Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 8 april 2021

Nymånen den 12/4 2021 i Väduren = Dags för ett nytt modigt steg!

Nymånen infaller den 12/4 2020 Kl. 04:32:56 vid 23-03 grader i Vädurens tecken.

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Vi har ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. hur energier inverkar på var och en beror på flera faktorer. Men vanligtvis berörs de mest som har starka aspekter denna dag, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO. Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Med Solen och Månen sammanfogade i Väduren präglas denna nymåne av eldens element vilket förstärker vår vilja och kraft. Vi känner mer för att starta upp något nytt och att kämpa för det vi tror på.

Väduren är zodiakens första tecken och handlar därför bl a om alltings början. Energin ger oss gnistan som ger möjlighet att skapa eld genom friktion så att flamman kan skapa en flamma av något elementärt, väsentligt, nytt och vilt.

Väduren är zodiakens första tecken, känt för att vara vågat och impulsivt. Vädurens energi ger passion och modet att konkurrera, kreativitet och att kunna ”slåss” för våra drömmar. Att välja sina strider och slåss med hjärtat är A och O!

Detta är en av de mest bördiga tiderna på året för att plantera frön. Vädursäsongen markerar återställandet av solkalendern. Under Vädurens säsong gör Solens ökande närvaro att vårt självförtroende lyser upp. Och hur passande är det inte att vädurssäsongen och vårdagjämningen på norra halvklotet sammanfaller vid samma dag varje år (21/3)! Upptänd av den rödflammande Mars, hettar Vädurens energi upp våra mest hjärtliga lustar och ger oss modet att konkurrera, och att även kämpa för våra vildaste drömmar. Väduren symboliseras av den envisa, men ihållande väduren, så den här nymånen är ett tillfälle att verkligen ta livet vid hornen och inte oroa sig inför det okända.
Den skapande gnistan är en gåva som vi alla kan katalysera, men vi måste lära oss att använda vår eld klokt och hantera den med respekt och vördnad. Det finns en vildhet som vill uttryckas, en flamma inom var och ett av oss som behöver bli kanaliserad. Genomförd på rätt sätt är det en kraft för stor omvandling och kreativ uppfinningsrikedom. Med medveten kärlek, tålamod och uppmärksamhet på vår inre eld, kan vi låta dess ljus brinna i vårt blickfång för att lysa upp framför våra nya, vilda, steg! En kraftfull tid för initiering. 

Nymånens aspekter


OBS: Hur var och en upplever energin från nymåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. 
Oavsett så visar de på teman som berör det kollektiva! Vi har dock alltid ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”.

Sol/Måne (nymånen) konjunktion Merkurius (7°27 orb)

Denna aspekt tenderar att skapa mer kommunikation, nya kreativa idéer; uttryck för idéer. Det märks på nätet bl a där folk nog är mer benägna att ”tjatta” eller rentav ”tjata”, för det kan nog bli rätt så heta dialoger eller åtminstone ”livfulla”. En och annan kan ju ”drabba samman”, men undvik att dras med… Tala om du känner för det, men håll en värdig dialog. Håll balans. Den som inte är på nätet och kommunicerar kan ha huvudet fullt av tankar och planer, och är på G med att forma en ny plan, sätta en ny idé i verket eller prövar en ny idé…

 Sol/Måne (nymånen) konjunktion Venus (4°17 orb) + sextil Mars (0°42 orb)

Denna aspekt frammanar den feminina kraften i samklang med den maskulina från Mars-sextilen, samtidigt med en stark ”underton” från Vädurens intensitet. Det kan innebära heta passionsstunder, det kan innebära mer intensitet när det gäller konstnärliga och kreativa engagemang. Det är nog få som inte känner denna gnista av energi, vårkänslor i luften och alla rusande hormoner och förhoppningar. Många har nog den lilla flirtglimten i ögat.

Sol/Måne (nymånen) sextil Jupiter (2°53 orb)

Denna harmoniska aspekt medverkar till att skapa optimism och en längtan efter att göra friare saker, att finna glädjen i tillvaron… Så gör då det! Alltså finn den! Glädjen. Tillåt dig det som får dig att skratta och glädjas. Låt energin växa inom dig, det ger dig mer och mer och mer av det som ger välbefinnande. Kanske du kan tillåta dig ett litet äventyr – långt bort eller i närområdena. Eller vara kreativ i hemmet, kanske hitta på något ”tok”. Hemma kan du ju göra sådant som att sätta ihop en liten teater och spexa på nätet eller för de nära och kära, eller kanske skapa en ”blomstrande oas” i rummet eller på balkongen på golvet – med vackra blomster runt en filt med mysiga kuddar och bjuda dina närmaste på en god fika, kanske läsa ett bra stycke ur en bok! Eller kom på något annat, inspirerad av dessa rader1 Det fyller dig och andra med universums positvitets-gnistor som laddar dig och är till hjälp på många sätt.

Sol/Måne (nymånen) kvadratur Pluto (4°20 orb)

Denna aspekt kan skapa envis beslutsamhet. Aspekten antyder att djupa förändringar kan vara på gång som märks som en känsla av att saker är ”oundvikliga” men som, fast man kanske inte ser det just nu, medverkar till att det gamla ”lämnas bakom” och något ”gror” som ger plats för en ”ny växt”, som manifesteras med hjälp av vår omsorg. Så att tänka negativt och/eller agera destruktivt är inget som gynnar denna växt. Vi bör också vara vaksamma och inte låta andra manipulera oss, eller att utöva detta själv. Det ger inget gott som gensvar… Mycket sker på undermedveten nivå men det är viktigt att tillåta sig att släppa kontrollen på allt som sker och tillåta ljusa krafter och inte de negativa. Fokusera på glädje och ljus, släpp det negativa som kommer upp eller som andra utsätter dig för – som du inte kan förändra. Men säg ifrån på ett lugnt sätt, om det behövs, men försök att inte såra.

*********************************************************
Nymånen i ditt personliga horoskops Hus  (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Vädurens teckenFör att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, i detta fall runt 15-16 grader i Vädurens, där vid de graderna i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig så kan du säkert kolla själv nästa nymåne!

LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR. 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen.

LÄS OM NYMÅNECEREMONIER  HÄR.

**********************************************

DU KAN LÄSA MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

2 kommentarer:

  1. <3 Tusen tack till dig/er som gör detta gratis. Detta har hjälpt mig otroligt mycket i min personliga utveckling. Jag önskar er det allra högsta & bästa <3 Med Lugna Vänliga Hälsningar Jeanette Lumio

    SvaraRadera
  2. Tack för dina fina ord! Vad bra att du har haft hjälp av det jag skriver. Allt Gott till dig! Mona

    SvaraRadera