Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 20 april 2017

Vad kan stjärnhimlen berätta om den närmaste tiden?

Torsdag den 20 April börjar Pluto sin årliga retrograd, vid 19 grader Stenbocken (sluttid 28/9 vid 16 grader). Under denna tid kommer vi sannolikt att notera ”skuggteman” kring makt och kontroll. Pluto kan komma att visa oss vad vi varit omedvetna om, så att vi kan läka och integrera detta i vårt liv och därmed utveckla djupare insikter kring dessa teman. 
Mer om Pluto retrograd HÄR

Den 20 April backar även planeten som har med kommunikation, resor, transporter och teknologi mm att göra, d v s Merkurius. Den går då tillbaka till Väduren som en del av sin bakåtsträvande resa, (och går direkt igen i Väduren 4/5). Dags att denna tid ta en andra titt på sådant som rör planeten. Det kan vara läge att tänka om, göra om, omdefiniera, omorganisera, ompröva, omorientera och/eller omplanera utan att vidta åtgärder på den ”nya planen” förrän efter denna retrotid. Det är dags för kompletteringar; dvs städa upp pappersarbete, betala skulder, gör vad vi har lovat och inte har slutfört eller på annat sätt hantera dessa frågor på ett ansvarsfullt sätt.
Mer om Merkurius retro HÄR 

Fredag den 21 April ökar de kosmiska växlarna litet mer.. Mars går nämligen in i Tvillingarna, vilket tenderar att betona sådant som mindre resor, kommunikation och lärande, liksom det kan ge rastlöshet. Och som sagt, Merkurius är fortfarande bakåtsträvande. Försök att inte vara förhastad eller obetänksam under resten av April. Var även uppmärksam på ord och tankar; stävja t ex tankar som kan leda till något ogenomtänkt, håll inne med åsikter som kan leda till onödiga gräl. Även om irritation finns, var mån om att rensa luften konstruktivt alltså.
Men mångfald är ju också Tvillingarnas egenskap. Det handlar om "provsmakning av små bitar i taget", snarare än att göra ett totalt engagemang.
Så vi kan även arbeta mer effektivt nu, om vi har en mängd olika uppgifter. Vi kan lättare flytta mellan dem likt fjärilar!
Mer om Mars i Tvillingarna HÄR

Lördag och söndag 22-23 April, är en helg med Månen i Fiskarna. Och Fiskarnas energi har en tendens att ge mer lugn och eftertanke medan man sitter uppkrupen hemma och det skänker mer tyngd åt Merkurius och Mars mer rastlösa energi i Tvillingarna. Använd gärna fiskmåneenergin konstruktivt, t ex meditera och sök inspiration. Du kanske känner dig mer känslig än vanligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar