Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 26 april 2017

Vad kan stjärnorna berätta om den närmaste framtiden?

Onsdag den 26 April:

Idag är nymånen i Oxen! Efter de starka energier vi fick runt vårdagjämningen i Mars och flera retrograda planeter i April, kan vi nu tona in Oxens jordnära inslag och ta in en mer avkopplande energi.

Denna oxnymåne hjälper oss att vara centrerade på skapelsens energi och att njuta av det jordiska. 
Oxen är kopplad till det materiella, till vår grund; bl a vår föda, det som växer, den ekonomi och de saker som vi behöver för att upprätthålla våra liv här i den fysiska världen.
Så ställ gärna in intentionerna idag, om hur du vill återvända till och upprätthålla dessa grunder. Rensa eventuella illusioner som hindrar dig från att vara i den här jordiska verkligheten.

Oxens nymåne är också en tid för att hedra kroppen, sinnena och deras gåvor, en tid att njuta av den helande energin av att vara i naturen och också att uppleva den "sköna" energin genom t ex konstnärlighet.

Torsdagen den 27 April:

Merkurius som har gått tillbaka till Väduren (från Oxen), går samman med Uranus. Eftersom Merkurius är retrograd så är det några dagar runt 27/4 då vi ser på livet och våra val utifrån ett djupare synsätt och när nu Uranus deltar genom konjunktionen, så kan vi också få plötsliga och oväntade insikter. Eller kännedom om sådant vi inte alls varit medvetna om... Ett nytt perspektiv kan nu öppna sig.
Uranus läge stimulerar också vårt tänkande och skapar spänning i tillvaron, kanske rör runt i de dagliga rutinerna. Det är en tid då vi står mer öppna och är mer intuitiva. Det kan också innebära att vi är extra kreativa eller dyker på sådant som är annorlunda eller originellt. 

Fredag ​​den 28 April:

Med tanke på retrograda planeter, så är nu Venus tillbaka i Väduren efter sitt retrograda dopp i Fiskarna... Venus i Väduren är en mer hetlevrad och modig Venus (än t ex i Fiskarna) eftersom den befinner sig i krigarens och ledarens tecken. I Väduren färgas den rödare och är inte så intresserad av att förhandla så som den mer var i Fiskarna. Nu lär vi oss kanske värdet av att våga säga nej eller kanske att våga inleda något nytt…
Vi talar om ”modet” här. Att våga säga nej… eller bejaka det vi tidigare inte vågat.
Venus kryddas med eldiga, kanske romantiska kärleksenergier. Väduren är en fysisk och spontan energi så det är lättare att ge bort sitt hjärta på ett ögonblick eller låta sig svepas bort av ett flirtande öga.
Om du är en person med en stark Vädursenergi, kan du bli mer sporrad än vanligt att följa passionen, även för en kort stund.

Helgen 29-30 April:

Nu doppar sig Norra och Södra noden litet grann i Lejonet/Vattumannen efter 18 månader i Jungfrun/Fiskarna, men de inträder egentligen helt i dessa tecken den 9 Maj 2017 (t o m 6/11 2018). Sist de befann sig i Lejonet/Vattumannen var 1999!
Så vad kan det innebära för oss?
Åtminstone vet vi att vårt kollektiva öde nu börjar riktas mot Lejonets tema. Lejonet som är ett fast tecken styrs av Solen och Norra noden vill här bl a visa oss vart vi kan hitta vår glädje och kreativa sida.

Norra noden i Jungfrun lärde oss bl a vikten av att använda urskiljning, diskretion, kritiskt tänkande och uppmärksamhet på finare detaljer, för att kunna nå bortom tvivel och osäkerhet. Så nu har vi fått med oss några finslipade färdigheter, vi vet sannolikt mer hur man använder dem och vi är säkert inte rädda för att visa det!

Norra Noden i Lejonet hjälper oss bl a att t ex återupptäcka vår passion, vår kreativitet och vårt mod. Så var inte rädd för att skina och glänsa nu när stjärntecknet som symboliserar ”stora hjärtan”, ”stora trutar” (a la Lejonfödde Mick Jagger, likaväl de som säger stora sanningar) och ”stora hår” genom Norra Noden börjar avge sin stadiga värme på det personliga och kollektiva planet under de kommande 18 månaderna!
Upptäck din storhet, alltså!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar