Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 30 mars 2017

Kommunikationsplaneten Merkurius till jordnära Oxen 31/3, retrograd och till Väduren igen. T o m 6/6…

Efter en tur genom impulsiva och debatterande Väduren, anländer Merkurius, planeten som bl a speglar kommunikation och flexibilitet till en mer robust miljö i det jordnära tecknet Oxen. Det tyder på att tänkande och kommunikation hamnar i en lugnare och mer eftertänksam fas.

Merkurius kommer att befinna sig där i Oxen mellan 31/3 – 20/4, då Merkurius i retrograd, åter går till Väduren. Merkurius är åter tillbaka i Oxen 15/5-6/6. Merkurius befinner sig i retrograd mellan 9/4-3/5.

Oxens tecken är en mjukare placering för Merkurius, vårt tänkande tenderar att vara mer jordnära, fast och konkret. Vi kommunicerar mer medvetet genom detta inflytande och vi kan lättare orientera genom de fem sinnena – syn, lukt, smak, hörsel och känsel.

Denna position speglar en viss mental envishet, ihärdighet, orubbliga tankeprocesser och ett mer övervägande sinne och vi kanske inte är så öppna för att höra en massa olika åsikter och idéer, utan ser till mer grundläggande värderingar.
Fasta värden, konkreta idéer och praktiska perspektiv tenderar att vara av större betydelse. Koncentrationen är starkare och vi lär bättre genom praktisk erfarenhet. Vi föredrar beprövade snarare än nya sätt att tänka och lägger mer uppmärksamhet på traditionell kunskap eller en sak i taget, ja, vi dras mer till det konservativa.

Beslutsfattandet är mer baserat på det som är praktiskt, materiellt och omgivet av sunt förnuft. Denna placering speglar också ett ökat engagemang i sådant som finansiella frågor och att hantera pengar för att skapa ökad materiell trygghet. 


*************************

Merkurius retrograd

Merkurius i Oxen börjar gå retrograd den 9/4-3/5 och färdas från 4 grader Oxen tillbaka till 24 grader i eldiga Väduren:

Det finns ett utbrett och vittomtalat antagande att Merkurius retrograd är väldigt dåligt för oss. Saker som går utom vår kontroll förknippas ofta med Merkurius retrograda perioder. Men… allt går inte fel när Merkurius går bakåt (retro). Vissa saker som undgått oss under ganska lång tid kommer naturligt till oss utan större ansträngningar. Vissa förhållanden vänder till mer fördel när Merkurius går bakåt än när den är direkt. Merkurius retrograd är inte alltid så illa!
(LÄS MER: 1, 2, 3)

Vi tittar litet på denna retrograda period

Trots att Merkurius retrograd startar i Oxen är en stor del av den retrograda perioden också eldiga Vädurens tema, eftersom Merkurius spenderar halva perioden i Väduren och aktiverar då sådant som ett ökat mod och mer aktivitet. 

Merkurius retro 9/4 i Oxen till 19/4

När Merkurius går bakåt i jordnära tecken Oxen, kan det nog upplevas som att nästan ingenting blir gjort. De olika nivåerna i planeringen blir inte riktigt av som det var tänkt.
Det mesta tycks vara segt eller ligga på "en hylla". Det kan upplevas som att det finns blockeringar på flera nivåer. Att färdigställa dokument och pappershandlingar kan upplevas vara besvärligare och fungera långsammare. Likaså kommunikationer.

Oxen handlar om personliga värderingar och inkomster, liksom vår värdering av andra i våra liv. Detta tecken är också förknippat med mat/substanser, ägodelar, tålamod, sensualitet och komfort. 
Under hela denna tid kan vi, trots den "sega" upplevelsen, komma att göra nödvändiga förändringar och justeringar om än med mer möda, eller också får vi viktiga insikter och mer medvetenhet, inom många av dessa ovan nämnda områden.

Denna tid kan användas till att förbereda sig för bl a viktiga dokument och att strikt följa gränserna för tid eller budget m m, eftersom det är läge att ”bida sin tid” under denna retrograda period Oxen. Ta dig också tid att fundera och formulera dina tankar, det kommer en tid efter denna ”skuggtid, då du får nytta – användning - av det…

Merkurius retro i Väduren 20/4 till 3/5

Det är en period som kräver en del medveten ansträngning när det gäller kommunikationens stil och innehåll.
Räkna med mer frustration på det intellektuella och kommunikativa planet, kanske också ökad debattlust även om det känns som om denna energi går bakåt - inåt. 
För även om en impulsiv energi vill gå vidare med allt detta, så tenderar det att "haka upp sig", ”stanna” vid irriterade tankar. 
Dock, en sådan här period kan meditation och avslappning ge en viss lättnad. 

Var medveten om vad du säger och hur du säger det. Se till att inte säga något som du kommer att ångra senare, särskilt ord som är hårda. Ord kan sannolikt lättare misstolkas även med goda avsikter.


Var också uppmärksam på vad folk säger till dig; du kan nämligen bli positivt överraskad, trots allt! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar