Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 1 mars 2022

Astrologisk prognos för Mars 2022

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Det är mina texter på denna blogg. De är skyddade av upphovsrättslagen info HÄR. Så du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Fiskarnas säsong 19/2-21/3

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Fiskarnas säsong från 19/02 till den 21/3. Fiskarna är det tolfte astrologiska tecknet i Zodiaken, det sista tecknet på vintern och de astrologiska säsongerna. Eftersom det är det sista tecknet på vintern, förkroppsligar det all energi från alla tecken som har varit före. Det finns en känsla av slut och övergång. Fiskarna är utrymmet mellan livet och efterlivet.

Fiskarnas energi sveper in oss med mer undermedvetna och andliga och mystiska vibrationer - ofta förvirrande, dimmigt, och oklart... Å andra sidan kan fiskarnas flytande natur göra det möjligt för oss att flyta bortom våra gränser så att vi kan skymta livet från högre, olika perspektiv.

Vi söker tillfredsställelse i det vi gör, och "går på inspiration" mer än "måsten". Tecknet gynnar det konstnärliga och poetiska. Vi kan lättare komma i kontakt med vårt kreativa flöde. Allmänt så skänker musik, meditation och drömmar mer djup intuitiv kunskap till det medvetna sinnet denna tid.

Fiskarnas präglar mänsklighetens ständiga sökande efter sanningen gömd bakom vad som uppfattas av fem sinnen. Det kan kännas ett större behov av att söka mening i det vi gör, vi kanske reflekterar mer över livet och vad man kan göra på planeten som kan göra skillnad. Det kan vara att man vill göra mer för andra i sin närmiljö eller rentav delta i något hjälparbete som gynnar många. Genom att göra det förbinder man sig med den kosmiska visdomen.

De som är andligt mottagliga och som utövar t ex meditation kan hamna uppe i det blå mer än vanligt, och bör inte glömma bort att hålla sig jordade! De drömmande "fiskvibbarna" kan göra att även den mest härdade cynikern kan fundera över det övernaturliga. 

*****************************************

Vårdagjämningstid – flödets tid!

Universums ebb och flod rör sig konstant vilket hindrar oss från att vara ”låsta”, oavsett hur vi känner oss ”i det kosmiska flödet”. Vårdagjämningen markerar också att nu går vi in i kraften!

Det är troligt att det kommande året för oss kommer att ha ett liknande tema eller budskap. Vi vägleds för att arbeta med att vända våra sår till styrka och att acceptera dem som en del av vilka vi är, snarare än något som behöver "fixas". En "svaghet" kan därför utsättas så att en obalans märks. Eftersom vårdagjämningstid är ungefär lika mycket dagsljus och mörker finns det en motsvarande kamp för att uppnå en ny balans. Allt vi behöver göra är att lita på att kosmos vet ”att göra sina saker” på bästa sätt.

Varje år runt vårens dagjämningstid får Jordens magnetfält mer energi! Det öppnas nämligen enorma sprickor i Jordens magnetfält som minskar planetens försvar mot solvinden så att den ”väller in ” och skapar kraftiga rymdväder. D v s att "himlen exploderar av norrsken” (INFO).

Rymdvädrens prognosmakare kallar det "B sub z tipped south." (INFO). Den som är känslig för energier och därmed även rymdväder märker av dessa extra krafter!

Läs om Ostara – Vårdagjämning HÄR


*****************************************

Vädurens säsong 20/3-4-19/4

Efter att ha ”simmat” i Fiskarnas hav hoppar Solen med förnyad kraft över till Vädurens säsong den 20-21/3 (beroende på var man är i världen) till19/4! Det gör det möjligt för oss att släppa loss de känslor som rörde sig under ytan i under Fisksäsongen.

Slutet av Fiskarna representerar zodiakens Omega-område och Väduren Alpha. Början och slutet (Alpha-Omega) handlar om initiering och slutförande, början och slut. Det är en tid att välja nya alternativ och släppa de gamla, en viktig valpunkt helt enkelt.

Så denna axel är därför också extremt viktig i astrologi eftersom det innebär en kraftfull ny energi. Det är just nu, som vi verkligen kan verka för att manifestera energi! (Årstider på södra halvklotet är omvända).

Solens inhopp till Väduren sammanfaller med vårdagjämningen vårens första dag på norra halvklotet - och det astrologiska nyåret! Ljus och mörker är lika denna dag, och från den tidpunkten växer dagarna och blir allt längre (fram till midsommar).

Det här är tiden precis innan vi möter vårens grönska som slår ut med ny energi efter vinterns dvala, då Jordens lutning är sidledes mot Solen. Dagjämningen markerar början på en ny säsong – denna är vårens. 

Forntida astrologer gjorde förutsägelser för ländernas ledare vid vårdagjämningen varje år. Aspekter nu indikerar stor utvecklingspotential mellan ledare och för världen detta år. I våra personliga liv gäller det samma.

Faktiskt så är Mars månad årets mest geomagnetiskt aktiva månad! Diagram som visar det HÄR. 
Tiden runt vårdagjämning (och vid höstdagjämning) varje år innebär mer energi i Jordens magnetfält! Det öppnas nämligen enorma sprickor i Jordens magnetfält så att solvinden ”väller in ” och skapar kraftiga rymdväder - "himlen exploderar av norrsken” (INFO). Detta kallas " B sub z tipped south." (INFO). Den som är känslig för energier och därmed även rymdväder märker av detta!

Vårens dagjämning är traditionellt en tid för att fira fertilitet och naturen förnyelse av livskraften som gick i vila under vintern. När Väduren tar tag i styret, återställs stjärnhjulet (zodiaken runt oss) och energin börjar på nytt - precis i vårtid!

Under tusentals år har vårens dagjämning Vädurssäsongen sammanfallit på samma dag, vilket innebär en fruktbar tid för att plantera frön. En återuppståndelse efter de långa, mörka vintermånaderna. Vårkänslor spirar och skapar passion. Alla knoppar slår ut och livskraften spirar inför allt nytt som väntar. Ny början!

Vädurens energi hjälper oss att ta ett modigt steg framåt och markera vår individualitet. Vi tenderar alla att ha starkare åsikter än vanligt, och kanske ett behov av att vara ”nummer ett” till 19/4.

Under solpassagen genom Väduren har vi en tendens att känna en känsla av förnyelse. Vi tar mer initiativ och är ivriga på nya upplevelser och har mer energi för att ta tag i nya uppgifter.
Vi kan förvänta oss intensiva konkurrensvibbar och våryra under denna period.

Väduren är zodiakens första tecken och handlar därför bl a om alltings början. Vädurens energi ger passion och modet att konkurrera, kreativitet och att kunna ”slåss” för våra drömmar. Att välja sina strider och slåss med hjärtat är A och O!

****************************

DATUM PLANETASPEKTER MARS 2022

(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Den 2/3

Nymånen kl 18:38:16 12°06 Fiskarna

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Fiskarna. Med. dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av vattnets element, som speglar följsamhet, intuition och mottaglighet för stämningar. Vi tenderar att vara mer lyhörda och känsliga för vår omgivning och andra dimensioner.

Fiskarnas tecken representerar slutet av vintercykeln. Dessutom är det stjärntecknet som finns sist i hela zodiakens ”cirkel” som finns runt om oss på himlavalvet (och är en del av oss). Därför representerar Fiskarnas stjärntecken avslutet av hela zodiakens cykel (avslutet): I och med detta sista tecken i cirkeln så närmar vi oss nu nästa tecken, d v s Väduren, den spirande vårens stjärntecken och också det första (en ny början), d v s zodiakens -område. Slutet av Fiskarna representerar därför zodiakens Omega-område, som inträffar ett par veckor (dagjämning den 20-21/3) efter denna nymåne. Slutet och början (Alpha-Omega) handlar om initiering och slutförande, början och slut. Det är en tid att välja nya alternativ och släppa de gamla, en viktig valpunkt helt enkelt.

Denna nymåne sker alltså just innan vi möter vårens grönska som slår ut med ny energi efter vinterns dvala, innan vårdagjämningen den 20-21/3, då Jordens lutning är sidledes mot Solen. Dagjämningen markerar början på en ny säsong. 

Så denna axel är därför också extremt viktig i astrologi eftersom det innebär en kraftfull ny energi. Det är just nu, som vi verkligen kan verka för att manifestera energi! (Årstider på södra halvklotet är omvända).

Fiskarnas ”vattenenergi” skapar ett flöde (jämfört med vattenflöde) som är ganska instabil (jämför med fiskar som simmar utan orientering). De ostabila vädermönstren kvarstår och påskliljor är nog täckta av snö, men kanske snödropparna tar sig upp som ett första tecken på kraft? Något kan börja eller avslutas eller både och. Var uppmärksam på budskap, tankar och externa händelser just nu.

Fiskarna är tecknet för det mystiska, hjälpsamma och intuitiva. Tecknet symboliserar också illusion, fantasierna som egot genererar om sina egna önskningar, dels det kollektiva medvetandet, där vårt ego-medvetande löses upp i ”The Ocean of Being”/”existensens ocean”: Åt vilket håll i oceanen vi simmar eller om vi överlämnar oss till livets flöde, är vårt val. När vi överlämnar oss till livets flöde, tillitens energi och tro på livet så är det den energin som öppnar för den gudomliga närvaron. Vi är då ett med Moder Jord och vår själs öde…

Fiskens energi uppmuntrar oss att drömma och att bidra till att skapa den värld vi vill leva i. Om vi har en kreativ dröm som vi vill se manifesterad, är det läge att mana på den nu när Mars energier samtidigt är aktiva (se mer under aspekter), d v s passionens, eldens, kraftens planet! Det ger också ett kraftfullt uttryck för oss att se igenom ”maya” (slöjan). 

Att skriva ner vad man vill ska hända kring kreativa sysslor och drömmar är speciellt bra. ”Brainstorma” på vad som behövs för att sätta igång det hela, ta vara på elden från planeten Mars (i sextil) och den konkreta energin från Saturnus (i sextil) som ger energin till att låta de drömmarna ta form. Eventuella rädslor bör undvikas som kan skölja genom sinnet. Var i nuet. Vår makt är i nuet. 

Om vi vill hjälpa andra människor, bör vi vara förebild. När vi gör vad som passar oss, är det rätt för alla andra. Attraktionslagen matchar vår energi, orden och beteendet.

Speciellt nu!

Det är dags att dansa med Skaparen och drömma om det vi vill ska manifesteras. Energin är nu som bäst för att få dessa att manifesteras. Så skapa utrymme för drömmarna och ange avsikten för det som ska skapas. Tillåt drömmar att manifesteras. Det är också en bra tid för att få intuitiva svar på frågor.

TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR
TIPS OM RENANDE NYMÅNEMEDITATIONER HÄR

Runt den 2/3
Solen sextil Uranus

Den här aspekten är energigivande, så vi kan känna ett ”energiflöde” och även ett ökat behov av större personlig frihet. Vi kan känna en ”kick” att göra ”litet som vi vill” och också längta efter något totalt förnyande i tillvaron.

Känslan kan vara att det ska ske just nu, att vilja bejaka stundens impuls. Att kasta loss mer och kanske många också vågar sig på att sätta fart mot det ”oprövade” med en känsla av att ”japp nu är det dags”? Det går lättare att visa mer av vår unikhet. Och det kan ge den där sköna känslan av att ”jag lever nu”! ”Jag är”.

Vi känner oss mer nyfikna på vad som kan vänta bakom hörnet om vi tittar dit. Det i sin tur skapar en positiv ”spänningskänsla” och kanske kan vi nu få se något nytt där?

Många söker en ny lösning på något gammalt problem och det är också ett tillfälle då den dyker upp. En ”aha”-upplevelse!
Det är just nu som vi ”oväntat kan vänta oss” något nytt och speciellt! Kanske en ny möjlighet visar sig, som ju också i så fall bör greppas.


Runt den 2/3
Merkurius konjunktion Saturnus

Tänkande och ”form” kommer samman – en konjunktion! Planering är viktigt, men att nu genomföra något av stor framtida betydelse bör nog vänta litet, om det är möjligt.

Det kan vara intressant att notera tankarna just nu. Det ger en ledtråd om hur man svarar på Saturnus press. Till exempel kan man känna press att skriva ett inlägg, ta itu med pappersarbeten, koncentrera sig på en uppgift som man kanske skjutit på... Man märker vad som är rätt sak att göra. Man kan annars känna press att säga vissa saker och att inte säga vissa saker!

Om man svarar på trycket att kommunicera bör man vara försiktig med hur man gör det. Allt detta verkar vara problem. Kan man inte bara prata nu? Visst, så länge man är villig att hantera konsekvenserna.

Vi bör fortsätta att följa sådant som kan hjälpa oss framåt, men kanske inte lita på alla råd från de som tycks vara ”experter” just nu, även om vi vill göra något konkret. Vi kan känna det som att vår medvetandeenergi stöter på en mur, genom Saturnus, och det kan det också pressa oss till att fokusera på realistiska, mogna alternativ.

Kommunikation (Merkurius) är målinriktad just nu. Att vara i balans med Saturnus lärdomar är viktigt nu. Vi bör inte vara alltför lovande just nu. Detta är en av de viktigaste lärdomarna som vi kan märka av under denna transitering. Tänk rätt nu. Säg de saker som måste sägas, undvik att säga de saker som inte behöver sägas ... och be för visdomen att veta skillnaden! Tänk ”Mitt mål nu är att vara smart!”

Runt den 3/3
Mars konjunktion Pluto

Det påvisar att det finns en kraftfull och djupgående energi som kan få oss att se över våra grunder, att se igenom och förstå orsak och verkan ”i nuet”! Denna kraft kan i vissa fall komma att ställa saker på sin spets, samt hos många ge upphov till ilska, så ett råd är att undvika destruktiva konfliktsituationer. Det är inga lätta saker som vi kommer att känna av inom oss och märka på andras ageranden i omvärlden. Det dolda ”spetsas” till i något avseende. Det kan vara allt från avslöjanden, till djupgående känslor av vrede och orättvisa. Då är det viktigt att varje avslöjande går mot ansvarsfullhet när det gäller ilska, vrede och ”kraften” inom oss – alla. Konsekvenserna kan annars bli vittgående och det kan bli mycket att ställa till rätta. Det så det är viktigt att kompromissa även om det finns ett starkt behov av att ”driva saker till sin spets”.

Det kan komma att bli avslöjanden både i privatlivet och i världen. Något kan ligga under ytan och "pyra" fram till dess eller "gömmer sig". Eller någon avslöjar något? Eller något “våldsamt”? Vissa saker som hållits “undan” kan komma fram alltså. 

Ärlighet och positiv energi kan lättare sopa rent runt våra fötter, uppmuntra till renoveringar, reformer och konstruktiva förändringar.

Runt den 3/3
Venus konjunktion Pluto

Denna konjunktion kan manifestera mycket djupa känslor. Det öppnar till mer intensitet, mer sinnligt djup! Det kan skapa behov efter djup intimitet. Vi kan känna stark hängivenhet. Att ”nå under ytan” och förstå mer av djupet, känns angeläget inom relationer och där attraktion uppstår.

Denna aspekt tenderar att väcka passion och energin gör nog att fler än vanligt har ”sex appeal”…
En tid för att gå djupare i relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar.

Relationer känns mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras.

Vi kan upptäcka att vi behöver ligga lågt och anpassa oss till andra. Viktigt är att fokusera på att harmonisera motsatta synpunkter så att frid kan uppnås.

Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar.

Denna konjunktion kan hos andra dra fram avundsjuka, svartsjuka vilket kan leda till manipulation hos en del. Det är nog inte så att detta visas ”upp” utan snarare sker på det inre planet… Det är i sin tur kopplat till ”något gammalt” som inte är bearbetat. Så, det är läge att göra det som det kommer upp…

Runt den 5/3
Solen konjunktion Jupiter

Den här positiva energin kan göra att vi känner oss allmänt välvilliga, kanske mer självsäkra, stolta och optimistiska. Vi söker oss till det som ger ”bra vibrationer”, glädje och/eller välbehag. Vi tenderar att vara mer öppensinnade och kan lättare se det som är positivt i tillvaron. Det sätt på vilket vi uttrycker vårt överflöd är avgörande för resultatet vi möter – från människor, inom oss själva och också genom att ”bara vara” i tillvaron. Det är bäst att använda måttfullhet i alla delar av livet – och Jupiters moral, för även om mycket just nu kan kännas ”lyckosamt” och vi vill göra mycket, satsa på nya saker etc, så är det lätt att inte se till grunderna, utan vi kan ”rusa i väg” och gå litet till överdrift… Tänk efter före…

Den 6/3 (-15/4)
Mars går över till Vattumannen

Vattumannen är tecknet som styr kollektiv. Mars vid 0 grader här är mycket kraftfull, och Vattumannen förknippas ofta med revolutioner, det är tecknet som står för frihet och att man inte vill känna sig instängd eller hindrad.

Den här energin ger också en mer sällskaplig, föränderlig och oförutsägbar energi. Det är en bra tid att använda denna energi för att ställa nya framtida mål och agera för att förändra, framför allt tillsammans med likasinnade själar: Det är också en tid att då man kan vara medveten om att oförutsägbara händelser dyka upp (så det är läge att inte planera för mycket!). Vi kanske märker att vi blir lite mer splittrade mellan en sak och en annan. Det är ganska ”högspänd” frekvens.

Denna energi är utmärkt för att hitta det inom oss som gör oss individuella och unika och att fokusera på dessa egenskaper. Vi kan få "aha" -stunder och få energiuppfyllning med denna placering.

Den 6/3 (5/4)
Venus går till frihetsälskande Vattumannen:

Vi kanske märker att våra relationer ändrar "vibe" denna tid. Vi kan bli mer intresserade av att leta efter fler äventyr, spendera tid med vad som känns som vår "stam" och kanske vara mer sociala och mixa med olika människor. Vi är mer intresserade av människor med denna ”vattumanna-energi” och att diskutera olika idéer och utopier – och lockas till små spännande flirtar. Därför kan vi märka att vi har en mer intressant energi, att vi utstrålar något unikt, och ser livets nöjen och njutningar på ett nytt sätt… Kanske ändras mångas stil. Det är en bra tid att komma ut och träffa nya människor från alla håll och skapa sammankomster med vänner. 

Runt den 6/3
Venus konjunktion Mars

Venus Mars-konjunktionen sker en gång vartannat år. Det skapar det perfekta receptet för romantik och längtan. Det öppnar lätt till passion och lust. Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer eller kanske en attraktion tänds till någon vi aldrig tänkt oss.

Det passionerade paret, Venus och Mars, (också harmoni- och krigsgudar), firar nu sitt passionerade förbund av motsatser. Venus är den gudomligt kvinnliga och Mars är den gudomligt maskulina, så när dessa två planeter möts uttrycker de en speciell energi som vi alla kan dra nytta av. Det sällsynta mötet med Venus och Mars är en påminnelse om att det finns kraft i både det maskulina och det feminina och när de arbetar tillsammans kan det hjälpa oss med att känna oss anslutna och hela.

Venus och Mars möttes nyligen i år, runt den 16/2 2022, och möts nu igen en andra gång detta år, och innan dess detta kosmiska par var tillsammans var i Augusti 2019, innan dess var det i Oktober 2017 och innan det: November 2015. Sedan dess har det kosmiskt passionerade paret, rest på olika vägar men återförenas detta år. Vi kan se tillbaka på vad som hände i det personliga kärlekslivet i Augusti 2019, i Oktober 2017 och innan det: November 2015 för att se om vi kan sammanfatta några mönster eller trender. Det kan hända att en cykel från denna tidsperiod har upphört, eller vi till och med upptäcker att vi har vuxit när det gäller hur vi ser kärlek och relationer.

Det kosmiskt passionerade paret tillsammans kan nu i alla fall ”kicka till oss” så att vi ”går i gång”: med ökad passion, ja kanske t o m upplever en ny flirt eller kanske något sätter fart inom en relation. De vill vägleda oss när det gäller kärlek och att förstå kärlek på en helt ny nivå. Vi kan överväga: "Vad är skillnaden mellan kärlek och magi?”

Men även om Venus och Mars är ett passionerat par (”kosmiska älskare”) så är deras möte så mycket större än det.

När Mars och Venus kommer tillsammans, uppmanas att balansera det manliga och det feminina. Maskulin energi handlar om att vidta åtgärder och är en yttre energi, medan kvinnlig energi handlar om att reflektera och skapa, och är en inre energi. Vi behöver båda dessa energier i våra liv och i världen för att skapa balans och harmoni.

När maskulin energi är mer dominant och kvinnlig energi undertrycks kan det leda till krig, aggression, problem med pengar och girighet, kvävd kreativitet och brist på medkänsla och samband. Tyvärr är det alla teman vi kan se ut i världen idag, men det här sällsynta mötet Venus och Mars kommer att påminna oss om att det inte behöver vara så här.

När Venus och Mars möts kan vi alla använda den som ett tillfälle att balansera våra egna maskulina och feminina energier. Vi kan nu göra vad vi behöver för att komma i balans på vilket sätt som helst, som känns rätt. Vi har alla en egen definition av vad "balans" betyder för oss så stäm in i vibbarna runt detta datum.

Det är en tid att hitta en bra balans mellan det manliga och det feminina inom oss och utanför. Vårt sociala liv kan vara något obalanserat. Om vi kan minska vår impulsivitet och hålla saker måttliga, bör möten upplevas harmoniska och trevliga.

Runt den 10/3 (- 27/3)
Merkurius går över till Fiskarna

Våra drömmar tenderar att vara livligare, våra tankar rörligare och mer fantasifulla och våra instinkter är särskilt starka. Vi kan lättare röra oss i de illusionsriska föreställningarna, där vi kan skapa med vår egen magi, allt från kreativa saker, till skira drömvärldar och idealism. Medan Merkurius är här, är våra sinnen mer öppna och vi kan hitta lösningar inom något område, som vi aldrig ens har övervägt tidigare. Våra tankar har längre räckvidd!

Tänk på de otroliga djupet i havet eller de oändliga rymden - det här är denna tid med Merkurius i vattentecknet Fiskarna. Så medan Merkurius rör sig genom detta tecken, utvidgas våra sinnen till samma nivå av vidsträckthet. Vi kan se saker vi inte kunde se förut och förstå saker vi inte kunde förstå förut. Så vissa tankar vi har under denna tid är bortom ord. Vår förmåga att kommunicera blir dock mer luddig här, och några av de saker som sker i våra sinnen är kanske för stora att hitta ord för. Det är här vår intuition kommer in. Fiskarna är det mest intuitiva tecknet på zodiaken, och påminner oss om att vara noga med de "känslor" vi har i våra sinnen. Vi vet saker på sätt som vi inte kan förklara, eftersom vårt undermedvetande utlöses mer än vanligt medan Merkurius är i Fiskarna.

Naturligtvis finns det också några nackdelar med Merkurius i Fiskarna. Missförstånd i kommunikation är möjlig, och vi kan ha problem med att hålla oss på rätt spår. Vi kan glömma kritiska detaljer, dyka upp sent för möten eller säga saker som inte riktigt är vettiga. Det beror på att vi kan var mer benägna att tala från hjärtat och känslan, inte våra hjärnor. Det är inte så lätt, alla gånger att hitta orden som matchar…

Så… var också beredd på en del förvirring, felkommunikation, kaos, minnesproblem, undrande över oklarheter. Då är det bra att prata med de äldre eller mer erfarna och prata om känslor, undringar andlighet eller till och med spendera mer tid på att inte prata och bara meditera.

Det är då som intuitionen är den bästa guiden.

Skriv ner dina idéer och notera drömmar för att tolka deras betydelse.
Det är även en bra tid att lyssna på musik, skriva dikter eller skapa konst, då det är mycket terapeutisk nu. Det är inte den bästa tiden att fatta några avgörande beslut eftersom fiskenergi kan vara litet oklar och grumlig, så det finns risk att ”luras av sken som bedrar” och vi kanske inte ser saker som de verkligen är.

Det är emellertid en bra tid att prata om saker med nära och kära som behöver lösas eftersom det är den tid då vi känner mest medkänsla för andra och våra gränser inte är hårda och motsträviga – MEN se ändå upp för människor som missbrukar den gränslösheten!

Det är en tid då det inte är så stor idé att försöka räkna ut, förstå allt och så vidare, det är inte så stor idé att försöka kontrollera allt. Att med tillit lämna över till Universum ibland är helt okej…

Runt den 13/3
Solen konjunktion Neptunus

Denna konjunktion ger intuition, fantasi, och drömmande tendenser. Aspekten främjar empati och många vill göra något för någon annan (”självuppoffring”).

Energin bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv. Vi kan få en djupare och bredare förståelse av vår plats i världen. Det är viktigt att vi inser att uppnå våra mål och drömmar innan vi kan hjälpa andra.

Aspekten ger ett andligt inflytande som främjar vår fantasi och intuition. Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor.

Kanske den praktiska sidan nu får ge vika för inspiration och kreativa saker, meditation, en liten ”flykt” från vardagen, att bara vara och följa flödet. Vi kan behöva titta inåt i stillhet för att djupare förstå oss själva, våra motiv och känslor. Vi kan också behöva komma till klarhet med sådant som känns förvirrande eller oklart. Det är väl inte så mycket prioritet på ordning och struktur. Var extra uppmärksam på drömmar och deras betydelse/budskap.

Runt den 17/3
Merkurius sextil Uranus

Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.

Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.

De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.

Den 18/3 2022

Fullmånen kl 08:20:37, 27°39 'Jungfrun
Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse INFO.

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

När den känsliga och drömska och personliga Månen i sin fulla kraft nu “belyser” Jungfruns stjärntecken så påvisar det bl a att vi lättare märker olika nyanser när det handlar om känslor och stämningslägen, främst i kontakter med närstående. Vi noterar mer de små detaljerna hos andra, och kan även bli mer kritiska eller irriterade på just dessa. Så visst kan vi förvänta oss mer av griniga människor som “hackar” på, vad de känner är, andras “fel och brister” e d.

Men vi kan också förvänta oss det motsatta hos många, de som konstruktivt reder ut det som “misshagar” eftersom många kan hantera energin genom att granska, urskilja, och ”syna i sömmarna” och komma till känslomässig klarhet. Det kan finnas ett extra behov av att reda ut och lägga till rätta - att korrigera det som känns fel på det känslomässiga planet. Detta är en mycket finkänslig fullmåne, som förnimmer de små nyanserna. Vi kanske också lägger mer märke till olika detaljer i hemmet som vi känner behöver ordnas till rätta eller också känner vi ett extra behov av att städa och fixa: Vilket är något som tenderar att vara kopplat till en känslomässig oro över obearbetad ”oordning” i känslolivet. Ett större behov av perfektion, alltså.

Vårt trygghetsbehov är nu relaterad till ordning och tydlighet, även känslomässigt. Vi kan behöva organisera allt som är kaotiskt eller oorganiserat. Och det med de bästa intentioner.

Man kan nog säga att detta är en “känslomässigt petnoga” fullmåne, som för många innebär att uppmärksamheten riktas inåt för att man vill urskilja känslornas nyanser, kanske “sortera” och “ordna dem i olika fack”.

Typ: “Där kände jag så för att…”, eller: “Den där gången var det nog för att…”.

Det är bra att göra detta för att rensa bort gamla känslor, så länge man inte tenderar att “fastna”. För meningen är ju att man ska släppa taget. Så: Känn, urskilj och rensa bort.

Så om man bl a har behov av att sortera, granska och ordna, kanske rengöra, städa, röja och fixa t ex i hemmet, eller vill göra något för sin hälsa, så är man mer öppen för inflytandet från Jungfrufullmånen.

Fullmånetid ger oss möjlighet att släppa taget om det negativa så att vi kan bli befriade från dess “bojor”. Det är vad vi känner i livets skiftande händelser som är grundbulten till vårt förhållningssätt. Ett sätt är att göra det fysiskt; städa, rensa. Det är väl så: rening/städning av kropp, själ, ande och den fysiska världen hör ihop och bildar en grund för den framtid som man ska möta. Men det sker en dag i taget och vi har stor förmåga att själva välja. Denna Jungfruns fullmåne är verkligen en ”städa-rensa” fullmåne!

När Månen vandrar och vistas i de olika stjärntecknen har den ju sitt syfte med det: Förra fullmånen i Lejonet “laddade ner” bl a kraftfulla och utåtriktade energier. När det gäller Jungfruns energier så är det inte precis det vilda temperamentet eller att leva ut vad man känner i ögonblicket som är förhärskande, utan snarare ordning och reda och detaljer.

Fullmånen “vill” hjälpa oss med att ge upp vanor eller mönster och denna fullmånes uppgift är att bl a att hjälpa oss att rensa det som är "onödigt" på något sätt. Så Jungfruns energi kan visa oss situationer där vi behöver utvärdera, urskilja och inordna något och att se verkligheten som den är, så att vi ser saker för vad de är, alltså.

Sådant som berör hälsa belyses troligtvis under denna fullmåne och kanske man känner sig manad till förbättrande åtgärder. Jungfrun vill få saker rätt, så att kropp, själ och ande kan fungera i samklang. Vi kan lättare förstå känslomässiga sammanhang, utan illusioner, drömmar och ideal.

Varje fullmånes energi öppnar portar till djupare känslolager för att hjälpa oss att kunna ta itu med det som eventuellt finns där. Just denna fullmånetid kan vi påminnas om och känna tungsinne när vi ser det “slit” och det jobb som vi måste göra för olika ändamål i livet, vilket kan upplevas som tidsödande. Men denna fullmånes uppgift är att hjälpa oss att förnimma vår eventuella misströstan och bearbeta den. Detta för att istället se och “värdera” vår (och andras) idoghet och flitighet, för att det också är något som ger resultat! Den tid vi lägger ner på att vara noggranna, detaljerade, praktiska och hålla oss “rena” (andligt, själsligt, fysiskt), lönar sig faktiskt.  

Om det känns deppigt för att det inte finns några förvärvade rikedomar (pengar och sånt…), så handlar lönen om helt andra värden. Den handlar om det förnuft, den medvetenhet och den noggrannhet som vi lagt ner för att skapa något av ett annat värde. Tänk på den gamla frasen: “Ett äpple om dagen håller doktorn borta” som en symbolisk mening för en slags “jungfrulön”... Att “lönen för mödan” i detta (förenklade) exempel är att få behålla eller bygga upp hälsan, även om det nog behövs mer än äpplen… Och det behöver ju inte handla om just föda, även om hälsa och näringsintag m m är typiskt för Jungfruns tecken. “Du är vad du äter”.

Fullmånen i Jungfruns stjärntecken, är en liten påminnelse om att, för att kunna nå upplysning, så är det en kosmisk lag att de lägre, mer grundläggande nivåerna först måste underhållas och upprätthållas, vilket då är det “jordande slitet” (tjänandet). Det innebär en helhetssyn: en sund kropp, själ, ande! Där ”bor” sunda känslor. Det är vår personliga energi som vi måste investera både för detta och också för vår värld, så att det vi gör eller verkar för bidrar till och hjälper omvärlden i stort att fungera, "som en kugge i hjulet”.

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.

TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Runt den 18/3
Solen sextil Pluto

Det ger det intensiva fokus och den typen av genomskådande som kan se igenom hemligheter – se bakom ytan. Det ökar förmågan att hantera konkurrens och möta människor som är raka och öppna i kommunikationen på ett fördjupande sätt och att nå kunskaper på bred nivå. Det finns nu en ökad vilja hos många, att gå till botten och undersöka saker och ting, händelser och även sådant som skett i det förflutna, vilket hjälper oss att förstå det komplexa. Detta hjälper till att undvika problem i framtiden. 

Det innebär att en kraftfull energi verkar ”bakom kulisserna” för att hjälpa oss att ta stegen till en högre nivå. En stark önskan att reformera något i vårt liv kan sammanfalla med möjligheter att göra just det. 

Det ger många det intensiva fokus och den typen av genomskådande som är till hjälp för att kunna se igenom hemligheter – se bakom ytan. Det ökar förmågan att hantera konkurrens och möta människor som är raka och öppna i kommunikationen på ett fördjupande sätt och att nå kunskaper på bred nivå.

Det finns nu en ökad vilja hos många, att gå till botten och undersöka saker och ting, händelser och även sådant som skett i det förflutna, vilket hjälper oss att förstå det komplexa. Detta hjälper till att undvika problem i framtiden. 

Runt den 19/3
Venus kvadratur Uranus

Gnistor av attraktion kan nog tändas litet ”här och där” denna tid, utan att något mer sker. Det här är en ganska oförutsägbar energi, som ökar flirtbenägenhet, romantisk frihet, ökar passion, entusiasm.

Energin kan förmodligen stimulera känslor inom relationer, de som är nya likaväl som de som varit längre. Känslomässiga störningar kan också märkas. Att sätta hälsosamma gränser på ett kärleksfullt men fast sätt kan behövas nu. …

Det kan ske överraskningar i kärleken, kring pengar. Kanske en del tuffar till utseendet.

Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone någon extra gnista denna tid.

Den 20/3
Solen går över till Väduren
Se beskrivning i första stycket om Vädurens säsong

Runt den 21/3
Merkurius konjunktion Jupiter

Det gör att vi önskar ”bredda” fältet, och veta mer. ”Mästaren” (Jupiter) kan lära oss ”eleven” (Merkurius) en del nytt, det är en perfekt tid för studier och filosofiska debatter. Det passar bra att börja lära oss ett nytt språk. Vi är mer optimistiska och med en generös anda och tolerans, vilket är intressant och attraktivt för många. Det är en bra tid för att leverera ett inspirerande tal.

Denna aspekt kan också medverka till att vara just den ”energikick” som öppnar till bredare tänkande. Det i sin tur medverkar till att då skapa ett mer självständigt tänkande.

Runt den 22/3
Mars kvadratur Uranus

Snabb omvälvning, plötslig överraskning, oväntade överreaktioner, förvånande impulsivitet, ”eldig” hänsynslöshet är några nyckelord och någon eller några kan komma till uttryck som ett resultat av den energi. Det kan ge känslor av att saker är ”motvals” men trots det så är det ett ”felvändande” som triggar till att finna ut nya vägar eller lösningar. Som resultat får man något nytt och fräscht, som man inte förväntat sig.

Dock kan många vara mer ”på kant” nu så undvik att gå in i konflikter och undvik tendenser till att vilja ”gå lös med ilska” eller liknande.… Energin har en tendens att spegla en störande eller mer upprorisk sida. Så ja vi kan räkna med ”uppblossande” händelser/känslor över hela världen, även ”strider”, det kan ske privat och vi får höra om både sådant, om banbrytande eller oväntade händelser i nyhetssammanhang… 

Mars kvadratur Uranus kan dra fram känslan av att behöva "tampas" med någon/något, eller ”strida”, en del kanske kämpar för att bryta sig fri från restriktioner och ”översitteri”.

Det är svårare för många att kompromissa, så meningsskiljaktigheter kan flamma upp. 

Var vis och klok och agera för att dämpa aggressiva tendenser denna tid! Detta är nämligen en tid som kan dra fram ökad ilska.

Som nämnts undvik ”utbrott” för att få utlopp för energin mot någon eller något. ”Ta det med dig själv”, alltså låt irritation eller ilska få ett konstruktivt utlopp när du är själv t ex genom ett träningspass, ”byt miljö”/luft” genom att t ex gå ut i skogen eller prata med någon som förstår vad du känner, eller gör något kreativt… Som några exempel.
Men det kan handla om att många behöver ta itu med svårigheter, krångel och "laddade", situationer både globalt och i enskilt. Det vill säga, säga ifrån mot något. Men gör det på ett klokt sätt! Att inte "skapa gnistor" under den tid som följer är mer än angeläget. 

Många kan behöva hantera rädsla eller oro denna tid. Detta är en "adrenalinaspekt".

Med Mars och Uranus ökar energi som ”vill” ”spränga sig fram eller splittra”. 

Undvik också impulsiva åtgärder och att ta farliga risker! Undvik våghalsighet! 

OBS: Vi kan använda den här energin för att tjäna ett högre syfte och till att finna uppfinningsrika lösningar och något nytt kommer fram. 

Dock tenderar denna aspekt att dra fram hat/vrede som bl a kan riktas mot ledare/regeringar runt om i världen och mellan människor. 
Energin kommer att ge någon from av "utlopp", den finns där och behöver "kanaliseras" alltså. Men det är viktigt att ta avstånd och inte vara en del av dess aggressiva/destruktiva utlopp, att undvika situationer där den kan "missriktas". 

Välj hellre ”zero”/nollpunkten, utan att för den skull bli utslätad och stå upp för orättvisor etc på ett stabilt sätt... 
Snarare är detta en tid att agera konstruktivt med energin, kanske att våga stå upp för något bra. 

Så det kan vara många som nu försöker hitta vägar att bryta gamla ”stofil”-sedvänjor, sociala låsta gamla regler och seder, hävdvunna uppfattningar. Och det kan man göra utan att riskera skada eller onödiga strider, för dess efterverkningar kommer tillbaka till slut (vänder åter när tiden är inne)… Undvik att gå emot andra (även i dialoger) och försök att gå ur situationer som trycker på ”aggressionsknappar” (egna som andras). 

Motionera hellre för ge utlopp för energin, men inte ör hård motion … Var mjuk i viktiga konversationer eller något annat eftersom oddsen ökar för överreaktioner... 

Var noga i trafiken eller med att använda tunga maskiner etc vid denna tidpunkt.

Runt den 23/3
Merkurius konjunktion Neptunus

Denna konjunktion ökar intuition och känslighet, vilket medverkar till att skapa ökad mottaglighet och inlevelseförmåga i våra dialoger och öppnar också till en bredare världsbild. Vi tenderar att vara mer idealistiskt tänkande och också lyhörda för vad som säga ”bakom orden” runt dessa dagar.

Aspekten skapar även tendenser till ökad fantasi och föreställningsförmåga. Konstnärlighet gynnas likaväl som de som är mer obalanserade kan ha en tendens att ”få för sig saker” som inte är sant eller verkligt…

Energin medverkar också till en flykttendens från de mest tråkiga praktiska och materiella aspekterna av livet just nu. Det passar då bra att meditera och utveckla intuitionen kopplad till tänkande, tal och kommunikation. De som är mottagliga för andra ”dimensioner” kan märka av mer mystik eller budskap i drömmar. En del kan få klara andliga budskap. Dock kan de mest fantasifulla ”flyga in i ett fantasifält” eller en tenderar att ha en överdriven ”föreställningsförmåga” och får för sig sådant som inte stämmer med verkligheten. Att vara jordad är givetvis A och O!

Runt den 26/3
Merkurius sextil Pluto

Kommunikation, djuptänkande och mentala krafter är särskilt starka nu. Övertygelseförmågan stärks. Vi sporras sannolikt till att uppmärksamma de outtalade ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Dialoger tenderar att vara starkare och tydligare. Vi kan nog känna att vi vill veta mer om och gräva i saker (i bästa Pluto-stil).

Det kan bli avslöjanden av större format inom nyhetsvärlden, TV, radio och tidningar.


Den 27/3 (- 12/4)
Merkurius går över till Väduren

Detta tyder på "komma direkt till punkten"-typ av kommunikation och tänkande! Det kan finnas potential för häftighet i att förmedla information, spontana tankar eller idéer, snabba och snabba utvärderingar ... Kommunikation blir mer motiverande och självsäkert. Det får många att vara tillräckligt djärva och modiga för att säga vad de behöver säga utan att hålla tillbaka, men det är viktigt att använda kärleksfull vänlighet och respekt.

Instabila tankeprocesser och till och med alltför impulsiva eller aggressiva tal kan ske, om denna energi uttrycks på ett obalanserat sätt. Dialoger kan hetta till och många tenderar att säga vad de tycker utan omsvep. Det kan vara användbart för vissa, men med den typen av kommunikation kan göra att många känner sig obekväma. Försök att inte göra för många vilda antaganden nu. Titta på energin bakom orden eftersom ord kan komma för skarpt eller dominerande, men de innehåller inte alltid ”verklig ilska”. Det är klokt att övervaka sig själv under denna tid. Det finns uppfattningar som kan behöva justeras och förändras.

Många känner sig ivriga att utforska nya sätt och idéer, och den passionerade mentala energin kan eldas upp och uppmuntra till handling eller strävan efter nya vägar, idéer, vägar och möjligheter.

Runt den 28/3
Venus konjunktion Saturnus

Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer eller hur vi ”lockar till oss” någon annan, och kan också ställa några djupa frågor om vår roll i förhållande till den andra parten. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna?
Kanske många funderar över detta? Men är det egentligen rädsla för att släppa ”loss” eller brist på tillit? Detta kan just nu inverka hämmande på t ex glädje och frihetskänsla för många – om där finns någon slags osäkerhet i bagaget. Det kan handla om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. Men vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla även i gemenskap.
Å andra sidan finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejta – om man är redo och har frigjort det som hämmar självkänslan. 
Nyckelorden är det seriösa och tiden. Lösa relationer står nog inte så högt nu. En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 
Utmaningar i ekonomi och relationer kan dock verka tyngre än annars om man har överträtt sina grunder.


~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

MER ATT LÄSA 


Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling 

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs HÄR 

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR. 

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar