Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

måndag 2 november 2020

2020 <- slutet på en era och en ny början -> 2021

Hur ska man förstå ”sammanflödet” av astrologiska och jordiska cykler? 
När man tittar på astrologiska transiter, så kan man likna det vid att få en ”väderprognos” men man kan säga att man istället får en ”kosmisk energiprognos”.

Utifrån den prognosen så kan man förstå eller välja hur man ska gå vidare och vad man behöver vara medveten om för att göra det bästa av de situationer som uppstår. .. Så om en väderprognos till exempel visar att det sannolikt kommer att bli regn så kan man ta med sig paraply. Utifrån det skapar man möjligheten att inte bli blöt när det ösregnar…


¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO.

Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Det ”astrologiska vädret” 2020 har varit ganska ”molnigt” och ibland riktigt ”grått”, ja rent av ”mycket mörkt” för många. Utifrån den västerländska tropiska zodiaken sett, så samlades 2020 några ”tunga” planeter i tecknet Stenbocken (Jupiter, Saturnus, Pluto). Det är ovanligt att ha tre konjunktioner som involverar tre av de fem yttre planeterna under samma år.

Världshändelseförändringar symboliseras av de icke-personliga yttre planeterna och deras aspekter till varandra. Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto.

I årtionden har astrologer förutspått att 2020 skulle bli ett år av massiv global omvälvning, genom den sällsynta konjunktionen mellan Saturnus och Pluto, som startade den 12/1 2020. Få kunde dock förutse att det skulle handla om just pandemin... Men de flesta såg ändå detta som ett mycket viktigt år som skulle markera historien genom att utmana oss på planeten. Det har förutspåtts att världens ekonomi och politik och andra Stenbocksteman (hård verklighet, organisation, begränsning, integritet) skulle stå i fokus för en djupgående omvandling.

Stenbockens tecken, där planethändelserna utspelar sig, är arketypen av att nå långsiktiga framsteg/resultat genom moget övervägande, disciplinerad ansträngning, planering och organisering. Stenbocken handlar om försiktighet, allvar, plikt, det materiella och uppoffring – och med det följer ofta ”visdom” byggd på ansvar. Det låter inte så roligt och lättsamt. Men det ger en ”plattform” att bygga vidare på. (Om stenbockens arketyp ). Saturnus (stenbockshärskaren med liknande egenskaper), Jupiter och Pluto arbetar för att bygga om dessa områden.

Typiskt med Pluto här är det genom ensamhet, försiktighet, reservation och ett omstrukturerande tillvägagångssätt som visdom, och med det en ny början och planering kan ta form, och Jupiter visar på möjligheter, men inom Saturnus ”ramar/gränser”…

Filosofen och historikern Richard Tarnas har analyserat betydelsen av Saturnus-Pluto cykeln i sin bok Cosmos and Psyche (HÄR). Där skriver han att kvadraturaspekterna mellan Saturnus och Pluto är - citerat. ”utmanande historiska perioder som präglas av en genomgripande kvalitet av intensiv kontraktion: epoker av internationell kris och konflikt, bemyndigande av reaktionära krafter och totalitära impulser, organiserat våld och förtryck, allt ibland präglat av bestående traumatiska effekter. En atmosfär av tyngdkraft och spänning tenderade att åtfölja dessa tre till fyra års perioder, liksom en vidsträckt känsla av epokslut: "slutet på en era," "slutet på oskuldsfullhet", förstörelsen av en tidigare livsform som i efterhand kan tyckas ha präglats av utbredd flathet, dekadens, naivitet, förnekelse och inflation. Djupgående transformation var ett dominerande tema ... men här var transformationen genom sammandragning, konservativ reaktion, kris och avslutning.” (Mer HÄR )

Till skillnad från Saturnus-Pluto är konjunktionen mellan Jupiter-Pluto 2020 mer optimistisk och kreativ, men inte utan en baksida. Som bäst handlar Jupiter-Pluto om positiv läkning och ombildande, här kan det bl a gälla de ”söndrade” stenbocksvärldarna inom ekonomi och politik. Det handlar om att många enorma drivkrafter för framgång, förbättringar och prestationer strävar efter att utmärka sig. Att ta ärligt ansvar är ett nyckeltema, men många har iver och maktbesatthet. Det gamla behöver gallras ur och det innebär att (Pluto-Jupiter) gräva djupt in i maktgalnas rötter och ta dolda eller hemliga aspekter av verkligheten fram i ljuset…

2020- cykeln ”The Great Transformation” eller The Great Change - Jupiter, Saturnus och Pluto i konjunktion i Stenbocken, påbörjades i Mars månad och avslutas i början av 2021. OM DETTA HÄR.

2020 har varit intensivt och inte lätt för väldigt många. Det är okej att känna att det inte finns något hopp. Det är okej att känna sig utarmad. Det är okej att känna sig förvirrad.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~ 

Resten av 2020 då?

Hur kommer resten av året att te sig utifrån himlaaspekter? Saker är inte lättsamt. Den som tror att allt börja klättra uppåt snart, tänk till… Planetkonstellationer pekar på att vi är är inne i ett långt, tufft drag…

Vi har en Mars retrograd (9/9-13/11) en period då många nog känner frustration eller måste balansera ilska. Men det här är en tid då vi kan vara aktiva representanter för att förändra de problem som redan finns, vara en kämpe för rättvisa eller hälsa till exempel? Eller genom fysiska aktiviteter som träning eller långa promenader. Det är bra sätt att använda Mars energi.

Vi har en Merkurius-retrograd (13/10-3/11), vilket många tror påverkar både kommunikation och teknik.

Så har vi ett par förmörkelser i slutet av året. Vi har en månförmörkelse i Tvillingarna den 30/11 och en total solförmörkelse i Skytten den 14/12.

En månförmörkelse uppstår när fullmånen förflyttar sig in i och passerar skuggan bakom Jorden och Solens ljussken på Månen därför avbryts. Denna månförmörkelse handlar om Tvillingarna-Skytten-polariteten (dessa motsatta stjärntecken aktiveras): Det kan ta upp frågor relaterade till nyheter och press. 
Förmörkelsetid kan också vara en tid då vi kan behöva reflektera över hur vi interagerar med dem omkring oss. Det ger möjligheter att titta på hur vi uttrycker oss, hur vi visar omsorg och att lär oss vad vi behöver göra så att våra handlingar uttrycker hur vi känner.

En solförmörkelse är som en nymåne där Månen passerar mellan Jorden och Solen, men är kraftigare eftersom Månen mörkar Solen. Denna förmörkelse är en total som sker i Skytten den 14/12 2020. Förmörkelseenergin går direkt till punkten. Det är som ett snabbtåg som tar oss direkt till våra ändamål. Eller som att sätta en akupunkturnål på en punkt som får energin i kroppen att flöda. Skytten handlar om att lära, expandera och att uppleva världen, kanske intellektuellt eller genom äventyr. Skytten handlar om utvecklingspotential. Ordet är ”möjligt” som betyder "Jag är möjlig", och detta är ett stort fält för Skytt-energi.

Solförmörkelsen den 14/12 2020 kopplas till Galactic Center som ju finns i Skytten. Galactic Center är centrum för vår galax. Närhelst denna energi aktiveras, vilket sker under förmörkelsen i December får vi en dos kosmisk medvetenhet.

Denna förmörkelse påminner oss om att titta på natthimlen och komma ihåg att det finns mer i livet än den fysiska verkligheten. Det är en inbjudan att öppna våra hjärtan och sinnen för det stora bortom. Det är dags att gå in i en större bild. 

För dem som är drömmare, mystiker och älskar att utforska tillfredsställer denna energi själen. Den fria andan är villig att prova något nytt. Det är den visionära som kommer med en idé som förändrar spelet. Det handlar om att drömma sina största drömmar och tro på dem. I detta område är optimism syre. I en värld som ger oss många anledningar att vara pessimistiska, är utmaningen att upprätthålla en tacksam attityd.

Om Galactic Center HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

The Great Conjunction/Den stora konjunktionen 21/12

Året avslutas ungefär en vecka efter solförmörkelsen (14/12 2020) med två sista anmärkningsvärda aspekter: 
En Jupiter-Saturnus-konjunktion i Vattumannen den 21/12 och den sista Mars-Pluto-kvadraturen den 23/12. När Jupiter-Saturnus förenar sina krafter kallar astrologer det The Great Conjunction "Den stora konjunktionen." Om HÄR.

Konjunktioner inträffar när planeter når samma punkt på himlen, sett från Jorden. Astrologiskt, enligt de inblandade planeterna, betyder de slutet på en cykel och början på en annan. 

Jupiter och Saturnus kopplas ihop i en konjunktion var tjugonde år, och deras sammanslagning påvisar att gamla livsstilar dör medan nya rotas. De senaste Jupiter-Saturnus-konjunktionerna var 1980 och 2000.

Vattumannens energi handlar bl a om det kollektiva, samhället och att koppla samman det till samarbete enligt en större mening. Humanitet. Att vara i samklang med ”alla andra” i jämlikhet enligt tanken ”vi är alla ett”. Man kan illustrera Vattumannen med ett myrbo. Alla delar ett gemensamt syfte och arbetar tillsammans. Mänskligheten kan lära av de minsta... "Den stora konjunktionen" lägger grunden för en framtid för lagarbete, sammankopplingar och samarbete.

Saturnus styr den fysiska verkligheten, vilket betyder att det är energi som spelar på ett verkligt sätt. Jupiter representerar framstegspotential och lägger till en dos framåtanda och vidvinkelperspektiv. 

Mars-Pluto förstärker denna punkt genom att upprepa sin tredje kvadratur för året, den 23/12, utifrån de energier som varit runt den 13/8 och 9/10. Just kvadraturer är av Mars karaktär. Mars har en stridarenergi som kan skapa konflikt eller andra skarpa situationer – som kan innebära svårigheter på olika sätt eller plan. Dessa aspekter är bland annat de som fortfarande påvisar svårigheter framöver för 2021.

Denna December, 2020, och de astrologipassager som sker öppnar nästa kapitel i vår kollektiva historia. Det är som att stå framför en griffeltavla eller första arket till en ny bok – som ska skrivas. Eller som en omålad tavla… När vi går mot 2021 kan många känna ett tydligt skifte. Att något ”är på gång”. Men det är ändå inte så att det kan påstås vara tider som är lättsamma. Men mänsklighetens kollektiva medvetande förhöjs ytterligare. Och det betyder inte att mänskligheten – eller dess ledare - sitter med armarna i kors, eller med pennan obrukbar. Det sker ett energibyte och olika ”sidor” vill inte ge upp, de kämpar för att ”få fram sitt”, framför allt eftersom det handlar om Saturnus och Jupiter i Vattumannens tecken från December 2020 och något år framåt!

Konjunktionen mellan Saturnus och Jupiter i Vattumannen den 21/12 är en möjlighet för en ny start, som bl a relaterar till vetenskap, teknik och dess utveckling. Vattumannen är ju ett tecken som vill förstå system så att det kan förnyas på ett så intelligent och effektivt sätt som möjligt. "Den stora konjunktionen" kan ”sätta press” på många branscher att lägga in en högre växel och utvecklas vidare på bredare nivå bl a vad gäller teknik, men Saturnus kan också inverka ”åtstramande” och hindrande för många. Men i så fall så, om man vidgar perspektiven i Jupiters anda, väntar en ny möjlighet, även om det kan kännas motigt. Vi går in i en era där vi upplever dramatiska förändringar i vårt sätt att kommunicera och umgås. Framtida grupper kanske träffas mest online.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Jupiter-Saturnus-konjunktion - Vad visar historien?

Med hjälp av den 3000-åriga Jupiter-Saturnus tabellen, av Astrolog Richard Nolle kan man relatera till historien och tidigare Jupiter-Saturnus-konjunktioner. HÄR.

Det som gör denna Jupiter-Saturnus-konjunktion - "Den stora konjunktionen"- så speciell är att tidigare konjunktioner har inträffat i jordtecken under de senaste tvåhundra åren, och i December 2020 skiftar detta planetariska möte till luftelementet och det startar med Vattumannens tecken. 
Detta tycks vara ett tydligare steg in i Vattumannens tidsålder – läs vad det betyder för oss HÄR.

Konjunktioner representerar begreppet ”instinkt”. Det tecken där de två planeterna som bildar en konjunktion påvisar vilken typ av instinkt. Symboliskt häller Vattumannens ”vattenbärare” ett flöde av ny livskraft och energi över Jorden för att skapa ett ”snäpp” till med högre medvetenhet som därmed kan medverka till en världsvida nyskapelse, en ökad medmänsklighet, global rättvisa och ett högintelligent jordiskt folk med genial individualitet! Detta är dessa planetariska energiers mål och syfte. Mänskligheten själv dess uttryck, på individnivå och som därifrån kan spridas globalt, likt ett ”nätverk”. Vattumannen handlar om det.

En blick på historien och tidigare Jupiter-Saturnus-konjunktioner i Vattumannen:

Den medicinska fakulteten i Paris skyllde den svarta pesten, som anlände till Europa 1347, på ett ”fördärv av atmosfären” orsakad av konjunktionen mellan Jupiter, Saturnus och Mars i Vattumannen år 1345. Detta är exakt samma sammanställning som vi har 2020.  Om HÄR.

Den sista konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus i just Vattumannen var den 7/1 1405. På det hela taget verkar det inte som ett oerhört betydelsefullt år i historien: Baths katedral invigdes och den sista kejsaren i Konstantinopel/Bysantinska riket, föddes, Constantine Palaiologus den 8/2 1405. Detta var ett strikt kristet och grundligt teokratiskt medeltida imperium. Men liknar dessa tider dessa? Är detta viktigt? Konstantins Bysantium föll slutligen till turkarna 1453. Om HÄR

Detta var början på renässansen. Vi rider fortfarande på vågen av konst, arkitektur, litteratur, vetenskap, utforskning och den blomstrande kultur som började vid den betydelsefulla eran. Constantine själv föddes ju faktiskt med Jupiter-Saturnus-konjunktioner i Vattumannen i sitt födelsehoroskop. Konstellationen representerar också den gamla härskarens (Saturnus) död eller slut och den nya härskarens (Jupiter) regeringstid. Dessa två planeter tillsammans i Vattumannen påvisar en genomgående strömning av kultur, vetenskap och framtida visioner.

Den perioden gav slutet på de mörka tidsåldrarna, början på renässansen och tuffingar som Joan of Arc. Renässansen är ett franskt ord för återfödelse. Före renässansen var mänskligheten i en tid med lidande och sociala klasskillnader. Människor lärde sig att läsa och skriva, vilket fick dem att tänka själva och tro att deras liv hade betydelse.
Konstnärer uppstod och individer började uttrycka sin kreativitet. Vetenskapliga upptäckter ledde till nya sätt att tänka, och humanismen uppmuntrade förhör av myndigheter som religion. I slutändan förändrade renässansen hur människor såg sig själva och världen omkring dem.

Konjunktioner är av betydelse för början. Detta gäller både födelsehoroskop och gällande världshändelser. Astrologi visar att historien ofta upprepas. Det är en återfödelse. Renässansen varade några århundraden, så detta skifte är inte nödvändigtvis ett som går snabbt. 1405 var en av världens stora början, födelser och återfödelse.

För närvarande verkar världen ganska mörk. Vi står inför många förändringar och slut. Ett virus och ojämlikheter påverkar världen allvarligt. På 1400-talet började människor tänka annorlunda – höjde sitt medvetande. Kan vi se likheter mellan då och nu?

Så kan man titta ännu längre bak i tiden och fundera på – var det en Jupiter-Saturnus-konjunktion som ledde de tre vise männen till krubban för ca 2000 år sedan?

Här är ett hypotetiskt horoskop som ursprung till den legendariska Betlehemsstjärnan med en konjunktion mellan Jupiter och Saturnus, men de tillfällen där planeterna möts för att bilda tre på varandra följande konjunktioner ”i samma gång” är sällsynta fenomen. Av ännu större knapphet är förekomsten av dessa fenomen i fiskens tecken. Läs om det HÄR HÄR 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

En kollektiv vändpunkt

Det är mörkast före gryningen, och enligt de astrologiska transiterna ”ser vi en ny gryning” börja tonas fram i December 2020.

Den stora konjunktionen i Vattumannen som är i fokus i slutet av 2020 är med alla sannolikhet en kollektiv vändpunkt som bl a handlar om ett jättestort kliv i medvetandeutveckling. 

Visst kan denna konjunktion kännas som en slags svanesång för det som varit ett svårt år för många, men den är en bro till 2021.

När de två planeterna Jupiter och Saturnus förenas och går in i början av Vattumannen möter de en kvadratur från Uranus i Oxen.

Vad betyder det här? Vattumannens skuggsida kan vara diktatorisk och sakna empati. Vattumannens skuggsida kan avveckla ett gammalt förtryck och ersätta det med ett nytt förtryck... "Möt det nya - samma som det gamla i ny form."

Det kommande året är en fortsättning och intensifiering av året innan. Det finns dock ett klart ljus i slutet av tunneln! Vattumanenergin är också ett tecken som för fram intellektuell briljans, förändrande energi och spännande insikter. Många föregångsgestalter kommer att lysa upp med ett starkt ljus i världen - som diamanter. De är ledstjärnor, men de syns inte där man förväntar sig det eller beter som förväntat. Glöm alla vanliga vägar, det är de ovanliga det handlar om. Så är vattumanenergin. Ett annat troligt scenario är att nya instrument producerar ny vetenskap och uppfinningar.

Det vänder vid ett hörn, men inte utan ett starkt engagemang för att konfrontera och lösa det förflutna och förbereda oss för en framtid som går bortom vår vildaste fantasi.

2021 är en ny start, men många kan känna sig överväldigade av det nuvarande läget. 

Astrologi antyder att det sker förändringar i horisonten. Det är slutet på en cykel och början på en annan – som också ger oss ”hopp”, för det finns möjligheter. Men det baseras ju vår egen vilja att agera i och vara medskapare till en bättre värld och inte sitta med ”armarna i kors” och vänta på att något bättre ska komma… Det handlar ju om att vara med och ”sätta frön och att därefter sköta växten så att den kan komma i blomning”… som en symbolisk liknelse.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

2021 – skarpare signaler

Planeterna ”gör inte” någonting. Som t ex: en väckarklockas signal gör inte att någon stiger upp...  Personen som märker väckarsignalen gör det själv. En signal betyder att något händer. Och de flesta stiger nog upp. En telefonsignal betyder inte att någon svarar och att ett samtal sker.
En telefonsignal betyder att något händer, man blir medveten om signalen... Vi omges av det som ger oss olika signaler och budskap på olika sätt i tillvaron. En bil som någon person kör ger en form av budskap, liksom de kläder någon bär, liksom smycken och frisyrer. Fågelsång orsakar inte våren, den är ett förebud av våren…

2020 var året då mäktiga planetkonstellationer ”signalerade” om att något händer. Det har varit många ”väckartecken” enligt planeterna Jupiter, Saturnus, Pluto och Mars. En intensifierad väckarsignal sker den 21/12 2020.

Kosmos lägger in en högre växel, och det blir också mer ”spänt”, men det är ett ”starkare ljus” som når in i hörnen och avslöjar ännu mer för mänskligheten. Att vakna kan ibland vara svårt om man inte vaknat succesivt, vilket var just konstellationerna 2020 uppgift.

Så vad förväntas då av 2021? Jo… Att väcka bit för bit vilket för många skapat ökad medvetenhet. Som sagt det blir skarpare signaler och mer spänt 2021.

Vi tittar på vad konstellationerna säger efter den 21/12 2020 – alltså vad de säger om 2021:

Jupiter 2021

Jupiter i Vattumannen 18/12-20 –30/12-21 (med kort besök i Fiskarna 13/5-21 28/7-21)

Jupiter är expansionsplaneten. Vattumannen fokuserar på grupper, vänner, humanitära insatser och nyskapelse. Det är också tecknet som är litet mer ”otyglad” och som uppskattar individualitet. Så nu när Jupiter transiterar Vattumannen kan det skapa utvecklande nya aktiviteter i kontakt med andra (kanske via nätet), framåtsträvande politik och teknikuppgraderingar. 

Vi ser nog pionjärer och ovanliga föregångsgestalter dyka upp i världen och allt fler vill känna sig fria att vara sig själva… Det kan vara många som väcks ur ”sömngång” och ser på saker med ”nya ögon. Kanske många ifrågasätter saker och det kan följa en del motsättningar i spåren av det – kanske om vad som är ”rätt och fel” utifrån olika perspektiv…

Jupiter byter tecken den 13/5 2021- 28/7 2021

Jupiter ”flyter in” i Fiskarna första omgången från 13/5 2021 och återgår till Vattumannen den 28/7 2021. Vi får ett smakprov på vad som är möjligt under den här perioden. När Jupiter är i Fiskarna kan medkänsla, konst och andlighet expandera. 

Denna transitering i Fiskarna är bra för förlåtande arbete, läkning och anslutning till en högre källa. Den som ”förlorat tillit/tron kan återfå den, de som har tillit/tro kan stärka den och få ”högre” upplevelser utöver det vanliga. Konstnärer, musiker och intuitiva pionjärers arbete fungerar i en högre oktav. Inspirationskällor flödar och intuitionen är på sin höjdpunkt. 

Jupiter är retrograd från 20/6 2021- 18/10 2021

Råd denna tid: studera något nytt eller annorlunda… Det här är inte en bra tid för spel och spekulationer. Undvik att vara impulsiv med pengar. 

Jupiter kommer tillbaka i Fiskarna den 30/12 2021 där den vistas större delen av 2022. 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Saturnus 2021

Saturnus i Vattumannen

När Saturnus rör sig genom Vattumannen är det fokus på framtiden. Det är en treårsperiod där det nog finns fokus på att göra tekniska framsteg. 

Vattumannen är intresserad av kollektivet vilket innebär att många lägger ner mer tid och resurser på samhället. Saturnus i Vattumannen är en tid då många är inne på att det måste byggas upp trygghet för folket – och det är ”fotfolket” som agerar för det – för rättvisa och att slippa ”hindras” och tryckas ner…

Saturnus till Vattumannen den 17/12 2020 till och med 7/3 2023 - läs om det HÄR.

Saturnus kvadratur Uranus

Denna kvadratur är exakt:

17/2 2021

14/6 2021

24/12 2021

Saturnus kvadratur Uranus sker inte så ofta. Saturnus vill ha trygghet medan Uranus vill förändra ”status quo”. Detta kan leda till kamp och ”sega” motsättningar mellan överordnade och ”fotfolket” – alla som vill ha ”frihet” och styrande som vill ha ”ordning”. Men också på det mer personliga planet kan det ske en ”strid” mellan detta. Vilket innebär att många står fast vid trygghet och vad som är beprövat och andra vill söndra det hela och börja på nytt… Att följa den gamla vägen eller insistera på en ny väg… Vissa regler eller normer kan behöva brytas. Det kan bli tufft när det gamla bryts loss och det nya måste fram. Här gäller att hitta en balans.

Saturnus retrograd från 23/5 2021- 10/10 2021

Detta är en period att granska samhällets strukturer såväl som vårt förhållande till teknik. Vi kan se vad som faller genom sprickorna - och hur man fixar det. 

Saturnus retrograd sammanfaller med Saturnus och Pluto i konservativa Stenbocken. Den sista gången denna transitering inträffade var under 30- och 40-talen - tiden för andra världskriget och den stora depressionen…
Vi kan komma att erfara en djupgående förändring i bank, finansinstitut och regering,

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Uranus 2021

Uranus i Oxen

Omvälvningsplaneten i Oxen, tecknet som styr pengar, kan åstadkomma en ekonomisk genomgripande förändring. Om man letar efter en stadig, lugn ekonomi… kanske inte så lätt. Detta påvisar en oförutsägbar tid, men för dem som är medvetna kan det vara dags att undersöka hur fri man verkligen är när det gäller ekonomi. 

Denna period kan kräva att man tittar på sin relation med pengar - och utvecklar detta. Om man inte vill göra det kan Uranus kasta in något störandei systemet som kan tvinga oss att tänka om…

Råd för denna transitering: hantera pengar med försiktighet. Betala av skulder om möjligt. 

Uranus är retrograd från 19/8 2021- 18/1 2022.

Det här är en tid att reflektera över värderingar och var man sitter fast. Om man är för fast i sin komfortzon, varför? Vad kan man behöva göra för att komma ur det? Vilka förändringar behöver man göra, särskilt när det gäller pengar?

Läs mer om Uranus i Oxen HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Neptunus 2021

Neptunus i Fiskarna

Neptunus har varit i Fiskarna i flera år, och finns några fler kvar. Denna period är bra artister, musiker och andligt inriktade. Oavsett om man ser inåt eller vänder utåt, ska man hålla fötterna ordentligt jordade på marken. Denna drömmande transitering kan ge flykt från verkligheten så se upp för separation, drog/alkoholmissbruk eller andra sätt att undvika ansvar eller de svårigheter som behöver lösas i tillvaron och inte vända sig bort från.

Neptunus är retrograd från 25/6 2021 - 1/12 2021

Denna period är perfekt för andliga retreat, intuitionsarbete och all slags mystik…. Se upp för en tendens till verklighetsflykt. Var noga med att vara jordad.

Läs om Neptunus i Fiskarna HÄR.

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Pluto 2021

Pluto i Stenbocken

Pluto har varit i Stenbocken i flera år, och det är några år kvar. Pluto är transformationsplaneten och Stenbocken representerar bl a status quo, traditioner, trygghetgrund och att ”bevara det gamla”, struktur och det materiella. Denna transitering handlar om en långsam process som förändrar dessa sammanhang, på djupet. Energin river ner de gamla strukturerna för att ge plats för det nya. Förra gången vi hade denna transitering var under den amerikanska revolutionen…

Pluto kommer att vara retrograd från 27/4 2021 till 6/10 2021

Denna retrograd är bra för att undersöka egna övertygelser och tankemönster. Kan de vara föråldrade? Behöver något utvecklas? Sitter något i livet fast? I så fall är det tid att rensa energin och sig själv genom att skapa nya tankeformer som stöder hur man vill manifesteras.

Läs om Pluto i Stenbocken HÄR 

’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’’

Sommaren 2021 tycks kunna ge en smak av mer lugn men det kommer inte helt tillbaka på spåret förrän 2022 ... Och när det kommer tillbaka på rätt spår kommer vår tillvaro att se helt annorlunda ut. Kanske är det vägen in i Vattumannens tidsålder? Läs om vad det innebär HÄR.

 

2 kommentarer:

  1. Jag skrev en lång kommentar igår om att det du skriver är så himla intressant och att jag undrar om du även kan tänka dig att göra ett personligt horoskop...men jag tror att det försvann. Så jag försöker igen. Det skulle vara så himla roligt! Kan du tänka dig att göra ett personligt framtidshoroskop? /Lena

    SvaraRadera
  2. vad roligt att du gillar det jag skriver!
    Ja jag kan tolka ett personligt framtids. Mejla kristallros"snabela"gmail,com

    SvaraRadera