Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

torsdag 13 juni 2019

Fullmånen Skytten 17 juni 2019 - dags för nya perspektiv. En astrologisk tolkning


Den 17 Juni 2019 är det fullmåne, kl 10:31 (svensk tid - info) nu i Skytten.

Fullmånens tolkning ska ses som ”fingervisning” och inspiration. Vi kan välja hur vi kanaliserar energier (Om) så hur energier inverkar personligt beror på flera faktorer, bl a var himlakroppar och aspekter hamnar i det personliga horoskopet. Men vanligtvis berörs mest de vars horoskop mottar starka aspekter, samt de som är födda, har Ascendent, Månen eller Venus i detta tecken, utöver alla som är mottagliga för det kollektiva.

Indianstammar gav årets fullmånar olika namn för att lokalisera årstiderna (info). Junimånadens fullmåne kallas bl a ”Strawberry Full Moon”, ett namn den fått av Algonquinstammarna, då den var ett tecken på att man skulle samla mognande frukter. I Europa kallades den ofta för Rose Full Moon (där jordgubbar förr inte fanns).

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Varje fullmåne har olika energi!

Varje fullmånes energier är olika, bl a p g a det stjärntecken den då befinner sig i. Dess krafter drar fram det undermedvetna och eventuella smärtsamma minnen. Sårbarhet ökar, instinkter bli starkare och vår energi ökar, vilket bl a kan ge oro. Den är månfasernas fulländning och anses vara bäst om man medvetet vill använda månenergin för ökad känslomässig balans. INFO HÄR & HÄR

Astrologiska "data" för fullmånen i Skytten den 17/6 2019

Den 17.6 2019 är fullmånens kraft starkast: kl 10:31 sv tid (8:30 UTC) vid 26 grader (25°53') i Skyttens stjärntecken. Tydligast inverkan har denna fullmåne på det personliga planet om den och/eller andra planeter aspekterar någon viktig planet/punkt i det personliga horoskopet. Man är också mer mottaglig om man föddes runt datumen 17-21 (någon månad), särskilt runt de datumen i December eller Juni och även om man föddes runt dessa datum i Mars eller September. 
De som är mottagliga för kollektiva känslor märker också av energierna.

Astrologisk tolkning för fullmånen i Skytten


När den känsliga och personliga Månen befinner sig i och belyser Skyttens stjärntecken med sin fulla kraft, får vi energi i sinnet. Det lockar till nya idéer och att möta inspirerande människor.
Det kan kännas som att det är dags att skaka av sig gammal spindelväv, gå framåt och scanna horisonten för någon idé eller förhoppning, vars tid snart kommer. Nu är det lättare att gå igenom känslor ur det förflutna utan att hålla på rätt och fel.
Om man hamnar i känslomässig återvändsgränd eller frustration, så gäller det att vara i ögonblicket och se det ur ett högre perspektiv, för det är extra möjligt nu!

Fullmånen i Skytten kan också öka på sådant som drömmar om främmande platser, ”önskedrömmar” om det som finns i fjärran – långt borta från nuet. Eller upplevas som en oro som ger behov av rörelse i någon riktning.
Längtan bort eller efter äventyr kan alltså ”svepa in”.
Så många känner sig nu mer sugna på att ta sig till platser bortom, om inte i den fysiska världen så i fantasin (meditation, själsresor, drömmar... t ex).

Fullmånen i Skytten inspirerar till en känsla av entusiasm, frihet och expanderande horisonter för att berika livet med mening, upptäckter och kreativitet - den exponerade vyn blir panorama.
Men... det är nu kanske också för lätt att bli överväldigad av dessa idéer och känslor, men poängen är då att rikta uppmärksamheten på långsiktiga mål och högre principer, snarare än att gå vilse i en flod av triviala uppgifter och detaljer eller illusoriska drömmar eller rena fantasier, så är du redo att kliva in i den stora bilden, utan att gå vilse i illusioner och höga ideal?
Vi glider lättare in i stora visioner, vilket kan röra upp både passion och hoppfullhet.

Visst kan det kännas glädjande att sikta högt bland stjärnorna, men visioner och för höga förväntningar kan liknas vid att bygga luftslott om det inte finns en jordande grund – vilket då kan skapa besvikelse! Så det är bra att dels drömma och våga chansa, men att också hålla sig realistisk – på Jorden, d v s ”jordad” - så att man inte flyger för högt!
Gör man det, så är det läge att jorda sig; t ex genom att göra praktiska saker eller tänka sig att man sjunker ner i jorden.

Ett ökat behov av att förstå en större mening blir sannolikt mer märkbart, att se en betydelse i ett stort perspektiv. Troligtvis får många en känsla av att vilja söka vidare och kanske trotsa gränser.
Nu vill vi veta hur saker och ting i livet förhåller sig och då finns inget tålamod för inbromsning, inte heller för ”knussel” eller mygel. Nu är det ärlighet som får möjlighet att blomstra, om än kanske litet burdust eller med mer kraft. Så, det är nog så att vi allmänt får uppleva att fler än vanligt har litet extra häftigt humör, och då säger sin mening... Å andra sidan så är det också samtidigt lättare att släppa taget och gå vidare, istället för att det ligger och gnager.

Varje fullmånes stjärntecken och aspekter anger tonen fram till nästa fullmåne.
Och om man är mer entusiastisk, hoppfull och energisk, är mer utåtriktad och har större frihetsbehov, längtar långt bort eller känner stor rastlöshet och kanske känner att man vågar chansa och satsa på något, samt vill veta mer och förstå helheten, ja då är man mer öppen för inflytandet från Skyttenfullmånen.

Fullmånen “vill” hjälpa oss med att ge upp dåliga vanor och släppa taget om negativa känslomässiga “bojor” och därmed bli befriade från dem - friare. Den drar fram det som inte har bearbetats och ger energi för att t ex rensa hem, relationsproblem eller gamla känslor.

När Månen vandrar och vistas i de olika stjärntecknen har den ett syfte med det:

Förra fullmånen i Skorpionen hjälpte oss bl a att gå djupare och finna ut orsaker till verkligt gamla, dolda och djupa sår m m och att kunna frigöra sådant.
Nu när Skyttens energier är aktiva så är det inte det djupgående och dolda som är förhärskande utan snarare det som riktar oss utåt mot omvärlden och livet i det stora hela, liksom entusiasm och expanderande horisonter…

Alla har, enligt astrologins synsätt, Skyttens energier någonstans i mindre eller större grad i sitt liv, vilket horoskopet speglar, men allmänt är det bl a förmågan att ”filosofera” och förstå livet utifrån ett vidgat perspektiv och behovet av främmande platser, samt behovet att planera sådant som kan få växa och utvecklas i framtiden. Och att kunna vänta sig något, d v s hoppfullhet.

Skyttmånen ”önskar” alltså hjälpa oss med att komma i kontakt med dessa energier.

Vi får tillgång till mer utåtriktad energi och eftersom vi kan bli mer rastlösa så är det bra att få utlopp för den energin. Skyttens tid passar bra för utomhusaktiviteter som nattliga brasor, campingresor - resor. 

Denna tid kopplar lättare våra känslor till vår inre livsfilosofi, så vi har stor hjälp av att låta visionerna guida oss till en medvetandeökning, kanske också ett litet uppvaknande då det sannolikt dyker upp något som ger nya perspektiv – och därmed nya möjligheter!

Det är vår egen personliga sanning och målmedvetenhet som vi är manade att anamma, samt möjlighet att förstå att ”sanningen kan gör oss fria”, i sinnet… 

Skyttens fullmåne ger oss upplevelsen av ett flöde av energi som påverkar oss att våga expandera och ta chanser. Det i sin tur får oss att se mer optimistiskt på livet och ger oss också känslan av att bra saker kommer att hända i framtiden, att livet bär med sig fördelar. Vi törs blicka framåt med tillit och nyfikenhet och ser nu fram emot framtiden. Vi släpper det förflutna.
Skyttfullmånen hjälper oss att lättare komma i kontakt med höga ideal och att hungra efter kunskap och sträva efter mening.

Det är en bra tid att vara uppmärksam på eventuella ”profetiska” drömmar och notera positiv överraskningar i det vakna livet.

Tolkning av inblandade planeter (transiter)

OBS: Hur vi påverkas av – upplever - energin från fullmåneaspekterna beror på hur - och om - de påverkar det personliga horoskopet. De har oavsett en viss allmän inverkan!

Vid fullmåne är oppositionen till Solen viktigast. Nu är det Solen i Tvillingarna i opposition till fullmånen i Skytten som bl a inverkar på vår tolkning av information, bedömningar, begrepp och föreställningar kring vad som är sant, möjligt och riktigt. Det är en tid där vi kan göra en medveten kursändring baserat på de nya begrepp som införlivas. Vi blir öppnare och nyfiknare och mer sociala, inte minst med tanke på att det är sommar!

Vi utmanas nu att leva efter – eller leva ut - våra sanningar. Ta också då makten att förändra något i ditt liv genom dessa nya insikter, eller dina drömmar eller det som kommer upp vid meditation. Vi kan känna att denna fullmåne uppmuntrar oss till att leda våra liv i sanning och också med passion. Det är som om vi blir ombedda att omfamna vår vildhet (Skytten), och att leda vårt liv så ärligt som möjligt.

Tolkning av andra inblandade planeter

Merkurius konjunktion Mars (0°49' orb)
Denna aspekt ger idérikedom och många kan nog känna litet extra för att aktivera hjärnan. De som anammar energin tenderar att vara snabbare i tanken och det kan stimulera till sådant som ordpussel och givande, ”intellektuella tävlingar” och ”orddueller”. Var mån om att det inte övergår i sarkastiska argument…
Många tenderar att vilja övertala andra om sin sanning eller bestämma över andra. Argumenterande är en möjlig effekt och det är lätt hänt att det sker heta diskussioner. Många tenderar dock att verka ganska oinsatta eller opålästa nu eftersom denna aspekt kan skapa ”snabbhet” i tankar och uttryck, utan eftertanke och på grund av en iver och ”tävlaranda” i dialoger... Det är bra att tänka på vad man säger, hur man säger det och var man säger/skrivet det! Försök att avvakta istället för att "drabba samman" i dialoger.
Energin kan ge en ökad tendens att känna otålighet och oro.

Merkurius opposition Saturnus (1 ° 03 ', orb)
Vårt tänkande tenderar att vara mer tydliga och systematiska även om negativa tankar eller grubblerier på något gammalt, stundom kanske gör sig gällande. Det är bra att skjuta undan det efter en stund och satsa på att ta vara på Saturnus bästa sida: Den att det ökar förmågan att kunna organisera bättre och koncentrera sig på det som är mer ”tråkigt” än roligt. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och seriösare med myndighetsfigurer.

Merkurius trigon Neptunus (1 ° 08 ' orb)
Det kan göra oss mer benägna att drömma. Vår fantasi kan faktiskt förändra vår verklighet om vi gör något konkret av dem.
Samtidigt finns här en kreativ potential. Konstnärer kan nu känna sig särskilt välsignade och andligt arbete är gudomligt inspirerat. All slags konstnärligt/kreativa sysslor gynnas vid denna tidpunkt.  Bra aspekt nu om man vill fånga det vackra genom att fotografera. Denna aspekt ger också intuition och inspiration kopplad till tänkande, tal och kommunikation – om man är öppen för ”spirit” – inspirationen som kommer från det högsta.

Merkurius opposition Pluto (2 ° 39 ', orb)
Merkurius med Pluto kan påverka tänkandet på ett sådant sätt att många nu har mer styrka i sina åsikter och instinkter. Denna aspekt kan ge ”djup inblick i tankegångar” likväl som mentalt granskande och djuphet och skärpa i dialoger. Denna skärpa kan av andra användas för att gräva upp det giftigaste och skadligaste psykologiska avfallet för att blottlägga det och därmed frigöra det, eller för att manipulera, gömma och hålla undan saker från ljuset.
Så den här aspekten kan göra att vi uppmärksammar de dunkla ”underströmningarna” i samtal, likaväl som både dialoger och att våra tankar får mer djup.
Många kan använda denna energi till att använda information för att manipulera andra, så det gäller att se igenom sådant. Den som anammar den bästa sidan av energin, kan lättare förstå att t ex antydningar handlar om en mycket större fråga som vi kanske känner att vi vill veta mer om, gräva i (i bästa Pluto-stil).
Eventuellt kan något slags avslöjande om vissa människor runt oss också komma fram i ljuset. Sådant som maktspel, manipulationer och ultimatum bör undvikas till varje pris. Bäst är att samarbeta utan att ge upp integritet och försöka hitta lösningar som skapar goda vibrationer.
Metafysiska och vetenskapliga ämnen kan, för de som är intresserade av det, locka extra mycket nu.
Mars opposition Saturnus (1 ° 53 ' orb)
Personlig motivation (Mars) och önskemål växer sig starkare (Saturnus), även om det inte handlar om snabba resultat. Kanske många känner sig fast, bromsade eller upplever tillfälligt litet mindre motivation? Ändå vill en sida inom ”gå” och kanske ta tag i något, för energin i Mars (som det handlar om) vill ju ”gå” (sätta fart). Mars säger: det finns en ”energi”, en eld. En annan sida vill avvakta och kolla saker litet mer, kanske överväga, det är planeten Saturnus (som är den andra aktiva sidan) som säger: ”Vänta: Gör upp en plan”. Sidan som är Mars energi inom oss säger: men jag vill sätta igång, huset är inte färdigt, jag har ju massor att göra. Eller jag har idéer till nya projekt! Eller ”Jag är tänd på någon”! Saturnus korsar armarna och släpper inte taget. Saturnus släpper inte på bromsen! Så vi sitter där och kanske känner oss ”på och av” eller upplever sådant som är en ”bromskloss”. Visserligen kan det stärka motivationen även om vi har en tendens att ”ligga lågt” av olika orsaker nu, alltså. Ibland behöver man bida sin tid.

Mars trigon Neptunus (1 ° 58 ', orb)
Denna harmoniska aspekt ger fantasi, kreativitet, idealism och inspiration till att sätta igång något nytt, kanske inte av det mer praktiska slaget, snarare fantasifulla. Vi känner mer tillit och en harmonisk energi som tenderar att ”lösa upp” eventuella konflikttendenser: Det är en bra tid att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå, framför allt om man önskar tona ner ev. aggressioner för att kunna möta livet med större fridfullhet.
Utöver det har denna aspekt en tendens att öka de sensuella önskningarna vilket är idealiskt för romantik. Vi kanske också känner mer för att röra på oss till musik ”i dansens anda”! Vi är mer känsliga för andras behov och vill också vara till hjälp. Vi kan också känna oss manade att använda denna andliga energi för att försvara de ”svaga” eller de som utsatts för något lidande, eller slåss för en rättvis sak. En stark känsla av det som är rätt och sant kommer att vägleda handlingarna.

Mars opposition Pluto (1 ° 50 ', orb)
En del känner av dessa planetaspekter genom utmaning eller en känsla av hinder, men det finns tillräckligt med kraft för att få saker att hända. Det kan skapa behov av att nå ett ökat inflytande, kanske det leder till maktkamp i vissa fall. Det finns dock en svårighet i att utnyttja energin och styra den på rätt sätt. Pluto med Mars kan ta bort masker och ytlighet och "blotta oss" för att vi ska kunna möta våra och andras brister för vad det är, kanske inte så lättsamt, utan snarare kännbart för en del.
Denna aspekt ger också en intensiv passion för att uppnå de starkaste önskningarna. I denna djupa konkurrensenergi kan vi göra intensiva ansträngningar för att uppnå något av personlig vikt– öppet eller ”i det dolda”. Det är viktigt att kanalisera sådan aggressiv och dominerande energi, så att den transformer Plutos enorma kraft till något positivt.
En del kan möta starka krafter som verkar emot den egna viljan och inriktningen. Det kan ev. väcka kraftfulla och primala energier eller uttryck. 
Men man kan lära sig att uppskatta friktionen som en nödvändig ingrediens för att lära av dessa erfarenheter och att undvika konflikter med andra är A och O.
Mars-Pluto speglar att vi behöver se vårt mörker och skuggor och gå vidare till nästa fas, men denna spegel kan visas oss genom någon som kan vara en översittare, åtminstone utifrån vårt perspektiv.
Konstruktiva råd: När planeten för impuls och handling (Mars) har en hård aspekt, som nu, till den mer skuggiga och transformerande planeten (Pluto), kan vi behöva titta på hur vi använder vår Mars. Hur kan vi vidta åtgärder? Hur är vår relation till vår och andras ilska-aggression?
Om man har undertryckt ilska, kan den koka över. Om man har varit alltför aggressiv, kan man få en läxa att lära.
Pluto visar oss, orubbligt, vad vi behöver för att se och vara medvetna om oss själva.
Detta är en intensiv energi och man kan se till att göra en positiv energi av Mars: t ex gå en promenad, ta sig tid att reflektera...

Jupiter kvadratur Neptune (0 ° 05 ', orb)
Neptunus är planeten av drömmar och illusioner medan Jupiter reglerar expansion, tillväxt och optimism. Denna aspekt kan ge litet rastlöshet i själen och en längtan att vilja vandra ”ut och bort”… Antingen i fantasier eller rent fysiskt. Det kan kännas som att våra mål eller ideal just nu inte är riktigt klara/skärpta, som att de är i någon slags grepplös ”dimma” vilket kan skapa tvivel. Kanske känns en besvikelse. Att tänka positivt och gå efter sina drömmar låter väl vanligtvis som trevligt? Ja men det kan också bli för mycket av en bra sak. En kvadratur är en ”skarp” energi och inte så mild och enkel. Ingen av dessa planeter är särskilt enkla att ha att göra med när de är i obalans (t ex i kvadratur). Båda tenderar att se livet genom en orealistisk lins. Så när de börjar argumentera med varandra är möjligheten stor att vi upplever illusion, vilseledande, vidskepelse eller fanatism. Fantasiförmågan kan bli ”uppsvälld” i proportion. Om vi eller någon vi känner redan är utsatta för orealistiskt tänkande, kan denna transitering dra oss ännu längre från verkligheten. Var då mån om att vara jordad!
Men om man går i en slags ”grepplös dimma” eller känner besvikelse över att illusioner inte håller, låt det vara så då. Det är tillåtet att tvivla nu. Det klarnar så småningom och med det har en del som inte ska vara med på den fortsatta resan ”ångat bort”.
Läs mer om denna transit HÄR.

Saturn sextil Neptunus (0 ° 04 ', orb)
Saturnus och Neptunus delar en gåva som handlar om att kunna se den större bilden, men de närmar sig den på olika sätt. 
Det går lättare att använda drömmar och fantasier som grund för praktiska aktiviteter. Saturnus är realisten, ibland är pessimisten medan Neptunus drömmaren och idealisten. Saturnus är jordad i vad som kan uppnås medan Neptunus tittar genom linsen och föredrar uttryckligen orealistiska fantasier. 
Vi kan i år lära oss att integrera både realism och fantasi och göra något riktigt vackert. Vi kan lättare justera våra val och inrymma regler eller arbeta med de begränsningar vi stöter på med smidighet och intuition. Med en realistisk inställning, kan vi göra våra drömmar verkliga. Inspiration kan formas till fysiska realiteter.

Saturnus konjunktion Pluto (3 ° 43' , orb)
Djupa tankar och intensiv självreflektion. Ökar självkontroll, ambitioner, uthållighet och kan ge en djup önskan om förändring, omvandling och utveckling.

Norra Noden konjunktion Merkurius (1 ° 09 ', orb)
Den här energin ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå som är kopplat till våra rötter (Kräftan) i förhållande till vår livsväg. För många kan det handla om att frigöra sig från gamla tankemönster genom nya idéer gällande vår livsorientering, att söka efter bakgrunden till våra motiv.
Att hantera livsutmaningar med hjälp av analys och logiskt tänkande.

Norra Noden konjunktion Mars (1 ° 58 ', orb)
Den här aspekten kan för många handla om att saker dras upp som handlar om det förflutna i relation till framtidens inriktning, vars syfte är att hjälpa oss att frigöra oss från tidigare egomönster eller ilska. Något som kan ge visshet om den roll vi själva har och haft.
Att ta itu med detta är till hjälp inom relationer då det kan göra oss medvetna om eventuell egoism eller ”kamp”...
Den här energin kan även medverka till frisättning av en kollektiv karmisk ”knut”.
Den kan också inverka på det personliga planet, kanske genom en flyktig passion som väcker gamla känslomässiga sår som då har chans att läkas.
Denna aspekt ger oss kraft och beslutsamhet som hjälper oss att rikta in oss på våra mål.
Aspekten kan tyda på ökade kontakter- eller nya – gällande sammanhang som handlar om positiva likaväl som negativa ”kampaktiviteter”. Men det är också idrottsanda över denna aspekt.
Vi kan hoppas på att något som rör aktiviteter kring fredsförhandlingar – även om andra transiter talar för motsatsen till det?
Oavsett så är det viktigt att vi själva agerar för den fredliga vägen, trots eventuella ”dragna vapen” runt oss eller att ”det vässas” någonstans!

Norra Noden opposition Saturnus (0 ° 05 ', orb)
Det positiva med denna aspekt är att många inriktas på att övervinna utmaningar i sitt liv, att det ökar benägenheten att vara mer konsekventa ansvarsfulla för att nå en konkret framtida livsstil. Visst kan det kanske stundom ge pessimism eller till och med hopplöshet om att övervinna utmaningarna men samtidigt mer målmedvetenhet. Det finns en manande kraft att ta oss över hinder och att korsa tröskeln för att nå de framtida målen. Undvik att falla tillbaka i gamla mönster.

Neptunus Fiskarna trigon Sanna Noden Kräftan
Vi kan känna ett ökat behov förstå mer om meningen med livet och vår kallelse – vart vi är på väg i livet och den verkliga innebörden med ”vägen”, både vår privata och den kollektiva. Saker som tidigare tett sig grumlade eller oklara, kan visa sig tydligare och innebörden med det. Neptunus är till hjälp nu om vi vill ha intuitiv vägledning, och om vi önskar förstå tecken och synkroniteter som leder oss och se bakom våra illusioner. 
Meditation är till stor hjälp nu för att komma i kontakt med de osynliga delarna av vårt liv: men många kan också komma i kontakt med kreativa och konstnärliga flöden.
Vi kan också få insikter om vilka andliga och själsliga framsteg som vi gjort, kanske vad som är på väg att upplösas. Det finns möjlighet att vi kan se detta i förhållande till dåtid i nutid och vart vi är på väg i processen. Framför allt handlar detta om gamla mönster, barndom och sådant som rör familjen (Kräftan).

ASTROLOGISK PROGNOS FÖR HELA JUNI 2019 HÄR

Norra Noden i Kräftan 6/11 2018-5/11 2020 HÄR


**********************************

Viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Vi och rymden, ”alltet”, är kopplade till varandra och när vi medvetet använder oss av de energier som finns ”out there” får vi den bästa reningen. Kosmos vet vad som behöver göras genom Månens vibrationer. Ställ in, ta emot... rensa ut.

Varje ny- eller fullmåne, tar även upp ett ämne, en frågeställning, då Månens cykler handlar om att initiera förändring och att ge våra själar en genomgång för att se var vi är och vart vi vill vara i livets faser. Frågor som "Är jag på väg åt rätt håll?" Eller "Är det dags att köra in på en annan väg?" kan plötsligt komma och svar dyka upp!
Många genomgår en andlig “resa” kopplad till de olika fullmånarnas vibration!

***************************************************
DEL 2:
Tips om man medvetet vill använda fullmåneenergin

Man kan säga att de arketypiska egenskaperna är krafter som lever i och genom stjärnbilderna och som, beroende på våra horoskop, mer eller mindre genomströmmar oss.

Den himmelska modern, Månen, är vid varje fullmåne som ”en spegel som hålls upp” så att vi får möjlighet att möta de arketypiska egenskaperna i oss själva och lära känna vårt inre för att förstå och frigöra gamla känslor m m. Under fullmånen är det tid att tona in sig på stillheten och gå inom sig själv och lyssna inåt:

Man kan då t ex 
1: meditera och ställa frågor som “stämmer med” fullmånens stjärntecken 
När man ställer frågor blir man medveten om eventuell obalans och kan sedan mentalt påverka sig själv i de situationer det handlar om.
2: gå djupt och bearbeta på det känslomässiga planet 
När man bearbetar på det känslomässiga planet kan man frigöra blockeringar som skapar obalans och snabba på processen.
3: eller affirmera.
När man affirmerar tar man in tecknets energi, så att man “programmerar sig” med det “bästa”.
Se förslag nedan.

Man gör den variant som känns bäst. Säg ungefär så här: Jag ber om att få vägledas och att få hjälp att rensa mina känslor och möjlighet att börja om på nytt. Det viktigaste är att be en bön med ödmjukhet och “genom hjärtat“ att det allra bästa kommer att ske. Och om du behöver gråta, så ska du gråta ut! Var inte rädd för att gråta eller vara arg, för det handlar om frigörelse!


                                      ********************************************

Vad handlar Skyttens tecken om och hur kan vi, med hjälp av fullmånen, medvetet ta hjälp av dessa energier
?
Universum gav var och en av oss bl a förmågan att vidga våra perspektiv, utveckla höga ideal, världslig medvetenhet liksom optimism. Med fullmånen i Skytten är det läge att ta itu med balansen gällande dessa energier och egenskaper:

*********************************************

Förslag 1:
Denna intellektuella ”hantering” ger möjlighet att kunna förändras genom medvetet agerande i kombination med tankar, kopplade till skyttfullmånen:

Här är förslag på frågor:
-- Är jag överdrivet optimistisk, så att jag är orealistisk i mina planer och därför sätter i gång saker utan att ha koll på detaljer, så att slutresultat uteblir? Kan det t o m vara så att jag struntar i detaljer, d v s har jag en benägenhet till slarv och nonchalans?
(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv för att skaffa mig mer kontroll och nå fram till resultat?)
-- Har jag en benägenhet att skryta och/eller att överdriva betydelsen av mig själv, utan att det finns någon riktig grund till det? D v s lever jag upp till det i verkligheten?
 (Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?).
-- Mitt humör, hur ter det sig? Är det för häftigt?
(Om det är så, vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv? Jag kan behöva träna på att ”hålla in”, kanske hitta ett utlopp, som fysisk aktivitet?).
--  Har jag en benägenhet att fly undan när jag upplever krav eller från rutiner och kan därmed upplevas som oansvarig?
 (Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)
--  Har jag en benägenhet att alltid vara så ärlig om allt, att jag riskerar att såra andra – och har nog gjort?
(Ifall det verkar vara är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)
-- Är jag alltid på gång med något, alltid aktiv eller på språng, så att jag aldrig bara ”är med mig själv”?
(Om det är så: Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv? Finns det en oro inom mig? Vad kan det bero på?)
-- Glömmer jag lätt tider, möten och liknande?
(Om det är så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv? Har jag för mycket att göra?)
--Är jag starkt konkurrensinriktad och vill till varje pris ”lyckas” bättre än alla andra, d v s ”bräcka” alla andra?
(Om det verkar vara så: Vad kan det bero på? Finns det något som jag behöver ta itu med hos mig själv?)

*****************************************************
Förslag 2:

Möt och ”arbeta” på djupet med de känslor som kopplas till skyttfullmånen:
Förslag på teman att gå djupt in i:

-- Har du en benägenhet att fly stillhet och lugn och allt som får dig att vara stilla, ensam med dig själv? Är du alltid på jakt efter något som ska göra sig glad eller lycklig? Är du rastlös?
Om det tycks vara så: Försök att minnas vad det bottnar i. Har det att göra med något som hände när du var barn? I så fall, tala om för dig själv att du kan slappna av och möta dig själv bakom denna oro och förstå varför. Känn att du är helt okej! Medan du vet det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan.
-- Har du svårt att gå in i sådant som en gång smärtat dig, d v s låter du bli det som hänt och är bara inställd på framtiden? Kan det vara så att du undviker att känna? Kanske för att du tror att det håller dig tillbaka?
Om det tycks vara så Försök i så fall att minnas vad det bottnar i. Är det av rädsla för något? Har det att göra med något som hände när du var barn? Kände du dig otrygg? Var det en deprimerande händelse? Som du kanske flyr för att slippa uppleva den känslan? Om det är så: tala om för dig själv att du inte behöver vara rädd för att du ”hamnar där igen” om du erkänner dessa känslor. Du är trygg nu och om du tillåter dig att känna dessa, kommer din inre oro att minska. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!
-- Har du en benägenhet att skryta och/eller att överdriva betydelsen av dig själv eller går du ofta till överdrifter?
Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas händelserna och känslorna som är kopplade till detta agerande. Tala om för dig själv att du inte behöver ”bekräfta” dig själv hela tiden, du är redan bekräftad. Du är trygg och älskad som den du är. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!
-- Tenderar du att vara hånfull, ironisk eller taktlös…?
Om det tycks vara så: Försök i så fall att minnas händelserna och känslorna som är kopplade till detta. Medan du tänker på det, så känner du att din kärlek till dig själv växer. Känn att “du är kärlek” och var i den känslan. Tänk: Jag är, är… är av kärlek, jag är kärlek!
--  Skyttens stjärntecken kopplas till höfter, lår och benmuskler. Om man har blockeringar där så kan energin inte flyta fritt där. Tänk dig att du förflyttar fullmånens ljus genom dessa delar av din kropp medan du också ger dig själv kärlek.

(Mer om hur man kan lösa upp och frigöra gamla känslor och blockeringar: HÄR)


*****************************************************************************
Förslag 3:
Skyttens fullmåneaffirmation:

Ta in och använd energin genom att t ex föreställa dig att månljuset strömmar genom kropp, själ och ande och medan du expanderar kärlek i ditt hjärta så ställer du in dig på t ex detta (förslag):
”Välsignad av stjärntecknet Skyttens energi frigör jag känslosmärtor och låter eldens element bränna bort dem. Med kärlek tackar jag för de lärdomar jag fått genom att jag har burit på dem. Jag uppfattar innebörden med det som skett mig och som präglat mig känslomässigt. Jag vet att jag har och får precis vad jag behöver. Likt Skytten siktar över gränser för att vidga perspektiven, vidgar jag min syn på gamla känslor, förstår dem utifrån ett högre perspektiv, släpper dem fria och tackar för den vishet som jag fått genom att ha fått uppleva dessa. Jag ger också ut energi av vishet till min omvärld. Jag är vis och allomfattande kärlek”.


************************************************************************************************************************

Fullmånen i ditt personliga horoskops Hus
(= livsområde):


Var faller fullmånen i ditt personliga horoskops Hus? Hur använder du den energin?

Runt fullmånen kan omedvetna känslor och reaktioner komma upp, t o m minnen från barndom – detta så länge det inte är ”färdigt”. Fullmånetid anses bäst om man verkligen vill ta itu med det. För att se vilket livsområde som aktiveras av fullmånens vibration så kollar man sitt horoskops hus.
Här är litet idéer som är tänkbara för varje hus att ha ”i bakhuvudet” för att kolla den tänkbara effekten i ditt personliga horoskop:

Men först > För att veta var denna fullmåne landar i ditt horoskop, behöver du kolla horoskopkartan: Antingen ber du en astrologiskt kunnig kolla det åt dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. 
Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länk där du fyller i data HÄR  HÄR  HÄR eller HÄR:

Så hur kollar man? 
Där fullmånen befinner sig på graden, i detta fall runt 26 grader i Skyttens tecken. Där vid de graderna i det tecknet kan du beräkna vilket hus den befinner sig i, det är en av de 12 ”tårtbitarna” som där är markerad med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop.

Är det svårt? FRÅGA en astrologiskt kunnig person hur du gör, så kan du säkert kolla själv nästa fullmåne!

Om denna fullmåne i Skyttens stjärntecken infaller…

… i ditt 1: a hus,
så handlar det bl a om din yttre personlighet;
Det är bra att se över dina invanda mönster, gentemot din omgivning. Det handlar om din fysiska kropp, din personlighet, hur du presenterar dig för andra, din hälsa – om dig och din yttre kontaktyta. Om nya satsningar och påbörjan.
Effekten kan medföra en personlig konfrontation med andra, så undvik konfrontationer och försök att lära dig att kompromissa eller samarbeta.
Att hitta en balans mellan dig och andra kan vara vad den här fullmånen handlar om. Ett givande och tagande. Oavsett kan denna sida hos dig "testas" just nu.
LÄS mer om fullmånen i hus 1: 
HÄR 
… i ditt 2: a hus,
så handlar det bl a om pengar, ägodelar, inre resurser
Detta är livsområdet som rör förhållandet till pengar, ägodelar, inre resurser och att skaffa/äga eller ”trygga” framtiden med resurser. Det är huset för personlig inkomst, tillhörigheter, gåvor, bonus, vinst och förlust, inköp och finansiella kontakter med banker, låneföretag.
Denna tid är det bra att se över din känslomässiga relation till utgifter och det materiella – ägodelar/ägande – att HA. Är du försiktig – slösande – har du begär? Finn ut ”punkten” inom dig där det eventuellt finns något känslomässigt kring detta. Det kan också röra andra resurser, t ex något som är ”lagrat”/sparat som har någon form av värde i framtiden.
Fullmånen i det andra huset kan medföra en utmaning att ändra dina värderingar. Skulder du glömt kan behöva betalas eller extra fokus kring dina pengar och andra resurser.
Det handlar också om vad som gör dig ”bekväm” med vad du ”har” och kan ”få” inte bara materiellt och ekonomiskt. Det handlar om värden eller vad du värdesätter i livet och hur du använder dina inre resurser för att få det du uppskattar.
Tips: Meditera på ekonomi och det materiella, vad du värderar i livet. Och om du är villig att kompromissa inom det materiella och pengar, så får du tillbaka det på ett – för dig - meningsfullt sätt.
En utmaning kan medföra en förändring som handlar om dina värderingar.
… i ditt 3: e hus,
så handlar det bl a om syskon/släktingar, kommunikation, korta resor, kontrakt.
Det tredje huset reglerar syskon och utökad familj (släktingar, personer som är s k ”bonus” i familjen), kommunikation, korta resor, signering av kontrakt eller papper. Korrespondens som brev, meddelanden, konversation, nyheter och skvaller.  Även utbildning och lärande, instruktioner, privata studier. Transport och bilar. 
Fullmånens transit genom ditt tredje hus (= livsområde) kan spegla en viktig roll för kommunikation, brev eller nyheter eller någon information som rör utökade familjemedlemmar – eller från. Tänk också på vad du säger eller skriver på papper/online eller signerar. Problem kan annars utvecklas senare. 
Det är tid att säga det du funderar över på ett genomtänkt sätt! Tänk på HUR du ska säga det ”med själ”, speciellt om det är något som du är sårad över.
Läs om sådant som berör dig. Hitta ett sätt att ge uttryck för dina känslomässiga insikter. Kanske skriva ”av dig” eller ha ett samtal om dina känslor. Kommunikation med en annan part kan lösa mycket nu.
… i ditt 4: e hus,
så handlar det bl a om hem och familj, din ”historia” och minnen.
Detta hus handlar om hem, trygghet och familj, din ”historia”. Känslor från tidiga år, din själs rot och minnen. Detta hus rör även egendom, fastigheter och slutet på saker. 
Små saker runt dig och nära dig kan nu förstoras. Kanske också det som du trodde att du glömt från ”förr”: Så gör din del genom att frigöra det gamla för att ta in ny energi = utvecklas. Rensa känslor (ditt inre utrymme), kanske ditt hem, din bil, kanske ditt skåp på gymmet mm… Meditera på balans i ditt hus, inom dig… Ett hem-, familje- eller egendomsärende kan behöva uppmärksamhet vid denna tidpunkt.
…i ditt 5: e hus,
så handlar det bl a om om kreativitet, kärleksaffärer,”egofrågor” likaväl som”hjärtefrågor”
Det femte huset handlar om kreativitet, angelägenheter som handlar om barn (inte nödvändigtvis egna), kärleksaffärer och att ge ut kärlekRekreation och nöjen och alla former av att ha roligt och njuta av livet och platser där du har kul - som parker, teatrar, lekplatser, stränder, skidorter, ect ... ”Egofrågor”. ”Hjärtefrågor” – det som ligger dig varmt om hjärtat kan aktiveras denna tid. 
Denna tid kan barn/tonåring (inte nödvändigtvis egna) behöva din omsorg eller hjälp. Förändringar i fritidsaktiviteter eller romantiska äventyr kan aktualiseras.
Du kan annars känna ett överväldigande behov av romantikDet kan även vara dags att komma i kontakt med ditt inre barn, kanske genom kreativt självuttryck/aktiviteter. Bejaka de känslor som kommer upp det hjälper dig att känna dig komplett. 
…i ditt 6: e hus,
så handlar det bl a om jobb/ eller dagliga rutiner, kost, hälsa
Det sjätte huset handlar om sysselsättning/uppgifter (”måsten”), jobb/ eller dagliga rutiner. Mat, kost, hälsa, sjukdom och medicinska frågor. Små djur och husdjur. Ev. anställda. Var försiktig med ansträngande aktiviteter och tänk på att ha bra fysisk kontroll. Tona ner om du känner att det tär på ditt välmående. Var uppmärksam på ev. medarbetare eller handledare. 
Det kan vara dags att se över dagliga rutiner/göromål, hemma eller på jobbet och se om det finns vanemönster som du behöver förändra eller en ny, bra vana som du behöver införliva. Använd emotionell energi för att göra positiva förändringar. Ta också hand om dig själv och hälsan, kanske genom en hälsometod, ett nytt kostprogram. Meditera på balans i ditt ”tempel” (din kropp). Eller kanske njut av spaDet ger dig inre frid.
… i ditt 7: e hus
så handlar det bl a om relationer och samarbetssituationer, affärspartner
Det 7: e huset reglerar alla slags partnerrelationer, d v s där det finns en annan part: Relationer och samarbetssituationer, affärspartner eller en ”motståndare” (motpart)partnerskap, äktenskap/sambos, kompanjonskap, lagkamrater, allierade, storskaliga förhandlingar, och förståelse för en annan person.
Fullmånen i det sjunde huset kan skapa en kris och därmed ökar behovet av samarbete och i relationer och/eller kompanjonskap. Motsatta åsikter med en annan part kan uppstå som behöver lösas. 
Det är dags att nå en balans med den "andra”, mellan dina egna behov och en annans. Det är dags att kompromissa och förhandla. "Test" är möjligt nu, men det är en chans att verkligen medverka till att skapa balans till en speciell person. Nyckeln är att se djupare in i dig själv och lära dig om ditt förhållande till dig själv. De bitar som är irriterande eller känslomässiga är ”luckor”. Genom att fylla i dessa, t ex genom att ge dig själv kärlek, höjer du ditt självförtroende och påverkar reflektioner ifrån andra – du blir sedd för den du är tillsammans med andra.
… i ditt 8: e hus,
så handlar det bl a om dina inre djup
Det 8: e huset representerar omvandlande känslomässiga händelser, död (även förhållandet till) också ”att dö och pånyttfödas” och djup intimitet. Samt försäkringsfrågor, skattefrågor, andra människors pengar, äktenskaps- eller partnerskapsmedel och gemensamt hållna pengar och egendom, resurser och besparingar, ekonomiska kontakter med andra och investeringar. Huset har också med operation eller borttagning av någonting att göra. Privata transaktioner, hemliga och dolda talanger och arv har också med detta hus att göra, likaså skulder och besparingar. Inteckningar.
Fullmånen i 8:e huset 
handlar om att ge och ta. Det som gör dig bekväm och trygg kan behöva balanseras med uppmärksamhet på andras behov och komfort. Det är en bra tid att se över några skulder, ekonomiskt eller gemensamt med någon annan. Fullmånen här kan dra upp känslor och/eller situationer förknippat med något av ovanstående som behöver lösas.
”Äg din skugga” – var medveten om den för att tillåta gammalt att släppa så känner du dig som ny i alla dina inre djup. Genom att titta inåt under denna transitering stärker du din förmåga att hantera dagliga irritationer och utmaningar. Genom att göra så får du fördelar i de mörkare tider som kommer. Gå djupt ... Det är helande!
… i ditt 9: e hus,
så handlar det bl a om kunskap, utbildning/kurs, resa, filosofi.
Det nionde huset reglerar långväga resor, domstolar och lag, andra kulturer, högre sinne och abstrakta begrepp, religion/filosofi. Också din allmänna åsikt – publicitet. Kommunikation eller transaktioner med folk på avstånd. Religiösa/filosofiska och intellektuella intressen och angelägenheter för partnerns släktingar/svärföräldrar (icke närstående).
Fullmånen i det nionde huset kan skapa en kris eller konfrontation kring något av ovanstående som då behöver lösas – kanske genomgå ändringar och förändringar.
Du kan känna också behov av att planera något gällande utbildning/kurs eller att resa. Eller fundera över din personliga filosofi och var du på sikt vill utveckla något på ”stor nivå” – expandera som berör dig känslomässigt. Dina personliga övertygelser kan ev. testas nu.
Gör en ”känsloresa”, d v s i ditt inre - en guidad meditation genom ditt inre rike, kanske en trumresa? Men en promenad i skogen, en konversation om livets höjder och djup med någon kan hjälpa dig att avslöja nya och intressanta vägar att utforska vidare i ditt inre ...  
… i ditt 10: e hus,
så handlar det bl a om karriär, mål du fokuserar på och social status.
Detta hus står för den karriär och/eller de mål du fokuserar på, vilket ju är kopplat till rykte och social status. Även statliga tjänstemän eller byråer, chefer, viktiga personer eller ”fostrare” (vanligtvis en eller båda föräldrarna, men det kan spegla en släktning eller fosterförälder etc), arbetsintressen, ansvar, ev. företag, yrke och karriär, mål som fokuseras på att uppnå och livsmål – kall – handlar det här huset om. Allmänhetens uppmärksamhet kopplas också till detta hus.
Fullmånen i tionde huset kan nu dra fram en känsla av att vilja förändra i din karriär/ansvar/kall som kan ha en effekt på ditt hemliv. Saker som rör social status eller chef kan aktualiseras. Ansvar i hemmet och/eller med någon närstående kan stå i konflikt med karriär/ansvar/kall
Se över långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter och vad du behöver fokusera på. Gör en "att göra lista". Gör allt på listan och sluta därefter med alla "måsten"! Du behöver göra annat också. T ex gå och äta något gott, gå till en utställning, spa, gå på fik... eller kolla en film...
Nu behöver du också lite uppmärksamhet, och karriärfrågor kan kännas aktuella att bearbeta eller ta itu med för din känslomässiga frid. Gå framåt, med hänsyn till andra.
… i ditt 11: e hus,
så handlar det bl a om bekanta, socialt engagemang, det kollektiva, kontaktnät.
Det 11: e huset är det astrologiska Hus som speglar händelser ”utanför dig själv” – eftersom det speglar ”andra människor i det sociala livet” och det som sker samman med dem: SOM: ytliga vänner (ej närstående) och bekanta. Medarbetare, grupper som du tillhör och deras aktiviteter och samhällsprojekt, klubbar och organisationer, fritidsintressen, socialt engagemang, det kollektiva, humanitära insatser, världsförbättrande idéer och engagemang, eventuellt politiskt. Kontaktnät. Men också romantiska aktiviteter. Det hör också samman med dina förhoppningar och önskningar för framtiden. Det är huset som också speglar folk som kan hjälpa dig (föreningar, gruppgemenskap, kontaktnät).
Fullmånen i detta 11:e Hus kan bringa ”tillspetsade” känslor relaterade till vänner eller sociala bekanta. Kanske kräver de för mycket av dig – eller kanske du känner dig ”utanför” gemenskap… - eller kanske ansvar hindrar eller bromsar det du önskar göra i ditt sociala liv... 
Ta dig tid att meditera och stämma in världen omkring dig och dina känslor kring den och ovanstående ämnesområden. Intoning ger mer personligt utrymme i förhållande till den sociala världen. Du kan också t ex inse/notera den roll som du spelar i andras liv - vänner och gruppaktiviteter. Du kan också känna dig uppmanad att utföra en humanitär gest.
… i ditt 12: e hus,
så handlar det bl a om karma, undermedvetna tankar, andligt liv och intuition.
Det 12: e huset är influenser från det förflutna. Vilken planet som helst i ditt 12:e hus är laddat med minnen från det förflutna och dess handling/uttryck påverkas av omedvetna och undermedvetna tankar och känslor. Hus 12 reglerar också relationen/ kärleken till stora djur, och även sådant som sorg/känslomässig sårbarhet, avskildhet/ensamhet, sekretess, intuition, det undermedvetna sinnet, undersökande frågor, begränsningar. Det är också reträttens hus, dit vi går för att ladda och förnya oss själva. Detta hus berättar om vårt undermedvetna, vårt inre andliga liv och vår mentala hälsa.
Fullmånen i tolfte huset kan föra ljus och kanske en känslomässig klimax till hemligheter eller dolda frågor som rör hälsa, arbete eller länge försummade angelägenheter. Du kan behöva ta hand om någon.
Håll dig till vanliga rutiner och uppmärksamma oavslutade uppgifter. Detta är den bästa tiden för andligt eller inre arbete i det undermedvetna.
”Det inre livet är angeläget nu”, t ex genom att ”bara vara”, dra dig undan och/eller meditation. Det är bra att göra något som rör utveckling av ditt inre. Omständigheter kan göra att du känner behov att vara ensam. Försök att fokusera på dina känslor och titta på den praktiska sidan av sakernas natur och försök se igenom illusioner. Finns det något sätt på vilket du har skapat en historia som inte tjänar dig? Dina ansträngningar att släppa det förflutna och engagera en mer praktisk och analytisk sida ger dig en starkare känsla av effektivitet och identitet... Det är en utmärkt tid att komma i kontakt med vad som har sjudit under ytan. En hemlig eller privat sak kan uppenbaras.
Håll dig till regelbundet rutinarbete och försök hitta orsaken till eventuella tidigare misstag nu. 

*******************************

Om man använder fullmånens energi medvetet kommer man att få insikter genom drömbilder som visar vad som behöver ”åtgärdas”/korrigeras”. Om man ignorerar det som förs upp till ytan, ignorerar man sig själv – och sin egen magi. Så, använd gärna denna fullmånes ”drömtid” som ett ”själsligt redskap” för att skapa din verklighet genom att välja vad du vill släppa in eller ”spinna på”/väva in i ditt energifält! Se en ny framtid... och rikta din energi dit.

Ta väl vara på de Kosmiska Krafterna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar