Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 4 maj 2017

Vad stjärnorna kan berätta om Maj 2017 – en prognos


Denna månad har vi möjlighet att påbörja en helt ny grund:

Solen i Oxen

Med Oxens tecken på topp, är det inte bara vackert ute utan också lugnare. Vi saktar ner och kommer i kontakt med elementen, enkelheten och njutningen. Likt björnarna vaknar upp från sitt viloläge och tar sig ut, kan vi börja förnimma våra kroppars uppvaknande när Solens ljus nu långsamt ökar i styrka. Det är dags att göra sådant som hör till Oxens tecken, som att påta i jorden, njuta av växtligheten och gå barfota för att komma i kontakt med alla våra sinnen. Omgivna av allt som växer kan vi öppna oss helt och hedra våra jordiska gåvor, det här livet, och skönheten i omvärlden. 
I all denna uppvaknande växtprakt kan man tänka ungefär: ”Jag tar del av växtkraften och upprätthåller mig själv, den gåva som jag fått: själva livet på Moder Jord”.

En utmanande kvadrat mellan Saturnus och Chiron drar fram våra gamla känslomässiga sår. Detta ger oss dock en möjlighet att hela dem genom de omständigheter och situationer som prövar oss, så vi kan lägga märke till dem och bearbeta dem. Aspekten började redan i December 2016 och nådde sin andra toppunkt i slutet av April och dess effekt fortsätter nu under Maj.

Runt 2/5 och framåt - Merkurius vänder direkt och reser med Uranus

Merkurius, som bl a är kopplad till sinnet och kommunikation, vänder direkt den 2:a Maj vid 24 grader Väduren.
D
en kommer att vara stillastående på himlen tills 2:a veckan i Maj. Nu går vi vidare i våra relationer, med avtal och med våra kreativa strävanden med mindre bagage och mer visdom. Utsikten för framsteg öppnas, även om retrograda planeter egentligen inte är något att vara orolig för. Det är ju då vi bl a ”checkar in” energin och urtypen för den planet det handlar om. Under Merkurius retrograd har vi b la städat upp och idisslat det förflutna – och släppt det!

Merkurius är i eldiga Väduren nu och under de kommande två veckorna och reser då tillsammans med Uranus, planeten för radikalt beteende och förändring.
Merkurius och Uranus kommer att gå i exakt konjunktion 8-9 Maj.

De här 2 veckorna är därför en tid av spänning och insikt - inte särskilt vilsam. Speciellt inte för våra sinnen! Det håller oss från att somna, kan man säga.
Men i samverkan med Merkurius gör Uranus våra sinnen mer öppna för nya perspektiv och våra idéer mer originella.
Under de kommande 2 veckorna kan vi märka att vi fått plötsliga genombrott efter veckor av stagnation.
Dock kan argument hetta till! Och om vi oroat oss för ett beslut, kan något kring detta plötsligt ge oss insikter. 
När Uranus gör sina rundor, ”knäpper den” också till vår eventuella självgodhet och våra eventuella osanningar med blixtar. 

En hel del oväntat kan komma att inträffa under denna tid, även sådant som chockar många av oss.
Omvärlden skapar kanske också förvirring och många runt om oss verkar även förändra sitt tankesätt och temperament.
Alla beslut som fattats före denna tid har benägenheten att denna tid förändras.
Vi kommer att få en helt annan syn på våra liv, redo att gå vidare i nya riktningar.

Meditation kan hjälpa till att lugna sinnet och främja välbefinnandet, men det finns dock en stor kreativitet tillgänglig för oss under detta Uranusinflytande, vilket uppmuntrar oss att tänka utanför lådan och finna nya sätt att se på vår värld.

Denna aspekt mellan Merkurius och Uranus är också uppiggande för t ex författare och affärsmän, för artister och alla som vill öppna sina tankar och hitta ett nytt perspektiv på sina liv. Det kan dessutom ge nya tekniska upptäckter som därför med all sannolikhet snart kommer marknadsföras.

Troligtvis kommer vi att märka av sådant som upprör oss, oväntade och överraskande händelser. Förvänta det oväntade alltså!

Den 9/5: Norra Noden till Lejonet

Detta är en viktig dag, så markera den gärna i kalendern. Denna vårtid är en perfekt scen för Norra Noden som går från Jungfrun över till Lejonet och den Södra Noden då går till Vattumannen (från Fiskarna).
Så efter ett och ett halvt år i Jungfrun och Fiskarna med bl a ett större behov av att ”fylla ett tomrum”, kanske sökande efter mening i allt som sker, ökad kritik, detaljmedvetenhet, efter att ha jobbat med vår tillit, så är vi nu på väg in i en fas med mer utåtriktning. 

Vi börjar då en resa där vårt kollektiva ”öde” är att komma i kontakt med och främja livsglädjen och vår stolthet! 
Vi kommer också i kontakt med vårt behov att uttrycka oss ”stort” och bejaka våra talanger och skaparförmåga till gagn för världen. 
Många vill därför dela med sig av positiv energi, helt enkelt. 

Förra gången vi hade vi Norra Noden i Lejonet och den södra i Vattumannen var September 1998 – December 1999. Försök att komma ihåg vad som hände då, för att få en aning om vad som väntar oss ett och ett halvt år framåt.

Frestelsen att leva bekvämt och ensidigt, att välja förtrogenhet över möjligheten att acceptera vad samhället talar om för oss att göra behöver överskridas nu. Nu är det dags att skina som individ, att återupptäcka vår passion, vårt centrum och vår kraft. 

Fokus för de kommande sexton månaderna ligger på att föra våra talanger till världen, att uttrycka vår humor och dra samman människor till nytta för mänskligheten.
Vi har alla unika gåvor och vår egen frekvens av kreativ energi. 
Nu är det dags att gräva fram dem. 
Vi kan börja med att fråga: Vad ger oss mest glädje?
Och fortsätta fråga oss: Hur kan vi njuta av allt vi gör samtidigt som vi orienterar oss mot att med glädje hjälpa andra och också inspirera andra att göra samma sak? Hur kan vi bryta oss loss från tradition och hämningar och fullt uttrycka oss till en mottaglig publik? 

LÄS MER OM NODERNA (eller Drakens huvud och svans) HÄR:

Den 10/5: Fullmånen i Skorpionen

Utöver allt detta, har vi denna dag den 10:e Maj, en kraftfull och intensiv fullmåne i Skorpionen (20 grader)! Den är omvälvande och kommer att ge rensningar på djupet, särskilt hos personer med Skorpionascendent eller med planeter eller vinklar vid 20 grader Skorpionen eller Oxen.
Pluto, härskaren över denna fullmåne, har gynnsamma aspekter genom en sextil till fullmånen och en trigon till Solen. Plutos energi är oftast svår att smälta, men den här gången kan vi göra det bästa av den.

Det är troligt att Merkurius kontakt med Uranus denna tid, fullmånen och nodernas skifte aktiverar väldigt mycket som vi knappt kan hänga med i! Så, vi kan förvänta oss anmärkningsvärda genombrott på många plan, både inom oss och i vår omvärld, samt få oväntade nyheter kring detta datum! 

En stortrigon mellan Uranus i Väduren, Saturnus i Skytten och Norra Noden (dock icke exakt) kan få till stånd en tryckvåg av god karma som många givetvis kommer att få ta del av!

Dagarna runt 11/5 – Mars aspekter:

Mars som befinner sig i kvadratur till Neptunus, har en trigon till Jupiter och Merkurius befinner sig i en trigon till Saturnus: Vi kan nog känna ”blodrusning” och en önskan att fly eventuell tristess i vardagen. Dock kommer vi nog inte göra något överilat då våra sinnen samtidigt är mer praktiskt inriktade och fokuserade på det som är vettigt och logiskt.

Den 16/5 – Merkurius till Oxen

Merkurius går in i Oxen, vilket kommer att ge ett fredligare sinne och mer jordade intressen de närmaste veckorna. Vi lägger ner mer noggrannhet och överläggning kring intressen och i dialoger. 

Dagarna runt 18/5: Saturnus och Uranus

Saturnus går in i en harmonisk trigon till Uranus, det andra av tre möten. Den första händelsen var vid jul 2016 och nästa kommer den 11/11 2017.
Denna ettåriga transit gynnar byggandet av en ny verklighet. Det är en bra tid för nyskapande, risktagning och grunden för en ny personlig livsstil.
Tillsammans rensar de också bort oärlighet och manipulation. Osanningar som är under tryck, dimma och speglar kommer att ses som just detta.
Efter Neptunus kvadratur till Saturnus under större delen av förra året, blev förvrängning av sanningen vardagsmat. Denna transit försöker få den energin till ett slut. 

Ovanpå det korsar Saturnus Galactic Center, och vi genomgår en karmisk ”avräkning”. Sanningen råder och åstadkommer rättvisa som skär genom vår eventuella förvirring och våra eventuella tvivel.

Vi kan märka att kaotiska händelser lugnar ner sig och oberäkneliga människor beter sig mer kontrollerat och på mer praktiska sätt. 
Gamla strukturer har fallit isär, och ur spillrorna, börjar vi bygga vår framtida världsbild. Vilka är våra prioriteringar som nu rör sig framåt? Hur kan vi skapa vettiga men nya planer som kommer att leda oss till nästa steg?
Ja, vi börjar se någon ny möjlighet att göra de förändringar som vi vill ha, det finns mer lätthet i det hela. Allt som har varit i gamla hjulspår har nu möjlighet att blåsas till nytt liv.

Transformation är i luften. Många som letar efter nya upplevelser i terrängen, får nu i Maj ”biljetten som behövs” för att komma i kontakt med dem. 
Det finns en hel del nya kryddor! Det är en potent tid för att överbrygga det som hindrar oss från att gå vidare i våra liv och en tid för genombrott och ombalansering. En välbehövlig försäkran om att vi är på rätt väg med våra ansträngningar. 

Uranus vill göra speciella och nyskapande framsteg och tack vare den stabiliserande energi som Saturnus kommer med nu, flyttar vi bekvämare till okända områden: d v s från ett läge av säkerhet och enkelhet, till ett mer spännande men ändå tryggt läge. 
De med planeter på 26-27 grader i eldtecknen drar särskild nytta av denna transit. Detta är en tid av anmärkningsvärda och hållbara framsteg.

Dagarna runt 19/5: Venus och Jupiter

Venus vid 13 grader Väduren i opposition till Jupiter retrograd i Vågen.
Det är en överfylld och sensuell energi.
Venus vill att vi ska njuta av varje liten sak och Jupiter vill att vi ska njuta av varje liten sak till fullo - se bara till att inte överdriva detta nu!
Förväntningarna är höga och ja, vinster kan göras. Fler sociala kontakter, mer pengar, fler nyheter och fler möjligheter är troligt.
Detta är en kulmineringsmarkör för den senaste Venus retrograda cykeln (Mars/April 2017). 
Dagarna runt den kan producera en stor händelse, en överdådig show, en betydande social händelse. 
Det är dags att njuta, spendera, utan att överdriva, vilket är en risk om man inte är medveten om detta. För vissa kan en förälskelse eller en passion komma att överväldiga alla sinnen.

Den 20/5: Solen till Tvillingarna:

Solen går in i Tvillingarna vilket öppnar vägen för tvillingnymånen som sker den 25:e. 
Tvillingsolsäsongen tenderar att påskynda tiden - en eldstråle med information, tankar och idéer kan vara litet överväldigande men också spännande och upplysande. 
Vi är mer öppna för nya upplevelser och återskapar oss genom att försöka skapa litet nya ”personas” (roller) – vi spexar och ”leker”.
Det är nu vi vill undvika allt som är för djupt och föredrar att skumma längs ytan för att bibehålla maximal anpassningsbarhet. Så atmosfären kommer att lättas upp. Vi har 30 dagar på oss att känna oss mer ljusa och sorglösa, vara nyfikna och utforska världen omkring oss.

Dagarna runt 25/5: Tvillingnymåne!

En tvillingnymåne (4 grader) som får oss alla prata, att vilja lära och utforska något. Den hjälper till att öppna en portal för nya upplevelser. Passa på att planera en resa eller titta på en dokumentär om ett ämne du inte vet någonting om. Dags att glömma eventuella åsikter som du ”lånat” från andra människor, från böcker, från TV: n och göra din egen istället. Utforska livet med en nybörjarens sinne.

En utmanande Venus/Pluto-aspekt den dagen kan dock ge upphov till dolda (Pluto) problem i våra relationer (Venus) som kan dämpa tvillingenergin något!

Dagarna runt 28/5: Mars och Saturnus

Mars (25 grader Tvillingarna) blir mer aktiv här nu i slutet av månaden, genom en utmanande opposition till Saturnus! Det stör därvi vill ha ”status quo” litet, men denna energi harmoniserar samtidigt med Uranus, vilket uppmanar oss att samtidigt utforska nya realiteter. 
Detta är en tid då vi kan känna ett ökat tryck att använda vår viljas (Mars) kraft, och det är därför till hjälp att ha någon form av planering. 
Var vill vi ha förändring i våra liv - vilka nya erfarenheter vill vi ta med i vår verklighet och vår planering? 
Vi kan känna en friktion mellan önskan att utforska världen på våra villkor och behovet av att följa regler i samhället. 
Detta är en intensiv tid som indikerar visst motstånd eller förseningar. 
Det kan också uppstå konflikter och argument, eftersom Mars är i Tvillingarna. 
Många kan vara oeniga utan kompromiss i sikte. Men, ta det i så fall lugnt, slappna av och andas djupt – fyll lungorna med syre och fokusera på en filosofisk synvinkel! D v s höj dig över det!

Dagarna runt 31/5: Positiv energi från Pluto och Merkurius

Merkurius är i trigon till Pluto och vårt mentala fokus kommer att fördjupas och intensifieras. Ingenting kan komma i vägen nu OM vi är helt inställda på bara goda syften!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar