Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 7 mars 2017

Vad är på gång på stjärnhimlen och speglar oss på vår jordiska vandring?

Som alltid när man tolkar planeters lägen, vare sig det gäller aspekter eller byte av stjärntecken, fullmåne m m så kan en allmän tolkning aldrig bli så konkret som när man tolkar ett personligt horoskop. Men här kommer en allmän tolkning:

Planeten Mars har kommit fram till slutet av sin passage genom tecknet Väduren, ett stjärntecken den har varit hemma i. Den sista graden av alla tecken kan kännas tung, som ett tryck, efter det vi erfarit och lärt för vi är på väg att integrera detta. Nu när Mars ska gå in i Oxens stjärntecken den 9 Mars (2017), kan vi ta en titt på våra instinkter, våra impulser, hur vi vidtagit åtgärder, och hur vi använt vår ilska och aggression – i relation till hur vi vill fortsätta med det eller ta lärdom och förändra dessa beteenden efter det som tagits upp i Väduren.

Men, den 10/3 säger vi dock hej då till Mars i Väduren och säger istället hej till Mars i Oxen!
Planeten Mars når nu mer lugn när den når Oxen, ett tecken på tålamod, styrka, värde och materiell trygghet. Detta är en sensuell och hudnära placering för Mars, mer om att njuta av livets enkla nöjen.

När Mars befinner sig i Oxen, blommar också ”tjurens styrka” när det gäller vår vilja och inriktning och den kraft vi använder för att komma någonstans.
För planeten Mars som har så mycket kraft och vill göra saker direkt, ofta på ett obetänksamt sätt och med full fart, så kan det nog te sig som att försöka köra en bil med gaspedalen i botten för att ha hög fart, medan någon samtidigt trycker ner bromspedalen - vilket ju är behövligt ibland...

När många känner att energi och kraft dämpas så inträder en lugnare känsla. Säkert inträder mer intresse för att syssla med det som är praktiskt och jordnära, istället för att konkurrera eller stressa för att hinna med saker, som nu kan bli mindre viktigt att ”kämpa för”. Därför stabiliseras säkert mycket i tillvaron och ”kampen” (eller kampkänslan) lugnas. 
Så, det känns säkert som att det är läge att sakta ner och ”lukta på blommor”, kanske påbörja vårens odlingar. Denna position pågår fram till den 21 April.

De heta vårpassionerna och romanserna (inspirerade av att både Mars nyligen befunnit sig i Vädurens tecken bl a i en konjunktion med Venus och Uranus där) kommer nu till en med jordnära känsla – eller fas. Nu är det trygghet och att stabilisera ”framfarten” som gäller. Att vara ”jordad”, vilket är mycket lättare nu.

Även om Oxens energier bromsar planeten Mars ivrighet och impulsivitet så ersätts det med en fokuserad envishet. För många som rör sig eller börjar röra mer på sig under våren ger det en benägenhet till ökad uthållighet och också säkert bättre kondition.
Med Mars i Oxen, är vi allmänt mer envisa och beslutsamma och vi får mer energi av motstånd eller när vi behöver försvara något.

I kontrast till den impulsiva Mars i Väduren som vi passerat de sista månaderna, tenderar vi nu genom Oxens lugnare tempo att fullfölja våra mål genom ihärdighet och tålamod. Det kan vara ett bra tillfälle att se över det som ger oss konkreta saker, vilket kan handla om ekonomi (budget t ex) likaväl som det kan gälla odling. Målen blir mer långsiktiga utifrån konkreta planer.

Visserligen kan en del tycka att saker och ting som man arbetar för, går (växer) sakta, att inget händer trots att energi läggs på att få planer och praktiskt åtaganden att bli konkreta eller också känner man att man vill nå fram till ett slutmål fortare. Men det som växer under jord, kommer att slå ut och bära frukt senare. Så är det med stjärtecknet Oxens energier! Tålamodet prövas därför säkert hos många! Håll ut och sansa dig, säger nog Oxens stjärnor!

Merkurius, planeten som står för kommunikation, tänkande och rörelse har sedan 25/2 varit i Fiskarna, tecknet som ansluter oss till det mystiska och universella, där den speglat den intuition som ökat hos oss och även psykologiska insikter, likaväl som vi kan ha förvirrats av sådant som upplevts som oklart, eller dykit in i havet av illusioner...
Dock, den 10 Mars, går Merkurius och Chiron samman där i Fiskarna, och vidrör sannolikt en ”djup nerv” om hur vi använder vår röst, vårt sätt att kommunicera eller uttrycka inspiration och kanske för många, även hur vi kan vara en ”röst” för de lidande.


Den 11-12 Mars: FULLMÅNE I JUNGFRUN:
Polariteten till Fiskarna är Jungfrun, som när de är opposition till varandra, ansluter oss till teman som service och känslomässigt läkande. Båda gör det på olika sätt. Så om Fiskarnas egenskaper är mystiska och hängivna, så är Jungfrun verklighetsförankrad och vill inte ha flum eller ”nonsens”, utan det ska vara korrekt, rätt och riktigt och kunna sättas in i ett fungerande mönster. Så, jungfrufullmånen den 12/3 kommer att belysa just detta: den drar mellan det immateriella (icke fysiska, andliga, översinnliga, transcendentala, opåtagliga) och det materiella (fysiska, jordiska, världsliga, reella, verkliga, faktiska, konkreta, sakliga). En fullmåne då vi vill organisera, är mer praktiska och ser ”nyktrare” på tillvaron…
(Mer om fullmånen här på bloggen kommer den 8/3 2017).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar