Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 27 juni 2019

Nymåne & solförmörkelse i Kräftan den 2/7 2019 – Dags att ”ladda om”!


Nymånen infaller den 2 Juli 2019 kl. 21:17 vid 12-13 gr i Kräftans tecken. En total solförmörkelse inträffar i Argentina och Chile. Medlemmar från det svenska Tycho Brahesällskapet reser dit, liksom andra entusiaster från hela världen. I andra sydamerikanska länder är solförmörkelsen partiell! Som en komisk slump, träffar samtidigt en total solförmörkelse det legendariska observatoriet La Silla. (INFO)

***************************************************

Vid viktiga ”himlahändelser” kallas vi, likt våra förfäder, för att med vördnad samverka med de kosmiska cykler som vi är en del av. En av dem är nymånen (Månen i tilltagande), en ny energivåg, då Solen och Månen är i konjunktion, d v s på samma ”himlaplats”Nymånen representerar slutet på en 28-dagars cykel och början på en ny - en uppfriskande dubbeldos av tecknets energier – nytändning! Då har vi ett nytt ”ark” att skapa på. En möjlighet att arbeta med teckenenergierna på ett nytt sätt.

Nymåneprognosen är menad som inspiration. "Energi är neutral tills den riktas" (Om). Vi har ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”. Det handlar även om var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. hur energier inverkar på var och en beror på flera faktorer. Men vanligtvis berörs de mest som har starka aspekter denna dag, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Kräftans nymåne

Med Solen och Månen sammanfogade i Kräftan präglas denna nymåne av vattnets element. Det förstärker vår intuition och vår känsla för att uppleva vibrationer runt oss. Kräftan är också Månens eget tecken där Månen är hemma.

När Månen är verksam i sin ”hemmabas” utstrålar hon samtidigt sin egen speciella ”månmagi” och kan ”flöda” sin största potential. Så om vi förberett oss för initiering kan vi förvänta oss en kraftfull tid för det! Likt magi kan Månen öppna en intuitionsportal och hjälpa oss att komma i kontakt med de djupaste hemligheterna i drömtillståndet.
Med hjälp av intuitionen kan vi med hjälp av vår medvetenhet få tillgång till de rätta verktygen som behövs för att skapa vår egen magiska verklighet och det som betyder mest för oss.  

Detta började med fullmånen så denna tvåveckors accelerationsperiod har verkligen handlat om vad vi nu släpper och lämnar bakom oss. När vi tittar tillbaka på vad vi är på väg bort från, bör vi vara redo och förberedda för att betona vad vi vill skapa nästa cykel. 
Vi kan nu när energierna ”börjar om”, komma in i en fas som på det omedvetna planet handlar om platsen där våra liv började och vi vill kanske vara där vi känner oss tryggast.

”Nyckeln” för Kräftans nymåne, är det intuitiva, emotionella och familjära. Det som känns kraftfullt och rätt, kommer att fungera i framtiden. Sätt dina frön med omsorg och vattna med kärlek, så kommer din skapelse att manifesteras tryggt och fyllt av närvaro!


Ett viktigt tema för denna nymåne är att skapa starka band med andra. Nu är det dags att vara oss själva, för det leder oss mot människor som uppskattar oss för vilka vi verkligen är. Vi kan också känna ansvar när det gäller hur våra attityder och beteenden skapar en ”krusningseffekt” i omvärlden.


Vi kan behöva gå bort från att se känslomässiga saker genom vårt eget perspektiv och öppna oss för att se saker från ett högre perspektiv. Ju mer vi kan öppna våra sinnen och hjärtan, desto troligare kommer vi att få en glimt av sann enhet. Så det är perfekt tid att stämma in och utarbeta det som vi behöver för att känna oss kompletta, hela och centrerade. Lyssna på den inre rösten och bestäm om någonting behöver bytas och brytas för att skapa mer centrering. Så vi kan ta oss extra tid för att verkligen känna in vad vi släpper och ger utrymme för.

Stämningen för den här nymånen är privat och sårbar, eftersom Månen och Solen är fokuserade tillsammans i det familjära och känslomässiga vattentecknet Kräftan.

Solförmörkelse

Denna solförmörkelse sker klockan 21.22 (sv tid), och alltså i Kräftan på 10-11 (10.37) grader.

En solförmörkelse innebär att Månen passerar mellan Jorden och Solen, denna är inte total utan partiell (ofullständig) och från Sverige syns den inte. Men vi kan känna en liten ”smak” energimässigt av solförmörkelsefenomenet även här! En solförmörkelse, innebär att vi startar om” vårt medvetande och alltså börjar på nytt för de kommande sex månaderna. Så att ta sig extra tid för att verkligen känna in vad som behöver släppas och ge utrymme för nytt är gynnsamt.

En solförmörkelse brukar markera en viktig ändelse och början, i världen och i våra personliga liv. En partiell innebär att den är potent men inte så intensiv som en total. Å andra sidan så finns det en större energi för möjligheter när en solförmörkelse sker i början av ett nytt år då det markerar - ”befäster” - det kommande året. Under dess inverkan är det perfekt tid att stämma in och bearbeta det som vi behöver för att känna oss kompletta, hela och centrerade. Lyssna på den inre rösten och bestäm om någonting behöver bytas och brytas för att skapa mer centrering.


Nymånens aspekter

OBS: Hur var och en upplever energin från nymåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. Oavsett så visar de på teman som berör det kollektiva! Vi har dock alltid ett eget ansvar, så tolkningar ska ses som ”fingervisningar”.

Solen konjunktion Saturnus (7 °05 graders orb och därmed svag effekt)
När Solen (vitalitet) går samman med Saturnus (begränsningar) kan det kännas litet ”trögt” eller ”segt”. Det kan också märkas att man har mycket i tillvaron att ”ta itu med” som kräver planering. Att man ställer in sig på hur det bör arbetas igenom för att man ska kunna ”lätta på bördorna”. Det kan därför hjälpa oss med mer självdisciplin.
Det är en tid för beslutsamhet och att fokusera på framtida mål och att bearbeta gammalt för att ”kasta stenen” man bär och istället hitta en inneboende styrka och inte ”huka sig” under Saturnus tunga energi.
Det är möjligt att många istället fattar beslutet att ”lossa på knutar” och stiga av för mycket ansvarsuppgifter, för att lyfta av sig oket… Eller ge tömmarna till någon annan… kanske för att få en andningspaus eller välja något annat att göra. (Det kan handla om vad som helst; arbete, hemmasysslor, intresseområde som tar mycket tid etc).

Merkurius konjunktion Mars (2 ° 54', orb)
Denna aspekt ger också idérikedom, men har en tendens att skapa otålighet och oro. Vårt tänkande tenderar att vara snabbare och denna energi kan stimulera till sådant som ordpussel och givande ”orddueller”. Var mån om att det inte övergår i sarkastiska argument… Många tenderar att vilja övertala andra om sin sanning eller bestämma över andra. Argumenterande är en möjlig effekt och det är lätt hänt att det sker heta diskussioner. Många tenderar dock att verka ganska oinsatta eller opålästa nu... Det är bra att tänka på vad man säger, hur man säger det och var man säger/skrivet det! Försök att avvakta istället för att "drabba samman" i dialoger.

Merkurius kvadratur Uranus (2 ° 31 ', orb)
Denna aspekt kan ge extrema åsikter och ett starkt behov av självständighet och motvilja att kompromissa. Våra sinnen är rastlösa och vi tenderar att känna oss lätt uttråkade och söker stimulerande aktiviteter som bryter av de rutinmässiga uppgifterna.
Det här tyder även på att vi kan förvänta oss det oväntade. Så det är en bra att vara medveten om att irritationsmoment kan kommer upp och försöka lösa eventuella problem. För planer kan störas.
Energin kan yttra sig upproriskt och kaotiskt beroende på hur man låter den komma till uttryck. Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans. Briljanta idéer kan dyka upp tillsammans med ”spacad” fantasi och påhittighet, så anteckna gärna. Det kan vara lätt hänt att ord flyger snabbare än tankar och tankar snabbare än fakta… Allmänt kan vi räkna med spännande saker – eller spänning!

Jupiter kvadratur Neptunus (1 ° 53 ', orb)
Neptunus är planeten av drömmar och illusioner medan Jupiter reglerar expansion, tillväxt och optimism. Att tänka positivt och gå efter sina drömmar låter väl vanligtvis som trevligt? Ja men det kan också bli för mycket av en bra sak. En kvadratur är en ”skarp” energi och inte så mild och enkel. Ingen av dessa planeter är särskilt enkla att ha att göra med när de är i obalans (t ex i kvadratur). Båda tenderar att se livet genom en orealistisk lins. Så när de börjar argumentera med varandra är möjligheten stor att vi upplever illusion, vilseledande, vidskepelse eller fanatism. Fantasiförmågan kan bli ”uppsvälld” i proportion. Om vi eller någon vi känner redan är utsatta för orealistiskt tänkande, kan denna transitering dra oss ännu längre från verkligheten. Var mån om att vara jordad alltså! Läs mer om denna transit HÄR.

Saturnus sextil Neptunus (0 ° 58 ', orb) - långsiktig inverkan 2019
Saturnus och Neptunus delar en gåva som handlar om att kunna se den större bilden, men de närmar sig den på olika sätt. 
Det går lättare att använda drömmar och fantasier som grund för praktiska aktiviteter. Saturnus är realisten, ibland är pessimisten medan Neptunus drömmaren och idealisten. Saturnus är jordad i vad som kan uppnås medan Neptunus tittar genom linsen och föredrar uttryckligen orealistiska fantasier. 
Vi kan i år lära oss att integrera både realism och fantasi och göra något riktigt vackert. Vi kan lättare justera våra val och inrymma regler eller arbeta med de begränsningar vi stöter på med smidighet och intuition. Med en realistisk inställning, kan vi göra våra drömmar verkliga. Inspiration kan formas till fysiska realiteter.

Saturnus konjunktion Pluto (4 ° 27' , orb) - långsiktig inverkan 2019
Djupa tankar och intensiv självreflektion. Ökar självkontroll, ambitioner, uthållighet och kan ge en djup önskan om förändring, omvandling och utveckling.

N Noden opposition Saturnus (2°32'orb) långsiktig inverkan – exakt maj-oktober 2019
Det positiva med denna aspekt är att många inriktas på att övervinna utmaningar i sitt liv, att det ökar benägenheten att vara mer konsekventa ansvarsfulla för att nå en konkret framtida livsstil. Visst kan det kanske stundom ge pessimism eller till och med hopplöshet om att övervinna utmaningarna men samtidigt mer målmedvetenhet. Det finns en manande kraft att ta oss över hinder och att korsa tröskeln för att nå de framtida målen. Undvik att falla tillbaka i gamla mönster.

Norra Noden trigon Neptunus (0 ° 48 ', orb) långsiktig inverkan 2019
Det positiva med denna aspekt är att vi tenderar att känner oss säkrare och i mer harmoni med våra livsvägsbeslut och det hjälper oss att höja oss över livsutmaningar. Ren andlighet kan hamna i mer fokus.

ASTROLOGISK PROGNOS FÖR HELA JULI 2019: HÄR 

Nymånei Kräftans tecken i 
ditt personliga horoskops hus (”livsområde”):

Nymåne är en bra tid om man vill rikta in sig på nya mål. Nymånen sänder just nu energin från Kräftans tecken. Finn ut var denna nymånenergi faller i ditt personliga horoskops Hus. 

Men först > 
För att veta var denna nymåne landar i ditt horoskop, behöver du kolla horoskopkartan: Antingen ber du en astrologiskt kunnig kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länkar där du fyller i data HÄR  HÄR  HÄR eller HÄR

Så hur kollar man? 
Där nymånen befinner sig på graden, i detta fall vid 12-13 grader i Kräftans tecken. Där på den graden i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Är det svårt? FRÅGA en astrokunnig så kan du säkert kolla själv nästa nymåne!

Nymånen Kräftan ger energi till det livsområde (Huset) där den infaller i ditt personliga horoskop, och det handlar om utvecklingspotential…

Se litet idéer för just det hus i ditt personliga horoskop där nymånen faller nu:
De utmaningar som tillhör just det huset som Kräftnymånen nu pekar på var/vilket livsområde där du kan känna dig i behov av ”sköta om” och där du kan använda din intuition. Att gå inåt och upptäcka svaren kring vilket högre syfte som du kan utveckla kring temat som det Huset gäller. Du har svaren inom dig. Det är läge att ta itu med detta nu.

Om denna nymåne i Kräftans stjärntecken faller…
… i ditt 1: a hus, 
Det första huset handlar mest om din närmaste omgivning och din fysiska kropp. Nu är det verkligen läge med nya satsningar och ny början i din omedelbara miljö. Det gäller också din personlighet, hur du klär dig och hur människor ser dig!
Nymånen i första huset tyder därför på att du kan känna ett ökat behov av att nå ut över din personliga ”arena” såväl som inom det professionella. 
Det är tid att se över invanda mönster, kanske behöver du vara tydlig gentemot din yttre omgivning (när du möter nya situationer och människor). Det är en bra tid för en ny garderob eller byte av frisyr.
Det här är en positiv tid för nya projekt/mål, särskilt de som förändrar din omedelbara miljö och hur du presenterar dig för andra – du märker att det ökar din potential.
Ett bra ”nymånemål” är att ge mer av dig själv för andras skull, allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

… i ditt 2: a hus: 
Det andra huset motsvarar dina värden eller vad du värdesätter i livet och hur du använder dina inre resurser för att få det du uppskattar. Det är området (huset/rummet) som handlar om din inkomst och dina tillhörigheter, gåvor, bonus, vinst och förlust, inköp och finansiella kontakter med banker, låneföretag, dina inre resurser och också din frihet att göra vad du vill.
Nymånen i Hus två påvisar en perfekt tid för dig att hitta din egen källa som djupt inom i dig, istället för att söka efter den utanför ditt centrum. Gudomligheten i dig är källan till allt överflöd och det är läge att öppna till den och undersöka vad som flödar där.
Samtidigt är det läge att s
e över utgifter och det materiella, se om du behöver lösa upp något som ”binder dig” vid det onödiga materiella. Meditera på tillit inom ekonomiska och materiella frågor.
Gör dig av med ägodelar som egentligen bara belastar dig eller bara ”finns där utan mening” och lita på att livets sanna flöde ger dig vad du behöver istället! Se bortom det materiella och känn efter vad du istället värderar mest och låt den känslan expandera i ditt sinne! Dra det till dig för att göra det verkligt.
Se om du behöver ändra något i din budget, se över eventuella skulder och hur du bäst kan betala tillbaka dem. Nya begynnelser kring pengar eller personliga värderingar är starka vid nymåne. 
Ett bra ”nymånemål” är att ge bort av det som du har för mycket av ditt liv – skänk gåvor, ge till behövande t ex. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 3: e hus: 
Det tredje huset i det personliga horoskopet motsvara syskon, utökad familj, grannar, kommunikation, korta resor, bilar, transport, brev meddelanden, konversation, nyheter, skvaller, signering av kontrakt, även inlärning, instruktioner, privata studier. NU när nymånen aktiverar detta hus, så är det läge att undersöka något/några av dessa teman som du märker är aktuellt/aktuella i ditt liv, med syftet att initiera förändring eller stärka upp något.
Kanske du ska säga det funderar över! Eller tänk HUR du ska säga det på ett mjukt och stämningsfullt, känsligt sätt.
Nymånen i detta hus kan också ge dig möjlighet att ändra dig och söka ny information för att kommunicera eller lära eller skriva. Resor kan vara viktiga och familjemedlemmar kan markeras under denna cykel. Det här är en bra tid att börja en ny kurs eller börja skriva eller kommunicera ny information.  
Med mycket själ och förstående kärlek! Läs något som öppnar till din själ, kanske något poetiskt? Lyssna på djupt själslig musik och ta in den. Det öppnar de andliga kanalerna! Eller skriv dagbok, något vackert ”med själen”. Sätt upp en bra text på väggen/kylskåpet som påminner dig om själ/kärlek! Meditera, för det är nu kan höra de kosmiska budskapen viska till din själ. Men bara i ensamhet i tystnad. Rikta in dig på att utveckla din intuition.
Ett bra ”nymånemål” är att vara mån om att inspirera andra med goda och kärleksfulla råd (utan att vara påstridig). Gärna också några visa ord som kan vara till hjälp – gå på intuitionen. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 4: e hus
Det fjärde huset styrs av Månen och Kräftan. Det fjärde huset speglar hem och hemmets aktiviteter och teman, familj, föräldrar, din själs rot/rötter, barndom… släktens historia etc. Detta hus täcker också fastigheter och slutet på saker.
Nymånen i det här huset kan ge ett tillfälle att komma ikapp med tiden och familjen och jobbet i och runt hemmet. Även planer på en flytt/egendomsförsäljning som förändrar på djupet.
Var mån om nära och kära. Visa omsorg och var mån om att vara lyhörd för andra behov. Gör något som känns värdefullt för din själ och för dina närmaste. Låt kärleken flöda. Följ intuitionen.
Gå in i minnen som kommer upp från förr, sänd kärlek till dessa minnen. Du helar då dina ”rötter” och kan därför smidigare och ”lättad” ta itu med dina mål för dig och dina nära och kära!
Ett bra ”nymånemål” är att agera för att skapa en kärleksfull stämning och att hjälpa de nära och kära. Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

…i ditt 5: e hus
Det femte huset styrs av Lejonet och Solen och speglar kreativitet, barn (inte nödvändigtvis egna), att ge ut kärlek, romanser/flirtar, alla former av att ha roligt och njuta av livet och ”nöjesplatser” som parker, teatrar, lekplatser, fritidsrum, stränder, skidorter, etc. 
Nymånen i det 4:e huset är en bra tid att ta semestern som du behöver, och vistas där du känner att du ”kan börja om” (nymånen) och kan ”vara i ditt hjärta”: t ex till en helig plats för att återupprätta din relation med din egen kreativitet och undervisning. 
Det kan också vara tid att ompröva ett eller flera barns inriktning, t ex när det gäller utbildning eller få ett barn i sitt liv.
Följ de kreativa impulserna. Låt fantasin flöda. Var mån om att vara lyhörd i din kontakt med barn (inte nödvändigtvis egna). Visa omsorg och finstämd kärlek. Var i ditt centrum i livets sanna flöde för att expandera hjärtats energi. Följ intuitionen.
Bra ”nymånemål” är att lösa upp eventuella ”egofrågor” och att sända (ge) extra kärlek till ”hjärtefrågor” – det/den som ligger dig varmt om hjärtat. Du kan t ex meditera på det. Allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

…i ditt 6: e hus
Det sjätte huset styrs av Jungfrun, Chiron och Merkurius. Här finns arbetsatmosfär, arbetsuppgifter eller rutinsysslor i vardagen, samt kost, hälsa, likaväl som sjukdom och medicinska frågor som medför läkning. Huset reglerar också små djur och husdjur, och anställda eller andra som utför uppgifter år oss. 
Försök starta nya rutiner eller en diet- och träningsplan som ger tid både för fritid och arbete/ frivilliga uppgifter. Var noga med att ge dig själv andrum. Ta hand om dig och hälsan. Nu finns bäst förutsättning för att kropp och själ ska kunna stärkas genom t ex djupmassage, styrketräning, yoga, workout (o d) och jogging. Använd intuitionen för att känna in vad din kropp behöver för typ av kost – näringsmässigt, energimässigt m m. Din dagliga rutin, hemma eller på jobbet kan behöva ses över. Genom städning eller att fokusera på frivilliga uppgifter eller arbetssysslor kan du "släppa loss gamla energier" för att rikta in dig på framtiden med hjälp av de nya.
Ett bra mål är att hitta en daglig och tydlig balans mellan arbetet eller de dagliga göromålen och ”rast”. Känn in vad du och andra behöver och ställ inte för hårda krav även om du är fokuserad på att arbeta. Allt du ger ut kommer åter på bästa sätt. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 7: e hus
Det sjunde huset styrs av Vågen och Venus. Det är huset för alla slags partnerskap – affärspartners, ”bästisrelationer” eller äktenskapliga likaväl som lagkamrater, konkurrenter, allierade…
Nymånen i detta hus ger en möjlighet att ompröva eller skapa nya sätt att relatera till personliga relationer. Det är tid att rikta in dig på att vara med lyhörd i partnerskap eller i nära vänskap och lösa upp eventuella ”knutar”. Känn efter vad du kan göra för den andra personen. Meditera på det! Energin gör det lättare att nå en energimässig balans mellan dig och den andra – mer egobefriat.
Kanske hittar du nya sätt att knyta an till partners eller kanske rentav kopplas till ett andligt samarbete eller samhällssamarbete?
Ett bra ”nymånemål” är att känna in hur du kan visa mer hänsyn till den andra. Allt du ger ut kommer åter. Var i tillit!

… i ditt 8: e hus:
Det åttonde astrologiska Huset styrs av Skorpionen och Pluto och är ett Hus som har att göra med mystik och att gå till botten med saker och ting. Det är också kopplat till våra djupa psykologiska bottnar, och där vi behöver ”rensa” det gamla för att omvandla oss på ett djupgående sätt, därför hör det samman med transformativa känslomässiga händelser, eliminering/ borttagning av något (även genom operationer). Det är även kopplat till djup intimitet. Vidare reglerar detta 8:e Hus andras pengar/resurser (ansvar för någons), gemensamt hållna pengar/egendom/resurser (t ex äktenskaps- eller partnerskapsmedel, ekonomiska kontakter med andra etc), investering, skulder och skuldinsamling, försäkringar, arv, skattefrågor ... och besparingar...
Så vad kan tolkningen för just nymånen i Hus 8 bli? Det kan spegla en utmaning att påbörja en ”rensning”, värdera eller börja ”samla” något som rör ekonomiska frågor/resurser kopplad till någon annan (enligt ovan) med det syftet att stärka resurserna i framtiden. Det kan annars vara dags att ta tag i en påbörjad och djupgående förändring på det känslomässiga planet (det kan vara kopplat till ovanstående) eller kring en ny och djupgående andlig riktning. 
Den som verkligen vill rensa bort det gamla känslomässiga trauman eller bearbeta sorg och hitta läkning har nu ett av de bästa tillfällena:
”Bejaka din skugga”: känn den, förstå den, sänd kärlek till den för att tillåta gammalt att sedan släppa: När du gjort det kan du också komma i kontakt med den allomfattande kärleken som finns bakom den – ren och ädel – en kärlek som då tillåts att stråla till dig själv, till allting som lever.
Det finns också en mystik bakom detta – du kan bli djupt berörd när du släppt, förlåtit och märker hur den manifesteras i ditt liv på sällsamma sätt.
Ett bra ”nymånemål” är att sända kärlek den/det som orsakat ”smärtan” eller besvikelsen! Det är kärlekens kraft som är ”givaren” till läkning. Allt du ger ut kommer åter. Känn tillit!

… i ditt 9: e hus: 
Det nionde huset styrs av Jupiter och Skytten och reglerar långväga resor, domstolar och lag, exotiska länder och andra kulturer, högre sinne och abstrakta begrepp, religion och filosofi. Också din allmänna åsikt, publicering, kommunikation eller affärshändelser med människor på distans.
Nymånen i Hus 9 kan starta igång något som rör långresor, andra länder/kulturer eller kommunikation på avstånd. Om juridiska frågor kommer upp vid denna tidpunkt kan man fokusera inriktad kraft och energi på dessa. Det här är en bra tid att förbereda och fokusera på det som rör skola, utbildningsärenden eller kurser som du avser ska ge framtida möjligheter. 
Detta är en perfekt tid för att skapa nya mål för andligt arbete eller undervisning, publicering och skrivning, liksom att få din offentliga röst hörd. 
Känn in vad du kan rikta in dig på för utbildning/kurs eller kanske en resa. Eller fundera över din personliga filosofi och var du på sikt vill utveckla något på ”stor nivå”. Det är bästa tiden att börja expandera din djupaste intuition. Gå på din intuition och var lyhörd – med kärlek.
Ett bra ”nymånemål” är att ge ut kunskap – utan att ”pracka på” andra den. Känn efter när du bör ge råd och kunskap, var mån om att hämta den med kärlek ”från det högre” (få den till dig från det mystiska: Gud, Kosmos/Universum eller ljuset – eller vad du nu kallar ”källan”). Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 10: e hus
Det tionde huset styrs av Saturnus och Stenbocken. Det representerar karriär, prestation och långsiktiga mål. Det speglar rykte, ”socialt ego” och social status. Även de som är ”över” d v s fostrare (föräldrar/personer som agerat fostrare), myndigheter, chefer, eller andra viktiga personer. Huset står också för intressen/hobbys som kräver tid och fokus, ansvar, företagsverksamhet, yrke/kall och förbättring av betyg. Detta 10:e Hus reglerar också livsutvecklingen (vad som är det viktiga och långsiktiga målet). Ärenden och popularitet som når allmänhetens uppmärksamhet påverkas också i detta hus. 
Nymånen i det tionde huset kan få dig att tänka på och sätta upp nya mål för en ny typ av arbete eller karriär och/eller att planera en arbetsförändring. Se över långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter och vad du behöver fokusera på och var du kan behöva tagga ner på dina självkrav och prestationsbehovet. Känn efter var du behöver ”mjuka upp” detta, kanske genom att ta på dig mindre uppgifter? Känn efter vad dina egna behov är i förhållande till de yttre kraven och finn en balans.
Lös upp något som du känner ”binder upp dig och din tid. Detta är en bra tid till att istället meditera på dina drömmars mål för att ge dem chans att manifesteras.
Ett bra ”nymånemål” är att hitta en anpassad balans mellan självändamål och behjärtansvärda ändamål – t ex något som är välgörande både för dig och andra. Var ett föredöme, vilket just nu är det bästa att sträva efter med nymånen i detta hus! Allt du ger ut kommer åter på bästa sätt. Var i tillit!

… i ditt 11: e hus
Det elfte huset speglar vänner och medarbetare, grupper som du tillhör och deras aktiviteter, samhällsprojekt, klubbar och organisationer. Även förhoppningar och önskningar för framtiden. Detta är huset av saker som händer utanför ”din kontroll”, det kan vara en betoning på sociala band, gruppaktiviteter och vänskap. Affärsintäkter och tillgångar. Folk du söker som kan hjälpa dig.
Det är dags att drömma stort och öppna upp för nya mål och sätt att göra dessa visioner verkliga. Ta dig tid för att titta på eller sätta upp nya mål för livsstilbyte. 
Tips: Gå med i nya grupper och få nya vänner med hjälp av nymånens energi! 
Var mån om att följa intuitionen i dina mål. Var lyhörd i din kontakt med vänner, grupper, kontaktnät. Meditera på att ”smälta” in i det kollektiva med kärlek. Eller se dina världsförbättrande drömmar i meditation, då ger du dem energi så att de kan expandera och manifesteras i framtiden.
Ett bra mål är att göra en humanitär insats eller göra något för välgörenhet. 
Allt du ger ut kommer åter. Tillit skapar positivt flöde.

… i ditt 12: e hus
Det tolfte huset reglerar stora djur, sorg, lidande, avskildhet, kvarhållande, subversion, det förflutna och igår, sekretess, sorger och den intuitiva kopplingen till undermedvetet sinne.
Nymånen i det tolfte huset är en bra tid att sätta upp nya mål och förnya dig själv. Denna placering kan ge kontakt med institutioner som skolor och sjukhus eller något annat som rör avskildhet från den vanliga ”yttervärldspulsen” kanske som är mer diffust eller ”hemligt” - under ytan. 
Ensamhet, personliga begränsningar kan bli aktuellt och kanske ökar behovet av att ställa nya mål för att ta tid att meditera eller ha tid ensam.
Finn svar i ”det inre”, t ex genom meditation. Om du känner inspiration följ med i dess flöde - skaparkraften. Låt fantasi flöda. Expandera ditt intuitiva sinne, du är mer mottaglig nu. Meditera, för det är nu de kosmiska budskapen viskar till din själ. Men bara i ensamhet i tystnad. Du kan komma i kontakt med mystik, andra dimensioner och den allomfattande kärleken. Rikta in dig på att utveckla din intuition. Andlig utövning gynnas. Känn in ”hela skapelsen” med kärlek. Flyt i ”The Ocean of Being”
Ett bra ”nymånemål” är att överlämna dig till livets flöde och att känna den allomfattande – oegoistiska - kärleken och göra handlingar utifrån den.
Allt du ger ut kommer åter. Tillit lyfter själen!

Se beskrivningar för nymånens inverkan i alla stjärntecken HÄR och HÄR 

Var faller nymånen i ditt personliga horoskop? Hur använder du den här energin?

*******************************************
DEL 2
Tips för den som medvetet vill använda Kräftans nymåneenergi 



Kräftans nymåne passar till ”Spökskepp” Harry Martinson
Vi äro spökskepp, tyst på väg
mot soluppgång och gryningar.
Vi äro skeppen utan hem, de evigt farande.
Vi segla tyst i nordhavsstorm
och sydhavsljumma dyningar –
vi äro skeppen utan hem, de evigt farande.

Nedan följer flera exempel på hur man kan arbeta med nymånens energi. Nymånen är en tid då det är bra att ”plantera frön” som sedan kan ge framtida växt, att inrikta sig på att låta drömmar manifesteras.

Du kan börja med att rensa energierna i utrymmet där du ska göra ritualer med vit salviarökelse. Det hjälper till att förbereda en ny början och rensa bort gammal, stillastående energi. Tänk dig samtidigt att vitt gudomligt ljus fyller utrymmet. Gå runt i utrymmet, in i hörnen, bakom dörrar och runt möbler och öppna sedan ett fönster eller en dörr en stund så att ny luft kan komma in och ”hämta ut” det gamla.

Du kan välja om du bara vill vara i stillhet i meditation, bön eller göra en ceremoni och känna tacksamhet för livets gåva och allt som är, eller om du vill göra en helande meditation och/eller ställa in dig på avsikter/intentioner för nymånetecknet.
(Förslag på olika sätt och vägar finns längre ner – du kan välja ut vad som känns bäst om du är intresserad av att arbeta med nymånens energi men du kan också låta dig inspireras).

Om du är nöjd med allt, är det mest en energiladdning som hjälper dig som ”drivkraft”. 


Ett heligt utrymme/altare för nymåneritualer


Du kan skapa en ”helig” plats där du alltid utför dina ritualer. Där kan du ha ett altare där du fokuserar på det andliga arbetet. Där kan du ha ljus, blommor, örter, kristaller/stenar och ord eller bilder som du har samlat och som betyder något för din andliga utveckling.
Det kan också vara hittade fjädrar, saker som du har skapat eller andra talismaner. Detta hjälper till med att ge en mer speciell, helig energi till ritualen.

Vid nymånetid
 är det bra att rensa-städa platsen och altaret om du gjort ett sådant, och att dekorera utifrån känslor och vad du är intresserad av att fokusera på. Nymånen är utmärkt för att bjuda in nya energier och att tänka på de högsta andliga målen och önskningarna. 

Passa gärna på att på flytta sake
r, kanske möblera om, rena med salvia eller andra renande örter eller städa några av utrymmen i ditt hem för att låta en ny ljus och glänsande energi flöda!

Förslag på Kräft-nymånens altar-rekvisita är: Bild på stjärnkonstellationen Kräftan att blicka på ***** kräfttecknets är tal 4, ha med siffran som en talisman och antal ***** 4 blommor (vita/rosa) t ex pelargoner, iris, liljor, passionsblomma, blåklint, slöjsilja, riddarsporre, hortensia, blyblomma ***** 4 stenar/kristaller att hålla i – av samma sort eller olika av dessa: (speciellt) smaragd, (speciellt) månsten, (speciellt) pärla, opal, kalcit, klar kvarts, bärnsten ***** Kräftans färg är vitt, silver, pastell i blått, rosa (till ljusfärger, klädfärger, dukar t ex) ***** Kräftans metall är silver, som är förknippad med och helgad åt mångudinnor som Allat, Diana, Hanwi och Selene ***** örter/dofter som stämmer med Kräftan; t ex rosmarin- frankincense-salvia-aloe-persilja- citronmeliss- och/eller myrten-kanske som doftljus eller i ett bad ***** musik i A ***** Kräftans astrologiska härskare är Månen, att ha med en månsten aktiverar energin optimalt och ha gärna med en bild på månskäran ***** tarot-kortet ”Vagnen”/the Chariot är associerat med Kräftan (läs mer nedan) ***** element är luft.

Bästa tiden att göra
Kräftans nymånes intentioner


Du kan göra nymåneritualer mellan den 30/6-2/7 juli 2019. Men den allra effektivaste tiden är att göra dessa så nära den exakta nymånetiden som möjligt, med början ca 1-1 1/2 timme (kanske ett par timmar) innan tiden är exakt. 

Den exakta tiden för nymånen den 2/7 2019, är kl 21:17 (sv tid).


Den första halvtimmen efter nymånen är också bra, men det kan fungera inom de första 24 timmarna efter den. 

Var på det klara med avsikterna innan du påbörjar sina intentioner.


Maximera kraften i Kräftans nymåne 
-
stärk din trygghetskänsla


Du är hel. Du är komplett. Du är en själ bestående av gudomlig energi med en mängd resurser, visdom och frid. Du har allt du behöver. Under din resa på Jorden i liv efter liv… blev kärnan förtäckt, förmörkad av glömska och okunnighetens skugga. Alla kan uppleva glädjen och kärleken genom att återansluta med sitt äkta arv – gudomlighet

Varje stjärntecken är ett gudomligt fingeravtryck av energi, med ett unikt syfte, obegränsade potentialer och möjligheter till tillväxt. Ett av dessa tolv stjärntecken är Kräftan

Så här kan du maximera och stärka Kräftans energier inom dig denna nymåne:
Ge dig själv utrymme för att känna dina känslor. Månstyrda Kräftan kan föra oroliga känslor till ytan. Fundera på om du litar på och respekterar dina känslor. Vi lever i en kultur som avfärdar emotionella människor som "svaga".

För att hålla dig centrerad på Kräftans energi, kan du annars prova att promenera, meditera eller yoga medan du tänker på Kräftteman: Fokusera på dina känslor. Tänk på de som står dig väldigt nära: familj, vänner. Du kan tänka att du är i livmodern, helgedomen eller i hemmet (barndomens eller nuets). Känn att du tar emot en tröstande, medkännande och omsorgsfull energi som vaggar dig. Känn att du skapar dig ett tryggt utrymme, en känsla som du upplever att du bär med dig. Känn att du är den som skapar trygghet, en moderlig/faderlig sådan som strålar ut från dig med kraft. Du är den som är fylld av kärleksfylld omsorg.

Hedra modersgestalten (den kvinna som hade hand om dig under dina tidiga år – mor eller någon annan) Kräftan reglerar moderskap, och denna nymåne är en kraftfull dag att ansluta till modern eller annan matriarkalisk figur (eller barnen). På den här familjefokuserade dagen kanske du också vill utforska släkten? Finns det klyftor mellan dina släktingar som tycks fortsätta att upprepa sig? Kolla på ”familjekonstellationer", en läkande terapi som hjälper till att bryta generationers långa familjemönster ... på ett riktigt fascinerande sätt. (Kolla t ex Natalie Bertholds arbete).

Om du önskar att relationen till din familj ska växa eller förbättras: Ta fram familjebilder inom detta område (levande eller som har lämnat jorden). Placera bilden i en rektangulär ram för att hedra själen och i nära levande växter, gardiner som är gröna, lägg kuddar, färska blommor och symboler som personifierar dig och din familj. Om du önskar att ditt sociala liv ska växa eller förbättras, så kan du ta fram bilder som har med din önskan att göra och placera nära levande växter, gardiner som är gröna, lägg kuddar, färska blommor och symboler som påminner dig om din önskan.

Det här är en perfekt tid att rikta in dig på att ”laga” en dålig relation till en släkting. Kanske genom att rikta in dig på att skapa en vanlig tradition som en månatlig söndagsmiddag med familjen, eller en årlig sommarträff. När ni träffas försök hitta recept på en maträtt etc, som funnits sedan generationer. Dekorera ditt hem med kända släktsaker: T ex sätt din mormors silverljusstakar på matbordet, eller ta fram barndomsbilder. Du kan till och med välja ett kulturobjekt eller artefakt som speglar rötterna och visa som konstverk... Vikingaspjutet eller den västafrikanska masken kan säkert sätta igång några intressanta samtal...


Tips för att förbereda nymåneritualen


Avbryt fokus på alla praktiska frågor och för att ställa in i den inre rösten. Hitta gärna en plats att meditera på ute, eller kanske nära ett fönster. Eller välj ditt speciella område/altare.

För att förbereda din ritual, tänd och placera ljus i en triangelform på ett bord eller på en matta på golvet/marken (i en vattenskål om du är ute). Du kan placera en skål med vatten i mitten av ljusen (eller använd skålen om du är utomhus som är fylld med vatten), tillsammans med kristaller, rent havssalt och papper och penna.

För att hjälpa till att förbereda ”jorden/myllan” för dina ”nymånefrön”: Känn dig lugn och avslappnad, sätt dina händer över ditt hjärta, upprepa följande mantra tre gånger eller skriv ditt eget mantra: "Mitt hjärta är öppet, mitt hjärta är brett, vägled mig till det jag ska besluta mig för. Ta mig framåt, visa mig vägen, låt mig börja om, jag ber." 

Du kan också be gudarna/krafterna om hjälp att ”gå in i” Kräftans teckenenergibe om trygghet, intuition, mottaglighet och stabila ”rötter”.


Förslag på helande meditationer
och reningar för Kräftans nymånen:

Stäng dina ögon och, när du andas in och fortsätter att andas, andas då in den energigivande, friska och kosmiska energin från Kräftans härskare Månens atmosfär tills hela din kropp känner sig närvarande. Känn nu att hela din själ är trygg, att varje del av dig själv är omgiven av kärlek. 

Föreställ dig att du är ett med Månen och att du känner dig lugn och trygg. Se och känn hur tristess och ”hårda kanter” är borta. Känn hur du tar emot den helande energin från Kräftan och Månen.

Tänk dig att du låter Kräftans energi samlas i din ”auracirkel”, känn att det moderligt ”vaggande” flödet omsluter dig och fyller dina chakran med helande energi.

När du upplever dig mer och mer fylld av fridfullhet kan du känna som om du har återvänt till en plats som känns bekant.

Kräftans fysiska områden handlar om styrka eller svaghet i mage, membran, bröst och lymfsystem. Det här är en bra nymåne att läka blockeringar kopplade till dessa områden. Notera vad som eventuellt kan blockera dessa områden för att låta Kräftans energi flöda igenom.

Läk genom att ställa frågor till dig själv:
Vad är det du strävar efter? Är din andliga väg redo för en översyn? Ta en titt på dig själv; gå hela vägen in under din hud, inuti ditt sinne, inuti ditt hjärta och ställ frågor till dig själv. 
Fråga t ex dig själv: ”Vad är det som jag verkligen behöver?”, ”Vad är det mest kärleksfulla jag kan göra för mig själv just nu?”, "Vad vill jag lära mig om mig själv under de närmaste veckorna”, ”Vilka mönster stannar jag fortfarande i?", Vad behöver jag känna mig tryggare? Vilka känslor behöver jag ta till ytan och erkänna? Vilken del av mig har jag gömt?

Nu kan du tänka dig att du vill förstå varifrån du kommer och vart du ska, genom att bevittna livet från ”dina rötter”, barndomen. Se bakåt på de mönster som utvecklats i ditt liv och vad du kan behöva förändraFinns det en större cykel i din ”livsförpackning”? Du kan där hämta visdom som du kan använda för att ställa in dina intentioner!

Sätt dina händer på magen - området som styrs av Kräftans tecken - stäng dina ögon och andas. Inom några minuter kommer din känslomässiga sanning att få ord. Ta gärna en penna och skriv, vad som än händer.

Kräftan är ett vattentecken, därför påminner denna nymåne oss om H2Os lugnande och regenerativa kraft. Ett själsligt renande bad passar bra vid denna nymåne. Häll i havssalt. Ta med en kristall eller två kristaller i badet för att "ladda" badet med energi. En som passar bra är månsten, som förkroppsligar den feminina vibrationen och sägs öka intuitiva krafter. Strö rosenblad eller andra doftande blomblad som du tycker om och kanske en droppe rosenolja.

Tänk på vad du vill läka, förslagsvis något ut barndomen (då det är kopplat till Kräftan), eller fundera på om du kan använda dig av Dr. Masuro Emotas arbete, vars studier avslöjar att ord och tankar kan förändra formen på vattenmolekyler. Du kan ta ut inspirerande fras eller mantra. Du lyfter din ande för varje händelse/känsla från barndomen som du läker.

Skulle du behöva tillåta dig ett välgörande skrikEn fråga som är aktuell då nymånen äger rum i tecknet för känslor. Tecknet också för omsorg, trygghet och ”vaggande”. Ge dig själv utrymme att sortera genom dina känslor. Att känna det som finns i din djupaste själ är nu nyckeln till att lösa upp dem för att komma vidare och forma framtidens intentioner!

Om du behöver gråta, så gör det. Låt tårar (de vemodiga, glada eller sorgsna) få rena dig från det gamla. Det finns inget mer rensande än den lugnande kraften i en känslomässig frisättning. Det har visat sig att tårar också har överraskande medicinska fördelar. Saltet i tårarna tar med sig negativa energier! De släpper ut toxiner, nämligen de kemikalier som väcker kortisol, stresshormonet.

Läs mer om att möta och arbeta med känslomässiga blockeringar HÄR
              
Ta in Kräftnymånens läkande energi medan du arbetar dig igenom gamla känslor! Läs mer om de hjälpsamma effekterna av att gråta ut HÄRHÄR.

Stäng meditationen genom att tänka dig att ljuset samlas i ditt inre i Kräftans kroppsområden: i mage, membran, bröst och lymfsystem för att sedan stråla runt om dig.

Med de kriser som rapporteras råder runt om i världen, utmanas den breda massan och många känner oro över hur det ska gå för alla och envar... På en personlig nivå är det bra att titta på livsområden där vi upplever smärta eller oro eller sorg för att ha drabbats av något, detta för att mer fullständigt gå in i vår kraft och vårt syfte.

Tänk på att, när livet är svårt, och lågan brinner lågt, att du är här för att tjäna med gudomligt ljus. Minns att du har all hjälp när du använder medvetenhet om vanor och hälsa till potentiell tillväxt med avsikt att gynna alla, och att ditt och alla andras hem är i stjärnorna.

Här följer några bekräftelser för Kräftans nymåne som kan vara till hjälp:
  • Jag är känslomässigt motiverad att ta hand om mig själv
  • Jag initierar nya stödjande dagliga vanor som föder min kropp och själ.
·         Jag hedrar mina minnen och kraften i de känslor de för med sig.
·         Jag hedrar mina skyddande, moderliga/faderliga instinkter och uttrycker dem klokt för andra.
·         Jag hedrar behovet av anknytning till de nära & kära (närstående) och att ”nära mig” med dem.
·         Jag hedrar mitt privatliv och arbetar för att bygga en närande grund för mig själv och mina kära.
·         Jag hedrar mina känslor och intuitiva färdigheter och lyssnar på den tysta visdomen som de för med sig.
·         Jag hedrar mina magkänslor - Min intuition ger mig känslan jag behöver veta för mitt högsta goda.
·         Jag öppnar för mina djupa förbindelser med livet.
·         Jag anknyter djupt med modergudinnan och välkomnar hennes vårdande och helande kärlek djupt i mitt väsen.
·         Jag helgar mitt andliga arv.

Meditera på Tarot-kortet The Chariot/Vagnen som är associerat med Kräftan
Denna bild visar ett ursprungligt kort. Ett nyare/modernt kort finns HÄR 

Egentligen borde det inte vara en bild på en vagn på detta kort, eftersom Kräftan är moderns tecken, livmodern, hemmets vrå. Vagnen visar ju på många nyare korttolkningar en man som kör fort från staden: Kanske så att han inte kan bli sen med att komma in på Via Appia (en forntida huvudled). Det är definitivt inte Kräftenergi. Men om man går till ursprungskorten verkar vagnen vara ”pausad”. Hästarnas hovar är uppe, men en häst går åt ett håll och den andra åt ett motsatt håll. Men de och föraren - som inte håller tyglar - ser mot samma riktning. Som om något får uppmärksamhet och de stoppar upp, stannar mitt i steget för att se vad som händer…
Så istället för att tolka modernare kortvarianter så tolkar jag det här ursprungliga kortets bild:

Kräftan är tecknet på moderskapet eller att ta hand om någon, och är därför omhuldande, skyddande och vårdande. Kräftan kan höja sig över livets konflikter genom att gå framåt med hjälp av utvecklad intuition! 
Kräftan har en tendens att hålla sina känslor inuti för att undvika att bli sårad. På samma sätt står vagnköraren, som en triumferande kung klädd i rustning från huvud till tå omgiven av segerns gyllene aura. 
Rustningen skyddar honom precis som en kräft/krabbskal mot omvärlden. Vagnen har en blå markis dekorerad med vita stjärnor. Han bär en dekorativ kostym av ceremoniell rustning, en bröstplatta, underarmsmetall och guldbälte. Han bär en liten spira i handen och en guldkrona med en stjärna på huvudet. Båda axlarna har månansikten i profil.
Reglerade av den känsliga månen, förflyttar sig Kräftan framåt med hjälp av sin intuition. Vatten strömmar bakom vagnen, Kräftan är inte bara ett vattentecken, utan dess härskare månen är direkt relaterad till havets tidvatten.
Liksom Vagnen har Kräftan fokus på att hålla kursen och planera nästa slutmål. Deras inre liv är fyllda av motstridiga känslor, lustar och instinkter och som vagnen, måste de lära sig att styra den. De måste styra en noggrann linje mellan sina motsatta naturer, representerade av de två hästarna, och Kräftans mjuka inre och det hårda skalet. 

Kräftans teckenstart (21/6) är markerad av sommarsolståndet. Solens tid står stilla - den har växt i kraft, dagarna har blivit längre och då når vi den längsta dagen på året. Och Solen stannar. Det står stilla. Den reser inte längre norrut, det vänder sig åt motsatt håll. Detta är symbolen på vagnen. Vagnen, som är en av de primära symbolerna för Solguden Apollo, stannar, och vänder då. Vagnen vet när man ska ändra riktning.

Vagnen är som en "bärbar fästning" som liknar en Kräftas/krabbas ”skalhus”. Vagnen liknar en "rörlig inhägnad " vilket också stöder kortets koppling till det hebreiska brevet Cheth, där Paul Foster Case säger "motsvarar de idéer som representeras av orden karapat och skal. Det symboliserar "försvar i rörelse" (eller "det bästa försvaret är ett bra anfall") och det är därför svårt att övervinna. Det stöder den traditionella idèn om "erövring".
Det är budskapet från vagnen. Seger är säker, men den kommer inte att komma fort. Det kan innebära en ny färdighet som utvecklas, uppgraderingar i utbildningen eller att ta ledningen i ett projekt. Kräftan är en idog arbetare och vet att inte någonting går snabbt, och dessa egenskaper är den inneboende betydelsen av vagnen. 

Detta kort symboliserar en tid i de gamla tiderna när segraren skulle rida genom gatorna på en vagn för att fira en seger. I det här kortet känns det bra och ”luktar seger”. 
Detta kort påminner också om Platons dialog Faidros, där Sokrates liknade vagnen vid den mänskliga själen: en kusk med uppgift att tygla framåtkraften representerad av två hästar. Själen är som "en sammansatt karaktär av ett par bevingade hästar och en vagn." I denna analogi styr människans själ en vagn som dras av två hästar av olika natur, en ljus och ädel, och den andra mörk och otrevlig. Denna myt förklarar våra inre konflikter och den besvärliga kursen vi måste följa för att styra oss själva genom livet. 
För att nå våra önskade mål måste vi veta var vi tänker gå och vad vi tänker göra. Vi måste sätta ihop unionen mot det mörka och ljusa och agera tillsammans som en. Det är bara i enhet som gör att framgång uppnås.

Vagnen kan också innebära en person född i Kräftan kan komma att bli aktuell – i våra liv eller officiellt som en framträdande person

Meditera på:
Frågor: Hur du styr dig själv genom livet. Är du i förarsätet? Vilka inre konflikter gör din väg svår? Hur är din lojalitet uppdelad mellan föräldrapåverkan och nya relationer i ditt liv? Är du tillräckligt närande för dem för vilka du är ansvarig? Styrs du mot din vilja? Hur kan du återställa ditt liv för att avsluta din andliga hungersnöd och främja ny tillväxt?

Observera kortet och överväg vad det visar. Låt ditt sinne vara öppet för de budskap som du får från det. När du har avslutat din meditation kan du spela in dina observationer för att lyssna till dem senare.


************************************************************************
Ställ in dina intentioner 


När Solen och Månen inriktas på samma grad i samma tecken (=nymåne) skapas ett kraftfullt fruktsamt ögonblick, som presenterar en stor möjlighet för oss. Vi kan nämligen medvetet använda energin för att skapa nya idéer. De intentioner som görs får långsiktiga konsekvenser. De är väsentliga för att kalla in lektioner, stunder och människor som hjälper dig att komma in i dina avsikter.

Ge dig själv friheten att planera och genomföra en ritual för att hedra ditt inre kosmos, feminin skönhet, naturens årstider, dina systrar och bröder och dina önskningar. Samla gärna vänner och välj medvetet att hedra detta ögonblick i tid och rum.

Ta dig tid att stämma in dig själv och reflektera över vad som känns som de viktigaste teman i ditt liv just nu och vad du skulle vilja fokusera på under nästa månad. Vad känns viktigt för dig och vad vill du för närvarande?
Ta dig tid till att sätta intentioner som känns inspirerande och spännande, känn in i vad du verkligen önskar manifestera och det är områden du kommer att kunna göra framsteg inom under nästa månadscykel.

Du kan skapa ett manifestationskort av de saker du vill genomföra och skapa:
Skriv ner avsikter om vad du skulle vilja manifestera och skapa, vad du skulle vilja känna och uppleva, vad du vill ringa in och ta emot, och de åtgärder du skulle vilja se själv ta.

Skriv ner dina intentioner, men inte fler än tio stycken, så att du kan se dem igen under månaden som följer. Se till att du skriver dem i första person och med en bekräftande ton. Skriv i nutid som "Jag är …" och "Jag har ..." uttalanden. Eller: "Jag är på väg att manifestera/skapa/ringa in ..."  
Snarare än att bara lista dina intentioner/avsikter, visualisera var och en av dem och känn i kroppen hur det skulle vara att leva i denna verklighet.

När avsikterna är skrivna läs dem högt för dig själv, kanske till och med framför spegeln om det känns bra. Målet är att läsa dem tillräckligt så att du kan "känna" den önskade känslan i din kropp. Behåll dina avsikter så att du kan läsa dem högt dagligen tills fullmånen. Och glöm inte den viktigaste delen: ta hand om ditt önskade resultat. De kommande två veckorna är viktiga för de framsteg du vill ha.
Du kan klippa ut avsikterna för att använda var och en enskilt. Lägg dem då på en speciell tallrik, pappersark eller skål och sätt dem på den plats i ditt hem där du håller en samling heliga saker eller vid ditt altare. Du kan lägga små kristaller runt skålen med avsikter för att ladda upp energin i dina önskningar.

Anslut dagligen till dina intentioner. Det är bra att checka in intentionerna varje dag för att påminna dig själv om vad du fokuserar på och vad som är viktigt för dig. Ta dig tid att stänga dina ögon och känna in dig i energin för att din önskan och spendera tid att visualisera och föreställa dig hur det kommer att se ut och känna dig som att du lever och upplever det.

Att ge energi, uppmärksamhet och fokus på dina önskemål varje dag, och att anpassa din energi med dem, hjälper dem att ”komma in i” liv - manifesteras. Du kan också ställa in dig på var och en och fråga din inre vägledning om det finns några åtgärder för dig idag som kan hjälpa din önskan. Denna övning är ett stöd för att manifestera dina önskemål genom att arbeta med din intuition.

*************
Du kan göra en annan ritual, som liknar en avsiktssituationsritual, men det inspirerar dig att ställa in dina intentioner från hjärtats centrerade område, snarare än från ditt sinne eller ego.
Stäng ögonen och andas djupt, försök att inte engagera dig i dina tankar utan låt dem flyta in och ut. 

Du kan också lägga händerna över ditt hjärtcenter och visualisera att flytta energin från ditt sinne till ditt hjärta. Ta dig tid att verkligen känna dig i ditt hjärta. 
Ta penna och papper och börja skriva vilka budskap som nu flyter från ditt hjärta, vilken ny början du vill skapa eller att dina intentioner går framåt för det kommande året. Försök att låta ditt hjärta styra dig snarare än ditt sinne.

*************
Du kan använda tända ljus, med en intention per ljus. Använd sådant som symboler, ord, sigill eller något annat på ljusen som en bekräftelse som hjälp till att så frön med intentioner. Skriv in det i ljuset från toppen till mitten sedan från botten till mitten för att ”dra in den energi” som du vill manifestera i ljuset.

Innan du tänder ljuset, kan du lägga till tre droppar av en essentiell olja som resonerar med stjärntecknet som är gällande eller som stämmer med din känsla eller intention. Var försiktig så du inte får hudirritation, eftersom oljan inte är utspädd. När du tänder ljuset, fokusera på din avsikt och visualisera att den sås i Moder Jord. Du kan slå på trumma eller klangskål eller kanske göra en trumresa, när ljusen brinner ner.

Lågan representerar din energi och din avsikt, var uppmärksam på hur ditt ljus brinner. En svag eller liten flamma kan innebära att du måste omvärdera din avsikt eller lägga ner extra ansträngning för att det ska kunna uppstå. En tydlig stark flamma som brinner stadigt föreslår att ljuset skickar din avsikt ut i universum för att hjälpa dig att locka till dig och manifestera dina intentioner.

Om ljuset börjar ryka kraftigt blir den lägre vibrerande energin renad och släppt, men kontinuerlig svart rök indikerar att några hinder finns och behöver tas bort. Ett ljus som ”fräser” eller ”poppar” kan indikera att dina förfäder erbjuder dig att hjälpa dig.

Ett ljus som brinner ner snabbt innebär att din intention manifesteras snart och en som brinner långsamt föreslår att det kan ta ett tag och att du måste lägga ner mer ansträngning för att manifestera din avsikt.

Följ alltid din intuition när du läser ljusets energi.

*************
När du är klar med din ritual ta då en nypa salt och strö i en skål med vatten. Med fingret sprider du runt saltet och anger din avsikt eller vilken ny början du vill skapa. Du kan sammanfatta vad du skrev, eller du kan komma med en enkel mening som -"Jag vill skapa rörelse framåt med/inom/mot (säg det du skrivit)”.eller ”Jag vill öppna utrymme i mitt liv för (säg det du skrivit)” – eller din egen mening.
Saltet fungerar som en renare och representerar symboliskt ungefär: ”lycka till”. När saltet är omrört genom vattnet, ”smörj” litet över ditt tredje ögas område. Detta hjälper till att "försegla" din önskan. Avsluta din ritual genom att tacka och välsigna Universum.

För att helt stänga efter ritualen släcker du ut ljusen men lämnar vattnet, dina anteckningar och kristallen i mitten av ljusen. 

Lämna nu över till nymånen för att debiteras. 

När du är klar kan du kasta bort vattnet eller använda det i duschen över ditt hår. Ha dina anteckningar förvarade tills dina avsikter blir tillverkade.

~Du kan skriva ner dina avsikter på ett 7-dagars ljus och tända det varje dag fram till fullmånen.
~Du kan göra små handlingar varje dag som signalerar för dig själv att du är engagerad i dina mål.

Förslag på intentioner:

Nymånen är den bästa tiden för att ställa in syftet med vad man vill odla (tänk på det som sådd av frön) under nästa måncykel.

Formuleringen av dina önskemål betyder mer än du kanske tror. Här följer idéer som handlar om att "ställa in", fokusera på intentioner i olika delar av ditt liv denna nymånetid. Låt dig inspireras.

Denna Kräftnymåne kan du ställa in dig på
~~ ge dig själv tid för att känna dina känslor.
~~ göra några ändringar i ditt hem genom att omorganisera din inredning, slänga gammalt eller vad du än känner at du behöver.
~~ locka till dig det perfekta hemmet/lägenheten till ett fantastiskt pris (om du vil flytta)
~~ spendera bra tid med närstående
~~ lyssna tydligt och hedra din ”magkänsla”
~~ hantera finanser på sätt som skapar en stabil bas som du kan lita på
~~ släppa ut barndomsmönster som har hållit dig ”låst” och omfamna processen med expansion och personlig tillväxt
~~ släppa rädsla för intimitet
~~ kommunicera medvetet och konsekvent känslor på lämpliga sätt
~~ släppa icke-konstruktiva, emotionella reaktioner
~~ leva ögonblickligt och inte styras av humöret
~~ främja positiv omsorg
~~ främja hälsosam mat
~~ ta en matlagningskurs
~~ förlåta mamma ovillkorligt
~~ använda pärlor, månsten eller labradorit
~~ vara ett med den gudomliga feminina energin: omfamna och skapa fred med alla aspekter av dig själv som motsätter sig kvinnlig energi.
~~ skapa frid i hemliv och hemmiljö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar