Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 28 mars 2022

Nymånen den 1/4 2022 i Väduren - en kraftfull tid för initiering!

Nymånen infaller den 1/4 2022 Kl 08:27:39 vid 27°39’ grader i Vädurens tecken

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny - en dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Vi har ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Så hur energier inverkar på var och en beror på flera faktorer. Men vanligtvis berörs de mest som har starka aspekter denna dag, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Om nymånen i Väduren

Med Solen och Månen sammanfogade i Väduren präglas denna nymåne av eldens element vilket förstärker vår vilja och kraft. Väduren är zodiakens första tecken och handlar därför bl a om alltings början. Solen värmer upp myllan vid den här tiden av året. I den kosmiska “årsplanen” är detta uppvaknandets tid för oss i vår del av världen, då allt som slumrat under de kyliga månaderna börjar leva upp och nytt föds.

Så det är inte konstigt om vi känner mer för att starta upp något nytt och att kämpa för det vi tror på. Energin som flödar genom Vädursnymånen ger oss gnistan som ger möjlighet att skapa eld genom friktion så att flamman kan skapa en flamma av något elementärt, nytt och vilt. Detta tecken är känt för att vara vågat och impulsivt. Vädurens energi ger passion och viljan att konkurrera, kreativitet och att kunna ”slåss” för våra drömmar. Men att välja sina strider och agera med kraft från hjärtat är dock A och O!

Detta är en av de mest bördiga tiderna på året för att plantera frön. Vädursäsongen då denna vädursnymåne tronar på himlen, markerar återställandet av solkalendern. Under Vädurens säsong gör Solens ökande närvaro att vårt självförtroende tillåts lysa upp med ny kraft och glädje. Och hur passande är det inte att vädurssäsongen och vårdagjämningen på norra halvklotet sammanfaller vid samma dag varje år (21/3) och som för över sin energi till vädursnymånen som detta år sker den 1/4!

Väduren symboliseras av den kraftfulla, vilda baggen som inte lever med flocken, utan vill vara fri att bege sig ut på vidderna. Så den här nymånen är ett tillfälle att verkligen ta tag i hornen och inte oroa sig inför det okända.

Många kan känna en vildhet som vill fram, en inre flamma som behöver bli kanaliserad. Det är en urkraft, den ursprungliga kraften, som likt vårens knoppande behöver komma till uttryck för det är själva skapandets källa. Denna skapande gnista är en gåva som vi alla kan katalaysera, men vi måste lära oss att använda denna “våreld” klokt och hantera den med respekt och vördnad.

Genomförd på rätt sätt är det en kraft som ger möjlighet för stor omvandling och kreativ energi. Med tålamod och uppmärksamhet på vår inre eld, kan vi låta dess ljus brinna i vårt blickfång för att lysa upp framför våra nya, vilda, steg! Detta är en kraftfull tid för initiering – för den som vill.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Nymånens aspekter

OBS: det viktigaste transiterna för Månen är dess exakta aspekter, inte aspekter mellan andra himlakroppar. (Det finns det en allmän månadstolkning för det på min blogg). 

Hur vi påverkas av – upplever - energin från fullmåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. De har oavsett en viss allmän inverkan.

Vädurens nymåne
har ett stellium bestående av nymånen (sol-måne), Merkurius och Chiron. Stellium sker inte så ofta, även om de inte är ovanliga. De är kraftfulla nymånestelliums är ännu kraftfullare. Och vad som är unikt är att förutom stelliumet finns noll aspekter med andra planeter till nymånen

Hela nymånehoroskopet ser ganska tomt ut även om det finns en Venus-Mars-Saturnus-konjunktion i Vattumannen!

Merkurius i konjunktion nymånen inbjuder till mental klarhet som kan lägga början till riktningen. Chiron kan peka på gamla triggers som handlar om att känna sig kränkt eller som signalerar för att väcka gömda/glömda känslor av avvisande eller utanförskap. Det här kan märkas i dialoger, diskussioner eller tankarna som återvänder till det som hänt och som handlar självkänslan där Chiron är “såret” (svagheten, osäkerheten, smärtan).

Merkurius i konjunktion nymånen tenderar att skapa ökad kommunikation, nya kreativa idéer; uttryck för idéer. Det märks på nätet bl a där folk nog är mer benägna att ”tjatta ” eller rentav ”tjata”, för det kan nog bli rätt så heta dialoger eller åtminstone ”livfulla”. En och annan kan ju ”drabba samman”, men undvik att dras med om det drar ihop sig till aggressioner… Tala om du känner för det, men håll en värdig dialog. Den som inte är på nätet och kommunicerar kan ha huvudet fullt av tankar och planer, och är på G med att forma en ny plan, sätta en ny idé i verket eller prövar en ny idé…

I Väduren kan Chiron-energin upplevas som “stridande” eller aggressiv. Man kan säga att den energin sätter en ”pil” i självkänslan vilket kan väcka behov av att medvetet arbeta för att läka detta och hitta tillbaka till kraften. För många kan det innebära att den läkande resan tas till nästa nivå. Så om man är mitt uppe i en helande resa kan denna energi hjälpa till att underlätta processen, vilket ger en uppmjukande och djupare medvetenhet. Med Merkurius kan vi höra en del visdomsord om “smärta och hjärta”, kanske uppstår egna ord, genom inre budskap runt denna tid, något som ger insikter om vår process och andras “känslomässiga sår”. 

Chirons energi stödjer oss att använda våra känslomässiga sår som visdomsportaler, så det finns möjligheter här att ny visdom och insikter från våra sår, vilket också gör att vi kan använda dem för att transcendera och hjälpa andra. Många kan nu få möta några av sina djupaste rädslor och även få fram sitt mod genom det. Kanske mod att tala ut eller säga ifrån? Kanske mod att starta upp något som man inte vågat efter att ha tagit itu med sina rädslor nu.

De som har sin sol, måne eller Ascendent nära 11 grader av Väduren, kan känna denna nymåne mest. För alla andra, kolla var 11 grader av Väduren faller i det natala horoskopet för att se var nystart har möjlighet att kunna ske.

********************************************************

Nymånen i ditt personliga horoskops Hus (= livsområde):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från tecknet. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 

LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR 

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Tips om man medvetet vill använda nymåneenergin

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen

LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.


 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR 

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR. 

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar