Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 1 april 2021

Astrologisk prognos för April 2021

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

 De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så prognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO. Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Vädurens säsong 20/3 -19/4 2021

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så ”simmade” Solen ur Fiskarnas hav den 20/3 och styr nu Vädurens säsong till19/4 med full kraft. Solens inträde i Väduren skedde vid vårdagjämningen, då det var en dag med lika längd på mörker och ljus, vilket markerades avslutet av den sex månader långa säsongen av mörkertid och en sex månader lång säsong av ljustid inleddes. Vårdagjämningen på norra halvklotet innebar det astrologiska nyåret!

När Väduren tog tag i styret, återställdes stjärnhjulet (zodiaken runt oss) och energin började på nytt, precis i vårens explosiva tid! 
Vädurssäsongen innebär en fruktbar tid för att plantera frön och vid vårdagjämningen firar man traditionellt fertilitet och naturens förnyelse av livskraften som gick i vila under vintern. Det gör det möjligt för oss att släppa loss de känslor som rörde sig under ytan under Fiskarnas säsong. En återuppståndelse efter de långa, mörka vintermånaderna. Vårkänslor spirar och skapar passion. Alla knoppar slår ut och livskraften spirar inför allt nytt som väntar. Ny början!

Vädurens energi hjälper oss att ta ett modigt steg framåt och markera vår individualitet. Vi tenderar alla att ha starkare åsikter än vanligt, och kanske ett behov av att vara ”nummer ett” till 19/4.

Under solpassagen genom Väduren har vi en tendens att känna en känsla av förnyelse. Vi tar mer initiativ och är ivriga på nya upplevelser och har mer energi för att ta tag i nya uppgifter. Vi kan förvänta oss intensiva konkurrensvibbar och våryra under denna period.

*********************************************************

Oxens säsong 19/4-20/5

Efter Vädurens ”jagvillvaranummerett”-säsong med de vilda energierna, så växer våra dagar i längd, medan vi flyttas för att se Solen mot stjärntecknet Oxens bakgrund och säsong mellan 19/4 till 20/5.

Oxen är vårt andra stjärntecken i zodiakcirkeln, vilket ger form till nya gnistor av avsikt och lust som många identifierade under det astrologiska nyåret som sker varje år den 21/3, vid "nollpunkten" i Vädurens stjärntecken.

Så när den snabba Väduren drar iväg, och Oxens säsong startar fokuseras vår uppmärksamhet på att bygga. Den spännande, men kanske också för många utmattande vädurssäsongen har nog varit allt annat än tråkigt för de flesta! Vi kanske har fått bra idéer, men kan de användas till något och kan de bli något med tiden? 

Oxen tar ner oss till jord för att hjälpa oss att sakta ner vår framfart, och ber oss att rulla upp ärmarna och skapa en konkret hållbarhetsplan. Nu kan vi lugna ner oss och hitta vårt fokus igen. Nu går vi in i ett jordat spår som ger oss möjlighet att omfamna livet i det långsamma körfältet.

Oxen är den bestående leverantören, som också älskar livets jordiska nöjen. Det öppnar till en långsammare, mer njutningsinriktad takt, tonvikten läggs på våra sinnen. Vi inbjuds till att gräva i och känna, smaka, beröra, höra och uttrycka våra sanningar, våra värderingar och det som formar vårt självvärde.

Oxenergi kan vara lika sensuell och elegant som den är ”frossande” och lat. Men detta tecken uppmuntrar oss att planera vårt arbete med enkla steg och sedan vidta dagliga åtgärder. Under Oxens säsong kan vi påminna oss om att det är det som är långsamt och stadigt som vinner tävlingen fram till 20/5.

Om vi ”tappat bort” självvärdet och med det självomsorgen, kan vi då äga, värdera och ge omsorg till något annat utanför oss själva? Vi kan den här säsongen be om att få hjälp att se det personliga värdet - inte bara känna igen det, utan veta det. 

Från det kan vi se hur omsorg om våra ägodelar speglar det värde och den vård vi ger oss själva. Som ett resultat värderar vi ägodelarna som vi bryr oss om och det vi äger, vilket skapar mer nöje och ömhet – och det gör att sådant som värdet består eller kan öka. Oxen bedömer tålmodigt om något är värt investeringen av tid och resurser.

 

******************************

DATUM PLANETASPEKTER APRIL 2021
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:


Uranus går retrograd i Oxen (retro mellan 14/1 till 20/8) 

Pluto går retrograd i Stenbocken 27/04 (retro mellan 27/04-6/10)En bra tid för överblick och eftertanke och långsiktig planering.

Runt den 2/4
Merkurius sextil Pluto

Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil).

Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.

Den 4/4 (-19/4)
Merkurius går över till Väduren

Detta tyder på "komma direkt till punkten"-typ av kommunikation och tänkande! Det kan finnas potential för häftighet i att förmedla information, spontana tankar eller idéer, snabba och snabba utvärderingar ... Kommunikation blir mer motiverande och självsäkert. Det får många att vara tillräckligt djärva och modiga för att säga vad de behöver säga utan att hålla tillbaka, men det är viktigt att använda kärleksfull vänlighet och respekt.

Instabila tankeprocesser och till och med alltför impulsiva eller aggressiva tal kan ske, om denna energi uttrycks på ett obalanserat sätt. Dialoger kan hetta till och många tenderar att säga vad de tycker utan omsvep. Det kan vara användbart för vissa, men med den typen av kommunikation kan göra att många känner sig obekväma. Försök att inte göra för många vilda antaganden nu. Titta på energin bakom orden eftersom ord kan komma för skarpt eller dominerande, men de innehåller inte alltid ”verklig ilska”. Det är klokt att övervaka sig själv under denna tid. Det finns uppfattningar som kan behöva justeras och förändras.

Många känner sig ivriga att utforska nya sätt och idéer, och den passionerade mentala energin kan eldas upp och uppmuntra till handling eller strävan efter nya vägar, idéer, vägar och möjligheter.

Runt den 6/4
Venus sextil Mars

Energin tenderar att öka vår önskan om social kontakt och njutning. Vi kan vara mer intresserade av vänskap, inte bara för intimitet utan för djupare relationer. Vi kan märka att många är mer charmiga, liksom vi själva är det. Oavsett om vi vill göra något aktivt med en partner, med vänner eller ska ha en dejt så är det ett bra läge. Det här är också en attraktionsfrämjande aspekt som hjälper oss att komma i kontakt med en mjukare känsla av intimitet och passion, så att vi vågar vara direkta utan att bli för ”gåpåiga. Det är egentligen det perfekta receptet för romantik och längtan, så för de som längtar efter det är det ett mycket gott omen. För ensamma ökar dejting oddsen för att träffa någon av betydelse på ”relationsfronten”.

När Mars och Venus kommer i kontakt med varandra, uppmanas vi också att balansera det manliga och det feminina. Maskulin energi handlar om att vidta åtgärder och är en yttre energi, medan kvinnlig energi handlar om att reflektera och skapa, och är en inre energi. Vi behöver båda dessa energier i våra liv och i världen för att skapa balans och harmoni.
Vi kan också märka att vi har mer kreativ energi.

Runt den 9/4
Mars kvadratur Neptunus

När Mars (framåtanda, vilja och energi) och Neptunus (föreställning, icke-fysisk och mystisk) hamnar på ”kant” med varandra genom denna kvadratur: så kan energin inverka försvagande på vår yttre bild och vår framåtanda, så att vi blir mer inkännande, men det kan också ge förvirring eller osäkerhet (var ska vi sätta ner fötterna eller vart bör vi gå?), men då kan vi träna på vår förmåga att se med vårt inre öga och låta det gudomliga vägleda oss.

Vi kan släppa taget och gå på tillit helt enkelt!

Energin kan även utlösa någon form av utagerande där något kan kännas förvirrande eller leda till avvärjning eller undflyende.

Vi bör vara försiktiga för att undvika bedrägerier och lögner, att lockas av sken som bedrar… vara blinda för någons brister. Den som är helt ärlig och har rena avsikter kan lita på sin intuition och det är viktigt att inte lita på något om det känns som en "tvekan". Fall inte för frestelsen att använda energin med syftet att förvilla och dölja eventuella egoistiska avsikter …

Runt den 10/4
Merkurius sextil Saturnus

Denna harmoniska aspekt hjälper oss med ett praktiskt tillvägagångssätt för att lösa vardagliga problem. Det är lättare att syssla med rutinaktiviteter. Vårt tänkande tenderar att vara mer tydligt, enkelt och systematiskt.
Det är läge att rensa sådant som skrivbord om där finns hopade göromål… Eller att ta itu med annat som hopat sig. Eller att resonera om allvarliga och konkreta ting. Vi kanske nu även söker råd från mogna/äldre eller erfarna människor som stöder våra ambitioner och hjälper oss med saker kring våra mål.

Energin uppmuntrar oss att vara kritiska på sätt som hjälper oss att bygga det verkliga och inte på teorier, att sända ut raka budskap om våra framtida intentioner.

Runt den 10/4
Venus sextil Jupiter

Denna harmoniska aspekt är ”vänlig och hjärtlig” så nu tenderar vi att vara mer ”snälla och hjärtliga”. Det känns lättare att anpassas till sociala aktiviteter för ”gästfrihet och generositet” flödar lättare. 

Aspekten expanderar också energin inom alla slags relationer och partnerskap och skapar längtan efter romantik. Attraktion kan märkas litet ”överallt” luften. Hos många ökar behovet efter någon slags balans i relationer, sannolikt genom en lagom kompromiss.
Så, utifrån den sedvanliga tolkningen av denna aspekt, så kan vi nu få uppleva några av de bästa "lyckorna".
Det betyder inte att allt fungerar magiskt. Det betyder att det finns en öppning, ett fönster med möjlighet för oss att smyga igenom. Det fönstret är öppet mitt i drömmar och förhoppningar men det kan hindra oss från att koncentrera oss tillräckligt länge för att göra det bästa av det. Så var uppmärksam på inbjudningar som hjälper till att maximera det goda och ge dig själv ”puffen” – chansen - att optimera de möjligheter som visar sig.

Runt den 12/4
Venus kvadratur Pluto

En tid för att gå djupare i relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Vi kan också attraheras på ett suggestivt sätt – det kan handla om någon som påverkar djupt utan att det leder till något mer… Relationer kan känsla mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras. Hos vissa kan misstänksamhet eller dolda saker komma upp till ytan. Vi kan också upptäcka att vi behöver ligga lågt och anpassa oss till andra. Viktigt är att fokusera på att harmonisera motsatta synpunkter så att frid kan uppnås.

Den 12/4
Nymånen kl kl 04:32, 22°24 Väduren

Väduren är zodiakens första tecken och handlar därför bl a om alltings början. Energin ger oss gnistan som ger möjlighet att skapa eld genom friktion så att flamman kan skapa en flamma av något elementärt, väsentligt, nytt och vilt.

Väduren är zodiakens första tecken, känt för att vara vågat och impulsivt. Vädurens energi ger passion och modet att konkurrera, kreativitet och att kunna ”slåss” för våra drömmar. Att välja sina strider och slåss med hjärtat är A och O!

Detta är en av de mest bördiga tiderna på året för att plantera frön. Vädursäsongen markerar återställandet av solkalendern. Under Vädurens säsong gör Solens ökande närvaro att vårt självförtroende lyser upp. Och hur passande är det inte att vädurssäsongen och vårdagjämningen på norra halvklotet sammanfaller vid samma dag varje år (21/3)! Upptänd av den rödflammande Mars, hettar Vädurens energi upp våra mest hjärtliga lustar och ger oss modet att konkurrera, och att även kämpa för våra vildaste drömmar. Väduren symboliseras av den envisa, men ihållande väduren, så den här nymånen är ett tillfälle att verkligen ta livet vid hornen och inte oroa sig inför det okända.

Runt den 13/4
Solen sextil Mars

En dynamisk, men ändå ganska mjuk (ej hård), aspektenergi som hjälper till med styrka, mod och kan också skapar ”gnistor” av passion. Den ökade energin, kan även ge en önskan att ställa upp mål och inspirera oss till att ta tag i saker och ting samt en vilja övervinna motgångar: En känsla av konkurrenskraft och beredskap är typiska manifestationer. 

Den 14/4 (-9/5)
Venus går över till Oxen

Gudinnan Venus flyttar alltså ut ur Väduren och in i Oxen vilket kan te sig som en sensuell och frodig tid för oss. När Venus befinner sig i tecknet så är det dags att skörda frukterna för igångsatta intressen och kanske nya passioner som kom igång med Venus i Väduren. När Venus har sin tid i Oxen kan vi känna mer sensualitet och längta efter att göra det som känns trivsamt, lugnt och njutningsfullt. Det är det jordade och vardagliga vi vill njuta av: gå på skogspromenader, njuta av blomster och kanske massage. Under denna tid tar vi lättare in den skönhet som omger oss och vi känner oss mer kärleksfulla på det ”frodiga” kramande sättet.
Men visst kan Venus vara lite ägande i Oxen så vi kanske önskar kontroll över den vi är kär i eller attraheras av…
Även om Venus är känd för sin förening med kärlek, är planeten också kopplad till vårt behov av pengar - och medan Venus är i detta praktiska, sparsamma Oxetecknet, kanske vi ägnar extra uppmärksamhet åt ekonomin, eller fundera vad vi vill bevara och låta bli mer värdefullt, eller vad vi vill skaffa oss som är av stort värde.

Med Venus i Oxen är det en fin tid för avkopplande stunder i solskenet, kanske i en park eller promenader i skogen, kanske att njuta på en vacker äng eller att gå på konstutställning. Det är passande aktiviteter för Venus i oxen.

Runt den 15/4Solen sextil Jupiter

Det skapar ett lättare flöde som genererar glädje och ökar viljan att uppleva mer personlig frihet samt påvisar att vi kan upptäcka nya möjligheter. Det ökar känslor av att vara ”nöjd” och skapar varma och generösa ”vibbar” i luften… Och vi vill nog ge oss ut och få upplevelser som kan berika oss. 

Det hjälper oss med förhöjd urskillning och positiva resultat av att vi kan se nya sidor och få en ny vinkel. Det kan för många även innebära oväntade fördelar inom arbete, resor, eller utbildning.

Runt den 16/4
Solen kvadratur Pluto

Energin kan kännas före och efter.
 En "kvadratisk aspekt" är en stressande energi som indikerar inre spänningar eller konflikter som frambringar åtgärder för att lindra situationen. Solen kvadratur Pluto är ett kortvarigt inflytande som varar i några dagar, men det kan kraftfullt trigga påverkan av längre transiter. Pluto styr "reformer". Det viktigaste är att "Sol-Pluto" inte orsakar något utan handlar om cykler som speglas som teman på planeten.

Detta är en intensiv transitering och vi kanske tycker att många människor är irritabla. Vi kan kalla denna transit en maktkamp som ”bara väntar på att få hända”, och om detta ”uttrycker” sig genom aspekter till vårt personliga horoskop kan vi känna extra av det.

Ego-energier kan också ”gå högt” vid denna tidpunkt. Undvik situationer som kan gå från ord till något värre… Faktum är att de som är lagda åt att ”anamma egoenergin”, kan uttrycka elaka sidor dessa dagar… eller försöka tvinga sin vilja på andra. Så, ja situationer kan vara anspända och oförutsägbara.

När energin uttrycker sig bäst nu, kan detta innebära någon typ av viktig förändring, antingen en ”uppblossning” av gamla känslor som kan ventileras och frigöras eller en situation i det yttre som innebär en ny fas, om än en känsla av smärta inledningsvis... ... Saker kan samlas och kulminera just nu om andra aspekter i horoskopet stöder det. Så vi kan komma att se många saker i världen just nu som handlar om ”egokonflikter”.

Tips: Bearbeta ev. utmanande känslor och beteenden genom meditation, självanalys eller annan teknik för att förstå de djupa känslor som behöver omvandlas.

Runt den 17/4
Mars trigon Jupiter

Den här energin kan tolkas som att vi får mer kraft, styrka och/eller mod. Det hjälper oss att vara mer motiverade och att fortsätta att söka efter sådant som kan hjälpa oss framåt. Viljan och en önskan att nå längre än normalt ökar vår handlingskraft och motivation.

Vi känner förmodligen mer förväntan och törs sannolikt därför ta en ny chans… Mycket gott kan komma ur det. Det är lättare att ta itu med nya saker – och att inte falla för destruktiva tendenser och ”uppgörelser”. Perfekt för spekulation!

Energi, aktivitet och rörelse, det är en bra tid till att börja med något kraftfullt - som en träningsrutin, i form av aktiv sport - eller kanske resa.

Många är angelägna om att skaffa ny information – kanske vill delta i olika kurser, seminarier och träningssessioner.

Runt den 17/4
Merkurius sextil Jupiter

Denna aspekt ger optimism, vänlighet och öppenhet. Kanske en tendens till att filosofera. Vi är mer intresserade av mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, och kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Nu finns chans till utvecklande dialoger med familj och vänner.

Jupiter och Merkurius gynnar alla idéer och planer och bär gärna fram positiva besked och goda nyheter.

Runt den 17/4
Merkurius sextil Mars

Energin tenderar att hjälpa oss med mental och intellektuell styrka. Vi kan känna oss mer konkurrenskraftiga, vara mer argumenterande och kan lättare säga vad vi anser och tycker, det an göra oss mer uppriktiga och vågade men utan att vi vill riva upp konflikter.

Denna aspekt gör också att det går lättare att ta initiativ för att starta upp t ex en idé. Det går lättare att möta utmanande omständigheter med beslutsamhet. Det är en bra tid för mentalt arbete. Det är gynnsamma för dagar om vi har många saker att göra, eftersom vi nu kan ta på oss mer än normalt.

Det hjälper till att skärpa mentalt fokus och vår förmåga att skapa tydlighet ur kaos. Vi kan ha mer energi än vanligt så vi kanske till och med kan arbeta långa timmar och få mycket gjort nu.

Runt den 17/4
Merkurius kvadratur Pluto

Det sporrar oss att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).

Merkurius med Pluto handlar om kraften i orden. En sådan kraft kan antingen användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet, eller för att manipulera. Något avslöjande om vissa människor runt oss kan också komma fram. Sådant som maktspel, manipulationer, ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer.

Denna transit ställer krav på äkthet, och manar till att vi är mer ärliga om vilka vi verkligen är…

Runt den 18/4
Mars quincunx Pluto

Vi kan räkna med att saker som ”pyrt” länge har en tendens att komma upp till ytan nu. Energin uppmanar oss dock att gå bort från konflikt för en djupare samverkan.
Det kan också leda till en viss maktkamp i vissa fall. Det finns dock en svårighet i att utnyttja energin och styra den på rätt sätt. En del känner av dessa planetaspekter genom utmaning eller en känsla av hinder, men det finns tillräckligt med kraft för att få saker att hända. Men man kan lära sig att uppskatta friktionen som en nödvändig ingrediens för att lära av dessa erfarenheter och att undvika konflikter med andra är A och O.

Den 19/4 (-4/5)
Merkurius går över till Oxen

Det gör sannolikt att kommunikationen lugnar ner sig betydligt och blir mer jordad. Detta innebär att vi kan vinna mer i praktiken, för vi är mer kapabla att lyssna utan att avbryta: Det är troligt att vi tar oss tid innan vi skickar ett e-postmeddelande med det bifogade dokumentet, så att det verkligen bifogas: Vi kan vara mer rotade i oss själva och i vår sanning och mindre benägna att låta andra få oss att reagera.

När vi är mer långsamma i vår kommunikation uppmanas vi att reflektera mer över våra värderingar: ”Talar jag min sanning, eller böjer jag dig bakåt för att passa andras uppfattningar och perspektiv?” är en bra fråga. Eller ”Oroar jag mig genom att reagera på triggers”? ”Låter jag min energi slösas genom att engagera mig i onödiga intellektuella debatter och konflikter?”

Detta är en bra tid för oss att utforska vår kropp, vår själ och vår kreativitet. Den här tiden är bra att fokusera på andning och röst, kanske ta en yogaundervisning, Pilates, meditera eller sjunga. Energin uppmanar oss att återansluta sinne och kropp tillsammans.

Visst finns tendens till att vara alltför oflexibel, låsa sig själv intellektuellt och att vara alltför envis och fast i sitt tankesätt. 

Runt den 19/4
Solen konjunktion Merkurius

Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer (samt kanske även transportfrågor) tenderar att vara centrala teman
 Det bör skapa en solid och grundad kommunikation baserad på det enkla och kompromisslösa. ”Vad vi ser/hör är vad vi får”, så ingenting finns att läsa mellan raderna. Verkligheten är ämnet så vi kan nog glömma fantasier, ogrundade påståenden eller ”flum”…
Den som behöver kommunicera kan vi få fram vår poäng med tydlighet och förmodligen utan drama. I tystnad finns mycket att förstå också nu, det kan komma tydliga insikter, budskap eller idéer.
Men visst kan en del te sig ”massivt envisa”, för det finns också en tendens till ”tunnelsyn”. Det här kan vara bra om man har ignorerat det väsentliga när man ”panikar” om framtiden och vad som den kan innebära - den här konjunktionen för oss tillbaka till jorden eftersom vi lättare kan överväga bara de saker vi har kontroll över. Men för dem som vägrar att överväga alternativa synpunkter, kan konjunktionen nu stärka deras ”närsynthet” eller ”trångsynthet”. 
Det är också en utmärkt manifestationstid, eftersom ord har en större chans att bli verkliga. Och det handlar inte bara om överlevnad - Merkurius med Solen i (början av) Oxen kan medverka till att skapa ”sensuella godsaker”, sätta samman trevliga recept,

Den 19/4
Solen går över till Oxen

Se beskrivning i första stycket om Oxens säsong

Runt den 23/4
Venus konjunktion Uranus

En oförutsägbar energi som förmodligen tänder gnistor av attraktion och stimulerar känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Men attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.

Det kommer säkert att vara en del oförutsägbart som Uranus utlöser på sitt eget sätt… Många som faktiskt har det trassligt inom relationer kan känna ett plötsligt behov av att provocera fram reaktioner eller t o m vilja bryta upp… Dock antyder Venus i Oxen att det mer lutar åt att relationer kan komma i en lugnare fas om det kommer till en laddad situation som leder till urladdningar. Det viktiga är att vara medveten om att om det är oroligt kan man behöva se på vad man gemensamt kan stärka och bevara (Venus i Oxen) även om något kan blossa upp (Uranus).

De som är ensamma, ges större möjligheter att träffa nya och intressanta människor och nya engagemang är möjligt, eller att uppleva en andlig uppkoppling med Universums flöde av kärlek. 

Den 23/4 (-11/5)
Mars går över till Kräftan

Mars i Kräftan är lite kompliceratKräftan är vatten och Mars eld och eld gör att vatten värms upp så det blir flyktigt – förångas. Å ena sidan är Mars uppdrag att vara nummer ett, att konkurrera och ”slå ut andra”, men i Kräftan läggs kraften mer på att ta hand om andra. Vad ska vi då denna tid, helst göra? Att satsa på hem, familj och mat är ett bra sätt att använda detta Mars-tema. Kanske kan vi känna oss motiverade att odla en örtträdgård och nya hälsosamma recept? Eller måla eller ombygga bostadsutrymmet? 

Med Mars in i Kräftan, kan vi också känna att vi behöver känna oss trygga, innan vi agerar.

Passivt aggressiva tendenser kan också märkas under tiden med Mars i Kräftan; Att rensa ut det känslomässiga hjälper till att skapa en stark aura så att vi också kan undvika att dras in i andras drama eller utnyttjande för sina egna behov. Det bäddar dessutom för ett mer nobelt humör.

Mars planet är vår ”krigare/kämpe” som föredrar att bana vägen framåt och agera på instinkter snarare än att överväga konsekvenserna av handlingar, men Kräftan är ett vattentecken som handlar om känslomässigt skydd och omsorg. Kanske inte den naturliga passformen för temperamentsfulla och fightande Mars energi. Så när impulsiva Mars rör sig in i Kräftans tecken så dämpas elden och får Mars att sakta ner och röra sig försiktigare. Det kan tyckas att vi alla är dömda att stå stilla när Mars börjar sin tur genom tecknet Kräftan. Men man ska inte låta sig luras, för Mars i Kräftan har fortfarande - och väljer helt enkelt att kämpa med djup känslighet för det som är mest emotionellt kopplat till. Det gör att vi också kan komma i kontakt med en mer subtil och listig kämpe inom oss! Vår styrka tenderar att ”komma inifrån”, även om det finns en energi i detta som gör att många tenderar att hålla ilskan inuti…

Mars transitering genom tecknet ger oss möjlighet att blanda den eldiga planetens initiativ med Kräftans omsorg för bevarande. Mars mjukas upp när den rör sig genom känsliga Kräftan.  Problemet med Mars transit i försiktiga Kräftan är att snarare än att ta ett direkt tillvägagångssätt att gå efter det vi vill ha, kan vi vara mer passiva. Om vi ​​inte känner en känslomässig koppling till något, är det osannolikt att vi vidtar åtgärder. Och många kan vara mer reaktiva och överkänsliga än målmedvetna. Men det betyder inte att vi inte kan få något gjort. Om vi ​​lär oss hur vi arbetar med Mars i Kräftans energi, kan en hel del uppnås. Vi kan t ex fokusera på att lägga energi och tid på att omsorgsfullt bygga saker som är viktiga för vår trygghet och kanske erkänna vår koppling till det förflutna och till familjevärden. Att fokusera på sådant som rör hem, familj, folkligt, internt och det inre passar extra bra denna tid. Mars i Kräftan är bl a utmärkt för hammare och spik så att vi kan börja - eller avsluta - ett hemförbättringsprojekt. Att gå framåt under denna tid bryter inte bort oss från välbekanta mönster, utan kan innefatta dem, detta för att vi känner att vi vill skapa ett mer milt och bekvämt, men bestämt steg in i framtiden.

Vi kan känna ett större behov av att kämpa för en familjemedlems eller en hemlig situation under denna tid. Även om Mars i Kräftan mycket handlar om att lägga energi på att vårda, finns där också en benägenhet att göra allt som krävs för att försvara vad och vem man bryr sig om. Som ett resultat kan vi märka en skyddande instinkt.

Runt den 24/4
Merkurius konjunktion Uranus

Vi kan räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans.
 Denna aspekt kan dock dra fram extrema åsikter och motvilja att kompromissa hos de som har benägenhet till detta.
Energin kan hos de mer balanserade öppna dörrarna för nya uppfattningar från multidimensionella universum! Briljanta idéer kan därför dyka upp tillsammans med ”spacad” fantasi och påhittighet, så håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de bästa insikterna som strålar in i sinnet från de kosmiska världarna. Allmänt kan vi räkna med spännande saker, intressanta fakta, eller spänning på ett energigivande sätt! Det kan också dyka upp intressanta fakta i massmedia eller genom att läsa en givande faktabok.
Kontakter som vi inte har haft på ett tag kanske återkommer – dyker upp - som ”ur det blå”.

De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva mycket speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen, ”magisk andlig rikedom”, även om det kan upplevas förvånande (chockerande) för en del. Men ibland måste något sådant ske för att skaka om, ”väcka” och leda till det viktiga uppvaknandet... Detta för att uppvaknandet är Uranus roll inom astrologin.

Visserligen kan planer störas men det ger en anledning till att ”gnugga” geniknölarna för att ordna till det och lösa eventuellt krångel.

Runt den 25/4
Venus kvadratur Saturnus

Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer, och kan också ställa några djupa frågor om våra relationer. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? ? Kanske vi egentligen är rädda för att släppa vår trygghet vilket ju inverkar hämmande på t ex glädje och frihetskänsla? Detta handlar då om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. För vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt på relationsfronten just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap.
Utmaningar i ekonomi och relationer kan verka tyngre än annars.

Runt den 25/4
Merkurius kvadratur Saturnus

Denna aspekt kan vara bra för hårt arbete, och gynnar särskilt ensamarbete då kommunikation kan vara i en mer ”hämmad fas” eller också ökar kritiklusten…

Aspekten speglar att vi kan känna det som att vårt medvetandes energi (tankar) stöter på en mur, och det kan det också mana till att fokusera på realistiska, mogna alternativDet kan också öka tendensen till negativt tänkande eller överdriven försiktighet eller känslor av motstånd i sammanhang som rör förhandlingar, affärsrättsliga och/eller juridiska frågor. Sakfrågor som är angelägna kan ”tynga axlarna”. Avstånd i nära relationer är andra möjliga problem.

Vidare kan tankar, nyheter eller ensamhet kännas tyngande och leda till grubblerier eller en ökad känsla av ”nu är det dags att mota Olle i grind” så att inte förseningar och problem uppstår på sikt. Se upp för bitterhet och samtala istället med någon/några som kan vara stödjande och se sådant som du inte tänker på och finna på angelägna råd. Eller läsa och ta reda på sådant som känns välgörande.

Aspekten tyder också på att försiktighet bör iakttas när det gäller ev. företagsfrågor, samt den egna ekonomin och skyldigheter. Planering är viktigt, men att nu genomföra något av stor framtida betydelse bör nog vänta litet, om det är möjligt. Vi bör fortsätta att följa sådant som kan hjälpa oss framåt, men kanske inte lita på alla råd från de som tycks vara ”experter” just nu, även om vi vill göra något konkret.

Planering är viktigt, men att nu genomföra något som har avgjort stor framtida betydelse, bör nog vänta litet, om möjligt. Fortsätt att följa det som kan hjälper vägen framåt, men lita kanske inte på alla råd från de som tycks vara ”experter” eller äldre och ”vettigare” just nu, även om det känns viktigt att göra något konkret. ”Ligg lågt” om möjligt, slipa extra på sakfrågans kärnpunkt och omkringliggande ansvar och frågor. Tiden kommer när det ”faller rätt” – det som är bästa lösningen.

Runt den 25/4
Merkurius konjunktion Venus

Denna konjunktion hjälper oss att uttrycka oss balanserat, att kommunicera trivsamt och skänker oss ökad social kompetens vilket hjälper många att hitta en kompromiss och en fredlig lösning vid eventuella konflikter. Det är bra för förhandling, att se andras synpunkt, vi är mer finkänsliga och intonade. Det medverkar till att öka vår taktfullhet, behov av frid. Vi läser gärna om och tar lättare in det vackra i omvärlden och vill uttrycka det vackra.

Det går lättare att uttrycka tillgivenhet. Det är därför en tid då många har lättare för att slösa med charmiga ord, taktfullhet. Så, viska söta ord i rätt öron… 

Men energin kan också ge tendenser till ytlighet…

Det här är även en fin aspekt för sociala kontakter, så nu kan vi nog möta fler trevliga och sällskapliga människor?

Den 27/4
Fullmånen kl 05:33, 7°05 i Skorpionen - supermåne!

Supermåne
 (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFO) innebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Vissa astrologer påstår att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden, innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emot: info 1 2, Den ursprungliga definitionen myntades av astrologen Richard Nolle 1979. Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.

Det verkliga syftet med Skorpionens stjärntecken är att frigöra ”mörker” för att ge plats åt ”ljus”. Därför är det en tid då de aspekter av oss själva som vi hellre skulle begrava under mattan, kan komma i dagen. Det är en mycket kraftfull väg för att nå ett bestående inre helande. Gamla och ”uttjänta” känslor och känslomässiga sår kan nu komma upp till ytan för att kunna frigöras ur våra system (antingen i stillhet eller genom händelser) så att vi kan få möjlighet att läka dem för att skina än mer av det ljus som finns inom oss. Ju mer ”mörka skikt” man frigör”, desto mer ljus kommer fram. Och du kanske börjar komma ihåg dina gamla visioner? De kan mycket väl vara ”förnybara”.
Det som finns under skalet av ett eventuellt ”känslomässigt mörker” (sorger, smärta, förtvivlan... trauman) är ju ett vackert skinande ljus, som bara väntar på att få lysa. Det är inte en dålig sak att "gräva" och få upp känslor, det är bra att tillåta dem, hur de än ser ut. Det är dessutom vackert att känna sig själv så djupt som Skorpionens energi kan få oss att göra. 

Runt den 30/4
Merkurius sextil Neptunus

Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.  Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotograferaDenna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

Runt den 30/4
Solen konjunktion Uranus

Det antyder att vi kan känna oss mer ”speedade” och redo för en förändring, vi känner för något nytt och spännande. Uranus ger oss gnistan och möjligheten att uppleva något nytt. Vi är mer öppna, därför vågar vi också ta nya chanser eller göra något ”udda” och kanske vågat – som bryter av. Det ökar vår chans att bli överraskade av den ”återverkan” som följer – kanske också oroade? Därför är en liten varning på sin plats: resultatet eller följderna är beroende på avsikterna (ärliga, goda – eller tvärtom)! Man ska vara mån om sina avsikter alltså, även om man är mer våghalsig och följer impulser, speciellt om man känner sig rebellisk och vill gå emot ”normer”, söka uppmärksamhet eller 

Så vi kan räkna med att i vår omvärld få se människor som ”bryter av”, som chockar och upprör: Men eftersom Uranus också öppnar för högre vibrationer, leder det många av de som är medvetna, jordade och på ”upplysningsvägen” till ökad självmedvetenhet, ger ovanliga insikter eller ”kosmiska budskap”. Vi kan också möta nya och okonventionella människor, eller personer med mycket olika bakgrunder än oss själva.

Oavsett så kan vi känna en stark uppmaning att bryta oss fria från rutiner, göra något helt annat än vår normala verksamhet. För att undvika rastlöshet och spänning är det bättre att vara aktiv och inte vänta på att förändring plötsligt ska hända. Motion är ett bra råd för att kanalisera de starka energierna!
Spänning, spännande och spänningsutlopp är några av nyckelorden! Välj att använda energin vist och klokt.
 

***********************************

Läs om viktiga planetplaceringar

som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

 På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.

 

’¨¨`*´¨¨’<<~***’¨¨`*´¨¨’***~>>’¨¨`*´¨¨’

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar