Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 13 februari 2021

Uranus i astrologin - den geniala frigörande kraften!

Inom 
astrologin finns s.k generationsplaneter - de yttre planeterna UranusNeptunus och PlutoDe rör sig mycket långsamt runt den himmelska zodiaken och påverkar därför hela generationer på kollektiv nivå. 

Dessa generationsplaneter påverkar den kulturella pulsen under den givna tidsperioden. Det gäller både de existerande och de som kommer (och det gällde även generationerna före oss).

Det tar 
Uranus 84 år att röra sig genom hela zodiaken och Uranus stannar i varje tecken i ungefär sju år, och det gör alltså ett liknande intryck på alla som är födda under den perioden.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO. Mer HÄR.

Publicera gärna citat från dessa texter men ange källan med länk.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤  

💫💫 DEL 2 HÄR handlar om Uranus i horoskopets astrologiska Hus. 💫💫

💫💫 DEL 3 HÄR, handlar bl a om Uranus transiter – tider med överraskningar & spännande insikter! 💫💫


⚡Uranus är ”uppväckaren”. Det är planeten i horoskopet som kan ge en djupare dimension som tidigare var okänd, en genialisk idé, en ny insikt eller ett "aha!" ögonblick som kommer snabbt som en blixt från ”ingenstans”. Uranus symboliserar också en önskan att vara unik på något sätt och göra motstånd mot inskränkande regler och auktoritet.

På himlavalvet överensstämmer inte planeten Uranus med vårt strukturerade Solsystem utan roterar i nästan 90 graders vinkel från banan av dess kretslopp. Den unika lutningen gör att Uranus verkar snurra på sin sida och kretsar kring Solen som en rullande boll. (INFO)

Men alla generationsplaneter (UranusNeptunus och Pluto) påverkar också individer på ett personligt plan! Hur stark inverkan de har på individnivå och därmed tydlig i personens liv, ser man i det personliga horoskopet som tas fram med hjälp av födelsedag-år-månad-tidpunkt och ort. 

Som ett exempel så kan de som föddes i slutet av 1980-talet och början av 90-talet t ex ha olika sol- och måntecken etc., men alla som föddes då har Uranus i Stenbocken. Detta binder dem tillsammans som en generation som vill revolutionera och radikalt förändra (Uranus) etablerade strukturer, inklusive regeringar (Stenbocken). 

Som generation har man (överlag) gemensamma idèer om vad man vill förändra radikalt gällande den tidsandans normer och bestämda regler, vilket också ofta är att gå emot auktoritet (Saturnus tema). Istället för man fram en ny väg, frigörelse från det som då är traditionellt och skapar också sin speciella stil där man markerar sig (t ex genom kläder, musik). En del är ledande för sin generation.

Uranus läge i horoskopet kan man, om man inte vet det, lära sig att få fram längre ner i denna text .

Detta inlägg ska handla om Uranus, men du kan läsa om Neptunus HÄR.

Uranus upptäcktes 1781 under den franska och amerikanska revolutionen. Sedan dess har den en koppling till frihetskamp, självständighet och revolution, vilket kan handla om uppror eller frigörelseprocess från förlegade eller negativa omständigheter.

Uranustyper kan te sig ”crazy” eller ”hämningslösa” men är inte ”krigiska” utan drivs av medmänsklighet.
Vi minns väl t ex Uranus-kamper a la Flower Power-rörelsens icke-vålds fredskamp och Mahatma Gandhis saltmarsch, en ickevåldsprotest. Frihetskampen är inte Uranisk om den har inslag av destruktiv ilska och/eller våld (i så fall finns andra planeters krafter med, t ex Pluto och Mars).

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤


💫 Uranus i mytologin 💫 

Uranus inom astrologin symboliserar vår geniala sida. En individs unika prestationer tillskrivs ofta hans eller hennes geni. I antikens romarrike fanns något som kallades för genius, ett geni, en medföljande ande hos en person eller plats. Varje levande person hade ett specifikt geni. Detta individuella geni dyrkades av varje individ, särskilt på personens födelsedag. Förutom individens geni fanns det genier som skyddade stammar, städer, platser och den romerska staten. (INFO INFO). 

I det antika Grekland var Ouranos (Uranus) den ursprungliga himmelfadern, det första barnet till Gaia/Moder Jord och de två födde ett antal monströsa varelser, bl a de enögda Cycloperna. Slutligen födde de den första gudafamiljen som styrde över mänskligheten, de sju titanerna och titanesserna. Ouranos blev en tyrann. Gaia blev rasande och övertalade titanen Cronus (Saturnus) att kastrera honom. Säd från den döende himmelsfadern spreds ut på Jorden och skapade hämndens gudinnor som kallas Furies, men också Afrodite (Venus), den vackra gudinnan för kärlek! Cronus hade genom sin handling separerat himmel och jord.

Uranus ses alltså som skapelsens essentiella kraft.  

Saturnus i horoskopet överensstämmer med alla bestämda mönster i ditt liv, t ex restriktiva mönster i samhället och familjen, förväntningarna hos människor i ditt liv och begränsande mönstren i förhållande till alla tidigare liv som du tar med i detta liv.

Uranus i sin tur försöker för alltid krossa, revolutionera, befria eller bryta sig loss från dessa begränsande mönster; målet är att komma fram till den egna unika och väsentliga andan (geni).(info, info, info, info)


¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

~~*~~ Alla saker relaterade till elektricitet, magnetism, robotar och science fiction är uppe på Uranus vägg, ja till och med kontakt med yttre rymden ~~*~~

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

★★★ Att vara ”barn av Uranus…”★★★

 

Medan Saturnus är begränsningens planet är Uranus den planet som försöker ta sig förbi begränsning.

Astrologiskt ses Uranus som en laddad och elektrisk planet, vars högfrekventa energi kan vara svår att ”tämja” med tanke på dess oväntade rörelser och plötsliga energiskurar. 

 

Uranus symboliserar vår omedvetna lust att bli medvetna om vår individualitet. Uranus symboliserar plötsliga ”blixtar” av insikter, ögonblick av klarsyn, visioner och produktiv kreativitet.


Uranus är den där ”aha”-glödlampan som tänds i huvudet, som vi ju brukar se som symbol i tecknade serier... 

Du ”är ett barn av Uranus” (eller rentav från Uranus? J) om du har en stark prägling av dess energi i ditt horoskop genom aspekter och positionen! Ett är säkert och det är att du då ”inte gör som alla andra” och inte är som alla andra. Så är det också med planeten Uranus på himlavalvet. Den överensstämmer inte med vårt strukturerade solsystem utan roterar med en unik lutning, Det är ungefär så ”uranuspräglade personer” brukar uppleva sig själva, alltså att man inte "överensstämmer" med omgivningen, och ofta är det vad omgivningen uppfattar...

 

Uranus visar var vi vill bryta oss fri från den existerande världen som hindrar frihet. En stark Uranus i födelsehoroskopet visar var man vill vifta med ”hippieflaggan” och insistera på att få göra saker på sitt egna unika sätt och komma bort från rutiner, krav och pålagda ansvar och förbli evigt ung och obunden. Det kan finnas en stark känsla av att vilja dansa ”fri och galen” framför lägerelden i skön gemenskap i balans med allt levande tillsammans med likasinnade. Åtminstone kan man symboliskt säga att de som är starkt präglade av Uranus har den ”feelingen” inom sig... Mottot är frihet från ”bojor”, broderskap och jämställdhet över alla gränser.

 

Någon som har en stark Uranus i horoskopet brukar kallas en ”Uranisk” personlighet inom astrologin. Eller att man är ”barn av Uranus”. En ”Uranisk” personlighets horoskop visar aspekter mellan Uranus och personliga planeter (främst sol, måne), eller Uranus nära Ascendenten eller i Hus 1. I viss mån kan man vara ”Uranisk” om Uranus har starka aspekter till Venus, Merkurius och Mars. Ju fler aspekter, och desto exaktare desto tydligare är Uranus egenskaper. De som har en stark prägling från Vattumannen, framför allt med aspekter till Uranus är också ”Uraniska”.

 

OBS; Det finns också s k ”Neptuniker” (OM) och ”Plutoniker” (OM) , men detta inlägg handlar om Uranus.


Som den mest energignistrande och elektriska planeten, brukar Uranus ”blixtra starkt” i horoskop som tillhör originella tänkare, radikala människor, astrologer, tekniska experter, datanördar, humanitärer, revolutionärer, rebeller,  "kristallfanatiker", "UFO-intresserade, excentriker, outsiders eller de som ses som ”exotiska” av sin omgivning t ex för att de kommer från annat land eller har en speciell och udda livsstil etc…


Uranus blixtrar extra starkt i horoskop som tillhör kreativa genin, forskare, fysiker, excentriska uppfinnare och de med skarpa telepatiska förmågor och/eller ”kontakt med icke-jordiska källor”.

 

Med starka Uranus-indikatorer ser vi innovatörer, uppfinnare, ”udda” politiker, entreprenörer och rebeller. ”Uraniker” (eller "Uranian") brukar agera för att väcka andra om saker som inte är okej i världen, medverka till att driva igenom större förändringar, agera för allas frihet, göra saker som kan förbättra villkor i framtiden.

En stark Uranus brukar göra att man är speciell eller egensinnig på något sätt. Man är den där som ”sticker ut i mängden”- kanske är speciell. Det kan i alla fall ge en känsla av att man inte är som ”alla andra” även om andra inte tycker att man är det. Men att känna så kan vara en smärtsam känsla.

 

Uranus position i horoskopet visar var man ser ut att röra upp saker, sätta en ny snurr på situationer och gå emot etablerad tanke eller ordning. På en personlig nivå visar Uranus behovet av uppror och personlig strävan efter frihet – horoskopet visar hur och var det kommer till uttryck. Det är där man vill bryta sig loss från det som känns hindrande, vilket i perioder kan kännas som en spänning. 

Uranus spänning kanaliseras genom kroppens energisystem, och det behövs en stark kropp för alla som är starkt kopplade till effekterna av Uranus. Så det är viktigt för en ”Uraniker” att hålla kroppen jordad för att grunda dessa energier som bär med sig ”upplysningsenergi” , så att energierna inte skadar nervsystemet eller känns som ständiga energipåslag etc.


För att verkligen leva i samklang med sin Uranus måste man hitta sitt starka ljus inuti, och också verka med Uranus som ”kraftkälla” för att hjälpa till på Jorden. Uranus behöver ett klart sinne och ett klart hjärta för att manifesteras.


En stark påverkan från planeten Uranus i horoskopet kan göra personligheten oförutsägbar eller ovanlig. Kanske sedd som ”obekväm” eller jobbig för att man inte anpassar sig i ledet eller ”beter sig” som ”man ska” i den här världen… Inte passar in enligt den stela ”normen”. Många Uraniker har själva upptäckt att de är s k ”bokstavsbarn” eller aspberger, personligheter som förr inte accepterades så som idag. Ofta har dessa "gjorts narr av och kanske i vissa fall uppfattats som ”narcissistiska” eftersom de inte kan "bära masker" för att passa in. 


Men om man inte förstår Uranus i astrologin förstår man inte de här personligheterna heller. De är ”stjärnbarn” och är här av en anledning, även om de inte tycks passa inte in i den rådande ”ordningen”, förutom av en ”mindre massa” som kanske själva är Uraniker… Varför de är här och utför sin ”uppgift” kanske vi inte förstår förrän långt senare... Jämför med Jesus som ansågs vara fel för den makt som ville ha ”monopol” och som därför ”tog bort honom”… (Oavsett om man tror på den berättelsen eller inte så belyser den en ”Uraniker” i det mentala klimat som rådde då).

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Sokrates & Uranus


"Uraniker" kan inte bara "sitta med armarna i kors" och se på eller bara roa sig... Nej, de är här för att "så framtidsfrön" vars källa är en högre kraft. 

Och t ex Sokrates som föddes innan vår tideräkning  minns man än idag: Bl a hans "lojalitet mot åsikten att, i en demokrati, det bästa sättet för en man att tjäna sig själv, sina vänner och sin stad - även under krigstider - är att vara lojal mot och genom att tala offentligt om sanningen . " INFO
Han sådde frön som bars vidare av hans elev Platon och som påverkat hela vår västvärld i årtusenden...INFO,

Sokrates (
horoskop till vänste
r) uppfattade makten var ”besvärlig” för att han ”förvred huvudet på stadens ungdomar”, och därmed var störande” för de som ville ha monopol. Så man dömde honom till döden…(INFO).
Trots att han t ex inte startat något krig eller gjort något annat än att vara en excentrisk filosof som pratade om sina insikter.. 

Sokrates horoskop belyser en mycket stark Uraniker” genom Uranus nära Ascendenten i Hus 1! Han var alltså så obekväm för makthavare som ville ha ”monopol” att man såg till att ”ta bort honom”… Idag kan sättet att ”ta kål” på någon t ex vara ”karaktärsmord” för att vända folk bort från Uranikern": Det hade man gjort idag istället för att döda Sokrates ..  Sokrates horoskop är hämtat HÄR där en tolkning också finns. 


En "Uraniker" som står upp och börjar upplysa på bred front blir ofta motarbetad på något sätt eftersom det tar bort maktens styrande över den här personen, vilken ju också kan få "alla andra med sig"... Som t ex i Sokrates fall. Platon, hans elev, som med förfäran åsåg det hela har skrivit detta:


Det är en svidande insikt för många, många sanningssägare både förr och nu! 


¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤ 

De som föddes med Uranus i framhävd horoskopposition har en otroligt framtidsinställd och uppfinningsrik anda. . Uranus är den astrologiska kraften som faktiskt kan "få fram” en uppfinnare eller rent av en ”galen vetenskapsman”…Nikola Tesla är en av de som är sedd som en sådan. Artikel HÄR

Några fler exempel på "Uraniker" som påverkat världen på ett banbrytande sätt: Sigmund FreudCarl Jung, Ram Dass, Gandhi, Marie Curie, Albert Schweitzer...  för att nämna några… Dessa uraniska typer har bidragit väsentligt till den evolutionära processen för livet på jorden. 

Även t ex George Harrison var "Uranikervars andliga väg på den tiden var banbrytande i västvärlden och inspirerade många. Men han var ju också med och "bröt hårlängdens norm" och förde fram en ny musikstil i popgruppen Beatles. Men hans liv var för den skull inte enkelt (INFO).

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Marie Antoinette & Uranus


Man kan tänka på Jesus  korsfästelse, (oavsett om man tror på händelserna eller inte), då det speglar populationen som ”följer med strömmen”. 


Så skedde i alla fall kring Marie Antoinette då populationen "njöt" av avrättningen, det är väl beskrivet. Hennes horoskop till vänster.


Hon var "Uraniker" men inte så ”extrem” som de med konjunktioner, oppositioner och kvadraturer, för Uranus aspekterar Sol och Venus med trigoner. Dock är Uranus konjunktion Medium Coeli som mer speglar det Uraniska som "rykte" och livsinriktning. 

Marie Antoinette kanske verkar vara den som inte gjorde något av vikt, men de som satt sig in i mer än ytan om henne, är av en annan åsikt. T ex var hon bedrövad över de fattigas situation till följd av vintern, och tog tre hundra tusen franc från sin personliga budget och överlämnade denna summa bl a till välgörenhetsorganisationer för fördelning bland de behövande. Hon uppmuntrade också sin dotter att göra detsamma. (INFO). Vad jag syftar på är att det är ”lätt att döma hunden efter håren”… Alltså att man inte ser bakom ytan, eller det man framhåller. Ja, hon var då hatad. Som kända "Uranuker" kan bli p g a "ont prat". Artikel "Marie-Antoinette: Från hatad drottning till popikon" HÄR.


Hur "Uraniker" än kan te sig så drivs de flesta av känslan att vilja hjälpa till på något sätt i världen och det är därför de gör något för att försöka förbättra! Men de kan ju vara litet som ”Pippi Långstrump-typer”.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Pippi Långstrump & Uranus


Så vi tittar på det horoskop som troligtvis är Pippi Långstrumps (fast utan födelsetid) och det är troligtvis den 21 Maj 1944, då Astrid lämnade över manuset till sin dotter, även om boken kom ut året därpå. (INFO).

Men man firar Pippi den 21/5 så det blir det horoskopet. och visst är Pippi ”Uraniker”. Solen konjunktion Uranus! Japp. I Tvillingarna dessutom. 

 

En ”Uraniker” brukar inte vara ”plugghästen” som läser sina läxor, utan istället tänker ”utanför boken” och finner sina kunskaper och insikter en annan väg… En Uraniker är ju på Jorden för att ”bryta normer”, att vända saker rätt även om det sker på ett sätt som är förvånande (för de som inte förstår Uranus natur). Uranus är ju också planeten som står för ”upplysning” och den kommer ju  trots allt ”inifrån”. De kan uppfattas som provokativa, speciellt om man inte är i kontakt med sin egen Uranus utan "kämpar emot den energin"..

Pippi må vara en bokfigur, men nog har den bok- och filmpersonligheten påverkat många barn, som förebild för att man inte ”måste” vara på ett visst vis.


Uranuspräglade människor kan ibland vara revolutionärer, reformatorer och förgrundsgestalter för sådant som förnyar något i samhället eller hjälper till med att höja andras medvetande. De går ofta emot den etablerade och inskränkande ordningen för att de vill ”göra om allt” till en bättre och friare värld. Så de kommer med nya idéer och ifrågasättande infallsvinklingar för att försöka få andra att t ex ”tänka till” eller att ”tänka högre”. De medverkar till att skifta det kollektiva medvetandet, om det så är i en liten by där de vuxit upp… Man kan likna "Uraniker" med förnyelsebar energi.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

”Uraniker” medverkar till att skifta det kollektiva medvetandet

Man ska vara medveten om att en Uraniker kommer in från sidan, likt planeten, och de känner den oro som är typisk för Uranus, en oro över saker i världen och vill ”vända på sådana".


Många Uraniker är sprakande artister som kommer med ett ovanliga budskap genom sitt artisteri eller genom att de blir kända och då för ut sina sanningar, de kan vara banbrytande experter eller forskare som påvisar något som mänskligheten behöver veta, men motarbetas av etablissemanget eller de kan vara ”bångstyriga” ledare av något slag.


Uranus kan ”frambringa” brokiga, udda och radikala individer som önskar förändra världen till det bättre och som genom det stör ordningen i sin kamp, kanske chockerar med ”andra tankar”, kanske gör uppror på ovanliga sätt, men som vill göra något åt humanistiska problemsituationer eller vill uppfinna: En del "Uraniker" är så excentriska att de själva ses som ett problem i den rådande ”ordningen” som vill behållas av de som har ”monopol” eller av de som inte vill se utanför det som serveras färdigpacketerat i "boken/dagsblaskan"... Uranus är ju upplysande som en stark lampa och det kan vara för starkt så en del undviker det avslöjande ljuset... 


Om man inte använder Uranus vibrationer konstruktivt kan Uranus också göra att man t ex är benägen att komma med i gruppsammanhang och kanske vara med på demonstrationer och ”vråla ut protester” utan att man har satt sig in i vad man protesterar mot, man kan annars fysiskt slåss och vara allmänt trotsig för trotsandets skull – ”a la tonårsrevolt”. Men det är en övergående period som ”landar” i att man ser det destruktiva och ”vaknar upp” (och förstår att man ställt till det) och börjar hitta sin egen unika väg och kämpar mer konstruktivt för något allmänviktigt, kanske berättar om sina misstag för att de yngre inte ska "ge sig in i sådant". (Detta är endast exempel på hur Uranus kan uttryckas).


En ”Uraniker” är inte särskilt intresserad av det ”vedertagna”, utan ser utanför ramar och tar inte allt som andra säger och påstår som en given sanning... Nej de har en tendens att ifrågasätta och belysa saker från en helt annan vinkel som kan upplevas som förvånande, irriterande eller udda. Detta kan vara ”genialisk galet”, och kan ofta stöta sig med behagliga och bekväma föreställningar  som är allmänt vedertagna eller har ”lärts in”. Det kan vara svårt att ta till sig. Uraniker går den alternativa vägen och tar helst del av det s k alternativa. 

 

Uranus ”strömmar” fram astrologer, bohemer, märkliga, ovanliga, speciella, udda personer, autistiska (som någon med speciella förmågor), adhd eller andra bokstavskombinationer,  ja alla de brokigt särpräglade  - det vill säga, de som är annorlunda bland alla andra! De som inte passar in i normen. Så som "man ska vara", "måste vara". Omvärlden har till och med bespottat och förlöjligat dessa udda personer både förr och nu. Den "typen" väcker känslor, men djupast sett är det ju inte "Uranikern" det handlar om, utan om "bespottaren själv". 

Att leva i synkronicitet med Uranus bästa sidor är att alltid leva äkta och göra förändringar som speglar vem man är när man utvecklas och att våga förnya sig, att gå utanför ”ramar” och inte ”följa John” bara för att andra gör det. Även om man på sin frigörande väg ingår i en eller flera gruppsammanhang som agerar för samma frigörelse.

Uranus aspekter till andra planeter i horoskopet färgar dessa med vilja, ”kreativ galenhet” och originalitet. Där Uranus finns i horoskopet är där vi ser mer eller mindre vägran att smälta in i andra (och situationer) och det är där vi ser mer eller mindre oberäknade livsmönster.

Det är viktigt att vara medveten om att det finns en ”oro”, och en inre smärta hos de med en stark Uranus. Många "Uraniker" växer upp med en känsla av att de inte är välkomna eller har rätt att vara här på planeten, dels genom tidiga händelser och dels genom omvärldens syn på dem. Men samtidigt så har det väckt en förståelse för de saker som sker i världen utifrån ett högre perspektiv, därför vill många hjälpa till. Så grunden är den ”uraniska spricka” som tidigt skapats inom dem genom en eller fler chockartade händelser, kanske trauma, som medverkat till att öppna synen för vad som t ex är fel i världen eller där det behövs något ny uppfinning som är till nytta. Den "uraniska sprickan" har öppnat till ”urkällan” vilket skapar stark energi: Det är drivkraften till att vilja ändra saker rätt … Det är ju som att en elektrisk kraft går genom dem och "speedar" på.

 "Uraniker" som har en framträdande roll görs ofta till ”syndabockar”, t ex likt Sokrates och Jesus, trots att de kan se vad som är fel och vad som behöver rättas till och vill skapa nya vägar eller är humant engagerade. Men de stör den ordning som de styrande vill behålla eller är i vägen för andra som vill ha makten, och man använder olika medel för att få bort dem. Marie Antoinette är ett annat exempel vars rykte aldrig återhämtade sig efter den s.k halsbandsaffären, som hon var oskyldig till och ryktet gick att hon sagt om de fattiga i staden: "Qu'ils mangent de la brioche" - "Låt dem äta tårta." Så (citat):”hon blev en hatad symbol för den dekadenta monarkin och drev upp revolutionen som skulle få henne att (bokstavligen) tappa huvudet flera år senare”. Ändå så donerade hon (citat) "generöst till välgörande ändamål och trots sin otvetydigt överdådiga livsstil visade känslighet mot den fattiga befolkningen av Frankrike". (info, info) . Långt senare förstår världen att man hade fel om dem...

Oavsett om man är en ”Uraniker” eller inte, så berättar det astrologiska Huset och tecknet för Uranus var man har samhällsvisioner, var man känner att man vill förnya eller är inriktad på humanitär verksamhet. Visionerna kanske inte ”hyllas” på ens arbetsplats men de är den humanitära drivkraften. När man ger uttryck för de insikter som ”blixtrar” från Uranus så dansar man med sina unika gåvor och belöningen är att Uranus fortsätter att ”blixtra” ständigt nya insikter som man bör dela med sig av… Det fungerar som en elektrisk ström…
 

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Uranus är också kopplat till det s k "tredje ögats" upplysning och den elektriska kundalinikraften.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

 



⚡💐 Uranus säger till oss⚡💐


"Jag älskar det autentiska

Jag älskar genuina människor.

Jag älskar originella personer.

Så var alltid dig själv."

⚡💐 Uranus i horoskopet svarar på följande frågor om dig⚡💐


 Vad gör mig speciell? 

Vad gör mig annorlunda? 

Var i livet är jag mest excentrisk? 

Var vill jag skapa förändringar?

💐 Du ”är ett verkligt barn av Uranus” om … 💐

~du sprakar av kreativitet som speglar din excentriskhet.
~ du älskar allt ovanligt och chockerande. 

~ du är en väldigt egenartad typ
~ allt okonventionellt lockar dig

~ du plötsligt upplyses av udda och geniala idéer
~ du har en rebellisk sida
~ du har en speciell och ”funky” attityd

~ du vågar vara dig själv i med och motvind

~ du har en ”alternativ” livsväg

~ du är ointresserad av vad ”massan” tycker eller läser om

~du sätter ditt eget märke i världen…

Starkt Uranuspräglade människor kan ibland skaka upp saker! Det kan te sig ”oroande” för en del i omgivningen. Men trots allt så är "Uraniker" de som ”sår framtida frön” och på något sätt är ”före sin tid”.

Vad kan hända om alla springer runt med Uranus-hippie-flaggan viftande? Kan vi drabbas av överbelastning av visioner? Om vi ​​alla arbetade för det som var bäst för alla, kanske vi hittar nya outforskade färdigheter. Vackra gåvor, talanger, visioner som inte är utforskade på grund av masskonformitet. Vi kan hitta förnyelse och mindre byråkrati. 

 

Hitta din generations astrologiska Uranustecken

I horoskopet delas Uranus teckenposition med alla andra människor i samma generation på grund av den relativt långsamma rörelsen på himlavalvet. 

Symbolen för Uranus kan se olika ut - en symbol ser du överst på bilden här - ett korsat H som finns ovanpå en cirkel. (Planetens ursprungliga namn var "Herschel" efter astronomen som upptäckte den, vilket är anledningen till H-glyfen).

Den andra symbolen för Uranus (2) visar den europeiska Uranus-glyfen som ser ut som en Mars-glyph (en cirkel med en spetsig pil fäst) med en prick i mitten. 

Leta efter någon av dessa symboler när du söker efter vad du  har för Uranus-stjärntecken. Du kan klicka HÄR om du vill finna vad Uranus har för stjärntecken för dig och din generation. Klarar du inte av att ta fram ditt Uranustecken, fråga en astrologiskt kunnig person! 

För att se om Uranus har en personlig inverkan så måste hela horoskopet beaktas och man tittar då också på det astrologiska Huset. I DEL 2 (som kommer snart) finns tolkningar om Uranus i de tolv olika astrologiska Husen. Men detta inlägg handlar om Uranus-personligheter och Uranus i de tolv stjärntecknen.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤ 

Att förstå Uranus i sitt horoskop

Inom astrologins koncept och principer symboliserar tecknet och huspositionen för arketypen Uranus en individs unika geniala gåva i den nuvarande inkarnationen.

 

Det är inte bara geniets planet utan också intuitionens, som kommer i plötsliga blinkar, precis som blixtar, till synes från ingenstans. 

Se till ditt horoskop var Uranus är och se var du har en speciell vision, där du kan uttrycka din unikhet och medmänsklighet.

 

Den som har ett horoskop med en framhävd Uranus (när den är kopplad främst till solen, månen och/eller Ascendent/Hus 1), kan framstå för andra som vild, egensinnig eller otämjd. Uranus gör någon excentrisk, märklig och unik. Man kan karakteriseras som speciell, äventyrlig och ovanlig – den som är på sitt eget speciella sätt och går sin egen väg.

 

Ju mer framträdande Uranus är i horoskopet, desto mer tydlig är också förmågan att tänka utanför ramen och av andra givna åsikter och synsätt. Uranus är den första planeten som förbinder oss med vårt eget högre medvetande, och en medvetenhet om dess närvaro i våra liv ger viljan att kliva på den kosmiska vägen. Många har svårt för att förstå eller kunna ta till sig vad en person med en stark Uranus ”är inne på”, det kan vara för avancerat eller ”konstigt” för andra som också kan vilja ”hämma” eller undvika det, då det kan ses som ”galet”, men det är oftast sådant som ligger före i tiden. Det brukar bli allmänt accepterat många år senare…

Uranus utgör en av de mest förvirrande av alla planetära arketyper som är de instinktiva krafterna som arbetar oberoende i djupet av vår själ och dess läge i horoskopet påvisar på vilket sätt. Uranus fungerar i vår själ på ungefär samma sätt som instinkter fungerar i kroppen. Vi kan inte se dessa arketypiska krafter, men vi upplever dem i drömmar, visioner och vakna tankar där de visas som bilder/filmer. Även om den specifika formen som dessa bilder har kan variera från kultur till kultur och från person till person - är deras väsentliga karaktärer universella, men typisk för olika generationer enligt stjärntecknet och individuellt enligt aspekter och husplacering.

Uranus ger blinkar av intuitiv framsyn, alla typer av själslig medvetenhet, och det finns alltid ett element av framtiden, liggande vilande där Uranus finns i horoskopet. Uranisk energi kan ofta inte kännas igen eller förstås när man är ung, och det finns därför en tendens att energin förtrycks, eller till och med motas undan, till nästan icke-existens. Ändå kommer möjligheter upprepade gånger för att man ska kunna kunna utveckla den, till synes ut ur det blå.

När man förstår sin Uranus energi förstår man sina instinkter och sina mest ”briljanta” och geniala sinnen och den sida som mer eller mindre är udda och ”outsider”. Där man har en unik sida. 

Uranus anses vara en högre oktav av Merkurius. I huvudsak kan Uranus ses som vårt högre jagOch som den högre oktaven till Merkurius hänför den sig till sinnets genialiska strimma. Men mycket få människor når någonsin status som "geni". 

Det finns många faktorer som hindrar människor från att använda sin fulla geniala potential. Huvudsakligen är det rädsla som finns i många former och storlekar. Rädsla infiltrerar, förlamar och förstör; den strömmar in i den djupaste kärnan i den mänskliga potentialen, fryser/låser till varje tanke och handling som blir hindrande. Man stänger dörrar. mot  livets excentriska essens och annorlunda perspektiv.

Så hur kan vi då upprätta en intuitiv koppling till det universella sinnet för att förverkliga vårt fulla geni och potential? 

Varhelst Uranus är placerad i horoskopet är där man personligen måste arbeta med den uraniska arketypen. Det är där förutsättningarna kan arbetas med hela livet på vårt eget unika sätt. 

Varje Uranus-transit ger en möjlighet i förhållande till Huset eller planeterna som transiteras att brytas bort från de förhållanden som hindrar "genikällan att strömma igenom".

De flesta människor motstår dock den Uraniska impulsen, de har svårt för att anamma Uranus fullt ut, även om de flesta av oss kommer in i detta liv med en inre känsla av ett individuellt och socialt syfte. 

Vi måste försöka bestämma varför någon har valt ett särskilt födelsemönster i första hand och betrakta det ur en evolutionär eller karmisk synvinkel. Oavsett vad den tidigare livsbakgrunden har varit som har lett individen till det aktuella livet, avgörs varför och hur någons Uranus har potential att manifesteras. Det finns inte någon fast betydelse som manifesteras på samma sätt i allas fall.

 Den manifesterade eller projicerade skapelsen är Uranus. Det är den högra hjärnan som sägs vara intuitiv, konceptuell och abstrakt medan den vänstra hjärnan sägs vara linjär, rationell och empirisk. Det som manifesterar sig genom den högra hjärnan är den delen i oss alla som är ansluten till det totala manifesterade skapandet. 


¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Den kreativa personen vill vara en know-it-all. Han vill veta om alla slags saker - forntida historia, 1800-talets matematik, nuvarande tillverkningstekniker och framtida ”klipp”. Eftersom han aldrig vet när dessa idéer kan komma ihop för att bilda en ny idé. Det kan hända sex minuter senare, eller sex månader eller sex år. Men han tror att det kommer att ske.” Carl Ally

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

💫💫 Vad Uranus symboliserar för din generation 
- enligt stjärntecken 💫💫


Där Uranus finns i horoskopet, där visas var vi gör uppror i vårt liv. Där vi också är det kollektiva medvetandet. Men där vi verkligen kan vara en individ.


Kom ihåg att en del har en framträdande Uranus i sitt horoskop, och är då ofta någon som märks mer i sin generation, kanske även har en form av ledande eller drivande roll enligt tecknet, det astrologiska Huset och i samklang med aspekter till Uranus.

 

Som sitt bästa innebär Uranus i födelsehoroskopet ett område i livet där man är genial, originell och bekväm att uttrycka sina excentriciteter.

Nedan följer ett urval av egenskaper som hör till Uranus placering i de tolv olika stjärntecknen. Det är inte är en djup tolkning, utan är en inblick i hur den inverkar i de olika stjärntecknen.(Om Uranus i astrologiska Hus, som kommer snart, ges mer information).

Om du är född i generationen med Uranus i…

Väduren: 
så kan en genialisk kreativ ådra och originalitet väckas, vilket kan ge banbrytande strävanden, särskilt inom området uppfinningar. Det finns starkt engagemang i allt som du och din generation påbörjar. Det finns en tendens att snabbt ”avbryta” för något annat som känns nytt och oprövat som fångar intresset. Tendenser till att vara passionerad och otålig bör dämpas samt tendenser till inkonsekvens, särskilt som svar på tristess.

Uranus i Väduren i dig och din generation gör uppror genom att vara beslutsam, bossig, oförutsägbar, oberoende och kämpa för individens frihet. Dämpa tendenser till aggressiv och att agera för egen vinning…

Oxen: 
så kan genialiska idéer om ekonomiska resurser, investeringar, skönhet och naturen väckas. Men vid tillfällen kan det uppmuntra uppror genom att hålla sig oflexibel och motsträvig när en förändring behöver göras.

Uranus i Oxen i dig och din generation gör uppror genom att vara envisa, tjuriga, fast i gamla vanor, konstnärlighet…

Tvillingarna:
så kan genialiska
idéer om språk, teknik, inlärning, resor och oanade/oväntade tekniker väckas. En helt ny värld av möjligheter öppnar upp genom att hitta, generera och utbyta stora mängder kunskap som överförs till kommande generationer. Nervös spänning skapas lätt under stressiga omständigheter.

Uranus i Tvillingarna i dig och din generation gör uppror genom att vara verbala, intellektuella, mångsidiga, kreativa.

Kräftan:
så kan genialiska
idéer och förnyelser inom hem, familjestruktur, historia eller hemort väckas. Vid stress kan överdriven känslomässig sensitivitet bli följden.

Uranus i Kräftan i dig och din generation gör uppror genom att bryta sig loss från familj, rötter eller känslomässiga hinder.

Lejonet: 
så kan genialiska idéer om kreativa sätt, självuttryck, djärvhet, frihet, kultur som firar individualism och/eller ledarskap väckas. 

Uranus ökar förmågan att leda och utöva oberoende, men en tendens till arrogans eller en benägenhet att dramatisera kan vara ett problem. 

Uranus i Lejonet i dig och din generation gör uppror genom att vara dramatiska, arroganta, bossiga.

Jungfrun: 
så kan genialiska idéer om forskning, medicin, arbetsplats eller i mer "inhemska" situationer, som hobbytekniker, alternativa lösningar på vanliga, vardagliga problem, alternativa former av läkning (akupunktur, massage, dieter etc) och detaljer väckas. 

Nervös spänning kan dock upplevas om en känsla av att vara "insnöade" av skyldigheter gentemot andra uppstår och inte kunna få tid för sig själva.

Uranus i Jungfrun i dig och din generation gör uppror genom modernisering av gamla metoder och hälsokroppar, förbättring och revolution av tidigare ineffektiva metoder.

Vågen:
så kan genialiska
idéer om konventionell relationsdynamik, skönhet, konst och/eller jämställdhet väckas. 

Under stressande omständigheter störa relationer och skapa omvälvningar, som en del av livet men inte nödvändigtvis som något dåligt.

Uranus i Vågen i dig och din generation gör uppror genom att söka självständighet i relationer eller skapa egna sociala värderingar.

Skorpionen: 
så kan genialiska idéer om psykologi, intimitet, död och återfödelse, dold information och/eller terapimetoder väckas. (Det var under Uranus i Skorpionen som röntgen upptäcktes).

Vid stress kan plötsliga ”ojordade” känsloutbrott ske, så var mån om att uppmärksamma de emotionella behoven.

Uranus i Skorpionen i dig och din generation gör uppror genom att gräva fram dolda sanningar, och/eller vara känslomässigt oförutsägbar.

Skytten:
så kan genialiskt tänkande, filosofiska sanningar och världsvida idéer väckas.

Vid stress kan filosofiska eller intellektuella tankar störas, snarare än att få insiktsfulla idéer. 

Uranus i Skytten i dig och din generation gör uppror genom att exponera hyckleri efter okonventionella övertygelser, inom studier, långa resor eller genom vilda äventyr.

Stenbocken: 
så kan genialiska idéer om det traditionella, strategisk planlösning. praktiska idéer, kontroll, konservatism, långvariga strukturer, auktoritet väckas. 

Vid stress kan en tendens till att härskande, isoleringsbenägenhet eller att motarbeta andra bli följden.

Uranus i Stenbocken i dig och din generation gör uppror genom att revolutionera genom affärer och regering.

Vattumannen: 
så kan genialiska idéer om social förändring, det kollektiva, ”otänkbara” uppfinningar, framtida tekniker, framtidstänkande eller rymden och även kontakter med kosmos väckas. 

Vid stress kan störande eller upproriska tendenser och excentricitet bli följden. 

Uranus i Vattumannen i dig och din generation göra uppror genom att kämpa för lika rättigheter och för att revolutionera mänskligheten själv.

Fiskarna:
så kan genialiska idéer om mysticism, fantasi, surrealism, konstnärskap, andliga metoder väckas eller telepatiska kontakter med andra världar.

Vid stress kan förvirring, ”vimsighet”, eller verklighetsflykt bli följden.

Uranus i Fiskarna i dig och din generation gör uppror genom att anamma ny andlighet, ideologier eller fridsamma fredskamper.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling R 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar