Texterna är skyddade av upphovsrättslagen. Den som publicerar citat från dessa texter ombeds ange källan med länk.

tisdag 1 december 2020

Astrologisk prognos för December 2020

I Universum (som vi är en del av) tickar den kosmiska klockan, när planeter (och andra himlakroppar) följer sin rörelse och bildar himmelsmönster (s k transiteringar), vilket ger atmosfär, mening eller ett budskap för varje minut som går eller för en hel epok. När en planet gör en inflytelserik rörelse på himlen och/eller har en aspekt till en annan himlakropp (eller flera), så ses det som en viktig tidsperiod inom astrologin (INFO)

I ”världshoroskopet” (det kollektiva) speglar det de teman som är aktuella i världen just den tidsperiod himlakropparna är aktiva. Vi själva är förkroppsligandet av vårt födelsemoment; som sådan representerar var och en av oss ett ögonblick i tiden. Med andra ord har varje bråkdel av tiden ett syfte.

De allmänna astrologiska prognoserna nedan speglar världstrenden (världsteman) som alla är en del av och är menad att inspirera. Vi har ett eget ansvar, vi kan välja vad vi gör med energier. (Omså transiter ska ses som ”fingervisningar”. 

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

Texterna är skyddade av upphovsrättslagen: INFO.

Du som publicerar citat från dessa texter ska ange källan med länk.

 ~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

2020-cykeln”Jupiter Saturn Pluto Transformation”, eller ”The Great Transformation” (”den stora omvandlingen”) eller The Great Change innebär att de Jupiter, Saturnus och Pluto i konjunktion i tecknet Stenbocken, påbörjades i Mars månad och avslutas i början av 2021. LÄS OM DETTA HÄR.

Saturnus ”zodiakens allfader och fostrare” – mer än 2-åriga ”regenttid” i Stenbocken började tonas av i Mars månad 2020, då den istället började titta in till Vattumanen där den kommer att helt gå in och ”förankras” 17 December och fortsätter att vistas där och därmed verka fullt ut till och med 7/3 2023 - läs om det HÄR.

Den 21/12 2020 sker den viktiga konjunktionen mellan Jupiter och Saturnus i Vattumannen. Läs HÄR.

Skyttens säsong

På sin vandring runt zodiaken som omger oss på himlavalvet, så befinner sig Solen nu i Skytten som den passerar varje år mellan 22/11 till 21/12 (ca)!

Det sätter vårt kollektiva fokus på globala förbindelser, inspiration och att låta våra röster höras. Det ökar vår längtan efter spänning och att vidga våra vyer.  Vi kan vara mer benägna att längta, drömma och planera något som ger glädje och vidgar vyerna, nu när den ”myskulna” hösten passerat och den kyligare vintern landat och dagarna är kortare. Nu tänker vi kanske på sådant som resmål eller vad vi kan göra när våren kommer (i bästa ”skyttanda”) vilket lättar upp när det tidigt blir mörkt på dagen.

Vi vill känna oss fria och behöver mer utrymme för att utforska världen. En ökning av toleransen runt om i världen och en mer tolerant syn på andliga och filosofiska skillnader eftersom Jupiter viskar, "de som har sann tro behöver inte pressa den på andra." Många agerar gärna som lärare – delar med sig av sina erfarenheter. Intellektuell stimulering är något annat som vi längtar efter och är upptagna med att göra många olika saker. Rastlöshet.

Vi kan känna os mer världsliga, inspirerade, filosofiska och kan vara mer benägna att söka sanning och kunskap. Sammantaget kan Skyttensäsongen vara en bra tid till att börja nya projekt, resa, lära sig ett nytt språk, hoppa in i några nya hobbyer!

Skyttensäsongen ger höga förhoppningar, ideal och positiva vibbar till alla! Vi kan vänta oss att känna oss mer flytande, lättsamma och öppna för att ta risker.

Skytten är det sista tecknet i den astrologiska hösttriadens säsong. Därför är det ett muterbart tecken. Muterbar betyder förmågan att förändras, vara anpassningsbar och att tänka utanför ramen. Av sin natur reglerar ett muterbart tecken i slutet av en säsong och i övergången till nästa. Alla lärdomar som lärdes under säsongen behöver nu tillämpas på den kommande. Medan de fortfarande är i en verklighet planerar de redan för nästa. 
Medan solen går genom Skytten är det kalla vintervädret på väg (astrologin föddes under norra halvklotet och även om vi lever i en global värld kan vi uppleva den södra halvklotsenergin i våra dagliga liv, men djupt ner i våra primära gener, vi är fortfarande beroende av vårt nordliga halvklots anor). 

Djupt inuti håller jorden fortfarande fast den sista sommarvärmen, ovillig att ge upp den ännu. Jorden vill behålla fröna planterade på våren och hålla dem varma tills ”graviditeten” är igång och måste skydda och hålla fröna levande och varma. Dessa frön innehåller inte bara nytt växtliv, de innehåller löftet för framtiden. Trävirke uppsamlas och lagras för de kommande vintermånaderna och eldhärdar sätts i brand. Mänskligheten förr visste definitivt att det var eld som skulle säkerställa deras överlevnad genom de kalla månaderna. Utan det skulle de dö. På samma sätt säger Skyttens energi oss att utan andlig eld, kommer våra själar att dö. Detta är också en tid av generositet och gästfrihet. Människor dras tillsammans av nödvändighet, ofta runt eldstaden. 

Samtal är vanligtvis intressanta med denna ”solresa” genom Skytten när vi utforskar våra övertygelser – dock kan folk bli dominerande genom att predika att deras syn är "rätt". Att lära sig ett nytt ämne eller språk är ett utmärkt sätt att kanalisera denna energi. Att skapa en visionskort för framtida drömmar är ett annat bra sätt att kanalisera denna energi. Var försiktig för gräset som verkar grönare med denna aspekt. Det är bra att drömma men reflektera över vad som fungerar bra och var nöjd med det. Tankar i det hela taget blir mycket mer optimistiska än vad de har varit i Skorpionen. 

Den 1/12 går Merkurius in i Skytten (till 20/12): Budskap, tankar och dialoger tenderar att vara lättare och ledigare.

Kolla i det personliga horoskopet vilket Hus Merkurius passerar för att få en djupare förståelse för dit tankarna dras. 

Nu är det också dags att planera julklappar (om man ger bort sådana) och planera julhelgen så att den kan bli trivsam. Skyttens energi ger bra idéer. Vi kan förvänta oss att våra tankar utökas med större visioner och uppdrag för livet. Livet är tråkigt utan någon form av resa med denna placering. Resan kan betyda antingen genom sinnet (via meditation/yoga) eller en fysisk resa oavsett om det är utomlands eller ner till djurparken - allt som driver oss ut ur vår komfortzon och inspirerar oss att lära och växa.

Dessutom kulminerar Geminiderna, en mycket aktiv meteorsvärm i December, varje år kring Lucia, (aktiv period: 7-17 December), främst under natten till den 14e. INFO.

Se Geminid Meteor Showers 2017 Animationer HÄR.

Nymånen i Skytten sker också vid tiden vid Lucia 14/12 2020 kl. 17:19:15 på 23.08 grader så vi kan vi ladda oss genom att fokusera på ljus i mörkret och minnas miraklerna. Det är också solförmörkelse.

Den 15/12 går Venus in i Skytten (till 8/1 2021). Venusgudinnan går in i Skyttens utåtriktade tecken! Vi kan räkna med litet mer positiva vibbar och friska energier på attraktionsfronten, oavsett om det handlar om fasta relationer eller flirtande. Det här är en tid att umgås och leva livet till fullo.

De här friska energierna handlar mycket om vidgade kontakter, chans till njutningsfyllda resor, passion och också ett uppsving i ekonomin – eller att det ser ljusare ut. Vi tenderar att söka oss till exotiska människor, platser och upplevelser. Allt detta beror på att det öppnar vår generositet, öppenhet och entusiasm. Gamla rutiner i relationer kan ”friskas upp” men det är ju också så att ”utslitna” relationer kan ta slut, för att det finns ökat behov av att ta in för något större, ljusare och bättre medan Venus är i Skytten. Så tråkiga eller gamla relations/dejting-vanor kan brytas. Nu är det också lätt att hitta nya vänner. Vi vill expandera bortom våra vanliga gränser och kan ge upp några av våra bekväma mönster från det förflutna för att prova nya erfarenheter. 

Jätten Jupiter går från Stenbocken till Vattumannen den 19/12 2020 (28/12 2021).Människors idéer tenderar att ”stå ut”/sticka ut” i olika gruppsammanhang denna tid, för många vill nog markera sig och sin individualitet tillsammans med andra – i gruppgemenskap. Många kan sluta följa ”mainstream” som en slags protest mot ”följa John”-mentalitet. Ett viktigt begrepp för att ta vara på Vattumannens löfte är att var och en av oss får chanser att utveckla högre medvetande. Det är ännu ett steg mot det fullt utvecklade högre medvetandet som ju tillhör Vattumannens tidsålder. Öppna sinnen öppnar vägen till nästa stora språng i den mänskliga upplevelsen på denna planet.

Mycket handlar om nya, speciella, kanske revolterande framtidsvisioner och att bana väg för något annorlunda och nydanande: det är också en tid då gamla vanor och övertygelser kan ifrågasättas när vi söker efter nya och uppfinningsrika sätt att göra framsteg
Om Vattumannens tidsålder HÄR


Det finns mycket kraft
 och energi i det eldiga tecknet Skytten! Inte minst eftersom vi varje år runt den 6/12 är i linje med ”The Great Attractor” på 14-15 grader i Skytten, en enorm samling av galaxer och stjärnor som drar saker mot sitt centrum, och den 21/12 varje år är vi i linje med Galactic Centrum vid 26-27 grader i tecknet, en mycket kompakt astronomisk radiokälla i hjärtat av vår galax och ansedd som källan till högre medvetenhet. Läs om Galactic Centrum HÄR. Detaljerad kartan över vår plats i universum HÄR.

Stenbockens säsong

Den 20/12 går Merkurius in i Stenbocken (till 8/1 2021). Det ökar förmågan att kunna organisera vår hjärna bättre för ökad produktivitet. Vi kan också använda energin för att kommunicerar bättre, klokare och allvarligare med myndighetsfigurer. Saker blir väldigt seriösa. Vi blir uppmanade att verkligen sakta ner och ta en titt på våra långsiktiga mål, ambitioner och var i världen vi känner att vi hör hemma. Det är en tid att göra dessa beslut på egen hand utan att någon annan påverkar oss. Vår kommunikationsstil kan få ett mycket mer metodiskt tillvägagångssätt och vi kan se sakerna mycket mer svartvitt. Behovet av att avdela och strukturera hur vi hanterar situationer är starkare. Använd denna energi genom att bygga upp ordning och struktur i och planera en framtid som kommer att betala sig som en investering. För att få en bättre förståelse för hur denna Stenbockenergi påverkar, titta på det personliga horoskopet och huset där Merkurius i Stenbocken passerarr för en mer personlig förståelse. 

22/12 - 21/1 & Vintersolståndet

Den sista veckan går Solen över till Stenbockens tecken från ca 22/12 - 21/1. De dagarna speglar det praktiska, ambitiösa och traditionella. Det innebär ett ökat fokus och ett större behov av att vidta åtgärder för att behärska materiella resurser.

Solens rörelse in i Stenbocken markerar också Vintersolståndet, som är årets kortaste dag. Det styr oss genom slutet av kalenderåret. Det är en tid av mörker men Solen är på väg att födas på nytt. Bladen har förfallit på hösten och till sist går de in i marken, där de ska vänta, suspenderas i den kalla jorden, redo att återfödas på våren. Kölden sätter sig in och börjar penetrera jorden själv. Livet under och över ytan går in i viloläge. 

Förr var det en tid då människor var inomhus, djur gick antingen in i viloläge, fann skydd eller hölls från kylan av bönder (precis som nu). Det var dags att gå in och vänta. Här måste moderns natur respekteras. Det är dags att planera för överlevnad. Livsmedel var tvunget att hålla de långa kalla vintermånaderna. 
På ytan kan det ses som
en tid för isolering, död och fördrivning. Ändå är det en del av naturcykeln och här menas inte att döden är slutet, snarare början. Precis som en cirkel fortsätter att gå runt och runt och runt, så gör livet, år efter år efter år och Stenbocken är tecknet som kollar över den cykeln. 

Stenbocken är det 10:e tecknet av zodiaken, det tredje jordtecknet och det första tecknet i den astrologiska vintertriaden. Det finns inga eldtecken i vinterns triad och jorden själv har ingen värme. 

När vi går in i Stenbocksäsongen kan vi använda denna energi för att förbereda oss för det kommande året. Vi kan använda denna energi för att börja tänka på våra mål och visioner för framtiden, och vad vi vill ge lång livstid i våra liv. Under denna energi uppmuntras vi också att reflektera över vår resa och vår motivation. Vi vill alla hitta framgång, lycka och kärlek i våra liv. Men ibland förlorar vi vår väg. Vi glömmer vad som verkligen är viktigt och vi håller oss på drömmar, visioner och planer som vi har odlat eller inte längre stöder vår högsta själv.

Vi känner mer ansvar och vill få ut det mesta av vad vi har. Tålamod, framtidsplanering (att se långsiktigt) och uthållighet ökar: Varför inte försöka ”klättra till bergstoppen”? Det får ta sin tid.

Under denna energi behöver vi tänka på var vi är på resan och vår motivation för att fortsätta. Vi kan fråga oss varför vi gör vad vi gör och om det finns behov av att pivotera eller byta saker. Varför går vi vägen vi är närvarande på? Vad jobbar vi med? Framgång, pengar, berömmelse, säkerhet, kärlek, acceptans? Om man är olycklig över att klättra på berget, kan det vara dags att ompröva motivationen och fråga varför vi gör saker vi gör.

Vi behöver inte välja det största, bästa berget i skogen att klättra om det inte är det som ringer till oss. Det är acceptabelt att ta det lätta spåret med massor av bänkar och picknickplatser. Allt som spelar roll är att vi trivs på vägen. "Livet är en resa som ska upplevas, inte ett problem som ska lösas."(Winnie the Pooh).

Uranus går retrograd under hela månaden. Uranus väcker dig att lyssna på din Inner Voice för att anpassa dig till Kosmos stora ordning.

Den sista av 2020 års fullmånar infaller den 30/12 kl. 04:30:24 vid 8.53 grader i Kräftan. 

Gott Nytt nymåneår 2021!

~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~~*¤*~

DATUM PLANETASPEKTER DECEMBER 2020
(världshoroskopet/kollektivt/allmänt)+ tolkning
Siffrorna till höger = gradtalet för de som vill kolla med sitt horoskop

Obs! Ofta kan effekterna av planetaspekter märkas av ett par dar före och/eller efter den faktiska dagen då transiteringen sker, därför anges datum med noteringen ”runt den”: 

Runt den 4/12

Merkurius Skytten trigon Chiron Väduren 5.00

Ord och litteratur kan ha en konstruktiv effekt nu. Vi kan erfara sådant som hjälper oss komma i kontakt med våra själsliga sår och rädslor. Det kan ske genom kommunikation - ”snacka” med andra - och också genom att ge uttryck för arketypiska energier. Kanske en bra onlinedialog med någon, ett telefonsamtal eller en rådgivningskolumn kan ge just de tankar och den effekt som vi behöver för att sätta saker i perspektiv.

Runt den 5/12

Venus Skorpionen trigon Neptunus Fiskarna 18.11

Det ger en benägenhet för dagdrömmeri och behov av avkoppling. Överlag känns det mer behagligt. Med denna harmoniska aspekt aktiv kan många dessutom längta efter och lättare uttrycka mer romantik, medkänsla och intuition i relationer. Singlar kan känna en längtan efter ”vacker och själslig kärlek” ett mer ”andligt band”. Det är en bra tid för ”dating”. De som mediterar kan känna en närmare kontakt med gudomligheten, en känslomässig och andlig koppling till hela skapelsen - ovillkorlig kärlek. Nu finns också potential till större fantasi och känsla för det vackra, sköna och konstnärliga. För artister ger denna aspekt ett starkare flöde av inspiration, kreativitet och gynnar god smak.

Runt den 6/12

Venus Skorpionen quincunx Mars Väduren 18.16
Det tenderar att öppna till passion och lust. Det skapar längtan efter romantik. Om det inte finns någon speciell i vårt liv eller i horisonten kanske en attraktion tänds till någon.
Det är som om vi har sensuella känslor som vi släpper ut i världen, och det spelar nästan ingen roll vem vi når! Men det spelar ingen roll när denna energi är över.

Frustration kan uppstå om vi inte kan uttrycka denna energi, det kan vara överväldigande och orsaka konflikter. Det är bra att vara så kreativ som möjligt så att vi kan hitta ett utlopp för denna intensiva energi. Det är inte en bra tid att starta nya relationer om vi vill att de ska hålla.

Runt den 6/12

Merkurius Skytten quincunx Uranus Oxen 7.20

Mångas sinne kan vara rastlösa och vi tenderar kanske att känna oss lätt uttråkade och söker stimulerande aktiviteter som bryter av de rutinmässiga uppgifterna. Ett starkt behov av mer självständighet kan göra sig gällande.

Det här tyder även på att vi kan förvänta oss det oväntade. För planer kan störas. Så det är en bra att vara medveten om att irritationsmoment kan komma upp. Det kan stimulera ”geniknölarna” så att vi försöker försöka lösa eventuella problem.

Men vi kan också räkna med en del speciella, kanske udda idéer som till synes kommer från ingenstans.

Runt den 7/12

Venus Skorpionen quincunx Sanna Noden Tvillingarna 19.57
Många kan känna att något blockerar eller ”håller tillbaka” spontanitet i mötet med andra, framför allt gällande attraktion och förälskelse, men även i fasta relationer. Det är dock värdefulla lektioner kring dessa teman. Det är bra att vara mån om att samarbeta, att vara mottaglig för andres behov. Detta sätter ”ribban” på sikt för starkare relationer och mer tillfredsställande i romantisk och i personligt liv i framtiden. Vi kan bli mer medvetna om vad vi värderar i relationer och hos oss själva. Det bidrar till att stödja vår utvecklingsväg.

Runt den 9/12

Solen Skytten kvadratur Neptunus Fiskarna 18.12
Händelser eller andra människor kan orsaka känslor av ”kaos”, oklarhet och/eller besvikelse dessa dagar. Det kan ge känslor av osäkerhet, skuld eller känslor av ursäktande, kanske ett ”undvikande” agerande. Energin har ett utmanande inflytande som gör att egokonflikter, rädsla för konkurrens och att dra nytta av vänlighet och medkänsla kan te sig förvirrande: 

Tänk på att det finns också då en ökad mottaglighet för ”sken som bedrar”, t ex bedrägeri eller oärlighet från andra som vill utnyttja ”godhet” eller ”snällhet” eller helt enkelt de som ter sig ”svaga” (rädda), t ex och man bör också undvika sådant agerande själv då det kommer tillbaka, förr eller senare…(karma).

Att se bara det bästa hos människor och därmed bortse från annat, eller inte gå efter intuitionen, ökar benägenheten att bli desillusionerad eller besviken just nu – eller snart då energin avtar och saker ter sig mer ”klart” (avslöjat = Neptunus-dimman är borta).Det här är inte heller den bästa tiden för konkurrenskraftiga saker som affärsrelationer eller förhandlingar. 

En sådan här Neptunusaspekt kan också tyda på tendenser till skvaller, skandaler, hemligheter och lögner. Det kan ske sådant som undanmanövrar, oklarheter, missuppfattningar och liknande, vilket då innebär att det viktigt att använda intuitionen. 
Enligt astrologins sätt att tolka Neptunus aspekter, så har den som har ett rent (=Neptunus högsta vibration) och ärligt hjärta (=Solens högsta vibration) lättare för att ”se igenom” oärlighet (”för klarhet leder till klarhet”). Men den som inte har ett ärligt hjärta har svårare för att ”se igenom”. Det är viktigt nu att vara tydlig och ärlig om sin egen avsikt.

Denna neptuniska energi kan på det personliga planet ge tvivel, självtvivel, kanske förvirring där en gång fanns totalt förtroende och trygghet. I ett sådant läge är det till stor hjälp att man ”tankar in” energi som skapar inre tillit och skön energi - t ex genom att affirmera eller meditera på det man önskar uppnå inom sig själv.

Det bidrar till en känsla av att vi kan behöva hitta stillhet och djupare förstå vad som behöver förändras i våra liv.

Eventuella känslomässiga problem kan speglas av Neptunus hos de som är mycket känsliga och sårbara till sin natur. En del kan känna av osäkerhet och modlöshet.
Tipset är då att mysa med ett tänt ljus och meditera på att nå klarhet och inre frid eller lyssna på musik som känns inspirerande. Den som medial kan också ställa frågor om vad kropp, själ och ande behöver! Det är lättare att få exakta svar denna tid och/eller att arbeta med ”lösa upp Mayans illusioner” (som ju är Neptunus högsta – gudomliga - roll)!

Runt den 10/12

Venus Skorpionen sextil Pluto Stenbocken 23.32
Nu kan vi gå djupare i våra relationer, och/eller få fördjupade insikter om relationer och kärlek och de värden vi har i livet – vad vi verkligen värderar. Det öppnar till mer sinnligt djup! Det i sin tur gynnar romantik på en djupare nivå – bakom ord och yta. Våra känslor går djupt och exponerar dolda aspekter. Det kan skapa ett intensivt behov efter djup intimitet. Relationer är mer intensiva men inte uttömmande. Denna aspekt aktiverar också mångas ”sex appeal”.Vi kanske känner mer passion, men passionen upplevs inte påstridig, eller på ett manligt sätt, utan här handlar det om en mer mottaglig och feminin energi!

Dessutom är det lättare att på ett milt sätt eliminera något som är oönskat eller onödigt i på relationsfronten. Emotionella mönster kan komma till ytan, vilket ger oss en chans att rensa eventuella känslomässiga blockeringar. Det hjälper oss också med att vara mer smidiga och trevliga i sociala situationer.

Runt den 11/12

Solen Skytten trigon Mars Väduren 19.39
Aktivitet, energi, konkurrenskraft, otålighet och beredskap är typiska manifestationer av denna aspekt. Den ökar entusiasm, handlingskraft och motivation och kan ge litet extra mod på det. Bra saker kan komma ur detta, för det är lättare att ta itu med nya saker samtidigt som man kan frigöra en del samlad, otjänlig energi. Det kan ge positiv användning av självförtroendet och är utmärkt för att uttrycka energi på ett balanserat sätt. Det är en bra energi till att sätta upp mål för att nå sina mål.

Den här himlapositionen kan också väcka passionerad attraktion, vilket kan övervinna eventuell rädsla för att istället ge utlopp för dessa ”heta krafter” eller kanske att inte avskräckas av ett eventuellt avslag…
Denna energi kan bl a lösa problem inom hem och/eller familj eftersom det finns större villighet att kompromissa.

Runt den 11/12

Solen Skytten opposition Sanna Noden Tvillingarna 19.57
Det är många som kan hamna i en känsla av ”mitt emellan då, nu och framtiden” och reflektera över vart vägen framåt leder, utifrån det förflutna. Det kan handla om överväganden och att det samtidigt kan det vara lättare att vilja stå kvar i det som är, eller ”älta” det förflutna, istället för att vilja övervinna det.  

Men det är läge att se talanger och kvaliteter som har utvecklats i tidigare liv och satsa på att använda dessa erfarenheter konstruktivt och planera framåt. Det är läge att gå mot okända territorium och lägga dit frön för utveckla en specifik livsstil.
Nu är det ett tillfälle att omfamna framtiden, och inte hänga kvar i den gamla vanliga och välkända komfortzonen. Detta är kärnan i utmaningen nu: att använda det förflutna som en språngbräda på den framtida vägen. Vem kan förutsäga de underbara saker som finns på vägen mot framtiden?

Runt den 12/12

Mars Väduren sextil Sanna Noden Tvillingarna 19.57
Denna aspekt kan ge kraft och beslutsamhet som hjälper oss att rikta in oss på våra mål. Det kan ge möjlighet till att få saker och ting att fungera för de som inte är rädda för arbete, de som är villiga att påbörja ett nytt, fysiskt projekt… Det är en bra idé att fokusera på att starta upp något tillsammans med andra… Det kan tyda på ökade kontakter - eller nya – gällande sammanhang som handlar om positiva ”kampaktiviteter”. Vi kan nu faktiskt hoppas på att det nu kan handla om något som rör typ aktiviteter som kan beröra fredsförhandlingar – även om andra transiter talar för motsatsen till det? Men det är också idrottsanda över denna aspekt.

Runt den 13/12

Merkurius Skytten kvadratur Neptunus Fiskarna 18.13
Vi vill gärna drömma ”fluffigt”, kanske ”flummigt” och vi är mer benägna att skapa eller uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert. Något vara vilseledande eller svårt att greppa i dialoger, vi kan ana det som inte sägs: Det kan skapa ovisshet, kanske vissa förvirrande omständigheter, så lita inte på alla omkring, för alla har inte rena avsikter.  Men de som är helt ärliga, har rena avsikter, kan lita på känslan, följa intuitionen. De kan lita på sitt rena hjärta. Det som medvetet sägs och görs för att vilseleda andra, slår på något sätt tillbaka. Sanningen kommer fram – så småningom - oavsett.

Runt den 14/12

Merkurius Skytten opposition Sanna Noden Tvillingarna 19 57

Den här energin ger oss möjlighet att uppfatta en kollektiv sanning och förstå något meningsfyllt på en större nivå: Det kan vara kopplat till tankar och funderingar i förhållande till vår och planetens utveckling, det kan vara kopplat till kunskap på mer ”bred”, global nivå – kanske också existentiella frågor. För många kan det handla om att frigöra sig från gamla tankemönster kanske genom kommunikation, att uttrycka tankar eller utbyta idéer. Det vi säger/hör kan dra oss bort från tidigare regler och traditioner och uppmana till att se på vad som händer. Vad det betyder på sikt.

Runt den 14/12

Venus sextil Jupiter Stenbocken 28.59
Denna harmoniska aspekt är ”vänlig och hjärtlig” så nu tenderar vi att vara mer ”snälla och hjärtliga”. Det känns lättare att anpassas till sociala aktiviteter för ”gästfrihet och generositet” flödar lättare. 

Aspekten expanderar också energin inom alla slags relationer och partnerskap och skapar längtan efter romantik. Attraktion kan märkas litet ”överallt” luften. Hos många ökar behovet efter någon slags balans i relationer, sannolikt genom en lagom kompromiss.
Så, utifrån den sedvanliga tolkningen av denna aspekt, så kan vi nu få uppleva några av de bästa "lyckorna".
Det betyder inte att allt fungerar magiskt. Det betyder att det finns en öppning, ett fönster med möjlighet för oss att smyga igenom. Det fönstret är öppet mitt i drömmar och förhoppningar men det kan hindra oss från att koncentrera oss tillräckligt länge för att göra det bästa av det. Så var uppmärksam på inbjudningar som hjälper till att maximera det goda och ge dig själv ”puffen” – chansen - att optimera de möjligheter som visar sig.

Runt den 14/12

Merkurius Skytten trigon Mars Väduren 20.53
Aspekten stärker tänkandet och hjälper oss att tänka snabbt och ger bra idéer samt förmåga att agera.  Nu är det många som talar klarspråk och vi kan märka att det är extra ”debattanda” omkring oss, och kanske vi själva glatt hänger på. Vi vill gärna säga vår mening, men undviker att hamna i konflikter.

Runt den 15/12

Venus Skorpionen sextil Saturnus Stenbocken 29.49
En sofistikerad, känslomässigt cool, ”romantiskt cool” energi. Här finns potential till att stärka kompanjonskap och parrelationer samt att skapa en stabil grund för de som påbörjar en ny relation eller dejtar. 

Vi vill känna oss omtyckta och värderade av någon, vi vill det seriösa och är måna om att lägga ner tid för det som kan få bestå. Lösa relationer står inte högt nu. Nej, allvar och långsiktigt engagemang gäller. 

Vi kan vi komma till beslut som ”behagar” på ”relationsfronten”: En del kan vilja reparera något och stärka en relation. Andra bestämmer sig för att inte försöka. 

Trygghet är nyckelordet!

Runt den 19/12

Venus Skytten trigon Chiron Väduren 4.57

Vi kan få möta vår egen sårbarhet när det gäller gamla mönster och på relationsplanet, bland vågor av känslor som behöver rensas och släppas. Och, vi är inte ensamma i processen - vi är bara en del av en helhet. Kanske har vi upplevt att vi hade fysiska "fel" som en tonåring? Då kan det vara ett bra tillfälle att frigöra detta, vad det än var och öka självförtroendet.

Runt den 19/12

Solen konjunktion Merkurius Skytten 28.42
Det betyder att kommunikation, uttrycka tankar och utbyta idéer (samt kanske även transportfrågor) tenderar att vara centrala teman. En ökning av mental aktivitet kan ske på internet. Vi vill prata om ämnen som intresserar oss såväl som nyheter, i diskussioner, samtal, möten och debatter. Vi kan räkna med en ökad rastlöshet under denna tid och ökat behov av att vilja veta saker och ting! Nyfikenheten om allt möjligt är på topp!

Solen styr vår självkänsla medan i Skytten fokuserar detta mycket på ”vetgirighet” och att ta del av ”hela världen”. Merkurius är kommunikationsplaneten. Vi inspireras också till att dela med oss av våra kunskaper, att ta oss tid att prata igenom saker och koppla ihop våra tankar.

Skytten är det enda tecknet i zodiaken beväpnad med ett vapen. Föreställ dig Skyttens pilar. Det kan skjuta direkt till hjärtat av saken. Denna energi uppmanar oss att kommunicera vår sanning, vara öppna och uttrycka oss ”på bred front”, att nå långt. I Skytten är Merkurius mer för den större bilden av saker, men kan ha mindre koll på de mindre, men viktiga detaljerna. Faktum är att pilarna som skjuter i väg, kan kännas ”svidande” om de används med ”gift” på toppen. Kanske utan ånger för avfyraren? Undvik att hamna i vilda argumentationer, då är risken mindre att bli sårad.

På plussidan är "Merkurius i Skytten förknippad med optimism. Detta är en utåtriktad tid, och att umgås med andra känns för de flesta enklare.

Runt den 21/12

Venus Skytten quincunx Uranus Oxen 6.58
En liten uppdatering kring attraktion kan ske dessa dagar. Vi kan nog vilja ha mer spänning. Många kan kanske känna behov av att göra vissa vilda och galna saker på ”attraktionsfronten” men det kan stanna vid en ”stilla flirt”. I relationer kan en ökad oro över ”stiltje” kännas, andra kan försöka hitta nya sätt att förnya kärlekslivet. Det är behov av att frigöra ”status quo” kring dessa teman som många känner dessa dagar. 

För konstnärliga typer är den kreativa energin mer kraftfull och originell nu och förtjänar fullt uttryck.

Runt den 21/12
Jupiter konjunktion Saturnus Vattumannen 0.29
Denna konjunktion sker vart tjugo år, och verkar under en längre tid (under större delen 2020).
Dess effekt på den vardagliga världen är en begränsad eller kontrollerad tillväxt. 
Nu tar åtstramning och expansion varandra vid handen! Det är nog ganska många som upplever en tyngd som handlar om att vara mer varsam med ekonomi och att börja se över in- och utgifter mer noga. Det är dags att utöka eller skära ner. Men det kan jos många skapa en starkare motivering hos många att bl a vilja nå framgång och fördelar. Att investera rätt och väj genomtänkt så att de blir hållbart på sikt.
Det kan eventuellt handla om angelägenheter som dras upp kring gemensam ekonomi eller andra människors pengar. Oavsett så är det är avsikterna som är avgörande för dessa energier och allt som kopplas till dem. Ett ekonomiskt viktigt steg (beslut) för att bygga den eller ”lägga till rätta något” inför framtiden, är möjligt nu, men moralen är ledande för att säkerställa bra utgång när det är dags för ”skörden” senare. Utan en seriös ambition som plattform kommer ett pris att få betalas i framtiden. Ekonomiskt sett är detta en bra tid att starta ett sparkonto.

På många nivåer är denna aspekt också ett test av vår tro. På en personlig nivå, särskilt för de vars horoskop påverkas av konjunktionen, kan entusiasm och överväldigande balanseras av det tankeväckande och praktiska. Det är en bra tid att undersöka det förflutna (Saturnus) för att få ledtrådar om framtiden (Jupiter). Vi har nu lättare att se den stora bilden och alla detaljer kan där också fyllas i.

En ökning av respekt, social status och prestige kan förväntas från många. Status och integritet öppnar dörrar för många.

Runt den 23/12

Mars Väduren kvadratur Pluto Stenbocken 23.55
Mars, drivkraftens planet och Pluto, planeten som står för behov av makt eller kontroll, är ”på kant med varandra”, d v s har en kvadratur.

Det kan skapa behov av att nå ett ökat inflytande, kanske det leder till maktkamp i vissa fall. Det finns dock en svårighet i att utnyttja energin och styra den på rätt sätt. 
En del känner av dessa planetaspekter genom utmaning eller en känsla av hinder, men det finns tillräckligt med kraft för att få saker att hända.

Pluto i kombination med Mars kan ta bort masker och ytlighet och "blotta oss" för att vi ska kunna möta våra och andras brister för vad det är, men det sker inte på ett enkelt sätt.
Men man kan lära sig att uppskatta friktionen som en nödvändig ingrediens för att lära av dessa erfarenheter och att undvika konflikter med andra är A och O.

Mars-Pluto speglar att vi behöver se vårt mörker och skuggor och gå vidare till nästa fas, men denna spegel kan visas oss genom någon som kan vara en översittare, åtminstone utifrån vårt perspektiv.

Konstruktiva råd: När planeten för impuls och handling (Mars) har en hård aspekt, som nu, till den mer skuggiga och transformerande planeten (Pluto), kan vi behöva titta på hur vi använder vår Mars. Hur kan vi vidta åtgärder? Hur är vår relation till vår och andras ilska-aggression?

Om man har undertryckt ilska, kan den koka över. Om man har varit alltför aggressiv, kan man få en läxa att lära. 
Pluto visar oss, orubbligt, vad vi behöver för att se och vara medvetna om oss själva.

Detta är en intensiv energi och man kan se till att göra en positiv energi av Mars: t ex gå en promenad, ta sig tid att reflektera...

Runt den 23/12

Merkurius Stenbocken kvadratur Chiron Väduren 4.58

Det ökar behovet av att säga saker både indirekt och direkt, det handlar om ”gamla mentala sår”: Vem har inte ”gamla mentala sår”? Många har väl upplevt att någon tidigare gett känslan av att man känner sig ”dum” eller också kanske man har en känsla av att man inte riktigt är ”med” – briljant nog - på det intellektuella planet? Den känslan kan stiga upp nu, men vi ska inte ge den makt genom att tro på den!

Runt den 25/12

Merkurius Stenbocken trigon Uranus Oxen 6.53
Denna harmoniska aspekt ger många nu ett mer ”fritt tänkande”, då den här energin tenderar att sätta fart på tankar på ett uppfriskande sätt. Många vågar nu ”tala ut” ur skägget.

Vi kan få mer mod att uttrycka oss på ett mer intressant, eller rentav spännande sätt. Räkna med givande dialoger! Vi kan plötsligt upptäcka nya intresseområden som väcker nyfikenhet och kreativa idéer. Vi kan få oväntade och inspirerande idéer, ett plötsligt nytänkande och utopier är sannolikt.

De som tar vara på idéer genom att skriva ner dem, och använda dem konstruktivt kan sedan inspirera andra till nytänkande. De som är helt inne på den kosmiskt upplysande vägen, kan uppleva speciella insikter, vilket då är ett nytt steg på upplysningsvägen – en ”magiskt andlig rikedom”. Många kan uppleva dessa uppvaknandeinsikter som förvånande på ett energigivande sätt (ungefär: aha, nu förstår jag). Plötsliga speciella visioner om framtiden är sannolikt.

Runt den 26/12

Solen Stenbocken kvadratur Chiron Väduren 4.59
Denna aspekt har att göra med att kunna identifiera dharma, vägen i livet, liksom kreativitet utifrån den maskulina principen eller relationer till män och auktoriteter. Energin hjälper oss att lättare att komma i kontakt med våra arketypiska själsliga sår och rädslor och att också kunna uttrycka dem på något sätt. Det hjälper till med att hela något i vår självkänsla, relaterad till hur vi upplever andlighet och högre medvetande.

Aspekten antyder att det handlar om att tjäna, att ta ansvar för sitt och andras liv, liksom att agera vårdande. Just nu kan vi alltså komma i kontakt med den här energin. Genom det kan vi nå den läkningen som också ger oss ökad visdom, bl a kan vi nå detta genom meditation, i relationer eller kanske genom konstutövning, även om det kanske inte känns enkelt.

Runt den 27/12

Solen Stenbocken trigon Uranus Oxen 6.51
Den här aspekten är energigivande, så vi kan känna ett ”energiflöde” och även ett ökat behov av större personlig frihet. Vi kan känna en ”kick” att göra ”litet som vi vill” och också längta efter något totalt förnyande i tillvaron. Känslan kan vara att det ska ske just nu, att vilja bejaka stundens impuls. Att kasta loss mer och kanske många också vågar sig på att sätta fart mot det ”oprövade” med en känsla av att ”japp nu är det dags”? Det går lättare att visa mer av vår unikhet. Och det kan ge den där sköna känslan av att ”jag lever nu”! ”Jag är”.
Vi känner oss mer nyfikna på vad som kan vänta bakom hörnet om vi tittar dit. Det i sin tur skapar en positiv ”spänningskänsla” och kanske kan vi nu få se något nytt där?
Många söker en ny lösning på något gammalt problem och det är också ett tillfälle då den dyker upp. En ”aha”-upplevelse!
Det är just nu som vi ”oväntat kan vänta oss” något nytt och speciellt! Kanske en ny möjlighet visar sig, som ju också i så fall bör greppas.

Runt den 30/12

Venus Skytten kvadratur Neptunus Fiskarna 18.26

Denna kombination kan skingra vår vanliga energi, så att vi ”hamnar i dimma” vilket gör det svårt att komma någonstans konkret. Dock är vi mer benägna att skapa eller vilja uppleva skönhet, att njuta av det som är estetiskt och vackert och vi kan känna starkare längtan efter romantik…

Den här energin kan också skapa en förvirrande dimma som infiltrerar luften, båda planeterna tenderar att vilja vara idealiska, romantiska och mottagliga. Men tillsammans kan de skapa situationer som gör att vi kan undvika verkligheten som den är och det kan handla om uppfattningar om kärlek och inom relationer. Det kan kännas förvirrande, diffust och ogripbart. Fantasier kan gå över verkligheten. Eller i vissa fall, så kan någon inverka hypnotiskt, och då kan vi tendera att gå vilse i poolerna av någons ögon. Romantiska känslor kan komplicera livet och sätter en del i invecklade situationer.

Men den här energin kan också användas för helande, meditation och kreativa visualiseringar. För artister ger denna aspekt inspiration, kreativitet och fantasi.

Runt den 31/12

Venus Skytten opposition Sanna Noden Tvillingarna 19.54

Det här kan innebära små konflikter/småkamper med närstående och kanske med människor runt om, där man försöker skydda sina känslor och istället försöker få andra att visa sina känslor. 

Detta betyder att var och en i så fall påverkas känslomässigt, men på olika sätt, något som också handlar om det man värderar hos sig själv och andra.
Andra upplever djupa känslor kring teman som attraktion och förälskelse och om värdet i förhållande till någon annan. Det kan nu märkas djupare insikter i undermedvetna mönster i relationer. Vad är det vi inte värderar hos oss själva? Hur ser vi på andra? Det här sätter också ”riktmärket” mot framtiden och vad man bör ”ta med sig” eller låta vara kvar – lämna bakom sig.

Vi kan uppleva påminnelser om att vara sanna mot oss själva och inte försöka mästra någon annan.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤ 

 Läs om viktiga planetplaceringar
som under flera år speglar vår kollektiva utveckling HÄR

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Lär dig om aspekter i horoskopet HÄR

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

På himlavalvet sker ofta retrograda planetrörelser, som många uppfattar som något "dåligt" men man bör inte tolka dem negativt, läs om det HÄR.

¤~*~¤~*~¤~*~¤~*~¤

Vattumannens tidsålder: har den börjat och vad innebär den - läs HÄR?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar