Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

lördag 6 maj 2017

Noderna till Lejonet och Vattumannen 9/5 2017!

Den Norra Noden som bl a symboliserar en framväxande evolutionär möjlighet för själen går nu in i Lejonet och den Södra Noden som bl a speglar den grund vi har för att möjliggöra den utvecklingen, går då till Vattumannen. 
Det är första gången sedan 1999 och de kommer att stanna där fram till November 2018.

Månens Noder (eller Drakens huvud och svans) har i cirka ett och ett halvt år befunnit sig i Jungfrun och Fiskarna under en resa som uppmuntrat oss till att vidta själsliga och fysiska reningsprocesser, att stärka oss fysiskt och att vara mer kritiska, men att samtidigt söka vår andliga väg och att få kontakt med våra rena avsikter. 

Nodernas läge i de här tecknen har hjälpt oss att släppa eventuella missbruk och destruktiva mönster: Så förhoppningsvis kan vi med renade och fräscha sinnen och kroppar och en mer kritisk syn men med andlig tillit möta Lejonet och Vattumannens energier genom nodernas passage där!

Lejonet är det tecken som styr hjärtat, både det fysiska och det andliga hjärtat. Så under Norra nodens transitering genom Lejonet, är det en bra tid att gå in i hjärtat av vem du är i förhållande till det ”kollektiva hjärtat” likaväl som det ”andliga hjärtat”.  

En del av att vara i hjärtat är att vara både modig och kärleksfull, som man säger med ”själ och hjärta”. Och hjärta och mod tillsammans brukar innebära att man agerar för en god sak, d v s med kurage – ”courage”. Roten till ordet ”cor” är det latinska ordet för hjärtat. Ursprungligen betydde courage ungefär att säga sitt hjärtas mening utan rädsla och utan skam. 

Hjärtlighet, självuttryck, självsäkerhet, livslust och kreativitet är vanligtvis förknippade med Lejonet, men inte som flyktiga ögonblick, utan det är avsett att vara regelbundet bestående i våra liv. Så därför kan vi gör det till en vana. 

Noderna i Lejonet och Vattumannen öppnar också till betydligt mer optimism och glädje. 
I Lejonet genomgår vi en resa där vårt behov av personligt uttryck, generositet, fest och kärlek ökar. Tillsammans med Jupiter i Vågen, tecknet för skönhet, kan detta bli ett år med stark kreativitet och ett nytt personligt uttryck som kan hjälpa till att forma vårt framtida samhälle på ett positivt sätt. 

Detta är en bra tid för att etablera de kreativa strävanden som vi vill fokusera på. Lejonet är ett fast tecken, vilket betyder ökad stabilitet.

Det är ibland lättare att peka på hårda astrologiska influenser som de stora katalysatorerna för större förändringar och tillväxt i våra liv. 
En utmaning för Lejonet är att härleda lika stora livslärdomar från de mer välvilliga astrologiska influenserna också.
Vi kommer lättare i kontakt med vårt inre barn eller vår artistiska sida - som båda är förknippade med Lejonet - att agera oförskräckt från hjärtat. 

Vårt DNA och noderna



Noderna sägs vara direkt kopplade till dubbelspiralen i vårt DNA, som representerar Yin och yang, en inbyggd del av systemet för energikällorna som kallas chakras: Syd- och Nordnoden motsvarar chakrana för ”Earth Star” och ”Soul Star” (INFO  INFO). 
I det personliga horoskopet representerar Noderna DNA som har genetiskt samband med denna livstid och våra kroppar. De representerar vårt individuella karma och vår själs specifika behov mot evolution. 
Och utifrån vårt nya förhöjda perspektiv är det många misstänkt hela tiden äntligen klarlagt ... att vårt karma inte är skilt från vår familjs karma ... och helandet som rör din karmiska situation kan läka familjens karma för många generationer bakåt och framåt. 

När ödets noder rör sig genom varje tecken en gång vart 18.65 år har vi också chans att flyttas vidare runt vår evolutionära DNAspiral. 

Norra Noden är vår dharma, den Södra Noden är vår karma. De är områdena inom vår jordiska existens där 5D-jaget gränsar till 3D-jaget och de enda punkterna i diagrammet som rör sig medurs runt tecknen - tillbaka till källan.

Den transiterande Norra Noden är ett kollektivt manifest, vår uppgift, vår avsikt. Lejonet är tecknet som reglerar både det fysiska hjärtat och det högre, andliga hjärtat. 

Nu kan vi öppna oss till att ”tänka med våra hjärtan”. 
Vi får chansen att flyttas upp en högre oktav när det handlar om vårt syfte här.

LÄS MER HÄR, HÄR, HÄR HÄR HÄR HÄR 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar