Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

söndag 2 juni 2019

Astrologisk prognos för Juni 2019


I Universum (som vi är en del av) är förändring konstant, och där rör sig planeterna ständigt i många olika riktningar, s k transiteringar. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO) I det allmänna (kollektiva) horoskopet speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Om) så transiter ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var aspekterna hamnar i det personliga horoskopet, så solteckenprognoserna (längre ned) är väldigt begränsade i omfattning och djup.

Allmänt, världslig/kollektiv prognos
Juni 2019:

Jorden och Jupiter närmar sig varandra och dom är som närmast den 12/6 2019 klockan kl. 04.00 sv. tid. Men sker Jupiters opposition den 10/6, då Jorden i sitt omlopp går mellan Jupiter och Solen och Jupiter hamnar mittemot Solen på vår himmel. Under Maj och Juni är Jupiters sken mer än fyra gånger ljusare än Sirius, den ljusaste stjärnan på himlen. Små teleskop kan att se stormar, månar och molnbälten. Jupiter ses i konstellationen Ophiuchus på södra himlen vid midnatt: himmelskarta HÄR  Mer info R

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så gick Solen ur Oxens lugna tempo och tog ett skutt in i energiska och intellektuella Tvillingarnas säsong den 20/5. Astrologer uppfattar början av Juni som ”muterbar”, eftersom Tvillingarna är det föränderliga tecknet innan sommarsolståndet i Kräftan (21/6).
Det är en period av aktivitet och rörelse och, beroende på vem man frågar, en ”tokig tid med en del drama”... När Solen rör sig genom Tvillingområdet på himlen - så aktiverar den vår ”Tvillinghet”. Effekterna varierar beroende på vårt eget födelsehoroskop, men i allmänhet drar Solens transitering genom Tvillingarna fram vår sällskaplighet; vår nyfikna natur; vår önskan att prata och leva och kommunicera. Det aktiverar också våra motsättningar, vår mångfald, vår motsägelsefullhet och otillförlitlighet. Det är en tid för höga höjder och lägre nedgångar.

När det är Tvillingsäsong, tenderar vår energi att kännas spridd och vild, eller vi kan inte tyckas sluta prata, eller vi känner oss fräcka… och vet inte varför? Ja, kanske är vi bara mänskliga och har en rolig tid, eller kanske är det Tvillingsäsongen.

Tvillingsäsongen ber oss att stiga in i vår mångsidighet, vildhet och tokrolighet och ta in kunskaper och sprida dem... Byta energi, byta luft… Vi kan växa och överraska varandra utan att landa eller fastna. Tvillingsäsongen ber oss att vara flexibla, troligtvis mer flexibla än vi är beredda att vara, mer än vad som kanske känns lätt. Men fortfarande finns det sämre saker…
Det här är en bra tid att göra förändringar och vara flexibla med vårt dagliga schema samt viktiga aspekter av livet.

Den 3/6 är det nymåne i Tvillingarna på 12°33 grader. Kommunikation, kunskap och att lära sig nytt är några nyckelord. Det kan inspirera till nya idéer, nya tankegångar och nya projekt som man kan ”så frön till” för framtida växt. Nymånen gör en T-kvadratur med Jupiter och Neptunus, vilket indikerar att våra tankar och idéer och vårt resonemang kan växla mellan känslor av nyfikenhet, hopp, optimism och drömmar, kanske inte riktigt i fas med det som ”är”. Det är bra att vara jordad och att vara medveten om att ”sken kan bedra”, att sinnet kan dra i väg in i orealistiska drömmar, idéer och planer.
OM NYMÅNEN I TVILLINGARNA HÄR:

Merkurius går den 4/6 in i Kräftan (till 26/6) uppmuntrar intima samtal och nära kontakter. Kräftan är tecknet som handlar om behov, känslor och mor/far (eller någon annan som har omsorgsuppgiften) och barn (eller ett älskat djur). När vi lägger till Merkurius, planeten för information och kommunikation, blandas ord och känslor av omsorg. Det är lättare att ”stämma in” och känna empati med vad någon säger och det är även lättare att ta vad de säger personligt (även om deras anmärkningar inte har något att göra med oss). Ord kan vara tröstande eller omogna - tänk på ”verbala kramar” och/eller verbal ilska. Detta är i alla fall en bra transitering om man vill prata om sina behov, eller lyssna på någon som behöver gråta på axeln. Det kan vara en konfessionell känsla för konversationer. Att prata/tänka på det förflutna kan också betonas. Viss information kommer till oss genom intuition – alternativt så kan några gamla minnen dyka upp.

Både Merkurius och Mars är ”out of bounds” (bortom gränsen) vilket tyder på att de är i ett vildare klimat. Merkurius bortom gränsen har en tendens att väcka oss i mitten av natten med en lysande idé som kan få vårt sinne att ”rusa” iväg och tänka på olika möjligheter. Mars, handlingsplanen eller krigarplaneten, som är bortom gränsen i Kräftan, är överkänslig mot förolämpningar och till och med verkliga eller föreställda hot mot hemmet, familjen och eller en stark känsla av tillhörighet till samhället.

Den 18/6 är Saturnus i Stenbocken sextil till Neptunus i Fiskarna, för andra gången i år. Det här är en tid när fokus och beslutsamhet tillsammans med vision och kreativitet hjälper till att göra våra drömmar verklighet.

Venus går den 9/6 in i Tvillingarna (till 3/7)
Skönhetens och kärlekens gudinna blir mer dynamisk och nyfiken.  Efter att vi passerat sinnesupplevelser med Venus i Oxen, är det dags att engagera vår hjärna också. Venus i Tvillingarna är den bästa tiden för intressanta, fängslande samtal och intellektuella hobbys. Nu öppnas vårt sinne för nya erfarenheter. Vi trivs mer med att kommunicera med människor, ansikte mot ansikte, per telefon, online ...
För den som har Venus i Tvillingarna innebär det att ett nytt kapitel börjar i fråga om sådant som rör relationer, ekonomi, personliga värderingar och estetiska uttryck.

Fullmånen sker i Skytten den 17/6 på 25°52 grader: Skytten, ett tecken styrt av expansiv Jupiter, skjuter oss ut ur vår komfortzon och till sanning. Känd för att vara utåtriktad, håller skyttens energi inte tillbaka. Och under denna fullmåne kanske vi inte heller gör det? När vi är ensamma upptäcker vi vår sanning. Vi har potential att sätta oss fria. Vi tillåter oss att röra oss genom ensamheten och märker att det är tillfredsställande att vara med oss ​​själva. Det är en viktig faktor. Så denna fullmåne är bra att komma fram till vilken frihet som betyder mest. Att trycka på de gränser som håller oss tillbaka från att känna oss fria, att luta oss in i vad som känns äventyrligt. Och om vi känner oss kvävda där, omfamna att vara ensam. Gå ut på middag, gå på film, sitt i tystnad. Eller res ensam. Att lära känna sig själv i frånvaro av andra är en av de mest givande praxis i våra liv, och i sista hand en som också skapar mer frihet. Vidare är det så viktigt att avstå från att censurera känslor denna fullmåne. De kan behöva komma upp och ut. Var inte rädd för att uttrycka dem. Det betyder frigörelse.
Jupiter reglerar denna Skyttmåne i sin hemvist Skytten. Det kan ge en djup önskan om att skära av de band som binder oss och flyga fritt.
Men med Mars och Merkurius tillsammans i Kräftan opposition Saturnus och Pluto tillsammans i Stenbocken, kanske vi ”pressas och dras” mellan känslor av att vilja frigöra oss men kan testas i tillit och tålamod. Nyckeln är att vi behöver erkänna de inpräglade begränsningarna som samhället, vårt förflutna och vårt eget sinne har över oss och att sedan följa eventuell frustration om de omständigheter som håller oss tillbaka. Det kan vara dags att släppa den emotionella laddningen och att vara öppen för de budskap och symboler som visas.

Kräftans säsong

Den 21/6 är det dags för sommarsolståndet vilket också markerar starten på Kräftans säsong som beroende på året sker mellan den 21/6 -22/7 ca. Det är officiellt sommar och det betyder att det är dags att dyka in i Kräftperiodens vattendjup. 

Kräftan är ett känslotecken, vars härskare är Månen (känd som den himmelska kroppen som reglerar våra känslor).
Kräftsäsongen ber oss att stämma in i våra känslor och rida på vågorna när de kommer, som havet i all sin härlighet. Havet är drottningen av känslor. En minut är hon helt nöjd, andra gånger skapar vindar milda vågor, sen täcks vågorna av is för att hon är kall en tid ... tills hon inte är det och kanske en storm brusar upp vågor. Det är bara som havet! 

Det är inte alls märkligt om vi denna tid märker av fluktuerade känslor, kanske vemod, nostalgi och kanske en och annan tår – litet mer! Trots att vi kan känna alla känslor under detta stjärnteckenstyre, kan nog de flesta se det som något bra… och inte som något förspillt. Det betyder snarare att man likt en madonna bär silkesklänning och sprayar håret med havsaltspray och ångar av havsnymfvibbar... och dessutom flödar av känslor och omsorg om andra...

Ja, Kräftan är medkännande, vårdande och älskar att ta hand om. Så det är dags att gå in i denna Kräftans månadsenergi, att vara ett ”månbarn”: Bada i känslor, pryda hemmet med pastellfärgade blommor, bära månsten, ta hand om sig, kanske med massage, eller avkopplande bad – ute eller inne - och känna sig som en havsgud eller havsgudinna – eller som näcken eller sjöjungfrun… Det är några exempel på nycklar som hjälper till att komma igenom säsongen med de bästa energierna. Och de som gråter då och då eller känner nostalgi och ”badar i minnen”, det är bara att omfamna det! Kräftan är den starka feminina energin som för upp känslor, så vi bör vara förberedda på att få vårt hjärta öppnat. Kräftsäsongen ”spränger” hjärtan som en geod som öppnade avslöjar kristallina strukturer och som gör det möjligt för oss att känna och uppleva känslor på djup, djup nivå. Det är vackert!

Det är bra att acceptera det och göra sig redo. Det kan säkert vara en givande åktur. De som inte är vana vid den intensitet som kan kännas denna månad, ombeds att andas in i den. Skriva ner den. Prata med någon. Känslorna är giltiga! Precis som Månen och havscykeln. 

Den här säsongen handlar om emotionell koppling, så spendera också tid med familj och nära och kära. Det är som häckningssäsong, förutom att det är riktigt varmt ute! Säsongen ger näring till allting, så att samla favoritmänniskor och kanske äta en näringsrik middag eller gå och bada tillsammans när alla sinnen.
Så denna Kräftsäsong, se till att äta näringsrikt, ge andra näringsrikt att äta, det växer mycket som vi kan plocka direkt och äta nu, och kom ihåg att vara hydratiserad. Slösa med omsorg och ta hand om alla! Var den omvårdande modern/fadern. Gå till poolen, sjön, bäcken och plaska eller bada i saltvatten och skriv ner dina drömmar och tolka dem (Kräftan reglerar det undermedvetna). Bjud in kreativiteten! Måla med känslorna som energi, skriv poetiskt, pynta vackert, bind blomstersköna uppsättningar… fota vackert... Låt den kreativa kraften blomstra bland alla blomster.

Under Kräftsäsongen kan vi komma att påminnas om att saker behöver få växa på sin egen väg och i sin egen takt. Precis som vi aldrig skulle överväga att försöka ta bort en blomma från sin knopp innan den är redo att dyka upp, så bör vi också vara tålmodiga med tillväxten inom alla delar av våra liv: Så säden, men låt frukten ta hand om sig själv!

Vissa känner lektionerna starkare
än andra, särskilt de med planeter eller punkter i kardinala tecken: Vädurar, Kräftor (speciellt), Vågar eller Stenbockar. Framför allt Stenbockar kan uppleva en inre konflikt mellan behovet av att vårda sitt inre liv och familj och kraven i det yttre, som karriär.
De som har ett starkt Kräftinflytande i sitt horoskop har en tid då de verkligen kan komma in i sin egen kraft. Kom ihåg att rida på vågen så att det går att leva ut Kräftperioden till fullo på bästa sätt.


När Merkurius går till Lejonet den 26/6 kan vår kreativitet öka och vi kan också märka en starkare lust att säga vad vi tycker och uttrycka vår vilja och kreativitet, kanske så att vi får uppmärksamhet också så det kan märkas en mer ”teatralisk” energi över många.


Den här energin kan dock hos många ge en tendens till en nedlåtande attityd i dialoger, och vi kan också känna att andra inte ska ändra på oss – eller trycka ner oss. Detta har därför en tendens att skapa ”klösiga” dialoger hos de med mer temperament och kanske stolt attityd hos andra. Energin har makt att tända mod och eldiga åsikter och vi lär nog märka det den här tiden. Det bästa är att inte falla in i gräl men ändå stå upp för egna åsikter. Men visst, en del kan nyttja energin genom att vara ”coola” och loja.

Merkurius börjar också sakta ner innan den blir stationerad retrograd i början av Juli. De intuitiva inre tankeprocesserna ger plats för att lättare inspireras genom symboler och visuella signaler. Som sagt säger en bild värt tusen ord, om någon inte förstår vad vi försöker säga, skicka dem en bild.

Jupiter, Saturnus och Pluto är retrograda under hela månaden och Neptunus retrograd 21/6-1/7

DATUM PLANETASPEKTER Juni 2019
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt) tolkning

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av före eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, vilket anges som datum med noteringen ”runt”:

Runt den 1/6
Venus Oxen kvinkuns Jupiter 20.39 Skytten
Denna aspekt tenderar att expandera energin inom relationer – eller skapar längtan efter ”mer” av det goda på ”attraktionsfronten” för de som är ensamma. Energin bäddar för litet ”vibbar” i luften och kan rentav skapa längtan efter romantik. Hos många kan det dock finnas en tendens till överidealiserande och att se förbi detaljer (hos någon), man ”hoppas på mer än vad som är verkligt” vilket då kan leda till att man kanske snart ramlar ur bubblan... Så man bör vara mån om att låta litet kritisk syn vara ledstjärnan nu, vad som än sker och hur mycket man än längtar ”efter mer”. För en del som är utan någon, tenderar att ”falla” för ”vem som helst” p g a längtan efter att träffa någon. Visst kan en liten bit av lycka eller glädje kan komma från någon intressant person utan att något mer sker. Kanske det också leder till ”överväganden” mellan vad man ”har” (eller inte) och vad man ”får” (eller inte) och om man ska ”ge sig ut i det gröna” eller stanna i en lugn vrå… Vi ges i alla fall extra möjligheter att komma i kontakt med mer utåtriktade människor och kanske litet extra festligheter.

Runt den 2/6
Venus Oxen trigon Pluto 22.48 Stenbocken
Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Det öppnar till mer sinnligt djup! Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Våra känslor går djupt och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Relationer är mer intensiva men inte uttömmande. Denna aspekt aktiverar också mångas ”sex appeal”.Vi kanske känner mer passion, men passionen upplevs inte påstridig, eller på ett manligt sätt, utan här handlar det om en mer mottaglig och feminin energi!
Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i på relationsfronten. Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar. Det hjälper oss också med att vara mer smidiga och trevliga i sociala situationer.

Den 3/6
Nymånen i Tvillingarna
Nymånen står i stjärntecknet för vänskap, kontakter, överföringar, kommunikation och samarbete! Tvillingnymånen inspirerar oss att tänka på de budskap som vi skickar ut till världen. Vi vill undvika det som är för djupt och föredrar att skumma längs ytan för att bibehålla maximal anpassningsbarhet. Så atmosfären lättas upp. 
Nymånens T-kvadratur med Jupiter och Neptunus, indikerar att våra tankar och idéer och vårt resonemang kanske inte riktigt i fas med det som ”är”. Att vara jordad och medveten om att ”sken kan bedra”, att sinnet kan dra i väg in i orealistiska drömmar, idéer och planer är bra. Under vibrationen av den starka konjunktionen mellan Saturnus/Pluto i Stenbocken som handlar om att bli av med den gamla för att skapa plats för något bättre är budskapet att vara uppmärksam på tankar, eftersom de är föregångare till vad som kommer att komma.
OM NYMÅNEN I TVILLINGARNA HÄR:

Den 4/6
Merkurius går in i Kräftan
Det uppmuntrar intima och närvarande samtal. Viss information kommer till oss genom intuition – alternativt så kan några gamla minnen dyka upp.

Runt den 7/6
Merkurius Kräftan sextil Uranus 4.59 Oxen
Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ökat nytänkande … och att våga ”tala ut” ur skägget – mer mod att uttrycka oss rakt.

Runt den 7/6
Merkurius Kräftan kvadratur Chiron 5.32 Väduren
Det ökar behovet av att säga saker både indirekt och direkt, det handlar om ”gamla mentala sår”: Vem har inte ”gamla mentala sår”? Många har väl upplevt att någon tidigare gett känslan av att man känner sig ”dum” eller också kanske man har en känsla av att man inte riktigt är ”med” – briljant nog - på det intellektuella planet? Den känslan kan stiga upp nu, men vi ska inte ge den makt genom att tro på den!

Den 8/6
Venus går in i Tvillingarna
Det mer nyfikenhet och vi känner mer för att ge oss ut på nöjen som stimulerar sinnet och trevlig och balanserad kommunikation – gärna med flirtglimtar.

Runt den 9/6
Solen Tvillingarna kvadratur Neptunus 18.41 Fiskarna
Energin har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter, rädsla för konkurrens och att dra nytta av vänlighet och medkänsla dras fram och det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet.
En sådan här Neptunusaspekt kan också tyda på tendenser till skvaller, skandaler, hemligheter och lögner. Räkna åtminstone med eventuella undanmanövrar, oklarheter, missuppfattningar och liknande, vilket då innebär att det viktigt att använda intuitionen. 
Enligt astrologins sätt att tolka Neptunus aspekter, så har den som har ett rent (=Neptunus högsta vibration) och ärligt hjärta (=Solen/Månens högsta vibration) lättare för att ”se igenom” oärlighet (”för klarhet leder till klarhet”). Men den som intehar ett rent och ärligt hjärta har svårare för att ”se igenom”. Det är viktigt nu att vara tydlig och ärlig om sin egen avsikt.

Runt den 10/6
Solen Tvillingarna kvinkuns Saturnus 19.13 Stenbocken
Energin kan hjälpa oss med mer självdisciplin samt att vi känner ökat behov av att ta itu med viktiga åtaganden med en känsla av värdighet och ansvar. Det är bra att acceptera att dessa dagar kan kräva litet extra tålamod som behövs för att övervinna de uppgifter som ”tornar upp sig” eller för mycket ansvar. Det är möjligt att man istället fattar beslutet att ”lossa på knutar” och stiga av för mycket ansvarsuppgifter, lyfta av sig oket… Eller ge tömmarna till någon annan… kanske för att få en andningspaus eller välja något annat att göra. (Det kan handla om vad som helat; arbete, hemmasysslor, intresseområde som tar mycket tid etc).

Runt den 10/6
Solen Tvillingarna opposition Jupiter 19.29 Skytten
Jupiter opposition Solen genererar extra energi och ett ”spänningsfält” som nog många energikänsla kan känna dessa dagar. Med denna gränsöverskridande expansionenergi utåt, framåt och uppåt kan vi känna att vi är på gång och tar väsentliga och hoppfulla steg mot våra önskningar.
Tänk på att d
enna aspekt dock kan göra att vi lättare ”förlorar sinnet” för proportioner just nu. Kanske många agerar övermodigt och tror på tur och framgång med någon aktivitet eller i ett visst sammanhang – eller gällande sin egen förmåga utan att se till viktiga och grundläggande detaljer. Det är ett läge där vi ser möjligheter och önskar ”mer” och ännu mer! Överdrifter kan göra sig gällande. Det är lätt att förhasta sig.
Vi kan också ha en tendens att agera ”översvallande” eller hjärtligt! Vi kan notera detta hos oss själva likaväl som hos andra. Men kanske vid några tillfällen, kan vi känna att det går litet trögare än vår egen vilja – vi vill mer än vad som är realistiskt.
Men om vi för "stöddigt" hävdar oss just nu, finns det risk att andra sätter sig emot, och stör oss på något sätt vilket kan upplevas som litet ”stök”.

Runt den 12/6
Mars konjunktion Sanna Noden Kräftan 17.52
Den här aspekten kan för många handla om att saker dras upp som handlar om det förflutna i relation till framtidens inriktning, vars syfte är att hjälpa oss att frigöra oss från tidigare egomönster eller ilska. Något som kan ge visshet om den roll vi själva har och haft.
Att ta itu med detta är till hjälp inom relationer då det kan göra oss medvetna om eventuell egoism eller ”kamp”...
Den här energin kan även medverka till frisättning av en kollektiv karmisk ”knut”.
Den kan också inverka på det personliga planet, kanske genom en flyktig passion som väcker gamla känslomässiga sår som då har chans att läkas.
Denna aspekt ger oss kraft och beslutsamhet som hjälper oss att rikta in oss på våra mål.
Vi kan nu också faktiskt hoppas på att något som rör aktiviteter kring fredsförhandlingar – även om andra transiter talar för motsatsen till det? Men det är också idrottsanda över denna aspekt.
Oavsett så är det viktigt att vi själva agerar för den fredliga vägen, trots eventuella ”dragna vapen” runt oss eller att ”det vässas” någonstans!

Runt den 13/6
Solen Tvillingarna kvinkuns Pluto 22.36 Stenbocken
Den här kvinkunsen med Pluto kan spegla en viss känsla av minikris eller kanske en diffus oro som kan kännas som ett slags hot – det kan komma från en osäker situation eller en uppfattning att andra är ”luriga” eller inte ”har rent mjöl i påsen”… De är kopplade till varandra och markerar ett fortlöpande tema relaterat till makt- och kontrollproblem eller destruktivt beteende. Vi kan behöva göra justeringar och kompromisser för att lätta på trycket och finna ut vad känslorna bottnar i och rensa bort dem genom bearbetning. 
En händelse eller person kan utlösa energierna genom att ta bort känslan av personlig kraft. I relationer kan många reagera genom att försöka styra och manipulera den andra personen vilket kan leda till konflikter och sårade egon. 
Var mån om att inte hamna i t ex "smutsande" anklagelser eller andra maktmissbruk. Hemligheter kan denna tid exponeras och rykten kan ev. förstöras medvetet. 
Men varje kris eller allvarligt beslut bär uppfattas som en övning i självförbättring. Då finns alltid möjligheten att kunna förvandla något i våra liv till det bättre som i slutändan har en positiv effekt på någon eller mänskligheten i allmänhet.

Runt den 14/6
Mars Kräftan trigon Neptunus 18.43 Fiskarna
Denna harmoniska aspekt ger fantasi, kreativitet, idealism och inspiration till att sätta igång något nytt, kanske inte av det mer praktiska slaget, snarare fantasifulla. Vi känner mer tillit och en harmonisk energi som tenderar att ”lösa upp” eventuella konflikttendenser: Det är en bra tid att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå, framför allt om man önskar tona ner ev. aggressioner för att kunna möta livet med större fridfullhet.
Utöver det har denna aspekt en tendens att öka de sensuella önskningarna vilket är idealiskt för romantik. Vi kanske också känner mer för att röra på oss till musik ”i dansens anda”! Vi är mer känsliga för andras behov och vill också vara till hjälp. Vi kan också känna oss manade att använda denna andliga energi för att försvara de ”svaga” eller de som utsatts för något lidande, eller slåss för en rättvis sak. En stark känsla av det som är rätt och sant kommer att vägleda handlingarna.

Runt den 14/6
Mars Kräftan opposition Saturnus 18.58 Stenbocken
Personlig motivation (Mars) och önskemål växer sig starkare (Saturnus), även om det inte handlar om snabba resultat. Kanske många känner sig fast, bromsade eller upplever tillfälligt litet mindre motivation? Ändå vill en sida inom ”gå” och kanske ta tag i något, för energin i Mars (som det handlar om) vill ju ”gå” (sätta fart). Mars säger: det finns en ”energi”, en eld. En annan sida vill avvakta och kolla saker litet mer, kanske överväga, det är planeten Saturnus (som är den andra aktiva sidan) som säger: ”Vänta: Gör upp en plan”. Sidan som är Mars energi inom oss säger: men jag vill sätta igång, huset är inte färdigt, jag har ju massor att göra. Eller jag har idéer till nya projekt! Eller ”Jag är tänd på någon”! Saturnus korsar armarna och släpper inte taget. Saturnus släpper inte på bromsen! Så vi sitter där och kanske känner oss ”på och av” eller upplever sådant som är en ”bromskloss”. Visserligen kan det stärka motivationen även om vi har en tendens att ”ligga lågt” av olika orsaker nu, alltså. Ibland behöver man bida sin tid.

Runt den 14/6
Mars Kräftan kvinkuns Jupiter 18. 58 Skytten
Vi kan känna oss mer motiverade att söka efter sådant som kan hjälpa oss framåt. Vi känner förmodligen mer förväntan samtidigt som vi överväger viljan att chansa och satsa och att hålla i bromsen. Viljan och en önskan att nå längre än normalt ökar handlingskraften och motivationen och det är viktigt att överväga varje ”nytt drag” så att måttet hålls, för det lättare att vara måttlös. Så det är bra att inte falla för destruktiva tendenser och ”uppgörelser”. Det är dock en bra tid till att börja med något kraftfullt - som en träningsrutin.

Runt den 15/6
Merkurius Kräftan konjunktion Sanna Noden Kräftan opposition Södra Noden 17.43
Den här energin ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå som är kopplat till våra rötter (Kräftan) i förhållande till vår livsväg. För många kan det handla om att frigöra sig från gamla tankemönster genom nya idéer gällande vår livsorientering, att söka efter bakgrunden till våra motiv.
Att hantera livsutmaningar med hjälp av analys och logiskt tänkande.

Runt den 16/6
Merkurius Kräftan trigon Neptunus 18.43 Fiskarna
Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem. Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.
Både Merkurius och Neptunus är i vattentecken, så vi tenderar att vara mer empatiska. Vi har även ökad förmåga att kommunicera extra finkänsligt och inkännande. Vi kan ana mer än vad som sägs…
Det är en bra tid att prata om känslor med t ex partners eller med vänner i nöd. Vi är mer öppna för det osynliga och subtila och något mycket vackert och helande kan hända.

Runt den 16/6
Merkurius Kräftan kvinkuns Jupiter 18.44 Skytten
Aspekten tyder på att tankar, tal/kommunikation och kunskapsbehovet ökar liksom även debattandan hos många. Att vädra tankar och idéer utifrån ett större perspektiv och vidga våra mentala vyer ligger i luften!
Den här aspekten kan också spegla oro eller ökat behov av expansion, ”chanstagning” när det gäller rörelse (resor t ex), dokument, viktiga diskussioner och förhandlingar. Sådant tenderar att ha större betydelse, så överenskommelser eller liknande sker sannolikt i större grad denna tid.

Runt den 16/6
Merkurius Kräftan opposition Saturnus 18.51 Stenbocken
Vårt tänkande tenderar att vara mer tydliga och systematiska även om negativa tankar eller grubblerier på något gammalt, stundom kanske gör sig gällande. Det är bra att skjuta undan det efter en stund och satsa på att ta vara på Saturnus bästa sida: Den att det ökar förmågan att kunna organisera bättre och koncentrera sig på det som är mer ”tråkigt” än roligt. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och seriösare med myndighetsfigurer.

Runt den 16/6
Jupiter Skytten kvadratur Neptunus 18.43 Fiskarna
Neptunus är planeten av drömmar och illusioner medan Jupiter reglerar expansion, tillväxt och optimism. Denna aspekt kan ge litet rastlöshet i själen och en längtan att vilja vandra ”ut och bort”… Antingen i fantasier eller rent fysiskt. Det kan kännas som att våra mål eller ideal just nu inte är riktigt klara/skärpta, som att de är i någon slags grepplös ”dimma” vilket kan skapa tvivel. Kanske känns en besvikelse. Att tänka positivt och gå efter sina drömmar låter väl vanligtvis som trevligt? Ja men det kan också bli för mycket av en bra sak. En kvadratur är en ”skarp” energi och inte så mild och enkel. Ingen av dessa planeter är särskilt enkla att ha att göra med när de är i obalans (t ex i kvadratur). Båda tenderar att se livet genom en orealistisk lins. Så när de börjar argumentera med varandra är möjligheten stor att vi upplever illusion, vilseledande, vidskepelse eller fanatism. Fantasiförmågan kan bli ”uppsvälld” i proportion. Om vi eller någon vi känner redan är utsatta för orealistiskt tänkande, kan denna transitering dra oss ännu längre från verkligheten. Var då mån om att vara jordad!
Men om man går i en slags ”grepplös dimma” eller känner besvikelse över att illusioner inte håller, låt det vara så då. Det är tillåtet att tvivla nu. Det klarnar så småningom och med det har en del som inte ska vara med på den fortsatta resan ”ångat bort”.
Läs mer om denna transit HÄR.

Den 17/6
Fullmånen i Skytten
Ett ökat behov av att förstå en större mening blir sannolikt mer märkbart, att se en betydelse i ett stort perspektiv. Troligtvis får många en känsla av att vilja söka vidare och kanske trotsa gränser.
Nu vill vi veta hur saker och ting i livet förhåller sig och då finns inget tålamod för inbromsning, inte heller för ”knussel” eller mygel. Nu är det ärlighet som får möjlighet att blomstra, om än kanske litet burdust eller med mer kraft. Så, det är nog så att vi allmänt får uppleva att fler än vanligt har litet extra häftigt humör, och då säger sin mening... Å andra sidan så är det också samtidigt lättare att släppa taget och gå vidare, istället för att det ligger och gnager.

Runt den 18/6
Saturnus Stenbocken sextil Neptunus 18.44 Fiskarna
Saturnus och Neptunus delar en gåva som handlar om att kunna se den större bilden, men de närmar sig den på olika sätt. 
Det går lättare att använda drömmar och fantasier som grund för praktiska aktiviteter. Saturnus är realisten, ibland är pessimisten medan Neptunus drömmaren och idealisten. Saturnus är jordad i vad som kan uppnås medan Neptunus tittar genom linsen och föredrar uttryckligen orealistiska fantasier. 
Vi kan i år lära oss att integrera både realism och fantasi och göra något riktigt vackert. Vi kan lättare justera våra val och inrymma regler eller arbeta med de begränsningar vi stöter på med smidighet och intuition. Med en realistisk inställning, kan vi göra våra drömmar verkliga. Inspiration kan formas till fysiska realiteter.

Runt den 18/6
Merkurius Kräftan konjunktion Mars Kräftan 21.32
Denna aspekt ger idérikedom, men har en tendens att skapa otålighet och oro. Vårt tänkande tenderar att vara snabbare och denna energi kan stimulera till sådant som ordpussel och givande ”orddueller”. Var mån om att det inte övergår i sarkastiska argument… Många tenderar att vilja övertala andra om sin sanning eller bestämma över andra. Argumenterande är en möjlig effekt och det är lätt hänt att det sker heta diskussioner. Många tenderar dock att verka ganska oinsatta eller opålästa nu... Det är bra att tänka på vad man säger, hur man säger det och var man säger/skrivet det! Försök att avvakta istället för att "drabba samman" i dialoger.

Runt den 19/6
Merkurius Kräftan opposition Pluto 22.29 Stenbocken
Merkurius med Pluto handlar om ”djup inblick i tankegångar” likväl som mentalt granskande och djuphet och skärpa i dialoger. En sådan skärpa kan användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet för att blottlägga det och därmed frigöra det, eller för att manipulera, gömma och hålla undan saker från ljuset.
Så den här aspekten kan göra att vi uppmärksammar de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och att våra tankar får mer djup.
Vi kan nog också lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).
Eventuellt kan något slags avslöjande om vissa människor runt oss också komma fram i ljuset. Sådant som maktspel, manipulationer och ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer.
Metafysiska och vetenskapliga ämnen kan, för de som inte sysslar med sådant som maktspel/manipulationer, vara mer intressanta.

Runt den 19/6
Mars Kräftan opposition Pluto 22.28 Stenbocken
En del känner av dessa planetaspekter genom utmaning eller en känsla av hinder, men det finns tillräckligt med kraft för att få saker att hända. Det kan skapa behov av att nå ett ökat inflytande, kanske det leder till maktkamp i vissa fall. Det finns dock en svårighet i att utnyttja energin och styra den på rätt sätt. Pluto med Mars kan ta bort masker och ytlighet och "blotta oss" för att vi ska kunna möta våra och andras brister för vad det är, kanske inte så lättsamt, utan snarare kännbart för en del.
Denna aspekt ger också en intensiv passion för att uppnå de starkaste önskningarna. I denna djupa konkurrensenergi kan vi göra intensiva ansträngningar för att uppnå något av personlig vikt– öppet eller ”i det dolda”. Det är viktigt att kanalisera sådan aggressiv och dominerande energi, så att den transformer Plutos enorma kraft till något positivt.
En del kan möta starka krafter som verkar emot den egna viljan och inriktningen. Det kan ev. väcka kraftfulla och primala energier eller uttryck. 
Men man kan lära sig att uppskatta friktionen som en nödvändig ingrediens för att lära av dessa erfarenheter och att undvika konflikter med andra är A och O.
Mars-Pluto speglar att vi behöver se vårt mörker och skuggor och gå vidare till nästa fas, men denna spegel kan visas oss genom någon som kan vara en översittare, åtminstone utifrån vårt perspektiv.
Konstruktiva råd: När planeten för impuls och handling (Mars) har en hård aspekt, som nu, till den mer skuggiga och transformerande planeten (Pluto), kan vi behöva titta på hur vi använder vår Mars. Hur kan vi vidta åtgärder? Hur är vår relation till vår och andras ilska-aggression?
Om man har undertryckt ilska, kan den koka över. Om man har varit alltför aggressiv, kan man få en läxa att lära.
Pluto visar oss, orubbligt, vad vi behöver för att se och vara medvetna om oss själva.
Detta är en intensiv energi och man kan se till att göra en positiv energi av Mars: t ex gå en promenad, ta sig tid att reflektera...

Den 21/6
Neptunus retrograd mellan 21/6 t o m 27/11 2019
Det antyder att det kan finnas ett behov av att då och då gå inåt för att komma  i kontakt med gamla känslomässiga sår, bl a de som härrör från gångna tider, barndom eller skuldbelagda områden i livet: De kan nämligen kännas av. De kan ”röras upp” genom drömmar eller p g a att illusioner brister genom det som sker. Saker grumlas, men kommer snart att bli tydligare och innebörden med det som det handlar om kan vi då också förstå. Det kan i nuläget likaväl handla om både personligt och globalt som att blockeringar löses upp i själen genom händelser som tydliggör något inom oss.  Det är även viktigt att förstå "illusioner" men man bör arbeta på att lösa dem.

Den 21/6
Solen går in i Kräftan
Det är dags att gå in i Kräftans månadsenergi, vi kan alla vara litet som ett ”månbarn”: D v s: Bada i känslor, pryda hemmet med pastellfärgade blommor, bära månsten, ta hand om sig, kanske med massage, eller avkopplande bad – ute eller inne - och känna sig som en havsgud eller havsgudinna – eller som näcken eller sjöjungfrun… Det är några exempel på nycklar som hjälper till att komma igenom säsongen med de bästa energierna. Och de som gråter då och då eller känner nostalgi och ”badar i minnen”, det är bara att omfamna det!
Kräftan är den starka feminina energin som för upp känslor, så vi bör vara förberedda på att få vårt hjärta öppnat som gör det möjligt för oss att känna och uppleva känslor på djup, djup nivå. Det är vackert!
Den här säsongen handlar om emotionell koppling, så spendera också tid med familj och nära och kära.

Runt den 23/6
Venus Tvillingarna opposition Jupiter 17.51 Skytten
Energin kan medverka till en viss ”lättja” och ett ökat behov av livets ”gotter”, att njuta av det goda och vackra och många söker sig ut i nöjeslivet. Livet ”bjuder oss” på ökad charm och livslust! Det är vår och vi attraheras lättare än vanligt med en sådan ”flirtöppnade” aspekt!

Runt den 23/6
Venus Tvillingarna kvinkuns Saturnus 18.20 Stenbocken
Vi tenderar att känna oss mer ansvariga, reserverade och kanske tveksamma när det handlar om relationer, och kan också ställa några djupa frågor om våra relationer. Skulle vi verkligen göra vad vi vill, för att fullt ut omfamna vår djupaste längtan? Om så är fallet, vill vi ta konsekvenserna? Kanske vi egentligen är rädda för att släppa vår trygghet vilket ju inverkar hämmande på t ex glädje och frihetskänsla? Detta handlar då om rädsla för förlust – eller att inleda något nytt. Våga. För vad kan vi förlora? ”Man vet vad man har men inte vad man får” är högst aktuellt på relationsfronten just nu… Många kan också känna otillräcklighet eller upplever en ensam känsla – även i gemenskap.

Runt den 24/6
Venus Tvillingarna kvadratur Neptunus 18.44 Fiskarna
Denna kombination kan skingra vår vanliga energi, så att vi ”hamnar i dimma” vilket gör det svårt att komma någonstans konkret. Dock är vi mer benägna att skapa eller vilja uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik…

Runt den 24/6
Jupiter Skytten kvinkuns Sanna Noden Kräftan 17.43
Denna kombination noteras ofta när materiella och finansiella aktiviteter sker. Men överexpansion är också en anmärkningsvärd egenskap hos Jupiter och denna kontakt kan tajma en cykel av att ta ekonomiska risker. Var noggrann i alla bedömningar alltså.

Den 27/6 t o m 20/7
Merkurius går in i Lejonet  
En tid då vi tenderar att vara mer öppna för sociala kontakter och kreativa projekt och vill uttrycka oss själva, kanske på ganska ”yvigt sätt”. Vi kan vilja säga saker direkt ur hjärtat. Det är en bra period saker som involverar barn. 
"Var alltid dig själv, uttryck dig själv, ha tro på dig själv, gå inte ut och leta efter en lyckad personlighet och kopiera den" (Bruce Lee)

Runt den 27/6
Venus Tvillingarna kvinkuns Pluto 22.18 Stenbocken
Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Relationer är mer intensiva och djupa, men det kan också väcka ”inre gamla taggar” – i så fall så betyder det att det är bearbetningspunkter som aktiveras.

Runt den 27/6
Solen Kräftan sextil Uranus 5.47 Oxen
Vi kan få mer energi, vi kan känna ett ökat behov av större personlig frihet, att göra ”litet som vi vill” kanske också vågar oss på det ”oprövade”! Vi har lättare för att ”gå på intuition” och vågar visa mer av vår unika karaktär.
Kanske vi vill ha nya upplevelser. Känslan kan också vara att det ska ske just nu, att vi bejakar stundens impuls. Och det kan ge den där sköna känslan av att ”jag lever nu”! ”Jag är”.
Vi känner oss mer nyfikna på vad som kan vänta bakom hörnet om vi tittar dit. Det i sin tur skapar en positiv ”spänningskänsla” och kanske kan vi nu få se något nytt där?
Vi kanske också söker en lösning på ett gammalt problem. Eller vi kan få en ny lösning på ett problem. En ”aha”-upplevelse är att ”oväntat vänta oss”! Kanske en ny möjlighet visar sig, som ju också måste greppas. Vi kan också notera en större frihetskänsla i familjemiljön (Solen i Kräftans tecken) och en självständig jordnära kreativitet (Uranus i Oxen).

Runt den 27/6
Solen Kräftan kvadratur Chiron 5.53 Väduren:
Denna aspekt har att göra med att kunna identifiera dharma, vägen i livet, liksom kreativitet utifrån den maskulina principen eller relationer till män och auktoriteter. Energin hjälper oss att lättare att komma i kontakt med våra arketypiska själsliga sår och rädslor och att också kunna uttrycka dem på något sätt. Det hjälper till med att hela något i vår självkänsla, relaterad till hur vi upplever andlighet och högre medvetande.
Aspekten antyder att det handlar om att tjäna, att ta ansvar för sitt och andras liv, liksom att agera vårdande. Just nu kan vi alltså komma i kontakt med den här energin. Genom det kan vi nå den läkningen som också ger oss ökad visdom, bl a kan vi nå detta genom meditation, i relationer eller kanske genom konstutövning, även om det kanske inte känns enkelt.

****************************************************************
Läs om viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR:
                                  
På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Här följer fler astrologiska prognoser av olika astrologer för denna månad:

Eftersom astrologer tolkar planeternas positioner väldigt olika så finns här fler tolkningar av andra astrologer för Juni månad 2019:
Detta för att man själv ska kunna kolla efter perioden ifall någon av dem alla varit ”träffsäker” (och som sedan kan bli en favorit, kanske?):  

Astrologisk prognos Juni 2019 för alla 12 stjärntecken
Nr 1:
Sunsigns” presenterar de astrologiska prognoserna för alla stjärntecken från Väduren till Fiskarna. De omfattar olika aspekter av livet som kärlek och sociala relationer, yrke, hälsa och ekonomi. Du rollar ner och klickar på den relevanta länken när du kommit in på sidan.
HÄR
SVENSK ÖVERS 
HÄR
______________________________________________


Astrologisk prognos Juni 2019 för alla 12 stjärntecken
Nr 2:
Klicka på ditt stjärntecken för att läsa. Det är i tre dekaner (delar) för en mer exakt och personlig touch:
SVENSK ÖVERS HÄR
______________________________________________

Astrologisk prognos Juni 2019  för alla 12 stjärntecken (rolla ner):

Nr 3:
SVENSK ÖVERS HÄR

Nr 4:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Juni 2019  för alla 12 stjärntecken:

Nr 5:
SVENSK ÖVERS HÄR

Astrologisk prognos Juni 2019  för alla 12 stjärntecken:

Nr 6:
(Klicka på ditt stjärntecken alldeles under rubriken där alla 12 finns på rad)
SVENSK ÖVERS HÄR

*********************************************************

På svenska: Astrologisk prognos för alla 12 stjärntecken finns på den här sajten:

*********************************************************

Astrologisk förutsägelse för Juni 2019 enligt ditt måntecken (du måste kunna det)
HÄR
SVENSK ÖVERS HÄR

****************************************************************************************

Allmän (kollektiv) astrologisk prognos för Juni 2019:
SVENSK ÖVERS HÄR

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’
Prognos för de 12 kinesiska stjärntecknen varje månad 2019
(om du inte känner till ditt kinesiska ”astrotecken”, så kan du rolla ner på den sidan så finner du det):
SVENSK ÖVERS:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar