Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

onsdag 18 november 2020

Jätten Jupiter går från Stenbocken till Vattumannen den 19/12 2020 (-28/12 2021) - tid att pröva gränser

Jätten Jupiters resa runt himlavalvets alla tolv stjärntecknen (även kallad zodiaken - djurkretsen), som omger oss, tar ungefär tolv år. 

Så under ungefär ett år "färgar" Jupiter varje tecken som den färdas genom.

Nu rör sig Jupiter åter från ett av de tolv zodiaktecknen till nästa! För efter tolv års cirkelfärd runt hela zodiaken får Jupiter åter vistas i Vattumannen, nämligen den 19/12 2020. 

Den går över till Fiskarna 13/5 2021 men återvänder 29/7 2021 och stannar i Vattumannen till 28/12 2021.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO.

Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Vad Jupiter - ”guden av alla gudar” - ger löften om eller får oss att tro på, beror på vilket astrologiskt Hus (livsområde) i vårt personliga horoskop den rör sig i. Jupiters expansionsenergi ”gnistrar” i Vattumannen. Detta symboliserar en öppning av sinnen som hjälper oss att utnyttja den enorma reserven av mänsklig potential. Den lyckliga Jupiters närvaro i detta intellektuellt rika tecken troligtvis väcka många nya idéer för att lysa upp framtiden.

Jupiters trettonmånaders ”regenttid” i Stenbocken är över för denna gång i December 2020. Det dröjer tolv år till nästa gång som den återkommer till Stenbockens tecken. (Om Jupiters tid i Stenbocken 2019-2020 HÄR och om 2018-2019 i Skytten HÄR

Under dessa tretton månader i Stenbocken har dess förstoringsglas vidgat synen på bl a det som har att göra med allvar, och tillväxt genom väl genomtänkta planer, snarare än genom spontana impulser. Istället för hänsynslösa språng har vi haft draghjälp så att vi kunnat göra tankfulla steg för att gjort drömmar till en konkret verklighet.

Jupiter expanderar och det är nu dags att utveckla nya och spännande saker i tillvaron, ”tänja på vår kunskapsbas” och pröva på det ”oprövade”. Om vi använt Jupiters Stenbocksfas väl det sista året (2020) och integrerat energierna inom oss, så har dess energi ökat bl a: ansvarsfrågor, hjälpt oss att se till det som är realistiskt (och som tidigare överdrivits), ökat vår disciplin, tryggat ekonomi (kanske genom ”åtdragning” av slöseri). Vi kan ha behövt ”dragit i tyglarna” till det som gått för långt eller till övermåttan, för att agera för säkerhet och trygghet och kanske vurmat mer för det konventionella och traditionella. Om Jupiters tid i Stenbocken (fram till nu (19/12 2020) fungerat på ett ”sammandragande sätt” och jobbat på att stabilisera, så kan vi räkna med att ”åtstramningen” lättar och att vi kan se vad vi har att ”röra oss med” och hur vi kan leva efter/utifrån det. Det är en trygghet. Snarare kan det övergå i en fas där ”vildheten” tenderar att ”släppas loss” på grönbetet!

Ja nu går vi vidare tillsammans med Jupiter till Vattumannen: Nu är det dags att expandera allt som är originellt, nydanande och speciellt med hjälp av Jupiters ettåriga tid i Vattumannen (19/12 2020 – Fiskarna mellan 13/5 2021-29/7 - och Vattumannen till 28/12 2021)

Så vad det kan betyda för oss när den filosofiska, hoppfulla, världsomfattande och gränslösa himlajätten Jupiter vandrar ut ur Stenbockens allvarliga, disciplinerade och gränssättande område och nu flyttar till Vattumannens ”himlaland” där ”elektrifiering”, nydanande, ”datavärlden”, att gå emot regler och individualitet snarare än åtstramning och regelföljsamhet är förhärskande? Där Jupiter ska vandra till December 2021?

Längre ner i texten går jag in på det, men först litet kunskap om Jupiters energi, roll och potential inom astrologin. Det kan vara bra att förstå detta.
Om det ter sig tråkigt eller så, rolla då vidare för att läsa tolkningen om Jupiter i Vattumannen:

****************************************************

Jupiter i astrologin – expansion, tillväxt och optimism


Astrologiskt anses Jupiter vara en av de mest fördelaktiga planeterna: Känd som ”Den stora välgöraren”, symboliserar den tur och lycka. Jupiter är den största av alla de sanna planeterna, mer massiva än de övriga i kombination.

Faktum är att Jupiter ger tur för Jorden (och oss) eftersom dess enorma gravitation fångar många av asteroiderna, meteorerna och andra rymdobjekt som annars skulle krascha in och skada vår planet!


Jupiter är planeten för expansion, tillväxt och optimism. Det är den största planeten i solsystemet, och är närmast i jämförelse med Solen i förhållande till dess storlek. Det tar ungefär tolv år för denna planet att rotera runt Solen, vilket med andra ord också innebär att den förblir i varje stjärntecken under ett år. 

Jupiter anses vara en lärare eller en "guru" som namnet antyder. Jupiter i någons födelsekarta/horoskop, om den är starkt placerad genom teckenplacering och hus, och välaspekterad, antyder en sanningsenlig och ärlig individ med "Divine Grace". 

Jupiters gåva är att vägleda oss till vår högsta uppfyllelse och expansion på ett tillfredsställande sätt. Som tillväxtplanet tar den oss ut på vägarna för att vi ska lära, resa, och våga oss på positiva utmaningar.

 

Jupiter är törst efter kunskap, viljan att veta "varför" om allt, inte nödvändigtvis att använda det för praktiska ändamål, utan bara för att förstå hur Kosmos fungerar. Det utvidgar vår vision om livet och höjer medvetandet. Evolution är nyckelordet för Jupiter. Jupiter släpper ledtrådar om var och hur man kan ta chanser, var och hur man riktar sin energi för att expandera och hjälper oss att ”förädlas” av kunskapsinsikter.

Jupiter är planeten som skapar överflöd. Det Jupiter berör förstoras. Det är planeten för välstånd eller slöseri. Jupiter belönar genom väl riktad chanstagning som skapar tillväxt. Men Jupiter kan också innebära att chanstagning leder till risktagning som inte är väl genomtänkt.

Jupiter är den planet som också handlar om förväntningar. T ex förväntan vid lotterier, att vi kan vinna, eller att vi kan få den stora befordran eller den ökade inkomsten. Jupiter står också för hoppfullhet/förväntan och utdelning.

Liksom hos alla planeter så finns en ”baksida” hos Jupiter. Jupiter gör saker större, blåser upp dem (Jupiter är gasjätte) och tar saker till proportioner som annars inte skulle uppstå så att (symboliskt) ”ballongen blåsas upp” spricker och sjunker, om vi t ex inte fick den där pengautdelningen som vi hoppades på när vi med ogrundade förhoppningar satsade pengar i ett företag eller på lotteri (som två enkla exempel).

Jupiter sägs alltså välsigna oss med ”lycka”, och detta beror då på dess förmåga att ge oss en större ”lins” genom vilken vi kan se världen ”i stort” och därmed också våga oss på att satsa på ”möjligheter”/chanser.

Men vad är då ”lycka”? Jakten på lyckofyrverkerier (den stressande energin hos Jupiter) får oss t ex att köpa för dyra prylar eller lägga de slitsamt ihoparbetade semesterdagarna på att resa till något exotiskt land… 

En av världens mest kända astrologer, Donna Cunningham, (INFO) menar att många astrologer överdriver effekterna av en Jupitertransitering. Hon menar att dess transiter inte nödvändigtvis handlar om att få sådant som ”högsta vinsten”. Jupiter kan t ex indikera en period när man kan få en chans att successivt expandera inom t ex karriärmöjligheter, särskilt genom att lära sig nya färdigheter eller nå ut på nya sätt.

”vi tror att pengar kommer att göra oss mycket lyckligare under en lång tid när det kommer att göra oss lite lyckligare under en kort tid.” skriver Sonja Lyubomirsky (i sin bok Lyckans verktyg: INFO). Coacherna Bylund & Lundberg skriver:

Vi satsar tid och pengar på saker som inte är realistiska.” Komikern Jan Bylund säger: ”Optimistkonsulterna boostar ditt ego, men det gör dig inte till en bättre fotbollsspelare. Du måste ut i regnet och öva”. INFO).

Att uppnå ”lycka” är som en morot som hålls precis lagom långt ur räckhåll för att vi ska fortsätta hoppa högre och högre – eller göra som Ikaros... Att söka ”den stora lyckan” är den mer stressande sidan av denna planet. Jupiter i balans är: Välbefinnande!

Jupiter handlar ju också om optimism och hopp, vilket kan hjälpa oss genom de tuffaste tiderna. För den som känner sig låg, erbjuder denna planets transit sin expansiva anda. Att bland annat bjuda in mer utrymme i vårt liv på en fysisk nivå genom promenader eller korta/längre resor är ett direkt uttryck som också kan öppna för större möjligheter. När vi är nere, kan världen då öppnas för ett större utrymme där syfte och möjligheter växer.

Meditation är till exempel ett av många sätt att finna mening och känna tillfredsställelse genom bästa Jupiterflöde. Att försöka nå en högre medveten närvaro har visat sig ha positiva effekter på det vi kallar för ”lycka”. Att uppnå mindfulness, som det heter. Enligt en professor i praktisk filosofi (INFO)

I det antika indiska språket sanskrit är Jupiter känd som "guru" eller "lärare". Det är passande, med tanke på dess förening med högre sinne, filosofi, sanning och religion. Kanske kommer Jupiters lycka från sin förmåga att inspirera oss till att utforska de övre existensplanen, gå bortom gränser, även materiella gränser som ger oss en större bild av att se världen? Kunskap, intuition, visdom, rättvisa; är drag som ger människor charm och karisma, så det är lätt för de andra som är sökare att dras till att guidas av "gurus".

Jupiter är nog mest ”till nytta” med det som den också associeras med: d v s utveckling av högre sinne, filosofiskt synsätt, att söka och finna sanning och att ha en stark tro och tillit. Att söka meningen med livet – för ”vi kan ingenting ta med oss dit vi går”


``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Vad innebär Jupiter i Vattumannen på kollektiv nivå?

När nu Jupiter, den största av planeterna som fungerar på den sociala nivån och representerar expansion, tillväxt, stora idéer och erfarenheter, och tenderar att förstora, vidga och överdriva tecknens egenskapergår till Vattumannen den 19/12 2020 (- 28/12 2021) markeras starten på en period med förstoringsglaset på allt som det tecknet står för.

Om Saturnus uppdrag är att förbättra vår värld genom sammandragning (kanske ”tar bort” vissa människor, för oss bort från platser och saker som är onödiga och hindrar vår tillväxt) så är Jupiters uppdrag utökning, att utöka vår värld. Vad som händer på andra ställen än vår gård märks till skillnad från tidigare tider, och sådana avlägsna och/eller globala händelser får en mer märkbar effekt på individer.

Energin i kopplingen mellan Jupiter-Vattumannen betonas, vilket innebär att visioner om framtiden, framtidsperspektiv och att vi har möjlighet att ”bli smartare” genom att intressera oss för ny kunskap, och vågar ta in andra perspektiv än dom vi är vana vid.

Vattumannen är ett tecken som känner den kollektiva kraften från individernas mångfaldiga idéer. Framtiden skapas i nuet; så om vi passivt väntar på vårt öde har vi inget inflytande på dess riktning. Men när vi öppnar ögonen och ser i bredare perspektiv och bjuder in nya idéer kan mänsklighetens ”nervnätverk” (inte internets i detta sammanhang) att gå in i en högre växel och ge oss positiva bilder som vi kan förvandla till verklighet. Den intelligens som Jupiter i Vattumannen representerar är inte arrogant, självberättigad eller överlägsen. Dess kraft kommer från en lust att lära och en övertygelse om att en anda av tolerans genererar mer värdefull information än en av myndighet och kontroll. 

Människors idéer tenderar att ”stå ut”/sticka ut” i olika gruppsammanhang denna tid, för många vill nog markera sig och sin individualitet tillsammans med andra – i gruppgemenskap. Många kan sluta följa ”mainstream” som en slags protest mot ”följa John”-mentalitet.

Ett viktigt begrepp för att ta vara på Vattumannens löfte är att var och en av oss får chanser att utveckla högre medvetande. Det är ännu ett steg mot det fullt utvecklade högre medvetandet som ju tillhör Vattumannens tidsålder. Öppna sinnen öppnar vägen till nästa stora språng i den mänskliga upplevelsen på denna planet.

Den här Jupiter-Vattumannen-kombinationen visar i sin bästa form på: utveckling av expertkunskap, kreativa utvecklande idéer, genialitet, nya uppfinningar, andlig upplysning och även ”aktivism” för att man vill främja rättvis balans för allt och alla (människor, djur och natur) eftersom det handlar om ”gränslös kärlek” inför allt skapat (demonstrationer för detta kan kanske ske?).

Med Jupiter i Vattumannen kan det också handla om vidgade perspektiv gällande samhällsfrågor och nya förslag om lösningar – och genomförande. För att det ska vara det bästa av Jupiter i detta tecken, ska det kännas ”gott” för alla! Det Detta är ju dom bästa sidorna av denna kombination!

Annars är det den andra sidan av denna placering som verkar och det kan leda till protester då det handlar om orättvisa. Och det är just det Vattumanskt präglade ser och önskar rätta till.

Men låt oss gemensamt detta år verka för det bästa flödet av denna placering! Det vill säga att manifestera en rättvis balans som gynnar alla! Då kan vi sen ”slunga upp hattarna i Jupitervattumananda” och ropa ”Jippi jag är så glad över att alla får lika del av samma kaka”!
Ett sätt är att arbeta med tankens kraft! Attraktionslagen! Tänk fram det bästa för alla! Det finns ingen bättre tid än när Jupiter är i just Vattumannen för det!!

Framstegens anda är väldigt i ”luften” under de sista två veckorna av 2020, precis när Jupiter kommer in i Vattumantecknet. Den 17/12 går först Saturnus till Vattumannen, följt av gränslösa Jupiter två dagar senare, den 19. Saturnus och Jupiter rör sig genom Vattumannen ”av och på”, fram till 29/12 2021 och kombinerar under den tiden sina paradoxala krafter.

Den 21/12 2020 är det vintersolstånd. Markera det som ett viktigt datum i kalendern! 

För första gången sedan 31/5 2000 möts nämligen Jupiter och Saturnus på exakt samma punkt på himlen, 0º29 i Vattumannen. 

Astrologer kallar denna händelse ”The Great Conjunction”, en allians som bara sker vart 20 år! 

Även om Jupiter och Saturnus är lika olika som natt och dag, så är det just det som gör att Jupiter och Saturnus är en dynamisk duo. Jupiter är det rikliga tillväxtmedlet som hoppas på Midas-beröringen med spelarens chanstagarsinne... Saturnus är den försiktiga, som beräknar risk och ser till att vi investerar klokt. Det är en ansvarsfull utsikt.

Deras möte den 21/12 2020 får oss nog att tänka: Vad ska vi hänga på och var kan vi släppa taget för att ta fart till en ny möjlighet och satsa klokt? Jupiter öppnar våra sinnen och Saturnus skapar en struktur för våra tankar så att de kan bli till konkreta handlingar. Och med lufttecknets Vattumannens vingar kommer genombrottet att finnas i luften och bär oss med in i 2021!

Vattumannen är ett uppfinnartecken som vill utveckla banbrytande idéer. Det kan gälla sådant som är ”galet” likaväl som är till stor nytta, och vi lär så småningom få klart för oss vad som utvecklats. Varför inte ”det galet nyttiga”!? Men det går ju lika bra med nyttig uppfinning som vi inte visste att vi behövde, men behöver…

 

Något att hoppas på är att i bästa Vattumananda dyker det upp nya alternativa metoder eller att man upptäcker gamla metoder på nytt – kanske nya sätt att trycka igång akupunktur punkter, aktivera meridianer, avancerade energimetoder eller ”mackapärer” som mäter både inom och utom… Eller det kan komma intressanta och spännande metoder som bygger på de gamla som fyller en bra funktion.

Med ökningen av datateknik, satelliter, fiberoptik, direktkommunikation och World Wide Web har vi en viss ”gränslöshet”.

Men Vattumannen är också ett tecken som handlar om det ovanliga, så kanske man utvecklar nya radioteleskop, nya mätmetoder och upptäcker något nytt därute? Kanske man finner nya våglängder är att förvänta? En ny planet, en värld därute? Eller något annat sensationellt? Jag vet inte, men det ”kittlar litet” att förvänta sig något sensationellt. Det går inte att utesluta rymd- eller mellandimensionella resor som alternativ. Varför inte? Det är ju Vattumannen det handlar om!

Tecknet tenderar att föra fram (aktivera) personligheter som är sociala aktivister, konstnärer, pionjärer, genier, radikaler; så denna tid kan vi förvänta oss att möta människor som är spännande udda, excentriska eller unika på något sätt med tanke på deras utseende eller beteende. Ja det kan dyka upp ”brokiga bråkiga” människor som ”sticker ut” på både obekväma och härligt upplyftande sätt. Det ger oss nya insikter och kännedom om just ”olikheter” mellan människor och att också jämka när det behövs, men inte att bara acceptera vad som helst, för kärlek (som hör till Vattumannen) handlar också om rättvisa till oss själva och andra i alla sammanhang! Vattumannen vill inte att någon ska utsättas för något.

Vi kan också få se mer av välgörenhet av humanitära orsaker detta år!

Mycket handlar om nya, speciella, kanske revolterande framtidsvisioner och att bana väg för något annorlunda och nydanande: det är också en tid då gamla vanor och övertygelser kan ifrågasättas när vi söker efter nya och uppfinningsrika sätt att göra framsteg.

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Vattumannens tidsålder och Jupiter


Enligt grekisk mytologi var vattenbäraren (symbolen för Vattumannen) en ung man som serverade bägare med vatten till gudarna i utbyte mot evig ungdom. 

Vi sägs ju närma oss Vattumannens tidsålder, eller har börjat komma in i den (MER HÄR)…

Astrologer har gett sina åsikter i årtionden och några av tiderna sträcker sig från slutet av 1900-talet hela vägen fram till år 2500 och därefter. Vi har kosmiskt sett i alla fall precis börjat smaka på Vattumannens-potential. 

Tänk på en framtid där mental briljant telepati, underbart upplysande tidsresor (kanske via intuitionen och "högre plan"), kontakter med ET: er, klärvoyans (klarseende), kläraudians (klarhörsel), insyn och förståelse för tidigare liv och till och med att framtidsliv kan "återkallas”. Där ”alla älskar sin nästa så som sig själv”. Det är den verkliga Vattumannens tidsålder i sin fulla potential!

Kanske är början av Vattumannens tidsålder den tid då motsättningar gör att allt fler börjar välja ”broderskap”, kärleksvägen och arbetar som ljusarbetare för att bana väg till en ny ”guldålder”?

Jag tror att det kan vara så att det är en stark utvecklingstid som leder mot målet.

Jupiter i Vattumannen bör vara ett led i riktningen mot att öppna upp till Vattumannens tidsålder.

``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Vad betyder Jupiter i Vattumannen
(9/12 2020 - 28/12 2021)
på den personliga nivån?
 

Även om Jupiter kanske inte ”skänker oss omedelbar lycka” så brukar denna planet presentera något värdefullt och vidareutvecklande, en chans eller möjlighet för oss som gör oss tillfreds, och vad det handlar om kan man utläsa i det personliga horoskopet och dess transiter.

Tänk på personer du vet som personifierar Vattumannens arketyp. Hur är deras energi? Tänk nu att energin förstärks. Detta är Jupiter i Vattumannen.
Se här Vattumannens typiska egenskaper:

·        Social men ”försvinner” från arenan i perioder för att åter dyka upp – oväntat

·         Protesterar mot mycket

·         Vill vara ”sin egen” och inte styras av andra

·         Medveten om andra världar/dimensioner etc

·         Uppfinningsrik

·         Egensinnig

·         Kommer med nya infallsvinklar

·         ”Högfrekvent”

·         Teknikfreak eller den som vill leva utan det för att utveckla kosmisk medvetenhet

·         Ser orättvisor och värnar om rättvisa för alla (människor, djur, natur)

·         ”Är olik alla andra” och går hellre i motvind än följer medvind

·         Gillar inte normer, regler och måsten

·         Fri på något sätt – i tanken och/eller levnadssätt!

·         Delar speciella tankar med andra

·         insiktsfull

Jupiter är expansions-, förbättrings- och möjlighetsplanen, så det är dags att expandera horisonter i ”luften”, och ”botanisera” i det som går utöver normen, att ”flyga” förbi det som är bekant och vardagligt och rutinerat.

Det här är en tid till att ta tag i nyckeln till framtiden och låsa upp nya dörrar där det väntar spännande saker, kanske är det dags att lära sig avancerade kunskaper, att ta del av originell kunskap som ”spränger” gränser som väcker sinnet med häpnadsväckande insikter – och utsikter! 

Den här tiden tenderar vi att vara mer öppna för nya bekanta och kan därför träffa på nya och intressanta människor som berikar med nya synsätt och sina personligheter.

Det är också en tid då nya grupper dyker upp, människor som ansluts tillvarandra genom nya intresseområden. Så räkna med att nya kontakter kan skapas i ditt liv! Ett utökat nätverkande alltså! Men man ska också tänka på att det samtidigt skapar stress att alltid vara ”med”, att vara alert och aktiv med andra hela tiden, och kanske vara uppkopplad nästan jämt och därmed inte avkopplad – i den meningen avkopplande medan de egna tankarna är ”fria”.

Tänk på att ofta vara avkopplad, och tillåta dina egna kosmiskt uppkopplade tankar, annars kan mental utbrändhet oväntat dyka upp! Då är det dags att koppla ifrån och verkligen koppla av! Länge. Men gör det dock hellre ofta innan det händer, alltså att inte låta stress och utbrändhet utvecklas.

Jupiter i Vattumannen ber oss tänka utanför rutan! Det kan vara en tid då vi vill våga bryta mot förstelnade regler (på ett snällt sätt).  Vi känner att vi behöver mer frihet för att kanske pröva kreativa idéer, för att vi kan få fördelar av det i slutändan (kanske ekonomiskt). Vi vågar ta mer chanser eftersom vi kan se att det kan erbjuda stora belöningar.

När Jupiter rör sig genom Vattumannen kan du uppleva uppfinningsrika tankeprocesser. Tillåt dig då att undersöka både uppfinningsrika och ”mer galna” idéer och pröva dessa i t ex kreativa processer och för att utveckla din uppfinningsrikedom. Låt också tankar som dyker upp om Kosmos och liknande expandera!

Våga öppna sinnet mot Kosmos/Universum/andra världar! Du får då så mycket intressant information! Nya vinklar, nya insikter som känns väckande och glädjande. Du upplever då också massor av synkade händelser som guidar dig på din livsväg! Du kan bli förvånad över att hitta möjligheter som berikar ditt sinne och erbjuder ett bra och utvecklande pussel för dig att lösa! Det ”triggar” din intelligens till högre medvetenhet – ja du kanske blir riktigt brilliant när denna fas är över.

Jupiter är förstoringsglaset i vårt solsystem, vilket ger överflöd inom de områden i vårt liv som transiteras av Jupiter. Vattumannen är det himmelska området där nya idéer, nya infallsvinklar, genialitet, obunden andlighet, individualitet, frihet och uppfinningsrikedom flödar.

För alla tecken kan denna blandning av energier vara antingen fördelaktig eller destruktiv beroende på den personliga tillämpningen av Vattumannens behov av individualitet, frihet och obundenhet.  

De största belöningarna följer när man håller en andlig medvetenhet även om man vill främja frihet och vill få sin egen väg under Jupiters transit genom Vattumannen, annars kan det gå över i ”excentrisk egoism” och otyglad frihetslust och att ”göra som man vill” på bekostnad av andras känsla av ”status quo” eller frid…

Intressanta infallsvinklar är en av Vattumannens spännande sidor, så att vi kan låta oss ”nätverka” med många andra, ha utvecklande dialoger både i grupp och vid köksbordet och/eller internet och få nya idéer som främjar vår vardag och framtidsvisioner.

 

Vi känner ett ökat behov av frihet, kanske vill många frigöra sig från sådant som upplevs som hindrande i tillvaron.


``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

 

Jupiter i Vattumannen retrograd 2021

Överdrivande Jupiter älskar att leva högt, att omge sig själv med expansion och en större bild.Men när denna planet börjar vandra bakåt genom kosmos, vänder dess yttre energi inåt. Om vi använder den här reflektionsperioden klokt kommer vi ut på andra sidan med de belöningar som Jupiter vill välsigna oss med. Så vad betyder det när Jupiter går retrograd i det nydanande tecknet Vattumannen?

Jupiter retrograd i Vattumannen

Jupiter retrograd 20/6 2021-18/10 2021

När kloka Jupiter vänder retrograd, vänds den tillväxt som normalt riktas utåt inåt. Saker som rörde sig fint i vår vardag tenderar att sakta ner eller stoppas, vilket får oss att överväga olika sätt att göra saker på. När Jupiter retrograderas i Vattumannen tenderar vi att granska dom stora förändringarna vi vill genomföra. 

Vi kanske ställer oss frågor som: Är dessa planer möjliga? Gynnar de förändringar jag vill göra andra eller bara mig själv? Är mitt tänkande för trångsynt? Ja att ställa dessa tuffa frågor gör att vi kan utöka våra planer för att inkludera lösningar eller renoveringar på det sätt vi har tänkt, vilket hjälper till att förbereda oss för bättre framgång.

När Jupiter är direkt är det enklare att fortsätta detta framåt och känna att utmaningar som kan hamna i vår väg känns lättare att möta och lösa. Jupiter retrograd innebär att oavsett tillväxtområde behöver vi se till att allt är i ordning innan vi fortsätter...


``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Expandera kosmiskt medvetande (”Vattumanmag”i)

Astrologi härrör från två grekiska ord, astron och logotyper, som betyder "en stjärna" och "det som sägs". Stjärnor ses ofta som symbol för gudomlig vägledning, upplysning eller ljus i mörkret. Om vi ​​tänker på det här sättet är studerandet av stjärnorna faktiskt ett medel för att förstå gudomliga budskap. Ur en andlig synvinkel påverkar stjärnor och planeter (vissa planeter betraktas som stjärnor), våra liv på mystiska sätt.
Star of Bethlehem är ett bra exempel på symbolisk gudsvägledande..

Stjärnor representerar vägledning eftersom natthimlen regelbundet har använts som en orienteringskarta. Forntida astronomer har beräknat många saker och fått en fantastisk uppfattning om sin egen värld genom att titta på stjärnor, observera förändringar på natthimlen, planeternas rörelser och så vidare. Stjärnor är förknippade med mysterier och magi. 

Sadalmelik är en gigantisk ensam stjärna belägen i den norra delen av stjärnbilden Vattumannen. Zeta Aquarii finns i mitten av den Y-formade konfigurationen som bildar Vattumannens vattenkruka. De andra stjärnorna i asterismen som bildar krukan är gamma, pi och eta Aquarii. Sadalmelik härstammar från arabiska innebörden ”Kungens lycka”.

Stjärnbilden Vattumannen ses traditionellt som lyckans plats. Det indikerar fullströmmande floder och källor och lovar en tillräcklig mängd vatten för jordbruksbehov. Mer HÄR..

Stjärnan Delta Aquarii, den tredje ljusaste stjärnan i konstellationen Vattumannen som hålls av vattenbäraren, är en strålande punkt för Delta Aquariid, den starka årliga meteorduschen som är synlig från mitten av Juli till mitten av Augusti, Denna dusch ses bäst från den södra halvklotet, eftersom strålningen inte stiger mycket över horisonten för norra observatörer.

Vattumannen kan också skryta med den närmaste av alla planetnebulor - Helix Nebula - som ligger bara 400 ljusår från Jorden. Mer HÄR HÄR.

Vattumannen är tecknet som gnistrar och sprakar av stjärnornas energipulser, det är tecknet som fungerar som en mottagare och överförare av kosmiska elektriska pulser, vilka hjälper oss att utveckla kosmiskt medvetande. I meditationer kan vi navigera runt bland stjärnorna och utveckla vårt kosmiska medvetande.

Vattumannen är en ”kanal” för forntidens medvetande, dess urna är en behållare för, en källa till uråldrig kunskaper och visdom. Den finns bevarad i den kosmiska urnan för att ”hällas” över oss i ”energiskurar” i olika tidsepoker.

En bra tid att göra meditationer är vid tiden för den starka årliga meteorduschen som är synlig från mitten av Juli till mitten av Augusti, som strålar från stjärnan Delta Aquarii område i Vattumannen.

Den huvudsakliga uppgiften för alla ”Vattumanmagiker”, är att expandera på det inre planet för att inkludera hela Kosmos, eller koncentrerad för att bli inom den virvlande ... atomen där skapelsemålet dansar evigt, kanske du upptäcker nyckeln till universum.

You Tube: Utnyttja den universella matrisen av energi: HÄR HÄR.


``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~`` 

Jupiter i Vattumannen i det personliga horoskopet

Självklart påverkar denna transitering våra personliga horoskop (och därmed livet) på olika sätt. Så det är bra att kolla dess ”färd” i ditt personliga horoskop, vilket/vilka Hus (=livsområde) den vistas i, samt dess aspekter till dina planeter där. Detta för att vara medveten om hur man kan ta tillvara Jupiter - Vattuman-lektionerna genom att öppna dörren till det här årets potential för expansionsmöjligheter.

När Jupiter för närvarande transiterar Vattumannen i vårt personliga horoskop är det i allmänhet inom Husets tema som vi är benägna att hitta utvecklingsmöjligheter och kanske en del ”tur”, samt här kan vi söka efter mer kunskap och ha ”stora planer” under detta skede av vår utveckling. Jupiter i Vattumannen kan leda till framgångsrika kollektiva projekt, med en spännande och nydanande utveckling sker i olika grupper med människor.

Det öppnar sinnet för en mängd olika idéer och koncept. Du har lättare för att ser i mer ”vidsträckta” banor, vilket i och för sig kan upplevas som ”för mycket” eller överväldigande, kanske pratar mycket, eller är mer produktiv och söker mer information.

Du vill veta mer och tenderar att tänja gränserna.

Du kan att du vill gå en högre utbildning, utveckla en färdighet vidare genom någon kurs eller plötsligt vilja studera ett nytt och för dig, ovanligt område, det kan vara en ”lära” eller en tro, eller en alternativ lära. Du kan välja ett samhällsorienterat eller experimentellt program. Eller utveckla något tekniskt eller diagram system där du kan bli snudd på eller rentav genialisk.

Du kan känna att du bara måste ha friheten att hoppa på ett speciellt område för att pröva dina gränser och hitta din egen väg eller ”nisch”.

Du kan känna för att resa till konstiga eller oväntade platser, kanske flytta till något ställe där du upplever att det är ”tvärtemot” vad du är van vid. Du vill ”pröva dina vingar” där du kan finna något nytt och exotiskt.

 (Längre ner finns beskrivning om Husen och hur man räknar fram sitt personliga horoskop och hittar Jupiters transitering där).

De som har Jupiter i Vattumannen i sitt födelsehoroskop, upplever Jupiters ”återkomst” (retur), vilket är en tid med tilltro och chanser inom just i Vattumannens tema (som tagit upp tidigare i texten). Jupiters ”återkomst” (retur), sker en gång vart 12:e år. Så de som är runt åldrarna:12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 har en retur. Men det kan man annars kolla genom ett personligt ställt horoskop.

Det gäller även som är födda i eller har Ascendenten i Vattumannen i födelsehoroskopet, eller har Månen eller Venus i det tecknet. Samt för dem som föddes med Jupiter i tecknet.


``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Om du föddes med Jupiter i Vattumannen

Med Jupiter i Vattumannen kan du acceptera människor som dom är.Du är opartisk och demokratisk. Du tror på allas rätt till frihet och det gäller även vilken tro eller andlig väg andra har. Du är snarare nyfiken på olikheter. Din stora tolerans och förståelse hjälper dig att lyckas i många av dina ansträngningar som rör människor. Du har ett stort behov av att hjälpa andra. 

Du kan närma dig stora projekt och problem med färska och originella idéer. Trots dessa egenskaper tenderar du inte att söka en ansvarsposition. Du vill hellre vara delaktig.

Du får vänner lätt och dina sociala kretsar fortsätter att expandera när tiden går. Och visst kan många av dina bekanta vara av en ganska märkliga, udda och originella.
Många kan vara av andlig natur som inte kliver runt ”med fötterna på marken”.

Under dina unga år fanns det säkert en person (eller fler) som verkade mycket alternativ i ditt sinne. Det kan ha varit en person som inte brydde sig så mycket om sociala regler, gick sin egen väg och hade en ”air” av spontan frihet som svävade kring personen, vilket var ganska inspirerande för dig och din egen utveckling i livet.

Kanske särskilt under tonåren då uppror mot regler brukar vara en naturlig reaktion? Men efter tonåren har du säkert funnit inspirerande saker som hjälpt dig att rikta din rebelliska natur mot konstruktiva handlingar och ett sökande efter upplysande information, kanske inom ovanliga, alternativa områden?


``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Ascendenten, Solen eller Månen i Vattumannen 
och Jupiters transitering

Om du har Ascendenten, Solen eller Månen i Vattumannen kan du särskilt se fram emot en tid med framsteg och förändringar under det kommande året, att ditt självförtroende ökar och dina horisonter breddas. Dina inneboende originella Vattumanförmågor och färdigheter kan bli mer framträdande. Du kan få mer ”högfrekvent” och energi som hjälper dig att se nya lösningar på problem och du kan utveckla unika tillvägagångssätt. Du kan vara litet mer rebell mot ”status quo” och hur det traditionellt görs. Du kan komma med stora idéer som andra inte har sett eller hört talas om tidigare.

Med din Sol i Vattumannen kan din känsla av framgång och erkännande få dig att känna dig stolt över vem du är. Du kan sannolikt att känna dig kraftfull med din kreativitet som flyter och livet är mer fyllt med glädje. Det är inte konstigt om idéer flyger runt som gnistor och högre filosofiska tankeprocesser märks av detta år! Faktum är att detta år lan du ”få tur/lycka” när du följer något som andra kan avvisa, möjligheter ligger i det som ter sig konstigt för dem.

Med din Ascendent i Vattumannen kan du känna att du kommer från en overklig, surrealistisk tid där du känt dig isolerad eller dold på något sätt, eller som om du kommer från en konstig dröm och nu står på en helt ny fas i livet. Ha dina väskor packade och redo för uppgång till toppen! Du kan ha visioner om ett nytt företag eller en karriär, och det är dags att börja sätta dina planer i aktion.

Med din Måne i Vattumannen kan du sannolikt uppleva förbättringar inom hem- och familjeliv, investera i ett större, bättre hem eller någonstans längre bort att bo, eller en tillökning i familjen…


``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Jupiters möjligheter
att nyttja energin bättre eller sämre

Jupiters roll är att öka vår medvetenhet och att uppmuntra oss att gå utåt, expandera och förbättra. Vi kan välja att nyttja Jupiter i Vattumannens energi bättre eller sämre.

Så på den positiva sidan kan vi välja att använda Jupiter i Vattumannens energi för att planera våra steg noggrant. Ett nyckelord för Jupiter i Vattumannen uppfinningsrikedom. Vi kan denna tid utveckla spännande "tankelandskap" som vi har nytta av i verkligheten, för det hjälper oss att förnya och förändra saker i livet som förbättrar vår framtid.

Vi kan välja att våga följa ”längtans impulser” som att hoppa på en resa till ett främmande ställe, gå med i en grupp/förening där man har ett udda, intressant och annorlunda ämne som ”ledstjärna”, kanske börja med kristallterapi, magnetterapi eller gå till en kinesiolog … eller gå på en akupunkturutbildning eller dyka in i något som är ”tvärtom” allt man brukar göra… Våga sig på det man är nyfiken på. Det kan vara ge mer av det speciella i livet! Det kan också vara en tid för nätverkande eller att bilda vänskap med spännande personer. Det är genom dessa sociala vägar vi kan lära oss om människor och om världen och få nya perspektiv. 

Nackdelen med Jupiter i Vattumannen kan vara brist på disciplin. Det finns tendenser till att vilja bryta mot viktiga och samhällsnyttiga regler eller ett revoltbeteendebara för sakens skull. Bland dom som inte behärskar kompromisskonsten eller som vill protestera kan vi få se upproriska tendenser under året.

Även om Jupiters passage genom Vattumannen handlar om en världsutblick där global utveckling är de stora visionerna, så har Jupiter också sin röda fläck som stormar ((INFO INFO): För Jupiter i Vattumannen kan det innebära att teknikutvecklingen kommer i fokus till övermåttan… Att ständigt leva genom och med tekniken är stressande och fjärmar människor allt mer från varandra, trots att det ger ”globala nätverk” och kontakter via tekniska saker. Det går inte att ersätta mänsklig kontakt. Det kan bara utveckla mer ”robotaktiga kontakter” via mackapärer… Både inom sjukvård, i kontakter med dom gamla och ensamma och i olika verksamheter. Den här tiden är en tid då mycket av detta utökas ytterligare… Men vill vi verkligen, djupt i vår kärleksfulla själ, ha en stor del av livets kontakter via apparater? Kanske allt fler kan få sådana insikter under tiden med Vattuman-Jupiter?

Om vi ​​navigerar denna process klokt, kan själva välja bort mycket av tekniska kontakter och verkligen möta levande, spännande och ”kramiga” människor. Kanske vi tillåter oss att möta andra i gruppgemenskap där skratt ersätter röster i apparater, där röster med olika ”toner” hörs istället för att läsa platta texter skrivna av obekanta bakom skärmarna! Det är verkligen en Jupiter i Vattumannen i sin högsta frekvens. Gemenskap som höjer stämningen och skapar hög energi som vi bär med oss hem därifrån. Det ger mer även efteråt!
Det betyder inte att tekniken är fel, det betyder bara att veta hur man använda den klokt (Jupiter) med måtta så att det inte överdrivs och att det utvecklar gemenskap som ger nya insikter (Vattumannen) – men inte ”tar över sinnet” som är baksidan.

Den mest negativa energin som kan utnyttjas är respektlöshet, våldsamt uppror, eller känslokyla mot andra.

Kom ihåg att Jupiter är kungen av alla gudar, så denna himmelska storhet ger oss stora möjligheter att manifestera vad vårt hjärta verkligen önskar.

Detta är något som vi med Jupiter i Vattumannen kan komma ihåg: att ha våra filter på oss, när det handlar om alternativa, andligt inriktade människor som denna tid kan ”poppa upp” litet extra (i energins spår) i gruppgemenskap t ex. Om någon verkar speciell och ”högtänkande” (eller liknande) och tänker utanför boxen eller ”droppar” spännande påståenden gör det inte automatiskt personen till någon ”högre medveten” (men det kan vara så!). Och om någon är konservativ eller bara följer massans trender gör det inte den personen automatiskt en ”fiende” eller någon som är ”fel ute”. Använd de ”vattumanska tentaklerna” och känn efter vad dina chakran ger för signaler!


``~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~**~**~¤~¤~¤~``

Gör någonting av Jupiter i Vattumannens gåvor!

Vattumannen relaterar till sinnet och styr sociala medier. Den här tiden kan släppa loss en ny omgång med en annorlunda ”upphottad” variant av ”You Tube”, Instagram och/eller bloggare bland oss. Kanske du är en av dem som är med och påverkar dess utveckling? Men då bör du nog vara mån om att inte följa den filtrerade flocken och finna dit eget sätt att sticka ut på – markera din egen nisch! Om inte annat lär du dig hur du kan nå statusnivå eller åtminstone att nå ut.

Det är fördelaktigt att hålla dig öppen för radikala idéer och banbrytande samarbeten. Vad som kanske börjar med något som: "skulle det inte vara galet/sjukt/häftigt” om vi ... ?" i en konversation kan visa sig vara uppföljaren till den holografiska ögonskuggan, hoverboard eller någon häftig utveckling på smarta glasögon.

Det kan annars vara en tid då du kastar dig in nya, spännande alternativa metoder. Jag tänker på metoder som yoga, akupunktur, homeopati, ljusterapi, kristaller… och så vidare! Allt detta tillhör Vattumannens tecken! Jupiter hjälper till att förstärka effekten av alla sådana här alternativa metoder. Det kan bli en starkt expanderande energi under en behandling eller ett pass!

Kanske du även tar till dig författaren Dr. Joe Dispenzas arbete, vars böcker, livshändelser och meditationer hjälper massor av människor att koppla om sitt sinne och utforska kopplingen mellan förändrad inre energi och den yttre världsupplevelsen. ”Becoming Supernatural”, ja hur mycket Vattuman är inte det?

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Jupiter i Vattumannen
i ditt personliga horoskops Hus 
(= livsområde):

Varje tecken och Hus som Jupiter besöker - rör sig genom - skapar expansion inom de teman som rör det tecken och Hus som Jupiter befinner sig i, under ungefär ett år.

Det är ganska praktiskt att veta vilket astrologiskt hus i vårt eget horoskop som Jupiter i Vattumannen hamnar i, så att vi kan använda energin klokt. 

Titta på huset som har denna transitering för att få fler ledtrådar. Om t ex Jupiter transiterar det 2: a huset, kan inkomsten förbättras, om Jupiter transiterar det 4: e huset, kan det ge ”överflöd” inom familjen, om Jupiter transiterar det 5: e huset kan romantik blomstra.

För att veta vilket/vilka astrologiskt/a Hus som Jupiter passerar i ditt horoskop, behöver du först ha din horoskopkarta framför dig: Antingen ber du en astrologiskt kunnig hjälpa dig (genom din födelse-ort, -klockslag, -dag, -månad, -år), eller också lär du dig att online ta fram din horoskopkarta. Det finns telefonappar och webbplatser som gör det gratis. Länkar där du fyller i data HÄR  HÄR  HÅR HÄR HÄR eller HÄR.

Du kan där se var du har Jupiter i ditt personliga horoskop. Alltså där de befann sig när du föddes. 

Så hur kollar du var transiterande Jupiter den här tiden mellan 19/12 2020 - 28/12 2021 befinner sig i ditt personliga horoskop? 

Jo: Den befinner sig som sagt i Vattumannens tecken OCH kommer att vandra där från grad 0 till 30 den här tiden, så i det tecknet kan du beräkna i vilket eller vilka två hus som den kommer att röra sig, det är ett av de 12 ”tårtbitarna” som är markerade med en siffra mellan 1-12 i ditt horoskop. 
Är det för svårt? FRÅGA en astrologiskt kunnig person vilka av dina Hus som Jupiter rör sig i denna tid!

Se litet idéer för just det hus i ditt personliga horoskop där Jupiter passerar mellan 19/12 2020 - 28/12 2021.

Hur kan du använda den expanderande energin med utvecklingspotential? Kanske till nya kunskaper, inre och/eller yttre resor, vidareutvecklings av ”baskunskaper” eller kanske en stor förändring som ger dig ett ”större livsflöde”? Kanske anamma nya möjligheter?

Vi tittar på exempel:

Om Jupiter Vattumannens DENNA TID stjärntecken vistas...

 

… i ditt 1: a hus, så handlar det bl a om din yttre personlighet;

Se och ta vara på möjligheter som handlar om din fysiska kropp, din personlighet, hur du presenterar dig för andra, din hälsa. Du har möjligheter att utveckla din personlighet och hur du förhåller dig till din yttre kontaktyta, att få en ”bredare” syn på dig själv (om dig själv) i förhållande till omvärlden: Det kan hjälpa dig att nå ut med t ex kunskap/upplysning och på ett bättre sätt eller också lär du dig något viktigt genom sådant som du upplever i din omvärld, vilket är ”upplysande” för dig
Det är en tid då det är lättare för dig att utveckla
 egenskaper som generositet, vänlighet, lojalitet och hjälpsamhet! Och genom att göra det, har du så mycket igen! ”Lika attraherar lika”- lagen. Ett givande och tagande. 

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri som tömmer dina resurser, att ge falska löften, överdriven konsumtion, ”njutningsfrosseri”, ogenomtänkt chanstagning… och ”andlig mani” eller att ”strida för hett/överdrivet” för dina filosofiska idéer – det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.


… i ditt 2: a hus, så handlar det bl a om pengar, ägodelar, inre resurser

Se och ta vara på möjligheter som rör förhållandet till pengar, ägodelar, inre resurser och att skaffa/äga eller ”trygga” framtiden med resurser. Nya kunskaper och insikter som rör din personliga inkomst, tillhörigheter, gåvor, bonus, vinst och förlust, inköp och finansiella kontakter med banker, låneföretag.

Denna tid är det bra att se över utgifter och det materiella – ägodelar/ägande – att HA. Är du försiktig – slösande – har du begär? Det kan också röra andra resurser, t ex något som är sparat som har någon form av värde i framtiden. Det handlar också om värden eller vad du värdesätter i livet och hur du använder dina resurser för att få det du uppskattar.

Det är en tid då du kan börja sätta större värde på att vara generös och hjälpsam med resurser. Och det du ger med hjärtat, har du dubbelt igen – senare! Ett givande och tagande. 

Undvik: att gå över gränser, att agera oansvarigt, slöseri, överdriven konsumtion, ogenomtänkt ekonomisk chanstagning... Problem kan annars utvecklas senare.

… i ditt 3: e hus, så handlar det bl a om syskon/släktingar, kommunikation, korta resor, kontrakt.

Se och ta vara på möjligheter att utveckla syskonkontakt och/eller kontakt släktingar, personer som är s k ”bonus” i familjen, kommunikation, korta resor, eller sådant som rör kontrakt eller papper. Även utbildning och lärande, instruktioner, privata studier.

Jupiter genom ditt tredje hus (= livsområde) kan spela en viktig roll för kommunikation, brev eller nyheter eller någon information som rör utökade familjemedlemmar – eller från. Det kan också handla om korrespondens som brev, meddelanden, konversation, nyheter, transport och bilar. Du kanske börjar skriva ”av dig” eller har viktiga och utvecklande samtal. De ord och tankebanor, råd m m som du ger ut har du dubbelt igen – senare! Ett givande och tagande. 

Undvik: att gå över gränser på det kommunikativa planet (t ex och skvaller), att agera oansvarigt, ge falska löften, ta ogenomtänkta chanstagningar… eller att ”strida” för dina filosofiska tankar. Tänk också på vad du säger eller skriver på papper/online eller signerar. Problem kan annars utvecklas senare.


… i ditt 4: e hus, så handlar det bl a om hem och familj, din ”historia” och minnen.

Se och ta vara på möjligheter inom om hem, trygghet och familj, och kunskap om din ”historia”. Kanske från tidiga år, din själs rot och minnen. Detta hus rör även egendom, fastigheter och slutet på saker. 

Känslomässiga saker kan nu genomgå en utveckling som ger dig nya insikter. Kanske di känner behov av släktforskning eller att rensa känslor (ditt inre utrymme), kanske förnya i ditt hem… Hem-, familje- eller egendomsärenden kan behöva uppmärksamhet denna tid.

Undvik: att gå över gränser gentemot dina närstående, att agera oansvarigt, slösa om du köper till hemmet, överdriven konsumtion, ogenomtänkt chanstagning. Problem kan annars utvecklas senare.

…i ditt 5: e hus,så handlar det bl a om om kreativitet, kärleksaffärer, ”egofrågor” likaväl som ”hjärtefrågor”

Se och ta vara på möjligheter som handlar om kreativitet, angelägenheter som handlar om barn (inte nödvändigtvis egna), kärleksaffärer och att ge ut kärlek. Rekreation och nöjen och alla former av att ha roligt och njuta av livet och platser där du har kul - som parker, teatrar, lekplatser, stränder, skidorter, ect ... ”Egofrågor”. ”Hjärtefrågor” – det som ligger dig varmt om hjärtat kan aktiveras denna tid. Möjligheter inom fritidsaktiviteter eller romantiska äventyr kan aktualiseras. Du kan annars känna ett överväldigande behov av romantikDet kan även vara dags att komma i kontakt med ditt inre barn, kanske genom kreativt självuttryck/aktiviteter. Bejaka dig själv. 

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri, överdriven konsumtion, ogenomtänkt chanstagning… att gå för fort fram ”Hjärtefrågor”. Problem kan annars utvecklas senare. Tänk också på att inte låta egot ta över, det generar inte den bästa energin i kontakt med andra!


…i ditt 6: e hus, så handlar det bl a om jobb/ eller dagliga rutiner, kost, hälsa

Se och ta vara på möjligheter som handlar om sysselsättning/uppgifter (”måsten”), jobb/ eller dagliga rutiner. Mat, kost, hälsa, sjukdom och medicinska frågor. Små djur och husdjur. Ev. anställda.

Du kan hitta nya kunskaper och vägar som ökar ditt välmående och hälsan, kanske genom en hälsometod, ett nytt kostprogram. Eller kanske njuta av spa.  Det kan vara dags att utveckla dagliga rutiner/göromål, hemma eller på jobbet och se om det finns vanemönster som du behöver förändra eller en ny, bra vana som du behöver införliva.

Undvik: att gå över gränser med sådant som rör sysselsättning/uppgifter, att agera oansvarigt, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… och kanske gällande mat, kost, hälsa, sjukdom och medicinska frågor. Problem kan annars utvecklas senare.

 

… i ditt 7: e hus så handlar det bl a om relationer och samarbetssituationer, affärspartner

Se och ta vara på möjligheter som rör partnerrelationer, d v s där det finns en annan part: Relationer och samarbetssituationer, affärspartner eller en ”motståndare” (motpart)partnerskap, äktenskap/sambos, kompanjonskap, lagkamrater, allierade, storskaliga förhandlingar - en annan person.

Det kan vara dags att utveckla en balans med den "andra”. Det kan vara dags att kompromissa och förhandla. Det är en chans att medverka till att skapa balans till en speciell person. Du kan denna tid lära dig om ditt förhållande till dig själv och genom att ge dig själv kärlek, höjer du ditt självförtroende och påverkar reflektioner ifrån andra – du blir sedd för den du är tillsammans med andra.

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, ge falska löften inom samarbete och i relationer och/eller kompanjonskap, ogenomtänkt chanstagning… Problem kan annars utvecklas senare.

 

… i ditt 8: e hus, så handlar det bl a om dina inre djup

Se och ta vara på möjligheter som omvandlar dig känslomässigt, också ”att dö och pånyttfödas”. Det kan också handla om djup intimitet. Samt försäkringsfrågor, skattefrågor, andra människors pengar, äktenskaps- eller partnerskapsmedel och gemensamt hållna pengar och egendom, resurser och besparingar, ekonomiska kontakter med andra och investeringar. Det kan även röra transaktioner, hemliga och dolda talanger och arv. Inteckningar.
Det är en bra tid att hantera och ordna skulder, ekonomiskt eller gemensamt med någon annan.  Jupiter här kan handla om situationer förknippat med något av ovanstående som får möjlighet att utvecklas.

”Äg din skugga” – var medveten om den för att tillåta gammalt att släppa så känner du dig som ny i alla dina inre djup. Genom att titta inåt under denna transitering stärker du din förmåga att hantera dagliga irritationer och utmaningar. Genom att göra så får du fördelar i de mörkare tider som kommer. Gå djupt ... Det är helande!

Undvik: att gå över gränser – kanske att få ”för djupt” in i din skugga och ”fastna” i ältande, att agera oansvarigt, slöseri, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… likaså att undvika att ta uti med ev. skulder. Problem kan annars utvecklas senare.

 

… i ditt 9: e hus, så handlar det bl a om kunskap, utbildning/kurs, resa, filosofi.

Se och ta vara på möjligheter som handlar om långväga resor, andra kulturer, högre sinne och abstrakta begrepp, religion/filosofi. Också din allmänna åsikt – publicitet. Kommunikation eller transaktioner med folk på avstånd. Religiösa/filosofiska och intellektuella intressen och angelägenheter för partnerns släktingar/svärföräldrar (icke närstående). Kanske något som rör domstolar och lag,  Du kan vilja utveckla dina kunskaper kanske genom utbildning/kurs eller att resa. Din personliga filosofi kan expandera! Och du kan utveckla något intellektuellt på ”stor nivå” – expandera. Dina personliga övertygelser kan också expandera. Konversationer om livets höjder och djup kan hjälpa dig att avslöja nya och intressanta vägar att utforska...  

Undvik: att gå över gränser, att agera oansvarigt, slöseri, att ge falska löften, överdriven konsumtion, ogenomtänkt chanstagning… och ”andlig mani” eller att ”strida för hett/överdrivet” för dina filosofiska idéer – det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.

 

… i ditt 10: e hus, så handlar det bl a om karriär, mål du fokuserar på och social status.

Se och ta vara på möjligheter som rör karriär och/eller de mål du fokuserar på, vilket är kopplat till rykte och social status. Även statliga tjänstemän eller byråer, chefer, viktiga personer eller ”fostrare” (vanligtvis en eller båda föräldrarna, men det kan spegla en släktning eller fosterförälder etc), arbetsintressen, ansvar, ev. företag, yrke och karriär, mål som fokuseras på att uppnå och livsmål – kall – handlar det här huset om. Allmänhetens uppmärksamhet kopplas också till detta hus.
Den här tiden kan du få möjligheter att utveckla sådant som är kopplat till din karriär/ansvar/kall. Saker som rör social status eller chef.

Du kan utveckla långsiktiga ambitioner, karriär, ansvarsfulla uppgifter. 

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… Problem kan annars utvecklas senare.

 

… i ditt 11: e hus, så handlar det bl a om bekanta, socialt engagemang, det kollektiva, kontaktnät.

Se och ta vara på möjligheter som rör händelser ”utanför dig själv” – eftersom det speglar ”andra människor i det sociala livet” och det som sker samman med dem: SOM: ytliga vänner (ej närstående) och bekanta. Medarbetare, grupper som du tillhör och deras aktiviteter och samhällsprojekt, klubbar och organisationer, fritidsintressen, socialt engagemang, det kollektiva, humanitära insatser, världsförbättrande idéer och engagemang, eventuellt politiskt. Kontaktnät. Men också romantiska aktiviteter. Det hör också samman med dina förhoppningar och önskningar för framtiden. 

Det är huset som också speglar folk som kan hjälpa dig (föreningar, gruppgemenskap, kontaktnät).

Du kan också utvidga den roll som du spelar i andras liv - vänner och gruppaktiviteter.

Undvik: att gå över gränser gentemot andra, att agera oansvarigt, slöseri, falska löften, ogenomtänkt chanstagning… och ”manisk andlighet” eller att ”strida” för dina filosofiska idèer. Det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.

 

… i ditt 12: e hus, så handlar det bl a om karma, undermedvetna tankar, andligt liv och intuition.

Se och ta vara på möjligheter som kan utveckla ditt inre, ge inblick och kunskap kring karma och influenser från det förflutna. Du har möjlighet att förstå och frigöra ev. sorg/känslomässig sårbarhet och utveckla intuition, genom att komma i kontakt med det undermedvetna sinnet. Du kan också utvecklas på ditt inre plan genom avskildhet/ensamhet, ladda och förnya dig själv. Det är också en tid att expandera ditt inre andliga liv. Det kan föra ljus till hemligheter eller dolda frågor som rör hälsa, arbete eller länge försummade angelägenheter. Det är en bra tid för andligt eller inre arbete i det undermedvetna. Det är en utmärkt tid att komma i kontakt med vad som har sjudit under ytan. 

Undvik: att gå över andliga gränser – andlig överdrivenhet, börja ”tro” på ogrundade saker, och ”manisk andlighet” eller att ”strida” för dina filosofiska föreställningar eller att agera oansvarigt, göra ogenomtänkt chanstagning… Det är bra att tackla allt som har en tendens att bli måttlöst.

En sida som beskriver Jupiter i de 12 olika husen HÄR:

Jupiters inverkan på varje stjärntecken, scrolla ner och leta upp ditt HÄR 

****************************************************

Jupiter i samma Hus i Vattumannen för tolv år sedan 
– ungefär hur var ditt liv då?

Det tar ungefär ett år för Jupiter att förflytta sig genom varje tecken i zodiaken, så den sista gången den var i Vattumannen, var tolv år tidigare eller att vara mer exakt, mellan 5/1 2009 - 17 /1 2010Kan du komma ihåg vad hände i ditt liv under det året och tolv år innan det (21 Januari 1997 – 4 Februari 1998) och tolv år innan? (Feb 6, 1985 20 Februari 1986). 

Titta tillbaka på vad som hände i ditt liv under dessa perioder för att få en uppfattning om vad den här transiten kan innebära för dig. Kan du se mönstret? Hur breddades dina horisonter då? Vilken typ av ny expansion och inlärning blev viktig för din framtid? Vad expanderade du i ditt liv? 
Svaren ger dig en uppfattning om vad som är att förvänta under det kommande året. Och den här gången borde du ha större visdom och självförtroende så att du kan få ut det mesta!

 

Må väl med Jupiter!

Mona

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar