Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 8 april 2021

Nymåneceremoni - skapa en kosmisk bro & rikta dina avsikter till Universum för manifestation – attraktionslagen!

När Solen och Månen inriktas på samma grad i samma tecken (=nymåne) skapas ett kraftfullt fruktsamt ögonblick, som presenterar en stor möjlighet för oss. Vi kan nämligen medvetet använda energin för att skapa nya idéer. De intentioner som görs får långsiktiga konsekvenser. 

**~~~~~***~~~~***~~~~***~~~~~**

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO. Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

**~~~~~***~~~~***~~~~***~~~~~** 

Månritualer är en gammal och helig praxis som har sitt ursprung i Egypten och andra forntida civilisationer, där måndyrkan var en del av kulturen. Månens faser påverkar tillväxten eller nedgången hos växter, djur och människoliv. Att delta i Månens faser sågs som en helig och nödvändig del av varje cykel. INFO INFO.


”En nymåne lär oss gradvis
och övervägande och hur man
långsamt föder sig själv. Tålamod med små detaljer
gör ett stort verk perfekt, som universum. ”
/Rumi (Här).

        

Månritualer är en gammal och helig tradition som har sitt ursprung bl a i Egypten, Babylonien, Indien och Kina där måndyrkan var en del av kulturen. Månens faser påverkar tillväxten eller nedgången hos växter, djur och människoliv. INFO. Att sola sig i månskenet sågs som en helig och nödvändig del av varje cykel.

 

Om du ska använda månkalendern för att styra ditt liv, bör du tänka på dessa månfaser på samma sätt som en jordbrukare tänker på årstiderna; varje fas representerar en möjlighet för tillväxt inom ett specifikt område enbart.

 

Ett av de bästa sätten att ansluta till Månen och börja använda sin energi är med en månritual. Det vackra med ritualer, är att de ber dig att plantera fröer av avsikt och vara ett med energin. 

Nymånen är en tom sida, en ny start, ett ögonblick att vända sig inåt och överväga vad vi vill kalla in i våra liv och vad vi behöver släppa. Det handlar om attraktionslagen. Andlig attraktion går djupare - mycket djupt. Det är kunskap och riktad intention. Det är en tydlig känsla av magnetisk anslutning och "riktning". Glöm inte tacksamhet! Börja och avsluta med äkta tacksamhet – att det är en känsla som genomsyrar din själ och kropp.


**~~~~~***~~~~***~~~~***~~~~~**

Bästa tiden att göra nymåne-intentioner

Den allra effektivaste tiden är att göra nymåne-intentioner så nära den exakta nymånetiden som möjligt, med början ca 1-1 1/2 timme (kanske ett par timmar) innan tiden är exakt.

Den första halvtimmen efter nymånen är också bra, men det kan fungera inom de första 24 timmarna efter den. Var på det klara med avsikterna innan du påbörjar sina intentioner. Månens tider HÄR. HÄR. HÄR .

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om du vill se information om astrologiska cykler - fullmånen, nymånen, månadsprognos etc, så finns det HÄR. 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Ett heligt utrymme/altare för nymåneritualer

Du kan skapa en ”helig” plats där du alltid utför dina ritualer. Där kan du ha ett altare där du fokuserar på det andliga arbetet. Där kan du ha ljus, blommor, örter, kristaller/stenar och ord eller bilder som du har samlat och som betyder något för din andliga utveckling. Det kan också vara hittade fjädrar, saker som du har skapat eller andra talismaner. Detta hjälper till med att ge en mer speciell, helig energi till ritualen.

Vid nymånetid
 är det bra att rensa-städa platsen och altaret om du gjort ett sådant, och att dekorera utifrån känslor och vad du är intresserad av att fokusera på. Nymånen är utmärkt för att bjuda in nya energier och att tänka på de högsta andliga målen och önskningarna. 

Passa gärna på att på flytta sake
r, kanske möblera om, rena med salvia eller andra renande örter eller städa några av utrymmen i ditt hem för att låta en ny ljus och glänsande energi flöda!

**~~~~~***~~~~***~~~~***~~~~~**

Förslag på nymåneceremonier, meditationer och övningar

Måncykelritualer är i slutändan, alltid upp till dig och vad som känns rätt.

**~~~~~***~~~~***~~~~***~~~~~**

Youtube nymåne yoga-flöde på för att omfamna det nya:

Här är 30-minuters övningar för ”nymåne-yogaflöde” för att hjälpa till med att omfamna det nya och förändras. Vad betyder det exakt? Det betyder att yogaläraren har skapat en metod genom denna yogaövning så att man kan reflektera över känslor i sin kropp, påminna sig om att varje månad, måncykel och dag ger något nytt och att omfamna den förändringen med öppna armar. Denna yogaövning är utformad för alla nivåer, men det hjälper naturligtvis alltid att känna till grunderna i yoga! Hon rekommenderar att man gör denna yogasekvens innan man mediterar, eftersom yoga är det som förbereder för meditation. Med energin som rör sig från detta flöde släpper man det som inte längre behövs så att man kan sitta ner och verkligen komma till de goda sakerna av vad intuitionen verkligen vill att man ska arbeta med för den kommande cykeln.   SE R..


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~
Förslag på nymåneåkallan
Inledande välsignelse
~ jag kallar på jordens kraftfulla stomme, bergen ... de gröna höga dalarna och ängarna med en mångfald av vilda blommor, den vita kalla snön som aldrig smälter, topparna med sin tydliga, trygga tystnad ...
~ jag kallar på det rörliga vattnet som kantar jorden, horisont till horisont, som flyter i floder och strömmar, som faller på trädgårdar och åkrar och ger fukt till dess törst ...
~ jag kallar på skogarna, med de stora träden vars rötter är fast förankrade i jorden och som når himlen med sina kronor medan de breder ut i sina grenar ...
~ jag kallar på djur och varelser som lever i åkrarna och skogarna och haven, mina själsliga syskon – vargarna, rävarna och älgarna, höken, koltrasten och duvan, de stora valarna och delfinen, sjöstjärnorna, korallreven, späckhuggaren, gammelgäddan och bläckfisken...
~ jag kallar på alla som levt på denna jord, de som brukat och förvaltat moder jords gåvor, de förfäder som ville det bästa för kommande generationer och vars liv är vår grund ...
~ jag kallar på jorden, min planetmoder, med sina vackra djup och höga höjder, hennes vitalitet och överflöd av liv ...
~ jag kallar på allt jag håller heligt, den närvaro och kraft som finns i det gudomliga som strömmar genom hela universum, skapelsens källa att vara med oss ​​och visar oss vägen i kärlek och sanning

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Alstra förbindelse med det gudomliga

Skapa en förbindelse till den källenergi du känner stöder dig mest - guider, änglar eller någon annan gudomlig anslutning. Eller anslut till vart och ett av de fyra elementen: luft, eld, vatten och jord. Korrelera var och en med en riktning på medicinhjulet; Öst, söder, väst och nord. Hedra det gudomligt maskulina och kvinnliga via solen och månen.

Visualisera avsikter

Visualisering är ett så kraftfullt verktyg att använda inte bara för avsikter utan också för manifestationer.

Stäng ögonen och visualisera vad du än vill göra, se eller vara. Känn vilka känslor du skulle känna när den avsikten manifesterar sig. Nyttja dessa känslor och fortsätt att visualisera vad du ställer in som din nymåne avsikt dagligen under resten av månaden och du har en kraftfull energi spridning!

                     
Dra ett kort för vägledning

Efter meditationen kan du komma tillbaka till nuet med en uppfattning om vilka/vilken avsikter/avsikt du vill ställa in, eller – om du inte kommit på det kan du istället dra ett kort, t ex tarotkort eller orakelkort som hjälp. Dra den du känner dig kallad till. Ett kortdrag räcker. Korten avslöjar alltid något på en djupare nivå.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Medan du rensar dig själv kan du recitera följande bön från Deepak Chopra
Må mina händer renas, så att de skapar vackra saker.
Må mina fötter renas, så att de kan ta mig dit jag behöver mest.
Må mitt hjärta renas, så att jag kan höra dess budskap tydligt.
Må halsen renas så att jag kan tala rätt när ord behövs.
Må mina ögon renas så att jag kan se världens tecken och under.
Må denna person och rymden tvättas rena av röken från dessa doftande växter.
Och må samma rök bära mina böner, i spiral, till himlen.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Skapa ett nymånemantra

Använd det mantrat under hela månens cykel. Håll det enkelt - skriv ner det och förvara det på nattduksbordet och upprepa det för dig själv när du vaknar och innan du lägger dig på natten.

Här är några exempel på mantra:

- Jag är intuitiv och visionär och ser vackra saker komma i mitt liv.

- Jag är fylld med autentiskt uttryck och glans.

- Jag lever ett rikt liv: rikt på kärlek, vänner, medkänsla och vad jag behöver materiellt.

- Jag är min själs ljus.

- Jag är oändligt kreativ.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Du kan skapa ett manifestationskort av de saker du vill genomföra och skapa:

Skriv ner avsikter om vad du skulle vilja manifestera och skapa, vad du skulle vilja känna och uppleva, vad du vill ringa in och ta emot, och de åtgärder du skulle vilja se själv ta. Skriv ner dina intentioner, men inte fler än tio stycken, så att du kan se dem igen under månaden som följer. Se till att du skriver dem i första person och med en bekräftande ton. Skriv i nutid som "Jag är …" och "Jag har ..." uttalanden. Eller: "Jag är på väg att manifestera/skapa/ringa in ..."  
Snarare än att bara lista dina intentioner/avsikter, visualisera var och en av dem och känn i kroppen hur det skulle vara att leva i denna verklighet.

När avsikterna är skrivna läs dem högt för dig själv, kanske till och med framför spegeln om det känns bra. Målet är att läsa dem tillräckligt så att du kan "känna" den önskade känslan i din kropp. Att tala högt spelar en avgörande roll för att få dem till liv. Du kanske märker att de väcker mer känslor när de talas, och att känslan är avgörande för manifestationen.

Behåll dina avsikter så att du kan läsa dem högt dagligen tills fullmånen. Och glöm inte den viktigaste delen: ta hand om ditt önskade resultat. De kommande två veckorna är viktiga för de framsteg du vill ha.

Du kan klippa ut avsikterna för att använda var och en enskilt. Lägg dem då på en speciell tallrik, pappersark eller skål och sätt dem på den plats i ditt hem där du håller en samling heliga saker eller vid ditt altare. Du kan lägga små kristaller runt skålen med avsikter för att ladda upp energin i dina önskningar.

Anslut dagligen till dina intentionerDet är bra att checka in intentionerna varje dag för att påminna dig själv om vad du fokuserar på och vad som är viktigt för dig. Ta dig tid att stänga dina ögon och känna in dig i energin för att din önskan och spendera tid att visualisera och föreställa dig hur det kommer att se ut och känna dig som att du lever och upplever det.

Att ge energi, uppmärksamhet och fokus på dina önskemål varje dag, och att anpassa din energi med dem, hjälper dem att ”komma in i” liv - manifesteras. Du kan också ställa in dig på var och en och fråga din inre vägledning om det finns några åtgärder för dig idag som kan hjälpa din önskan. Denna övning är ett stöd för att manifestera dina önskemål genom att arbeta med din intuition.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Du kan göra en annan ritual, som liknar en avsiktssituationsritual, men det inspirerar dig att ställa in dina intentioner från hjärtats centrerade område, snarare än från ditt sinne eller ego.

Stäng ögonen och andas djupt, försök att inte engagera dig i dina tankar utan låt dem flyta in och ut. 

Du kan också lägga händerna över ditt hjärtcenter och visualisera att flytta energin från ditt sinne till ditt hjärta. Ta dig tid att verkligen känna dig i ditt hjärta. 

Ta penna och papper och börja skriva vilka budskap som nu flyter från ditt hjärta, vilken ny början du vill skapa eller att dina intentioner går framåt för det kommande året. Försök att låta ditt hjärta styra dig snarare än ditt sinne.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Du kan använda tända ljus, med en intention per ljus. Använd sådant som symboler, ord, sigill eller något annat på ljusen som en bekräftelse som hjälp till att så frön med intentioner. Skriv in det i ljuset från toppen till mitten sedan från botten till mitten för att ”dra in den energi” som du vill manifestera i ljuset.

Innan du tänder ljuset, kan du lägga till tre droppar av en essentiell olja som resonerar med stjärntecknet som är gällande eller som stämmer med din känsla eller intention. Var försiktig så du inte får hudirritation, eftersom oljan inte är utspädd. När du tänder ljuset, fokusera på din avsikt och visualisera att den sås i Moder Jord. Du kan slå på trumma eller klangskål eller kanske göra en trumresa, när ljusen brinner ner.

Lågan representerar din energi och din avsikt, var uppmärksam på hur ditt ljus brinner. En svag eller liten flamma kan innebära att du måste omvärdera din avsikt eller lägga ner extra ansträngning för att det ska kunna uppstå. En tydlig stark flamma som brinner stadigt föreslår att ljuset skickar din avsikt ut i universum för att hjälpa dig att locka till dig och manifestera dina intentioner.

Om ljuset börjar ryka kraftigt blir den lägre vibrerande energin renad och släppt, men kontinuerlig svart rök indikerar att några hinder finns och behöver tas bort. Ett ljus som ”fräser” eller ”poppar” kan indikera att dina förfäder erbjuder dig att hjälpa dig.

Ett ljus som brinner ner snabbt innebär att din intention manifesteras snart och en som brinner långsamt föreslår att det kan ta ett tag och att du måste lägga ner mer ansträngning för att manifestera din avsikt.

Följ alltid din intuition när du läser ljusets energi.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

När du är klar med din ritual ta då en nypa salt och strö i en skål med vatten. Med fingret sprider du runt saltet och anger din avsikt eller vilken ny början du vill skapa. Du kan sammanfatta vad du skrev, eller du kan komma med en enkel mening som -"Jag vill skapa rörelse framåt med/inom/mot (säg det du skrivit)”.eller ”Jag vill öppna utrymme i mitt liv för (säg det du skrivit)” – eller din egen mening.

Saltet fungerar som en renare och representerar symboliskt ungefär: ”lycka till”. När saltet är omrört genom vattnet, ”smörj” litet över ditt tredje ögas område. Detta hjälper till att "försegla" din önskan. Avsluta din ritual genom att tacka och välsigna Universum.

För att helt stänga efter ritualen släcker du ut ljusen men lämnar vattnet, dina anteckningar och kristallen i mitten av ljusen. 

Lämna nu över till nymånen för att debiteras. 

När du är klar kan du kasta bort vattnet eller använda det i duschen över ditt hår. Ha dina anteckningar förvarade tills dina avsikter blir tillverkade.

~Du kan göra små handlingar varje dag som signalerar för dig själv att du är engagerad i dina mål.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 

Tänd ett nytt månljus


Tänd det i några
minuter varje kväll under nästa måncykel. Ljuset betyder att vi bjuder in ljus i våra liv. Att tända samma ljus varje kväll under de närmaste 30 dagarna håller ljuset vid liv.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 

Du kan ha ett glas vatten med dig och prata med ditt vatten medan du håller det när du har valt din avsikt. Det sägs att vatten kan känna våra avsikter. 


Stäng nymåneritualen

En avslutande ritual kan vara så enkelt som att säga tack till dig själv, månen, kristaller, Moder Jord, vad som helst eller vem du än vill säga tack till.

 

Du kan annars skriva på ett tomt papper vad du ställer in som avsikt och spara det. Vik ihop den och gräv ner den i marken. Om du satt din avsikt i vattnet tidigare är det dags att hälla ut det, antingen i jorden eller på papper innan du gräver ner det. 

Inget är nödvändigt för det andra. Din nymåneritual är klar och du har ställt in en kraftfull nymåneavsikt för den kommande måncykeln. Lita på att din avsikt har fastställts och att din enda uppgift för resten av månaden är att släppa den.

 

Om du använt kristaller under denna ritual så är de laddade med din manifesterande energi och dess energi är därför en ny början.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

 Lägg din energi på att starta, inte sluta

En nymåne handlar om skapelse. Naturligtvis måste du ibland släppa vanor, människor och situationer som inte längre passar dig. Att besluta att ge upp allt du verkligen bryr dig om på en nymåne kan dock visa sig vara slöseri med energi. Lägg din energi på att starta, inte sluta (spara till fullmånen för det).

Var öppen till nya människor 

Nymånar tenderar att föra in nya människor i våra liv. De ger oss lektioner som våra själar behöver. När du stöter på någon annan eller någon utanför din vanliga typ under en nymåne, var öppen så att du inte missar dessa. Du vet aldrig vilken glädje eller vilka idéer de kan ge.

Avvisa inte oväntade inbjudningar

 

Då nymånetid är perfekt för att träffa nya människor, överväg att säga ja till alla inbjudningar.

DU KAN LÄSA MER OM FULL-NY-MÅNEN OCH ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar