Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 31 maj 2017

Vad stjärnorna kan berätta om Juni 2017 - En prognos

Juni är astrologiskt sett, en av de bästa månaderna detta år. Planeternas läge denna månad speglar ökad optimism och det omöjliga kan plötsligt bli möjligt.

Månaden är intensiv och händelserik och vår intuition är högre, vilket antyder att det går lättare att fatta bra beslut. 
Särskilt runt 20/6, då vi har sommarsolståndet på norra halvklotet och vintersolståndet på södra halvklotet. 
Resor av alla slag gynnas, med tanke på en mycket aktiv Merkurius, Jupiter och Tvilling/Skytt-axeln.

Vi har några mycket positiva aspekter i Juni, bland annat en stortrigon och ett ”slott” (Info om ”slott” HÄR) i början av månaden, vi har Jupiter som vänder direkt vid tidpunkten för fullmånen i Skytten (9/6), samt många trigoner i luft, eld och jord tecken.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Juni 2017 börjar 
smidigt tack vare en trigon mellan Venus (25 gr Väduren) och Saturnus (25 gr Skytten). Det tyder på stabilitet främst på relationsplanet.

Runt 3/6 
får vi ta del av de mest positiva energierna till utveckling som vi kan få, tack vare en rad mycket positiva transiter: Vi har en stortrigon i eldtecknen (Norra Noden, Saturnus och Uranus) som förstärks av de två drakarna (Info) och då bildar en unik aspekt som kallas ”slott”.
Spetsen av ”slottet” är Uranus som är i konjunktion till Venus, så vi kan förvänta överraskande vändningar av händelser. 
Då kompletterar också Solen (13 gr Tvillingarna) dessa energier genom en trigon till Jupiter (13 gr Vågen) med en verkligt positiv och optimistisk energi.

Runt 4/6 
kan vi vara mer emotionella och börjar agera mer via känslor och stämningar då Mars vandrar in i Kräftan. 
Samtidigt får Solen (14 gr Tvillingarna) en kvadratur till Neptunus (14 gr Fiskarna). Det kan ge en känsla av oklarheter över något.

Runt 6/6: 
Två personliga planeter förändras: Venus i Oxen och Merkurius i Tvillingarna. Ett par ord för att beskriva denna energi är: ”komma hem” eftersom både Venus och Merkurius är i sina egna tecken – d v s det är deras hemvist. Den plats där de kan uttrycka sig på sitt bästa sätt. 
Under de kommande veckorna kommer det att finnas en känsla av den rätta ”feelingen” i luften. 
Kärlek och skönhet är lättare att uttrycka och glädje och kommunikation kommer att löpa smidigt.

Runt 9/6: 
Fullmånen Skytten (18 gr) och samma dag, vänder denna fullmånes härskare Jupiter direkt. 
När en planet förändrar sin rörelse är den superkraftfull och precis vid tidpunkten för fullmånen gör det den ännu mer kraftfull.
Denna sällsynta händelse kommer att göra fullmånen i Juni till en av de viktigaste och mest händelserika fullmånar detta året.
Vi känner mer för att vidga våra vyer och ge oss ut i det ”okända”, kanske en resa till något nytt resmål, kanske en ny kurs eller bok som expanderar medvetandet - oavsett så är det ”expansion” som hägrar.
Något ”stort” kan säkert ske eftersom Jupiter tycker om att expandera allt den berör.

Runt 13/6: 
kommunikation ”överallt”, eftersom Merkurius (13 gr Tvillingarna) är trigon till Jupiter (13 gr Vågen) och lite senare, en kvadratur till Neptunus (14 gr Fiskarna) som kan skapa litet oklarheter, kanske en del röriga tankar.
Nya projekt av alla slag gynnas, och ideal svallar. Nu är det dags att ”drömma stort” och oroa sig mindre om ”hur”. 
Snart kommer Saturnus transit hjälpa oss att kunna forma en plan utifrån drömmarna och hur vi ska kunna komma dit.

Runt 15/6: 
Dags för det första ”verkliga och konkreta denna månad när Solen (24 gr Tvillingarna) är i opposition till Saturnus (24 gr Skytten). Vi ser det praktiska som behöver göras... En ökad ansvarskänsla.

Runt 18/6 
är Merkurius i motsatsförhållande till Saturnus (24 gr Skytten), alltså i opposition. Merkurius möter säkert en del förmaningar från läraren Saturnus. Det får oss nog att ”tänka till”, kanske över viktiga beslut och att möjligtvis tänka på vad vi sagt eller säger i resonemang.

Runt 16/6:
Neptunus ändrar kurs och vänder retrograd (bakåtsträvande) vid 14 gr Fiskarna – och vår känslighet och mottaglighet förhöjs.

Runt 20/6-21/6:
Solen och Merkurius går in i Kräftan och förbinds genom en konjunktion, vilket kraftfullt förstärker midsommarsolståndet på denna 0 grad i tecknet! Passa på att göra en ceremoni - ge (offra) en blomma till Solen och sätt dig och ta in dess energi, medan du ber om att få ta del av dess krafter till just det du behöver!

Runt 23/6:
Nymånen i Kräftan (2 gr) konjunktion Merkurius uppmuntrar intima samtal och nära kontakter. Viss information kommer till oss genom intuition – alternativt så kan några gamla minnen dyka upp.

Runt 24/6-25/6:
skapar en intensiv atmosfär då Venus (18 gr Oxe) är i trigon till Pluto (18 gr Stenbocken), Mars (13 gr Kräftan) kvadratur Jupiter (13 gr Vågen) och senare till Mars (14 gr Kräftan) i trigon Neptunus. 
Känslor och passioner svallar högt - vi vill ”slå ihop” vårt syfte med vår önskan.
Passa gärna på att umgås - det är en bra idé att planera ett datum eller en utekväll vid den här tiden.

Runt 27/6: 
Merkurius (13 gr Kräftan) kvadratur till Jupiter (13 gr Vågen) och senare i trigon Neptunus (14 gr Fiskarna). Detta är ett bra tillfälle att ”drömma stort” och utöva skapande verksamhet.

Runt 28/6-29/6: 
Månaden avslutas med lite mer Merkurius (en aktiv månad för Merkurius). Merkurius befinner sig i konjunktion Mars (15 gr Kräftan) och den 29/6 (18 gr) ligger den mittemot Pluto (18 gr Stenbocken).
Det antyder skärpa! 
Samt att de här aspekterna sannolikt sporrar oss att uppmärksamma de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och tankar får mer djup. 
Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).
En dos kompromisslös envishet är att förvänta och åsikter kan orsaka att våra ord bryter ner de strukturer som vilar på svaga grunder.

Försök att vara cool, gör gärna litet meditation eller kanske spendera tid vid vatten och kom ihåg att ord kan aldrig tas tillbaka, så välj dem noga!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar