Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 6 april 2017

Vad händer på stjärnhimlen den närmaste framtiden?

Planeten som speglar skönhet och relationer befinner sig i sin sista retrograda fas för denna period sedan den 2/4 (t o m 15/4) i Fiskarnas tecken, efter en månads besök i Vädurens heta tecken mellan 4/2-2/4. 

Det verkar därför som om Venus väntar sig något eldigt snart, kanske något stormande, i Väduren och vilar nu först ett tag som ”gäddan i vassen” i Fiskarnas tecken...
Det ger mer frid på relationsfronten, och i Fiskarnas vatten är också Venus omsvept av dess mottagliga, fogliga och drömska energi som också löser upp mycket av Vädurens heta begär och egobehov. Istället får Venus och därmed också vi, sådant som ökade visioner, ökad föreställningsförmåga och mer längtan efter samvaro, närhet, kanske känner en slags saknad eller vemod.


Denna kombination skapar någon slags upplösning oavsett vad det kan handla om på kärleksfronten, och det "helgonlika" i att undvika konflikt kanske verkar för bra för att vara sant – så försök se igenom och bakom dimman, IFALL det finns något att förstå om någon verkar undvikande eller otydlig eller så. 

Det är för många läge att ta ett steg tillbaka och omvärdera, att omarbeta gamla invanda mönster, kanske ta en paus för att med förnyad kraft möta väntande ”stormar” eller åtminstone passion när Venus vänder direkt vid 26 grader Fiskarna den 15/4 och då går mot Väduren igen som den beträder den 28/4. 
Så Venus tid i Fiskarna är en tid att inventera vad som är av värde i alla former, inklusive också självkänslan i relationer. 

Men observera att Venus också passerar Chiron, en punkt som har med djup psykisk och känslomässig sårbarhet att göra och dessutom i kvadratur med Saturnus. Då kan frågor från det förflutna eller någon från förr ”manifesteras”, detta för att avsluta något obearbetat och det kan också innebära att något påbörjas efter det. Oavsett om det är en kvardröjande relationsfråga eller taggig knut eller om det handlar om vad som är av värde kan det komma upp och behöver då behandlas. Bearbetas.

När så Venus återgår till Väduren 28/4 kommer vi att bära med oss det vi ”funnit” i Fiskarnas ”dimma”, värdet, och det sätter fart på modet och därför vågar man mer. Passionernas tid väntar! 

Fredag, 7 April befinner sig Solen i Väduren opposition Jupiter i Vågen, en aspekt som vanligtvis förstorar, expanderar och också är litet egocentrisk. Det kan ge ökad självsäkerhet och behov av att ta nya chanser för det är lättare att se möjligheter. Vi vågar mer. 
Denna aspekt är litet uppiggande nu när Venus är retrograd i Fiskarna och (vi) känner av Saturnus ”granskning” genom kvadraturen.

Lördag och Söndag 8-9 April: Så vad det dags för en annan retrograd, vår mentala vän Merkurius (t o m 3/5). Retrograda planeter är dock inget att vara orolig för. Det är då vi ”checkar in” energin och urtypen för den planet det handlar om. Det ger oss anledning att litet extra begrunda värdet av våra val och hur de manifesteras. Merkurius retrograd handlar mer om redigering istället för att skriva.

Under Merkurius retrograda cykel är det dags att tänka om, omdefiniera, omorganisera, ompröva, omorientera, och/eller omplanera utan att vidta några kraftfulla åtgärder på den "nya planen" förrän efter Merkurius retrogradperiod. Det är dags för kompletteringar; dvs städa upp pappersarbete, betala gamla skulder, göra vad vi har lovat, men inte har slutförts eller på annat sätt hantera dessa frågor på ett ansvarsfullt sätt.

Kolla in några astrologers ”guide” om hur man överlever Merkurius retrograd:




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar