellre avsikterna med kärlek och den mäktiga energin bli ett härligt utrop för alla att hävda Lejonets tema: passion, glädje och lustfylldhet!

Från den 7/8 simmar Venus i det känslomässiga vattentecknet Kräftan och stannar där till 6/9, så dess fokus rör sig mer i de romantiska, känsliga sidorna av våra relationer och hjälper oss att skapa trygghet i våra mer intima kontakter med andra.
Som kollektiv kan vi känna större behov av omsorg, kanske spenderar vi mer tid med vår familj, känner mer för att vara i vår hemmamiljö och göra hemmet till ett tryggt och ombonat ”bo”. Kanske beslutar vi oss för att dekorera ett rum eller köpa nya möbler eller dekor. Vi känner mer för att ha en skön fristad, att göra vad vi kan för att säkerställa att det är ett tryggt utrymme. eller vi kanske vill göra trädgården eller balkong till en trivsam tillflyktsort.
I nära relationer kan vi bli mer känslomässiga, romantiska och kärleksfulla. Energin kan göra oss mer omtänksamma och känsliga för andras behov så länge vi får samma i gengäld. Många kan känna sig extra humörsstyrda och sårbara när Venus är i detta vattentecken, särskilt när det gäller nära vänskap och romantiska relationer. Kräftecknets självskyddande natur kan göra att vi tenderar att dra oss tillbaka och gömma oss när detta händer, men det kan också göra att en del blir ”fastklamrande”. Uppsidan av denna sårbarhetsnivå är att hjärtat är mer öppet, så att vi lättare kan dra till oss och ge kärlek.

Lejonportalens öppnas den 8/8! Lejonporten öppnas varje år, den åttonde dagen av den åttonde månaden. Det är en kosmisk portal mellan de fysiska och andliga rikena, som sker i stjärntecknet Lejonet enligt många astrologerLäs om det HÄR.

Perseidernas stjärnfallsregn den 11-13 Augusti: tänder himlen genom återvändande stjärnfall (meteorskurar), från Perseiderna till Lyriderna, Orioniderna till Geminiderna., varje år. Om väderförhållandena är till vår fördel, finns det en chans att vi kan se några gnistrande stjärnfall i aktion. Så har du några önskningar passa då på att ”sända dem” till stjärnfallen i Augusti: Alfa Capricorniderna, Delta Aquariderna och så ett av årets mest aktiva och spektakulära stjärnfall: Perseiderna, även kallad Laurentiussvärmen.
Perseidernas stjärnfallsregn kan vi se fram till den 24/8 med upp mot 150 stjärnfall i timmen, även om kanske det är vanligare med 60-120 stjärnfall/timme.- med en ”topp” (ett maximum) mellan den 11-13/8.

Den 19/8 2020 Kl. 04:42:45 ca 26-27 grader i sker nymånen i Lejonet och sätter en riktig spotlight som förstärker all kraft och alla egenskaper i tecknet! Den kraften kan vi kan anamma denna nymåne. Det är en bra tid att uttrycka vilka vi är och att släppa ut kreativitetens vågor i våra liv. Det krävs mod att göra det med syftet att bli sedd och utstråla kraft och självförtroende i vårt hjärta.

Tips när det är Lejonets säsong och energin strålar som mest från Solen:
Behandla dig själv som kunglighet och klä dig som en kung eller en drottning
Stå och gå rak och stolt, bli medveten om din hållning och gå med självförtroende
Bär ljusa färger, särskilt gula, apelsiner och röda.
Utveckla dina kreativa färdigheter
Se det positiva hos andra människor
Ge uppmuntrande och beröm till människorna i ditt liv
Uttryck värme och tillgivenhet

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤
Jungfruns säsong

Astrologiskt är den här sommarens högform nästan över nu, när Jungfrusäsongen börjar den 23/8 och slutar 22/9. När vi förbereder oss för att säga adjö och välkomnar den friska nedtoningen, kan Jungfrusäsongen ge alla stjärntecken något att hålla fast vid. Lejonsäsongen regerade under sommarens höjd och gav oss kanske stora planer och överflödig kreativitet. Jungfrusäsongen handlar om utförandet. Det är dags att bli organiserad och förvandla dessa drömmar till verklighet, att göra det till ett projekt. Jungfrun hjälper oss att ta de små delarna av våra planer och sätta ihop dem till ett snyggt paket.

Jungfruns säsong hjälper oss att flytta vår tankegång till överflöd. Det är lättare att möta sensommaren med en positiv attityd, det ger en enkel övergång. 
Jungfrusäsongen är en påminnelse om att vara oklanderlig i tankar och ord, eftersom de skapar vår verklighet och påverkar andra såväl som världen runt omkring oss. Så om vi aktivt arbetar med universum och våra intentioner är bra, bäddar vi för att positiva saker kommer till oss. Men det kräver mycket ansträngning. Vi måste, lika noga som jungfruns energi, övervaka tankar, avsikter och handlingar varje ögonblick varje dag… Om vi tycker om det som en mental träning, och förbinder oss att arbeta för det, kommer Jungfrusäsongen att ge stor utdelning - skörd. Jungfrun är ju förknippad med de upptagna förberedelserna inför vintern, känd som skördetid.

När sommaren slingrar ner, betyder det att det är dags att organisera inför skolåret, gå tillbaka till jobbet efter en avkopplande semester och börja sätta igång med hösten. 
Det här är en perfekt tid till att starta ett nytt projekt, skicka in en ansökan och fokusera på sig själv.
Jungfrusäsongen en tid för att organisera i våra rum, gå igenom kläder och djuprena vårt hem. För den som mer är en storbildstänkare och som vanligtvis inte är detaljorienterad, kan Jungfruns energi vara en hjälp till att fokusera på de små sakerna, att få ordning till kaos. Vi vill lägga allt på sin rättmätiga plats. Det är en bra tid då att lagra eller ge bort saker som vi inte använder. Vi gör plats för det nya att komma in, som kläder som passar vem vi är idag.

Det är en bra månad att rensa föråldrad mat från kylskåpet och att konservera och sätta upp mat och torka örter, hugga ved för elden. Med jordförändringar och samhällsskifte är det också klokt att göra förberedelser inför framtiden. Det är bra att ha vattenfilter till hands, grundläggande häftklammer tillsammans med mat vi älskar och förstahjälpmedel.

Det är en tid då saker förfinas och förbereds inför skörden… fruktens nedkomst. Det är bra att ta sig tid att hitta den tysta platsen och att där sedan analysera tillståndet för hälsa, relationer, arbetslivet ur en tydligare synvinkel. Jungfrun handlar om att titta på bitarna av helheten. Och när vi är själva kan vi vända på bitarna tills praktiska lösningar kommer i fokus.

Det är en bra tid att återintegrera träningen i rutinerna. På norra halvklotet börjar vädret svalna, vilket gör det lättare att motionera. Svettningen flyttar toxiner ur kroppen, och det är en bonus. Jungfruns energi driver oss för att röra oss genom obehaget, med vetskap om att det leder till ett genombrott. Det finns nervös fysisk energi i våra system och ett behov av att gå mot ett mål. 

Jungfrun är generellt ett tecken som ger oss en tydligare förståelse av orsak och verkan. Det här är en bra månad för att hedra sin kropp med näringsrik mat och se om det gör skillnad. Och sättet att göra det är att köpa lokalt och köpa ekologiskt.

Jungfrun är tecknet på läkning eftersom det är inställt på kroppens nyanser och dess processer. Jungfrun analytiska energi hjälper oss att se var det är disharmoni och agera själv på vår egen väg till välmående. Vi bör lyssna på den inre läkaren. Vad säger kroppen till oss? Många moderna sjukdomar återspeglar en separation från vår själs väg och en motvilja att släppa och lita på Jungfruns inre visdom. Att vila i mitten av jaget gör att vi kan ställa in oss på grunden till hälsoproblem. Vi kan se kroppen som ett ömsesidigt beroende system och komma fram med praktiska strategier för att lösa det som stör oss.
Astrologi + Yoga: Hur man kan balansera sin energi i Jungfrunssäsongen HÄR.

Det här är en bra månad att komma hem till naturen, kanske göra organiskt trädgårdsarbete, eller sitta bland träden i parken. Det är en bra månad att sluta använda kemikalier som dödar de små varelserna och förorenar vårt grundvatten. Med Jungfrun får vi lättare känslan av att det som görs med naturen görs mot oss själva. Och vi förtjänar att leva naturligt.
Låt Jungfruns vibbar ge dig hopp om att du kan göra nödvändiga förändringar och att det inte måste ske över natten. Vi är trots allt ett ”pågående projekt” eftersom vi utvecklas... Låt var sak ta den tid som behövs.

Uranus går retrograd från den 15 Augusti och vi kan reflektera och få insikter om vad som håller oss tillbaka: Genom det kan vi hitta lösningar som hjälper oss att kunna frigöra det. Det i sin tur hjälper oss att få ett friare tänk och se var vi kan agera mer självständigt.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

DATUM PLANETASPEKTER AUGUSTI 2020
Siffrorna till höger = gradtalet för de som vill kolla med sitt horoskop

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Runt den 1/8
Merkurius Kräftan opposition Pluto Stenbocken 23.20
Merkurius med Pluto kan påverka tänkandet på ett sådant sätt att många nu har mer styrka i sina åsikter och instinkter. Denna aspekt kan ge ”djup inblick i tankegångar” likväl som mentalt granskande och djuphet och skärpa i dialoger. Denna skärpa kan av andra användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet för att blottlägga det och därmed frigöra det, eller för att manipulera, gömma och hålla undan saker från ljuset.
Så den här aspekten kan göra att vi uppmärksammar de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och att våra tankar får mer djup.
Många kan använda denna energi till att använda information för att manipulera andra, så det gäller att se igenom sådant. Den som anammar den bästa sidan av energin, kan lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).
Eventuellt kan något slags avslöjande om vissa människor runt oss också komma fram i ljuset. Sådant som maktspel, manipulationer och ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer.
Metafysiska och vetenskapliga ämnen kan, för de som är intresserade av det, locka extra mycket nu.

Runt den 2/8
Solen Lejonet kvadratur Uranus Oxen 10.38
Den här aspekten kan ”släppa fram” en plötslig oväntad händelse, av något slag som ter sig splittrande eller stressande. Någon kan också ge rubriker i massmedia. Eller något ”går som en löpeld” genom internetsidor…
Det kan även öppna till en känsla av att vilja förverkliga personlig frihet: Det här beror på dynamiken från Uranus gnistor. Det kan nu vara som att kontakter eller händelser påminner om en ”strömförande ledning”. Om man petar på den på fel sätt, kommer det att kännas… chockerande! Kanske många ”släpper ut” plötsliga känslor… Kom ihåg: Uranus ger det oväntade. Det är givetvis viktigt att undvika konflikter.
Men man ska komma ihåg att den upproriska och kraftfulla energin kan medverka till framsteg för individer som på ett balanserat sätt är involverade i andliga eller sociala reformer.                      

Runt den 3/8
Merkurius Kräftan opposition Saturnus Stenbocken 27.38
Vårt tänkande tenderar att vara mer tydliga och systematiska även om negativa tankar eller grubblerier på något gammalt, stundom kanske gör sig gällande. Det är bra att skjuta undan det efter en stund och satsa på att ta vara på Saturnus bästa sida: Den att det ökar förmågan att kunna organisera bättre och koncentrera sig på det som är mer ”tråkigt” än roligt. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och seriösare med myndighetsfigurer.

Runt den 4/8
Mars Väduren kvadratur Jupiter Stenbocken 19.45
Vi kan längta efter att ta itu med nya saker. Vi kan känna en önskan att nå längre än normalt vilket ökar vår handlingskraft och motivation. Visst kan det komma gott ur det men vi bör samtidigt vara noga med att se de långsiktiga effekterna av våra handlingar och inte bara se till stundens ”glädje” eller ”hetta”. Det kan ge någon irritation eller uppmanar till att "berätta sanningen" vilket kan vara lite upprörande. Fokusera på att odla en inre positiv känsla och din närmaste omgivning. Det genererar positiva energier.

Runt den 4/8
Venus Tvillingarna quincunx Saturnus Stenbocken 27.33
Saturnus öppnar till en känsla av mer ansvar och kanske tveksamhet när det handlar om relationer och många tenderar att ställa några djupa frågor om relationer. Relationer och det som rör attraktion kan kännas ”kallt”, tråkigt eller saknas. Frågor som ”Vad vill jag” kan dyka upp. Många kan känna sig ensamma även om vänner/partner finns. Kanske dyker frågor upp kring vad ensamheten beror på. Om så är fallet så är det viktigt för att kunna förändra det som man inte är nöjd med. Kanske någon relation behöver sållas...

Runt den 5/8
Venus konjunktion Sanna Noden Tvillingarna 28.13
Denna aspekt antyder att det är en tid då vi kan nå ut till andra och skapa kontakter som gynnar vår tillväxt. Samarbete ger nu nya möjligheter - fördelar. Det kan finnas en känsla av att vi har tur i kärlek eller i vårt sociala liv nu. Människor tenderar att vara mer trevliga.
Vi tenderar att reflektera över den feminina energin mellan dåtid, nutid och framtid.

Runt den 9/8
Merkurius Lejonet trigon Chiron Väduren 9.05
Ord och litteratur kan ha en konstruktiv effekt nu. Vi kan erfara sådant som hjälper oss komma i kontakt med våra själsliga sår och rädslor. Det kan ske genom kommunikation - ”snacka” med andra - och också genom att ge uttryck för arketypiska energier. Kanske en bra onlinedialog med någon, ett telefonsamtal eller en rådgivningskolumn kan ge just de tankar och den effekt som vi behöver för att sätta saker i perspektiv.

Runt den 10/8
Merkurius Lejonet kvadratur Uranus Oxen 10.41
Denna aspekt kan dra fram extrema åsikter och motvilja att kompromissa hos de som har benägenhet till detta.
Kontakter som vi inte har haft på ett tag kanske återkommer – dyker upp - som ”ur det blå”.
Planer kan störas. Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Det är okej att berätta för andra, men inte att förolämpa någon.
Det kan vara lätt hänt att ord flyger snabbare än tankar och tankar snabbare än fakta… Energin kan yttra sig upproriskt och kaotiskt beroende på hur man låter den komma till uttryck.
För de människor som allmänt är balanserade kan nya, ovanliga fakta dyka upp och förändra perspektivet på saker på ett spännande sätt. Håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de fina insikterna som strålar in från kosmiska världar. På ett positivt sätt kan många därför få några stora genombrott och insikter. Så allmänt kan vi räkna med spännande saker – eller spänning!

Runt den 11/8
Solen Lejonet quincunx Jupiter Stenbocken 19.03
Det ökar känslor av att vilja ha mer av det goda, och en tendens av varma ”vibbar” i luften… Vi ser saker ur ett mer optimistiskt och brett perspektiv, men det finns också en tendens att överdriva och att också överskatta händelser och andra.  Det finns en viss tendens att vi också ”tror på allt som” det som framförs i debatter, nyheter och media. Det är därför bra att fokusera på de mindre detaljerna och att inte lita på den ”större bilden”. Att försöka se under ytan vad gäller den ”offentliga” bilden, och påståenden som kan ”flöda” osant i den yttre världen är A och O nu för att vi ska kunna landa i oss själva och komma i kontakt med vår intuition!

Runt den 12/8
Solen Lejonet quincunx Neptunus Fiskarna 20.20
Det kan påvisa ett behov av att drömma ”fluffigt”, kanske ge oss hän i det som är behagligt ”flummigt” – bland molnen. Vi är mer benägna att skapa eller uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert. Det bidrar också till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv. Vi kan vilja vara mer i fred nu, kanske för att försjunka i en romantisk film, bok eller njuta av skön musik.
Det kan finnas en tendens till viss förvirring och besvikelse gällande händelser eller vad som skapas människor emellan. Det kan ge osäkerhet, skuld eller känslor av ursäktande, kanske att det ökar tendenser till ”undvikande” agerande. Att se bara det bästa hos människor ökar chansen att bli desillusionerad eller besviken nu.
Det här är inte heller den bästa tiden för konkurrenskraftiga saker som affärsrelationer eller förhandlingar. Energin har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter, rädsla för konkurrens och att dra nytta av vänlighet och medkänsla dras fram och det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet. Var mån om att undersöka om det finns något ”lurt”, falskt eller undanhållande från andra denna tid, och undvik själv ett sådant agerande… Ärlighet är i längden bäst och bär frukt med tiden…

Runt den 13/8
Mars Väduren kvadratur Pluto Stenbocken 23.05
Mars, drivkraftens planet och Pluto, planeten som står för behov av makt eller kontroll, är ”på kant med varandra”, d v s har en kvadratur.
Det kan skapa behov av att nå ett ökat inflytande, kanske det leder till maktkamp i vissa fall. Det finns dock en svårighet i att utnyttja energin och styra den på rätt sätt.
En del känner av dessa planetaspekter genom utmaning eller en känsla av hinder, men det finns tillräckligt med kraft för att få saker att hända.
Pluto i kombination med Mars kan ta bort masker och ytlighet och "blotta oss" för att vi ska kunna möta våra och andras brister för vad det är, men det sker inte på ett enkelt sätt.
Men man kan lära sig att uppskatta friktionen som en nödvändig ingrediens för att lära av dessa erfarenheter och att undvika konflikter med andra är A och O.
Mars-Pluto speglar att vi behöver se vårt mörker och skuggor och gå vidare till nästa fas, men denna spegel kan visas oss genom någon som kan vara en översittare, åtminstone utifrån vårt perspektiv.
Konstruktiva råd: När planeten för impuls och handling (Mars) har en hård aspekt, som nu, till den mer skuggiga och transformerande planeten (Pluto), kan vi behöva titta på hur vi använder vår Mars. Hur kan vi vidta åtgärder? Hur är vår relation till vår och andras ilska-aggression?
Om man har undertryckt ilska, kan den koka över. Om man har varit alltför aggressiv, kan man få en läxa att lära.
Pluto visar oss, orubbligt, vad vi behöver för att se och vara medvetna om oss själva.
Detta är en intensiv energi och man kan se till att göra en positiv energi av Mars: t ex gå en promenad, ta sig tid att reflektera...

Runt den 14/8
Merkurius Lejonet quincunx Jupiter Stenbocken 18.45
Aspekten tyder på att tankar, tal/kommunikation och kunskapsbehovet ökar liksom även debattandan hos många. Att vädra tankar och idéer utifrån ett större perspektiv och vidga våra mentala vyer ligger i luften!
Den här aspekten kan också spegla oro eller ökat behov av expansion, ”chanstagning” när det gäller rörelse (resor t ex), dokument, viktiga diskussioner och förhandlingar. Sådant tenderar att ha större betydelse, så överenskommelser eller liknande sker sannolikt i större grad denna tid.

Runt den 15/8
Merkurius Lejonet quincunx Neptunus Fiskarna 20.16
Vi bör tänka på att vi behöver förstå att vi inte bara kan ”tro på allt” som ”serveras” i tal, text och i diskussioner, för det handlar om att det kan röra sig om det ”overkliga” och osanna. Merkurius kvinkuns Neptunus antyder att något kan vara – eller upplevas som – vilseledande, kanske verka förvirrande, så lita inte på alla omkring eller på allt i massmedia mm - alla har inte rena avsikter. Det är svårare att bedöma saker ordentligt och att bli vilseledd av ”sken som bedrar” av saker som inte är klart och tydligt! Men den som alltid är helt ärlig, alltid har rena avsikter etc, då kan lita då på vad som kommer ”till en”, vad som anaa (enligt astrologins sätt att tolka de här aspekterna). Den här energin kommer att på något sätt att också att ”slå” tillbaka på dem som använder energin för att vilseleda etc - senare.
Astrologer menar alltså att man måste ha ett ärligt och s k ”rent” hjärta, innan man (med dessa aspekter aktiva) tar till sig en ”ny inställning” från massmedia och/eller personer ”runt omkring sig”, eller om man ska fatta något viktigt beslut i något sammanhang.
Det är också viktigt att hålla sig jordad, kanske genom jordande övningar, tills aspekten är över.

Runt den15/8
Solen Lejonet quincunx Pluto Stenbocken 23.03
Den här kvinkunsen med Pluto kan spegla en viss känsla av minikris eller kanske en diffus oro som kan kännas som ett slags hot – det kan komma från en osäker situation eller en uppfattning att andra är ”luriga” eller inte ”har rent mjöl i påsen”… De är kopplade till varandra och markerar ett fortlöpande tema relaterat till makt- och kontrollproblem eller destruktivt beteende. Vi kan behöva göra justeringar och kompromisser för att lätta på trycket och finna ut vad känslorna bottnar i och rensa bort dem genom bearbetning. 
En händelse eller person kan utlösa energierna genom att ta bort känslan av personlig kraft. I relationer kan många reagera genom att försöka styra och manipulera den andra personen vilket kan leda till konflikter och sårade egon. 
Var mån om att inte hamna i t ex "smutsande" anklagelser eller andra maktmissbruk. Hemligheter kan denna tid exponeras och rykten kan ev. förstöras medvetet. 
Men varje kris eller allvarligt beslut bär uppfattas som en övning i självförbättring. Då finns alltid möjligheten att kunna förvandla något i våra liv till det bättre som i slutändan har en positiv effekt på någon eller mänskligheten i allmänhet.

Runt den 16/8
Merkurius Lejonet quincunx Pluto Stenbocken 23.01 (Merkurius går retro)
Våra sinnen kan skickas till ”skuggiga platser” och då är det bra om vi inte ”terroriserar” oss med våra tankar, utan försöker att få loss litet ”tankeskräp” istället, d v s använda energin till ”att rengöra” sinnet.
Den här aspekten kan göra att vi uppmärksammar de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och att våra tankar får mer djup. Man kan ana att detta också manifesteras i dialoger där hemligheter och avslöjanden sannolikt kommer att ske.
Många kan använda denna energi till att använda information för att manipulera andra, så det gäller att se igenom sådant. Den som anammar den bästa sidan av energin, kan lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil). 

Runt den 16/8
Solen Lejonet trigon Mars Väduren 24.09
Aktivitet, energi, konkurrenskraft, otålighet och beredskap är typiska manifestationer av denna aspekt. Den ökar entusiasm, handlingskraft och motivation och kan ge litet extra mod på det. Bra saker kan komma ur detta, för det är lättare att ta itu med nya saker samtidigt som man kan frigöra en del samlad, otjänlig energi. Det kan ge positiv användning av självförtroendet och är utmärkt för att uttrycka energi på ett balanserat sätt. Det är en bra energi till att sätta upp mål för att nå sina mål.
Den här himlapositionen kan också väcka passionerad attraktion, vilket kan övervinna eventuell rädsla för att istället ge utlopp för dessa ”heta krafter” eller kanske att inte avskräckas av ett eventuellt avslag…
Denna energi kan bl a lösa problem inom hem och/eller familj eftersom det finns större villighet att kompromissa.

Runt den 16/8
Venus Kräftan kvadratur Chiron Väduren 8.53
Just nu kan många bli medvetna om de ”ömma punkterna” kring teman som attraktion och förälskelse. Vår egen känsla av attraktivitet och värde tenderar att komma till ytan när dessa planeter gör en aspekt, eftersom det reflekteras tillbaka till oss genom spegling. Vi kan bli medvetna om vårt eget värde i förhållande till någon annan (eller bristen på det). Det rör sig mest om det som är grundat tidigt och som kan aktiveras nu.
Varje osäkerhet relaterat till attraktionskraft samt känsla av värde som en människa får ett tillfälle att bearbetas:
Massage, beröring eller meditation är bra som hjälp till läkning, liksom gurkörtens blommessens eller eterisk olja av ros eller järnek.
Runt den 17/8
Merkurius Lejonet trigon Mars Väduren 24.21
Aspekten stärker tänkandet och hjälper oss att tänka snabbt och ger bra idéer samt förmåga att agera. Nu är det många som talar klarspråk och vi kan märka att det är extra ”debattanda” omkring oss, och kanske vi själva glatt hänger på. Vi vill gärna säga vår mening, men undviker att hamna i konflikter.

Runt den 17/8
Solen konjunktion Merkurius Lejonet 25.10
Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer samt transport är centrala teman. Dess energi uppmanar oss att kommunicera vår sanning, vara öppna och uttrycka vårt sanna jag, ta oss tid att prata igenom saker och koppla ihop våra sanna tankar. Det inspirerar oss att öppna våra hjärtan och att komma till hjärtat av det som är viktigast.
Solen styr vår självkänsla, vår inre identitet, medan i Lejonet fokuserar detta mycket på sanningen inuti våra hjärtan, och Merkurius är kommunikationsplaneten. Detta innebär att vi inte bara kommer att ha kontakt med hur vi verkligen känner, utan vi inspireras också till att dela den sanning.
En ökning av mental aktivitet kan ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. Det är gryning för nya idéer.
Denna nymåne signalerar faktiskt att det är en bra tid att starta en blogg, skriva en artikel eller en bok som kommer med en ny och spännande kunskapsvinkel. Det är också en bra tid att göra upp planer och starta affärer, köpa och sälja. Räkna med att det dyker upp spännande besked.

Runt den 18/8
Merkurius Lejonet quincunx Saturnus Stenbocken 26.41
Den aspekten kan göra att det känns litet motigt när det gäller intellektuella engagemang eller i dialoger. Det kräver kanske litet extra tid och tålamod för att lösa och komma till rätta med vissa uppgifter fast vi helst kanske vill göra något roligare.

Runt den 18/8
Merkurius Lejonet ​​sextil Sanna Noden Tvillingarna 27.29
Denna aspekt kan ge nya idéer gällande vår livsorientering, att söka efter bakgrunden till våra motiv. Att hantera livsutmaningar med hjälp av analys och logiskt tänkande. Aspekten ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå.

Runt den 18/8
Venus Kräftan sextil Uranus Oxen 10.42
Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande.
Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. En bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.
De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst.
Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.
Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt – kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 
Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet.
Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.

Runt den 18/8
Solen Lejonet quincunx Saturnus Stenbocken 26.38
Det kan ge känslor av försening, eventuella gamla misstag behöver mötas och fixas – ställas i ordning och förbättras. Det kan kännas tråkigt men är nödvändigt för framtidens mål. Det hjälper till med att hantera livets hårda realiteter och vidta försiktighetsåtgärder och fokusera på viktiga uppgifter.
Energin kan hjälpa oss med mer självdisciplin samt att vi känner ökat behov av att ta itu med viktiga åtaganden med en känsla av ansvar. Det är dock bra att acceptera att dessa dagar kan kräva litet extra tålamod som behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig” eller för mycket ansvar. Det är möjligt att man istället fattar beslutet att ”lossa på knutar” och stiga av för mycket ansvarsuppgifter, lyfta av sig oket… Eller ge tömmarna till någon annan… kanske för att få en andningspaus eller välja något annat att göra. (Det kan handla om vad som helat; arbete, hemmasysslor, intresseområde som tar mycket tid etc).
Det kan ge känslor av försening, eventuella gamla misstag behöver mötas och fixas – ställas i ordning och förbättras. Det kan kännas tråkigt men är nödvändigt för framtidens mål. Det hjälper till med att hantera livets hårda realiteter och vidta försiktighetsåtgärder och fokusera på viktiga uppgifter.
Energin kan hjälpa oss med mer självdisciplin samt att vi känner ökat behov av att ta itu med viktiga åtaganden med en känsla av ansvar. Det är dock bra att acceptera att dessa dagar kan kräva litet extra tålamod som behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig” eller för mycket ansvar. Det är möjligt att man istället fattar beslutet att ”lossa på knutar” och stiga av för mycket ansvarsuppgifter, lyfta av sig oket… Eller ge tömmarna till någon annan… kanske för att få en andningspaus eller välja något annat att göra. (Det kan handla om vad som helat; arbete, hemmasysslor, intresseområde som tar mycket tid etc).

Runt den 19/8
Solen Lejonet sextil Sanna Noden Tvillingarna 27.20
Många kan just nu ha en bra känsla av riktning i livet, att det på något sätt finns en ”linje” mellan då och nu och sedan – att vägen öppnas. Många kan nu erfara att universum vägleder. Det förflutna och de talanger och förmågor som redan har utvecklats är i ett flöde helt enkelt, vilket ger en känsla för att använda dem för att driva riktningen framåt.

Runt den 24/8
Merkurius Jungfrun quincunx Chiron Väduren 8.40
Konversationer och tankar kan för många te sig röriga, vemodiga eller rent av smärtsamma. Oavsett huruvida det handlar om någon annan eller oss själva, kan det att bli en nyckeldiskussion eller en del info som ”känns” och det kan påminna om det förflutnaDet kanske inte finns något som känns ”korrekt” att säga, men rör då inte till det hela genom att söka efter det som tycks vara rätt sak att säga. Det gör det nog inte bättre - den här aspekten handlar om att titta på vad som gör känns i själen och varför. Det är bättre att bara säga det utan att röra till det eller söka efter ”det rätta”

Runt den 24/8
Mars Väduren kvadratur Saturnus Stenbocken 26.19
Vi kan uppleva litet stressiga omständigheter eller kanske eller en känsla av orättvisa, att vi är begränsade på något sätt, eller ”grinighet”. Ja många kan vara litet mer dämpade, men också bestämda med ”sin vilja”. Viktigt att inte falla i tendenser till bitterhet eller fientlighet, utan att vara så jordad och i kontrollerad som möjligt.
Avund, kritik, likgiltighet, sorg eller förkylning kan tynga just nu – det kan gälla oss eller andra omkring. Det kan vara bra att veta inför sociala möten och i hantering av praktiska detaljer. Vi testas i vår förmåga att vara ”snälla” mot oss själva och andra.
Detta är en utmanande aspekt eftersom Mars vill agera, och Saturnus vill vara försiktig och undvika risker. Om man t ex kör en bil så är Mars acceleratorn och Saturnus bromsen - och när man är på motorvägen och trycker på acceleratorn och det inte finns trafik känns det bra, liksom när man trycker på bromsen när man vill sakta ner. Både gaspedalen och bromsen har en funktion och tjänar ett visst syfte.
Men vad händer om man är stressad på motorvägen och vill accelerera, men det är trafik? Eller det regnar ute och det stör synfältet, man vill ta det lugnt, men måste vara på ett viktigt möte och blir sen. Man trycker på gaspedalen även om man inte känner sig bekväm med det…
Take it easy! Aspekten går över, så försök att ”bara vara” och lösa det som kommer upp, med lugn känsla.

Runt den 25/8
Merkurius Jungfrun trigon Uranus Oxen 10.39
Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.
Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.
De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.

Runt den 25/8
Venus Kräftan opposition Jupiter Stenbocken 17.55
Aspekten kan medverka till en viss ”lättja” och ett ökat behov av livets ”gotter”, att njuta av det goda och vackra och många söker sig ut i nöjeslivet. Livet ”bjuder oss” på ökad charm och livslust!
Hos många ökar behovet efter någon slags balans inom relationer, sannolikt genom att agera för en lagom kompromiss.
Det är lätt att attraheras denna tid eftersom detta är en ”flirtöppnade” aspekt! ”. För en del som inte har någon partner, kan det finnas tendenser att nu ”påverkas” av ”vem som helst” som visar intresse eller flirtar, detta p g a av att aspekten kan skapa längtan efter att träffa någon. Men attraktionen kan faktiskt gå över rätt fort… Ballongfärden kan alltså vara kort men kännas glädjande, utan någon dramatisk landning. Träffar man ingen just nu så kanske man gärna ser en romantisk film eller så…!

Runt den26/8
Mars Väduren sextil Sanna Noden Tvillingarna 26.48
Denna aspekt kan ge kraft och beslutsamhet som hjälper oss att rikta in oss på våra mål. Det kan ge möjlighet till att få saker och ting att fungera för de som inte är rädda för arbete, de som är villiga att påbörja ett nytt, fysiskt projekt… Det är en bra idé att fokusera på att starta upp något tillsammans med andra… Det kan tyda på ökade kontakter - eller nya – gällande sammanhang som handlar om positiva ”kampaktiviteter”. Vi kan nu faktiskt hoppas på att det nu kan handla om något som rör typ aktiviteter som kan beröra fredsförhandlingar – även om andra transiter talar för motsatsen till det? Men det är också idrottsanda över denna aspekt.

Runt den 27/8
Venus Kräftan trigon Neptunus Fiskarna 19.57
Det ger en benägenhet för dagdrömmeri och behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. Med denna harmoniska aspekt aktiv kan många dessutom längta efter och lättare uttrycka mer romantik, medkänsla och intuition i relationer. Singlar kan känna en längtan efter ”vacker och själslig kärlek” ett mer ”andligt band”. Det är en bra tid för ”dating”. De som mediterar kan känna en närmare kontakt med gudomligheten, en känslomässig och andlig koppling till hela skapelsen - ovillkorlig kärlek. Nu finns också potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak.
Runt den 29/8
Merkurius Jungfrun trigon Jupiter Stenbocken 17.44
Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och öppenhet. Kanske en tendens till att filosofera. Vi är mer intresserade av mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, och kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Nu finns chans till utvecklande dialoger med familj och vänner. Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och bär gärna fram positiva besked och goda nyheter.

Runt den 30/8
Venus Kräftan opposition Pluto Stenbocken 22.46
Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Många känner en ökad längtan efter kärlek och närhet. Det lägger in intensitet och passion vilket speglas i våra relationer likaväl som vi kan få vara med om ”gnistor” i mer ytliga möten. En mystisk typ av attraktion och stark karmisk dragning till någon är möjligt.
Relationer är mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras.

Runt den 30/8
Merkurius Jungfrun opposition Neptunus Fiskarna 19.53
Saker kan upplevas vaga, otydliga och i dialoger kan vi notera att en del är undvikande… Missförstånd och ökad oärlighet är sannolikt. Något kan vara – eller upplevas som - vilseledande, eller diffust. Kanske teorier och ord vänds upp och ner i förhållande till tankar eller i dialoger... Något kan verka förvirrande, så lita inte på alla, för alla har inte rena sinnen. Men den som är helt ärlig, har rena avsikter, kan lita på intuitionen, vad man anar. Gå då på ren intuition. Den här energin vänder tillbaka på något sätt till dem som använder energin för att vilseleda. Att undvika att göra ett viktigt åtagande eller signera avtal om man inte känner sig klar över allt är ju extra viktigt.
Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tid.

Runt den 31/8
Solen Jungfrun quincunx Chiron Väduren 8.25
Denna aspekt har att göra med att identifiera dharma, vägen i livet, liksom kreativitet. Aspekten antyder att det handlar om att tjäna, att ta ansvar för sitt och andras liv, liksom att agera vårdande. Det hjälper till med vår mänskliga läkning av individualitet och vårt andliga syfte. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~
Läs om viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR
På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.


Vattumannens tidsålder: har den börjat och vad innebär den - läs HÄR?

Lär dig om aspekter i horoskopet HÄR

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för Augusti månad 2020:
Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):  

Astrologisk prognos Augusti 2020 för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS 
HÄR
______________________________________________


Astrologisk prognos Augusti 2020 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos Augusti 2020 för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Augusti 2020 för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Augusti 2020 för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för Augusti 2020 enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för Augusti 2020:
SVENSK ÖVERS HÄR

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2020
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):
SVENSK ÖVERS:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar