Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 1 februari 2023

Astrologisk prognos för Februari 2023

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. Astrologer spårar och tolkar dessa förbipasserande transiter. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) 

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så prognosen är väldigt begränsad i omfattning och djup.

*~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~*

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: se HÄR. Publicera gärna citat från dessa texter och ange då källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Vattumannens säsong 20/1-19/2

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Vattumannens säsong som den passerar varje år mellan 20/1 till 19/2 (ca). Det är en tid då vi nog känner att vi vill vara mer oberoende. Vi vill inte känna oss för instängda och kan agera för att förändra den situation som råder och som kan kännas hämmande. 

Vi blir mer medvetna om vad som är föråldrat i våra liv, och strävar efter att hitta nya perspektiv och nya sätt att göra saker. Struktur och ordning känns inte så tilltalande. Frihet känns mer betydelsefullt. 

Vi känner hunger efter kunskap och att visa vår originalitet och tenderar att vara mer humana, toleranta och accepterar lättare andra för vad eller vilka de är och vill tillbringa extra tid med vänner och gärna skapa nya nätverk.

En ökad känsla av att vilja gå emot den vanliga strömmen är också sannolik. Det finns dock en rebellisk energi för att bekämpa orättvisor som kan tänkas dyka upp, men en del ”tar upp” den energin på ett förvrängt sätt och kan då slåss mot allt och alla. Viktigt är alltså att det finns en god sak att kämpa för, annars kan energin riktas på fel håll. 

Det här är tecknet under vilket samhället samlas på vintern, så att vi gemensamt kan gå igenom genom de kalla, hårda tiderna. Det är nu vi kan finna vår egen stjärna på himlen under de mörka nätterna och hålla elden vid liv medan allt annat blir borta. De som vet var den personliga stjärnan finns där på himlen, glittrande och hoppingivande, bör låta den vara en speciell guide under den här Vattumantiden. De som inte vet var stjärnan finns kan söka efter den uppenbarelsen innan Vattumannens månad är över. 

Det är också nu vi kan behöva skämma bort oss kanske med en ”New Age spa behandling” för att frigöra vinterns ”stelnande” muskler och sinne, så att vi snart kan möta våren med mer frigjord energi. Det är dags att bryta rutinen och finna den unika och färgglada delen av oss själva.

Mitt i Vattumannens stjärnteckens cykel, den 1/2 och 2/2, och ungefär mitt emellan vintersolståndet och vårdagjämningen hålls en europeisk högtid, Brigids helgondag (även Sankta Brigidas, Imbolc, Imbolg): Vårens ankomst firas med ljus och eldar för att representera Solens växande kraft och påminna om att det finns ljus i mörkret och att ljuset nu ökar när dagarna blir längre. Det är dags att fira förnyelse och tillväxt.

Februari har potential för ”skiften” inom relationer och arbete. Briljanta nya möjligheter flödar från stjärnorna och vi säger ja till alternativ som känns rätt. Vissa möjligheter kan ge upphov till tvivel eller förvirring samtidigt som det finns en impuls att gå vidare på den nya vägen, trots att en viss osäkerhet kan vara närvarande.

Leta efter möjligheter i Vattumannens värld med allt som tecknet involverar: vänner, sociala medier, möta medarbetare, fester, delta i grupper eller i lag; engagemang i humanitära insatser, internetbaserad affärsutveckling eller expansion; teknik eller framtidsutvecklande idéer eller planer, och alla slags nätverk.

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

Fiskarnas säsong 19/2-19/3

Den 19/2 rör vi oss från Vattumannens säsong med den ”elektrifierande” mentala och sociala inriktningen, och ”flyter” istället över till Fiskarnas undermedvetna och känsligare energi. Solen befinner sig i Fiskarnas eteriska säsong till den 21/3. 

Fiskarna är det tolfte astrologiska tecknet i Zodiaken, det sista tecknet på vintern och de astrologiska säsongerna. Eftersom det är det sista tecknet på vintern, förkroppsligar det all energi från alla tecken som har varit före. Det finns en känsla av slut och övergång.

Fiskarna är utrymmet mellan livet och efterlivet. Fiskarnas energi sveper in oss med mer undermedvetna och andliga och mystiska vibrationer - ofta förvirrande, dimmigt, och oklart... Fiskarnas präglar mänsklighetens ständiga sökande efter sanningen gömd bakom vad som uppfattas av fem sinnen. 


Det kan kännas ett större behov av att söka mening i det vi gör, vi kanske reflekterar mer över livet och vad man kan göra på planeten som kommer att göra skillnad. Det kan vara att man vill göra mer för andra i sin närmiljö eller rentav delta i något hjälparbete som gynnar många. Genom att göra det förbinder man sig med den kosmiska visdomen.
De drömmande "fiskvibbarna" kan göra att även den mest härdade cynikern kan fundera över det övernaturliga. 

Fiskarnas flytande natur gör det möjligt för oss att flyta bortom våra gränser så att vi kan skymta livet från högre, olika perspektiv. De som är andligt mottagliga och som utövar t ex meditation kan hamna uppe i det blå mer än vanligt, och bör inte glömma bort att hålla sig jordade! Många kan känna av fotspänningar eller fotömhet eftersom Fiskarnas tecken är kopplade till fötterna.

Vi söker tillfredsställelse i det vi gör, och "går på inspiration" mer än "måsten". Tecknet gynnar det konstnärliga och poetiska. Vi kan lättare komma i kontakt med vårt kreativa flöde. Allmänt så skänker musik, meditation och drömmar mer djup intuitiv kunskap till det medvetna sinnet denna tid.

Av alla vattentecken är Fiskarna tecknet som driver djupast. Som det sista tecknet på den astrologiska vintertriaden presideras det i slutet av ett år och förberedelserna för det nya solåret som snart börjar på våren. 

När solen når konstellationen av Fiskarna börjar dagarna bli längre och när temperaturen börjar stiga, så gör människors hopp och optimism. Det var ofta en tid att då man förr tackade gudarna som skyddade genom de långa, mörka vintermånaderna. Under jorden börjar den frusna jorden att tina och vatten börjar strömma när vattenborden återigen finner sin balans. 

Djupt i marken börjar det vilande planetlivet att röra sig och djupt i marken, sker tillväxt på plats som inte kommer att visa sig i en yttre form fram till våren. Floder börjar flöda som issmältor. Fukt är så rikligt att vi kan lukta det i luften, med fuktig jord som ger upphov till denna väsentliga livskraft. 

Som ett muterbart tec
ken är det en tid för förändring och förändringar av säsongen, det är det som är mest uttalat. Det gamla året är i sin dödsfas och det nya året är väldigt nära. Livet går vidare. 

Fiskens energi uppmuntrar oss att drömma och att bidra till att skapa den värld vi vill leva i. Om vi har en kreativ dröm som vi vill se manifesterad, är det läge att mana på den nu när Mars energier samtidigt är aktiva (se mer under aspekter), d v s passionens, eldens, kraftens planet! Det ger också ett kraftfullt uttryck för oss att se igenom ”maya” (slöjan). 

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

DATUM PLANETASPEKTER FEBRUARI 2023
 
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”:

Runt den 4/2
Solen kvadratur Uranus

Denna energi är ”elektriskt laddad” och kan ge litet spänd eller stressande energi. Uppbyggnaden av denna energi kan kännas spännande men också litet oroligt. 

Om en känsla av förestående förändring byggs upp så är tipset att följa intuitionen. Det är emellertid denna uppbyggnad av energi som får oss att söka mer frihet och kreativt självuttryck. 

En känsla av att något ”som är fel/bakvänt” kan manifesteras hos många och då med behovet att man behöver göra något åt ​​det. Så det kan leda till beslut att oväntat och plötsligt göra radikala förändringar. 

Någon eller något kan frammana en vilja att nu ändra på rutiner, beteendet eller planer. Var flexibel när det handlar om de förändrade förhållandena eller omständigheterna. 

Många kan välja att ”gå emot” flödet nu och markera sig, istället för att försöka passa in och vara ”slätstruken” som ”alla andra”. Att göra något på ett annorlunda sätt kan göra hela skillnaden, vilket efter litet omstrukturering gör livet enklare. Vi ska dock inte gå för långt eller göra det som är för vågat, för det kan ”kantra” och då behöver kanske en del av det hela tas om från början igen – lösas på nytt. Göras om…

Att vara mån om att slappna av och hålla lugnet när det ”guppar” eller är litet spretigt” i tillvaron är bra. Andas in lugnt och ut emellanåt och att slappna av ger välbehövlig avspänning.

Runt den 5/2
Venus kvadratur Mars

Det kosmiskt passionerade paret är litet på ”kant” med varandra nu. Men energierna öppnar lätt till passion och lust. Kärleksaffärer kan nu värmas upp till heta nivåer men det kan ändå finnas något som känns ”taggigt” så det är bra att vara medveten om det, så det går lättare att styra känslorna så att det blir litet mer ”utplaning”.

För den som är singel, kanske en attraktion kan tändas för någon man aldrig tänkt sig... Så se upp litet för ”blind” attraktion, att passionen styr mer än att det är ”rätt” – på sikt! Attraktion kan nämligen tändas litet väl lätt denna tid, men kanske också utan att något mer än det sker. Den som hoppas på något spännande kan få uppleva åtminstone något extra denna tid. 

Den 5/2

Fullmånen kl 19:30:44, 16°40', Lejonet
Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva. 
Historiskt använde indianer (och andra naturfolk) ”smeknamn” för fullmånar för att lokalisera årstiderna. Se namnet på fullmåne för varje månad på året och deras betydelse (info).

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Energin för fullmånen i Lejonet är utåtriktad, primal och spontan och portar öppnas lättare till ”vår inre tiger” (lejon) som väcker vår vildhet. Vi får ökat behov av att få uttrycka våra sanna känslor - vara ärliga. Vi vill stå upp för oss själva och visa vår egen vilja. Det är vår personliga sanning som vi nu är kallade att anamma med hela vårt hjärta. Men det kan också leda till konflikter. Så var också vis nog att stiga åt sidan från situationer där det "fräser" till på destruktiva sätt - istället för att klösas!

Det är nog så att vi kan räkna med en del dramatik och känslomässiga uttryck i vår tillvaro. Å andra sidan kan denna fullmåne locka fram leklust, humor och generositet och ett större behov av att bli underhållna och få underhålla. Lejontecknets energi är ju också “barnets”, som upptäcker livet, som springer runt "se på mig jag kan hoppa”. Så vi får sannolikt en starkare känsla av den där ”barnsliga” entusiasmen. Att kreativt hitta på något som roar. Barnet i oss väcks lättare till liv med den där känslan av: ”jag vill!”, ”Jag kan själv” vilket kan triggas av situationer/människor som väcker känslor av att man inte ”får ta plats”, det kan höra samman med något som skett tidigare.

Lejonet är ett passionerat tecken likaväl som ett njutande – jämför med kattdjurens kel och smek – så man kan känna litet extra för att skämma bort sig själv liksom man kan känna sig extra kärleksfull och het. Somliga kan uppleva sig åsidosatt av andra, vilket handlar om känslor från förr. Det är då ett bra tillfälle att få frigöra dessa.

Andra kan bl a känna behov av att med kraft uttrycka vad man innerst inne känner, ”ryta till” och stå upp för något, kanske vill delge ”sanningar”, för att släppa loss hämningar… Känner man så här, ja då är man mer öppen för inflytandet från Lejonfullmånen.

När Månen vandrar runt och vistas i de olika stjärntecknen har den sitt syfte med det: Förra månadens Kräftfullmåne hjälpte oss bl a med att bli medvetna om våra gamla “underströmningar” och avslöja de verkligt djupa känslorna och känslomässiga mönster som vi präglats med tidigt i livet, under ”vaggans tid”. Med Lejonets energier är det inte ”vaggans tid” som är förhärskande. Denna fullmånes uppgift är att bl a att hjälpa oss att rensa bort det som står i vägen för den inre kraften, modet och viljestyrkan och att vara i hjärtats energi. 

Fullmånetid ger oss chans att släppa taget om det negativa så att vi kan bli befriade från dess “bojor”. Ett sätt är att göra det fysiskt. Fullmånens kraft är en bra energi för att rengöra hem och avsluta det som är ofärdigt. Det är väl så: rening/städning av kropp, själ, ande och den fysiska världen dels hör ihop och dels bildar en grund för den framtid som man ska möta. Men det sker en dag i taget och vi har förmåga att välja...

Alla har ett litet lejon inom sig någonstans. Lejonets energi kan därför t ex visa på situationer där vi uppmuntras eller utmanas till att ryta från hjärtat. Energin öppnar portar till djupare känslolager och kan hjälpa till med att få loss låsta spänningar bl a genom att vi känslomässigt reagerar mer i situationer. För många är det nu dags att inte ta order från vem som helst. Och att stå i sanningens centrum. Att inte låta andra påtvinga sin övertygelse. Så tillåt ditt lejon att ärligt vråla (med måtta)… 

Lejonfullmånen vill inspirera oss till att uppskatta oss själva, utan att det för den skull handlar om att vara “egotrippad”. "Lejonet i oss” vill också på något sätt göra sin närvaro märkbar i samvaro med andra. Känslan av godkännande brinner extra. Vi inspireras till att följa våra hjärtan och vara mer generösa och öppenhjärtliga och att ge från hjärtat.

Genom att lätta vårt hjärta kan vi “lätta på spänningar”. Om man har något “gömt” inom sig, så kan det vara läge att uttrycka det på något sätt. Att tala med någon är ju ett sätt, men är det sådant man inte vill berätta för andra, så kan man skriva ner det och bränna upp lappen. Tanken här är, att om man lättar sitt hjärta och avslöjar tyngre hemligheter, kan sömn och immunförsvaret förbättras om man har problem med det. Tyngre hemligheter kan få oss att uppleva våra kroppar som tyngre.

Denna fullmåne ger oss chansen mer än någon annan fullmåne att leva efter – eller leva ut - våra sanningar. 

TOLKNING OM FULLMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSEN HÄR.
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER HÄR. 
TIPS OM RENANDE FULLMÅNEMEDITATIONER FÖR ALLA 12 STJÄRNTECKEN HÄR.

Runt den 6/2
Merkurius sextil Neptunus 

Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.  Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta. Det kan också ge ökad förmåga att kommunicera extra finkänsligt och inkännande. Vi kan ana mer än vad som sägs…
Det är en bra tid att prata om känslor med t ex partners eller med vänner i nöd. Vi är mer öppna för det osynliga och subtila och något mycket vackert och helande kan hända. 

Runt den 8/2
Venus sextil Uranus 

Den här energin kan liva upp inaktuella eller stillastående situationer och vi kan känna för att prova någonting nytt gällande allt från hobbys, nöjen, kreativitet till… romantik. Vi kan känna att vi vill bort från tråkiga rutiner. Inte minst då vi lättare ”distraheras” av något nytt som känns spännande. 

Det här är en bra tid att umgås, att kanske plötsligt ordna en fest eller ge sig ut på shopping. En bra tid att göra sådant som att styla håret eller piffa upp sin garderob… kanske göra trevliga fynd - som några exempel.

De kreativa kan uppleva konstnärlig och musikalisk frihet och stimuleras till att utforska olika former av konst. 

Vi tenderar att vara öppna för utbyte av idéer och att vara mer spontana och längta efter mer spännande former av nöje: Det i sin tur ger möjligheter att stöta på nya och intressanta människor. Vi kan lockas till och locka människor olika de vi annars träffar på… t e x andra kulturer eller livsstilar.

Den som har partner kan uppleva överraskningar och/eller insikter som rör relationen. För de som är ensamma, ökar denna transitering oddsen till åtminstone någon flirt – kanske en elektrisk typ av attraktion. Så det är sannolikt med ett överraskningselement som kan skapa en gnista: De som är andligt ”uppkopplade” kan uppleva ett kosmiskt flöde. 

Få ut det mesta av denna energi genom att hålla ögonen och hjärtat öppna men utan förväntningar. Denna transitering innebär att vi har ett utmärkt läge att lära oss något om energier, genom att låta den arbeta med sin ”magi” utan att vi försöker kontrollera resultatet.

Det sägs allmänt inom astrologin att den kan ge en chans till en ”öppningsflöde” gällande pengar, men det kan också handla om vad vi ser som värde på något annat sätt.

Runt den 10/2
Merkurius konjunktion Pluto 

Det sporrar oss att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil). 

En dos kompromisslös envishet är att förvänta och åsikter kan orsaka att våra ord bryter ner de strukturer som vilar på svaga grunder.

Merkurius med Pluto handlar om kraften i orden. En sådan kraft kan antingen användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet, eller för att manipulera.

Vad vi säger till andra kan vara annorlunda än vad vi tänker. Kanske behöver vi visa alla kort för att inte förlora kontrollen över konversationen eller för att vara konkret och peka på brister. Det är bra att vara medveten om detta och ”simma lugnt” och veta att ärlighet vara längst…

Den 11/2
Merkurius går över till Vattumannen 

Det uppmuntrar vårt tänkande och att komma ihåg att regler är till för att brytas. Vi är redo att tänka utanför boxen eller se utanför ramarna. Vi kan fånga in ett stänk av individualitet, även excentricitet, till våra idéer. Vi har lättare för att ingå i en grupps intellektuella puls, inte minst online. Vi är hungriga efter kunskap och öppna för nya och ursprungliga idéer. Vi har större energi i tankeverksamhet och det gör att våra kommunikations- och tankemönster kan vara mer spontana. Det här är en tid när uppfinningsrikt tänkande ligger i topp. Vi tenderar att vara mer nyfikna på vetenskap och teknik eller vill utforska mer avancerade kunskapsområden. Många insikter kommer plötsligt den här tiden. Dock kan vi räkna med både spännande dialoger och mer argumenterande.

Runt den 15/2
Venus konjunktion Neptunus

Denna ”sammankoppling” mellan dessa två planeter ökar känsligheten, kan ge en känsla av romantik och en tendens att lättare idealisera någon nu. Det är alltså ”de rosa glasögonen” som många tar på sig nu… Många (som är öppna till energin) kan också ”använda den” för att charma! Det kan uppstå dragningskraft mellan personer och ”drömska” önskningar. 

Det finns också en möjlighet att ”hamna i dimma” vilket gör det svårt att komma någonstans konkret eller skapar situationer som gör att verkligheten undviks så som den är: Det kan handla om uppfattningar om kärlek och inom relationer. Det kan kännas diffust och ogripbart. I vissa fall, kan någon inverka hypnotiskt, och då är det lätt att gå vilse i de skimrande ögonen. Gränserna kan suddas ut och visst kan vi dras in i sådant som är mystiskt och magiskt. Men fantasierna, önskedrömmarna, längtan eller ovisshet kan rinna igenom våra själar… Kanske grepplöst och vackert och också lämna en känsla av vemod, om inte drömmarna uppfylls i verkligheten.

För artister kan denna aspekt öka inspiration och kreativitet. Dessutom lockas att njuta av vackra melodier och filmer som väcker ”själen”…

Runt den 16/2
Solen konjunktion Saturnus 

När Solen (vitalitet) går samman med Saturnus (begränsningar) kan det kännas litet ”trögt” eller ”segt”. Det kan dock hjälpa oss med mer självdisciplin samt att vi känner ökat behov av att ta itu med viktiga åtaganden med en känsla av värdighet och ansvar. Det är nog dags att ta itu med det som kräver tålamod, och ”slipa” på de färdigheter man har, eller de som nu behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig. 

Det är en tid för beslutsamhet och att fokusera på framtida mål och att bearbeta gammalt för att ”kasta stenen” man bär och istället hitta en inneboende styrka och inte ”huka sig” under Saturnus tunga energi. 

Eventuella gamla misstag behöver mötas och fixas – ställas i ordning och förbättras. Det kan kännas tråkigt men är nödvändigt för framtidens mål.

Andra personer eller omständigheter kan eventuellt skapa en känsla av att man vill dra sig undan eller ge en känsla av isolering. Man ska då undvika att känna bitterhet och fokusera på sin styrka, att se allt som är bra med den man är, vad man åstadkommit och kan åstadkomma.

Runt den 18/2
Merkurius sextil Jupiter

Det kan göra oss öppna för nya mentala intressen, att ta reda på, veta mer. Vi önskar ”bredda” fältet, kanske vill ut och röra på oss, resa eller boka en resa… Det ökar potentialen till entusiastisk kommunikation och positiva diskussioner. Därför finns chans till utvecklande dialoger.
Jupiter och Merkurius i harmoni gynnar alla idéer och planer och kan bära fram positiva besked.
Denna harmoniska aspekt ger optimism, vänlighet och vidgade tankar. Kanske en tendens till att filosofera. Vi uppmärksammar mer de glädjande nyheterna än de pessimistiska.


Den 18/2 (- 2/3)
Solen går över till Fiskarna

Se beskrivning i första stycket om Fiskarnas säsong

Runt den 19/2
Venus sextil Pluto 

Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Det öppnar till mer sinnligt djup! Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Våra känslor går djupt och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Relationer är mer intensiva men inte uttömmande. Denna aspekt aktiverar också mångas ”sex appeal”. Vi kanske känner mer passion, men passionen upplevs inte påstridig, eller på ett manligt sätt, utan här handlar det om en mer mottaglig och feminin energi!

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i på relationsfronten. Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar. Det hjälper oss också med att vara mer smidiga och trevliga i sociala situationer. 

Den 20/2
Venus går över till Väduren 

När Venus är i Väduren, börjar den blommande kraften igen med våren. Nu söker många efter sätt att återuppliva romantiken efter den långa mörka vintertiden, då varma sockor, tröjor och mysljus kan ha hållit den i mer träda än i passionerade uttryck. I relationer blossar det lätt upp igen i ”en nytändande kick” och lätt upphetsade över utsikterna till ny kärlek, kan andra ta en chans för att påbörja något nytt. 

Passion är nu namnet på spelet när kärlekens och skönhetens planet passerar genom Vädurens tecken, känd för att vara entusiastisk och livfull! Blandningen av dessa energier uppmuntrar oss att ta risker eller ta kontroll över våra liv på ett sätt som hjälper oss att locka till oss det vi söker. 

Venus visar sin kärlek som mjuka moln på himlen, och hos energirika Väduren kliar det av spänning. Kombinationen av dessa två energier kan innebära spännande höjdpunkter! Åtminstone på ”flirtfronten”!

Den 20/2
Nymånen kl 08:09:05 1°21' Fiskarna + Supermåne

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”. Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.
Hur stark inverkan den har beror bl a på var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet. Utöver det är de som är födda i, har Ascendent eller Månen i nymånetecknet mest berörda, samt de som känner kollektiva känslor.

Om supermåne 
Supermåne (perigeum/Moon’s perigee/Lunar Perigee INFO) innebär att Jorden, Månen och Solen är i linje, med Månen, då Månen är som närmast eller nära sitt närmaste avstånd till Jorden i en viss bana. Den ursprungliga definitionen Supermåne myntades av astrologen Richard1979.

På praktisk nivå, säger Nolle och andra astrologer att den starkare gravitationen mellan Månen, Solen och Jorden när det finns en Supermåne, också ger ökad risk för hårt väder eller seismisk händelse. De innebär ökade jordbävningar, vulkanutbrott och stora tidvattenstörningar. Vissa stjärnskådare har observerat att supermånar har sammanfallit med jordbävningar orkaner och andra naturkatastrofer. Det påståendet finns det olika åsikter om - för och emot: info 1 2.

Astrologiskt sett återspeglar supermånar en intensifiering av månenergin. Enligt Nolle kan man i några dagar före, under och efter Supermånen känna sig luddig eller har svårt att fokusera.

När det gäller en supernymåne, kan man känna sig extra fokuserad på människor och relationsproblem kan komma till en kokpunkt… Kanske är det som ”i ovan, så i nedan”? Om det ”drar i tidvattnet” och stormar runt oss kanske vi påverkas? Då är det dags att skapa balans!.

Stjärntecknet som nymånen vistas i visar oss ledtrådar och nu är Solen och Månen sammanfogade i Fiskarna. Med. dessa två sammankopplade i detta stjärntecken präglas denna nymåne av vattnets element, som speglar följsamhet, intuition och mottaglighet för stämningar. Vi tenderar att vara mer lyhörda och känsliga för vår omgivning och andra dimensioner.

Fiskarnas tecken representerar slutet av vintercykeln. Dessutom är det stjärntecknet som finns sist i hela zodiakens ”cirkel” som finns runt om oss på himlavalvet (och är en del av oss). Därför representerar Fiskarnas stjärntecken avslutet av hela zodiakens cykel (avslutet): I och med detta sista tecken i cirkeln så närmar vi oss nu nästa tecken, d v s Väduren, den spirande vårens stjärntecken och också det första (en ny början), d v s zodiakens -område. Slutet av Fiskarna representerar därför zodiakens Omega-område, som inträffar ett par veckor (dagjämning den 20-21/3) efter denna nymåne. Slutet och början (Alpha-Omega) handlar om initiering och slutförande, början och slut. Det är en tid att välja nya alternativ och släppa de gamla, en viktig valpunkt helt enkelt.

Denna nymåne sker alltså just innan vi möter vårens grönska som slår ut med ny energi efter vinterns dvala, innan vårdagjämningen den 20-21/3, då Jordens lutning är sidledes mot Solen. Dagjämningen markerar början på en ny säsong. 

Så denna axel är därför också extremt viktig i astrologi eftersom det innebär en kraftfull ny energi. Det är just nu, som vi verkligen kan verka för att manifestera energi! (Årstider på södra halvklotet är omvända).

Fiskarnas ”vattenenergi” skapar ett flöde (jämfört med vattenflöde) som är ganska instabil (jämför med fiskar som simmar utan orientering). De ostabila vädermönstren kvarstår och påskliljor är nog täckta av snö, men kanske snödropparna tar sig upp som ett första tecken på kraft? Något kan börja eller avslutas eller både och. Var uppmärksam på budskap, tankar och externa händelser just nu.

Fiskarna är tecknet för det mystiska, hjälpsamma och intuitiva. Tecknet symboliserar också illusion, fantasierna som egot genererar om sina egna önskningar, dels det kollektiva medvetandet, där vårt ego-medvetande löses upp i ”The Ocean of Being”/”existensens ocean”: Åt vilket håll i oceanen vi simmar eller om vi överlämnar oss till livets flöde, är vårt val. När vi överlämnar oss till livets flöde, tillitens energi och tro på livet så är det den energin som öppnar för den gudomliga närvaron. Vi är då ett med Moder Jord och vår själs öde…

Fiskens energi uppmuntrar oss att drömma och att bidra till att skapa den värld vi vill leva i. Om vi har en kreativ dröm som vi vill se manifesterad, är det läge att mana på den nu när Mars energier samtidigt är aktiva (se mer under aspekter), d v s passionens, eldens, kraftens planet! Det ger också ett kraftfullt uttryck för oss att se igenom ”maya” (slöjan). 

Att skriva ner vad man vill ska hända kring kreativa sysslor och drömmar är speciellt bra. ”Brainstorma” på vad som behövs för att sätta igång det hela, ta vara på elden från planeten Mars (i sextil) och den konkreta energin från Saturnus (i sextil) som ger energin till att låta de drömmarna ta form. Eventuella rädslor bör undvikas som kan skölja genom sinnet. Var i nuet. Vår makt är i nuet. 
Om vi vill hjälpa andra människor, bör vi vara förebild. När vi gör vad som passar oss, är det rätt för alla andra. Attraktionslagen matchar vår energi, orden och beteendet.
Speciellt nu!

Det är dags att dansa med Skaparen och drömma om det vi vill ska manifesteras. Energin är nu som bäst för att få dessa att manifesteras. Så skapa utrymme för drömmarna och ange avsikten för det som ska skapas. Tillåt drömmar att manifesteras. Det är också en bra tid för att få intuitiva svar på frågor.
Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Skyttens tecken. För att se vilket livsområde som aktiveras av nymånens vibration så kollar man sitt horoskops hus. Där nymånen befinner sig på graden, kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
LÄS TOLKNING OM NYMÅNEN I DE 12 ASTROLOGISKA HUSENHÄR

Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras. 
Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånen. 
LÄS OM NYMÅNECEREMONIER HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Runt den 21/2
Merkurius kvadratur Uranus 

Denna aspekt kan dra fram extrema åsikter och motvilja att kompromissa hos de som har benägenhet till detta. 

Kontakter som vi inte har haft på ett tag kanske återkommer – dyker upp - som ”ur det blå”. 

Planer kan störas. Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Det är okej att berätta för andra, men inte att förolämpa någon.

Det kan vara lätt hänt att ord flyger snabbare än tankar och tankar snabbare än fakta… Energin kan yttra sig upproriskt och kaotiskt beroende på hur man låter den komma till uttryck.

För de människor som allmänt är balanserade kan nya, ovanliga fakta dyka upp och förändra perspektivet på saker på ett spännande sätt. Håll anteckningsverktyg till hands för att fånga de fina insikterna som strålar in från kosmiska världar. På ett positivt sätt kan många därför få några stora genombrott och insikter. Så allmänt kan vi räkna med spännande saker – eller spänning!

Runt den 22/2
Merkurius trigon Mars 

Energin tenderar att hjälpa oss med mental och intellektuell styrka. Vi kan känna oss mer konkurrenskraftiga, vara mer argumenterande och kan lättare säga vad vi anser och tycker, det an göra oss mer uppriktiga och vågade men utan att vi vill riva upp konflikter.

Denna aspekt gör också att det går lättare att ta initiativ för att starta upp t ex en idé. Det går lättare att möta utmanande omständigheter med beslutsamhet. Det är en bra tid för mentalt arbete. Det är gynnsamma för dagar om vi har många saker att göra, eftersom vi nu kan ta på oss mer än normalt.

Det hjälper till att skärpa mentalt fokus och vår förmåga att skapa tydlighet ur kaos. Vi kan ha mer energi än vanligt så vi kanske till och med kan arbeta långa timmar och få mycket gjort nu.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

MER ATT LÄSA  

Läs om viktiga planetplaceringar som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som "dåligt" men är det verkligen så? Läs

Lär dig litet grunder i astrologin HÄR.

LÄS MER OM ASTROLOGISKA TOLKNINGAR HÄR.

Astrologisk alkemi & själsåterkoppling efter känslomässiga svårigheter HÄR.

**~~*~~*<<¤>>*~~^~~*<<¤>>*~~*~~**

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar